Şimdi Ara

GeForce GTX 680, Radeon HD 7970′den %40'a varan oranda daha hızlı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
3.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Nvidia’nın merakla beklenen ekran kartı GTX 680 için yeni test sonuçları yayınlandı. '''''Nvidia kaynaklı test sonuçlarına göre''''' GeForce GTX 680, Radeon HD 7970′den %40 daha hızlı. Birçok oyunda yapılan testlerde 4xAA kullanılmış, henüz Nvidia dışında ve resmi olarak bir inceleme mevcut değil ama Nvidia’ya yakın kaynakların da belirttiğine göre yüksek sekmentte liderliği yeniden Nvidia kapacak gözüküyor. Şimdi gözler Nvidia’nın yapacağı lansmana çevrilmiş durumda. GeForce Kepler 104′ün bünyesinde barındıracağı özelliklerden bazıları şöyle; 4 adet grafik kümesine sahip olacak. Grafik kümesi başına dört adet çoklu stream işlemci toplamda 16 adet olacak. Çoklu stream işlemci başına 96 adet stream işlemci de 1536 CUDA çekirdeğini oluşturacak. Kepler’in çoklu stream işlemci başına 8 texture ünitesi de 128 TMU’yu oluşturacak. 32 ROP’a sahip olacak mimari 256 Bit, 2 GB GDDR5 bellek ile güçlendirilecek. Grafik kartının çekirdek işlemci hızının 1006 (Boost 1058) MHz, hafıza hızı ise 1250 MHz (5 GHz) ve 160 GB / s bant genişliğine sahip olacak. 2.9 TFLOP / s tek ve 486 GFLOP / s çift hassasiyetli kayar nokta işlem gücüne sahip olacak. Kepler’in Nisan ayında grafik dünyasını şenlendirmesi bekleniyor.

KAYNAK
    http://www.hardwaremania.com/haber/2012/03/13/geforce-gtx-680-radeon-hd-7970den-daha-hizli/
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• gk 110 büyük bir heyecanla bekliyorum o heralde rahat %60 basacak 7970e
  • Daha çok beklersiniz %60. Adamlarda bu güç olsa bile çıkarmazlar. Her %10un kaymagını yemek varken hangi enayi çıkarırki %60 hızlısını
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogkasa

Daha çok beklersiniz %60. Adamlarda bu güç olsa bile çıkarmazlar. Her %10un kaymagını yemek varken hangi enayi çıkarırki %60 hızlısını
    quote:

Orijinalden al©¥nt©¥: ogkasa

Daha çok beklersiniz %60. Adamlarda bu güç olsa bile ç©¥karmazlar. Her %10un kaymag©¥n©¥ yemek varken hangi enayi ç©¥kar©¥rki %60 h©¥zl©¥s©¥n©¥

neden 200 serisinde yapt©¥lar o zaman bunu ellerindeki en güçlü kart©¥ yapt©¥lar tek gpuda yenilmez oldular ben inan©¥yorum umar©¥m hayal ettiğim gibi bir kart ç©¥kacak yaz©¥n

• hd6990 dan %70 daha hızlı olacak demişti nvidia 590 için zamanında.sonradan görmüştük sonuçları
  • quote:

Daha çok beklersiniz %60. Adamlarda bu güç olsa bile çıkarmazlar. Her %10un kaymagını yemek varken hangi enayi çıkarırki %60 hızlısını

Dediğin mantıklı. Ama eğer yukarıdaki gibi çıkarsa ve fiyatı şimdiki amd'lerden pahalı olmazsa bu çok iyi olur. En azından AMD kesin fiyat kırar ve bu bize yarar.
  • %10 hızlı olsun 550$ olsun bizim olsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hot clock olayı ne durumda peki? Shaderlar gpunun 2 katı hızında çalışıyorsa 7970 öldü demektir hem de 550$ fiyat etiketiyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: True Romance

hd6990 dan %70 daha hızlı olacak demişti nvidia 590 için zamanında.sonradan görmüştük sonuçları
    quote:

Orijinalden al©¥nt©¥: OnLyLoveMe

hd6990 dan %70 daha h©¥zl©¥ olacak demişti nvidia 590 için zaman©¥nda.sonradan görmüştük sonuçlar©¥

evet stone giants testinde öylede olducümleleri c©¥mb©¥zla çekmek doğru değil bence

• Onemli olan tum testlerde % 40 hizli olmasi , pusuda bekliyoruz :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dodomoco

quote:

Daha çok beklersiniz %60. Adamlarda bu güç olsa bile ç©¥karmazlar. Her %10un kaymag©¥n©¥ yemek varken hangi enayi ç©¥kar©¥rki %60 h©¥zl©¥s©¥n©¥

neden 200 serisinde yapt©¥lar o zaman bunu ellerindeki en güçlü kart©¥ yapt©¥lar tek gpuda yenilmez oldular ben inan©¥yorum umar©¥m hayal ettiğim gibi bir kart ç©¥kacak yaz©¥n

ne yaptılar 200 serisinde gtx260 hd4870den 2 fps daha hızlıydı crysis warhead da gtx285 çıktı karşısınada tabanca gibi 4890 çıkmıştı. nvidia yaptysa 8800gt ve gtx480 le tek gpuda güzel öne geçti ama hiçbiriside %60 ı geçtim %40 bile daha hızlı deildi max %30 dur diyelim

• quote:

Orijinalden alıntı: turbo-powwer

Onemli olan tum testlerde % 40 hizli olmasi , pusuda bekliyoruz :D
    quote:

Orijinalden al©¥nt©¥: turbo-powwer

yaz©¥n 780le o fark %50 den fazla olacak baz©¥alr©¥nda %60ben inan©¥yorum
  • varsayımla konuşmaların sonucunu GTX 590 da gördük amd buldozerde de gördük bunda da görürsek şaşırmam
  • quote:

quote:

Orijinalden al©¥nt©¥: turbo-powwer

yaz©¥n 780le o fark %50 den fazla olacak baz©¥alr©¥nda %60ben inan©¥yorum

Hocam mobildeyim yazilariniz tam anlasilmiyor
  • quote:

quote:

quote:

ne yaptılar 200 serisinde gtx260 hd4870den 2 fps daha hızlıydı crysis warhead da gtx285 çıktı karşısınada tabanca gibi 4890 çıkmıştı. nvidia yaptysa 8800gt ve gtx480 le tek gpuda güzel öne geçti ama hiçbiriside %60 ı geçtim %40 bile daha hızlı deildi max %30 dur diyelim

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

Orijinalden al©¥nt©¥: dodomoco

quote:

ne yapt©¥lar 200 serisinde gtx260 hd4870den 2 fps daha h©¥zl©¥yd©¥ crysis warhead da gtx285 ç©¥kt©¥ karş©¥s©¥nada tabanca gibi 4890 ç©¥km©¥şt©¥. nvidia yaptysa 8800gt ve gtx480 le tek gpuda güzel öne geçti ama hiçbiriside %60 ©¥ geçtim %40 bile daha h©¥zl©¥ deildi max %30 dur diyelim

285 crysis ve çoğu testde 4890©¥n % 20 önündeydi 8000 serisindehttp://www.guru3d.com/article/nvidia-geforce-8800-ultra-review/11 buyur amdnin amiral gemisi bat©¥yor 480le nvidia çok kötü bir dönem geçirdi bence o eski günlerini aratt©¥ umar©¥m şimdi eski günlerine döner

• quote:

quote:

Orijinalden al©¥nt©¥: OnLyLoveMe

hd6990 dan %70 daha h©¥zl©¥ olacak demişti nvidia 590 için zaman©¥nda.sonradan görmüştük sonuçlar©¥

evet stone giants testinde öylede olducümleleri c©¥mb©¥zla çekmek doğru değil bence

cımbızla çeken sen gibi duruyorsun. stone giantsta %60 hızlı oldu aa ne güzel gtx590 alalım stone giants(bu arada oyun deil) oynayalm hergün nede olsa 6990dan hızlı tek bi teste bakarak bu karşılaştırmayı yapmak ne kadar doğru. sanaa soruyorum yanlış anlama.

• Doruk 680 nin %40 fark atması muhtemel değil bu bir.
    780 diye bi model ortada yok buda iki.
    Yazdığın yazıların harflerinde sorun var haberin olsun bu üç.
    Evin benim eve yakınsa gel bi çayımı iç.

Ayrıca 685 diye bi model gelebilir.Amd den 7990 gelicek artık kesinleşti.Araya 7980 gibi adlandırma model gelebilir.

Yani senin dediğin gibi %40lar %60 lar bunlar hayal rakamlar.Çift gpulu kart atıyor bu kadar farkı.680 7970 geçer bu farkta %7-12 arası olur ben azcık anlıyosam bu işte.Eğer üstünde bi değerle gelirse 1500 liraya gelecek bi karttan bahsederizki sanırım nvidia böyle bi aptallık yapmaz.

670ti veya 680 isimlendirmeli kart nisan ayında satışa sunulcak.

En yakın takipçilerinden biri benim siz beni takip edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.E.B Sup -- 14 Mart 2012; 0:09:21 >
  • çoğu sitede %10 hızlı olduğu dile getiriliyor, bencede o civarda olacak ve eğer söylediği gibi 7970 in şuanki piyasa fiyatından girerse tabiki tercih sebebidir.
  • quote:

+1000
  • GTX680 once bir kafa tutsun gorelim 7970 e de ondan sonra hesaplariz %kac hizli veya yavas..Inanmayin %40 filan mumkun degil.Ancak oc ile belki oda yatkinsa
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.