Şimdi Ara

FPS SİZCE ATASI KİM?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
0
Favori
4.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sizce fps oyununun atası kim bence HALFLİFE 1 belki quake 1 veya daha öncesi bir fps oyununu görmüş veya oynamış olabilirsiniz ama şahsen ben tam hatırlamıyorum ama quake 1i önce görseydim görmüşte olabilirim yine fikrim değişmezdi herhalde . Yani ben nerdeyse şuzamana kadar /de90 fpslerin hepsini oynamışımdır solcier of fortune den tutunda nazi oyunu moh cod swat serisi de dahil bf serisi ,max payne... ben yinede Halflife 1 diyorum değim gibi ondan önceside olabilir bana göre ama tamam bu oyun olmuş hem görünüş hem oynanış hatta ben abartıcam başka oyun tarzlarındada en iyi oydu dicem ozaman hatta ozamanların tzarı bile vardı neyse konuyu saptırmayalım sizce fpsnin atası kim.

• benim bildiğim en eski fps doom 1
  • Atasi degil ama en iyilerden biri : HALO
  • eski olabilir ama sizce atasımı eskisini sormuyom ben hatta gta serisini bile katıp stars warda dahil biçok oyuna göre dedim.
  • Atası Maze War sene 1974 e tekabül eder
  • shooter pek denemez ama benim oynadığım ilk first person umsu oyun Sultan's Maze di :)))

sene 1984 oh oh...

evet evet biliyorum eskiyim baya (öbür kelimeyi söylemeye dilim varmadı) :))))

http://www.youtube.com/watch?v=3x4b4k1pPRE
  • Arkadaşlar lütfen sorumu doğru anlayınız bende zamanında comodere 64 amiga kullandım ama iii haa tamam bu olmuş işte baya etkilendim deyip bir düşünce sorusu benim demek istediğim he tüm bunları anlayıpta işte benim için budur diyorsanız eyvallah derim yinede.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Sosun Sizce ne kadar yapar?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sanırım benim ilk oynadığım FPS Doom 95 'ti. Sonra tabi Wolfenstein. Sonrada HL vs vs ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gordon_Freman

Sanırım benim ilk oynadığım FPS Doom 95 'ti. Sonra tabi Wolfenstein. Sonrada HL vs vs ..

gordon sen nickine bakıp hiç konuşma ama seni nickine bakıp halflife 1 hanesine yazıyorum yahu ilk oynadığınızı sormuyom.
  • arcade salonlarına dayanır sanırım bu fps başlangıçları... hatta şimdiki ps move gibi aparatlarla fps oynanırdı jurrassic park felan baya eskidir ama net bi oyun veremiycem
  • quote:

Orijinalden alıntı: Necot23

arcade salonlarına dayanır sanırım bu fps başlangıçları... hatta şimdiki ps move gibi aparatlarla fps oynanırdı jurrassic park felan baya eskidir ama net bi oyun veremiycem

arkadaşım ben size biraz ilham vereyim Cirrus Logic, S3,voodo 3 ,Thomson/Nvidia Riva128 ,rage128 amiga filan,street fighter yok okadarda değil

İlham vermesi açısından bide müzik vereyim hipnotize belki daha iyi aklınıza gelir müzik eşliğinde
    Edit:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeknolojiveBililisim -- 21 Mart 2012; 23:37:15 >

• doom

Midem bulanirdi oynarken demekki tii o zamandan belliydi vertigo hastasi olacagim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • İlk fps beni ilgilendirmez, benim için Half-Lifedır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GwynBlade -- 21 Mart 2012; 23:53:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nayifhakan

Wolfenstein

Budur, ardından doom, duke nukem 3d, blood, quake, unreal, half life, counter strike, fear 1758 tane CoD ve benzeri :)
  • benim cevabımı pek beğebnmediniz herhalde:)) (şaka)

peki sizi tatmin etmesi açısından bi cevap daha yazayım.benim okuduğum yerli yabancı biçok oyun dergisindeki editörlerin yine bi çoğunda GERÇEK ANLAMDA ilk first person shooter ın 1992 de çıkan Wolfenstein 3D olduğunu söylerler.

ama siz atası demişssiniz.bakın buraya :

http://en.wikipedia.org/wiki/First-person_shooter

burada ilk fps oluşumları ile MAZE BASED game ler ile arasında bağlantı kuruluyor sanırsam.yani benim örneğim Sultan's Maze aslında çokta dışarıya kaçan bi örnek değil.sadece pek shooter kısmı yok.daha çok first person escaper olabilir:)))).youtube daki videosun izlerseniz anlarsınız zaten:)

yukardaki linkteki yazının bi kısmı:

"History

[edit] Origins: 1970s to late 1980s

Before the popularity of first-person shooters, the first-person viewpoint was used in vehicle simulation games such as Battlezone.
    The earliest two documented first-person shooter video games were Maze War and Spasim. Maze War features on-foot gameplay that evokes modern first-person shooter games. Development of the game began in 1973 and its exact date of completion is unknown. Spasim had a documented debut at the University of Illinois in 1974. The game was a rudimentary space flight simulator, which featured a first-person perspective.[5] They were distinct from modern first-person shooters, involving simple tile-based movement where the player could only move from square to square and turn in 90-degree increments.[30] Spasim led to more detailed combat flight simulators and eventually to a tank simulator, developed for the U.S. army, in the later 1970s. These games were not available to consumers, however, and it was not until 1980 that a tank video game, Battlezone, was released in arcades. A version of which was released in 1983 for home computers and became the first successful mass-market game featuring a first-person viewpoint and wireframe 3D graphics,[31] presented using a vector graphics display.[32]

[edit] Early first-person shooters: 1987-1992

"First-person Pac-Man". MIDI Maze on the Atari ST was released in 1987 and featured networked multiplayer "deathmatches".
    MIDI Maze was an early first-person shooter released in 1987 for the Atari ST.[33] It featured maze-based gameplay and character designs similar to Pac-Man, but displayed in a first-person perspective......."

mesela bi link daha bu konuyla ilgili:

http://www.freeinfosociety.com/article.php?id=128

internetten araştırılınca biçok kaynak bulunuyor aslında.güzel bişey şu google:)

• hife life candır canandır
    o yıla göre senaryo,grafik mükemmeldi.
    bide gece karanlıkta oynardım varya ne zevk verirdi
  • Sizce bizce değil atası Wolfenstein 3D dir.Onda önce çıkan bir kaç tane daha oyun olabilir ama hiç biri gerçek anlamda FPS değildir belki ön ayak olmuş olabilirler.id Software Wolfenstein 3D ile FPS'yi tanımlayan firmadır o yüzden son zamanlarda saçmalasa bile saygı duyulan bir firmadır.
  • DOOM

FPS SİZCE ATASI KİM?

Half Life

FPS SİZCE ATASI KİM?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phantom7 -- 22 Mart 2012; 1:06:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: siberarmi

quote:

Orijinalden alıntı: nayifhakan

Wolfenstein

Budur, ardından doom, duke nukem 3d, blood, quake, unreal, half life, counter strike, fear 1758 tane CoD ve benzeri :)

İşin özü budur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _DevilsNeverCry_

İlk fps beni ilgilendirmez, benim için Half-Lifedır

işte bu kadar . konu kapanabilir artık
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.