Şimdi Ara

Tegra 4 platformu Kepler tabanlı GPU kullanabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
3.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Tegra 4 platformu Kepler tabanlı GPU kullanabilir


     

    Tegra 3 platformunu kullanan yeni nesil tablet ve akıllı telefonların yakın gelecekte arka arkaya pazara sunulacağını ifade eden Nvidia, Tegra 4 platformu için hazırlıklarını sürdürüyor. Her yıl yeni bir platform duyurmayı hedefleyen Nvidia cephesinde, Tegra 4 platformunun radikal değişimler içereceği ve hem çekirdek hem de GPU tasarımında yeniliği gidileceği ifade ediliyor. 

     

    Mobil platformuna gelişmiş CUDA, OpenCL ve genel amaçlı diğer görevlere yönelik destek kazandırmak isteyen Nvidia, Tegra 4 platformu için temel önceliğini buna verebilir. Hatırlanacağı üzere Nvidia tepe yöneticisi Jen-Hsun Huang, Kepler kod adlı yeni nesil GPU mimarisinin yüksek performanslı ekran kartlarının yanı sıra süper telefonlara indirgeneceğini de açıklamıştı. Buradan hareketle GPU tarafında Kepler mimarisini kullanacağı düşünülen Tegra 4 platformu, CPU tarafında ise ARM'ın yeni Cortex-A15 tasarımını kullanacağı da üzerinde durulan detaylar arasında.

     

    Henüz Nvidia tarafından resmi olarak doğrulanmamakla birlikte Tegra 2 ve Tegra 3'te yer verilen Cortex-A9 tasarımı sonrasında Tegra 4 için mikroişlemci mimarisinde radikal bir değişime kesin gözüyle bakılıyor. Kullanılacak grafik işlem biriminin en az 32 paralel işlem birimine sahip olacağı hatta bazı haberlere göre birden fazla Tegra 4 varyasyonunda daha fazla sayıda paralel işlem birimine sahip GPU'lara yer vereceği de dillendirilen Tegra 4 platformunda Nvidia, kendi geliştirdiği LTE/4G destekli entegre iletişim çözümünü de kullanacak. 28nm üretim teknolojisiyle geliştirilen Tegra 4 platformunun yıl sona ermeden duyurulması beklenirken, Tegra 4 tabanlı cihazların çıkışı 2013'te gerçekleşecek gibi görünüyor ki gözler CES 2013 ve MWC 2013 etkinliklerinde olacak. 

     







  • Valla kepler in başarısını GTX 680'de gördük eğer tabletlerde de böyle olursa mükemmel olur. Düşük enerji tüketimi maksimum performans.
  • Anlaşılan Nvidia ARm den enerji verimliliğyle ilgili çok şey öğrenmiş. Kendi tecrübelerini harmanlayınca gtx680 gibi bir canavar yarattılar. Kepler tabanlı bir tegra rakipleri karşısında çok iyi işler başarabilir.
  • en güçlü arm çözümlerinden birine elindeki en iyi grafik çözümünü entegre etmek nvidia nın yapabileceği en doğru hareket olur.

    diğer taraftan elde edilecek performans ve grafik yeteneği hangi platformda kendini tam anlamıyla gösterebilir o da tartışılır.
  • 28nm'nin verdiği avantaj, nvidia'nın yeni enerji verimliliği konusundaki hassasiyet, cortex A15 mimarisi ve şimdiye kadar ki en yeni gpu mimarisi kepler ile nvidia'nın adam akıllı en iyi işlemcisi olabilir. Bunun içine birde 4G-LTE gibi bağlantı seçeneklerinide eklerse cpu'ya telefonlardan ziyade tabletler için tam bir şenlik olur.. özellikle windows 8 için intelin kabusu olur çıkar... tabi bu arada samsung qualcom TI gibi firmalarda boş durmayacaktır.cortex A15 mimarisini hepsi çok verimli kullanıp güzel işlemciler ortaya koyabiliyorlar.. bence en büyük farkı tek yongada en fazla birimi birleştirebilen yapacaktır. böylelikle hem maliyetler azalacak hem tasarım kolaylaşacak hemde güç tüketimine önemli faydası olacaktır.
  • takip
  • Daha Tegra 3 kullanmadık, adamlar Tegra 4 hazırlıklarını sürdürüyo. Vay anasını
  • Nvidia işlemci üretsin dediğimiz zaman larda bizi duymuş sanırım.
    Windows 8 in ARM desteği ile gelecek olması dolaylı yoldan Nvidia' yı imasaüstü ve taşınabilir PC şlemcisi üreticisi konumuna taşıyor.
    32 işlem birim oldukça yüksek bir grafik kalitesi sunacaktır.
  • tegra ilk 600 mhz olarak microsftun zune media oynatıcısında kullanılmıştı sonra zune HD ile güncellenmişti Tegra 2 geldi ilk çift çekirdek olarak ama yayılması zaman aldı ve diğer üreticiler çift çekirdekli modelleri daha hızlı geliştirdi ve piyasaya sürdü şuan için tegra 2 bir çok çift çekirdek modelden geri kaldı

    gelelim tegra 3 e 4+1 çekirdek muhabbeti verimli olmadığını bazı noktlarda düşük performans verdiği söyleniyor dile getiriliyor ve tegra 3 te sadece ilk çıkan 4 çekirdek olma ünvanını kazanacak

    tegra 4 istediği kadar ilk çıksın verim noktasında sonra çıkanlar ki exynos 5200 serisi Apple A6 TI OMAP serisi gibi rakipleri oldukça ve onlarda ARM MALI ve SGX gibi gpuları kullandıkça durum değişmez

    Apple bi ara nforce yongaları macbooklarda kullanıyordu istese A6 işlemcilerin içine tegra gpusunu koydurabilir anlaşmaya varabilir demekki yeterli görmüyor bunuda düşünmek lazım




  • Daha tegra 3 oturmamışken tegra 4un neler kullanıcağı haberlerin çıkması pek mantıklı değil
  • Tegra dedi mi 2 kere düşüneceksin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aceleciburak

    tegra ilk 600 mhz olarak microsftun zune media oynatıcısında kullanılmıştı sonra zune HD ile güncellenmişti Tegra 2 geldi ilk çift çekirdek olarak ama yayılması zaman aldı ve diğer üreticiler çift çekirdekli modelleri daha hızlı geliştirdi ve piyasaya sürdü şuan için tegra 2 bir çok çift çekirdek modelden geri kaldıgelelim tegra 3 e 4+1 çekirdek muhabbeti verimli olmadığını bazı noktlarda düşük performans verdiği söyleniyor dile getiriliyor ve tegra 3 te sadece ilk çıkan 4 çekirdek olma ünvanını kazanacak tegra 4 istediği kadar ilk çıksın verim noktasında sonra çıkanlar ki exynos 5200 serisi Apple A6 TI OMAP serisi gibi rakipleri oldukça ve onlarda ARM MALI ve SGX gibi gpuları kullandıkça durum değişmez Apple bi ara nforce yongaları macbooklarda kullanıyordu istese A6 işlemcilerin içine tegra gpusunu koydurabilir anlaşmaya varabilir demekki yeterli görmüyor bunuda düşünmek lazım


    sana tavsiyem htc nin yeni telefonunun testlerine bak. tegra 3 gayet iyi çalışmış.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

    quote:

    Orijinalden alıntı: aceleciburaktegra ilk 600 mhz olarak microsftun zune media oynatıcısında kullanılmıştı sonra zune HD ile güncellenmişti Tegra 2 geldi ilk çift çekirdek olarak ama yayılması zaman aldı ve diğer üreticiler çift çekirdekli modelleri daha hızlı geliştirdi ve piyasaya sürdü şuan için tegra 2 bir çok çift çekirdek modelden geri kaldıgelelim tegra 3 e 4+1 çekirdek muhabbeti verimli olmadığını bazı noktlarda düşük performans verdiği söyleniyor dile getiriliyor ve tegra 3 te sadece ilk çıkan 4 çekirdek olma ünvanını kazanacak tegra 4 istediği kadar ilk çıksın verim noktasında sonra çıkanlar ki exynos 5200 serisi Apple A6 TI OMAP serisi gibi rakipleri oldukça ve onlarda ARM MALI ve SGX gibi gpuları kullandıkça durum değişmez Apple bi ara nforce yongaları macbooklarda kullanıyordu istese A6 işlemcilerin içine tegra gpusunu koydurabilir anlaşmaya varabilir demekki yeterli görmüyor bunuda düşünmek lazım
    sana tavsiyem htc nin yeni telefonunun testlerine bak. tegra 3 gayet iyi çalışmış.
    Tegra 3 ün testlerinde genelde eski nesil işlemcilerle karşılaştırılmış.Tabi iyi performans sergileyecek.Yok bide arkada kalsaydı.Yeni nesil işlemcilerin daha performans testleri yayınlanmadı yada tanıtılmadı sadece Qualcomm S4 MSM8960 dual core var oda tegra 3 ü tokatlıyor....




  • Tegra 2'ye tek bellek kontrolcüsü koyarak ve NEON komut seti desteğinden mahrum bırakarak rezalet tabletler ortaya çıkmasına sebep olmuştu. Tabi GPU performansı olarak Apple ve Samsung tasarımlarının da gerisinde kalmıştı.

    Tegra 3'te de benzer bir akibet görülüyor tünelin ucunda. Tegra 4'ten de pek umutlu değilim bu yüzden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXcom_Zkko -- 28 Mart 2012; 20:09:14 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EXcom_Zkko

    Tegra 2ye tek bellek kontrolcüsü koyarak ve NEON komut seti desteğinden mahrum bırakarak rezalet tabletler ortaya çıkmasına sebep olmuştu. Tabi GPU performansı olarak Apple ve Samsung tasarımlarının da gerisinde kalmıştı. Tegra 3te de benzer bir akibet görülüyor tünelin ucunda. Tegra 4ten de pek umutlu değilim bu yüzden.
    Tegra 2 ne çektirmişti be Mkv oynatamıyordum.Bir daha nvidia imzalı bir telefon almam.
  • 28nm ve a15 mimarisi 2013 te yaygın kullanılacağa benziyor anlaşılan iPad 3 tegra 3 lü tabletler geçiş donemi ürünleri olacak
  • ARMv8 mimarisi gelmeden mobil segmentte 64 bit yayılmadan aşırı bir farkı olmayacaktır ne çıkarsa çıksın o yüzden 2014 ve 2015 te çekirdek gpu savaşlarının yerini 64 bit mimariye optimize yarışıda alacak her ne kadar iPhone ve iPad i sevmesemde apple ın işletim sistemi geçmişi yüzünden ve uzun yıllar 64 bit geliştirmenin uzmanlığı ile ios un daha stabil çalışacağını düşünüyorum sonrada android gelecektir.

    ama Google eğer Android i öteye taşıma istiyosa bu geçişi birebir yapmak zorunda sanal makine dalvik fln olmadan sağlam bir işletim sistemi kurgulaması lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EXcom_Zkko

    Tegra 2'ye tek bellek kontrolcüsü koyarak ve NEON komut seti desteğinden mahrum bırakarak rezalet tabletler ortaya çıkmasına sebep olmuştu. Tabi GPU performansı olarak Apple ve Samsung tasarımlarının da gerisinde kalmıştı.

    Tegra 3'te de benzer bir akibet görülüyor tünelin ucunda. Tegra 4'ten de pek umutlu değilim bu yüzden.

    Öyle diyorsan öyle tabii. Daha ortada 4 çekirdek rakibi yokken piyasaya girdi ama biter. yeni ipad i gördük tegra 4 karşısında 4 kata kadar performans verecekti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagataykoroglu -- 28 Mart 2012; 22:01:18 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

    quote:

    Orijinalden alıntı: EXcom_Zkko

    Tegra 2'ye tek bellek kontrolcüsü koyarak ve NEON komut seti desteğinden mahrum bırakarak rezalet tabletler ortaya çıkmasına sebep olmuştu. Tabi GPU performansı olarak Apple ve Samsung tasarımlarının da gerisinde kalmıştı.

    Tegra 3'te de benzer bir akibet görülüyor tünelin ucunda. Tegra 4'ten de pek umutlu değilim bu yüzden.

    Öyle diyorsan öyle tabii. Daha ortada 4 çekirdek rakibi yokken piyasaya girdi ama biter. yeni ipad i gördük tegra 4 karşısında 4 kata kadar performans verecekti.

    Tegra 2 de ilk çift çekirdekli çipti, bu mudur bunun kriteri?

    Kendisiyle aynı dönemde çıkan başka bir SOC buna 4 kat fark atamadı diye eleştiriliyorsa; gidip bi' yüzü yıkamak, hava alıp kafayı açmak gerekir.



    @SensatiOX

    Aynen öyle. 1080P oynatamıyordu koca tablet (Galaxy Tab 10.1) Ama Galaxy S'in işlemcisine sahip (yani tek çekirdekli) Galaxy Tab 7", 1080P'de fena tokatlıyordu Tegra 2'yi.

    Velhasıl kelam; Samsung ve Texas Instruments'ı beklemek en iyisi, piyasadan silecektir muhtemelen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXcom_Zkko -- 28 Mart 2012; 22:10:51 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: EXcom_Zkko

    quote:

    Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

    quote:

    Orijinalden alıntı: EXcom_Zkko

    Tegra 2'ye tek bellek kontrolcüsü koyarak ve NEON komut seti desteğinden mahrum bırakarak rezalet tabletler ortaya çıkmasına sebep olmuştu. Tabi GPU performansı olarak Apple ve Samsung tasarımlarının da gerisinde kalmıştı.

    Tegra 3'te de benzer bir akibet görülüyor tünelin ucunda. Tegra 4'ten de pek umutlu değilim bu yüzden.

    Öyle diyorsan öyle tabii. Daha ortada 4 çekirdek rakibi yokken piyasaya girdi ama biter. yeni ipad i gördük tegra 4 karşısında 4 kata kadar performans verecekti.

    Tegra 2 de ilk çift çekirdekli çipti, bu mudur bunun kriteri?

    Kendisiyle aynı dönemde çıkan başka bir SOC buna 4 kat fark atamadı diye eleştiriliyorsa; gidip bi' yüzü yıkamak, hava alıp kafayı açmak gerekir.



    @SensatiOX

    Aynen öyle. 1080P oynatamıyordu koca tablet (Galaxy Tab 10.1) Ama Galaxy S'in işlemcisine sahip (yani tek çekirdekli) Galaxy Tab 7", 1080P'de fena tokatlıyordu Tegra 2'yi.

    Velhasıl kelam; Samsung ve Texas Instruments'ı beklemek en iyisi, piyasadan silecektir muhtemelen.

    Bilmem farkında mısın ama bahsettiğin firma dünyanın! en değerli firması ve nvidia nın değeri kadarı arge bütçesi var. bence sen bir yüzünü yıka gel. ekran akrtı konusunda nvidia dan nefret edenleri gördüm ama bu konularda ilk defa görüyorum ibretliksin. tegra 3 piyasadan silinince kınana çağırırsın artık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagataykoroglu -- 28 Mart 2012; 23:11:15 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.