Şimdi Ara

Japonya ve İngiltere, kutuplar üzerinden fiber optik kabloyla birbirine bağlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
5.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Japonya ve İngiltere, kutuplar üzerinden fiber optik kabloyla birbirine bağlanıyor






    İnternet altyapısı alanında tarihin en büyük projelerinden birisi Kuzey Kutbu üzerinden Japonya ve İngiltere arasında gerçekleşmek üzere.




    İki ülke arasındaki veri iletimindeki gecikmeleri en aza indirmeyi amaçlayan proje 3 ayrı hat fiber optik hat çekilmesini kapsıyor. İlk iki hat Kuzey Amerika üzerindeki Kuzey Batı Geçidi boyunca Londra ve Tokyo'yu birbirine bağlayacak. Son hat ise Rusya kıyılarına yakın bir çizgi boyunca döşenecek.




    Ağustos ayında ilk hattın döşeme işlemlerine başlanması bekleniyor. Her hat 600 milyon dolar - 1.5 milyar dolar arasında bir maliyete sahip. Üçüncü hattın ise 2014 yılında başlayacağı belirtiliyor. Üç hattan en uzun olanı tamamlandığında dünyanın en uzun tekli fiber optik kablosu ünvanının da sahibi olacak.




    Kanadalı ve Rus firmalar tarafından döşenecek hattın Kuzey Amerika tarafının uzunluğu 15600Km olacak ve iki ülke arasındaki bağlantı gecikmesini 230 milisaniyeden 168 milisaniyeye indirecek. Her 50 veya 100 kilometrede optik amplifikatörler sinyal gücünü artıracak.




    Deniz altından pek çok kablo bağlantısı ile altyapılar inşa ediliyor ancak bu projenin en önemli artısı kutuplara çok nadir uğrayan gemilerin çapalarının kabloları koparma ihtimalinin en aza inmesi. Kablo döşemeleri buz kütlelerinin en az yoğun olduğu yaz-sonbahar döneminde yapılacak.

     

     








  • Ttnet bak adamlar neler yapıyor(!), sen hala adil kullandır interneti.
  • Keşke yanlışlıkla bizim buralardan da geçse Ttnet baştaykan böyle saçma sapan düşüncelere dalıyor insan..
  • artık japonya ile ping sorunu kalmıycak
  • Arkadaş ne değerli kablo şu fiber :D
  • Benim gibi haritada turkiyeyi arayan kac kisi var :D biz o hattan kacak cekeriz :D
  • Resmen sürünüyoruz biz.
  • Yurtdışından bir firma çıkıp internet için yatırım yapsa Türkiye'ye TTnet denen birşey kalmaz! Adil kullanım diye sundukları şeyin adilik olduğunu anlasınlar. Zaten yeterince sömürüyorsunuz bu adilik ne diye! ?
  • TTNET Sen Hala 100 Mbit De Adamlar Fiber Optik Alt Yapı Yapıyorlar Lanet Girsin TTNET
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uNequAL

    Yurtdışından bir firma çıkıp internet için yatırım yapsa Türkiyeye TTnet denen birşey kalmaz! Adil kullanım diye sundukları şeyin adilik olduğunu anlasınlar. Zaten yeterince sömürüyorsunuz bu adilik ne diye! ?

    Yurtdışından birçok firma çıktı zamanında özelleştirilirilken ihaleye vodafone dahil bir çok hatrı sayılır avrupalı firma katılmış ama gelin görün ki Oger telekom diye allahın araplarına satmışlardı hemde adamlar yine devletin bankasından kredi çekerek ödeme yapmışlardı :D
  • kablo hiçbir ülke sınırına giremeden kutuplardan dolaşıyor en teresan japonlar bizi sevmiyormuydu bir uçuda bize gönderseler yakın sayılır ingiltere ne hesapları var bunların bf3 mu ? kapışacaklar :D
  • ey allahım bu japonlara akıl verirken bize neden çakıl verdin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 4Crumby

    Benim gibi haritada turkiyeyi arayan kac kisi var :D biz o hattan kacak cekeriz :D

    ben varım jeton sonra düştü
  • Ttnetten çok şikayetçi olabilirsiniz AKK hoşunuza gitmiyor olabilir ama ben Türkiyedeki interneti Kanadayla karşılaştırınca hem ucuz hemde daha hızlı olduğunu gördüm. Size bir örnek vereyim. Kanadada şimdiye kadar gördüğüm en hızlı internet 75 mbit download 2 mbit upload hızında 250gb kotalı (sınırsız diye bi seçenekleri yok) ayda 99$+%13 vergi + ilk ay hat açılış ücreti (kıtleme parası da diyebilirsiniz) artık Allah ne verdiyse 30$ mı olur 40$ mı bilmem. Türkiyede Ttnetin yeni fibernet kampanyasında yanlış bilmiyorsam 100 mbit sınırsız (AKK) ayda 109 lira 2 yıl tahüt. Buna artı olarak bi modem ücreti var galiba onuda taksitli olarak ödüyorsun galiba. Neyse netice olarak fiyat ve hızı karşılaştırdığınızda durum ortada. Benim arkadaşlarımda kota aşıpda evine yüklü miktar fatura gelenleri biliyorum. Hatta bizzat kendimin cep telefonumdaki internetin kotasını aştığım için bana 222$ fatura gelmişti. Yani durum o ki içerden durum kötü güzüküyor olsa bile dışarda durum hiç öyle anlattıkları gibi değil. Bence siz yatın kalkın ttnetin kıymetini bilin. Adamlar 70 milyona hizmet vermeye çalışıyor. Benim okuduğum üniversitede 1 tbit internet var(bilgisayarımda en fazla 300 mbiti gördüm). 1 HD filmi indirmem 5 dk mı almıyor yani ortalama 20mb/sn download hızıyla indiriyorum ama hiçbizaman ayda 100 gb geçmemişimdir(istisnalar olabilir). ttnetin 125gb lık AKK'yı her ay nasıl geçmeyi planlıyorsunuz gerçekten çok merak ediyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: batuhangultepe

    Ttnetten çok şikayetçi olabilirsiniz AKK hoşunuza gitmiyor olabilir ama ben Türkiyedeki interneti Kanadayla karşılaştırınca hem ucuz hemde daha hızlı olduğunu gördüm. Size bir örnek vereyim. Kanadada şimdiye kadar gördüğüm en hızlı internet 75 mbit download 2 mbit upload hızında 250gb kotalı (sınırsız diye bi seçenekleri yok) ayda 99$+%13 vergi + ilk ay hat açılış ücreti (kıtleme parası da diyebilirsiniz) artık Allah ne verdiyse 30$ mı olur 40$ mı bilmem. Türkiyede Ttnetin yeni fibernet kampanyasında yanlış bilmiyorsam 100 mbit sınırsız (AKK) ayda 109 lira 2 yıl tahüt. Buna artı olarak bi modem ücreti var galiba onuda taksitli olarak ödüyorsun galiba. Neyse netice olarak fiyat ve hızı karşılaştırdığınızda durum ortada. Benim arkadaşlarımda kota aşıpda evine yüklü miktar fatura gelenleri biliyorum. Hatta bizzat kendimin cep telefonumdaki internetin kotasını aştığım için bana 222$ fatura gelmişti. Yani durum o ki içerden durum kötü güzüküyor olsa bile dışarda durum hiç öyle anlattıkları gibi değil. Bence siz yatın kalkın ttnetin kıymetini bilin. Adamlar 70 milyona hizmet vermeye çalışıyor. Benim okuduğum üniversitede 1 tbit internet var(bilgisayarımda en fazla 300 mbiti gördüm). 1 HD filmi indirmem 5 dk mı almıyor yani ortalama 20mb/sn download hızıyla indiriyorum ama hiçbizaman ayda 100 gb geçmemişimdir(istisnalar olabilir). ttnetin 125gb lık AKK'yı her ay nasıl geçmeyi planlıyorsunuz gerçekten çok merak ediyorum.

    sen neyi savundun veya neyi açıklamaya çalıştın??

    Ülkemizdeki internet servis sağlayıcılarının müşterilere sunmuş olduğu internet tarifeleri arasında, en çok kullanılan tarifelerin başında, limitsiz denilen fakat isminin aksine belirli bir kotayla sınırlandırılan ve kota aşımıyla internet bağlantı hızlarının, 8-10 kat aşağıya düşürüldüğü tarifeler yer almaktadır. Söz konusu tarifedeki, 8mbit olarak reklam edilen tarife tamamen aldatmacadan ibarettir, çünkü; hiç indirme (download) yapmayan kullanıcı bile, sadece TTNET'in kendi sunmuş olduğu servisleri düzenli şekilde kullandığı taktirde bu kota çok kısa süre içerisinde dolmaya mahkümdür.Kotanın dolmasıyla beraber hızlar, 10 sene öncenin hızı olan 1mbit gibi komik bir seviyeye çekilmekte ve müşteri madur edilmektedir.

    Bireysel bir müşterinin, günlük ortalama internet kullanımıyla, aylık ne kadar veri indirim kapasitesine ulaşabileceğini, kısaca hesaplayalım. Söz konusu kullanıcı için yasal film ve müzik indirmek gibi, fazlaca kota harcayan unsurlar hesaba katılmamış ve mümkün olduğunca düşük düzeyde internet kullanımı öngörülmüştür.

    1-TTNET'in servisi olan, online TV izleme platformu Tivibu'nun, saniyedeki veri aktarımı 180kb civarında, bu da saatte 632MB yapar. Günde 3 saat tivibu izleyen biri için ayda tivibu için harcanan kota mikarı 3x632=1898=1,85GB/Gün 1 Ay'da ise 30x1,85=55,6 GB/AY

    2-TTNET'in Tivibu platformundaki online film izle ve tekrar izle gibi servislerden. Haftada 3 kere film veya program izleyen biri, 1,5 saatlik bir program veya filmin boyutunun ortalama 1GB olduğunu düşünürsek, 1 ay'da harcayacağı kota;
    3x1=3 gb/hafta, 1 Ay'da ise 3x4=12 GB/AY

    3-TT Müzik vb. servislerden dinlenen bir şarkının ortalama boyutu 5mb'dır. Günde 10 şarkı dinleyen birinin ayda müzik için harcıyacağı kota miktarı;
    5x10=50mb/gün , 1 Ay'da ise 1,47 GB

    4- Facebook, Youtube, Vimeo gibi sitelerden günde en az 5 video izlense ve her bir hd video süresi 5 DK olsa, 1 HD videonun (1080P değil 720P) boyutu 90mb olarak ölçülmüştür.
    5x90=450 mb/gün , 1 Ay'da ise harcanan kota 13,18 GB/AY

    5- MSN, SKYPE, YAHOO gibi instant messenger programlarında haftada 2 saat telekonferans yapan birinin harcayacağı kota miktarı, 1 saatlik telekonferans'ın 500MB olduğunu düşünürsek, ayda;
    2x500=1000 mb/hafta 1 Ay'da harcanan kota 4x1=4 GB

    Not: servislerin harcadığı veri miktarları Netlimiter adlı yazılımla ölçülmüş olup, yaklaşık değerleridir.

    Tüm bu temel kullanımların toplamına bakacak olursak; 86,25GB'lık bir kullanımla karşı karşıya kalıyoruz. Dikkat edilmelidir ki, yukarıdaki 5 madde içerisindeki kullanımlar asgeri düzeyler düşünülerek hesaplanmış ve internet sayfalarında sörf yapmak, mail'leri okumak, online oyunlar oynamak gibi kişiden kişiye değişen kullanımlar hesaplama dışında tutulmuştur.

    Hesaplama dışında tutulan kullanımlar ile birlikte, standart bireysel bir kullanıcının harcadığı kota miktarı 100GB'ın üstündedir ve kullanımın asgeri düzeyden orta düzeye çıkması ile harcanılan kota 150GB'ı rahatlıkla bulmaktadır. (Bu tahmini değerlere, yasal film ve müzik indirmek gibi çok fazla kota harcayan uygulamalar katılmamıştır.)

    Dünya ülkeleri arasında, interneti en pahalı fiyatlarla ve en düşük hızlarla kullanan ülkeler sıralamasında başlarda yer almaktayız. Buna rağmen 59TL gibi yüksek bir fiyatla 8mbit limitsiz olarak sunulan fakat kısa bir süre sonra 1mbit'e düşürülen internet paketlerinden halkımız bir an önce kurtarılmalıdır. Söz konusu olan hız düşümünün tamamen kaldırılması ya da üzerinde gerekli düzenlemeler yapılarak, yurtdışındaki örnekleri gibi esnek bir hale getirilmesi ile müşterinin uğradığı mağduriyet ivediyle giderilmelidir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alperdursun

    quote:

    Orijinalden alıntı: batuhangultepe

    Ttnetten çok şikayetçi olabilirsiniz AKK hoşunuza gitmiyor olabilir ama ben Türkiyedeki interneti Kanadayla karşılaştırınca hem ucuz hemde daha hızlı olduğunu gördüm. Size bir örnek vereyim. Kanadada şimdiye kadar gördüğüm en hızlı internet 75 mbit download 2 mbit upload hızında 250gb kotalı (sınırsız diye bi seçenekleri yok) ayda 99$+%13 vergi + ilk ay hat açılış ücreti (kıtleme parası da diyebilirsiniz) artık Allah ne verdiyse 30$ mı olur 40$ mı bilmem. Türkiyede Ttnetin yeni fibernet kampanyasında yanlış bilmiyorsam 100 mbit sınırsız (AKK) ayda 109 lira 2 yıl tahüt. Buna artı olarak bi modem ücreti var galiba onuda taksitli olarak ödüyorsun galiba. Neyse netice olarak fiyat ve hızı karşılaştırdığınızda durum ortada. Benim arkadaşlarımda kota aşıpda evine yüklü miktar fatura gelenleri biliyorum. Hatta bizzat kendimin cep telefonumdaki internetin kotasını aştığım için bana 222$ fatura gelmişti. Yani durum o ki içerden durum kötü güzüküyor olsa bile dışarda durum hiç öyle anlattıkları gibi değil. Bence siz yatın kalkın ttnetin kıymetini bilin. Adamlar 70 milyona hizmet vermeye çalışıyor. Benim okuduğum üniversitede 1 tbit internet var(bilgisayarımda en fazla 300 mbiti gördüm). 1 HD filmi indirmem 5 dk mı almıyor yani ortalama 20mb/sn download hızıyla indiriyorum ama hiçbizaman ayda 100 gb geçmemişimdir(istisnalar olabilir). ttnetin 125gb lık AKK'yı her ay nasıl geçmeyi planlıyorsunuz gerçekten çok merak ediyorum.

    sen neyi savundun veya neyi açıklamaya çalıştın??

    Ülkemizdeki internet servis sağlayıcılarının müşterilere sunmuş olduğu internet tarifeleri arasında, en çok kullanılan tarifelerin başında, limitsiz denilen fakat isminin aksine belirli bir kotayla sınırlandırılan ve kota aşımıyla internet bağlantı hızlarının, 8-10 kat aşağıya düşürüldüğü tarifeler yer almaktadır. Söz konusu tarifedeki, 8mbit olarak reklam edilen tarife tamamen aldatmacadan ibarettir, çünkü; hiç indirme (download) yapmayan kullanıcı bile, sadece TTNET'in kendi sunmuş olduğu servisleri düzenli şekilde kullandığı taktirde bu kota çok kısa süre içerisinde dolmaya mahkümdür.Kotanın dolmasıyla beraber hızlar, 10 sene öncenin hızı olan 1mbit gibi komik bir seviyeye çekilmekte ve müşteri madur edilmektedir.

    Bireysel bir müşterinin, günlük ortalama internet kullanımıyla, aylık ne kadar veri indirim kapasitesine ulaşabileceğini, kısaca hesaplayalım. Söz konusu kullanıcı için yasal film ve müzik indirmek gibi, fazlaca kota harcayan unsurlar hesaba katılmamış ve mümkün olduğunca düşük düzeyde internet kullanımı öngörülmüştür.

    1-TTNET'in servisi olan, online TV izleme platformu Tivibu'nun, saniyedeki veri aktarımı 180kb civarında, bu da saatte 632MB yapar. Günde 3 saat tivibu izleyen biri için ayda tivibu için harcanan kota mikarı 3x632=1898=1,85GB/Gün 1 Ay'da ise 30x1,85=55,6 GB/AY

    2-TTNET'in Tivibu platformundaki online film izle ve tekrar izle gibi servislerden. Haftada 3 kere film veya program izleyen biri, 1,5 saatlik bir program veya filmin boyutunun ortalama 1GB olduğunu düşünürsek, 1 ay'da harcayacağı kota;
    3x1=3 gb/hafta, 1 Ay'da ise 3x4=12 GB/AY

    3-TT Müzik vb. servislerden dinlenen bir şarkının ortalama boyutu 5mb'dır. Günde 10 şarkı dinleyen birinin ayda müzik için harcıyacağı kota miktarı;
    5x10=50mb/gün , 1 Ay'da ise 1,47 GB

    4- Facebook, Youtube, Vimeo gibi sitelerden günde en az 5 video izlense ve her bir hd video süresi 5 DK olsa, 1 HD videonun (1080P değil 720P) boyutu 90mb olarak ölçülmüştür.
    5x90=450 mb/gün , 1 Ay'da ise harcanan kota 13,18 GB/AY

    5- MSN, SKYPE, YAHOO gibi instant messenger programlarında haftada 2 saat telekonferans yapan birinin harcayacağı kota miktarı, 1 saatlik telekonferans'ın 500MB olduğunu düşünürsek, ayda;
    2x500=1000 mb/hafta 1 Ay'da harcanan kota 4x1=4 GB

    Not: servislerin harcadığı veri miktarları Netlimiter adlı yazılımla ölçülmüş olup, yaklaşık değerleridir.

    Tüm bu temel kullanımların toplamına bakacak olursak; 86,25GB'lık bir kullanımla karşı karşıya kalıyoruz. Dikkat edilmelidir ki, yukarıdaki 5 madde içerisindeki kullanımlar asgeri düzeyler düşünülerek hesaplanmış ve internet sayfalarında sörf yapmak, mail'leri okumak, online oyunlar oynamak gibi kişiden kişiye değişen kullanımlar hesaplama dışında tutulmuştur.

    Hesaplama dışında tutulan kullanımlar ile birlikte, standart bireysel bir kullanıcının harcadığı kota miktarı 100GB'ın üstündedir ve kullanımın asgeri düzeyden orta düzeye çıkması ile harcanılan kota 150GB'ı rahatlıkla bulmaktadır. (Bu tahmini değerlere, yasal film ve müzik indirmek gibi çok fazla kota harcayan uygulamalar katılmamıştır.)

    Dünya ülkeleri arasında, interneti en pahalı fiyatlarla ve en düşük hızlarla kullanan ülkeler sıralamasında başlarda yer almaktayız. Buna rağmen 59TL gibi yüksek bir fiyatla 8mbit limitsiz olarak sunulan fakat kısa bir süre sonra 1mbit'e düşürülen internet paketlerinden halkımız bir an önce kurtarılmalıdır. Söz konusu olan hız düşümünün tamamen kaldırılması ya da üzerinde gerekli düzenlemeler yapılarak, yurtdışındaki örnekleri gibi esnek bir hale getirilmesi ile müşterinin uğradığı mağduriyet ivediyle giderilmelidir.





    son noktasına kadar katılıyorum ... sen hem net hattı ver hemde telefonu mecburi kıl .. daha sonra yalın internet adı altında bu mecburiyeti kaldır fakat 15 tl vergi alımmına devam et yok öyle... heemde verdigin yada vaadettigin hız sadece reklamdan ibaret olsun.. tt net sen boyle yaparsan bende boyle yapar kapattırır vodafone ile yola devam ederim.. başkalarını bilmem ama beni yolamıycaksın sayın ttnet




  • Way arkadaş yaaa millet ülkeler arası fiber döşüyor Biz daha Ankara içi bi sokak öteye fiber çektiremedik iyimi.... !!!!! Neymiş efendim daha bizim mahallenin altyapısı yapılmamış... Yap ozaman kaç senedir bekliyoruz... Bizimkiler mahalleye fiber getirene kadar millet kimbilir nerde olur...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alperdursun

    quote:

    Orijinalden alıntı: batuhangultepe

    Ttnetten çok şikayetçi olabilirsiniz AKK hoşunuza gitmiyor olabilir ama ben Türkiyedeki interneti Kanadayla karşılaştırınca hem ucuz hemde daha hızlı olduğunu gördüm. Size bir örnek vereyim. Kanadada şimdiye kadar gördüğüm en hızlı internet 75 mbit download 2 mbit upload hızında 250gb kotalı (sınırsız diye bi seçenekleri yok) ayda 99$+%13 vergi + ilk ay hat açılış ücreti (kıtleme parası da diyebilirsiniz) artık Allah ne verdiyse 30$ mı olur 40$ mı bilmem. Türkiyede Ttnetin yeni fibernet kampanyasında yanlış bilmiyorsam 100 mbit sınırsız (AKK) ayda 109 lira 2 yıl tahüt. Buna artı olarak bi modem ücreti var galiba onuda taksitli olarak ödüyorsun galiba. Neyse netice olarak fiyat ve hızı karşılaştırdığınızda durum ortada. Benim arkadaşlarımda kota aşıpda evine yüklü miktar fatura gelenleri biliyorum. Hatta bizzat kendimin cep telefonumdaki internetin kotasını aştığım için bana 222$ fatura gelmişti. Yani durum o ki içerden durum kötü güzüküyor olsa bile dışarda durum hiç öyle anlattıkları gibi değil. Bence siz yatın kalkın ttnetin kıymetini bilin. Adamlar 70 milyona hizmet vermeye çalışıyor. Benim okuduğum üniversitede 1 tbit internet var(bilgisayarımda en fazla 300 mbiti gördüm). 1 HD filmi indirmem 5 dk mı almıyor yani ortalama 20mb/sn download hızıyla indiriyorum ama hiçbizaman ayda 100 gb geçmemişimdir(istisnalar olabilir). ttnetin 125gb lık AKK'yı her ay nasıl geçmeyi planlıyorsunuz gerçekten çok merak ediyorum.

    sen neyi savundun veya neyi açıklamaya çalıştın??

    Ülkemizdeki internet servis sağlayıcılarının müşterilere sunmuş olduğu internet tarifeleri arasında, en çok kullanılan tarifelerin başında, limitsiz denilen fakat isminin aksine belirli bir kotayla sınırlandırılan ve kota aşımıyla internet bağlantı hızlarının, 8-10 kat aşağıya düşürüldüğü tarifeler yer almaktadır. Söz konusu tarifedeki, 8mbit olarak reklam edilen tarife tamamen aldatmacadan ibarettir, çünkü; hiç indirme (download) yapmayan kullanıcı bile, sadece TTNET'in kendi sunmuş olduğu servisleri düzenli şekilde kullandığı taktirde bu kota çok kısa süre içerisinde dolmaya mahkümdür.Kotanın dolmasıyla beraber hızlar, 10 sene öncenin hızı olan 1mbit gibi komik bir seviyeye çekilmekte ve müşteri madur edilmektedir.

    Bireysel bir müşterinin, günlük ortalama internet kullanımıyla, aylık ne kadar veri indirim kapasitesine ulaşabileceğini, kısaca hesaplayalım. Söz konusu kullanıcı için yasal film ve müzik indirmek gibi, fazlaca kota harcayan unsurlar hesaba katılmamış ve mümkün olduğunca düşük düzeyde internet kullanımı öngörülmüştür.

    1-TTNET'in servisi olan, online TV izleme platformu Tivibu'nun, saniyedeki veri aktarımı 180kb civarında, bu da saatte 632MB yapar. Günde 3 saat tivibu izleyen biri için ayda tivibu için harcanan kota mikarı 3x632=1898=1,85GB/Gün 1 Ay'da ise 30x1,85=55,6 GB/AY

    2-TTNET'in Tivibu platformundaki online film izle ve tekrar izle gibi servislerden. Haftada 3 kere film veya program izleyen biri, 1,5 saatlik bir program veya filmin boyutunun ortalama 1GB olduğunu düşünürsek, 1 ay'da harcayacağı kota;
    3x1=3 gb/hafta, 1 Ay'da ise 3x4=12 GB/AY

    3-TT Müzik vb. servislerden dinlenen bir şarkının ortalama boyutu 5mb'dır. Günde 10 şarkı dinleyen birinin ayda müzik için harcıyacağı kota miktarı;
    5x10=50mb/gün , 1 Ay'da ise 1,47 GB

    4- Facebook, Youtube, Vimeo gibi sitelerden günde en az 5 video izlense ve her bir hd video süresi 5 DK olsa, 1 HD videonun (1080P değil 720P) boyutu 90mb olarak ölçülmüştür.
    5x90=450 mb/gün , 1 Ay'da ise harcanan kota 13,18 GB/AY

    5- MSN, SKYPE, YAHOO gibi instant messenger programlarında haftada 2 saat telekonferans yapan birinin harcayacağı kota miktarı, 1 saatlik telekonferans'ın 500MB olduğunu düşünürsek, ayda;
    2x500=1000 mb/hafta 1 Ay'da harcanan kota 4x1=4 GB

    Not: servislerin harcadığı veri miktarları Netlimiter adlı yazılımla ölçülmüş olup, yaklaşık değerleridir.

    Tüm bu temel kullanımların toplamına bakacak olursak; 86,25GB'lık bir kullanımla karşı karşıya kalıyoruz. Dikkat edilmelidir ki, yukarıdaki 5 madde içerisindeki kullanımlar asgeri düzeyler düşünülerek hesaplanmış ve internet sayfalarında sörf yapmak, mail'leri okumak, online oyunlar oynamak gibi kişiden kişiye değişen kullanımlar hesaplama dışında tutulmuştur.

    Hesaplama dışında tutulan kullanımlar ile birlikte, standart bireysel bir kullanıcının harcadığı kota miktarı 100GB'ın üstündedir ve kullanımın asgeri düzeyden orta düzeye çıkması ile harcanılan kota 150GB'ı rahatlıkla bulmaktadır. (Bu tahmini değerlere, yasal film ve müzik indirmek gibi çok fazla kota harcayan uygulamalar katılmamıştır.)

    Dünya ülkeleri arasında, interneti en pahalı fiyatlarla ve en düşük hızlarla kullanan ülkeler sıralamasında başlarda yer almaktayız. Buna rağmen 59TL gibi yüksek bir fiyatla 8mbit limitsiz olarak sunulan fakat kısa bir süre sonra 1mbit'e düşürülen internet paketlerinden halkımız bir an önce kurtarılmalıdır. Söz konusu olan hız düşümünün tamamen kaldırılması ya da üzerinde gerekli düzenlemeler yapılarak, yurtdışındaki örnekleri gibi esnek bir hale getirilmesi ile müşterinin uğradığı mağduriyet ivediyle giderilmelidir.





    Şimdi benim amacım kimseyi savunmak falan değil. Ben sadece elinizdekinin kıymetini bilin diyorum ve açıklamaya çalıştığım şeyde şu, hani diyosun ya "ttnet dünyanın en pahallı ve en düşük hızlı interneti", ben sana bunu açıklamaya çalıştım. Dünyada teknolojisi olupda interneti pahallıya ve düşük hızlarda hizmet veren ülkelerin olduğunu söylemeye çalışıyorum ve 8 mbit ilk çıktığında o kadar da pahallı değildi kampanyaları kovalarsan o kadarda fazla ödemezsin. 8 mbit ilk çıktığından beri netlimitsizi kullanıyorum ve bu adil kullanım kotasını pek çok kez aştım hemde ayda en az 50 gb lık bir kullanımla. Bilmiyorum ben mi şanslıyım nedendir ama hiç bi kere bile internetimin hızı 1mbit e düşmedi ki ilk seferler bu ceza 512 kbit idi!! Online oyunda oynadım HD flim ve dizi izledim tivibu'muda izledim müzikde dinledim (ancak müzikleri indirmeni tavsiye ederim o şekilde daha kaliteli oluyor hemde boş yere kotanı bi kere doldurmuş olursun!) yani kısacası altta saydıklarının hepsini yaptım belki bu aktivitileri her gün dediğin kadar saat yapmadım ama sonuçta interneti de az kullanmadım burda 50 gb lık bir kullanımdan bahsediyorum. Sana AKK limitinin düşük olduğu konuda katılıyorum, AKK nin limiti diyoki Türk gençliği internet kullanmasın (biraz yaş sınırlaması koymuş gibi oldum ama umarım demek istediğimi anlamışsınızdır) ama 8 mbit içinde yani 100gb AKK koymaları biraz mantıksız olur ve keşke kendi hizmetlerini kota kullanımına sokmasa. Sana şunu soruyorum, sen gerçekten yukarda yazdığın maddeleri hergün yapıyormusun hatta yapabiliyormusun ve bundan zamanın kalıcak da online oyun + HD film veya dizi izleyebilecekmisin? Dediğim gibi ben aşağıda yazdığın bütün aktiviteleri 1 ay içerisinde yeterli sürelerde kullanıyorum ama hiçbizaman senin bahsettiğin rakamlara ulaşmadım. Eğer ben bunları yapabiliyorum diyorsan o zaman git uydu net al. Sınırsızı biraz pahallı ama hiç değilse bu AKK saçmalığı olmaz. Tekrar söylüyorum ben burda kimseyi savunmak gibi bi niyetim yok ve zaten sizin görüşlerinize katıldığım yanlarınıda söyledim, ben şimdiye kadar ttnetten memnun olduğum için ve diğer ülkelerdeki internetin abartıldığı kadar ucuz ve hızlı olmadığını sizlere söylemeye çalışıyorum. Bunların örnekleri var çünkü.




  • Tt net bir de telefon ucretine mahkum ediyor, sınırsız (!) internet fiyatı 59+16.5(telefon)=75.5 TL, ben yokken taahhutle modem vemeselerdi coktaaan uydunet'e gecmistim, biter bitmez uydunet, 39 TL tam sınırsız.
  • cem yılmaz kutuplara gidiyormuş ''abi ! Bir el at da şu nu bizim topraklara çekelim.'' açıkçası bizim gitse sadece yapabilecekleri tek şey kutup ayısını görmek olur:)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.