Şimdi Ara

Wasteland 2, Yeni Nesil Oyuncular İçin Değil

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  •    Brian Fargo, RipTen isimli internet sitesiyle gerçekleştirdiği röportajda orjinal Wasteland ve benzeri RPG'leri denememiş olan oyuncuların Wasteland 2'de beklediklerini bulamayacaklarını belirtti.
     
       RPG türünde imza attığı oyunlarla endüstrinin unutulmaz isimleri arasına giren Fargo, Wasteland 2'nin Wasteland, Fallout ve Fallout 2 oyunlarıyla büyüyen oyuncular için yapıldığının altını çiziyor.
     
    "Konsolcu yeni nesilin gelipte oyunumu beğenmelerini beklemiyorum ve bu konuda endişelenmiyorum. Çünkü bunun için hiç bir sebep yok. Konsol yapımlarını küçümsüyor değilim ama diğer tür oyunların hayranı olan oyuncuları da kendi oyunumua çekmek için uğraşmayacağım."
     
       Bilindiği gibi Brian Fargo, tıpkı Tim Schafer'in Double Fine projesinde olduğu gibi Wasteland 2 için bir Kickstarter başlatmış, nihayetinde 1.5 milyon doları aşan bir bağış rakamına ulaşmıştı. Fargo'nun üzerinde çalıştığı Wasteland 2, orjinali 1988 yılında çıkmış olan ve Fallout dahil olmak üzere daha pek çok RPG türüne ilham veren Wasteland'in devamı niteliğinde olacak.








  • Projeye destek çıkanlar bu konuda zaten aşırı hassas , oyunla ''sosyal'' kelimesinin yan yana anılmasına bile müsamma göstermiyorlar.
  • Bard's Tale'i de harika bir biçimde uyarlamışlardı. Gram şüphem yok aynı tadı alacağımzıdan. Bir de üstüne Burn Time gelse o zaman artık ölebilirim:)
  • Bugün duyduğum en güzel haber. Merakla bekliyorum.
  • quote:

    Konsolcu yeni nesilin gelipte oyunumu beğenmelerini beklemiyorum ve bu konuda endişelenmiyorum. Çünkü bunun için hiç bir sebep yok. Konsol yapımlarını küçümsüyor değilim ama diğer tür oyunların hayranı olan oyuncuları da kendi oyunumua çekmek için uğraşmayacağım.


    Bu cümleler konsolseverleri kızdırabilir gibi gözüküyor ancak aslına bakılırsa kızmayı gerektirmeyecek, tercihleri ortaya koyan bir cümle olmuş. Sonuçta herkesin oyundan beklentileri farklı.

    Hep söylerim; "günümüz oyunları eski oyunların derinliğini içermiyor artık" diye. Konsolların iyice yaygınlaşmasının bu daha çok casual diye adlandırdığımız oyun türlerinin çoğalmasında, hardcore yapımların da aynı şekilde azalmasında büyük etkisi vardır. Konsolu genel anlamda çok sevmeme rağmen, sadece konsol mantığından nefret etmeme sebep olan yegane olay budur. Yoksa her türden oyun oynarım, konsol oyunlarını da severim ancak günümüzde içeriği azaltılıp hep aksiyona ağırlık veren yapımların sayısı ile daha derin yapıdaki oyun sayısının en azından dengede olmasını isterdim. Bu piyasa ikisine de ihtiyaç duyuyor, özellikle eski nesiller hardcore yapımları haklı olarak özlüyorlar. Yeni nesil oyuncular ne yazık ki aksiyona alıştığı için en ufak farklılıkta "çok sıkıcı oyun" damgasını vuruyor. Skyrim gibi aksiyonu en bol The Elder Scroll's oyunu bile buna benzer yorumlara maruz kalıyor. Aynı şekilde Deus Ex: HR de... (ki bu oyunlar bile günümüze ayak uydurmak için elinden geleni yapmış yapımlar). Şimdi yeni nesil oyuncuların karşısına bir Fallout 1-2, bir Planescape Torment, bir Wasteland, bir Baldur's Gate, bir Morrowind koyduğun zaman "aman ne sıkıcı oyunlar" gibi laflarla karşılaşma oranının eskiye oranla çok daha yüksek olacağını birçoğumuz tahmin edebiliyoruz. E piyasa da haliyle oyuncuya ve çoğunluğa göre hareket ediyor, hatta yapımcıların da işine geliyor bu. Sonuçta zilyon tane oyun dinamiği ile uğraşmak yerine 3-5 tane serpiştirip gerisini "vur babam vur"a çevirmek çok daha kolay bir iş. Bunu da en iyi Dragon Age, The Elder Scroll's, Mass Effect, Splinter Cell gibi serilerin ilk oyunları ile son oyunlarını karşılaştırıp görebiliriz.

    Brian Fargo'nun da söyledikleri buna paralel şeyler. Birçoğunuz bu söylediklerime katılmayabilir ancak şahsi görüşüm bu yöndedir.

    Wasteland 2'yi merakla bekliyor, bu tür yapımların piyasadan iyice silinmemesini diliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musAKka -- 28 Mart 2012; 14:12:41 >




  • Helal olsun adama.Bazıları sırf para uğruna sadece ve sadece biraz oyalayacak oyunlar yaparak aşırı derecede fazla satıyorlar.Eskiden diablo'ya çok aksiyonu var diye rpg oyuncuları burun kıvırırlardı şimdiyse mecbur fps, fallout 3 mass effect 3 oynuyor ne yazık ki !
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.