Şimdi Ara

TUVTURK ve ruhsat yenileme oyunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
4
Favori
54.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar 2 sene once babam benim arabami muayeneye goturdugunde arac ilk defa TUVTURK te muayeeye girdi ve ruhsaatta sasi numarasi sifir yerine O yazilmis(ya da tam tersi) diyerek muayeneden gecirilmedi. YEni ruhsat icin para odendi hata duzeltildi. Sonucta devletin memurunun yaptigi hata icin devlete tekrar para odedik. Neyse arac yeni ruhsat ile muayeneden gecti.

    Artik araci kardesim kullaniyor ve bugun muayeneye goturmus. Aracin ruhsatinda 5 kisilik yazmasi gerekirken 4 kisilik yaziyormus. Yine muayeneden gecemedi ve ruhsat degisikligi istendi. 2 sene once zaten sen ruhsatin yenilenmesin istedin ve bu ruhsatla gecirdin dendiginde ise cevap yanlislik olmus. Eger bu o zaman soylenseydi geri donulurdu ruhsati yanlis yazmissin deyip degistirilirdi, fakat simdi 2 sene gecmis yine ruhsat parasi istenecek.

    Yani isini dogru duzgun yapamayan beceriksizler yuzunden 2 senede bir ruhsat parasi oduyoruz. Bu ne sacma sapan bir duzendir anlamadim gitti. Buna Tuvturk de dahil, ruhsati hazirlayan da.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 19 Mart 2012; 15:53:52 >







  • çoğu günümüz memurları şekilde

  • Benim başıma da geldi. yanyana 5 tane sıfır olması gerekirken 4 tane olmuş. Sonuç: 108 TL ruhsat çıkartma ücreti. Ama benim gözüm o parayı görmemişti. Çünkü 1992 model arabayı mıayeneden geçirmiştim. Onun şükrüyle her şey gözüme sevimli gelmişti o anda.

    Geçmiş olsun size de. Ödemekten başka çare yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berk984

    quote:

    Orijinalden alıntı: Arif

    allah allah...

    2 mart'ta da bizim araç muayeneye girdi ama ruhsatta muayene yeri kalmamıştı Ek-1 düzenletmiştik, onunla girdi...

    1 hafta sonra trafik tescildeki memur "ruhsatta 4 kişi yazıyor, yeni yasaya göre 5 yazması gerek, isterseniz bunu da değiştirelim, bir sonraki muayenede sorun çıkar" demiş, ama 2 yıla kadar zaten satarız diye babam değiştirtmemiş...

    Türkiye'de de en kıl olduğum olay budur... Her ilin Tüvturk'u, her ilin trafik tescili, her ilin bilmemnesi farklı uygulama yapıyor

    Sizinki geçmemiş bizimki geçmiş mesela

    Zaten benim kizdigim nokta da o 2 sene once bu arac bu ruhsat ile muayeneden gecti simdi gecemiyor. 2 sene once 4 kisilikti de 2 sene de bu arac buyudu de 5 kisilik mi oldu yani. Hem de 2 sene once onlarin istegiyle bu ruhsat degisti.

    Bir standart yok herkes kafasina gore takiliyor.

    TUVTURK'ten 10 tane uzman getirin, 10'u da ayni araci sira ile muayene etsin, 10'u da farkli kusurlar bulur.




  • SU anki sorun bu ama her 2 senede bir farkli bir sorun buluyorlar sizin aracin eskiden gecmesinin sebebi sonradan gecmemesinin sebebi de bu.

    Once 0 ve O lara taktilar bir suru araca bu sebepten ruhsat yenilettiler. Bu sure zarfinda kimseye demediler aaa koltuk sayisi yanlis. Neden demediler cunku deseler bir kere ruhsat degisikligi parasi odenecek. O sirada ruhsatlar yeinlernirken koltuk sayilari yanlis yazildi(ben artik kasten olduguna inaniyorum.)

    Sonra bu koltuk olayi cikti. Simdi koltuk yuzunden degistirdiyorlar. 2 sene sonra gorursunuz bu seferde baska bir sorun cikacak ve o ruhsatlar gene yeniletilecek gbi geliyor bana.

    Bu kadar cok seyin tesaduf olmasina imkan yok.
  • Koltuk sayısı / yolcu sayısı için ruhsat değişimi için ufak bir rehber:

    1. Ruhsat değişimi için ruhsatın ait olduğu trafik müdürlüğüne gitmeniz GEREKMİYOR. Size en yakın trafik şudeben değiştirebilirsiniz.
    2. Bu işlem randevulu olarak yapılmakta olup saatinde giderseniz 15-20 dakika içerisinde halledersiniz. Bu nedenle kesinlikle muamelecilere para yedirmeyin. Gidin kendiniz halledin.
    3. Sadece koltuk / yolcu sayısı düzenlenecek ise tek bir form değiştirilecektir ki bunun ücreti de 58 TRY dir. Ona göre hazırlıklı gidin.
    4. Randevuyuhttps://e-randevu.iem.gov.tr/randevu/ adresinden alıyorsunuz. (bu adres istanbul için geçerli) Burada sırasıyla şu işlemleri seçin:

    Trafik Tescil İşlemleri > Bireysel İşlemler > Tescil ve Trafik Belgesi Tebdil İşlemi

    5. İşlem yapmak istediğiniz trafik şubesini seçip şahsi ve araçlar ilgili bilgileri girin. Sonra randevu tarih saat seçimine geliyorsunuz. Burada hemen ertesi güne kasmayın. Genellikle bir gün sonrası dolu oluyor. 2 veya 3 gün sonrası için size uygun bir saati seçin.

    6. Son olarak size form çıkartacak şu şu belgeler lazım diye hepsini işaretleyin (açıklama aşağıda) sonra bu formu yazdırın. Üzerinde sıra nonuz bulunuyor elinizde olması lazım.

    7. Gerekli belgeler: Koltuk / yolcu sayısı değişimi için EK1 formuna gerek YOK.
    a) Değişecek ruhsat
    b) Kimlik fotokopisi (1 adet)
    c) TÜVTÜRK'ten muayeneden neden geçemediğinizi anlatan ek bir kağıt verecekler, o kağıt
    d) TÜVTÜRK'ten orjinal muayene kağıdı (bakıp geri verecekler)
    e) bir adet dilekçe (içeriği aşağıda)

    Dilekçe örneği: (sağ sol hizalamayı yaparsınız artık)

    TARİH
    .... TRAFİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNE

    Ruhsat değişimi sırasında Koltuk / Yolcu sayısı sehven ... olarak yazılmıştır. ... olarak değiştirilmesi için gereğinin yapılmasını arz ederim.

    isim - imza




  • Arkadaş kafayı yememek elde değil. Araca LPG taktıdım, MMO'dan sızdırmazlık aldım, EK-1 doldurttum, TÜV'e muayeneye gittim, bu 4 koltuk muhabbetinden ağır kusur verdiler muayeneden geçirmediler.
    Adama dedimki bak bu doldurttuğum EK-1'de 5 koltuk yazıyor, sen muayeneden geçirince bu ruhsat zaten otomatik düzelecek, yok olmaz illa önce git orayı 5 koltuk yap, sonra bi daha randevu al bana gel sonra bi daha git değiştir ruhsatı dedi. Sinirden kendimi kesicem arkadaş, emniyetten randevu alayım dedim, anadolu yakasında ki tüm ilçe emniyetler 24 ve 25'i ne dolu, önümüzdeki haftada gözükmüyor.
    Allah topunun belasını versin arkadaş, sanki o ruhsatı benim beyanımla doldurdunuz!!!!!!




  • gezginbur kullanıcısına yanıt
    UDHB 3 yıl önce far ayarlarının bozuk olmasını Hafif Kusur yaptı. 2 yıldır da orijinal olmayan (yükseklik ayarlayıcısı e far yıkama sistemi olmayan) xenon farlar AĞIR KUSUR. Ama bu işi Tüvtürk çözemez sonuçta otomobiller 2 yılda bir, diğer araçlar yılda bir Tüvtürk'e gidiyor. Adam muayeneden çıkar çıkmaz yine dandik xenon farlarını takıyor. Çözüm bunları yolda denetlemek. Biraz da eğitim şart. Bu yasaksa takmayacaksın kardeşim ama dinleyen yok ne çare.
  • Tüv Technischer Überwachungs-Verein, işini Almanya'da hakkı ile ve itina ile yapan bir şirkettir.Tuvtürk adını ilk duyduğunda kesin dedim türkler gene klılıfına uydurur bunu.. yazılanları okudukça şaşıp kalıyorum.. özellikle 0 rakamının O harfi ile karıştırılması (ya da tam tersi) Avrupa ve Amerikada hiçbir kıymeti olmayan ya da kriter olmayan motor numarası bulunamadı, okunamadı bahanesi de sinir olduklarım arasında. denetimlerin daha da sıkı olması şart. üzgünüm ama Tüvtürk bence başarılı değil. bu şirketin görevlileri( teknik eleman ya da memur) araç ile igili bilgileri hatasız olarak tespit etmek ve yazmak zorundadır. hele 4 ve 5 koltuk olayları tam komedi..
  • Merhabalar, herkesin arabası vardır, 2 yılda bir yapılan muayene var, ve bu muayene karşılığında alınan bir ücrette var tabiki :) babam kulağı az duyan yaşlı bir adam araç muayenesini yaptırmış fakat geçmemiş farkınada varmamış, 1 aylık sürede geçtiği için tekrar sıfırdan muayene lazım, fakat daha önceden ödemiş olduğumuz bir ücret var, bu ücretin içeriğinde devlete ödenen dolaylı vergilerde var. 2 tane sorunum ve sorum var.
    1) Tüvturk bu dolaylı vergilerin miktarını/oranlarını/yüzdelerini bana veremeyeceğini ifade ediyor. ben paramın nereye gideceğini bilmek istiyorum.
    2) Devlet belirli bir süreyi kapsayan (2 yılda bir muayene) hizmet karşılığı alınan bir vergiyi ikinci bir defa alınabilir mi? anayasaya/kanuna uygun mudur?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: topaz42

    Benim başıma da geldi. yanyana 5 tane sıfır olması gerekirken 4 tane olmuş. Sonuç: 108 TL ruhsat çıkartma ücreti. Ama benim gözüm o parayı görmemişti. Çünkü 1992 model arabayı mıayeneden geçirmiştim. Onun şükrüyle her şey gözüme sevimli gelmişti o anda.

    Geçmiş olsun size de. Ödemekten başka çare yok.

    Ilkinde biz de neyse dedik Ama ayni arac icin ikinci kere olmasi tamamen sacmalik. Sen kontrol etmissin sen degistir demissin degistirdikten sonra tekrar kontrol edip bu olmus tamamdir demissin. 2 yil sonra pardon ben yanlislik yapmisim git bunu bir daha degistir demek Tuvturkun ciddiyetsizligini gosteriyor.




  • Sadece tüvtürkte değil, bir memurun "eline düştüysen" heryerde bu tür şeyler gelebilir başına..

    Biz de iş bankasından trafik sigortası yaptırırken memur kız plakayı yanlış yazmıştı.. Daha başından ayrılmadan "plaka yanlış" dedik..
    ne dedi biliyor musunuz?

    "hımmm onu düzeltmek için merkezimize gitmeniz gerek"

    hır çıkartmasak ta "olmaz öyle şey, bu nasıl iş" diyerek şube müdürüyle görüşmek istedik.. birkaç tecrübeli memur kafa kafaya verip durumu düzelttiler..
  • suçu size atmişlardir bilgileri kontrol etseydiniz diye ..
  • allah allah...

    2 mart'ta da bizim araç muayeneye girdi ama ruhsatta muayene yeri kalmamıştı Ek-1 düzenletmiştik, onunla girdi...

    1 hafta sonra trafik tescildeki memur "ruhsatta 4 kişi yazıyor, yeni yasaya göre 5 yazması gerek, isterseniz bunu da değiştirelim, bir sonraki muayenede sorun çıkar" demiş, ama 2 yıla kadar zaten satarız diye babam değiştirtmemiş...

    Türkiye'de de en kıl olduğum olay budur... Her ilin Tüvturk'u, her ilin trafik tescili, her ilin bilmemnesi farklı uygulama yapıyor

    Sizinki geçmemiş bizimki geçmiş mesela
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arif

    allah allah...

    2 mart'ta da bizim araç muayeneye girdi ama ruhsatta muayene yeri kalmamıştı Ek-1 düzenletmiştik, onunla girdi...

    1 hafta sonra trafik tescildeki memur "ruhsatta 4 kişi yazıyor, yeni yasaya göre 5 yazması gerek, isterseniz bunu da değiştirelim, bir sonraki muayenede sorun çıkar" demiş, ama 2 yıla kadar zaten satarız diye babam değiştirtmemiş...

    Türkiye'de de en kıl olduğum olay budur... Her ilin Tüvturk'u, her ilin trafik tescili, her ilin bilmemnesi farklı uygulama yapıyor

    Sizinki geçmemiş bizimki geçmiş mesela

    Zaten benim kizdigim nokta da o 2 sene once bu arac bu ruhsat ile muayeneden gecti simdi gecemiyor. 2 sene once 4 kisilikti de 2 sene de bu arac buyudu de 5 kisilik mi oldu yani. Hem de 2 sene once onlarin istegiyle bu ruhsat degisti.

    Bir standart yok herkes kafasina gore takiliyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: djoz

    Sadece tüvtürkte değil, bir memurun "eline düştüysen" heryerde bu tür şeyler gelebilir başına..

    Biz de iş bankasından trafik sigortası yaptırırken memur kız plakayı yanlış yazmıştı.. Daha başından ayrılmadan "plaka yanlış" dedik..
    ne dedi biliyor musunuz?

    "hımmm onu düzeltmek için merkezimize gitmeniz gerek"
    hır çıkartmasak ta "olmaz öyle şey, bu nasıl iş" diyerek şube müdürüyle görüşmek istedik.. birkaç tecrübeli memur kafa kafaya verip durumu düzelttiler..

    Valla iyi sakin davranmissiniz. Bu kadar da yuzsuzluk olmaz yani.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: berk984

    Arkadaslar 2 sene once babam benim arabami muayeneye goturdugunde arac ilk defa TUVTURK te muayeeye girdi ve ruhsaatta sasi numarasi sifir yerine O yazilmis(ya da tam tersi) diyerek muayeneden gecirilmedi. YEni ruhsat icin para odendi hata duzeltildi. Sonucta devletin memurunun yaptigi hata icin devlete tekrar para odedik. Neyse arac yeni ruhsat ile muayeneden gecti.

    Artik araci kardesim kullaniyor ve bugun muayeneye goturmus. Aracin ruhsatinda 5 kisilik yazmasi gerekirken 4 kisilik yaziyormus. Yine muayeneden gecemedi ve ruhsat degisikligi istendi. 2 sene once zaten sen ruhsatin yenilenmesin istedin ve bu ruhsatla gecirdin dendiginde ise cevap yanlislik olmus. Eger bu o zaman soylenseydi geri donulurdu ruhsati yanlis yazmissin deyip degistirilirdi, fakat simdi 2 sene gecmis yine ruhsat parasi istenecek.

    Yani isini dogru duzgun yapamayan beceriksizler yuzunden 2 senede bir ruhsat parasi oduyoruz. Bu ne sacma sapan bir duzendir anlamadim gitti. Buna Tuvturk de dahil, ruhsati hazirlayan da.

    Hocam benzeri başıma geldi. Şasi no yanlış yazılmış. Neyse kavga gürültü mecbur gittik trafiğe. Polis arkadaşlar vardı ruhsattan hafif kazıdılar ve doğrusunu yazdırdılar. Tabi hata nereden kaynaklanıyor derdine düştük. 2.el almıştık aracı ve ruhsat tüvtürkün verdiği bilgilere göre doldurulmuş. Tabi büyük bir keyfle gittim tüvtürke. Ağzıma ne geliyorsa saydım. Evraklara baktılar, hatalarını anladılar ve o personeli işten çıkardıklarını söylediler. Tabi ki yalan söyledi ş e r e f s i z ler. Neyse bu işe bir el atılması lazım. İnanın nefret ediyor resmi memurun hatasını vatandaşın çekmesini.




  • marka model nedir aracınızın ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berk984

    quote:

    Orijinalden alıntı: Arif

    allah allah...

    2 mart'ta da bizim araç muayeneye girdi ama ruhsatta muayene yeri kalmamıştı Ek-1 düzenletmiştik, onunla girdi...

    1 hafta sonra trafik tescildeki memur "ruhsatta 4 kişi yazıyor, yeni yasaya göre 5 yazması gerek, isterseniz bunu da değiştirelim, bir sonraki muayenede sorun çıkar" demiş, ama 2 yıla kadar zaten satarız diye babam değiştirtmemiş...

    Türkiye'de de en kıl olduğum olay budur... Her ilin Tüvturk'u, her ilin trafik tescili, her ilin bilmemnesi farklı uygulama yapıyor

    Sizinki geçmemiş bizimki geçmiş mesela

    Zaten benim kizdigim nokta da o 2 sene once bu arac bu ruhsat ile muayeneden gecti simdi gecemiyor. 2 sene once 4 kisilikti de 2 sene de bu arac buyudu de 5 kisilik mi oldu yani. Hem de 2 sene once onlarin istegiyle bu ruhsat degisti.

    Bir standart yok herkes kafasina gore takiliyor.

    Benim tahminimce bizim muayene Ek-1 ile yapıldığından, Ek-1'i dolduran, ruhsatta 4 yazmasına rağmen Ek-1'deki kişi sayısına 5 yazmış, Tüvturk de nasıl olsa bunlar ruhsatı değiştirecek diye geçirmiş, yoksa bizimki de kalırdı galiba... Biz de tek sayfasını değiştirdik, eski sayfası duruyor, garip oldu biri yeni, biri eski

    Burası Türkiye işte... neresinden tutsan elinde kalıyor... 2 ruhsat sayfası yenilemeye 150 TL veriyorsun ki bu miktar da ortalama, şehirden şehire değişiyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yavuzz42

    marka model nedir aracınızın ?

    2005 Model Opel Astra, 0 almistik hala bizde. Ilk muayensinde Tuvturk yoktu sorunsuz gecmisti. 2. de TUVTURK git ruhsati degistir dedi degistirdik. 3. de TUVTURk gene ruhsati degistir dedi. Her muayene icin yeni ruhsat istiyorlar yani.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.