Şimdi Ara

Digitimes : Android 5.0 yılın 3. çeyreğinde yayınlanacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
4.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Digitimes : Android 5.0 yılın 3. çeyreğinde yayınlanacak






    Google'ın mobil işletim sistemi Android'in 4.0 sürümünün ardından yayınlanacağı tahmin edilen 5.0 Jelly Bean sürümü ile ilgili yeni bir iddia DigiTimes sitesinden geldi.




    Siteye göre yeni sürümün 5.0 Jelly Bean adını alacağı ASUS gibi pek çok Android üreticisi tarafından doğrulanıyor. 5.0 Jelly Bean sürümünün yayınlanma tarihi olarak ise yılın üçüncü çeyreği öngörülüyor.




    Bu noktada bazı yanılgılar olabilir. Google'ın I/O 2012 konferansını Haziran ayının sonlarına kaydırması, bu tarihte 7 inçlik Nexus tablet ile birlikte Jelly Bean sürümünün tanıtılması ihtimalini güçlendiriyor. Pek çok çevre bu hamleyi buna yoruyor.




    Ancak ortada bir gerçek var. O da 4.0 Ice Cream Sandwich işletim sisteminin henüz yüzde 2'lik bir kullanım oranına ulaşabilmiş olması. Android 4.0 kullanıma sunulduğunda, 2.3 sürümü yüzde 50, 3.0 sürümü de yüzde 2.5 kullanım oranına sahipti. ICS sürümünün hızlıca bu pazar payını eriterek yılın ilk çeyreğinde en az yüzde 20'lik bir kullanım oranına sahip olacağı beklentisi vardı ki bu mümkün görünmüyor.




    Jelly Bean sürümünün yayınlanması beklenen Temmuz-Eylül döneminde ise ICS sürümünün tahmini olarak yüzde 30'larda seyrediyor olacağı akla yakın gelen ihtimal. Bu durumda 5.0 sürümünün yayınlanması ICS sürümünün kullanım oranını negatif yönde etkileyecektir. 




    Bu bakımdan Google I/O 2012 konferasında Android@Home platformu ile birlikte tanıtılacak ve final ismi belirlenecek 5.0 sürümünün yılın 4. çeyreğinde kullanıcıyla buluşmaya başlayacağını söyleyebiliriz.

     








  • SGS2 ye gelmezse bi daha da android kullanmam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erci501

    SGS2 ye gelmezse bi daha da android kullanmam.

    4.0 geldiğine şükretmeli , ama Buyuk ihtimal gelir.

    Yeni gelecek özellikleri merak ediyorum umarım temayı değiştirip piyasaya sürmezler .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CooL_ROMEO -- 23 Mart 2012; 14:22:11 >
  • Daha 3. çeyreğe Android 4 güncellemesi getirecek firmalar. Gelmeden eskidi meret.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi danGerfuLL -- 23 Mart 2012; 14:16:29 >
  • uzun süre destek almak isteyen kullanıcılar paraya kıyacak iphone alacak bunun başka çözümü yok samsung kim SE kim Nokia kim ki uzun süreli destek versin bu üreticiler çok üretim yapmak istiyor uzun süre destek vermek değil

    apple a gelecek olursak adamların varı yoğu 1 tane telefon serisi eeee bırakında adamlar destek versin

    Hani burda apple fanatikliği yapmak değil amacım sene 2012 andorid 5.0 dan söz ediyorlar 4.0 çıkmış hazır kullanan alet sayılı bu nedir ya telefon alacam 2 - 3 aydır piyasaya bakıyorum alınacak adam akıllı telefon yok
    ya birinin ram i düşük işlemcisi iyi birinde ram var işlemci yok biri çok iyi destek yok aptal oldum resmen...
  • Açıkçası Android 4'ten beklediğimi tam anlamıyla alamadım. 2.3'ten 2 major sürüm üste güncelleniyor tam Xp'den Windows 7'ye geçiş havası ve performansı veremiyor. Sanki 2.3.X'e bir service pack gelmiş hissi var.

    Öncelikle her gün şarj etme sorununu halledilmesi gerekiyor.

    Diğer taraftan her programın kapatma seçeneği olmalı. Arka planda istenmeyen program çalıştırılmamalı. Windows'daki servisler'deki gibi istemediğimiz servisi kapatabilmemiz lazım.

    Geçişlerde hızlı olunmalı. İki çekirdekli telefonlarda bile bazen geçişlerde problem oluyor.

    Eğer aldığımız cihazlar 200-300 TL civarında olsaydı zaten bunları konuşmuyor olacaktık. Ama 1500 TL'ye telefon alıyorsunuz pil süresi dahil her şey üst düzeyde olmalı.

    Bu sorunlar belki IPhone'de olabilir. IPhone kullanmadığım için bilmiyorum.
  • Bence 3. çeyrek 4. çeyreğe kayabilir..
  • bu gecikmelerin bir sebebi de hiçbir firmanın, bu kadar sık çıkan veya çıkacak android sürümlerine çok sık güncelleme yapmakla uğraşmak istemediğinden olsa gerek.. hani martta sgs2'ye ics/4.0 geliyordu?
  • Xperia Arc S kullanıcısı ve ICS 4.0 güncellemesi bekleyen birisi olarak GhosTon ve bkadem kullanıcılarına katıldığımı belirtmek isterim.

    Eğri oturup doğru konuşmak gerekirse Iphone her ne kadar 3G>3GS ve 4>4S modellerine geçiş esnasında kasa ve tasarımı değiştirmeyip kullanıcıyı şahsi görüşümle "Keriz" yerine koysa da, ios güncellemesi ve desteğiyle Android'den 1 gömlek üstün.

    3GS bile ios5 güncellemesi aldıysa kabul etmek gerekir. (Her ne kadar yavaş çalıştığı söylense de)

    Burada mesele iphone ve ios üretimini tek firma yapıyor ancak Android yazılımını google, telefonu 3. parti üreticiler ürettiği için güncelleme mevzusu 3. parti firmaların insiyatifine kalıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Helldancer -- 24 Mart 2012; 0:29:13 >
  • Android resmen bu kadar tutmuşken kendini bitirmek için elinden geleni yapıyor aynı anda Android kullanan firmalar da çıkan yeni sürümleri telefonlara adapte etmekte çok ama çok geç kalmakla aynı şeyi yapıyor.Yani Android tuttu nasıl yapsak da herkesi Android den soğutsak diyorlar sanki. :S
  • Galaxy s 3'e gelir en fazla 5.0 öncesine sanmıyorum geleceğini..

    Gözünü seveyim apple 3 yıldır hala güncelleme alabiliyorum ve gram sorun yaratmıyor ki zaten bazı firmaların en büyük sorunu burada ortaya .çıkıyor.
  • SII var, aldığım ilk günden beri custom rom'atarak kullanıyorum. Şu bi gerçek ki 2.3.x de 4.0.x e geçtim ama sanki temalandırmadan başka hiç bir şey değişmemiş gibi geliyor bana. Neymiş faceunlock bırak allasen günlük hatatta kim kullanır onu. Yok gömülü data kontrolu. Zilyon tane program var bu işlevi yapan hemde çok daha iyi, ayrıca bazı romlarda zaten gömülü de geliyordu mesala miui. Yok kamera değişmiş tepkime süresi azalmış, custom rom'da yok mu bu... Adam gibi optimizasyonda yok batarya ya yada OS'e etki eden performans anlamında. 2.3.x deki adam bir launcher çaksa zaten sana 4.0.x oluyor yani ne anladım ben bu işten. Ben bile habire rom çakarak bundan şikayetçi isem, telefonunu aldığı gibi kullanmak isteyen, yasal güncellemeleri bekleyen, rootla falan uğraşmak istemeyen kullanıcılara allah sabır versin yani...

    Android iyi hoş ama, mozilla'nın versiyon güncellemeleri gibi sadece sayılar artıyor artık içerikte birşey yok :/




  • Xperia Neo L ics ile cikiyor, bizim galaxy s kaldirmiyormus,ikisini bi kiyasla istersen, tebrikler samsung!
  • Tanıtılması 3. çeyrek olur firmalar ancak 2023 te getirirler 100. yıl hediyesi olur :D
  • Daha 4.0 a yeni kavuştum.5.0 offical olarak gelmez yada 2013 4. çeyrekte gelir.(Galaxy SII)
    Piyasada toplasan yüzde 5 ile 10 arasıdır İCS 4.0 ...

    5.0 ı çıkarmaya çalışıyorlar şaka gibi....
  • Android Market paralı uygulamaları Türkiye'ye açıldı. Haberini yapın artık :)
  • Android 4.0.x gerçekten başarılı, beğenmeyenler daha ne istiyor anlamadım.
    2.3 - XP ise,
    4.0 - Win7...
  • bana kalırsa bütün firmaların kendine özel arayüz yapmalarını yasaklamalı google.

    çünkü böyle olunca google görsel bişeyler yapsa bile adam arayüzü değiştirmediği için kullanıcıya birşey yansımıyor
  • Telefonları bilemem ama tabletlerde android böyle giderse win8 piyasaya çıktığında microsoft'u ne kadar sevmesemde ios'a tek rakip olacak
  • hadi bakalım 5.0 sürümü ile ne gelecek androide hangi çalışmaları yapmışlar bende merak ediyorummm ama gerçek varki yeni aldığınız telefonlar en fazla bir kere güncelleme alırsınız oda biter o kadar yani bir sene destektir adamlar bunları hesaplıyorr zaten 2 yılda bir telefon değiştirin diyorlar başka birşey demiyorlarr o kadarr
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.