Şimdi Ara

YENİ AVEO HB OTOMATİK VİTES TEST SÜRÜŞÜ YAPTIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
41.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bugün otomatik vites chevrolet aveo hatchbacki test etme imkanı buldum.. geçen hafta cruze'u test etmiştim ancak hiç memnun kalmamıştım performansından.. cruze iç-dış tasarım ve güvenlik özellikleri olarak iyi bi araç olabilir ancak otomatik vitesli olanı gitmiyor, araç bağırıyor ancak bağırdığı kadar hızlanamıyor, çok hantal gelmişti bana.. neyse aveo'ya da bunun verdiği önyargıyla yaklaştım ister istemez ama beklediğimden daha üstün bi performansla karşılaştım.. ilk olarak aracın hızlanması ve performansı gayet tatminkar. vites geçişlerindeki konfor makul seviyede ancak bana mı öyle geldi bilmiyorum ama düşük viteslerde hafif sarsıntı oluyo gibi.. gerçi araç tam otomatik ve böyle bir şeyin olması teknik açıdan ne kadar mümkündür bilemiyorum.. tek kavramalı yarı otomatiklerde sarsıntı olması normal ama tam otomatikte vites geçişlerini hafif de olsa hissetmek ne kadar olağan bilemiyorum, daha önce hiç otomatik vites kullanmadığım için yanlış değerlendirmek istemiyorum.. onun dışında aracın içi de gayet oturaklı ve konforlu, yol sesi anlamında da rahatsız edici bi durumla karşılaşmadım.. radyosunu açtım ses sistemi orta seviyede.. ön gösterge panelinin dijital olması hoş ama tasarımı bence daha şık ve karizmatik yapılabilirmiş.. satış görevlisi bayan hatchback lt otomatiğin fiyatını 35 bine çekti, ciddi düşünürseniz bu fiyat üzerinden müdürle de konuşup bi kaç yüz tl'lik daha indirim yapmaya çalışırız dedi.. ancak bu opak renk fiyatı.. 700 tl'lik metalik renk farkı fiyatı yükseltir tabi.. bütçeme uygun bi araç olarak özellikle test sürüşünden sonra ciddi şekilde üstünde durmaya başladım aveonun.. yazdıklarıma yönelik yorumlarınızı benden esirgemezseniz (özellikle fiyatı ve otomatik vites performansı ile ilgili) ve yanıldığım veya atladığım noktalar varsa belirtirseniz çok memnun olurum..







  • quote:

    Orijinalden alıntı: chemist_06

    quote:

    Orijinalden alıntı: karax2008

    Ben yaklaşık 1 aydır AVEO 1. LTZ A/T +SUNROOF lu aracım var ve kullanıyorum...fiyatı 37.000 TL. (hediyeler: karter koruma+kauçuk paspas+boya koruma+1.000 tl servis indirim çeki) daha 500 km civarlarındayım...yani aracı direkt alan ve kullanan biriyim.

    Bir kere araç f/p olarak B segmentindeki araçlar içinde en iyisi; fiyat, güvenlik(EURO NCAP 5 yıldız), donanım, agresif dış tasarım, spor iç tasarım, 6 ileri otomatik, cruze control...Ben yaklaşık 1 ay bir çok aracı inceledim, finale sadece 2 araç kaldı, AVEO SEDAN ve KIA RIO SEDAN... İkiside B segmentinde alınacak araçlardan f/p olarak...(sedan tercih nedenim tamamen çocuk olduğundan, bagajı 502 lt)

    KIA RIO... gidin, kullanın, görün, iç-dış dizayn mükemmel, EURO NCAP 5 yıldızlı, donanım çok iyi, işçilik ve kalite üst düzeyde(B segmentinde plastikler malesef hepsinde sert oluyor). İkisi arasında kaldım, kia rio sedan 1,4 A/T funcy 38,800 TL dip fiyata anlaştık. Alabilirdim ama; fiyatının 2.000 tl yüksek olması, otomatik vitesinin 4 ileri olması, sunroof unun olmaması birde kia servis sayısının az olmasından dolayı son anda AVEO almaya karar verdim, veee aldım....(mesela rio da dijital klima var, aveo da yok)

    memnunum....

    ilk izlenimlerim;(kesinlikle abartısız ve net)
    kullanımı çok rahat, tam otomatik vites geçişleri hissettirmiyor, manuel moda aldığınızda sanki ps3 de nfs oynuyorsunuz izlenimi veriyor(+/- ile vites arttırma), motor kesinlikle sessiz(inanın trafikte motor sesi duyulmuyor), süspansiyonları sert(ama ben severim), mıcırlı ve taşlı yollarda alta çarpan taş ve su sesleri çok geliyor(çözümü; würth alt pütürleme, yaptıracağım), torpidoda ışık yok(çok kötü gece illaki tavan ışığını açmalısınız), özellikle gece yolculuğuna bayılıyorum turkuaz mavi renkli göstergeleri ve dizaynı insana müthiş haz veriyor, blutooth ile eller serbest konuşma, cruze kontrol ile boş yolda araç hızını sabitleyip joyistik yardımı ile gazı artırın veya azaltın özelliği(pedal kullanmadan, oyun gibi...(mükemmellll), araç içi saklama cepleri oldukça fazla, iç ferahlık, arka koltukta 3 kişi çok rahat oturabiliyor, bagaj hacmi çok büyük, iyiki sunrooflu araç almışım(çük zevkli), radyonun çekişi ile problem var gibi geliyor onu çözemedim (ayarlarla ilgili olabilir), tüm araç koltuğunda oturan yolcular için emniyet kemeri uyarı sistemi, 8 airbag, ABS+EBD+ESP(teknik özelliklerinde yazar ordan bakarsınız)...servisleri hakkında şikayet ediyorlar(ama ben öyle diğer markalar içinde aman aman övülen bir servis duymadım), ikinci elin zayıf olması(uzun vade de kullnacağım için çokta önemli değil benim için, en az 5 sene kullanırım diye düşünüyorum), yakıt konusunda memnunun şuan şehir içi 8,8 lt/100km gösteriyor benim için yeterli-çok km yapmam, yapsaydım dizelini alırdım(NOKTA)

    Sonuç olarak; (Bunlar tamamen tarafsız kendi yorumlarımdır)

    B segmentinde f/p olarak, diğer araçlara nazaran sunduğu yüksek güvenlik ve donanım özellikleri ile karşılaştırıldığında tartışmasız önde gelen bir araç. Benim aldığım fiyata diğer(isim yapmış) x marka araçların en baz veya orta donanım araçlarını alabiliyorsunuz(marka vermiyorum sonra polimik oluyor) ancak onlarda dahi aveo nun sunduğu özellikler malesef yok, ama onlarda alınabilir bu sadece bir tercih meselesidir(benim araba maceram reno broadway ile başlamış, sonra sırası ile honda civic sedan, honda prelude, rover 216 coupe ve aveo ile bugün gelinen son noktaya gelmiştir) Tabi aveo yu seçmemdeki en büyük neden sedan ve geniş bagaj hacimli olması( ben oldum olası sedan tercih etmişimdir araçlarım tek kapı olmasına rağmen hepsi sedan idi bilmiyorum ama bana büyük araç daha güven veriyor)

    Aldım, kullanıyorum, memnunum, kullanımı zevkli, daha sıfır tazecik...e daha ne olsun...herkesin aracı ne marka olursa olsun hayır olsun(NOKTA)


    paylaşım ve yorumlar harika,dobra ve profesyonelce (teşekkürler) bende yoğun şekilde araştırıyor ve almayı düşünüyorum.hb almak taraftarıyım çünkü eşiminde rahat kullanabilmesi gerekiyor.sizce hb aldığımda bagaj harici bir dezavantaj yaşar mıyım?aracı ötv indirimli alacağım için bende 5 sene değiştirme durumum ve düşüncem yok,sonrasında ikinci elde çok kayıp yaşar mıyım acaba? yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

    yeni aveo hb'in bagajı eski kasa aveolara göre oldukça geniş. ve 2 bölmeli bagaj var.

    http://forum.donanimhaber.com/m_55299620/tm.htm




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.