Şimdi Ara

Samsung, Galaxy Note 10.1 ile yeni iPad modelini karşılaştırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
262
Cevap
3
Favori
22.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Samsung, Galaxy Note 10.1 ile yeni iPad modelini karşılaştırdı






    Apple'ın yeni iPad modelinin tanıtımı esnasında değindiği Tegra 3 işlemcisine göre 4 kat daha fazla performans gösterdiği iddiası henüz NVIDIA tarafından benchmark sonuçlarıyla cevaplanmadı ancak Samsung farklı bir açıdan Galaxy Note 10.1 ile yeni iPad modelini karşılaştırdı.




    Samsung hakkında pek çok mobil ürünüyle Apple'ın iOS cihazlarına karşı en iyi rekabet edebilen firma denebilir. Tablet segmentinde büyük bir fark olsa da akıllı telefon pazarında az bir farkla birbirlerini takip ediyorlar.




    Samsung lansmanın hemen ardından ağırlıklı olarak ekran teknolojileri konularında Galaxy Note 10.1 ile yeni iPad modelinin karşılaştırmalı tablosunu yayınladı.




    Galaxy Note 10.1 modelinin yeni iPad modeline üstünlük kurduğu ilk konuların başında aynı anda iki uygulamada gezinebilme ve iki uygulamada çalışabilme geliyor. Note 10.1 modelinin ekranı ayrıca not almaya ve çizim yapmaya uygun hassasiyete de sahip. 




    Bunun yanında normal bir kalem ile kağıda yazı yazar gibi Note 10.1 modeline yazı yaılabileceği belirtiliyor. 255 basınç hassasiyeti seviyesi ile standart kapasitif ekranlara göre 10 kat daha akıcı yazı yazılabiliyor. Yeni iPad modelinin ekranı ise sadece 1 basınç hassasiyeti seviyesine sahip. Fotoğraf düzenleme için uygun yazılımlarda S-Pen teknolojisi büyük bir hassasiyete kavuşuyor.




    Note 10.1 üzerinde bir uygulama ile içerik görüntülerken diğer bir uygulama ile not alınabiliyor. Samsung, bunun yeni iPad'de standart kalem ve kağıt ile yapılabileceğini belirtiyor. Aynı anda çalışan iki uygulama arasında kopyala-yapıştır yapabilmek yine Note 10.1 ile mümkün. Ayrıca incelik ve hafiflik, USB ile fare bağlayabilme ve microSD ile depolama kapasitesini artırabilme diğer avantajları arasında sayılmış.




    Samsung'un S-Pen teknolojisi ile kapasitif ekranlar konusunda büyük bir adım attığı bir gerçek. Ancak karşılaştırmalar için hepsi kesinlikle doğru diyemeyiz. Bazı konular sadece Samsung'un kendi uygulamaları üzerinde belirtilen avantajı yakalayabiliyor. Ancak ilerleyen günlerde Apple'a cevap tarzında bu tür karşılaştırmaları daha fazla görebiliriz.

     

     








  • ah samsung ah :) anla bence apple daha iyisini yapana kadar en iyisi apple :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstün olduğu tek yer olan multitasking özelliğini gösterebilmiş Samsung. Apple çıkıp donanımlardan bi başlayacak yazılıma gelene kadar piyuuu...
  • Orijinalden alıntı: udolu1905

    ne kadar boş bir yorum. adamlar kıyaslamışlar kendince ve üstün oldukları kısımlara vurgulama yapmışlar. sen neye dayanarak bunu yazdın bilmem? evet apple iyi ürünler çıkarıyor fakat bugün rakipleri de gayet kaliteli ve iyi ürünler üretiyorlar. yani aman aman bir fark yok aralarında. hatta bazı yönlerden rakipleri daha iyi.
  • Apple cok uzun suredir bu isle ugrasiyor. Isletim sistemi, dokunmatik ekrani vs. cok iyi. Cok satbil ve hizli bi alet ama ben olsam galaxy note 10.1 alirdim. Bunun parayla ilgisi yok. Galaxy note tableti bilgisayar gibi kullanabilirsiniz ama ipad gercekten cok sinirli kaliyor yapabilecekleri acisindan. Yukarida da eksikleri siralanmis. Tabiki de cok ustun oldugu yerler var ekran vs. gibi ama o cozunurlukte oyun, film vs. yok oyuzden gereksiz buluyorum. Bence android. ;)
  • -------------------------İşletim Sistemi--------Ekran Çözünürlüğü
    Galaxy Note 10.1---------Android----------------800 x 1280
    The New iPad----------------iOS-------------------2048x1536

    Olay bitmiştir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi römercan -- 8 Mart 2012; 23:56:13 >
  • Donanim olarak samsung avantajli,apple donanimlarini sagdan soldan tedarik ederken samsun istedigi donanimi uretme becerisine sahip,gelecekte samsung cok daha iyi urunlerle apple'i zorlayabilir.
  • Samsung daha yeni tablet yapamadık diye açıklama yapmamismiydi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panelci -- 9 Mart 2012; 0:02:17 >
  • apple yine güzel bir ürün tanıtımı daha gerçekleştirdi. Cihazın özellikleri ve ios işletim sistemi bir araya geldiğinde son kullanıcı açısından mükemmele yakın bir deneyim vereceği düşüncesindeyim. Zaten pazardaki satış oranlarına bakıldığında aynı kanıya varabiliriz. Ancak apple dışındaki firmaların başta nokia, samsung, htc olmak üzere yaptıkları büyük bir hata var (aynı hatayı akıllı telefon pazarındada yapmaya ısrarla devam ediyorlar) kullanıcılar ürünlerin kaç ghz işlemcisi olduğundan, kaç çekirdekli olduğundan çok kullanım kolaylığı ve akıcılığı ile ilgileniyorlar. Siz symbian gibi işletim sisteminde kağnı hızıyla onlarca uygulama çalıştırsanız bile son kullanıcı tek bir uygulamayı yüksek performansla çalıştıran ürünleri tercih edecektir. bu durum akıllı telefon ve tablet pazarında da aynıdır ve değişmez. Tabi durumun yazılım tarafı var ki orada apple tek bir tür cihaz gurubu için optimize edilmiş işletim sistemi ile android vw wp7 de fersah fersah önde olduğu su götürmez bir gerçek. Ekran çözünürlüğü ve pil ömrü ve ekran kartının işlem gücü de hesaba katıldığında apple yine güzel iş çıkarmış. Fakat son kullanıcı açısından bakıldığında hala diğer ürünlerin sahip olduğu zaafları bu üründe de devam ettirmişler. Apple ürünlerini genellikle tercih etmememe rağmen bir tablet pc kasasına bu kadar özelliği sıgdırıp son kullanıcıya ulaştırdıkları içi gerçekten tebrik edilmeleri gerektiği düşüncesindeyim. Sonuç olarak teknolojik alanda herhangi bir markanın iyi işler çıkarması diğer markaları baskı altında alarak daha çok çalışmalarına sebep olacaktır. Saygılarımla....




  • Apple önce multitasking yapsın sonra stabiliteden bahsetsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: panelci

    Samsung daha yeni tablet yapamadık diye açıklama yapmamismiydi?


    Yapamadıkları tablet bile çoğu açıdan Yeni!iPad'den üstün :P
  • Adamlar ikisini de test etmiş kazanan tabi ki SAMSUNG....http://www.knowyourmobile.com/comparisons/1275131/ipad_3_vs_samsung_galaxy_note_101.html
  • quote:

    Orijinalden alıntı: römercan

    -------------------------İşletim Sistemi--------Ekran Çözünürlüğü
    Galaxy Note 10.1---------Android----------------800 x 1280
    The New iPad----------------iOS-------------------2048x1536

    Olay bitmiştir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mert1907

    quote:

    Orijinalden alıntı: panelci

    Samsung daha yeni tablet yapamadık diye açıklama yapmamismiydi?


    Yapamadıkları tablet bile çoğu açıdan Yeni!iPad'den üstün :P

    Dostum milleti yanlış yönlendirme yorumunu okuyanda samsung tabletler yok satıyor sanacak:)
    http://forum.donanimhaber.com/m_58220431/tm.htm

    Bırak yeni iPadi daha iPad 2nin bile yanından geçecek android tablet yok,kaldiki adamlar bile kabullenmiş fakat daha iyisi olmayacak değil uğraşacağız diyor.Android hele bi geçişte tepkine süresini yapsın,grafik performansı ve çözünürlük yükseltsin birde tablet için 3-5 Prof uygulama yapsın ozaman kiyaslariz şimdilik bu pazarın hakimi sevmesekte Apple..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panelci -- 9 Mart 2012; 0:25:42 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: römercan

    -------------------------İşletim Sistemi--------Ekran Çözünürlüğü Galaxy Note 10.1---------Android----------------800 x 1280 The New iPad----------------iOS-------------------2048x1536 Olay bitmiştir.


    2560x1600'e ne diyeceksin cok merak ediyorum..:)
  • iPad'de Kalem bulunmaz çünkü Kalem yerine parmaklarınızı kullanırsınız
    Siri
    Newsstand
    iMessages
    IOS
    Infinity Blade
    Retina Ekran 2048x1536
    Ya artık bu gerçekten gülünç iPad yeni teknolojiler getirterek Daha stabil ve daha konforlu bir sistem sunmaya çalışıyor.
    Android günümüzde bütün telefonlarda görebileceğiniz bir sistem olmak için yarışıyor.
    Unutmayın 5800'ında Kalemi vardı
    Daha Rom aradığınız bir sistemden ne beklersinizki
    Jailbreak'e laf atacaksınız fakat Jailbreaksızda Stabil bir şekilde iPhone kullanabilirsiniz
    Siri'ye Laf Atıp Sırf para tuzağı diyen Fandroidler tanıyorum geçiniz bunları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vahocan -- 9 Mart 2012; 0:34:00 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yildo_23

    quote:

    Orijinalden alıntı: römercan

    -------------------------İşletim Sistemi--------Ekran Çözünürlüğü Galaxy Note 10.1---------Android----------------800 x 1280 The New iPad----------------iOS-------------------2048x1536 Olay bitmiştir.


    2560x1600'e ne diyeceksin cok merak ediyorum..:)



    Hele bir çıkarsınlar görmezden gelmeyiz onu da




  • quote:

    Orijinalden alıntı: panelci

    quote:

    Orijinalden alıntı: mert1907
    quote:

    Orijinalden alıntı: panelci Samsung daha yeni tablet yapamadık diye açıklama yapmamismiydi?
    Yapamadıkları tablet bile çoğu açıdan Yeni!iPadden üstün :P
    Dostum milleti yanlış yönlendirme yorumunu okuyanda samsung tabletler yok satıyor sanacak:) http://forum.donanimhaber.com/m_58220431/tm.htm Bırak yeni iPadi daha iPad 2nin bile yanından geçecek android tablet yok,kaldiki adamlar bile kabullenmiş fakat daha iyisi olmayacak değil uğraşacağız diyor.Android hele bi geçişte tepkine süresini yapsın,grafik performansı ve çözünürlük yükseltsin birde tablet için 3-5 Prof uygulama yapsın ozaman kiyaslariz şimdilik bu pazarın hakimi sevmesekte Apple..


    İşi Android - IOS tartışmasına çevirmek istemiyorum ancak Yeni iPad yazılım ve donanımm anlamında bazı yenilikler içersede ve Samsung tablet pazarında istediklerini yapamadıklarını belirtsede bana göre hala üstün konumda.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: vahocan

    iPad'de Kalem bulunmaz çünkü Kalem yerine parmaklarınızı kullanırsınız
    Siri
    Newsstand
    iMessages
    IOS
    Infinity Blade
    Retina Ekran 2048x1536
    Ya artık bu gerçekten gülünç iPad yeni teknolojiler getirterek Daha stabil ve daha konforlu bir sistem sunmaya çalışıyor.
    Android günümüzde bütün telefonlarda görebileceğiniz bir sistem olmak için yarışıyor.
    Unutmayın 5800'ında Kalemi vardı
    Daha Rom aradığınız bir sistemden ne beklersinizki
    Jailbreak'e laf atacaksınız fakat Jailbreaksızda Stabil bir şekilde iPhone kullanabilirsiniz
    Siri'ye Laf Atıp Sırf para tuzağı diyen Fandroidler tanıyorum geçiniz bunları


    + 3554574364
    Yeterince aciklayici olmus,apple kalemi yok edip hergecen gun dokunmatik ekran deneyimini katliyo,samsung ta kalemi yeniden kesfetmekle övünüyor.. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: vahocan

    iPad'de Kalem bulunmaz çünkü Kalem yerine parmaklarınızı kullanırsınız


    parmaklarınla kalemden daha düzgün yazacaksın galiba.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.