Şimdi Ara

Nokia 1000 kişiyi daha işten çıkarıyor, Finlandiya tesisleri yazılıma odaklanacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
3.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nokia 1000 kişiyi daha işten çıkarıyor, Finlandiya tesisleri yazılıma odaklanacak






    Geçen yıl Microsoft ile yaptığı ortaklığın ardından firma yapısında değişikliklere giren Nokia, personel sayısını azaltmanın yanında son olarak üretim tesislerini maliyeti daha düşük olan Asya bölgesine kaydırma kararı almıştı. Bu kararın devamı olarak kendi ülkesinde de bazı değişiklikler yapıyor.




    Ortaya çıkan bilgilere göre Nokia, Finlandiya Salo şehrindeki tesislerinde toplamda 1000 kişinin işine son verecek ve kalan personel Avrupa'daki müşterilere yazılım geliştirme konusuna odaklanacak. Daha önce bazı işten çıkarmalar gerçekleştireceğini bildiren Nokia'nın son hamlesinin bu planın haricinde olabileceği düşünülüyor.




    İşten çıkarma bir anda gerçekleşmeyecek. İş pozisyonları kısa süre sonra boşaltılmaya başlanacak ve Haziran sonunda tamamlanmış olacak. 




    Nokia için 2011 yılının pek de iyi geçmediğini söyleyebiliriz. Zararla kapatılan mali çeyrekler ve akıllı telefon üretimindeki büyük değişiklik Nokia'yı önemli kararlar almaya itti. Pek çok firma gibi Asya'daki ucuz işgücüne yönelen Nokia bu şekilde maliyeti en aza indirerek yıl sonuna doğru çıkışa geçmeyi planlıyor.

     








  • Üretim çine kayması üzücü Made in Finland'ı özlieyeceğiz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilalMW

    Üretim çine kayması üzücü Made in Finland'ı özlieyeceğiz.

    aynen öyle.. malzeme kalitesi düsmese bari
  • nokia bu saatten sonra bitmiştir işletim istemi değişmediği sürece nokia iflas bayrağını çekmek zorunda kalıcak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: batucan57

    nokia bu saatten sonra bitmiştir işletim istemi değişmediği sürece nokia iflas bayrağını çekmek zorunda kalıcak


    Galiba satış rakamlarınızdan haberiniz yok. Bütün dünya iphone galaxy SII kullanmıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cremiesto

    quote:

    Orijinalden alıntı: batucan57nokia bu saatten sonra bitmiştir işletim istemi değişmediği sürece nokia iflas bayrağını çekmek zorunda kalıcak
    Galiba satış rakamlarınızdan haberiniz yok. Bütün dünya iphone galaxy SII kullanmıyor.


    senin dediğin sırf alo demek için alanlar nokia telefonları eğlence kısmı için kullanan insanlara hitap etmiyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cremiesto

    quote:

    Orijinalden alıntı: batucan57nokia bu saatten sonra bitmiştir işletim istemi değişmediği sürece nokia iflas bayrağını çekmek zorunda kalıcak
    Galiba satış rakamlarınızdan haberiniz yok. Bütün dünya iphone galaxy SII kullanmıyor.


    Sizin de galiba bu sene yaptığı zararın geçen senenin karı kadar olduğundan haberiniz yok. Adet olarak satışlar da bundan eninde sonunda etkilenecektir.
  • Nokia bana gore meego'yu sonlandirmakla hata etti oyle akici bir sistem birakilir mi yaw sirf o yuzden n9 alacaklar vazgecti. Ama bakalim windows phone 7 de akici sistem ama program destegi az ois gibi kisitlamalari fazla acik kaynak degil vs vs uzayip gidiyor.. acik kaynak sart artik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibotan -- 25 Mart 2012; 1:17:48 >
  • Nokia ne zaman akıllanacak ? Symbian artık öldü, Android'den daha iyi bir işletim sistemi yapamıyorlarsa Android'e geçsinler artık.Tabi güçlü donanıma sahip telefonlar ile..
  • Kimse bu 1000işçiyi düşünmüyor :( Aslında işten çıkartsın tamamda biraz farklı ülkelerdeki firmalarına takviye yapsın diyicemde sanki her ülkede var :))

    Nokia'da firmanın geleceğini düşünüyor tabi..
  • Nokia cok yanlis yapiyor en buyuk nedenlerden biriside androit kullanmamakta inat etmesi
    2. Si ise telefonlarinda cok dusuk islemci ve ram kullanmasi simdide yazilima yuklenecegini soluyor
    Acikcasi ben guclu sisteme bakarim nokia ucuruma giden yolu kendi elleriyle
    Hazirliyor
  • Nedir bu android aşkı yeterince firma varken nokia farkını koyması beni mutlu etti. O cesur tasarıma android sırıtırdı zaten.
  • windows un en kötü yanı dışı farklı içi aynı telefonlar olması. android de firmalar özgür. hatta sony psp oyunlarını açan androidli telefon bile yapmıştı. windowsta ne var peki? 2009 da çıkan ilk wp7 telefon omnia7 neyse 2012 de çıkan lumıa 900 de aynı..
  • Çıkarılan adamlara yazık olucak. Allah kimseye göstermesin..
  • n9 u s2 fiyatına satıyorlar bu kafayla nokia yi wp7 bile kurtaramaz çünkü wp7 nokia ile atak yapmak istiyor nokia satarsa popüler olur uygulama vs çıkar ama aynı fiyata oturmuş uygulama sayısı fazla olan dururken neden nokia alayım nokianin fiyatları ayarlaması lazım n9 un bugün esamesi okunmuyor her forumda hala s2 var ve fiyatları aynı nokia bu kafayla olanları hak ediyor ama çıkan işçilere üzüldüm yazık .
  • Bizim kadar tekelleşme yanlısı gençlik daha var mı bilmiyorum.Ya ne zararı var nokia'nın wp kullanmasının,zaten piyasada istemediğiniz kadar android tabanlı cihaz var.Sony bile androide bağladı kendini tamamen daha ne olsun.Yok nokia batsınmış,yok blackberry batsınmış merak etmeyin onlar yolunu bulur.Hatta meego,tizen,webos gibi sistemlerin kime ne zararı var anlamadım.Adam almış eline cihazı dünyada başka cihaz başka sistem olmasın istiyor.Olaya bakarmısın kendi ekosistemlerinde bile rekabet istemiyorlar neymis htc superamoled kullanmıyormus batsınmış,yok samsung çakmaymış,yok sony'nin donanımı taş devrinden kalmaymış.Tek seçenek olsa mutlu olacaklar galiba.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi web17400 -- 25 Mart 2012; 13:50:17 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cremiesto

    quote:

    Orijinalden alıntı: batucan57nokia bu saatten sonra bitmiştir işletim istemi değişmediği sürece nokia iflas bayrağını çekmek zorunda kalıcak
    Galiba satış rakamlarınızdan haberiniz yok. Bütün dünya iphone galaxy SII kullanmıyor.


    Abartmayın kardeşim. Türkiye'deki website sahipleri bunu çok iyi bilir ki IOS kullanımı %40 geçmiyor. Kalan %60 andoroid,blackberry. bada, gibi sistemler kullanıyor. Webmasterlara sorun bu işlere. Onların webstat bilgileri doğru bilgiyi verir. Haberlerde çıkan bilgilere ben inanmıyorum. ÇÜnkü çelişkili rakamlar veriyorlar.
  • bu saatten sonra made ın finlandiye ya da bir başka ülke cıkışlı cihaz cıkmayabilir ..
    yeni dünya düzeninde ekonominin kalbi cin ve uzak doğu olacak..

    nokia da bu düzene bu haberle uymuş oldu...

    elimizde ki herşeyin made ın chine yazması şaşırılacak bir durum değil ...
  • sizde bir karar verin made in finland olur fiyatı iphone ile kapışır bu ne be dersiniz rekabet için ucuz üretim için made in china olur tüh tüh ah vah dersiniz.
    bir karar verin artık.
  • nokia yetkilileri durum düzeliyor diyor ama habire işten çıkarmalar oluyor bence nokia kendini toparlayamadı hala zarar ediyor en iyi örnekte n9. geçen yıl n8 geldiği zaman yok satıyordu bulamıyorduk ancak n9un yüzüne bakan yok...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.