Şimdi Ara

<<<<>>Xp ye formatsiz tamir >>><<<>>>

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • --------------------------------------------------------------------------------

Xp ye formatsiz tamir
    Windowsunuz Artik eskisi gibi stabil calismiyor , ve mavi ekranlarla, donup kalmalarla sikca muhatap olmaya basladiniz , aklinizda da Format Atmak var, ama durun bakalim Formattan önce yapilabilecek seyler var.

Bu asagidakiler System Restore yi daima devre disi birakanlar ve Norton Ghost gibi Image alma yazilimlarini kullanmayanlar icindir.

Öncelikle Windows sistem dosyalarini kontrol ettirip bozulanlar varsa yeniletelim: Windows Xp Cd nizi Takin Windows kurulum ekrani cikacaktir, bu ekrani kapatalim

Baslat-->Çalistir---> deyip sfc /scannow yazarak Entera Basin deyin ve beklemeye baslayin .
    RegSeeker , adli yazilimi indirip tüm registry kayitlarini taratalim ve buldugu tüm hatali kayitlari birgüzel silelim.
    Registry Optimizer , Programini indirip birkez de bununla taratalim ve Registry kayitlarini bir kez daha düzelttirelim.

Bu Porgram Norton Windoctor un yaptigi isin aynisini yapiyor, yaptigim denemelerde, bu programi kullandiktan sonra Norton windoctor la yaptigim scanlarda hicbir hata bulamadi.
    Üsttekiler ise yaramadi Ama hala format atmamakta kararliyiz devam o zaman kurtarma konsolunu açalim [ Peki Nasil?? Bknz. Windowsla Ilgili Dökümanlar Bölümü] :

Takalim Win XP Cd mizi ve Cd den Boot edelim

"R" Repair komutunu R ye basarak secelim

Kurtarma konsoluna geldik, Admin Passwordumuz sorulduktan sonra DOS benzeri bir ekranla karsilasacagiz

Simdi sirasiyla asagidaki komutlari verelim:

CD\

cd system32
    cd config
    ren software software.bak
    ren system system.bak
    cd c:\windows\repair
    copy software c:\windows\system32\config
    copy system c:\windows\system32\config
    exit

Boot ettikten sonra Yepyeni bir windows XP ye sahip oldunuz Hayirli ugurlu olsun. Fakat su an Windows u yeni kurmus oldugumuz icin programlarin çogu çalismayacaktir. O nedenle Baslat--> Tüm Programlar da calismayan nekadar program varsa gidip C dizininden ( veya windowsunuz hangisindeyse ) ProgramFiles ten Bu calismayan Programlarin Klasörlerini tek tek silme niz gerekecek. (Formatsiz windowsun da bu zahmeti olsun canim), Böylece Tüm datalariniz yedeklemeye bile gerek kalmadan kurtarildi.

buradan alıntıdır
    ALINTIDIR

• tüm programları yeniden kurmak windows formattan daha uzun ve zahmetli bi iş.en güzeli 30 dakika daha ekleyip format atmak bence.yinede saol...
  • sen bilirsin
  • Aslında en güzel şey harddisk'i 3'e bölüp önemli dosyaları bir yere windows u ayrı bir yere oyunları ayrı bir yere koymak lzm.Sonra formattan da korkmayız !!! Bide üşünmemek lzm ben gibi
  • dediğin 3 bölmek iyidir ama 2 ye bölmekde işini görür sadece 10 gb yer ayırsan yeterli
  • En güzeli programları da kurup ghost almaktır.
    Bunun dışında
    kurtarma konsolunda windows'u sıfırlamanıza gerek yok.
    Boot hataları ve diskteki dosya hataları kurtarma konsolundan düzeltilebilir.
    Çoğu zaman elektrik kesintileri gibi durumlarda açılmayan sistemler
    kurtarma konsolundan chkdsk yaparak düzelir.
    Boot dosyasıyla ilgili problemler de fixboot ile düzeltilebilir.
  • paylaşımın için teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HDD yi bandan kurtarma ?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • güzel bi çalışma olmuş eline sağlık
  • paylasim ruhu tekrar canlaniyor. tesekkurler
  • Yararlı bir paylaşım olmuş. Eline sağlık.
  • quote:

Orjinalden alıntı: murtiss

paylasim ruhu tekrar canlaniyor. tesekkurler

önemli değil bunun için buradayız bilgiler paylaştıkça çoğalır
  • quote:

Orjinalden alıntı: cici_anne_sevda

quote:

Orjinalden alıntı: murtiss

paylasim ruhu tekrar canlaniyor. tesekkurler

önemli değil bunun için buradayız bilgiler paylaştıkça çoğalır

selam,oncelikle tesekkur ederim cici_anne_sevda bilgi paylasimin icin + tebrik ederim bu kadar kisa zamanda bayagi iyi bir ilerleme kaydettidiniz icin daha yakin zamanlarda bilgi ve destek istiyordun simdi bilgi verebiliyorsun,massallah,daha iyi gunler daha da basarilar dilerim.....

• arkadaşlar bunalrın yerine 10 dakkada format atın tek yapmanız gereken temiz sistemin yedeğini almak bunu true image adlı programla yapıyorsunuz bir sorun olduğu zaman sistem eski ayarlarıyla 10 dakkada yeniden kuruluyor norton ghoust la karıştırmayın bu program daha ii isteyene yardımcı olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serco_ecz -- 23 Şubat 2006 22:12:06 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: serco_ecz

arkadaşlar bunalrın yerine 10 dakkada format atın tek yapmanız gereken temiz sistemin yedeğini almak bunu true image adlı programla yapıyorsunuz bir sorun olduğu zaman sistem eski ayarlarıyla 10 dakkada yeniden kuruluyor norton ghoust la karıştırmayın bu program daha ii isteyene yardımcı olurum

sealam,serco_ecz kardesim burada formatin hizli veya yavas olmasi degil bence hdd nin format yemesi ne kadar saglikli oldugu,gerekmedigi surece format atmak disk in omrunu kisaltigi ni bilmen gerek,bilmem yaniliyormuyum,neyse tabbi ki herkezin zevki birinci mevki iyi calismalar dilerim...

• a:\>fdisk/mbr
    a:\>format c:/q
  • KARDEŞ BENİM DEDİĞİM FORMAT DEĞİLKİ YEDEK ALILIYORSUN VE O YEDEĞİ TEKRAR YÜKLÜYORSUN BEN FORMAT ATMAYI MECAZ ANLAMDA SÖYLEDİM

quote:

Orjinalden alıntı: volcane2004

quote:

arkadaşlar bunalrın yerine 10 dakkada format atın tek yapmanız gereken temiz sistemin yedeğini almak bunu true image adlı programla yapıyorsunuz bir sorun olduğu zaman sistem eski ayarlarıyla 10 dakkada yeniden kuruluyor norton ghoust la karıştırmayın bu program daha ii isteyene yardımcı olurum

sealam,serco_ecz kardesim burada formatin hizli veya yavas olmasi degil bence hdd nin format yemesi ne kadar saglikli oldugu,gerekmedigi surece format atmak disk in omrunu kisaltigi ni bilmen gerek,bilmem yaniliyormuyum,neyse tabbi ki herkezin zevki birinci mevki iyi calismalar dilerim...

• quote:

KARDEŞ BENİM DEDİĞİM FORMAT DEĞİLKİ YEDEK ALILIYORSUN VE O YEDEĞİ TEKRAR YÜKLÜYORSUN BEN FORMAT ATMAYI MECAZ ANLAMDA SÖYLEDİM

quote:

Orjinalden alıntı: volcane2004

quote:

okey kardes tam okumadan dalis yapinca bir yanlis anlama olmus kusura kalma

• benim hardisk üç bölüm yedekleme derdim yok şükür ama formatı 40 dakkada atıyor üstüne bi driver lar 1 saatı buluyo ben de kafayı yiyiyorum senin verdiğin formulü bi deniyecem şimdi inşallah güzeldir paylaşım için saol
  • paylaşım için teşekkürler..
    yalnız bunu yapmaktansa format daha iyi bence.(tabi sorun küçük değilse..) kurduktan sonra çalışmayan programların kalsörlerini silmek gerekli imiş.format ile bu işlem arasında ne fark kaldı..zaten bu işlemden sonra bir çok program çalışmayacaktır. burada sadece kurtarma konsolunu kullanmayı öğretmişler. diğer yandan format atmak diskin ömrünü azaltır yada azaltmaz tartışılır. ama hangi disk bu kadar uzun süre elimizde kalmış..üstelik diskler günümüz dosya sistemi (ntfs) ve xp sayesinde o kadar da zarar görmüyorlar. sık formattan zarar gördüğünü düşünelim. ne kadar sürede kullanılmaz olacak.en az 5 yıl.. format atmaktan yana değilim..ilgili topikte (formata hayır topiği) düşüncelerimide yazdım ama kurtarma konsolu ile uğraşmaktan ise format iyidir..dahası kurtarma konsolu herşeyi düzeltmeyi garanti ediyor mu acaba...

• bunu daha önce forumda paylaşmıştım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.