Şimdi Ara

ARM sensör ve kontrolcüler için düşük enerji tüketimli Cortex-M0+ işlemcisini tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ARM sensör ve kontrolcüler için düşük enerji tüketimli Cortex-M0+ işlemcisini tanıttı






    Mobil işlemci segmentinin neredeyse tek hakimi haline gelen ARM firması, bu segmentin yanında mikro kontrolcüler ve sensörler için de düşük enerji tüketimine yönelik olarak ürettiği Cortex-M işlemci ailesinin yeni üyesini tanıttı.




    Cortex-M0+ işlemcisi dünyanın en verimli enerji tüketimine sahip mikroişlemcisi. Cortex-M0+ işlemcisinin kullanım alanı çok noktalı kontrol birimi - MCU, akıllı sensörler, akıllı kontrol sistemleri, ev uygulamaları, medikal kontrol cihazları, ışıklandırma sistemleri gibi platformlardan oluşuyor.




    Düşük maliyetli 90nm fabrikasyon sürecine sahip 32-bitlik Cortex-M0+ işlemcisi, MHz başına 9µA enerji harcıyor ve piyasadaki 8 veya 16 bitlik işlemcilerin üçte biri kadar enerji tüketiyor.




    Cortex-M0+ işlemcileri bu sayede kablosuz bağlantı kuran cihazlar arasında daha verimli bir iletişim ve yönetim kurulmasını sağlayacak. Böylece oyun kontrolcüleri ve akıllı oda ışıklandırmaları gibi pek çok sistem düşük maliyette ve düşük enerji sarfiyatında en iyi performansı verebilecek.




    MCU ürünlerinin satışında tek firma olan NXP, Cortex-M işlemcilerini 70 farklı cihaz çeşidinde kullanıyor ve Cortex-M0+ işlemcisini portfolyosuna ekleyeceğini duyurdu.

     








  • Holişit diyorum süper bir fikir süper bir gelişme.. ARM bu işi biliyor.
  • arm gerçekten çok iyi.
  • 90nm ve dusuk guc tuketimiyse kumanda islemcisi fln heralde
  • 90nm litografili ve MHz başına 9 mikroamper çekiyor. Acaba güncel üretim teknolojisi olan 32 veya 28nm ile üretilseydi ne olurdu beyler.
  • Nokia inşallah bunu kullanmaz. ARM11 tercih ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: createemir

    Nokia inşallah bunu kullanmaz. ARM11 tercih ederim.

    Nokia ve benzeri mobil üreticiler bu seriyi değil ARM in A serisi işletim sistemi gömülebilen seridir.

    Benim merak ettiğim, acaba 6-7 ay önce çıkan M4 serisinden farkı nedir ?, oda düşük güç tüketmi felsefesiyle çıkmıştı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cagrisma

    quote:

    Orijinalden alıntı: createemir

    Nokia inşallah bunu kullanmaz. ARM11 tercih ederim.

    Nokia ve benzeri mobil üreticiler bu seriyi değil ARM in A serisi işletim sistemi gömülebilen seridir.

    Benim merak ettiğim, acaba 6-7 ay önce çıkan M4 serisinden farkı nedir ?, oda düşük güç tüketmi felsefesiyle çıkmıştı

    Hayır Nokia hep işlemciyi düşük tuttuğu için dedim. 5800'daki gibi




  • Cortex-M serisi mikrocontrolor uygulamaları içindir, daha çok elektronik ile uğraşanların ilgisini çekebilecek bir işlemci. Cep telefonu, tablet vb. uygulamalar için olan "application processor" serisi Cortex-A lar.

    Cortex-M0 PIC, AVR, 8051 in rakibi olma hedefinde. Piyasaya çıkalı da epey oldu. Gerçi M3 ler çok daha hızlı yaygınlaştı. cagrisma nın sorusuna gelince M4 DSP/DSC uygulamalarını hedefleyen, üzerinde DSP komutları da bulunan bir seri. M0 ise bildiğin 8-bit mikrokontrolorler performansında, ucuz bir seri. Yeni M0+ , M0'ın üretim prosesi ve güç tüketimi açısından biraz güncellenmiş hali.
  • Teknolojinin bu tarafınında düşünülmesi güzel, günümüzün en önemli ihtiyaçlarından biri olan enerji uzun vaadeli kullanımlar için yapılan çalışmalar daha iyi olur..
  • Arm gercekten cok gelistirdi kendini olduk iyi firma sessizce yillarca ilerledi aslinda buna benzer islemcilri yillardir uretiyordu simdi ise sadece mobil platformda degil alanlari farkli olsa bile intel gibi firmalarida tirsitmayi basardi cunku gelecegin platformlarina urun cikariyor ve bu konuda daha simdiden oldukca yol aldi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.