Şimdi Ara

Çekmeköy'de ev aldık. Tapu ve İskan işlemleri hakkında bilgi lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
5.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar araştırmalarımız sonunda çekmeköyde yatırım amaçlı kiraya verilecek ev aldık alıcaz daha doğrusu 165+kombi olarak anlaştık
    135 m.kare
    3+1
    çif banyo

Fiyat olarak ortalamanın altında aldık emlakçı tanıdıktı sahibiyle dayım bayağı pazarlık yaptı zar zor düştü adam bu fiyata iyi veya kötü yorumlayabilirsiniz fakat konunun amacı bu değildir ev almışta konu acmış gibi olmak istemem

mal sahibi biz tapudan perşembeye randevu alıcaz dedi parayıda o zaman getirin dedi bide iskan için 1,500 lira para istedi bu para istedi

bu işler nasıl yürür noter eşliğinde parayı verirkenmi tapuyu alcaz tapuyu aldıktan sonramı parayı vericez

son olarak yapmamız gereken başka resmi işlem varmıdır

EVİN SAHİBİNDEN İLANI

http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-fourhands-gayrimenkulden-satilik-3-1-sifir-arakat-daire-76089800/detay

Teşekkürler..

• yokmu kimsenin bilgisi tipim nasıl konuları bile bu kadar tutulurken bu konuya niye cevap vermiyosunuz?
  • Bildiğim kadarıyla yazıyorum bilgim az söyliyim baştan bizde ev aldık 9 ay önce kat irtifaklı fakat iskan yok iskanı müteahhit alıyor biz para felan vermedik, sadece tapu fotokobisi topladılar tüm binadan 2,3 aya kadar iskan alınması beklenıyor ama bir ücret talep edilmedi bizden zaten edilsede kimse vermez

Orijinalden alıntı: StoryLine

Bildiğim kadarıyla yazıyorum bilgim az söyliyim baştan bizde ev aldık 9 ay önce kat irtifaklı fakat iskan yok iskanı müteahhit alıyor biz para felan vermedik, sadece tapu fotokobisi topladılar tüm binadan 2,3 aya kadar iskan alınması beklenıyor ama bir ücret talep edilmedi bizden zaten edilsede kimse vermez

bizimde gezditikiz bazi evoerde emlakci iskani alindi filan demisti bu mal sahibinin yanindada dayim birini aramisti onlardanda 1500 tl istemisler fakat yarisini alan yarisini satan odemis kesin bilgili arkadaslari bekliyorum oyle birsey yoksa bosuna 1500 tl odemeyelim

Orijinalden alıntı: sariemir06

Kiraya verecekseniz öğrencileri görmemezlikten gelmeyin, bu sene ev bulana kadar canımız çıktı çekmeköyde

parayı veren ve efendi adama her daim veririz hocam evin suyu elektriği filan 1 aya hallalur irtibata bile geçebilirsiniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ev sigorta hakkında yardım
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mami_24

mok değil inşaat pisliği olmasın
    ayrıca öle olsa koymam zaten

kardeş bizde bi ev aldık müthait 16 daireli apartmanı 17 göstermiş 1 kişiyi dolandırmış 130 milyar parasını almış şimdi onunla uğraşıyoruz bizle alakası yok bütün apartmandakileri mahkemeye vermişler yav şimdi hepimiz para toplayıp kurtulmaya çalışıyoruz çekmeköyden ev alınmaz çok sakat var oralarda.

• anaa kaka var tuvalette

Orijinalden alıntı: TRsalvador

quote:

Orijinalden alıntı: mami_24

mok değil inşaat pisliği olmasın
    ayrıca öle olsa koymam zaten

kardeş bizde bi ev aldık müthait 16 daireli apartmanı 17 göstermiş 1 kişiyi dolandırmış 130 milyar parasını almış şimdi onunla uğraşıyoruz bizle alakası yok bütün apartmandakileri mahkemeye vermişler yav şimdi hepimiz para toplayıp kurtulmaya çalışıyoruz çekmeköyden ev alınmaz çok sakat var oralarda.

aslında ben ileride kendim oturacağım için ümraniye çakmakta istiyodum hatta bi tanede bulmuştuk bayağı güzeldim bizimkiler bu dairenin nesine tav oldularsa anlamadım bende ileride satmak üzere alıyosanız alın dedim tamam filan zaten mütahit erzurumlu ne mütahiti sevdim nede emlakçıyı ama uzaktan biyerlerden adam akraba emlakçı bakalım inşallah bi sakat durum olmaz

• Biz bu perşembe aldık daha taze parayı kredi aldıgımız bankaya yatırdık ardından inşaat şirketiyle konuştuk tapuda üstümüze geçirildi ev ardından bankaya gidip parayı verdik ama bize güvenldikleri için böyle yaptık genelde tapu idaresinde yapılıyor para sayımı edilimi iskanda 1500-2bin tl civarı Çekmeköyde aldık bizde Mimar Sinan Mahallesinde

Karadeniz Teknik Üniversitesi
    Metalurji ve Malzeme Mühendisliği (2011)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Achteruit

Biz bu perşembe aldık daha taze parayı kredi aldıgımız bankaya yatırdık ardından inşaat şirketiyle konuştuk tapuda üstümüze geçirildi ev ardından bankaya gidip parayı verdik ama bize güvenldikleri için böyle yaptık genelde tapu idaresinde yapılıyor para sayımı edilimi iskanda 1500-2bin tl civarı Çekmeköyde aldık bizde Mimar Sinan Mahallesinde

bizimde aynı mahalle
    migrosa 2 dakka bim hemen dibinde abacı sokaktı herhalde

• Güncel.
  • İskan olayını bilmiyorum da Tapu'ya gidiyorsunuz, orada sözleşmeye imza atıyorsunuz. Hatta evi şu kadar fiyata satıyor alıyor musun gibi bir soru da soruluyor diye hatırlıyorum. Teslimatı yapıyorsun, tapuyu alıyorsun. Herşey orada yapılıyor. Tabi sizin aranızdaki anlaşmaya göre bu durum değişebilir de. Sonuçta tapuda karşılıklı bir alışveriş sonrası imza var.
  • Sakıncası yoksa kaça aldınız?

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Sakıncası yoksa kaça aldınız?

165bin tl kombi dahil
  • İskân almak için şahsen başvurmanız gerekir. Neden fazladan para veriyorsunuz? Sahibi satmadan evvel iskânını alacaksa alsın, konut tapusu üzerinden alın evi ya da arsa hissesi olarak alıp diğer ortaklarla hareket ederek işinizi kendiniz halledin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: tahrikk

İskân almak için şahsen başvurmanız gerekir. Neden fazladan para veriyorsunuz? Sahibi satmadan evvel iskânını alacaksa alsın, konut tapusu üzerinden alın evi ya da arsa hissesi olarak alıp diğer ortaklarla hareket ederek işinizi kendiniz halledin.

adam zaten 1,500 tl parayı devlete ödicez dedi makbuzunu filan gösterebiliriz dedi

kafam karıştı şimdi adam satmadan iskanını almıcak biz diğer ortaklarla alırsak ne kadar öderiz birde binanın hepsi satılmadı daha biz evi 1 ay içinde iskanını almadan kiraya verebilirmiyiz
  • İşlemlerin ne kadara mâl olduğunu öğrendikten sonra parayı vermenizde bir sakınca olmaz. Evi kiraya vermek için konut tapusu olması da gerekmiyor. Yalnızca kredi ve birkaç ufak iş için daha gerekir.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.