Şimdi Ara

Apple, 3.Nesil iPad'de kar marjını düşürmüş olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
4.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • 3.Nesil iPad'i alıştığımız fiyat aralığından satışa sunacak olması Apple'ın birim ürün başına daha az kar edeceği anlamına gelebilir.


    İş ve ekonomi dünyasının önemli yayın organlarından The Wall Street Journal'da UBM TechInsights imzasıyla yayınlanan analize göre yeni iPad'in 16GB'lık ve 4G LTE destekli modeli Apple'a yaklaşık 310 dolara mal oluyor. Bu maliyet 629 dolardan raflardaki yerini alacak olması düşünüldüğünde %51 brüt kar marjı anlamına gelmesine rağmen Apple, iPad 2'nin benzer modelini (16GB, 3G) %56'lık brüt kar marjıyla satıyor olması; Apple'ın 3.nesil iPad'de kar marjının düşmesine göz yumduğunu anlamına gelmekte.


    UBM'in çalışmasına göre yeni iPad'in maliyetinin artmasındaki en önemli etkenler ise Retina Ekran, 4G LTE desteği ile A5X yongaseti. 2048x1536 piksel çözürlük sunan Retina Ekran'ın Apple'a maliyeti yaklaşık 70 dolar iken, iPad 2'de ekranın maliyet 49,50 dolar idi. Retina Ekran'a ek olarak 4G LTE yongaları Apple'a, 10 dolarlık 3G yongalarına göre, %110 daha fazla yani 21 dolara mal olurken; A5X yongaseti ise 22 dolarlık A5 yongasına göre yaklaşık %27'lik ek maliyet ile 28 dolara mal oluyor.








  • Tas satsa alirlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cok kaliteli bir cihaz müşterisi zaten hazır.stokların hemen tükeneceğini öngörmek gayet normal olur herhalde.maliyeti daha fazla olsa da yüksek satış rakamları sebebiyle yine cok iyi kâr ederler...
  • Kim %51 kâr oranına üzülür ki? Burda rahatsız olunacak bir durum yok.
  • Turkiyeye wifi modeli ne kadara gelir acaba.
  • Eee bizim alacağımız fiyatın yarısına mal edilen cihaza maliyetinin 2katı fiyata satmak kazıktan.başka bir şey değildir... Bunu.sadece elma.değil diğer bir çok firma da yapıyor :@
  • Retina ekranda gökten zembille indi zaten di mi? Şaka mısınız yahu, retina ekranın ar-gesine ne paralar gitmiştir. iPad fiyatları hesaplanırken ar-ge'si, reklam giderleri gibi bir sürü maliyetlerde hesaplanır. Ayrıca cihaz başına yaklaşık 40 $ daha az kazanacaklar, milyon satan cihaz için çok ciddi bir para.
  • kimse her yıl sadece ar-ge ye milyarlarca dolar harcandığının farkında değil heralde daha bunun pazarlaması üretimi vb hesapta bile değil.
  • nasıl hesap yapıyorsunuz ya maliyet 310$ satış 629$iki katından fazla ya satıyor maliyetinin o da % 100 ün üzerinde kar ediyor demek.
  • Türkiye de resmi rakamlar, tahminimce 16 gb wifi 1300 tl, 4g modeli 1600 tl olabilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Firaristt

    Eee bizim alacağımız fiyatın yarısına mal edilen cihaza maliyetinin 2katı fiyata satmak kazıktan.başka bir şey değildir... Bunu.sadece elma.değil diğer bir çok firma da yapıyor :@

    bu sadece ürünün maliyeti.bunun ar-ge çalışmaları reklam giderleri şirket masrafları vs hepsi ekleniyor.o %51 brüt zaten net degil: )
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LORDTEK

    Kim %51 kâr oranına üzülür ki? Burda rahatsız olunacak bir durum yok.


    sektörde birçok firma % 15 e takla atıyor.% 50 fazla bile... dağıtsın millete :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Firaristt

    Eee bizim alacağımız fiyatın yarısına mal edilen cihaza maliyetinin 2katı fiyata satmak kazıktan.başka bir şey değildir... Bunu.sadece elma.değil diğer bir çok firma da yapıyor :@

    Zaten aldigin cogu sey en az maliyetinin 2 kati fiyata satilir sadece teknoloji icin gecerli bi durum degil bu giydigin kiyafetten yedigin yemege kadar bu boyledir hatta onlardaki oran daha bile fazla ki onlar hayati ihtiyaclar onlarin daha az karla satilmasi gerekir. Hatta bence %51 az bi oran sonucta adam senin evinde asla yapamayacagin bir sey sunuyo sana ve luks bi tuketim yani almasan olmezsin ve o adam o karinin da buyuk bi payini bundan sonraki cihazlarin ar-ge sine ayiricak yani buyuk sirketler bakkal amcanin isletme sistemine benzemiyo :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teramit

    quote:

    Orijinalden alıntı: LORDTEK

    Kim %51 kâr oranına üzülür ki? Burda rahatsız olunacak bir durum yok.


    sektörde birçok firma % 15 e takla atıyor.% 50 fazla bile... dağıtsın millete :)

    Bir üstündeki yorumu okumadin galiba dostum brütün anlamini iyi bilmek lazim
  • Az yesinler biraz da.
  • apple rakipsiz tek firma
    illede her üründen %250 kar yapacak diye bir şart yok ki !

    müşterisi hazır bekliyor !
    eski ticaret kafasıyla düşünenler anca !
    " Apple, 3.Nesil iPad'de kar marjını düşürmüş olabilir " diye orada burada konu başlığı açar açar durur ! :)
  • Reel Kâr nasıl hesaplanır bir habersiniz. Brüt kardan tüm işletme giderleri çıkacak(çalışan, finansman, ar-ge, pazarlama, satış-dağıtım vs.) ondan sonra net kar ortaya çıkacak ki bu umduğunuz kadar fazla değildir. Kaldı ki Apple halka açık bir şirket ve "kâr maksimizasyonu" ilkesiyle iş yapmak zorunda her şirketin olduğu gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • windows8 li tablet ler piyasaya çıkana kadar ne satarlarsa kar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jibe

    windows8 li tablet ler piyasaya çıkana kadar ne satarlarsa kar.

    Her yeni tablet çıkarken aynı şeyi söyleyen çok oluyor. Nedense daha hiçbir tanesi ipadden çok satmadı.

    Fiyat olayına gelirsek, şu anda bence rakipsiz. Diğer tabletlerle kıyaslanınca arada fiyat farkı bile yok. Hem marka hem de uygun fiyat. Bugün 400$a ipad 2 alıp evinde kullanırsın. Var mı ötesi?
  • Bilkent üniversitesinden Prof. EKMEL ÖZBAY ve çeşitli yabancı ülkelerden ortaklarının metamalzemeler üzerine yaptıkları bir çalışma vardı -hala var mı bilmem-. Kaynak: Bilim Teknik, Ocak 2006. Bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz teknolojilere ulaşmamızı sağlayacak araştırmalar yapıyorlardı. Örneğin söz konusu çalışma bir DVD yazmada kullanılırsa DVD'nin 1000 katı kapasite (20TB) sağlıyor. Mevcut cep telefonları çok daha küçük ya da aynı ebatlarda çok daha yüksek kapasiteli hale gelebilir. Kağıt inceliğinde ekranlar üretilebilir. Tüm bunlar için 20 milyon dolar civarı para gerekiyordu ama o dönemde bulamamışlardı. Bende de bozuk yoktu verememiştim. Haberlerde bu tür şeyler duymadığımıza göre bu kaynağı bulamadıklarını varsayıyorum. Yazık. Şimdi siz Apple'ın kâr marjının düşmesine üzülmeye devam edebilirsiniz. Ben şurda biraz takılıcam köşede.




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.