Şimdi Ara

Windows 8 çalıştıran ARM cihazlarının bootloader kilidi kapalı olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
5.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Windows 8 çalıştıran ARM cihazlarının bootloader kilidi kapalı olacak






    Yıl sonuna doğru piyasaya süreceği Windows 8 işletim sistemiyle ARM tabanlı tablet pazarında da iddialı olmak isteyen Microsoft, bununla birlikte ARM tabanlı Windows 8 - WoA cihazı üreticilerine önemli bir kısıtlama getirdi.




    Windows 8 Donanım Sertifikasyon kurallarına göre ARM tabanlı Windows 8 cihazlarında Custom Mode erişimi kapalı olacak ve cihazlar Standart Mode ile sunulacak. Bunun anlamı WoA cihazlarının UEFI yoluyla bootloader kilidinin kapalı olacağı ve Android gibi alternatif işletim sistemlerinin kurulamayacağı.




    Xda geliştiricileri tarafından ortaya çıkarılan bu durum forumlarda da dile getirilmeye başlandı. 




    Microsoft, felsefesinin müşterilere en iyi tecrübeyi sunmak olduğunu sıklıkla dile getiriyor. Ancak geçmişte HTC firmasının bu kilidi kapalı tutarak cihazlarını satışa sunmasının ardından yaşananlar herkesin malumu. Anlaşıldığı kadarıyla Microsoft, WoA cihazlarının kurcalanarak alternatif ROM'ların kurulmasını ve kullanıcıların Windows hizmetlerinden kopmasını istemiyor.




    Geliştiriciler daha önce de HTC ve ASUS cihazlarının bootloader kilidini bir şekilde kırmayı başarmıştı. Ancak UEFI'nin güvenli açılış modunun bu konuda geliştiricileri oldukça zorlayacağı belirtiliyor.

     








  • Bence hiç iyi yapmıyor..
  • Ms de appleın yaptığı gibi muşterilerini ipotek altına alacak anlaşılan.Aslında bunun insan ozgurlügüne kısıtlama getirmek anlamına geldiğini hukukçular görmuyormu .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaten sahte indiriyom
  • bakalım ne kadar zorlayacak yoksa biz mi onları zorlayacağız :D
  • Yani diyorlar ki illa sizi bu boatloader kırma işine sokucaz.
  • anlaşılan microsoft windows 8 ile tablet pazarından androidi silmeyi planlıyor, bu da bana göre windows 8'e ne kadar önem verdiklerini gösteriyor. uygulama bazında da sonsuz bir sayı sunan windowsun bu alanda çok başarılı olacağına inanıyorum. ama yine de tekelcilik politikasını doğru bulmuyorum
  • Gayet haklılar. ios cihaza başka işletim sistemi kurmayı hiç düşünmedim. win 8 içinde bu böyle. işletim sistemini beğenmemek android kullanıcıalrına has bir özellik. ne yapsınlar cihazı alıyorsun adam gibi güncelleme çıkartan yok :)
  • Kullanmam olur biter....
  • En fazla 2hafta veriyorum korsana karşı cıkmak öyle kolay iş değil
  • üzerinde win8 olan tablet alıp andorid kuracak adam windows pc alıp ya biz aslında linüx kurcaktık diye %0,00001 lik kısımdaki insanlar olacak yada macera arayan.Kardeşim andoroid isteyen galaxy tab alır ios isteyen ipad.şimdi ipada android kurulmuyo kurulsa kesin ipad alırız diyenlerde çıkacak ama hayat her zaman onların istediği gibi olmuyor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: söny

    En fazla 2hafta veriyorum korsana karşı cıkmak öyle kolay iş değil


    tablet dünyası farklı bir dünya. insanlar pc lerdeki akdar kolay çözüm bulamıyor. nasıl herkes ios kullanıyorsa win8 li tablet alanda öyle yapacak. ilk defa yapılmış gibi tepki vermenin manası yok. beğenmeyen tek atımlık android li tablet alır. sonra bekler ki güncellensin.
  • amiyane tabirle; "benim işletim sistemime sahip tablet alırsan, bana mahkum eder yolarım seni" demiş ms.
  • onu bunu bilmemde windows bu win8 olayına kafayı fena takmış görünüyor.

    win8 pc platform, win8 tabletler, win8 telefonlar .

    ortak uygulama platformu da kurulabilirse ortalığı dağıtır gibi geliyor bana
  • bi yandan haklilar bi yandan da degiller o kadar yatirimi korumak istemeleri gayet dogal (bu tur aciklar kopya yazilimada yol veriyo) , kendi urunleriyle kendilerinin olusturacaklari marketten gelir elde etmeleride oyle zira uygulamayi kullanan sayisi az olursa markette app sayisida gelistirici sayisida az olur ... ama ote yandan ben windowsu begenmedigimde linux yukleyebiliyorum bilgisayarima, hatta macpro ya win7 yukleyenleride biliyorum (sanaldan degil sil bastan ) bu acidan bakinca kisitlama pek iyi degil tabi bilgisayarla telefonu yada tableti karsilastirmak dogrumu bilmem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rainbow6 -- 12 Mart 2012; 2:12:11 >
  • Önce buglar düzeltsinler, sonra mobil cihazlar için çıkarsınlar..
  • Müşteri tabletin de, işletim sisteminin de parasını bastırmış almış. Hangi işletim sistemini (yasal olarak) kullanacağına kim karışabilir? Adamın keyfinin kahyası mısınız?
    Ben parayı bastırıp Win8 cihaz aldıktan sonra üzerine ister Android kurarım, ister Linux kurarım, bu tamamen benim keyfime kalmış bir durum. Android de, Linux da ücretsiz.
    Ama Win8 tableti alıp da üzerine iOS kurmaya kalkarsam, ya da Android tablet alıp da parasını ödemeden Win8 kurmaya çalışırsam, işte o zaman beni engelleme hakları doğar. Ya da custom rom ile ücretli yazılımları bedava kullanıyorsam...

    Bunlar ucuz numaralardır, hedef saptırma çabalarıdır, kendi işletim sistemine bağlamaya çalışmak falan. Yapmaları gereken, korsan uygulama kullanımına karşı savaş açmak, yöntemler geliştirmektir...
  • win8 i masaüstünde denedim de dokunmatik cihazlar hariç tutmaz gibi.
  • Neden olayı tabletlere indirgediniz ki? Windows 8 yüklü marka PC aldığınızda, Intel veya ARM işlemcili farketmez, başka işletim sistemi yükleyemeyeceksiniz demek oluyor bu. Ya da tabletlerden gidelim, Windows 8 güncellemeleri için mecbur üretici firmayı bekleyeceksiniz. Ya da aldığınız tabletin, telefonun donanımı yeterli gelmesine rağmen, üretici firma cihazınıza yeni sürüm rom çıkartmadığı için eliniz kolunuz bağlanacak.

    Ama bu yaptıkları ilk değil. Elbet XDA buna da çözüm bulur.
  • adamlar haklı.yoksa win8 diye alınan tabletlerin çoğunda android görmeye başlardık.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.