'ın sağladığı altyapısı sayesinde, şu anda sitede bulunan 32202 kişiye ve her ay 13 milyon kişiye, ürün videolarını, haberleri ve forumları 7/24, ışık hızında ve kesintisiz olarak sunuyoruz.
Brodway orada duruyorsa haksız. Cunku o sekilde parketmez. Hareket halinde ise yine haksız. Cunku tır yanına kadar gelmis hatta gecmis. Bakması lazımdı soluna.
YA ŞU HAFRİYAT KAMYONLARINDAN BETON MİKSERLERİNDEN İSTANBULDA GEÇİLMİYOR ARTIK, NEDİR BU ÇEKTİĞİMİZ KARDEŞİM. HELEK İŞ GİDİŞ-DÖNÜŞ SAATLERİNDE DAR SOKAKLARA GİRİP DÖNEMİYORLAR YA ALLAK BULLAK EDİYORLAR ORTALIĞI.
Brodway yan yoldan geliyorsa da bayağı içeride görünüyor, tır da arabayı ittirmiş olabilir. Acaba geldikleri yol nasıldı? Ana mı tali mi? Çıkışlarında dur tabelası var mıydı? Bana tır karşı yoldan dümdüz karşı yola girerken Broadway yola fırlamış gibi geldi. Araba suçlu gibi ya da kusur 8/2 8/6 altı şeklinde bölüştürülür. Diğer ayrıntıları da bilmek gerekir.
Fotoda aynı yoldan çıkmışlar da renault aradan geçeyim derken sıkışmış gibi duruyor. Çizimdeki gibi ise bence yine renault haksız. Burnunu çıkarıp bir bakmalıydı.
İstisnaları saymazsak ülkemde kimse işini doğru dürüst yapmıyor. Etrafınıza bakın, mutlaka göreceksiniz. Kendimizden başlayarak DÜZELTELİM! suç işleyenleri affetmek, insanları suç işlemeye teşvik eder ve suç işlemeyenlere haksızlık yapılmış olur. DEVLETİMİZİN, SUÇU VE SUÇLUYU AFFETMESİNE KARŞIYIM.
broadway sağ sinyali yakarak gelmiş, park halinde değil muhtemelen. girilen yol çift şeritli ama tek şeritte park halinde araçlar var. broadway dikkatli olsaydı tırın geçmesine izin verirdi, o yandaki park etmiş aracı görmemiş olamaz. veya broadway ben ondan önce geçer girerim diye düşündü, yanıldı. broadway suçlu
edit : birde orda iett tabelası var, yanda duran connect tarzı araçta yasak olan yere park ederek kazaya sebebiyet vermiş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vikernes -- 22 Mart 2012; 15:29:40 >
Hiçbir zaman bir tırın yanına bu kadar yaklaşılmaz, çünkü görmesine imkan yok. Eğer kaza raporu tır suçlu derse bile benim mantığıma göre broadway sürücüsü kusurludur.
sonuç belli olduğunda bizi bilgilendirir misiniz.. kim haklı kim haksız merak ettim :)
yani ilk bakışta tırcı haklı gibi geldi bana ama bilemem tabi :)
not: bir de foto da bir şey dikkatimi çekti.. o kırmızı kasalı araç oraya mı parketmiş.. sanırım iett durağı da var orada.. öyleyse kırmızı kasalı araçta haksız olabilir. kazaya sebebiyet vermiş olabilir mi ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Subat -- 22 Mart 2012; 15:33:44 >
Resimleri tekrar inceledim ve tırın haksız olduğuna karar verdim. Tır arkadan gelip sıkıştırmış. Tırın sol tarafında başka bir tır daha var dikkat ederseniz. Tır virajı içten almaya kalkınca reno nun üzerine çıkmış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultiMance -- 22 Mart 2012; 16:18:14 >
ARACIN SÜRÜCÜSÜ BENDİM TIRIN ÖNÜNDEYDIM HER ŞEKİL TIRI GEÇERDİM YALNIZ KARŞIDAN KARŞIYA GEÇEN İNSANLAR SAYESİNDE İLERLEYEMEDİM O SIRADA TIR ARKADAN GELDİ VE YANDAN RESİMDE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ ÜZERİME KIRDI
şimdi hocam brodway aracı ben kullansaydım. Soldan gelen araca bakıpta yola çıkardım. Siz soldan gelen tır ı görmüşsünüz geçerdim diyorsunuz ama insanlar vardı geçemedim dediniz. yani oradan geçen insanlara da dikkat etmeniz gerekirdi diye düşünüyorum. Bence tır haklı benim görüşüm. Can kaybı yaşanmamış ya önemli olan bu bence. Büyük geçmiş olsun diliyorum. Saygılar.
otomobil haklı benim görüşüme göre.. Sebebine gelince otomobil yola önce girmiş.. Tırın sağ orta tekerine dikkatli bakılırsa Tır'ın yola daha sonra girdiği anlaşılır..
Bu tür kazalarda kimin kime vurduğuna bakmıyorlar 1 ay önce babamın aracına sağ kapıdan dokundurdular, öbür araç sağda diye bizimkine vurmasına rağmen suçu bize verdiler.. Masraf fazla yoktu, itiraz falan uğraşmadık..
konuyu dağıtmıyım ama tır ,kamyon ve otobüslerin haklıda olsam haksızda olsam sağına hayatta girmem bu tarz olaylar kaçınılmaz oluyor büyük araç sürücülerininde savunmuyorum ama çok kör noktaları var adamlar napsın
Benzer bir birleşme Uçaksavar'da üniversitenin top sahasının köşesinde var. Orada Broadwayin geldiği yolda "yol ver" ikaz tabelası var. Bir keresinde bir otomobilin bu ikaza uymayarak damperli bir kamyonun kör noktasına girmesi nedeniyle damperli tarafından kaldırıma savrulduğunu görmüştüm.
Hangi Kur'an? Cehaletin elinde teberrük edilip kutsanan bir nesne olan Kur'an mı? Cinayetin mızraklarının ucundaki Kur'an mı? Yoksa çeyrek yüzyıldan daha az bir sürede, çölün dağınık ve düşman kabilelerini birleştirerek, dünyanın egemen güçlerini -Bizans, Sasani- çökerten, insanlığın kaderini ele geçiren, devrimci yapısıyla insanlık tarihinde yepyeni bir medeniyet ve kültür meydana getiren bir kitap olarak mı Kur'an?
Büyük ihtimalle kusur otomobil sürücüsüne verilicek. Ağır vasıtaların sağ tarafına girilmez. Siz tır geldi beni sıkıştırdı diyosunuz haklı olabilirsiniz belki ama resimlerden tam tersi görülüyor. Geçmiş olsun.
TIR nasıl haklı olur arkadaşlar,sağından gelen araca yol vermek zorunda kontrolsüz kavşakta. Ayrıca yine bu tarz durumda büyük araç küçük araca yol vermelidir. Broadway 2-0 önde gözüküyor.
TIR sürücüsü de aslında kusurlu değil muhtemelen görüşü dışında kaldı,Broadway sürücüsü bunu öngörüp kazayı engelleyebilirdi belki.Ben hiçbir zaman büyük aracın sağından girmem...Fakat yukarıda yazdığım iki kural da TIR'ı haksız çıkarır..
reno sürücüsü nasıl olsa tır bekler diye hızlı davranmamış aheste aheste girmiş, tır da görmemiş kalmışlar. reno sürücüsüne tavsiye karşıdakine hiçbir zaman güvenmesin. her halükarda reno durumu kurtarabilirdi ama kendisinin yapması gerekeni karşıdan bekleyince sonuç kaçınılmaz, bir fren pedalına basmak zor olmasa gerek.
ayrıca yolda da ciddi bir tasarım hatası var, böyle 4 kollu kavşak tasarımı olmaz, yukarıdaki iki yol önce birbirine bağlanmalı, aşağıdaki yola da "T" şeklinde ya da mümkün olduğunda dike yakın bağlanmalı
maalesef yerel yönetimler trafik mühendisliği konusunda çok yetersizler
CPU: Intel® Core™ i5-430m 2.26 ~ 2.53 Ghz (Turbo Boost) | RAM: 4 GB DDR3 1066 Mhz | HDD: Toshiba 500 GB 5400 rpm | Acer Nplify™802.11b/g/n | ATI Mobility Radeon™ HD 5650 GDDR3 1 GB Ekran kartı DirectX® 11 | High Frequency Enhancer True 5.1 surround ses çıkışı | Bluetooth® 2.1+EDR | 4 USB 2.0, 1 HDMI™ | 15.6" HD 1366 x 768, 16:9 yüksek parlaklık (220-nit) Acer CineCrystal™ LED-backlit TFT LCD, 8 ms HD tepki süresi | Windows 7 Home Premium TR 64 Bit
Suskunluğum asaletimdendir! Her lafa verilecek bir cevabım vardır aslında... Ama bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adam mı diye!
reno sürücüsü nasıl olsa tır bekler diye hızlı davranmamış aheste aheste girmiş, tır da görmemiş kalmışlar. reno sürücüsüne tavsiye karşıdakine hiçbir zaman güvenmesin. her halükarda reno durumu kurtarabilirdi ama kendisinin yapması gerekeni karşıdan bekleyince sonuç kaçınılmaz, bir fren pedalına basmak zor olmasa gerek.
ne yani, her gördüğümüz ağır vasıtaya durup yol mu verelim? nasıl olsa tır bekler değil, nasıl olsa beklemek zorunda deyip girmiştir, tır sürücüsü de her zamanki gibi ufak aracı takmayıp, yandan "takmış" yol hakkı olanın değil, güçlü olanın demeye getirmiş
fren pedalına basmak renault sürücüsüne kolay da tırı sürene zor mu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 24 Mart 2012; 0:36:27 >
CPU: Intel® Core™ i5-430m 2.26 ~ 2.53 Ghz (Turbo Boost) | RAM: 4 GB DDR3 1066 Mhz | HDD: Toshiba 500 GB 5400 rpm | Acer Nplify™802.11b/g/n | ATI Mobility Radeon™ HD 5650 GDDR3 1 GB Ekran kartı DirectX® 11 | High Frequency Enhancer True 5.1 surround ses çıkışı | Bluetooth® 2.1+EDR | 4 USB 2.0, 1 HDMI™ | 15.6" HD 1366 x 768, 16:9 yüksek parlaklık (220-nit) Acer CineCrystal™ LED-backlit TFT LCD, 8 ms HD tepki süresi | Windows 7 Home Premium TR 64 Bit
Suskunluğum asaletimdendir! Her lafa verilecek bir cevabım vardır aslında... Ama bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adam mı diye!
ne yani, her gördüğümüz ağır vasıtaya durup yol mu verelim? nasıl olsa tır (transmikser) bekler değil, nasıl olsa beklemek zorunda deyip girmiştir, transmikser sürücüsü de her zamanki gibi ufak aracı takmayıp, yandan "takmış" yol hakkı olanın değil, güçlü olanın demeye getirmiş
fren pedalına basmak renault sürücüsüne kolay da mikseri sürene zor mu?
çarpıtmayın demek istediğimin o olmadığını biliyorsunuz siz de, tırın görmeme ihtimalini düşünerek burada reno yol verebilirdi diyorum reno hatalı demiyorum, zaten yolu direk kaza yapsınlar diye hazırlamış mühendisler. her gördüğünüz ağır vasıtaya yol verin demek istemediğimi gayet iyi biliyorsunuz; ancak isterseniz siz verin. karşıdakine her zaman her şekilde güvenmek hatadır. yolun size ait olduğunu bilseniz dahi kavşakta sağınıza da solunuza da bakarsınız değil mi? nasıl olsa soldaki bana yol vermek zorunda diyerek sadece sağınıza mı bakıyorsunuz kavşağa girmeden?
ne yani, her gördüğümüz ağır vasıtaya durup yol mu verelim? nasıl olsa tır (transmikser) bekler değil, nasıl olsa beklemek zorunda deyip girmiştir, transmikser sürücüsü de her zamanki gibi ufak aracı takmayıp, yandan "takmış" yol hakkı olanın değil, güçlü olanın demeye getirmiş
fren pedalına basmak renault sürücüsüne kolay da mikseri sürene zor mu?
çarpıtmayın demek istediğimin o olmadığını biliyorsunuz siz de, tırın görmeme ihtimalini düşünerek burada reno yol verebilirdi diyorum reno hatalı demiyorum, zaten yolu direk kaza yapsınlar diye hazırlamış mühendisler. her gördüğünüz ağır vasıtaya yol verin demek istemediğimi gayet iyi biliyorsunuz; ancak isterseniz siz verin. karşıdakine her zaman her şekilde güvenmek hatadır. yolun size ait olduğunu bilseniz dahi kavşakta sağınıza da solunuza da bakarsınız değil mi? nasıl olsa soldaki bana yol vermek zorunda diyerek sadece sağınıza mı bakıyorsunuz kavşağa girmeden?
hocam trafik bu, göremiyorsa çıkmayacak trafiğe, normal sürücü 1 dikkat ediyorsa o 3 dikkat edecek, sağa dönerken arka solunu da kollayacak... tamam ağır vasıta, manevrası zor, hareketi zor ama yine de yol hakkına dikkat etmeli... bence nasıl olsa benim araç büyük, ufak araç durur diye dalmıştır
böyle yol mu olur harbiden ama bu kazada haksız olan önde ki kırmızı renk ticari araç. o orada durmasa, tır rahatta dönecek, broadway'de sağdan daha da içeri girerek kurtaracak ama dönüşün tam oraya o aracı park eden zihniyet haksız. tırda haksız, büyük aracım diye şeridin de dönemediği için. tırın daha geniş dönmesi lazımdı. broadway ise durmak yerine, sol şeride girmeye çalıştığı için haksız. trafik kurallarına göre düşünürsek broadway 6/8, tır 2/8 haksız gibi.
kimse artık forumda yazılanları okumadan mı mesaj atıyor.
arkadaş diyor ki yola önce ben girdim. yayalar vardı diye yavaşladım, tır arkadan geldi(yani tır şoförünün onu görmemesi için kör olması lazım)
kazanın oluş şekline bakılırsa zaten tırın arkadan çarptığı çok belli. çünkü tır arkadan gelip çarpmadıysa ancak araba geri giderken o kovuğa girebilir.
trafik ışığı olmayan kavşaklarda en sağdakine yol verilir(hatta eskiden şöyle bir geyik vardı. trafik ışığı ve levhası olmayan 4 yollu bir kavşağa dört tane binek araç aynı farklı yönlerden gelirse önce kim geçecek diye)