Şimdi Ara

Intel 3.1GHz'de çalışan yeni Pentium işlemci hazırlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  •  

     

    22nm üretim teknolojisiyle hazırladığı Ivy Bridge kod adlı üçüncü nesil Core işlemci ailesini 29 Nisan'da duyurmaya hazırlanan Intel, ürün gamına çift çekirdekli yeni bir Pentium işlemci daha ekliyor. 32nm üretim teknolojisiyle hazırlanan Pentium G870, bir önceki model olan Pentium G860 ile kıyaslandığında 100MHz daha hızlı çalışıyor yani 3.1GHz'de görev yapıyor.

     

    Sandy Bridge mimarisini kullanan son Pentium olacağı konuşulan yeni işlemciye, 3MB bellek, entegre HD grafik ve SSE4 komutseti desteği eşlik ediyor. Aynı zamanda çift kanal bellek kontrolcüsüne sahip olan işlemci, Hyper-Threading ve AVX gibi gelişmiş özellikleri ise bünyesinde barındırmıyor. Isıl tasarım gücü 65 Watt olan işlemci, 86$ fiyatla sunulacak. 

     







  • Fazla bütçeye sahip olmayanların tercihi olacak bir işlemci bence fiyatıyla birlikte.
  • Pentium hala ölmedimi ya?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. TahacKer

    Pentium hala ölmedimi ya?


    Pentium ölmez intel bölünmez :P Ne alaka ölmekle bir üst sınıfa geçince öncekiler ölüyomu :)
    Bence iyi olmuş bu Pentium hem uygunda fiyatı çoğu kullanıcıya hitap eden biçimden..
  • Pentium candır canandır
  • Bu ayarlarda sistem topladığımda müşterilere tek soru soruyorum, "Niye ATX kasa istiyorsunuz", genelde bunun cevabı "başka ne var?" oluyor.
    Ben de uydu alıcı büyüklüğünde 4 çekirdekli mini-Itx kasa öneriyorum.
    EPIA-M910-12Q bu anakart şu an için favorim.http://www.viaembedded.com/en/products/boards/productDetail.jsp?productLine=1&id=1810&tabs=1
  • Pentium'u küçümseyen teknik bilgisi olmayan insanlar var bu forumda pentium yeni seri SandyBridge mimarisinden güç alır oyunlarda AMD PX4 serisinden daha iyi sonuçlar verdiği bile oluyor. Açıkçası soket değişmeyeceğini bilsem Oyun için f/p sistemi kurarken Pentium tabanlı toplardım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Placebo Effect -- 12 Mart 2012; 19:50:41 >
  • G620'li bir sistem toplamıştım kız arkadaşıma htpc amaçlı ve şu an çok çok iyi diyebilirim. Bu tarz işlemcilerin çıkması çok iyi..
  • HT ozelliginin olmamasi bu yapidaki bi islemci icin eksi cunku yeni yazilimlar ve win7 gibi sistemlerde HT performans farki yaratiyor ama 3mb onbellek ve 3100 mhz hiziyla i3 2100 islemciye benzer bi performans verecektir fiyatida uygun oldugundan bu islemci is yapabilir ama abd de bazi yerler i3 2100 islemciyi 99 dolara sattigindan bunun bilincinde olan kullanicilar icin tercih sahibi olmaz.. elinde hali hazirda sistemi olanlar bence yeni cikacak islemcileri beklesin kaldiki bu islemcilerde ust seviyeler ciktiktan sonra pentium gibi islemcilerde arkasinda gelicektir
  • EPIA-M910-12Q halen Türkiye'de yok, yurtdışı mallarıyla burada satış yapanı kıyaslamamak lazım, o anakartı Türkiye'den alabilmek sihirbazlığa benzer. Ben bulup alamadım mesela. O güçte işlemcisi bile fansız çalışan başka sessiz bilgisayar yok.
  • bazı şeyler hakkında en ufak bilgisi olmayan amd fanları yine gelip sallamaya kalkmış. arkadaşım bu pentium, bir mimari değil. sadece model. bu işlemciler sandy bridge mimarisi üzerine kurulacak ve senin şu ana kadar kullandığın bütün sobalardan daha çok performansa sahip olacak.
  • HT olursa i3 2100 den ne farkı kalıcakki zaten, sırf QS vs. yok diye millet i3 2100mü alır, alakası yok. Kapış kapış gider kimse i3 2100 almaz, zaten performans farkıda hemen hiç olmaz HT olursa.

    Kırpılacak özellik neresinden çıkar bilmiyorum ama, Belki L3 cache 1.5-2mb 'a indirilip HT eklenmiş versiyonu çıkarsa bi ara, ucuz oyun sistemi olarak AMD katili olur çıkar.
  • Pentium Quad Core bekliyoruz intel !

  • Ben Celeron beklerdim . Yeniden imaj tazelemiş olurdu hem .
  • i3le aynı özellikte işlemci. belki %10 daha yavaştır.
  • HT olmadığı için %50 ye kadar i3 ile arasında fark olduğu bi sürü durum var. Fiyatı pahalı. GPU'su dandik, Trinity'nin nesiyle kıyaslayacaksınız?
  • Bence bütçesi dar olan kişiler için uygun bir işlemci, ekran kartı ile ilgili gelen ek özellikleri düşünürsek.
  • Memlekette var da biz mi fiyatını göremedik bi zahmet link faln verin kaça satılıyor ucuz diyorsunuz? i3 ile Pentiumlar arasında fiyat farkı az ise mutlaka i3 seçmen gerekir. Newegg fiyatı 95$ microcenter fiyatı 99$ Bunun üstüne 3 kuruş koy i3 3220 al kaç kat avantajlı olursun.

    GPU'su da kırpık, ek özellikleri yok bunun. 3d video, clear video vs. faln yok hiçbiri. hd2500 gpu'su var ama özellikleri kırpık olarak o kadar.
  • Pentium G serisi AMD'de nereye denk geliyor, adamlar deneyimlerine dayanarak soylüyorlar.
    http://www.tomshardware.com/reviews/gaming-cpu-review-overclock,3106-5.html
    Trinity'yle performansını kıyaslayabiliriz sanırım. i3'le tabii ki kıyaslanmaz, zaten i3'le trinity de kıyaslanmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aylakbakkal -- 24 Aralık 2012; 15:44:36 >
  • Bi A8 5600k g2120 den %5-15 civarında rahat rahat daha iyi performans verir. Dahili gpu nun kullanıldığı oyunlarda zaten söylemeye gerek yok devasa fark var. Pentiumlarda Intru3d, Intel Clear video vs. gibi 3d bluray çözme / post processing şeyleri yok. GPU'su hd2500. Fiyatı pahalı, yani en gereksiz işlemci konumunda. 3 kuruş para ver git i3 al harici kart tak kullan, yada ucuza git g860/g645 faln al, harici ekran kartı al tak kullan. g2120 pahalı, özelliği eksik, hem fiyat olarak SB pentiumlardan baya bi daha pahalı, hem AMD ile karşılaştırılabilecek bi işlemci yok. Anca Trinity A4 5300 vs. ile karşılaştırırsın o kadar. Onda da yine 5300 hem oc olabilme, hem düşük güç tüketimi, hemde iş görecek kadar GPU'su ile daha iyi. Medya PC yapayım desen Pentiumların hiçbirinden olmaz, ya AMD yada en az i3 kullanman lazım, veya harici ekran kartı takman lazım. g2120 bu yüzden en olmayacak en alınmayacak konumda. En azından gpu'su kırpılmadan olsa, QS Intruu3d vs. olsa en azından HTPC için faln olur alınabilir vs. denirdi, o da yok.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.