Şimdi Ara

PLAYSTATION 4 [ANA KONU] (1384. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
121.011
Cevap
546
Favori
3.404.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13821383138413851386
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • PS4 almaya karar vermiş bir xbox 360 kullanıcısı olarak bir tek gamepad'i çok özleyecektim, fakat görünen o ki pek öyle olmayacak gibi;

Not: Burak Akmenek, eski Level ve Oyungezer yazarı, şimdi Fragtist ve Teknoseyir editörü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saylam06 -- 24 Ağustos 2013; 12:03:55 >
  • Bizim gibi ATARİ,SEGA konsolları ve ataricilerde ömrünü geçirmiş nesil için şimdiki gençlerin tatminsizliği içler acısı. Önlerine gerçek görüntüler de koysan söyleyecek lafları muhakkak oluyor.

Örneğin yukarıdaki arkadaşın paylaştığı ilk resim bir KARANLIK bir KORİDOR. Ya arkadaş bildiğin koridor nasıl bir yeni nesil görüntü bekliyorsun aynı şekilde 2.resim için de geçerli.
    Eski nesil 2 konsolda var şu an da çok şükür ki ben oyuncuyum şu daha iyi bu daha iyi gibi saçma takıntılarım yok her iki konsolunda kendine has özel oyunları var ve muazzam. Şu anki nesilin en önemli eksiklikleri;
    *Çoğu zaman 720p çözünürlüğe bile ulaşamamaları
    *Uzak mesafe çizimlerin yetersiz ve detaysız olup aşırı blur ile bunu geçiştirmeleri
    *Antialiasing ve Anistropicfiltering yetersizliğiydi.
    Örneğin LAST OF US'ı PS4'e 1080p olarak pyasaya sunsalar yemin olsun kimsenin "yeni nesil değil bu" itirazı olmazdı. Eee ozman sıkıntı ne.

Şimdi Killzone vdeosuna geldiğimizde adamlar gayet kuvvetli bir kaplama kalitesi ile eski nesil konsolların yukarıda saydığım eksiklerinin bir bir üstesinden gelmişken ve de Next Gen'in ilk oyunu iken yapılan bu yorumlar deli saçması olmaktan öteye geçemiyor....
  • quote:

Orijinalden alıntı: erimo

Bu yazdıklarına hem teknik hem yeni nesilden beklentiler ile ilgili her iki şuanki nesil her iki konsola sahip biri olarak çok güzel açıklamalar yapacaktım
    FAKAT şu imzanı görünce hiçte gerek olmadığını anladım. Hayatı fanatiklik derecesinde seçimler ile yaşayan insanlara taktıkları at gözlüklerini çıkarttırmak kadar zor birşey yoktur. Sana hayatta başarılar arkadaşım umarım hayatta yaptığın seçimlerin diğerinin üzerini çizdirecek kadar doğru olur.

Eyvallah kardeşim sağol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arapnasri

Kıll zone çok uzun zaman oynadım şu an yazdıgında dikkatimi çekti:) usta oyundan zevk almaya bakıcaksın aramaya bakarsan her oyunun açıklarını bulursun yeni gelen kıll zone de harika görünüyor.

Neogaf hayran kalmis grafiklere.

http://m.neogaf.com/showthread.php?t=659609

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yeni nesil konsollarla ilgili ilk heyecanını kaybeden tek ben miyim acaba.Ortada 10 kat güçlü donanımla gelen aletler var.Tanıtılan oyunlara bakıyorum çoğu biraz kassalar bu nesil konsollarda da çalışacak nerdeyse.Biraz Killzone biraz Division farklı duruyor o kadar.Yani ortada bana + minumum 1300 TL verdirecek bir durum göremiyorum.
    Deep Down ın ilk videosu oyun içi denilince işte yeni nesil demiştim ama o da büyük ihtimal fake çıktı.
    Umarım bunun sebebi yapımcıların henüz konsol mimarisini çözemediklerindendir.Ben bir süre eski nesille devam edip birşeylerin oturmasını beklicem sanırım.Kişisel fikrim tabi genelleme yapmadım.
    Edit : Commodore 64 de oyun oynamış biriyim grafik takıntım yok yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wither

Bu yeni nesil konsollarla ilgili ilk heyecanını kaybeden tek ben miyim acaba.Ortada 10 kat güçlü donanımla gelen aletler var.Tanıtılan oyunlara bakıyorum çoğu biraz kassalar bu nesil konsollarda da çalışacak nerdeyse.Biraz Killzone biraz Division farklı duruyor o kadar.Yani ortada bana + minumum 1300 TL verdirecek bir durum göremiyorum.
    Deep Down ın ilk videosu oyun içi denilince işte yeni nesil demiştim ama o da büyük ihtimal fake çıktı.
    Umarım bunun sebebi yapımcıların henüz konsol mimarisini çözemediklerindendir.Ben bir süre eski nesille devam edip birşeylerin oturmasını beklicem sanırım.Kişisel fikrim tabi genelleme yapmadım.

ps4,ps3den 10 kat daha güçlü demek doğru olmaz ve 10 kat güçlü olduğunu düşünmüyorum.Deep Down farklı video çıkmıştı resmen grafikler rezaletti yani fake video.Bu fiyata göre bu donanım normal gibi bunu kabul etmek lazım çünkü 400 dolara satılacak eğer ps3 politikası devam etse 600 dolarlık bir konsol piyasaya sürülseydi 15 kat veya çok çok daha güçlü bir cihaz çıkacağı şüpesizdi ama hem MS hem Sony artık donanıma pek asılmıyorlar.Nintento ise zaten donanım fakiri son iki nesildir.Xbox one kötü donanımlı bunun yanında ps4 ise idare eder bir donanıma sahip.Zaten çoğu yapımcı bu nesilde önceki nesiller gibi grafik farkı göremeyeceğimizi bunun yerine detaylarda çok büyük sıçramalar olacağını söylemişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rocky Balboa®

Ps4'ün kullandığı gpuda dandik bir gpu değil 7870xt ayarında bir gpu iyi bir optimizasyon ile 1080p 60fps'yi yakalayabilir bunlara uğraşmak zor geliyor anlaşılan

Zorluğu var ama üstünde çalışmaya çalıştıkları platformda eksiklikler var daha. Killzone için adamlar AMD'den destekle kendi profiler araçlarını geliştirmek zorunda kalmışlar. Killzone zaten daha final değil kendileri E3 de söylediler. Guerilla en azından uzun süre konsol temelli geliştrici. Dice diğer taraftan multiplatform peşinde. MS'nin durumu geliştrici araçları yazılım olgunluğu açısından Ps4'den daha da geri durumda (Ps4'de eksiklik varken Xbox ondan daha da geride). Pc'de ortak platforma oyun uydurmak ile, konsola tamamen özel hale getirmek arasında malesef dünya kadar fark var. Killzone'dan yine bildiğimiz pdf'nin sonunda yazdıkları daha anca yüzeyini kazıdıkları. GPU compute adına hiçbişey yok, eski kullandıkları kütüphaneleri daha PS4'e aktaramamışlar vs. vs. Bazı şeyleri optimize etmek adına ne yaptıklarını yeni yöntem kullandıklarından bahsediyorlar doğru, ama heryerde sonuna kadar yok bunlar.

Bi sürü benzeri durumun Dice >> Bf için de geçerli olduğuna inanıyorum ben. Eğer Kullanmak istedkleri daha karmaşık texture modları varsa AMD'nin bunlardaki fillrate kapasitesi iyi, yine de bi yerden sonra geriliyor. Sistemin fillrate'ine, CPU bazlı hesaplamaları tamamen paralel hale getirmeye, tex. lara post proses ile cila / keskinleştirme vs. hem yapmaları gereken çok şey var hemde bunu platforma göre optimize etmeleri gerekiyor. killzone'u PC ile karşılaştırma imkanı yok, Bf'yi var o yüzden iş yükleri fazla, daha çok çalışmaları lazım.

Tek dertleri flu gözükmesi faln olsa onu rahat rahat çözerler zaten.

quote:

Orijinalden alıntı: Fe4rless_tr

Acaba Ps4te Opengl ve xbox one'da directx 11.2 olmasinin etkisi olabilirmi battlefield 4'te

Ps4'de OpenGL yok. 2 farklı mod var biri üst seviyeli uyumluluk Wrapper modu, biri de alt seviyeli mod. Üst seviyeli modun ama Port oyunlarda (opengl/dx oyunlarda, Donanım GPU yani bunlarla zaten uyumlu olduğu için) çok çok az bi çaba ile konsolda çalıştırmak. PC>>> konsol'a port etmek kolay o yüzden. Opengl/dx oyunlarındaki biçok fonksiyon olduğu gibi kullanılabilir olacak, eski konsollar içn özel bi çaba gerekmeyecek. Bu Wrapper arabirimi yüksek verimde çalıştığı için, komutların yaptığı işler açısından yüksek perf ile işleyecek. Ama direk port edilmek istenilen oyunlar doğal olarak konsola göre optimize edilmemiş oyunlar olduğu için bunların konsolun kaldırabileceği şeyler olması lazım. Yada geliştrici her ne kadar CPU ve sistem optimizasyonuna gitse bile, konsoldaki en optimum halinden uzakta olacak. Oyun çok ağır olmadığı sürece sorun çıkartmaması gerekir, maksat kod taşınmasını kolaylaştırmak burda.

Donanıma yakın olan low-level arabirim ile direk donanım komutlarının kullanıp iş yapılabileceği daha farklı bi mod var. Sağlam iş yapacakların bunu kullanması bekleniyor, Ps3 gibi. Her ne kadar konsolda yazılım katmanı daha hafif de olsa, direk donanım komutlarının kullanılıp belli işleri yapmak PC vs. gibi platformlara göre büyük bi fark. Bu hem yazılım yükünden uzak tutuyor, hemde direk belli işlerin yapılmasını sağlıyor. Ps3'den xbox360'dan faln farklı olarak GCN çok çok daha yetenekli bi mimari, tanıdığı imkanlar çok fazla. PC'de bile ne yazıkkı PC temelli oyun geliştrirken ortak platform zorunlulu var ve bu yüzden GCN'i donanım komutları seviyesinde kullanmak mümkün değil (yani sade AMD'ye özel oyun yazılamaz). Konsolda böyle bi farklılık var, hem mimari açısından gelişmiş yapı var GCN açısından hem bunun kodlanması kolay (x86 asm'ye benzediği için), hemde belli amaçlara uygun kullanıldığında getirisi yüksek (özellikle GPU Compute / GPGPU için donanıma özel yazıldığında kod).

Doğal olarak kimsenin, PC alanı da dahil, AMD'ye özel oyun yapma (ortak Dx kullanmadan) gibi bi amacı olmadı şimdiye kadar. GCN GPU'larını genel maksat hesaplama (GPGPU) için kullananlar sadece özel komut için kullandılar (onlar da doğal olarak grafik için kullanmadılar, veya bi amd'ye özel hesaplama progrmaı için değil kendi işleri için kullandılar). Yani ortada geliştriciler için bi anlamda yeniden öğrenilmesi ve kullanılması gereken bi GCN mimarisi de var ortada. Kaç zmandır ortada olmasına karşın oyunun baştan aşağı bu mimariye özel yazılması gibi bi durum olmadı. Ps4'de low-level düşük seviyeli arabirim ve yazılım ortamı ile ilk defa bunu yapacaklar

quote:

Orijinalden alıntı: ScAnMaN

Bu donanimlarla bu kadar yapacak bir şey yok. Orta seviye bir gpu ve dandik bir cpu ile daha ne olabilirki. Xboxone hiç girmiyorum o daha rezil.

Bu kadar paraya bu kadarı oluyor işte. 900-1000$ konsol fiyatından almaya insanlar razı değil, razı olabilenlerden elde edeceği kara da Sony / Ms razı değil. Eski konsolların o zmanki teknoloji şartlarına ve rakiplerinin olamamasından hareketle zararına satmayı göze alıyorlardı. Şimdi esas dertleri daha da gecikmeden treni hepten kaçırmadan bi yerlerinden tutabilmek. O zmanların o zmanlara göre teknoloji çeşitliliği imkanları ve maliyetleri ile şimdiki ortam çok farklı. Insanlar kendilerine göre süper donanım isteyip sonrada bişeylerin maliyetlerini varolanlarla kıyaslamadan geçiştirmeleri sorun yaratıyor. 250$ lık çip koyup dünya paraya gerekirse zarar etmeyi göze alarak satmaları bekleniyor belki ama bu devirde elde edebilecekleri olası kar ile geçmişte fark var. Bundan dolayı zaten herşey birbirini etkiliyor.

Beklenen satış > sunulabilecekler ile >> sunulabilecekler donanım ile >> donanımın maliyet ile >> maliyet beklenen kar ile >> beklenen kar da satış ile bağlantılı.

Yüksek donanım ile konsola özel altyapı olmadan PC nin çok ötesine geçemez. Geçmesi için feci ötesi (1000$ ların dha da üstü ) donanım ister. Konsola özel programlar için de zaman gerekli. O zman boyunca da Pc ve diğer platformların yeterince gelişmemesi insanları cezbetmemesi gerekli. Yüksek donanımı affettirebilecek deneyim de hemen ortaya çıkabilecek bişey değil. Hem fiyat yüksek hemde konsola özel altyapı ile harika işler zaman alırken, bu zman aleyhlerine işleyecek hem dünya para hemde süper şeyler yok diye. Dahası yüksek fiyatlı konsolun satışları hiç beklenen seviyede olmayabilir. Yine dahası varolan Pc ve diğer platformlar 1-1 olmasa da oyuncu çalan rekabet eden bi haldeler. İster oyun fiyatı olsun ister konsol fiyatı olsun, bekledikleri satış ve kar düşük kalacaksa ve daha mütevazı donanım ile daha çok edeceklerse ne olması bekleniyor ki?

1000$ ile 1000 kişi alacak 1.000.000 elde edilecekse
    500$ ile belki 10.000 kişi alacak 5.000.000 elde edilecek

adamlarda konsola özel şeyler ile eşdeğer donanımdan daha fazlasını vermeye çalışacaklar vs.

7970 seviyesi için belki 700-800$, Titan seviyesi için belki 1000$ vermeye razı değil demekki insanlar, projeksiyonlarını ona göre yapıyor firmalar.

---------------------------------------------------------------------------

Dedicated server olayı iyi ama bunu sadece Ms yapabilirmiş gibi lanse edip durmayın. Bunların detayları bile tam belli değil daha. Multi'si olan her oyuna sorunsuz server hizmeti vermek ile belli başlı oyunlara bu hizmeti vermek arasında çok fark var. Bu devirde server kurmak işletmek, özellikle oyunun server kodu saçma sapan işlemci yemiyorsa dert değil. Bantgenişliği, fiziksel server imkanı vs. zaten bundan 5-6 sene öncesine göre çok çok daha uygun imkan ve fiyatlar var. Bunu büyük ölçekte düşündüğünüzde maliyeti daha uygun seviyelere iner zaten(birim oyuncu başına harcanack yatırım gibi, alanı başka bişey olup 64 tane 32li cs server işletenler vs. var basit örnek).

--------------------------------------------

Bf için yukarda yazdım, multi platform temelli ama daha çok PC merkezli oyunu yeni konsola uydurmak kolay olmayabilir, bunun derdindelerdir. Zaten daha final olmadığı da belli. FPS için kontrolcü akıcılığı vs. sağlamak anlamında 30 fps'ye mesela double-scan yaptırırlar. Ekrandaki deneyim asla 30 FPS gibi olmaz, biraz tuhaf gelir belki, ama 60 fps gibi akıcı kontorlcü deneyimi ile oynanılır. PC'de Virtu'nun yaptığının değişik versiyonu gibi olur.
  • quote:

Bu yazdıklarına hem teknik hem yeni nesilden beklentiler ile ilgili her iki şuanki nesil her iki konsola sahip biri olarak çok güzel açıklamalar yapacaktım
    FAKAT şu imzanı görünce hiçte gerek olmadığını anladım. Hayatı fanatiklik derecesinde seçimler ile yaşayan insanlara taktıkları at gözlüklerini çıkarttırmak kadar zor birşey yoktur. Sana hayatta başarılar arkadaşım umarım hayatta yaptığın seçimlerin diğerinin üzerini çizdirecek kadar doğru olur.

Of of of..
  • quote:

quote:

Bu yeni nesil konsollarla ilgili ilk heyecanını kaybeden tek ben miyim acaba.Ortada 10 kat güçlü donanımla gelen aletler var.Tanıtılan oyunlara bakıyorum çoğu biraz kassalar bu nesil konsollarda da çalışacak nerdeyse.Biraz Killzone biraz Division farklı duruyor o kadar.Yani ortada bana + minumum 1300 TL verdirecek bir durum göremiyorum.

ps4,ps3den 10 kat daha güçlü demek doğru olmaz ve 10 kat güçlü olduğunu düşünmüyorum.Deep Down farklı video çıkmıştı resmen grafikler rezaletti yani fake video.Bu fiyata göre bu donanım normal gibi bunu kabul etmek lazım çünkü 400 dolara satılacak eğer ps3 politikası devam etse 600 dolarlık bir konsol piyasaya sürülseydi 15 kat veya çok çok daha güçlü bir cihaz çıkacağı şüpesizdi ama hem MS hem Sony artık donanıma pek asılmıyorlar.Nintento ise zaten donanım fakiri son iki nesildir.Xbox one kötü donanımlı bunun yanında ps4 ise idare eder bir donanıma sahip.Zaten çoğu yapımcı bu nesilde önceki nesiller gibi grafik farkı göremeyeceğimizi bunun yerine detaylarda çok büyük sıçramalar olacağını söylemişti.

Haklısın beklentiyi biz fazla tuttuk belkide.Ama nebilm 256 mb ve 512 mb ram ile 2013 yılındaki şu oyunlar çıkıyorsa 5-8 gb ram ve diğer donanım farklarıyla neler yapılmaz diye düşünmüyor değil insan.
  • Ps3 ü açasım gelmiyor, 4 ü beklemekten.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rubisco kullanıcısına yanıt
    Sony,Gaika platformunu sadece ps3 oyunlarını sanal ortamda oynatması içinmi aldı ? Bu aralar Gaika ile dönen muhabbet sadece bu, oysa ben bundan daha çok PSN sisteminin çok daha gelişmesi hatta mümkünse Live platformunun sağlayamadığı şeyleri sağlaması için Sony için önemli bir adım olarak görüyordum.Gaika platformunun online oyunculukta tecrübeleri yokmu Sony'e katacaklar sadece stream oyunlarmı ?
  • quote:

quote:

quote:

Haklısın beklentiyi biz fazla tuttuk belkide.Ama nebilm 256 mb ve 512 mb ram ile 2013 yılındaki şu oyunlar çıkıyorsa 5-8 gb ram ve diğer donanım farklarıyla neler yapılmaz diye düşünmüyor değil insan.

Grafik için ramden çok gpu önemli.Gpu nvidia kepler seviyesinde olsaydı şimdi film kalitesinde oyun için videolar izliyorduk.

Fiyatıda 1000 dolar olurdu artık
  • GOU computeyi verimli kullanmaya basladiklarinda sadece texture gibi gorsellik mi iyilesir yoksa yapimci daha yuksek framelere bu yontem sayesinde ulasabilir mi?

Cunku suan bile duyuyoruz driveclub bile 30FPS de calisiyormus 60FPS icin zorluyorlarmis ama hala basaramamislar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben olsam Sony'nin yerinde PS4'ün yanında bir tane de üst seviye hardware'e sahip -atıyorum- PS4 Ultra diye bir konsol tanıtırdım. Fiyatını da 800-900 $ olarak belirlerdim falan. Tabi oyun desteği konusunda ve pazardaki hakimiyetini ne yönde etkiler bilmiyorum -sanırım iyi yönde etkilemez- ama ben PS4 yerine PS4 Ultra'yı tercih ederdim misal. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: xoe

Ben olsam Sony'nin yerinde PS4'ün yanında bir tane de üst seviye hardware'e sahip -atıyorum- PS4 Ultra diye bir konsol tanıtırdım. Fiyatını da 800-900 $ olarak belirlerdim falan. Tabi oyun desteği konusunda ve pazardaki hakimiyetini ne yönde etkiler bilmiyorum -sanırım iyi yönde etkilemez- ama ben PS4 yerine PS4 Ultra'yı tercih ederdim misal. :)

Katılıyorum ama o zaman pc cilerin avunacağı birşey kalmazdı.Grafikleride ultra oynarsak iyice ağlarlardı çünkü tek tesellileri max grafiklerde oynamak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 24 Ağustos 2013; 13:06:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: thecaliph16

quote:

Orijinalden alıntı: xoe

Ben olsam Sony'nin yerinde PS4'ün yanında bir tane de üst seviye hardware'e sahip -atıyorum- PS4 Ultra diye bir konsol tanıtırdım. Fiyatını da 800-900 $ olarak belirlerdim falan. Tabi oyun desteği konusunda ve pazardaki hakimiyetini ne yönde etkiler bilmiyorum -sanırım iyi yönde etkilemez- ama ben PS4 yerine PS4 Ultra'yı tercih ederdim misal. :)

Katılıyorum ama o zaman pc cilerin avunacağı birşey kalmazdı.Grafikleride ultra oynarsak iyice ağlarlardı çünkü tek tesellileri max grafiklerde oynamak

Ben de zaten çenelerini kapatmaları için bunu istiyorum. Devamlı gelip buraya "şu anki bilgisayarla bile yarışamıyor, bu nasıl next-gen?" falan deyip duruyorlar. Sanki sadece kendilerinde ultra-seviye çalıştıracak bilgisayar var. Konsol işi grafik işi değil, hobi işidir. Biz de kalite istiyoruz ancak "şuradaki ışığın parlaklığı biraz fazla olmuş-olmamış, oyunun şurasında FPS 60'tan 58'e düşüyor" gibi saçma takıntılarla boğuşmuyoruz.
  • Killzone Shadowfall'ı almak fazla aklımdan geçmiyordu fakat multiplayer videosunu izledikten sonra FIFA 14 ve BF4 ile birlikte ilk alınacaklar listeme girdi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: R.Rondo9

quote:

Eyvallah kardeşim sağol.

Aferin genç.Killzone'a çamur atarak bugünkü görevini tamamladın.
  • beklentilerinizi ps4 ve oyunlarinda yüksek tutmayiniz yoksa hayal kirikligi yasarsiniz sony bize bu nesilde ekonomik bir konsol sundu yinede rakip konsoldan %50 daha performansli !!!!
    nvidia kepler tabanli bir konsol yapsalar o zaman her sey daha iyi olurdu ama bu fiyata yansirdi mesala 800-1000 dolar arasi olurdu ,bu islerine gelmedi örnek olarak piyasada wii denen oyuncak var kötü donanimi ile 100 milyondan fazla satmis .
    bence en akillisi yüksek beklentilerden uzak ps3 ün biraz gelistirilmisi diyerek satin alir isek hayal kirikligi yasamayiz zaten cod host bf 4 fifa 2014 ps 3 de cikiyor tabi tedaylari kisilmis olarak,detaylari kismasalar o zaman ps4 ve oyunlarinin bir anlami kalmaz son olarak yine eger biraz daha kassalar ps4 deki grafikleri tutturabilir yada yaklasabilirlerdi gibime geliyor yeni konsollara duyurulan oyunlarda .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5C9D81039 -- 24 Ağustos 2013; 13:56:25 >
  • 
Sayfa: önceki 13821383138413851386
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.