Şimdi Ara

HTC : Sense arayüzü çok karmaşık bir hal aldı, Sense 4 ile bu karışıklığı giderdik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
7.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • HTC : Sense arayüzü çok karmaşık bir hal aldı, Sense 4 ile bu karışıklığı giderdik






    HTC'nin akıllı telefonlarında sunduğu en önemli yazılım şüphesiz Sense arayüzü. HTC'nin rakiplerinden farklılaşmasını sağlayan Sense arayüzü bugüne kadar pek çok özellik kazandı ve geliştirildi.




    Ancak HTC'nin ürün bölümü baş sorumlusu Kouji Kodera, Pocket-lint sitesine verdiği demeçte milyonlarca kişi tarafından severek kullanılan Sense arayüzünün çok karmaşıklaştığı itirafında bulundu.




    İlk Sense sürümünün basit ve kolay kullanıma sahip bir arayüz olarak tasarlandığını belirten Kodera, 3.5 sürümüne kadar pek çok özellik eklendiğini ve orijinal konseptten uzaklaştığını vurguladı.




    HTC'nin One serisi için geliştirilen Sense 4 arayüzü bu yüzden ağırlıklarından kurtulmuş ve Sense 2 sürümünü yansıtan bir arayüz olacak. Sense 3.5 arayüzünde sadece ana ekranda 3-4 uygulama bulunurken Sense 4 arayüzünde bu 1-2 olarak optimize edilecek. Android 4.0 işletim sistemini tamamen geri plana atmak yerine de birlikte dengeli olarak harmanlanmış bir tecrübe sunacak. 




    Kodera ayrıca bu yıl daha az sayıda ürüne odaklanacaklarının da altını çizmeyi ihmal etmiyor.




    Bununla birlikte Genel Yayın yönetmenimiz Mesut Çevik ve haber müdürümüz Erdi Özüağ'ın HTC standında yaptıkları ön incelemede demo versiyonu olmakla birlikte Sense 4 arayüzünün zaman zaman geçişlerde takılmalar yaşadığını gördük. Satışa hazır versiyonda Kodera'nın bahsettiği gibi kullanımı basit ve hızlı bir arayüz görmeyi bekliyoruz.








  • sense yeni yeni kıvama geliyrodu. tamam birbirinden çok bağımsız şeyleri bir arada sundukları bütünlüğü bozdukları oldu ( örneğin ryhme ın farklı tuşları gibi ) fakat sense piyasada ki en güzel ve göze en hoş görünen ve hatta en fonksiyonel arayüz. inş sadeleştireceğiz diye touchwiz gibi bişey çıkarmazlar
  • Her şeye rağmen en iyi arayüz bence.
  • Gerçekten çok karmaşık bir hal almıştı, bu güne kadar yayınlanan tüm HTC Sense arayüzlerini kullandım ve 3.5 versiyonuna kadar giderek ağırlaştı ve karmaşıklaştı. Artık kullanımı kolaylaştırmaktan çok zorlaştırıyordu. Böyle bir haber geldiğine sevindim.
  • Sense arayüzü stabil çalışmıyor maalesef. HTC AMAZE 4g kullanıyorum. Çift çekirdek olmasına rağmen takılmalar yaşanıyor. Buda gerçekten can sıkıcı. Arayüz olarak gerçekten Android dünyasında En iyisi diyebilirim. Ama optimazasyonu tam olarak sağlayamamışlar.
  • Bana göre en iyi android arayüzü ancak işletim sistemi kadar ram yiyordu
  • Apple a saygı duyuyorum ki piyasaya çıktıklarındaki vizyonlarını yani basit, sade ve sezgisel özelliklerini devam ettirmeyi başarmayı çok iyi biliyorlar, sanırım ürünleri için sık sık bahsettikleri kültür bu olsa gerek :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-veritas -- 3 Mart 2012; 14:27:18 >
  • bence bir üreticinin söylememesi gereken bir laf bu. çünkü nihayetinde bu arayüzü kullanan milyonlarca kullanıcı olabilir ve bu onlara ürettiğimiz yazılımın son hali oldukça karmaşık bir hal aldı demekten başka birşey değildir. sense 4 arayüzü için sadece daha basit ifadesi kullanılabilir sense 3.5 arayüzünü kullanan kullanıcılara ise böyle bir gaf yapılmayabilirdi..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batuist

    bence bir üreticinin söylememesi gereken bir laf bu. çünkü nihayetinde bu arayüzü kullanan milyonlarca kullanıcı olabilir ve bu onlara ürettiğimiz yazılımın son hali oldukça karmaşık bir hal aldı demekten başka birşey değildir. sense 4 arayüzü için sadece daha basit ifadesi kullanılabilir sense 3.5 arayüzünü kullanan kullanıcılara ise böyle bir gaf yapılmayabilirdi..


    Ben katılmıyorum söylediğine.aksine bir firmadan böyle bir açıklama gelmesi kendilerini ve ürünlerini eleştirdiklerini gösterir.""biz yaptık kesinlikle kötü yanı yok, mükemmel"" diye ürünlerini her anlamda holiganvari bir şekilde savunan bir firma yerine yaptıkları yanlışlardan ders alan ve bunu söylemekten çekinmeyen bir firma bence çok daha samimi ve güvenilirdir.




  • Aslında karışık değil gayette güzel tek sorun alışmak sonra başka telefon kullanamıyorsunuz o ayrı ama
  • Durumu farketmeleri ve kabullenmeleri çok güzel , açıkcası 3,5 i kullanmadım fakat ürün bölümü baş sorumlusu sıkıntı olmaya başladı , kasmaya gerek yok diyorsa var bir bildiği.
  • Allah'tan adamların tek sorunları karmaşıklık sorun değil halledilir elbet daha büyük sorunlar çıkmasın'da,elbet küçük ve aşılabilir sorunlar vardır ama yeni güncellemeler,versiyonlar ile giderilebilir..HTC'nin büyük bir başarısı bu arayüz bence.
  • Arayüzün içeriğine diyecek birşeyim yok fakat yeni kilit ekranı cidden sorunlu. Telefon uykudan uyanırken o kilit ekranı ile cidden saçmalıyor. Bazen ikonları tutup halkanın içine çekemiyorsunuz, yerinden oynamıyorlar. ( Son Android 2.3.5 güncellemsi sonucu kilit ekranı yenilenen HTC Wildfire S deneyimlerime dayanarak...)
  • kısacası arayüzü b?k gibiydi diyecektin herhalde,genede bi şey eğişmedi ya...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: joven

    Android arayüzünden hiç hazetmedim

    Basit ve sıradanlıktan kurtulması şart

    Galaxy s cihazımda ben ics kullanıyorum ve hiç karmaşık.gelmiyor, aksine bana fazla.basit geliyor ama 40yaşından büyük.insanlar(annem.ve babam mesela. ikisi de galaxy s plus kullanıyor) için karmaşık bir hal alabiliyor...Sadece belli bir kitleye değil genele hitap etmek gerekiyor. iOS da bana hitap.etmiyor fazla sade geliyor. Ne yapacağız isteklere, zevklere ve renklere karışılmaz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • samsung bakıp örnek alsa biraz sense'yi,touchwiz çok itici geliyor ayrıca çok eksiği var widget konusunda marketten sürekli widget arıyoruz
  • sonunda kendileride kabul etmişler artık fan boyların körü körüne savunmaları boşuna...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: B-veritas

    Apple a saygı duyuyorum ki piyasaya çıktıklarındaki vizyonlarını yani basit, sade ve sezgisel özelliklerini devam ettirmeyi başarmayı çok iyi biliyorlar, sanırım ürünleri için sık sık bahsettikleri kültür bu olsa gerek :)


    usta sen androidin mantığını anlamamışssın zaten istersen başka arayüzsüz bi rom yükle kendin kişisellştir onu android kullanan insanlar genelde zaten bu özelliği için kullanıyorlar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fukasaku -- 3 Mart 2012; 18:39:21 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: joven

    Android arayüzünden hiç hazetmedim

    Basit ve sıradanlıktan kurtulması şart

    androidin arayüzü basit ve sıradanmı güldürdün beni yaasıl iosun sade ve bi şeye benzemiyor zaten avatarından anlaşılıyo fanboyluğun




  • adam sense 3.5 karışıktı sense 4.0 da bu durumu düzelttik diyor. göreceğiz bakalım..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.