Şimdi Ara

DH Özel: AMD'den iki yeni FX işlemci geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
8.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • DH Özel: AMD'den iki yeni FX işlemci geliyor

     

    AMD ikinci çeyrekte piyasaya sürmek üzere iki yeni FX işlemci modeli üzerinde çalışıyor. Elimize ulaşan detaylara göre, Bulldozer mimarisini temel alan FX işlemci ailesinin yeni temsilcileri dört çekirdekli FX-4130 ve altı çekirdekli FX-6130 modelleri olacak. Her ikisi de 32nm üretim teknolojisiyle hazırlanan Soket AM3+ formundaki işlemcilerden FX-4130, standart olarak 3.8GHz'de görev yapıyor ve TurboCore 2.0 teknolojisi ile 3.9GHz'e kadar otomatik olarak çıkabiliyor. Seviye 2 bellek kapasitesi 4MB olan işlemci benzer şekilde 4MB Seviye 3 bellek kapasitesine sahip. Isıl tasarım gücü 125 Watt olan işlemcinin fiyatı ise şu an için bilinmiyor.

     

    AMD'nin sunmayı planladığı diğer yeni modeli FX-6130 ise standart olarak 3.6GHz'de çalışıyor ve TurboCore 2.0 teknolojisi ile 3.9GHz'e kadar otomatik olarak çıkabiliyor. 6MB Seviye 2 ve 8MB Seviye 3 bellek kapasitesi ile gelen işlemcinin ısıl tasarım gücü 125 Watt. FX-4130 modeli gibi fiyatı hakkında henüz net bir bilginin olmadığı işlemci ikinci çeyrekte raflardaki yerini almış olacak. FX-4130 ve FX-6130, AMD'nin Piledriver çekirdek tasarımını (güncellenmiş Bulldozer) temel alan FX Next kod adlı yeni nesil FX işlemci ailesi öncesinde mevcut serinin son modellerinden olacak gibi görünüyor. 

     


    DH Özel: AMD'den iki yeni FX işlemci geliyor



     








  • quote:

    Orijinalden alıntı: beray07

    Tırt

    arkadasa intel para veriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 125 watt nedir arkadaş
  • Bu saatten sonra gelse nolucak gelmese nolucak...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: italyanaygiri

    quote:

    Orijinalden alıntı: beray07Tırt
    arkadasa intel para veriyor.


    Amd nin ivy bridge e karşılığı bu olunca hepimizin tepkisi aynı oluyor. İntel in reklam yapmasına bile gerek kalmadı. Görünüşe göre ekran kartı tarafından da feci bir darbe yiyecek ki amd yi zor bir sene bekliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagataykoroglu -- 20 Mart 2012; 18:23:17 >
  • ben olsam gündemde olmamaya çalışırdım fiyat indirimi harici haberlerde. alay edilmek için fırsat veriyor
  • nolacak bu amd nin hali bilmiyorum :=) daha ucuz olmasa kimse almıyacak ya :S üzülüyorum :)
  • İstediği kadar işlemci çıkarsın, Intel kadar potansiyele sahip bir işlemci çıkaramaz.

    Bkz. FX 8150 vs i7 2600K
  • Fırtına öncesi sessizliği bozmaya çalışıyorlar ama olmuyor politika yanlış
  • Mevcut FX işlemcilerin performansından daha iyi ise (Phenom2 yerine konumlanabilirse veya daha yüksek.) alınabilir.Mağlum Phenom2 serisi tükendi.
  • AMD almak isterdim, yıllardır bekliyorum, ama malesef umut yok AMD'den. İntel alıp keyfimize bakıcaz anlaşılan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: italyanaygiri


    quote:

    Orijinalden alıntı: beray07

    Tırt

    arkadasa intel para veriyor.

    Yav arkadas dandik seyin nesini savunuyorsunuz anlamiyorum phenomlari savunun athlonlari savunun eyvallah f/p islemciler iyi guzel de bulldozeri savunmayin birakin su fanboylugu biraz gercekci olun hep ayni nane amd de hala su sacma islemcilerden para kazanmaya calisiyor ustelik casperin 2gb 6310 ekran karti koymasi gibi milletin gozunu boyuyor islemci 3.9 da calisiyormus 8 cekirdekmis ama bi seye yaramiyor anca laftalar amd nin eski islemcileri testlerde fxi geciyor hem de yari fiyatina

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amd işlemcidede ekran kartındada yepyeni ve eskisine nazaran çok daha verimli mimarilere geçiş yaptı, ilk jenerasyonlar özellikle işlemci tarafında pek beklentileri karşılamasada bir sonraki nesillerde daha sağlam gelicektir.
  • Bazen yorumları görünce üzülüyorum, sanki Intel babasının firması(aynısı AMD için de geçerli). Intel in Prescott zamanlarını ne çabuk unuttunuz. Keşke daha çok firma olsa piyasada.
  • bende bir amd kullanıcısıyım ama amd bu vasat fx ile ne yapmaya çalışıyor?
    b2 revizyon dedi yok bişi
    black editionu zor geçiyo bunlar yeter amd yeter :(
  • Ben şu an için Via işlemcili bilgisayar kullanıyorum, Windows7 64 bit. Sonraki bilgisayarım için 2 seçimim var.
    1- Gelirse 990g falan gibi amd'nin geçen senelerde duyurduğu onboard VGA lı çiplerinin yenisi olan bir anakart.
    2- Via'nın 4 çekirdekli 1.6 Ghz hızındaki L4800E işlemcisinin olduğu bir anakart yada yine 4 çekirdekli işlemciye sahip olan EPIA-M910-12Q
    Gerekirse yurt dışından alırım ama iş o noktaya gelirse seçimim kesinlikle Via olur. Sonuçta küçük bilgisayar ve fansız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baba_mustafa

    Ben şu an için Via işlemcili bilgisayar kullanıyorum, Windows7 64 bit. Sonraki bilgisayarım için 2 seçimim var.1- Gelirse 990g falan gibi amdnin geçen senelerde duyurduğu onboard VGA lı çiplerinin yenisi olan bir anakart.2- Vianın 4 çekirdekli 1.6 Ghz hızındaki L4800E işlemcisinin olduğu bir anakart yada yine 4 çekirdekli işlemciye sahip olan EPIA-M910-12QGerekirse yurt dışından alırım ama iş o noktaya gelirse seçimim kesinlikle Via olur. Sonuçta küçük bilgisayar ve fansız.


    990G gibi anakarta entegre grafik birimli, anakartlar gelmeyecek HD 7000 mimarili yeni nesil Trinity kodlu Fusion II işlemciler gelecek buna yataklık yapacak anakartlarda soket FM2 yapısına sahip olan A75 ve A85 chipsetler olacak

    bir AMD kullanıcısı olarak söyleyebilirim ki AMD Fusionları 3 4 sene önce geliştirebilseydi bişiler olabilirdi FX ailesi zaten sönük diyebilirim AM3 ve AM3+ soket tipi için son işlemciler
    Hatta var olan AM3 işlemcilerin çoğu grafik birimsiz Soket FM1 olarak çıkıyor

    AMD de iki tip platform olacak Giriş seviyesi FM1 orta ve orta üst seviye FM2
    AM3+ çok uzun ömürlü olmayacaktır 22 nm ye geçişte muhtemelen destek sonlandırılacak bununda tarihi 2013 ilk çeyrek.




  • Bulsam ben de Via alırım, istiyoruz 1 aydan önce gelmiyor, heleki EPIA-M910-12Q getiremeyiz diyorlar, niye getiremiyorlar anlamıyorum, isteyeceksin gelecek, bu kadar basit değil mi? Adamlar 1.6 ghz tek çekirdekte bile malum işlemci firmalarının 2.4 ghzlik işlemcilerinden yüksek performans veriyorlar, bunu bu milletten esirgemek de ne oluyor?
  • AMD nin 2. nesil fx serisi sağlam gelicek gibi bu isim değiştirip piyasaya sürme politikası bence çok yanlış
  • aceleciburak, eğer AMD'nin haritası dediğin gibiyse ben APU müşterisi oluyorum, lakin piyasadaki APU modelleri bence Ghz olarak yetersiz, o hızlara indiğimde ben kasayı da küçültüyorum, ATX yerine mini-ITX alıyorum.
    Desekki yeni APU modelleri gelirse alabilirim, ki bu Via Nano işlemciler için de geçerli Via yeni model işlemciler duyurmaya hazırlanıyor.
    Bu duruma göre konuşmak henüz erken oluyor, somut duyurular yapılması lazım.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.