Giriş | |
|
|
|
20 Ekim 2008; 0:37:22
|
|
|
Erzurum'da sanıldığı gibi içki satan yer yok diyen yalan söylüyordur. Ben sadece merkezde en az on tanesine rastlıyorum. Arasam 20 yi bulur. Ama ramazanda aleni olarak oruç yiyen bulamazsınız. O konuda diyeceğim yok. Öte yandan erzurumlular çok kaba insanlar. Ben bu yüzden pek sevmem. Özellikle trafikte berbatlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa_ogr -- 20 Ekim 2008; 0:33:10 >
|
|
|
20 Ekim 2008; 9:26:47
|
|
|
Sonra mesleğinizle iligli yorum yapınca bana kızıyorsunuz. Öğretmenlik yaptığınız ilin insanları hakkında "kaba"lar gibi tanımlama yapmanız öncelikle AYIP.. Ardından öğretmenlik etiğine son derece aykırı, siz ki çocuklara örnek olmak sorumluluğu olan birisiniz çıkıp burada bilmem nerenin insanı kaba derseniz öğrencilerinize neler söylüyorsunuzdur hayal etmek bile istemiyorum. Irkçı bir söylemden ne farkı var söylediğiniz cümlenin.. Burada Erzurum'lu birisi "sen ne diyorsun be öğretmen" diye mesaj atsa ne cevap vereceksiniz.. Bu arada "şikayet başarı ile yaratıldı" quote:
Orjinalden alıntı: mustafa_ogr Erzurum'da sanıldığı gibi içki satan yer yok diyen yalan söylüyordur. Ben sadece merkezde en az on tanesine rastlıyorum. Arasam 20 yi bulur. Ama ramazanda aleni olarak oruç yiyen bulamazsınız. O konuda diyeceğim yok. Öte yandan erzurumlular çok kaba insanlar. Ben bu yüzden pek sevmem. Özellikle trafikte berbatlar.
|
|
|
|
|
20 Ekim 2008; 12:17:34
|
|
|
"Aydın olmak için önce insan olmak lazım. İnsan mukaddesi olandır. İnsan hırlaşmaz, konuşur, maruz kalmaz, seçer. Aydın kendi kafasıyla düşünen, kendi gönlüyle hisseden kişi. Aydını yapan: 'uyanık bir şuur, tetikte bir dikkat ve hakikatın bütününü kucaklamaya çalışan bir tecessüs" Cemil Meriç
Günahları yüzünden mahkum olur ya insan ; Kimse görmesin diye , görüp gülmesin diye kirlenen ellerini kapatır ya yüzüne !!..Ve günlerce acıyla inim inim inler ya , vicdanından yükselen alev gibi bir sesle uykusuz gecelerin ışıdığı zamanda, karanlığın gündüze yakın olduğu anda... Ya Rabbi ben pişmanım !!!..
|
|
|
|
|
20 Ekim 2008; 12:53:42
|
|
|
@engineer, ne diyorsunuz yahu... Kabalık size göre ne anlama geliyor bilmem ama erzurumlular için normal bir anlamı var. Hatta bu konuda kendileri aralarında espri bile yaparlar.... Örnek vereyim: "Yabancının biri minübüsten inerken şoföre "rica etsem müsait bir yerde dururmusunuz" demiş, şoför de "ne ağlıyırsin gardaş, dur de durah" demiş..." Ayrıca mesela bir ayakkabıcıdan ayakkabı baktınız diyelim, eğer siz o ayakkabıyı almazsanız (eskiden tutup kavga bile ederlermiş) adam size ters ters bakar bi de sessizce söylenir.. Hem ben normal günde 2-3 defa trafik kazası atlatıyorum. Kırmızı işik mantığı hala yerleşmemiş, yol boşsa geç. İki üç gün önce kavşaktayım, yeşil yandı tam hareketlendim, baktım hızla bi traktör geliyor. Hemen frene bastım. Kısa bir şekilde de kornaya bastım. Vatandaş döndü bana doğru el kol hareketleri ile ağzını da açarak ayı taklidi yapmaya çalıştı. Şimdi ben bu kabalıkları görmezden gelip de Erzurumlular çok kibar insanlar dersem, o zaman eğitmeye de gerek yok... Ben bunu Erzurumlulara da söylerim, onaylarlar. Tabi onaylayan kişiler kaba olmayan kişiler. Farkı görebilen kişiler yani. Ayrıca ben elbette tüm Erzurumluları kasdetmedim... ------- Öte yandan ne alakası var mesleğimle yine? Evet benim öğrencilerim de genelde kaba konuşur ama ben uyarırım, dersimde o tarz konuşulduğu zaman yanlış olduğunu, doğrusunu (hatta gerekirse dersi bölerek) anlatırım. Şahsen Türkçeye kendi dersimden daha çok önem veririm. Ama ne yaparsın ki ben bir insanım ve en fazla kendi öğrencilerimi yanımda oldukları kadarıyla etkileyebilirim. Elimde sihirli değnek yok ki birden herkesin Türkçesini düzelteyim...
|
C4
|
 |
|
20 Ekim 2008; 13:26:39
|
|
|
mustafa, dostum diye hitap ettiğinde "dostum mostum değilsin" diyecek kadar nazik ve mütevazi bir adamla 'kabalık nedir'in polemiğine mi giriyorsun? çıkamazsın o polemikten söyleyeyim. hiç vaktini boşa harcama kardeşim.
|
|
20 Ekim 2008; 14:02:50
|
|
|
C4, eski bir sevgilimin yaptığı gibi geçmişte "suçlu" olduğu durumları bile kendi yararına kullanmak için temcit pilavı gibi önüme sürmeyiniz.. dost kavramı "arkadaştan" da öte bir kavramdır. Tanımadığınız insanlara "dost" diyerek o kavramın anlamını zayıflatıyorsunuz. Hele hele birisi birisine dost diyorsa ötekinin de kendisinin dostu olduğunu varsayıyor demektir ki benim sizin "dost"unu olmak gibi bir durumum asla olamaz. mustafa, kaba'dan ne anladığımı tdk'nın 3 ve 5 numaralı tanımlarında bulabilirsiniz. Bu kapsamda birisine "kaba" demek hakarettir. www.tdk.gov.tr; kaba 1 . Özensiz, gelişigüzel yapılmış, zevksiz, sakil, ince karşıtı: 2 . Taneleri iri: 3 . Terbiyesiz, görgüsü kıt, nezaketsiz (kimse):4 . Hafif olduğu hâlde kalın veya hacimli: 5 . isim Kuyruk sokumunun her iki yanındaki şişkin yer. 6 . mecaz Terbiyeye, inceliğe aykırı, çirkin, kötü: Türkçe'ye özen gösterirken anlatım bozukluğu yapmamaya da özen göstermeniz dileği ile. "bütün erzurumluları kastemedim" demeniz hiçbirşeyi değiştirmez. Ayrıca mantık şöyle işler.. Siz bir lisede okursunuz, kendiniz; hocalarınıza, arkadaşlarınıza, okulunuza kızarsanız "saydırır" durursunuz ama dışardan başka liseden birisi benzer birşeyi yaparsa sonu kavgaya kadar gider. Karadeniz'liler de kendilerini "saf" gösteren fıkralar anlatırlar ama bu "saf" oldukları anlamına gelmez. Doğma büyüme Erzurum'lu değilseniz Erzurum'lular kabadır deme hakkınız yoktur. Derseniz ve bunda ısrar eder , örnekleme yaparsanız 3-5 kişinin "kaba"lığını bir şehrin insanına mal etmiş olursunuz..bu da HAKARETtir..Öğretmenliğe yakışmaz.. Ben sizin özelinizdeki fikrimi genele yayıp "bilişim teknolojileri öğretmenleri dogmatiktir" diyemeyeceğime göre sizin de "erzurumlular kabadır" demeniz AYIPTIR..
|
|
|
C4
|
 |
|
20 Ekim 2008; 14:14:43
|
|
|
aylardır buradasın hala öğrenemedin şuranın formatını. söyle fikrini git işte, ne üsteliyorsun neden herkesle kavga ediyorsun neden herkese laf sokma gayretindesin? illaki üstte kalacak son sözü söyleyeceksin değil mi? tamam arkadaş sensin, büyüksün! tamam mı, mutmain oldun mu, artık susacak mısın yoksa hala ona buna 'ayıp, yakışmaz' diye haddini bilmez yakıştırmalara devam mı edeceksin?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C4 -- 20 Ekim 2008; 14:12:16 >
|
|
20 Ekim 2008; 14:20:55
|
|
|
Benim mesaj silinmiş Mustafa öğretmenim eğer erzurumda iseniz gelim bir çayınızı içim diyorum ne diyorsunuz. Mazota ihtiyacım var şu aralar
|
|
|
20 Ekim 2008; 14:26:58
|
|
|
Ego'mu tatmin etmek için bu "forum"dan daha güzel ortamlar var.. Burada Ego tatmini için yazdığımı düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz. Gerçi siz de haklısınız, zaman zaman "ne ateistler geldi hepsi gittiler" diye yazıyorsunuz ya.. Demek ki böyle gönderdiniz.. Fikrine fikir ile karşılık vererek değil ezmeye çalışarak. Ben haddimi çok iyi bilirim. Mesela "araba"lar konusunda konuşmam, "bilgisayar oyunları" konusunda konuşmam. ama gelip "din", "ahlak" ,"allah", "kitap", "öğretmen sorumlulukları" v.b. sosyolojik konular konuşursanız ya da konuşma ihtiyacı ortaya çıkarsa buna dahil olurum fikrimi de söylerim. Kimse de bana "fikrini söyledin tamam sus" diyemez, dedirtmem.. Burada sizin , soho'nun ya da herhangi bir üyenin fikrini yazmaya (VE SAVUNMAYA) ne kadar hakkı varsa benim de o kadar hakkım var. Buranın ADABINI öğretebilmeniz için buranın ADABINA uymanız gerekir ki.. Geçenlerde yaşadığımız mesaj silsilesinde bu konuda fikir beyan edecek son kişi olduğunuza kanaat getirdim. O yüzden SİZ SUSUN, BEN KONUŞMAYA VE YAZMAYA DEVAM EDECEĞİM.. Ayrıca belirtmeden geçemeyeceğim, MESAJLARIN İÇERİKLERİ YERİNE MESAJ YAZANLARLA İLGİL YORUM YAPMAYI SİZDEN ÖĞRENDİM.. quote:
Orjinalden alıntı: C4 aylardır buradasın hala öğrenemedin şuranın formatını. söyle fikrini git işte, ne üsteliyorsun neden herkesle kavga ediyorsun neden herkese laf sokma gayretindesin? illaki üstte kalacak son sözü söyleyeceksin değil mi? tamam arkadaş sensin, büyüksün! tamam mı, mutmain oldun mu, artık susacak mısın yoksa hala ona buna 'ayıp, yakışmaz' diye haddini bilmez yakıştırmalara devam mı edeceksin?
|
|
|
|
|
20 Ekim 2008; 14:39:55
|
|
|
Nasılsınız arkadaşlar? Böyle bir soru ile bu gerginliği dindirmeyi amaçlıyorum aslında... Umarım sorum havada asılı kalmaz. Değerli arkadaşlarım da beni kırmaz bana odaklanırlar.
|
|
|
20 Ekim 2008; 17:37:51
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: C4 bu arada, sanırım adminlerin hiçbiri askerlik yapmamış. yarbaydan büyük albay var. mesaj sayısı 3935 i geçeni albay yapın Albay için 5000 falan iyidir diyordum ama olur valla 3935 de iyidir. Benim işime gelir. Kasarım biraz. Kırmızı olursa da süper olur.
|
|
20 Ekim 2008; 18:35:02
|
|
|
Dostum @C4, sizinle kesinlikle aynı fikirdeyim. Cevab-el egoist-es sükût ile mukabele ediyorum. @Raskolnikov iyi olur da pek vaktim olmuyor bu aralar. Bebeğimizi Ankara'dan Erzurum'a getirdiğik ve tedavisi için uğraşıyoruz. İstersen yarın sabah şifa hastanesinde buluşabiliriz . Bebeğin evraklarını taşımaya falan yardım edersin.
|
|
|
20 Ekim 2008; 18:43:44
|
|
|
Yahu arkadaşlar dün başıma ilginç bir olay geldi. Evde otururken birden oda sıcaklığının yükseldiğini farkettim,elimi kalorifer peteklerine attımki sıcacık olmuşlar.Buraya kadar herşey normal, neyse sonra kombinin olduğu balkona gittim, kombide tık yok.Bırakın yanmasını tek bir kıvılcım bile yok.Üstelik çalışmıyorda 5 dk bekle 10 dk bekle ama hala tık yok.İçeri gittim kalorifer peteklerindeki ısı dahada artmış ve ben ne yapacağımı şaşırdım.''Ulan bu gittikçe sıcak oluyor nasıl nereye müdahale edeceğim'' diye düşünürken aklıma dışarıdan ana vanayı kesmek geldi ,neyse vanayı kapattım ve kalorifer petekleri soğumaya başladı. Sizce bu olayın mantığı nedir? Başına böylebir olay gelen varmı acaba merak ettim. @mustafa_ogr hoca bu arada bebeğiniz nasıl oldu?
|
|
|
|