Şimdi Ara

--- FİAT İDEA KULÜBÜ ---

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
554
Cevap
26
Favori
88.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Varmı bakalım güzel sitemiz de İDEA kullanıcıları.Araçlarımız ile ilgili bilgi alışverişlerini buradan yapalım .


    saygılar



     --- FİAT İDEA KULÜBÜ ---



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okumus11 -- 19 Haziran 2014; 23:38:35 >



  • Bende İdea kullanıyorum memmunum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: avadag

    Bende İdea kullanıyorum memmunum


    Çok güzel bir araç ve bende çok beğenerek binmiştim.Ancak bindiğim ilde bu araçtan sadece 3 tane vardı.Arabayı tanıyan bilen o kadar az insan varki.Senin aracın ne diye sorduklarında , o ne ya nasıl bir araba taksimi,kamyonet tarzı bişey mi diye soruyorlardı.Direksiyonu çevirdikçe tık tık ses gelmeye başlamıştı.Sordum bunun sorunu nedir ve nasıl halldedilir diye.Abi direksiyon kutusunda sorun var değişmesi lazım dediler.Türkiyedede yoktur bunun direksiyon kutusu İtalyaya sipariş vericez oradan getirilecek ve takacağız sisin araca.Ne kadara mal olur dediğimde 800 - ile 1000 tl arasında parça masrafı olur işçilikte taktıktan sonra söyleriz dediler.Baktım bu araç bende 3-5 yıl daha kalsa yok pahasına satacağız dedim.Ve ufak bir araçtırma ile imzamdaki araçla takas ederek değiştirdim aracımı.

    Herkese keyifli ve kazasız sürüşler dilerim.

    saygılar .




  • idea kullanan arkadaşlar
    aracla ilgili bilgileri burada paylasalım
  • Forumda benden başka idea kullanıcısı yok herhalde
    neyse bende kendim sorar kendim cevaplandırırım
  • Cumartesi günü İstanbul Bilecik arası gidip geldim.
    Giderken 3 kişi idik 280 km yol yaptım 110 km yi geçmedim ortalama yakıt 4.1 lt gösteriyordu ortalama hızda 80 km
    dönerken 360 km yol yaptım saat 16:10 da Altunizade de idim yagmur yagıyordu ve Bakırköy e geldiğimde saat 20:04 tü 4 saatte altunizadeden bakırköye geldim. ortalama yakıt 4,3 gösteriyor ve ortalama hız 60 km

    en kısa zamanda yol bilgisayarın fotoğraflarını çekip yükleyeceğim.
  • başarılı bir yakıt tüketimi.tebrikler. ben kullanırken 6.1'den aşağıya düşemdi idi yakıt tüketimi.bilmiyorum belki benim kullanmamdan idi belki de araçtaki sorundan kaynaklanıyordu.

    hayırdır usta bilecik'e asker ziyaretine falan mı geldiniz acaba ?

    saygıyla .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: okumus11

    başarılı bir yakıt tüketimi.tebrikler. ben kullanırken 6.1'den aşağıya düşemdi idi yakıt tüketimi.bilmiyorum belki benim kullanmamdan idi belki de araçtaki sorundan kaynaklanıyordu.

    hayırdır usta bilecik'e asker ziyaretine falan mı geldiniz acaba ?

    saygıyla .

    sagol kardeş,
    iyiki bu idea tutulmamış yoksa bu kadar uygun fiyata hem ekonomik hemde konforu cok iyi olan bir araç alamazdım

    Bilecik te oglum ögrenci 2-3 haftada bir yanına gidiyorum.
  • arkadaşlar merhaba. fiat idea almaya karar verdim. bir konu kafama çok takıldı. eşimden dolayı otomatik vitesli almaya sıcak baksam da, ileride sorun açma ihtimalinden çekiniyorum. yani fiat ideanın otomatik şanzımanı sağlam mıdır? bu konuda ne yapmalıyım sizce.
    bu konuda yardımcı olursanız çok sevininirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: secere

    arkadaşlar merhaba. fiat idea almaya karar verdim. bir konu kafama çok takıldı. eşimden dolayı otomatik vitesli almaya sıcak baksam da, ileride sorun açma ihtimalinden çekiniyorum. yani fiat ideanın otomatik şanzımanı sağlam mıdır? bu konuda ne yapmalıyım sizce.
    bu konuda yardımcı olursanız çok sevininirim

    idea nın otomatik dizeli yok sadece benzinli otomatiği var
    idea nın bütün parçaları albea ve punto ile aynı daha önca bende benzinli cam tavan dijital kilimalısı yani fulü vardı şimdi dizeli var cok cok memnunum tam bir aile arabası herhangi bir parça sıkıntısı yok.iyiki bu araba fazla tutulmuyor cok uygun rakamlara alabiliyoruz.bende 2 tane fiat idea var araba hurdaya çıkana kadar satmayı düşünmüyorum.
    farklı bir bilgi almak istersen yardımcı olabilirim




  • cevabınız için teşekkürler. ben de benzinli yani 1.4 motorun otomatiğini sormuştum aslında sağlam mıdır,tavsiye eder misiniz diye :-) ayrıca yakıt değerlerine baktım otomatikle manuelin tüketimleri aynı görünüyor. böyle bir durum imkansız tabi :-) benzilisini kullandığınızı söylemişiniz. memnun muydunuz?
    dizeli fiyat olarak daha pahalı ve km'si yüksek olanlarında bakım masraflarının çok olacağını düşünerek bakmıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: secere

    cevabınız için teşekkürler. ben de benzinli yani 1.4 motorun otomatiğini sormuştum aslında sağlam mıdır,tavsiye eder misiniz diye :-) ayrıca yakıt değerlerine baktım otomatikle manuelin tüketimleri aynı görünüyor. böyle bir durum imkansız tabi :-) benzilisini kullandığınızı söylemişiniz. memnun muydunuz?
    dizeli fiyat olarak daha pahalı ve km'si yüksek olanlarında bakım masraflarının çok olacağını düşünerek bakmıyorum

    otomatik viteslisini kullanmadım yanlış yönlendirmek istemem.
    saglamlık konusunda oldukça iyi parça proplemi yok Bütün parçalar albea ve punto ile aynı Aile için cok cok ideal Binek arabalardan daha yüksek olduğu için kullanımı ve güvenliği daha iyi
    benzinili ile sehir dışında 1defa yol yaptım ben dahil 5 yolcu full bagaj kilimayı hiç kapatmadım ortalama hızım 90-110 km arasında 100km de ortalama 6.5 lt yaktı şehir içinde ise 6-7,5 lt arasında yakıyordu 7,5 lt yi hiç geçmedi
    ideadan önce opel meriva 1,3 dizel de vardı fiatın multijet motoru ile aynı baskı balatası bitti 2 yıl önce servis 1750 tl fiyat verdi özel serviste 1500 ıstanbuldan kalkıp corlu ya tanıdığa gittik o da 1350 tl dedi (Baskı balata bilye volant) hemen o halde opel servisinde çalışan birine arabayı sattım. 2 adet fiat idea multijet aldım birincisi 123.000 km de ikincisi 46.000 km de 123.000 km dekini baskı balatasını set halinda 120.tl ye aldım 80 tl işçilik 200 tl tuttu iki sene sonraki fiyatları kıyaslarsanız opel ne kadar kazıkmış.
    sonuç olarak parça ve parçanın fiyatı bulunabirliği fiat her zaman önde
    bana da bu arabayı almayın satamazsınız demişlerdi o zaman cam tavan dijital klimalısını benzinlisini 14.200 tl alıp 16,000 tl sattım
    iyiki bu araç fazla tutulmuyor yoksa bu konfordaki aracı bu fiaytlara alamazdık.
    dizelin bakım masrafları maliyeti cok olacagını düşünüyorsunuz. motor bakımında taksiciler albea ya ne alıyorlarsa sizde onu alacaksınız birebir motor aynı aynı parçalar yag bakımı oto sanyide 80 tl tutuyor.
    fren balataları opar orjinal yeni değiştirdim 30 tl motor orta kulak takozu 70 tl
    arabayı bilmeyenler ve parçaçıya saf saf gidenler 5 tl lik polen filitresini 40 tl ye alıp gelirler (örnek yiğenim ben yokken poleni 30 tl ye almış geri iade ettim bu yazıyı nasıl olsa okuyacak )
    benzinlisinin motoruda 1,4 diğer fiat motorlarla aynı
    bu idea benim 15. arabam ALLAH kısmet ederse hurdaya çıkana kadar kullanacagım.ilanlarda 700000-1000000 km de mutijet araçlar var




  • öncelikle uzun uzun cevap verip ilgilendiğiniz için tekrar teşekkür ederim :-) fiat ideayı almaya karar vermiştim; fakat sizin söylediklerinizden sonra dizelini düşünmeye başladım:-) dizel araba alırken fazladan dikkat edilmesi gereken bir şey yoktur heralde değil mi
    bugün otomatik vites hakkında bilgi almak için fiat servisine gittim. dedikleri arıza yapma durumunda 4-5 milyarlık bir masrafın olacağını ve manuelin daha güvenli olduğundan bahsettiler. bende artık masraf istemiyorum. bir önceki arabamı görüntü ve konfor için aldım ama gideri de ona göre oldu :-) memur olduğum için kendime uygun bir araba almaya karar verdim :-)
    umarım sizinki gibi temiz bir araba bulurum ve uzun yıllar kullanırım. arabayı hiç kullanmadım ama sizin benzinlisini satıp dizelini aldığınızı okuyunca iyidir diye düşündüm. çünkü satılan arabanın motoru farklı da olsa aynısını almak için çok memnun olmak gerekir :-) Allah kaza bela vermesin size inşallah




  • ALLAH da gönlünüze göre bir araç nasib eder işallah
    Dizel almanız ekonomi açısından cok mantıklı olur.
  • çok teşekkürler. son bir sorum daha olacaktı :-) benzinli, cam tavanlı ve dijital klimalı bir modelde çok hoşuma gitti. sizde de bu versiyon daha önce varmış. satmanızın sebebi memnuniyetsizlik miydi. kısacası kullanmış birisi olarak tavsiye eder misiniz :-)
  • rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana
    benim aldıgım full fakat manuel vitesli idi ve memnun olmadıgım hic bir seyi yoktu sanzıman arızası diye bir sey hic duymadım motor punto ve diger 1.4 fiat motorlu aracları ile aynı ve aynı parcaları kullanıyorsunuz.
    sadece kasa farklı
    memnun olmasam benzinlisinin satıp dizelini hem kendime hem kardesime alırmıydım benzinlisini cok gezen biri oalrak bana gelmiyecegi icin sattım yılda 30 bin km kadar yapıyorum birde cok yuksek rakamlara aldıgım arabaları zararla satmama yanıyorum
    ama az kullanan biri icin benzinlisi iyi inanın bu aracı kullandıktan sonra kesınlikle alcak yapıya sahip araclara kesinlikle binemezsiniz.
  • sayenizde gönül rahatlığıyla arabayı alacağım :-) aslında bizde çok geziyoruz sayılır ama siz ideanın şehir içinde en fazla 7.5 tükettiğini söylüyorsunuz ki, bir önceki arabam şehir içi sakin kullanımda 14 litre tükettiği için makul karşılayabilirim galiba :-)
    coşkun bey çok yardımcı oldunuz her şey gönlünüzce olsun :-)
  • idea nın Turkiye de satısı yok ama avrupada var buda 2012 modeli

     --- FİAT İDEA KULÜBÜ ---


     --- FİAT İDEA KULÜBÜ ---


     --- FİAT İDEA KULÜBÜ ---




  • Aranıza bende katılayım.
    2005 1,3 mjet Dynamic idea sahibiyim.
    2 el olarak aldım.
    Genel anlamda çok memnunum.
    uzun yolda 90 km hızda 4,1, 100 km hızda 4,3 değerleri göstermekte.
    Şehir içi bana göre çok ekonomik değil. ortalama 6,1 litre
    bunun sebebi bana göre, 1,3 mjet motor bu kasaya düşük gelmekte.
    Ancak araç genişlik, güvenlik ve sağlamlık bakımından çok iyi.

    Bende tek sorun şu, bozu yollarda hafif cukurlarda direksiyona ve içeriye tak tak ses alıyor darbeyi hissettiriyor.
    1- Lastiklerim bayatlamış bunu değiştirince umarım gider.
    2- Amörtisörleri değiştireceğim.
    3- Bu araçlarda salıncak var mı bilgisi olan?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: halugur1977

    Aranıza bende katılayım.
    2005 1,3 mjet Dynamic idea sahibiyim.
    2 el olarak aldım.
    Genel anlamda çok memnunum.
    uzun yolda 90 km hızda 4,1, 100 km hızda 4,3 değerleri göstermekte.
    Şehir içi bana göre çok ekonomik değil. ortalama 6,1 litre
    bunun sebebi bana göre, 1,3 mjet motor bu kasaya düşük gelmekte.
    Ancak araç genişlik, güvenlik ve sağlamlık bakımından çok iyi.

    Bende tek sorun şu, bozu yollarda hafif cukurlarda direksiyona ve içeriye tak tak ses alıyor darbeyi hissettiriyor.
    1- Lastiklerim bayatlamış bunu değiştirince umarım gider.
    2- Amörtisörleri değiştireceğim.
    3- Bu araçlarda salıncak var mı bilgisi olan?


    hayırlı olsun ALLAH kaza bela vermesin
    yakıt degerleriniz cok iyi bugun uzun yoldan geldim ortalama 120-130 km arasında hız yaptım ortalama yakıt
    4.8 lt gosteriyordu.
    bu araclarda salıncak var.
    parca almadan once bende sıze yardımcı olmak ısterim bu aracla ilgili hemen hemen bilmedigim hic bir sey yok.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.