Şimdi Ara

silinebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
155
Cevap
1
Favori
10.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monsternotebook -- 16 Şubat 2014; 17:53:32 >

• Fokus Bilgisayara ve sizlere ilginizden ötürü çok teşekkür ederiz,
    Ürün gerçekten muazzam, ekran kartının notebookcheck sitesi üzerinde henüz puanları mevcut değil fakat sıralamada çok üstte yer alıyor,
    Bu fiyata hem ivy bride işlemci hemde bu ekran kartı ile full hd de ultra ayarlarda kaldıramayacağı oyun olmaz bu notebookun.
    Bu aralar performanslı bir notebook arayışı içerisinde olanlar (en başta ben) bu ürünü kaçırmasın diyorum.
    Piyasada bu performansta ürün zaten yok fakat olduğunu varsayarsak en az 2500tl olurdu heralde fiyatı.
    Taksitle alacaklar içinde peşin fiyatına çeşitli kartlara açılmış, böyle almak isteyen arkadaşlar içinde çok iyi oldu.
    Aylardır msi ge620dx gt635m almayı planlıyorduk fakat golü Fokus Bilgisayar attı.
    Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlaşilan şuanki notebooklara para verilmez,en iyisi yeni seriyi bekleyip almak.
  • Arkadaşlar oynayamayacağı oyun olmayqabilir ama bf3 gibi 1 yıllık bir oyunu da oyle full ayarlarda belemeyın kaldı ki 3dmark06 dan 11 k almış

benım canavar i7-2820 gtx 560m ıle o.c olmadan 16.250 o.c lu 17.250 aldığı halde bf3 ü high modda akıcı bır şekilde oynayamadı

bencmark sitesinde daha fol yok yumurta yokken kaldırmıs adam en tepeye koymuys utanmadan. Reklam işi bunlar yeni işlemcilerin %25 daha yuksek kapasiteli olduğu gibi.

pazarı yeni ürünlere kaydırmak için tanınmış siteler bence kullanıcıları kekliyorlar biraz. E tabi durum tamamen duygusal :DD

EDİT: Full HD ve Ultrada bf3 metro 2023 vb şimdinin yüksek grafikli oyunlarını kaldırsın, fokusshopun önünde kırarım benım pc'yi

iddia ediyorum 1280x768 de ultra ayarları ancak akıcı oynayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ExpForCuTT -- 20 Mart 2012; 18:30:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yqavuzhyan

Arkadaşlar oynayamayacağı oyun olmayqabilir ama bf3 gibi 1 yıllık bir oyunu da oyle full ayarlarda belemeyın kaldı ki 3dmark06 dan 11 k almış

benım canavar i7-2820 gtx 560m ıle o.c olmadan 16.250 o.c lu 17.250 aldığı halde bf3 ü high modda akıcı bır şekilde oynayamadı

bencmark sitesinde daha fol yok yumurta yokken kaldırmıs adam en tepeye koymuys utanmadan. Reklam işi bunlar yeni işlemcilerin %25 daha yuksek kapasiteli olduğu gibi.

pazarı yeni ürünlere kaydırmak için tanınmış siteler bence kullanıcıları kekliyorlar biraz. E tabi durum tamamen duygusal :DD

EDİT: Full HD ve Ultrada bf3 metro 2023 vb şimdinin yüksek grafikli oyunlarını kaldırsın, fokusshopun önünde kırarım benım pc'yi

yanılıyorsun arkadaşım,
    384 CUDA çekirdeği var bu ekran kartında,
    128 bit olduğuna aldanma,

gtx 560m 192 bit sadece 192 Cuda çekirdeğine sahip

ayrıca 2. fark da üretim teknolojisinde

gtx 560m 192 bit 40nm ile üretildi
    bu ekran kartı yani,
    gt 650m ise 28nm teknolojisi ile üretildi
    yani daha düşük nm ile üretilen daha performanslı olur.

aslında 2 ekran kartını karşılaştırmamalıyız çünkü fiyat olarak ikisi bir değiller,
    ben 560m ekran kartlı bu notebooku almayı düşündüm:
    http://www.monsternotebook.com.tr/P150HM-GTX560M-MONSTER%C2%AE-Q63P150HM07.html

fakat fiyatı beni aşıyordu,
    tam o sırada bu kampanya duyuruldu.
    bende şuan alım işlemimi tamamladım.

• quote:

Arkadaşlar oynayamayacağı oyun olmayqabilir ama bf3 gibi 1 yıllık bir oyunu da oyle full ayarlarda belemeyın kaldı ki 3dmark06 dan 11 k almış

3d mark skoruna takılma derim... Sistemdeki cpu 2000 civarı almış...
    sende bulunan işlemci 2820qm bu testten 6000 puandan aşağı almaz...

F-p olarak sağlam ürüne benziyor İVY işlemcide cabası Günümüzün oyunları full detay rahatlıkla oynatacaktır

• quote:

Orijinalden alıntı: Se_co

quote:

Orijinalden alıntı: favoriteteam

quote:

Orijinalden alıntı: Se_co

Arkadaşlar.. Bir soru soracağım ama Hemen acilen cevaplarsanız çok makbule geçer..

Ön siparış nasıl oluyor ? Yani ön siparış verdiğimiz anda parayı başlıyoruz ödemeye ve bilgisayar stoğa girdiği andan itibaren bize teslimatımı yapılıyor yoksa Siparışı veriyoruz bilgisayar geldiğinde ödemeye başlıyoruz Böyle birşey mi yoksa hemen biz taksitlerimi ödemeye başlıyoruz 20 hazirana kadar ?

siparişi veriyoruz, başlıyoruz ödemeye yada benim gibi direk firmaya gidip konuşuyorsun güvenebileceğini profesyonel bir firma olduğunu görüp tamamını ödüyorsun ve ürünün üretilmesini ve türkiye ye gelmesini bekliyorsun.

Valla ben öyle bilgisayarı elime almadan ödemeyi yapmam diyorum.. Yoksa ya gelicek Ha gelmeyecek stresten ben kızamık çıkarana kadar Beklerim uygun zamanda uygun bir fiyatta alırım.. Sağolasın valla bu bana uymaz.. uğraşamam öyle çünkü onu dedikleri özellikte verceklermi vermeyeckelermi Ha stres üzerine Stres yaşamaktasnda uygun zamanında almayı tercih ederiz eyvallah fiyat uymadı diyelim muadili birşey buluruz artıkın yapılacak birşey yok..

Teşekkür ederim yardımlarınız için.
    Siz bilirsiniz tabiki ama ivy işlemci için mecbur bekleyeceğiz, bende onun için aldım, ayrıca ekran kartı da yeni model, o da daha piyasada değil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SİLİNEBİLİR!!!
    2 yıl önce açıldı
    SİLİNEBİLİR!!
    2 yıl önce açıldı
    SİLİNEBİLİR
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

yanılıyorsun arkadaşım,

bu ekran kartı yani,

aslında 2 ekran kartını karşılaştırmamalıyız çünkü fiyat olarak ikisi bir değiller,

cuda çekirdeğinin fazlalığının ve nm üretim teknolojisinin küçük olmasının performans açısından getirileri nedir açıklayabilir misiniz?

• şimdinin asus n53 lenovo y570 serisi sınıfında F/P olarak ipi gögüsleyeceği kesin. Tabi bunun için MONSTER artık FDH dışında da reklam yapması gerekiyor.
    Mesela ben n51 serisi dell alacakken lenovo y560 gördüm. Onu araştırırken y570. Onu da araştırırken n55 serisini gördüm. Ordan MSI ile topu son düzlüğe sürdüm. Ve son vuruşu bu site sayesinde MONSTER la yaptım

Yani ballı müşteri fazla bulamazlar buralarda.

AMA ben hala gtx 560m li pc lerden daha düşük oyun performansı sunacağını düşünüyorum. FULL hD de bütün oyunları ultra'da oynarım diye düşünenler bence bir kez daha düşünsün. Ufak bi OC ile de zaten 22nm li arkadaşların kazandığı o bir tık farkı evelallah geri alırız.

3610 olan işlemcinin de 2720 den kıl payı önde, 2820 den tüy payı geride olduğunu düşünüyorum.

gtx 670 denen arkadaş bu ayın sonuna kadar netleşirse belki ona kayabılırım :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ExpForCuTT -- 20 Mart 2012; 21:19:36 >

• BU ARADA SAYIN FOCUSSHOP yeni nesil ekran kartlarını da test ettiğinize göre gtx 6.. serisi p150 hm lere takılabilecek mi? Ve aynı zamanda SAndy bridge işlemcilerle çalışacaklar mı ??
  • bende bunu şimdi düşündüm yalnız ödeme ne zaman başlıyor ve taksit imkanları özelleştirelbilir mesela benim maximum kartım var 12 taksit e peşin fiyatına taksit mümkün mü ?

edit: bu arada bu makina cayır cayır yanar gibi soğutucu şarttır heralde :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan-_- -- 20 Mart 2012; 21:43:24 >
  • Aynı tavsiyeyi monsternotebook.com sitesine de yaptım, bu modelde diğer 2.000TL üzeri modellere göre donanım kısması var. Bunun yerine i7 ivy bridge değil de i5 ivy bridge koysanız kısılan donanımları da geri alsanız bence daha güzel olur. Hangi donanımlardan kısma var derseniz sayayım kontrol edin, ses kartı, anakart, batarya, e-sata ve usb girişleri farkları var, dolayısıyla anakart da farklı(Neredeyse bütün ek donanımlar kısılmış oluyor dolayısıyla). Bunun gibi özellik sayfasında yazmayan birkaç farklılık da muhakkak vardır. Fakat bu ucuz modelin de çok güzel bir özelliği var bana göre o da kasa... Tuş aydınlatmalarının falan pek bir önemi yok fakat görünüş olarak çok güzel hoş-sempatik bir duruşu var.

Sonuç itibariyle demek istediğim ek donanımların kısılmasından ziyade işlemcinin i7li değil de i5li olması daha iyi olur diye düşünüyorum(En azından ses kartı THX Studio Pro olabilir, ne de olsa oyun notebooku ve bunun için multimedia yani görüntü-ses oldukça önemlidir). Sonuçta bunu oyun için alacağız ve bizim için önemli ekran kartı çok daha önemlidir işlemciye göre. Dolayısıyla iyi bir f/p oranına sahip bir oyun bilgisayarında ekran kartı işlemciden daha kaliteli olmalıdır. Burada ekran kartı gerçekten kaliteli fiyata göre fakat işlemci daha da kaliteli, bu da bizim gibi oyuncu adamlara ek masraf demektir. Bu açıdan da i5 mantıklı duruyor. İnşallah bu doğrultuda bir model çıkarılır, çıkarılırsa hiç düşünmeden siparişi veririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: crower74

quote:

quote:

yanılıyorsun arkadaşım,

bu ekran kartı yani,

cuda çekirdeğinin fazlalığının ve nm üretim teknolojisinin küçük olmasının performans açısından getirileri nedir açıklayabilir misiniz?

cuda için link:http://tr.wikipedia.org/wiki/Cuda
    28nm için link:http://www.technopat.net/2011/11/08/28-nmlik-ekran-kartlari-tam-gaz-geliyor/

quote:

Orijinalden alıntı: hakan-_-

bende bunu şimdi düşündüm yalnız ödeme ne zaman başlıyor ve taksit imkanları özelleştirelbilir mesela benim maximum kartım var 12 taksit e peşin fiyatına taksit mümkün mü ?

edit: bu arada bu makina cayır cayır yanar gibi soğutucu şarttır heralde :D
    http://www.monsternotebook.com.tr/QAL51-GT650M-MONSTER%C2%AE-Q61QAL511.html
    taksit seçeneklerine tıklayabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi favoriteteam -- 20 Mart 2012; 22:42:16 >

• 1-30 haziran arası teslim 2-2,5 aya kadar fiyatlar düşez mi zaten ?
    ne diyorsunuz alınır mı yani?
  • quote:

Orijinalden alıntı: scobu

1-30 haziran arası teslim 2-2,5 aya kadar fiyatlar düşez mi zaten ?
    ne diyorsunuz alınır mı yani?

O dönemde bile hiçbir markanın hiçbir modeli böyle iyi F/P oranı sunamayacaktır. Fokus bunu daha önce de yaptı. Fiyat çok çok iyi. Sıradan bir indirim değil yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mesen90

Aynı tavsiyeyi monsternotebook.com sitesine de yaptım, bu modelde diğer 2.000TL üzeri modellere göre donanım kısması var. Bunun yerine i7 ivy bridge değil de i5 ivy bridge koysanız kısılan donanımları da geri alsanız bence daha güzel olur. Hangi donanımlardan kısma var derseniz sayayım kontrol edin, ses kartı, anakart, batarya, e-sata ve usb girişleri farkları var, dolayısıyla anakart da farklı(Neredeyse bütün ek donanımlar kısılmış oluyor dolayısıyla). Bunun gibi özellik sayfasında yazmayan birkaç farklılık da muhakkak vardır. Fakat bu ucuz modelin de çok güzel bir özelliği var bana göre o da kasa... Tuş aydınlatmalarının falan pek bir önemi yok fakat görünüş olarak çok güzel hoş-sempatik bir duruşu var.

Sonuç itibariyle demek istediğim ek donanımların kısılmasından ziyade işlemcinin i7li değil de i5li olması daha iyi olur diye düşünüyorum(En azından ses kartı THX Studio Pro olabilir, ne de olsa oyun notebooku ve bunun için multimedia yani görüntü-ses oldukça önemlidir). Sonuçta bunu oyun için alacağız ve bizim için önemli ekran kartı çok daha önemlidir işlemciye göre. Dolayısıyla iyi bir f/p oranına sahip bir oyun bilgisayarında ekran kartı işlemciden daha kaliteli olmalıdır. Burada ekran kartı gerçekten kaliteli fiyata göre fakat işlemci daha da kaliteli, bu da bizim gibi oyuncu adamlara ek masraf demektir. Bu açıdan da i5 mantıklı duruyor. İnşallah bu doğrultuda bir model çıkarılır, çıkarılırsa hiç düşünmeden siparişi veririm.

çok bilmiyorum ama yani bu özellikler de bu fiyata ise şüpheleniyor insan
    bi yerde bi hinlik var gibi

• iyide ödeme seçeneklerinde maksimum kart yok
  • +yeni bir işlemci yeni bir ekrankartı nasıl olur bilmeden alınırmı .bundada b2 b3 versiyonları gibi sorunlar çıkarmı.
  • Yazılımlar, donanımlardan pahalıdır zaten.

Bu gün monster alan adam zaten kumarbazdır. En basitinden p150hm serilerinde işlemci üzerindeki ekran kartını kullanamıyoruz, neden yeterli yazılım desteği sağlanamıyor

Elimizdeki işlemciler asus, dell gibi markaların kullndıklarından daha pahalı bir seri(ES) ama yine yetersiz yazılım desteği yüzünden biz bu işlemcilerde çarpan kilitleri açık olmasına karşın etkili bir O.C yapamıyoruz.

Kaldı ki ürünlerdeki dahiil sistemlerde bir dell,asus,lenovo gibi hızlı çözüm sunan yazılım desteği de zaten alamayacağız. Ama fiziki teknik destek olarak Türkiye'nin en iyisi zaten FOCUS.

Aynı ekran veya işlemci yongasında ilerki güncellemeler düşünülürken asusun, dellin yaptırımı olabilir, kendi sistemlerine gerekirse nvidia'dan ayrı yazılım alınabilir, ama kimse bize yeni gelen yazılım uymazsa ürüne özel yazılım yapılacağını zaten söylemiyor.

p150hm lerdeki fan sorunu mesela yeterlı yazılım desteği sağlansa ortadan kalkacak.

Tüm firmaların hala i3-i5-i7 nin'de kıytırık modellerini sattığı bir dönemde bizler i7'nin 2820 sini kullanabiliyoruz. GTX gibi extreme bir seriyi 1 yıldır kullanan monstercılar oldugu gibi firmaların satıslarının sadece %5 i extreme ekran kartı ıken monster neredeyse tamamını bu kartlar ıle yapıyor.

Extreme bir ekran kartı çok kasmazsak 3-4 yıl da dayanır hani.

• quote:

Yazılımlar, donanımlardan pahalıdır zaten.

Bu gün monster alan adam zaten kumarbazdır. En basitinden p150hm serilerinde işlemci üzerindeki ekran kartını kullanamıyoruz, neden yeterli yazılım desteği sağlanamıyor

Elimizdeki işlemciler asus, dell gibi markaların kullndıklarından daha pahalı bir seri(ES) ama yine yetersiz yazılım desteği yüzünden biz bu işlemcilerde çarpan kilitleri açık olmasına karşın etkili bir O.C yapamıyoruz.

Kaldı ki ürünlerdeki dahiil sistemlerde bir dell,asus,lenovo gibi hızlı çözüm sunan yazılım desteği de zaten alamayacağız. Ama fiziki teknik destek olarak Türkiye'nin en iyisi zaten FOCUS.

Aynı ekran veya işlemci yongasında ilerki güncellemeler düşünülürken asusun, dellin yaptırımı olabilir, kendi sistemlerine gerekirse nvidia'dan ayrı yazılım alınabilir, ama kimse bize yeni gelen yazılım uymazsa ürüne özel yazılım yapılacağını zaten söylemiyor.

p150hm lerdeki fan sorunu mesela yeterlı yazılım desteği sağlansa ortadan kalkacak.

Tüm firmaların hala i3-i5-i7 nin'de kıytırık modellerini sattığı bir dönemde bizler i7'nin 2820 sini kullanabiliyoruz. GTX gibi extreme bir seriyi 1 yıldır kullanan monstercılar oldugu gibi firmaların satıslarının sadece %5 i extreme ekran kartı ıken monster neredeyse tamamını bu kartlar ıle yapıyor.

Extreme bir ekran kartı çok kasmazsak 3-4 yıl da dayanır hani.

Yazılımdan kastın nedir ki ben tam olarak anlayamadım konuyu... Bu tarz notebooklar toplama bilgisayar mantığı ile yapılmıyor mu?

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.