Şimdi Ara

Yeni iPad için iPad HD ismi ve iOS 6.0 sürümü bazı kodlarda ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
5.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Yeni iPad için iPad HD ismi ve iOS 6.0 sürümü bazı kodlarda ortaya çıktı



     


    Apple'ın tanıtım gününe sayılı günler kala internette paylaşılan iddialar da hız kazanmaya başladı. Bu kez yeni iPad modelinde kullanılacak isimlendirme ve işletim sistemi ile ilgili iddialar gündeme geliyor.





    Genelde iPad 3 olarak isimlendirme yapılması otoriteler tararından beklenen yeni iPad modelinin iPad HD olarak adlandırıldığı Gizmodo sitesi tarafından iddia edildi. Daha önce iPhone 4 modelinin prototipini 10 000 dolar karşılığında satın alarak bir anda gündeme oturan Gizmodo sitesi sonrasında aylarca sürecek tazminat davaları ile uğraşmak zorunda kalmıştı. Elde ettiği bilginin doğruluğunu onaylattığını belirten Gizmodo'nun kaynağı ise Griffin adlı kılıf üreticisinin ürün envanteri.

     

    Yeni iPad için iPad HD ismi ve iOS 6.0 sürümü bazı kodlarda ortaya çıktı 

    IntelliCase adlı popüler kılıflarını iPad modelleri için üreten Griffin firmasının bu kez iPad HD adlı bir ürün için aynı kılıfı numaralandırdığı liste envanterde görülüyor. Gizmodo ayrıca Belkin firmasındaki kaynaklarının da bu ismi doğruladığını belirtiyor.

     

    Bilindiği gibi Apple zaman zaman yeni ürünü hakkındaki bazı bilgileri aksesuar üreticilerine sağlayabiliyor. Bu bakımdan isimlendirmenin gerçeğe yakın olması ihtimali var.




    Diğer bir dayanak ise Tapatalk adlı uygulamanın, mobil platformlardaki sürümlerinden sunucularına ulaşan kullanıcıların istatistiğini tuttuğu grafik. Gizmodo'nun değiştirilmesine imkan olmadığını belirttiği bu grafikte iPad HD adlı bir cihaz görünüyor. Bu da mühendislerin yeni iPad modelini bir süredir teste tabi tuttuğunu gösteriyor.




    Yeni iPad modelinin iOS 6.0 sürümü ile geleceğine dair kaynak ise Ars Technica sitesinin kendi sunucularına erişim sağlayan bir iPad cihazını tespit etmesi. Siteye 346 ziyaret gerçekleştiren bu iPad cihazında 2048 x 1536 çözünürlükte ekran olduğu tespit edilmiş. Ancak bu ziyaretlerin bir kısmı iOS 6.0 sürümü üzerinde çalışan Webkit işleme yazılımına işaret ediyor. Ziyaretin geldiği IP aralığı ise Apple'un Cupertino'daki merkezinden geliyor.




    Ars Technica ekran çözünürlüğünün bu olay ile artık iyice kesinleştiğini belirtiyor. Ancak yeni iPad modelinin iOS 6 ile gelecek olması ihtimali oldukça düşük. Muhtemelen Apple mühedisleri iOS 6 sürümünü denemeye başladı ve zaman zaman internette izlerine rastlanıyor.

     



    Yeni iPad için iPad HD ismi ve iOS 6.0 sürümü bazı kodlarda ortaya çıktı

     



    Yeni iPad için iPad HD ismi ve iOS 6.0 sürümü bazı kodlarda ortaya çıktı

     

     








  • Ona kalırsa İPhone 5 çıkıyordu
  • ipadHD olarak envanterde isimlendirilmesinin nedeni çözünürlüğünden dolayı olmalı apple'ın isimlendirme stratejisinden vazgeçeceğini sanmıyorum!
  • İnternrnette gece gündüz Apple dedikodusu aramakdan aramakdan başka çıkan ürünleri donanımhaber malesef fark etmiyor yada geç fark ediyor. Sürekli Apple dedikodularını haber yapmanın sonucu böylece gerçekten çıkan ürünleri gözden kaçırıp rötarlı haber yapmak olarak ortaya çıkıyor.
  • Normalde Steve Jobs un dogum gunu olan subat sonlarında piyasaya cıkması planlanıyordu 7 mart olarak ipad 3 ya da ipad hd nin cıkıs tarihi acıklandı. Daha onceki bazı kaynaklardada belirtildigi gibi eğer ipad 3 subatta cıkarsa iphone 5 de temmuz ya da agustos ayında cıkabilir gorusune katılıyor ve de ipad 3 ya da hd nin ve de iphone 5 in bir atlama noktası olacagını düşünüyorum,
    zira iphone 2g,
    iphone 3g,
    iphone4,
    ayrı birer basamak olarak değerlendiriliyor ve yine bildiginiz gibi 3GS ve de 4S de kasa ve genel yapısı değişmeden "S" yani "Speed" den geliyor, Bu da basta hız olmak üzere, bir kac özelliğinde işlemci vs gibi artırıldıgını anlatıyor, yani upgrade şeklinde,
    Fakat apple ipad de yine kaynaklardan ögrenilen fakat henuz dogrulanmayan bilgiler dogrultusunda işlemci ve ekran konusunda ciddi değişikliklerle karşımıza çıkabilir.

    Açıkcası tasarım da kasa vs gibi farklı olabilecek noktaların olacagını dusunuyorum, fakat bir yandan dan da apple yine iphone 4 un kasalarını iphone 4S de değerlendirip sadece frame (cerceve) kısmını anten cekme sorununu da cozerek 2 parca da çözdugu gibi,
    yeni nesil ipad de de kasayı aynı bırakarak elindeki üretilen kasaları da degerlendirebilir, bekleyip görecegiz.
    Bu arada piayasa az bulunan Apple TV-2 nin yanı sıra ayrı bir apple Tv üretmiş olabilecegi ve aynı zamanda yeni apple TV yi de aynı toplantıda duyuracagı da yine sızan bilgiler arasında,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi copperdevil -- 3 Mart 2012; 21:40:06 >




  • Her Apple haberinin altında bi şikayet bi tatminsizlik.Beğenmeyen okumasın yada gitsin başka siteden takip etsin haberleri.Şu tartışmalar yüzünden haberle ilgili adam akıllı yorum yapılmıyor.
  • Dh haber yapıyor ne güzel. hemen şikayet ve kötüleme. bakmak okumak zorunda değilki kimse.
  • Yine bomba etikisi yaratacak bir cihaz geliyor... darısı androidlerin başına..
  • şu appledan gına geldi
  • Haberlerinize , yav he he diyesim var zaten tartıştık apple bölümünde hiç olmazsa azıcık okusaydınız.
  • Ya guzel hos da haber niteligi de tasimazki bu! Applenin onlarca ürünü vardir deneme asamasinda olan ya da isletim surumu, bunlari sagdan soldan kenardan ne kadar toplarsaniz toplayin sonucta kullaniciyla bulustuktan sonra bu haberlerin cogu fos cikio. O yuzden susun surasinda 7sine ne kaldi bekle ve gör politikasini sevmem ama yapacak da bise yok.
  • Yine Ekrem Çukurca yine Apple :)
  • Ona bakarsak iPhone 4'e iPhone HD diyoduk. Bundada öyle olur diye düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: createemir

    Ona bakarsak iPhone 4'e iPhone HD diyoduk. Bundada öyle olur diye düşünüyorum.

    kim diyordu hocam 3GS ten sonra herkes iPhone 4 diye bekliyordu sonraki nesili ve öyle de oldu
  • bence haberde değinilen iPad HD ismi gayet mantıklı.. iPhone'daki gibi hızlı numara artımı yapmak istemeyebilir Apple.. sonuçta birkaç sene sonra hala çıkarırlarsa eğer iPad 6-7 demek zorunda kalacağız.. bence hoş bir isimlendirme olmuyor bu şekilde. iPad HD gayet hoş bir isim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Evolution

    Her Apple haberinin altında bi şikayet bi tatminsizlik.Beğenmeyen okumasın yada gitsin başka siteden takip etsin haberleri.Şu tartışmalar yüzünden haberle ilgili adam akıllı yorum yapılmıyor.


    "Her Apple dedikodusunun" diyecektin dilin sürçtü heralde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: myhotyro

    quote:

    Orijinalden alıntı: Evolution

    Her Apple haberinin altında bi şikayet bi tatminsizlik.Beğenmeyen okumasın yada gitsin başka siteden takip etsin haberleri.Şu tartışmalar yüzünden haberle ilgili adam akıllı yorum yapılmıyor.


    "Her Apple dedikodusunun" diyecektin dilin sürçtü heralde.

    hocam siz etmeyebilirsiniz ancak bir kesim insan bu tür şeyleri merak ediyorlar.. Sadece DH değil tüm siteler haberini yapıp merak edenlere fikirler vermeye çalışıyor..

    Merak etmeyen arkadaşlar herkesi kendileri gibi görüp gelip burada ileri geri konuşuyorlar.. Yanlış yapıyorsunuz .. Forumdaki insanların hepsi aynı şekilde düşünüp aynı şekilde haraket etmek zorunda değil.. Eğer size hitap etmiyorsa bu tür haberler, girmekten vazgeçin başlığa? bakın girmeyin demiyorum, ki diyemem zaten haddim değildir.. Ancak niye ilgilenmediğiniz şeylere bu kadar vakit ayırıyorsunuz ?

    İlgi alanınızda olan şeylere yönelin ? bırakın bu tür haberleri sabote etmeyi,, seven insanlarda yapılan haberlerden zevk almaya çalışsın..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuffkiLLe -- 4 Mart 2012; 0:52:21 >




  • hafta 1 kez toplu haber yapsalar, bu kadar tepki çekeğini sanmam. en ufak bir söylentide bile ayrı haber başlığı açılması; haber takibi yapan kişilerin işini zorlaştırıyor ve fanatikler arası kavga okuma zevkini mahvediyor. haftada belirli günler ayarlansa mesela salı; mobil haber günü, çarşamda; donanım günü gibi daha bi derli toplu olup, sıkıntısı ve kavgası daha az olurdu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TuffkiLLe

    quote:

    Orijinalden alıntı: myhotyro
    quote:

    Orijinalden alıntı: Evolution Her Apple haberinin altında bi şikayet bi tatminsizlik.Beğenmeyen okumasın yada gitsin başka siteden takip etsin haberleri.Şu tartışmalar yüzünden haberle ilgili adam akıllı yorum yapılmıyor.
    Her Apple dedikodusunun diyecektin dilin sürçtü heralde.
    hocam siz etmeyebilirsiniz ancak bir kesim insan bu tür şeyleri merak ediyorlar.. Sadece DH değil tüm siteler haberini yapıp merak edenlere fikirler vermeye çalışıyor.. Merak etmeyen arkadaşlar herkesi kendileri gibi görüp gelip burada ileri geri konuşuyorlar.. Yanlış yapıyorsunuz .. Forumdaki insanların hepsi aynı şekilde düşünüp aynı şekilde haraket etmek zorunda değil.. Eğer size hitap etmiyorsa bu tür haberler, girmekten vazgeçin başlığa? bakın girmeyin demiyorum, ki diyemem zaten haddim değildir.. Ancak niye ilgilenmediğiniz şeylere bu kadar vakit ayırıyorsunuz ? İlgi alanınızda olan şeylere yönelin ? bırakın bu tür haberleri sabote etmeyi,, seven insanlarda yapılan haberlerden zevk almaya çalışsın..


    Sizin düşüncenizede saygı duyuyorum fakat şöyle bir gerçek var ki Apple'da mühendis osursa donanımhaber de çıkıyor. Apple başı çekiyor ama bu yaklaşım sadece Apple'a özgüde değil. Canon 5D Mark III, Nikon D800 anons ediliyor bir gün, iki gün, üç gün sonra yayınlıyorlar.

    Çok değil iki ay önce bir haber çıktı "Apple Şubat-Mart gibi iPad3, Eylül-Ekim gibi iPad 4 çıkartabilir" diye. Şimdi gülermisin ağlarmısın. Böyle saçmalıkları, yalan yanlış şeyleri seven var, isteyen var derseniz o zaman bu beni aşar, Aziz Nesin gelse diyecek laf bulamaz bunu sevenlere, isteyenlere.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: myhotyro

    quote:

    Orijinalden alıntı: TuffkiLLe
    quote:

    Orijinalden alıntı: myhotyro
    quote:

    Orijinalden alıntı: Evolution Her Apple haberinin altında bi şikayet bi tatminsizlik.Beğenmeyen okumasın yada gitsin başka siteden takip etsin haberleri.Şu tartışmalar yüzünden haberle ilgili adam akıllı yorum yapılmıyor.
    Her Apple dedikodusunun diyecektin dilin sürçtü heralde.
    hocam siz etmeyebilirsiniz ancak bir kesim insan bu tür şeyleri merak ediyorlar.. Sadece DH değil tüm siteler haberini yapıp merak edenlere fikirler vermeye çalışıyor.. Merak etmeyen arkadaşlar herkesi kendileri gibi görüp gelip burada ileri geri konuşuyorlar.. Yanlış yapıyorsunuz .. Forumdaki insanların hepsi aynı şekilde düşünüp aynı şekilde haraket etmek zorunda değil.. Eğer size hitap etmiyorsa bu tür haberler, girmekten vazgeçin başlığa? bakın girmeyin demiyorum, ki diyemem zaten haddim değildir.. Ancak niye ilgilenmediğiniz şeylere bu kadar vakit ayırıyorsunuz ? İlgi alanınızda olan şeylere yönelin ? bırakın bu tür haberleri sabote etmeyi,, seven insanlarda yapılan haberlerden zevk almaya çalışsın..
    Sizin düşüncenizede saygı duyuyorum fakat şöyle bir gerçek var ki Appleda mühendis osursa donanımhaber de çıkıyor. Apple başı çekiyor ama bu yaklaşım sadece Applea özgüde değil. Canon 5D Mark III, Nikon D800 anons ediliyor bir gün, iki gün, üç gün sonra yayınlıyorlar.Çok değil iki ay önce bir haber çıktı Apple Şubat-Mart gibi iPad3, Eylül-Ekim gibi iPad 4 çıkartabilir diye. Şimdi gülermisin ağlarmısın. Böyle saçmalıkları, yalan yanlış şeyleri seven var, isteyen var derseniz o zaman bu beni aşar, Aziz Nesin gelse diyecek laf bulamaz bunu sevenlere, isteyenlere.


    Bide şu var Apple dediğiniz firmanın ürün sayısı topu topu 8 i geçmez. Haberlerin daha doğrusu dedikoduların tümüne yakını iPhone ve iPad üzerine. iPhone ve iPad'in de yenilenme süresi 12 aydan kısa değil. Ama değil her ayi her gün en az bir iPhone yada iPad dedikodusu. 100 dedikodunun da 99 u yalan, yanlış çıkıyor. DonanımHaber.com gibi bir sitenin itibarına bu yakışıyor mu?




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.