Şimdi Ara

Google, fotoğrafını çektiğiniz yapının internet üzerinden yerini bulacak bir patentin onayını bekliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
3.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Google, fotoğrafını çektiğiniz yapının internet üzerinden yerini bulacak bir patentin onayını bekliyor






    Arama motoru devi Google, mobil işletim sistemi Android için kameraya ek bir özellik kazandıran bir patent için onay bekliyor.




    2008 yılında ABD Patent Ofisi'ne yapılan bir başvuruya göre Google, fotoğrafı çekilen bir yapının internet üzerindeki sunucularda veritabanı karşılaştırması yaparak lokasyonu ile ilgili bilgiler elde edecek bir teknoloji üzerinde çalışıyor.

     

    Böylece fotoğrafını çektiğiniz herhangi bir yapının yer bilgisini, yakınlardaki tarihi mekanları, geliş ve gidiş bilgilerini, internet üzerinden anında öğrenebiliyorsunuz. Patent kabul edilirse Android'li cihazlarda bu özelliği kısa bir süre sonra görmeye başlayabiliriz.




    Telefonlarımızda kullandığımız GPS tabanlı navigasyon uygulamaları pek çok açıdan ihtiyacımızı karşılıyor ancak yetersiz kaldığı durumlarda bu teknoloji alternatif bir yöntem olabilir.

     

    Piyasada buna benzer uygulamaları bulmak mümkün ancak Google'ın elindeki veritabanlarını düşündüğümüzde en akıcı ve yakın sonuçları alabileceğimiz ihtimali yüksek. Ayrıca Google'ın farklı hizmetleri de bu teknoloji ile bir araya getirebileceğini söyleyebiliriz. 




    Bunun yanında bu teknolojinin Google'ın yıl sonuna doğru piyasaya sürme planları yaptığı gözlük biçimindeki giyilebilir bilgisayarlar için geliştirilmiş olabileceği de belirtiliyor.

     








  • bence güzel düşünülmüş.. bazen herhangi bir kişinin fotoğrafını incelerken "burası neresiydi, biliyorum ben burayı ya" dediğim oluyor..
  • google arama motoru geliştiğinden bu yana her zaman google'ın keşke böyle bir teknolojiyi kullansa diye iç geçiriyordum. sonunda sesimi duymuş olsa gerek ki böyle bir teknoloji uzak değil :) umarım en kısa zamanda kullanırız..

    bir de google'dan şu teknolojiyi bekliyorum, mesela çektiğim bir hayvan resmini aynen kelime arar gibi aratmaya yarayan bir teknoloji, böylece ne oluğunu bilmediğimiz resimler hakkında daha ayrıntılı bilgi edinebileceğiz :)
  • Eğer resimdeki gibi caddesine, sokağına kadar adres verecekse Android telefonlar çok güzel bir özellik kazanacak.
  • zaten bu özelliği kısmen var google'ın Goggle apps'ında... Mesela izmirde saat kulesini yada istanbulda kız kulesinin fotoğrafını çektiğinde oranın haritada nerde olduğunu ve o yapı hakkında bilgi veriyor.. Şimdi bunu tüm adreslere yapacaklarsa o zaman çok acayip olur..
  • Shazam'ın mantığına benzer bişey.
  • az da olsa korkutucu be abi.d
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mmnder16

    google arama motoru geliştiğinden bu yana her zaman googleın keşke böyle bir teknolojiyi kullansa diye iç geçiriyordum. sonunda sesimi duymuş olsa gerek ki böyle bir teknoloji uzak değil :) umarım en kısa zamanda kullanırız..bir de googledan şu teknolojiyi bekliyorum, mesela çektiğim bir hayvan resmini aynen kelime arar gibi aratmaya yarayan bir teknoloji, böylece ne oluğunu bilmediğimiz resimler hakkında daha ayrıntılı bilgi edinebileceğiz :)


    Bilgisayarda Google görüntü arama sayfasında herhangi bir görüntüyü arama kutusuna sürükleyerek istediğiniz bilmediğiniz şeylerin aramasını yaptırabilirsiniz.
  • Desenize oturdugu sokagın ismini bilmeyenler googledan acık adreslerine ulasa bilecek.
  • Android tabanlı cihazlar zaten çekilen fotolara konum bilgisini exif'e yazıyorlar.Google maps çekilen fotolardaki exif bilgisini okursa sorun olmaz..Boşuna aramasınlar yani {:
  • Google'nın kafası çalışıyor. :) Şaka bir yana gerçekten çok ciddi derecede önemli atılımlar bunlar belki rakip firmalarınn(pek rakip olmasada Google'a) kafa patlatmaya bile gerek duymayacağı yani bu tür şeyler elbet yapılmış ama pek ardı getirilmemiş Google'ın buna tam alnamıyla netlik getireceğine şüphe yok!.. Google bunların hepsini birbir gerçekleştiriyor..
  • Google bu aralar çok patent almaya başladı özellikle androit adına bakalım tutucakmı bunlar
  • Google amca yapar
  • Ben bu özelliği uzun süredir aktif bir şekilde Android cihazımda kullanıyorum. Demek ki patentini yeni alıyorlar.
  • bekliyoruz.patentli ve yasal olarak
  • googlemap haritasında (atıyorum) 10 kişi veya 100 kişi aynı yeri doğru tanımlarsa bu tanımı haritaya kabul ediyordu ! iyide şimdi işim gücüm yokda benim gibi düşünene 10 kişinin aynı noktayı tanımlasını bekleyemem düşüncesi sadece bir kişinin düşüncesi değil bu açıdan malesef kullanıcı destekli harita tanımlama noktasında
    zaten bilinen yerler dışından özel bir noktayı keşfetmek zor gibi ! dahası wikimapia sayesinde sadece 1 kişinin tek başına tanımladığı yerler bile anında wikipedia aramasında yer alıyor. malesef google map uygulamaları ticari kiralık veya satılık alanların ücretsiz reklamını yapanlar olur diyerekten google genel aramasında çok fazla filitreleme var kısacası google map olayını yüzüne gözüne bulaştırdı desek yeridir misali !

    şu an için en iyi (güncel) arama sonucu ! ( google uydu görüntüsü üzerinden )http://wikimapia.org sunmaktadır. ! :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: söny

    Google bu aralar çok patent almaya başladı özellikle androit adına bakalım tutucakmı bunlar

    Bu patent tutar. Apple gibi yok sağa kaydırdın yok sola kaydırdın patentlerinden daha yararlı bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekrem71

    [html]<center><img border="0" src="https://forum.donanimhaber.com/images/images/haber/32149/google.jpg" alt="" /></center>
    <!--- RESİM BİTİR --->
    <div style="text-align: center; "><br />
    </div>
    <div>
    <div>Arama motoru devi Google, mobil işletim sistemi Android için kameraya ek bir özellik kazandıran bir patent için onay bekliyor.</div>
    <div><br />
    </div>
    <div>2008 yılında ABD Patent Ofisi'ne yapılan bir başvuruya göre Google, fotoğrafı çekilen bir yapının internet üzerindeki sunucularda veritabanı karşılaştırması yaparak lokasyonu ile ilgili bilgiler elde edecek bir teknoloji üzerinde çalışıyor. </div>
    <div> </div>
    <div>Böylece fotoğrafını çektiğiniz herhangi bir yapının yer bilgisini, yakınlardaki tarihi mekanları, geliş ve gidiş bilgilerini, internet üzerinden anında öğrenebiliyorsunuz. Patent kabul edilirse Android'li cihazlarda bu özelliği kısa bir süre sonra görmeye başlayabiliriz.</div>
    <div><br />
    </div>
    <div>Telefonlarımızda kullandığımız GPS tabanlı navigasyon uygulamaları pek çok açıdan ihtiyacımızı karşılıyor ancak yetersiz kaldığı durumlarda bu teknoloji alternatif bir yöntem olabilir.</div>
    <div> </div>
    <div>Piyasada buna benzer uygulamaları bulmak mümkün ancak Google'ın elindeki veritabanlarını düşündüğümüzde en akıcı ve yakın sonuçları alabileceğimiz ihtimali yüksek. Ayrıca Google'ın farklı hizmetleri de bu teknoloji ile bir araya getirebileceğini söyleyebiliriz. </div>
    <div><br />
    </div>
    <div>Bunun yanında bu teknolojinin Google'ın yıl sonuna doğru piyasaya sürme planları yaptığı gözlük biçimindeki giyilebilir bilgisayarlar için geliştirilmiş olabileceği de belirtiliyor.</div>
    <div> </div>
    </div>[/html]

    Bu teknoloji suçla mücadele konusunda çok büyük bir adım olacaktır. Her gün Türk halkının TV'lerde izlediği suç ve kayıp arama yayınlarında resimler ve görsellere ağırlık veren ekipler bu uygulama sayesinde pek çok alanda suçla mücadelede işe yarayacak belki de suçluları bir kare fotoğraf ile alt edecektir. Tebrikler Google.
    Saygılarımla
    Webmaster Uğur ŞİRİN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UgurSirin -- 14 Mart 2012; 12:22:38 >




  • 10 sene önce de Siemens yapmaya kalkmıştı böyle bir şeyi. O zamanlar oldukça zordu tabi, olan bir şey olmadı. Şimdi olabilir ama, olmasa sanki lan. Bu gerçeklik olayları kasmaya başladı sanki.
  • Sağlam bir uygulama olur
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.