Şimdi Ara

ps3 soğumuyor,hdmi sorun.video var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
1
Favori
4.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar ps3'ümü tam 3,5 sene önce aldım allaha şükür hiç sorun çıkmadı bundan yaklaşık 2 ay önce fan sesi elektrik süpürgesi gibi çıkmaya başlamıştı makinayı söktüm temizledim macunları yeniledim sonra fan sesi kesildi .

    şimdi 2 haftadır ps3 bir film izlemeye başlasam bile gene elektrik süpürgesi gibi çalışmaya başlıyor sesinden makinayı kapamak zorunda kalıyorum.

    daha yeni temizledim macunladım gene temizleyim diyorum fakat 2 aydada kirlenmemiştir diye açmıyorum, aklıma makinanın altına kendim yaptığım 4 fanlı 12 v lık bir alet koydum gene ps3 fanı hızlanıyor ps3 te ısınmada yok ılık bile üflemiyor.

    PS3'ün fanını iptal etsem sorun olurmu .
    yada ps3'ün altına (bir yerde görmüştüm) delikler açsam olurmu.

    ne yapabilirim fikirlerinizi yazarmısınız?


    daha sonra makinayı söktüm herşeyini söktüm en ince ayrıntısına kadar fırça ile temizledim .soğutucu peteklerin arasına pamuk sokarak iyice temizledim termal macunları yeniledim ps3'ün soğutucu peteklerinin olduğu yere alttan komple petek şeklinde delikler açtım makinayı topladım alttaki deliklere ik pc fanı sağ yandaki deliklere 2 pc fanı koydum. makina gene 5-10 dk sonra fan çok hızlı dönmeye başlıyor.

    sonra oyun oynarken sarı ışık yanıp sönmeye başladım dıt dıt dıt ederken hemen şartele bastım (neden bastım bilmiyorum) makinayı açtım restore etti çalışıyor ,ama tüm sistem sıfırlanmış psn adreslerim şifrelerim bile silinmiş tekrar girdim fakat başkalarının hesapları ile yüklü oyunları açmıyor.

    tabi bu arada ne yaptıysam HDMI görüntüde artık yok. ps1 görüntüsünden beter bir görüntü var.

    ps3 dik koyun yan koyun bunların ps3 inceleyince pek bir mantığı yok . dik dursada aynı yerlerden hava alıyor yan dursada ps3 banyo serindi orda denedim gene fan uçuyor ve ısınma oluyor.

    ps3 üst kasa takılı değilken çalıştırdım gene ısınıyor.

    bir derin dondurucuda denemedim.

    videonun sonunda görüntü sorunu

    http://www.youtube.com/watch?v=NYRZ9D46qKI&list=UUd173thKZixF1h4HY2bE9MA&index=1&feature=plcp



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birol özsoy -- 7 Nisan 2012; 20:26:07 >







  • Bu konularda yeniyim ama sanırım fanı iptal edersen(ki onuda bilmiyorum öyle bir şer var mı?) sorun olur makina çok fazla ısınır.
  • Fanlar direk işlemciler üzerinde durduklarından, kapanmaları durumunda aleti BBQ'ye çevirmiş olursun. Harici bir soğutucu bu tür durumlarda işe yaramaz.

    Forumda zack06 adlı arkadaşın konsolunda da aynı sorun var. Bin yere götürmüş ama bir türlü o fan sesine çözüm bulamamışlar. Geçenlerde bir PS3 tamircisi bu konuda çok mantıklı bir açıklama yapmıştı ama unuttum şimdi ne dediğini. zack06 görürse bu başlığı, belki kendisi anlatır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .ZeuS.

    Fanlar direk işlemciler üzerinde durduklarından, kapanmaları durumunda aleti BBQ'ye çevirmiş olursun. Harici bir soğutucu bu tür durumlarda işe yaramaz.

    Forumda zack06 adlı arkadaşın konsolunda da aynı sorun var. Bin yere götürmüş ama bir türlü o fan sesine çözüm bulamamışlar. Geçenlerde bir PS3 tamircisi bu konuda çok mantıklı bir açıklama yapmıştı ama unuttum şimdi ne dediğini. zack06 görürse bu başlığı, belki kendisi anlatır.

    valla ne dediğini unuttum bende hatırlamıyorum baba
    ama işlemcide sorun olduğunu söylemişlerdi öyle kullanıyoruz artık
  • vallahi bu kötü oldu bende youtubede araştırdım işlemci iel alakalı olabilirmiş.
    birde soğutma için yöntemler gördüm bunlardan biri hava girişlerine fan monte etmek elimde iki fan vardı birini ön birini yana monta ettim monta etmeden önce gt5 yarışın replayını izlerken 2. turda fan devri artıyordu şimdi en fazla 22 tur izledim fan devri artmadı diğer taktığım fanların sesi tabiki var ama ps3 fanların hızlanmasındaki sesin 10 da 2 si ancadır.

    şimdi fan alıp 3 ön 2 yan takmayı düşünüyorum

    gücüde usb ile ps3 ten alacağım acaba ps3 ten güç alırsam makinaya zararı olurmu?
  • Aga al bendende o kadar bende yazın söküp macunları yenileyip temizligini yaptım yinede hızlı calısıyor bende koyverdim nerde trak orda bırak
  • 23:00 den beri o 2 fan takılı çalışıyor fan devri artmadı. yanlız ön ve sağ yana fanları içeri hava üfleyecek şekilde koydum bu deliklerden içeri hava giriyor doğru taktım galiba sadece arkadan hava çıkışı var değilmi?
    birde youtubede gördüm adam 7 fan takmış ps3 ten almış gücü galiba sorun çıkarmıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zack06

    quote:

    Orijinalden alıntı: .ZeuS.

    Fanlar direk işlemciler üzerinde durduklarından, kapanmaları durumunda aleti BBQ'ye çevirmiş olursun. Harici bir soğutucu bu tür durumlarda işe yaramaz.

    Forumda zack06 adlı arkadaşın konsolunda da aynı sorun var. Bin yere götürmüş ama bir türlü o fan sesine çözüm bulamamışlar. Geçenlerde bir PS3 tamircisi bu konuda çok mantıklı bir açıklama yapmıştı ama unuttum şimdi ne dediğini. zack06 görürse bu başlığı, belki kendisi anlatır.

    valla ne dediğini unuttum bende hatırlamıyorum baba
    ama işlemcide sorun olduğunu söylemişlerdi öyle kullanıyoruz artık

    Ayaküstü yaptığı açıklama çok mantıklı gelmişti bana da unuttum ben de ya. Gerçi sonuç ne olursa olsun uçak havalanma sesi hala devam ediyor. Sonuca bakmak lazım




  • konsolun içini açıp fazla oynama..sonra bir daha açılmama durumu var..gittiği yere kadar kullan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkopol -- 29 Mart 2012; 3:25:46 >
  • youtube de çeşit çeşit soğutma yöntemleri uygulamışlar millet uçmuş valla. bazıları öyle bir soğutma yapmışki sanki nükleer çubuk soğutuyor

    aşkam 3 saat sonra gene ses arttı iki fan vardı 6 fana çıkarıp deneyecem gerekirse altt delikler açacağım ölmesin emektarım.
  • PS3 söktüm nerdeyse hiç kirlenmemişti termal macunuda yeni gibi tazeydi gene macunu ve diğer yerleri temizledim, yeni macunladım ps3'ü topladım gene fan uçmaya başlıyor .

    neyse gene hemen söktüm makinayı biraz incelemeden ve diğer ps3 versiyonlarını netten inceledim ps3 40 gb (benimki) fan direk işlemcilere üflemiyor önünde soğutucu peteklere üflüyor hiç işlemciye hava gidecek b,r yol yok zaten hem blueray roumun aldunda kalıyor hem etrafıda kapalı, diğer modellerde işlemciler benim kaninaya göre an kartın daha ortasında ve işlemcinin altında peteksiz soğutucu levhalar ve bakır bozu gibi donanım var fan tam işlemcilerin altında hem ana kartı kaplayan metal kasada bir çok delik var işlemcilerin yanları ve soğutucu levhaların yanında hava rahat girecek boşluklar var.

    ama benim 40gb'de işlemcilerin kenarlarında yarın santim bile boşluk tok petekli soğutucununda işlemciye oturduğunda onunda etrafında boşluk yok soğutucu petekli sistemin en kalın demir parçası hava akımı olan plastik ksanın dışında sadece peteklerin arasına hava giriyor.

    ps3 ün önündeki ve sağ tarafındaki deliklerin pek avantajı yok.çünkü fan havayı hem arkadan alıyor hem arkadan üflüyor benim modelde.ve bu hava alacak ve çıkacak bölge ayrılmamış. dolayısıyla hava sirkilasyonunda bozukluklar olması gerekir. sonra ps3 yan tarafındaki dekilerin önünde soğutucu petekleri örten plastik parçada sanki hava yolu gibi yer var tam onunede plartik fan kasası denk geliyor ve delik falan yok ,burdada tam bu yolun ölçülerinde çizgi var sanki burası boş olması gerekiyodu ama kalıp bütün dökülmüş gibi bu izlerden kestim sağ taraftan gelen havayı yada çıkacak hava için yol açtım. tam soğutucu peteklerin altlarını petek şeklinde deldim alta fan taktım.

    ps3 topladım eski halinden daha uzun süre fan devri artmadan çalıştı, sonuç olarak fan devri artı ama eskiden içerideki sıcaklık düştüğünde fan devri gene normale düşüyordu şimdi soğusada düşmüyor.

    eskiden sıcak ta düşmüyor diye düşünüyordum ama şimdi açtığım hava yolları sayesinde buz gibi üflemesine rağmen fan devri normale düşmüyor. acaba sorunum ne olabilir netten aradım bişi bulamadım.

    aslında demek istediğim bu versiyonlarda bence tasarım hatası yapılmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birol özsoy -- 1 Nisan 2012; 22:23:26 >




  • Slimler de de oluyor mu bu sorun?Benim makine 60 gb kalın kasa..Fan sesinden etraftaki hiçbir şeyi duyamıyorum..Resmen elektirik süpürgesi gibi ses çıkarıyor..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neo23

    Slimler de de oluyor mu bu sorun?Benim makine 60 gb kalın kasa..Fan sesinden etraftaki hiçbir şeyi duyamıyorum..Resmen elektirik süpürgesi gibi ses çıkarıyor..

    160 Gb Slim kullanıyorum, fan sesi geliyor ancak kesinlikle rahatsız edici bir şekilde değil.Özellikle Oyun oynarken makinanın sesi hiç duyulmuyor.
  • son 1 aydır dahada arttı ses yarım saat oynayamıyorum.
    ben kulaklık takıyorum fakat ev halkı tv açıkken bile çok rahatsız oluyorlar.
    2 oda öteden bile sesd uyuluyor.

    youtubede 100 lerce video izledim hep fat kasalar ve petekli soğutucu olan modeleri soğutmaya çalışıyorlar.
    dediğim gibi belli bir dönemde üretilen modellerde yanda fan olanlar yani bende hatalı tasarım. içini açıp biraz inceleyen biri rahatlıkla söyleyebilir işlemciye fanın pek faydası yok. iyi soğutamıyor.
  • birde arkadaşlar sıcaklığı algılayan termometre işini gören parça işlemcidemidir fandamıdır.
  • sonunda ps3 yaptı yapacağını.
    ps3 çalışırken dıt dıt dıt etmeye başladı sarı ışık yanıp sönmeye başlarken bastım şartele. sonra ps3 açtım herşey sıfırlandı. başka hesaplardan aldığım oyunlar patladı. ve HDMı görüntü ne yaptıysam artık alamıyorum. kabloyu pc de deniyorum çalışıyor. görüntü reseti falan denedim olmuyor.
  • hakikaten garip..forumda 1 aydır patlıyan kaçıncı makine oldu..geçmiş olsun
  • Dostum demedi deme ama senin makine yakında sarı ışık görecek gibi duruyor benim makinenin son dönemleride aynı seninki gibi olmuştu ondan sonra gitti ya o cihazı bir an önce elden çıkar yada sony servise götür tabi biraz pahallıya patlar
  • arkadaşlar ps3 gpu ve cpu nun üzerine soğutucu metallere değeb kısma macun kalınmı sürülmeli incemi kalın sürülse avantajı olurmu.

    birde videolarda gördüm işlemcilerin üzerindeki levha yı kenarını kese kese çıkarıyorlar o levhalar plastik gibi bir yapıştırıcı ilemi oraya yapıştırılmış?
    bu yapıştırıcının adı ne birde o levhaları sökeyim direk işlemcinin macunlarını yenileyim diyorum.

    şimdi ps3 lcd ye 3 renkli kablo ile bağlı ps1 görüntüsünden beter oynadım gt5'i başım ağrıdı o görüntüye bakmaktan.

    artık gittiği yere kadar diyorum 1 aydır uğraşıyorum düzeleceği yok. dahada hasta luyor zaman geçtikçe.

    PS3'üm 3,5 sen tık demedi demek içine atmış, kanser oldu garibim
  • bende de fat ntsc j var ama oyle çok abartı sesi yok 5 yıl olacak alalı

    bu arada Turkopol üzüldüm senin konsolun uçmasına, zamanında Rfom oynardık yine iyi dayandı senin cihaz
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.