Şimdi Ara

Zalman'ın Radeon HD 7950 tabanlı ekran kartı ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
4.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Zalman'ın Radeon HD 7950 tabanlı ekran kartı ortaya çıktı


     

    Kasa ve soğutucu üreticisi Zalman'ın ekran kartı pazarına giriş yaptığını ve kendi markası altında ürünler sunmaya başladığını daha önceki haberlerimizde sizlerle paylamıştık. Gelen yeni bilgilere göre Zalman, AMD'nin yeni nesil Radeon HD 7900 serisi için hazırlıklarını sürdürüyor. Ortaya çıkan ilk görüntülere göre şirket, en azından Radeon HD 7950 tabanlı yeni ekran kartını, kullanıcıların beğenisine sunmaya hazır görünüyor. 

     

    Kod adı HD7950-Z olan ekran kartı, AMD'nin referans tasarımlı modeli ile kıyaslandığında Mavi renkli özel baskılı devre kartı ve Zalman'ın yüksek performanslı ekran kartları için geliştişrdiği VF3000 soğutucu modeli ile ayrılmayı başarıyor. Referans soğutucu tasarımı ile kıyaslandığında kartın ciddi anlamda daha serin (20 derece) çalışmasına olanak tanıdığı belirtilen VF3000 soğutucusu bu sayede hız aşırtma yeteneklerine de katkı sağlıyor. 

     

    AMD'nin 28nm üretim teknolojisiyle geliştirdiği Tahiti Pro grafik yongasından güç alan DirectX 11.1 destekli ekran kartı aynı zamanda PCI Express 3.0 teknolojisine de destek sunuyor. 384-Bit bellek veri yolu desteği ve 3GB GDDR5 bellek ile gelen ekran kartının kısa süre içerisinde yaygın satışa sunulması beklenirken, dünya pazarlarında ne zaman piyasaya sürüleceği ve son kullanıcı fiyatının ne seviyede olacağı ise henüz bilinmiyor.

     


    Zalman'ın Radeon HD 7950 tabanlı ekran kartı ortaya çıktı








  • çalışır demi bu

    şaka bir yana çok itici geliyor bana şu ZALMAN ismi nedense. umarım ilerde bu ön yargım kırılır
  • Zotac AMP serisinde kullanılan soğutma modeli, oldukça sessiz ve serin çalışıyorlar..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alito

    çalışır demi bu şaka bir yana çok itici geliyor bana şu ZALMAN ismi nedense. umarım ilerde bu ön yargım kırılır

    Katılıyorum Zalman diye isim mi olur?
  • Şimdilik sadece serin çalışacağı belli
  • Bu nasıl bir soğutucu tasarımı.Soğutucu kartın üstünde emanet gibi duruyor.Bir de bunu yapan soğutucu markası zalman.
  • Zalman sadece soğutma ürünü geliştiriyo diye biliyorum ben..
  • Zalman, elindeki soğutucuları kullanmak için karta takmış ancak son derece uyumsuz bir görüntü çıkmış ortaya.
    Lâkin bu soğutma yukarıda OPTİMİST'in de dediği gibi 470 AMP, 480 AMP ve 580 AMP 2'lerde kullanılan turuncu renkli soğutucunun kırmızı olanı. Son derece sessiz bir soğutucudur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: createemir

    Zalman sadece soğutma ürünü geliştiriyo diye biliyorum ben..


    kasaları da var zalman ın.. monitörü de.. kasa dedin mi antec, lian li gibi üst düzey kasa üreticilerinden birisidir.

    bugüne kadar soğuttum şimdi de hem yapar hem soğuturum demek istiyorlar sanırım. ama tabii ki de evga, xfx, msi, asus, zotac ya da gigabyte ile yarışabilir mi, kendisine pazarda bir pay bulabilir mi onu zaman ve zalman gösterecek bize..
  • herkezin aksine zalman bana çok havalı bir isim gibi geliyor soguctu kıyakmış ama.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True Romance -- 27 Mart 2012; 16:18:43 >
  • zalman 'salman'la cagırıstırıyo galiba :D
  • dandik.
    ve de kartın pcb si desteklenmemiş eğrilmelere burkulmalara karşı son derece savunmasız bırakılmış. hayatlarında hiç ekran kartı söküp takmamış eline kartı alıp bakmamış adamlar üretime geçerse işte böyle gerçeklerden bihaber ne yaptığını bilmez ürünler ortaya çıkarır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemirAtlı -- 27 Mart 2012; 15:33:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: saintroyo

    quote:

    Orijinalden alıntı: createemirZalman sadece soğutma ürünü geliştiriyo diye biliyorum ben..
    kasaları da var zalman ın.. monitörü de.. kasa dedin mi antec, lian li gibi üst düzey kasa üreticilerinden birisidir.bugüne kadar soğuttum şimdi de hem yapar hem soğuturum demek istiyorlar sanırım. ama tabii ki de evga, xfx, msi, asus, zotac ya da gigabyte ile yarışabilir mi, kendisine pazarda bir pay bulabilir mi onu zaman ve zalman gösterecek bize..


    Cevabın için teşekkür ederim:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DemirAtlı

    kartın pcb si desteklenmemiş eğrilmelere burkulmalara karşı son derece savunmasız bırakılmış. hayatlarında hiç ekran kartı söküp takmamış eline kartı alıp bakmamış adamlar üretime geçerse işte böyle gerçeklerden bihaber ne yaptığını bilmez ürünler ortaya çıkarır.

    Çok hafif bir soğutucu olduğu için ek desteğe ihtiyacı yok. TFIII gibi ağır bir soğutucu olsaydı, desteksiz mümkün değildi.
  • Zalman kart da mı yapar olmuş.Şu gpu ların üzerine devasa soğutucuyu koyuyorlarda belleklere bir plaka koyamıyorlarmı, onlarında aktif soğutulması gerekir oc ye etkisi kaydadeğer oluyor çünkü.
  • Eskiden kartların uzunluğundan ötürü kasaya sığmaları dert oluyordu şimdi kalınlıkları yüzünden takamayacağız bu ne allasen Zalman ya :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    quote:

    Orijinalden alıntı: DemirAtlı

    kartın pcb si desteklenmemiş eğrilmelere burkulmalara karşı son derece savunmasız bırakılmış. hayatlarında hiç ekran kartı söküp takmamış eline kartı alıp bakmamış adamlar üretime geçerse işte böyle gerçeklerden bihaber ne yaptığını bilmez ürünler ortaya çıkarır.

    Çok hafif bir soğutucu olduğu için ek desteğe ihtiyacı yok. TFIII gibi ağır bir soğutucu olsaydı, desteksiz mümkün değildi.

    soğutucudan dolayı değil kartı kasaya söküp takarken kart ister istemez esniyor, karta güç girişlerini bağlarken çıkarırken bile esneyecektir. ASUS DCUII leri incelersen kartın sırt kısmına konulan desteğin ne amaçla konduğunu yani ne demek istediğimi daha iyi anlarsın.




  • Arkadaşım asıl sen beni anlamadın. Ek destek olsa tabii ki daha iyi olur ancak bu soğutucu için elzem değil. Üzerinde bu soğutucunun bulunduğu 470 AMP ve 480 AMP kullandığım için biliyorum.
  • kardeş beni anlamadın diyorsunda konuya hala başka açıdan bakıyorsun son kere izah edeyim ozaman sen uzun pcb li kart tasarlıyorsan ve soğutucusunu bak altını çiziyorum soğutucusunu pcb ile yekpare yapmazsan yani o pcb yi fiziki olarak desteklemezsen o kart sökülüp takılırken ister istemez esneme yapacaktır. Kart üzerine bak tekrar belirtiyorum kart üzerine ek güç girişlerini takıp çıkarırken kart ister istemez gene esneyecektir.
    Bunun olmaması için kart soğutucusunun kart üzerine çeşitli noktalardan sabitlenmesi gerekir yada gpu ya odaklı soğutucu geliştirildiyse ASUS DCUII lerde olduğu gibi kart üzerine belli yerlerden desteklemek gerekir yoksa kart dediğim o durumlarda esneme yapar ve zamanla yok görüntülerde çizgi çıktı yok mavi karelenemler baş gösterdi dertlerine muzdarip kalırsınız.

    Eskidendi o kartın üzerine gpu ya soğutucu takıp kartı yallah piyasaya sürmek.

    Kısacası benim anlatmaya çalıştığım soğutucunun eksik şekilde tasarlandığı.

    Heleki şu karta birdaha bak iyice bak kartın pcb sinin uzunluğuna bak vede pcix giriş kısmına kadar ki olan mesafeye bak sen kasa içinde dahi kablo takıcam fan takıcam derken elin değse bile üzerine yapacağı esneme kuvvetini anlayabiliyorsudur inşallah.

    özetle bu soğutma biçimi eskide kaldı eksik ve yarım bir tasarlamadır.




  • biraz geniş kalmış.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.