evet benim de tecrübelerim braun ve panasonic es8093 iki senedir kullanıyorum yani şu linear olayı doğrusu pek bir fark göremedim evet çarpıcı takdim 13 bin devir 30 derece açı çift bıçak maalesf dünyanın en ve ilk leri doğrusu tersden almak zorundayım ve boyun altı bayağı sorunlu gilet kullanmak zorunda kalıyorum buda bir gerçek tatmin edici değil buna karşılık 30 senelik braun alman yapımı babamdan kalma panasonic le başa baş mücadele edebilir diyebilirim.belki panasonic birle biraz daha hızlı traş olablir dye kendi tecrübelerimi aktarayım bu arada iki kere de garantiden tamire gitti .belkide benikm şansım. carreforda dolaşırken philips dikkatimi çekti acele traş olduğum zaman tüy kalan yerlere sürdüm anında aldığını farkettim bu son çıkardıkları maalesef modeli aklımda kalmadı .dikkatimi çekti hernekadar kararsız kaldımsada forumda arkadaşların değindiği bir konu beni uyandırdı evet bu kılları dışarı veriyor .bence de bu önemli bir sorun
Tam philipsin 8060 modelini alacaktım dedimki son kez bi arkadaşların sözüne kulak veriyim... İyiki varsınız iyiki size kulak verdim nedenmi ? Çünkü günlerdir alıyım dediğim makineyi almıyorum Yaşasın mac3 Keşke Yerli malı mac3 lerde olsa.
Almak isteyen arkadaşlar son kez göz atın ve sizde almayın bu elektrikli işkence aletlerini. Hadi kolay gelsin. Sağolun.
İlginç bi soru sormak için huzurlarınızdayım; "Acaba sakal traş makinesi ile kafasını traş eden var mı içinizde?"
Ben gayet kel olduğum için yıllardır "saç" traş makinesi kullanırım. Bir iki marka değiştirdikten sonra Moser de karar kıldım. Son modellerinden chrome var. Gayet memnunum. Haftada bir filan kafamı kendim traş ederim. Ancak jilet ile yapılan kafa traşına da çok özenirim. Mamafih, bir türlü cesaret edip de yapamam. Her sabah yapılacak iş değil. Bir de kesmekten korkarım tabi ki.
Şimdi bu forumun da yardımıyla (sağolun), gidip bir 8168 Panasonic aldım. Yarın sabah ta ilk traşımı olacağım.
Yalnız, "acaba moser ile kafayı bir sıfırlasam, sonra da bu makine ile kafa traşını da her sabah yapsam" gibi bir düşünce oluştu bugün. Bunu yapan/deneyen var mı? Yoksa bütün gün kafamda yangın mı çıkacak? Ne dersiniz?
Ben de bu hafta Philipsin yeni serisinden alacaktım ama yorumları okuyunca tereddütte kaldım. Sakalı sağa sola sıçratması çok saçma. Günaşırı traş oluyorum, zaman ve zahmetsizlik önemli benim için. Dediğiniz Panasonicin 8168'i de çok pahalı. 500 YTL civarı fiyatı var. Sakal için o kadar para veremem. Tüh yaw tam da alayım diyodum biz yine mach3'e devam galiba.
tereddütteki arkadaşlara tavsiyem; beğendiğiniz makina eğer geri alım-para iade- garantili ise bir alıp denemekte fayda var. ben her ne kadar panasonic taraftarı+kullanıcısı olsam da diger markalardan da memnun kalacak olanlar olabilir. yoksa philips, braun vs yıllardır bu kadar makinayı boşa satmadılar herhalde.
Arkadaşlar, korktuğum için kafamı da makine ile traş etmeyi denemedim. (Sakal traş makinesi ile)
Panasonic 8168 gerçekten bir harika. Bir arkadaşım 63 ünü almıştı, onun önerisiyle aldım. Ben böyle bir şey görmedim. Süper bir traş, sinek kaydı. Jilet kadar var. Yüzümde yanma yok. Zaten 63 ile aynı makina, yanına bi temizleme aparatı veriyorlar, ki hiç lüzumsuz. Çeşmenin altına sokup yıkayabildiğin için 8163 yıllarca gidecek bir modeldir diyorum. Bir nevi chevrolet 54-56 olabilir.
Fiyatı konusunda oha diyorum. Ben Moskova da yaşıyorum. 4300 rubleye aldım. 200 milyon tL civarı. Nedir bu fiyat farkı yahu? Demek ki memlekette bunları kimse kullanmıyo. Piyasanın derinliği yok, az satılınca da böyle fiyat farkı oluyor. Veya vergileri çok yüksek. Ne bileyim.
Sonuç, jiletle traşa sonsuza kadar elveda diyebilirim. Benimki kadar hassas cilt azdır herhalde. Bir çok makine denemiştim şimdiye kadar, bu alet mükemmel. Hakikaten mükemmel.
Mach 3 de mükemmel bir üründür orası ayrı. Ama tarz farklı. Maliyet karşılaştırması yapmak lazım. Bence mach 3 de oldukça fiyatlı bir ürün. Sadece Türkiye de değil burada da pahalı meret. Ama bu makinenin bıçağını eleğini değiştirme iki yıl diyelim. Ayda 8.33 ytl maliyet çıkıyor. Türkiye fiyatı ile 21 YTL / ay. Gerçi mach 3 ün adedini bir aydan fazla kullanan da var biliyorum, bıçakları öyle kalitelidir. Ne bileyim. Kafanıza göre.
Yeni Philips serilerinin en büyük özelliği kremlerinin dibine kadar kullanılabilmesi galiba. Eskilerde kartuş tam boşalmıyomuş. Bunda basınçla doluyor, aynen çakmak gazı gibi.
Ama arkadaşın dediği doğru, alıp denemek lazım. Neticede mazaret bildirmeksizin iade alıyorlar ve paranı aynen geri veriyorlar. 1-2 hafta kullanır memnun olmazsak geri veririz. Bakarsın bizim sakala uyum sağlar.
Bıçak açıları hakkındaki sorularla ilgili olarak, tıraş makinelerinin bıraçları eleklerin arasından süzülen sakalları kestiği zaman, kılın kesitinde mikroskobik düzeyde fark edilebilecek bir iz bırakır. Bıçağın keskinliği ne kadar fazla ise kesim o kadar pürüzsüz olur. Bildiğimiz tıraş bıçakları yani jiletlerin kesim açısı 17 derecedir. tıraş bıçaklarının dışında elektrikli tıraş makinelerinde bu açıya en çok yaklaşabilen marka 30 dereceli bıçaklarla şimdiye dek Panasonic tir. Aslına bakarsanız yüzünüze bakan birisi 30 derece yada 60 derece bıçakla tıraş olduğunuzu anlayamayacaktır. Ancak, 60 derece üstü bıçaklar örneğin 90 derece v.s. lerden uzak durmak gerekir...Zira, bunlarda daha pürüzlü bir tıraş neticesi alırsınız....
quote:
Orjinalden alıntı: Korsan_
Panasonic'in iki modeli arasında kaldım birinin bıçakları 30 derece diğerininki 60 derece, hangisi daha iyidir, arada çok fark var mıdır?
Yeni serilerden vazgeçtim. Satıcılar bile tavsiye etmiyo. Adam makina yapmış sakalı sağa sola sıçratıyor hem de sulu sakalı. Ben eski serinin en güççüğü olan HQ 6707 almaya karar verdim. Bakıyom şimdi nette en ucuz 139 YTL (havale) Bir de soru: faturalı olduktan sonra ürün iadesi olur mu? Yani illa ki mağazadan almak şart değil sanırım.
Arkadaşlar tıraş makinası konusunda tavsiyenize ihtiyacım var.
Hassas bir cilde sahibim. Sakallarım ise sert değil ve çok sık ta değiller. Hafta içi her gün sinekkaydı tıraş oluyorum ve jiletten lanet etmiş durumdayım.
Burada birçok yorum okudum ve okudukça kafam karışıyor. Almayı düşündüğüm makina PHILIPS COOL SKIN HS 8060. Ne dersiniz? Bana benzer tıraş alışkanlıkları ve cilt tipi olan arkadaşlar varsa yorumlarını bekliyorum.
Dostum yukarıda söyledim. Ben de yeni serilerden alacaktım ama sakal sıçratması ve hafifliği yüzünden (hafifliği biraz dandik gibi durmasından) vazgeçtim. Sakal toplama haznesi yok. Alırken bunları düşün.
Ben bu serinin kısa şarj olayını çok beğendim aslında. Sık seyahat ettiğim için çok işime yarar. Alacağım makina öyle 8 saatte şarj olanlardan olmamalı.
Bir de bu cool skinlerde traştan sonra iyice dezenfekte edilmezse bıcaklarda bakteri oluşumu ve ileriki tıraşlarda daimi bir yanma yapması söz konusuymuş. Doğru mudur?
Abi bıktım yüzümü kazımaktan ya. Şöyle iyi bi makina olsa da rahatlasam diye bakıyorum.
Bu forumu bir süre önce inceledim. Panasonic markasınının en iyi seçim olduğunu farkettim. türkiye de distribitör Alpa Pazarlama , ancak bayileri ürünleri tanımıyorlar. Özelliklerini dahi bilmiyorlar. bir modeli için türkiye de en iyi modelmiş 600 ytl dediler.
yurtdışında ES8167 modelini 100 dolara buldum. Türkiye ye gelmeyen bir model, 13.000 devir, kendini temizleme özellikli, oynar başlıklı.
4 günde elime ulaştı şu an yanımda yarın sabah ilk kez kullanacağım.
yurtdışından geldiği için garanti problemi çıkacaktır ama fiyat farkı çok yüksek o yüzden değer.