ERKEKLER İÇİN GÜNAŞIRI TRAŞ OLMAK EN BÜYÜK ANGARYALARDAN BİRİ OLMASI GEREK.BEN ARTIK JİLETLERLE KASAPLIK YAPMAKTAN BIKTIM.ARKADAŞLAR BU ELEKTİRİKLİ TRAŞ MAKİNALARI İŞ GÖRÜYOR MU? (BENİM SAKLALLAR SIK VE SERT BURADA) ARTILARI EKSİLER NELER.İŞ GÖRÜR OLANLARIN FİATLARI HANGİ ARAD?TECRÜBELRİNİZDEN FAYDALANMAK İSTİYORUM
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertkan -- 11 Şubat 2006 20:48:01 >
Üç kademeli traş konusunda bir fikriniz var mı, ne olabilir ?
üç kademe dediğin kes, düzelt , şekil ver olayı sanırım hani şu braun cruiser 3 de olan olay , hangi forumda okuduysam o makineyi öveni göremedim , en iyisi de alınır edilir gibi şeyler diyodu , ben sürekli kirli sakal bıraktığımdan dolayı dün philips in HQT 863 modelini aldım dünde ilk traşımı oldum çok da memnun kaldım , fazlada bişey beklemiyodum açıkcası , ama dediğim gibi benimki kirli sakal için olan bi alet yani sinek kaydı için istiyosan daha fazlasını istemelisin
[/quote] dün philips in HQT 863 modelini aldım dünde ilk traşımı oldum çok da memnun kaldım , fazlada bişey beklemiyodum açıkcası , ama dediğim gibi benimki kirli sakal için olan bi alet yani sinek kaydı için istiyosan daha fazlasını istemelisin [/quote]
Philps'ler sinek kaydı yapmaz diye biliyorum.
Peki sinek kaydı için hangi makinaları tavsiye edersiniz ?
üç tip traş makinası vardır. 1. dönerli (3 tane yuvarlak bıçaklı) , 2. 3 kademeli ( bunlar duz olur, iki uçta elekli bıçak, ortada farklı bir bıçak) 3. en eskileri tekli bıçak.
sakalınız gürse önermem bunları en başta (toyken) kullanmaya başlıcaksın yada sabredeceksin. başlarda canına okurlar. kıl dönmesi sivilce yanma vs.. en güzel traş döner bıçaklınındır ama en çokta o canına okur adamın. alıp pişman olan çok oluyor. bence iyi düşün...
quote:
Orjinalden alıntı: Oneday
quote:
Orjinalden alıntı: meyaman78
braun marka çok daha güzel hem yıkayabiliyorum.
Üç kademeli traş konusunda bir fikriniz var mı, ne olabilir ?
merhaba 20 yıldır elektrikli makine kullanıyorum birkaç marka denedim 8-10 yıldır philips kullanıyorum döner bıçaklı. bunların hiçbiri sinek kaydı yapmaz ancak kirli sakaldan da iyi dir.Traştan sonra mutlaka yüzünü yıkamalısın yoksa kaşınır ve tahriş olur.Elektrikli makineyle traş çok pratiktir. günlük traş 4dk yı geçmez.bu kadar bilgi yeterli midir
arkadşalr kirli sakal yapmak istiyorsanız berber abilerimizi ellerinde olan sık ağızlı küçük makineler var onlardan alabilirisniz fstık gibi temizliyo inceceik veya biras daha uzun sakallar bırabiliyorsunuz.pilipisin var 120 ytl civarı babyliss var 45-55 arası ama premier sinboda iş görür o kadar para vermeye değmes sinbolar premierler 10-15 ytl civarı bunla rahatlıkla kirli skal yapabilirsiniz çokta hızlı ve kolay olur sinek kaydı olsun diosanız braunun makinesi var bende 320 ytl civarı şimdi kız ark evinen yazıorum o kendi evimde oldugu için modelini yaamıycam ama arkasında kirli sakal bırakmakiçin ayrı bi yer var ama çok can acıtıyo bişi yapamıyosun sakalın ters çıktığı noktalrda ise iyi almıyo baya zorlamak gerkiyo ama traş bittiğinde yumuşacık hatta jiletten daha iyi ve uzun süre çıkmayan bi sakal elede edebiliyosunuz ama yinede sinek kaydı traş da en iyisi jilet derim bugun edindğim bilgiler konusunda yazdım saygılarımla
ben bir ara kullandım artık kullanmıyorum. bir kere adamın suratında acayip bir his bırakıyor ben bir türlü alışamamıştım. ikinci olarak sinek kaydı filan traş olmayı hayal etmeyin bu makinalarla. ben şimdi GILLETTE MACH 3 TURBO kullanıyorum çokta memnunum.
iki tür makinada sinek kaydı yapıyor ama döner bıçaklı size süreden kazanç sağlar en fazla 1 dk. cildinizi döner bıçaklı daha çok tahriş eder. daha doğrusu alışma süreniz daha uzun olur. alıştıktan sonrada cildinize bağlı olarakta ya az tahriş olur yada ilk kullanmalarınıza oranla daha az. en çok kıl dönmeleri olacaktır. istiyorsanız makina ile traş olmayı katlanacaksınız. yalnız ekonomik olarak makina diyorsanız pekte farketmez jiletle. bakinanın baçakları 2 yılda bir değiştirilir. eleği yine aynı civarda (yırtılmazsa), 4-5 yıl gibi bir sürede şarjıda ölecek. eğer elektroniiniz varsa pili kolaylıkla halledersiniz anlamaıyorsanız bu 3 parça 100 ytl. (benim makinam braun 5414) bıçak ve elek 25ytl civarı pilde komple kart değişiyormuş 50 ytl civarı (bana göre kartın değişmesi saçma al aynı pilden kendin değiştir) benden bukadar gerisi size kalmış. şimdiden sıhhatler olsun...
Eskiden beri makine ile traş olmayı gözüme kestiremedim hiç. Bence kaliteli bir traş bıcağı makine de çok daha iyi ve rahat oluyor.
Hele ki benim gibi çoğu zaman 4-5 günde bir traş oluyorsanız, kesinlikle traş bıçağı daha iyi. Çünkü bu tür makineler uzun sakalı almıyor diye biliyorum.
Saygılar...
DefinitiveTechnology Bp7001Sc Front, Clr 2000 Center, 4 ad Bpx Rear ve SuperCube Referance. Acoustic Research Pro II Serisi ara kablolar. Pioneer Vsx-ax5ais 7.1 Thx A/V Receiver. Pioneer Dv-600, Philips 720sa, Toshiba Hd-Ep30Ke Hd-Dvd Player, Pioneer 515 Laser Disk Player, Chinon 9000 Super 8 mm Sesli Film Makinesi ,Pioneer 436 XDE 109 Plazma, Omnitronic Bd1520 Pickup. Audio Sound Studio 2x4 mm Hop. Kabloları.