Şimdi Ara

PARK HALİNDEKİ ARACIMA ÇARPTILAR SUÇLU KİM?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
13.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar..
    Geçen hafta her zamanki gibi nöbet tuttuğum hastanenin ara sokaktaki kapısının karşısına aracımı bıraktım..aracımın yanında başka bir aracın rahat geçeceği kadar yol vardı..
    Sabah 6:30 sularında aracıma binip evime gidecektim.şöför koltuğuna oturdum ve hastanede bişey unuttuğumu farkedip gayri ihtiyari aynaya bakıp kimseyi göremeyince kapıyı açtım..açmaz olaydım...
    Ne olduğunu anlamadan güm diye bir ses...evet yanımdan geçen bir araç ben kapıyı açınca hızla aracımın kapısına düz bir şekilde çarptı..sol kapı ve sol çamurluk kullanılmaz hale geldi..hatta o basınçla el freni çekilmiş aracın sağ tarafı kaldırıma çıktı.vurma şiddetini siz hesaplayın..
    İlk etapta hata benimmiş gibi duruyor ama lütfen devamınıda okuyun..
    araçtan inip hemen 155 i arayıp kaza haberini verdim ve ekip istedim..bu arada diğer araçtakilerde araçlarından indi.
    Aman Allahım o da ne !! adamlar zil zurna sarhoş...ayakta bile zor duruyorlar..belliki onlarda kazanın şaşkınlığını yaşıyor.
    Aracımı 2012 model Chewrolet Cruze marka ve daha alalı da 3 ay olmuştu..doğal olarak kaskoluydu..
    Tabi çok üzüldüm ama yapacak bişey yok ki..başımada ilk defa böyle bir şey geliyor. (yanlıs anlasılmasın 12 senelik ehliyetim var ve bu ilk aracım değil.. )Ben sakin olmaya çalışarak hemen bir kaç açıdan telefonla kazanın fotograflarını felan çektim.adamlarla iletişime geçmeye çalısıyorum ama hiçte iletişime geçilecek tipler değil..derken adamlar araçlarına biniyorlar..anladıgım kadarıyla hafiften sıvışalım modundalar..
    Ben ''hemşerim nereye gidiyorsunuz az bekleyin bak polis çağırdık'' felan dememe kalmadan adamlar küfrederek üstüme yürüdüler..hemde sorgusuz sualsiz..
    biri 1.90 diğeri benim gibi orta boylu biri..biz tekme tokat birbirimize girdik ama allahtan pek hasarımız yok :)
    hastaneden diğer çalışan arkadaşlar felan müdahale edip ayırmaya kalktılar ..sonradan polisten öğrendiğime göre adamlar ganyan bayisi işleten gece gündüz alkollü dolaşan tiplermiş..yani kavga ve arızalık konusunda benden daha deneyimli tipler :)
    kavga iyice büyüynce arabadan sopa felan çıkarıp onunla üstümüze saldırdılar.Allahtan kimseye vurmaya cesaret edemediler.ve ben kafamın gözümün yarıldıgıyla kalır adamlarıda iki saat sonra serbest bırakırlardı..bundan adım gıbı eminim...ama vurabılırlerdi de...
    Hatta biz pasif kalınca adamlar hastanenin içine kadar girip aciil serviside karıştırdılar..hepsi kamera kayıtlarında mevcut..
    derken adamlar araçlarına binip basıp gittiler.Hemen ardından trafik polisi ve ardından da asayiş geldi.ama trafik polisi olayda darp ve kavga oldugunu görünce araçlarından bile inmeden basıp gittiler..
    Ben şikayetçi oldugumu söyledim ve adamların eşkallerini ve plaka bilgilerini verdim..benım korkum adamların ayıldıktan sonra yakalanmasıydı.bu durumda bırakın haklı olmayı belkı haksız bıle cıkabılırdım.nede olsa burası Türkiye..! Allahtan adamları bır saat sonra park halınde yakalamıslar ve hala sarhoş durumdaydılar..alkol muayenesınde ıkısınde alkollü oldukları anlasılıp araçlarına ve ehlıyetıne el konulup ceza kesilmiş..
    Arkadaşlar benim derdim daha çok araçtaki hasar..sonucta sıradan bır devlet memuruyum ve borç harç krediyle bir araç aldım..daha bir sürü taksidi var.elin sarhoşu sabaha kadar içip benım park halindeki aracıma carpıyor üstüne birde bana saldırıp darp ediyor..ben aracımı kaskodan yaptırdım ama doğal olarak araç nerden baksanız 3-4 bin tl değer kaybetti..
    1-ben bu değer kaybını tazmin edebilirmiyim?
    2-beni darp ettikleri için ayrıca maddi manevi tazminat davası açabilirmiyim?
    ben Allahın ıznıyle elimden geldiğince hakkımı aramak ıstıyorum..
    başına buna benzer bir olay gelen arkadaş varsa yada hukuki konularda deneyimli bir arkadaş bana yardımcı olabilir mi??teşkler...







  • Genelde hastane cevrelerinde park yasagi oluyor, araci biraktiginiz yerde bu tur bir yasak mevcut mu ? Mevcut ise deger kaybini almaniz zor...

    Darp icin ise elinizde rapor olmasi lazim, bunuda umarim calistiginiz hastaneden almamis olmaniz ve polisin tutanaga yazmis olmasi, rapor yoksa oda zor...
  • kapıyı siz açtığınız için suçlu olabilme gibi bir durum söz konusu ancak karşı taraf sarhoş sürücü olduğu için %100 suçlu darp içinde bilemem ama çok uğraştırır
  • elimde darp raporu var evet..polisin yönlendirdiği baska bır hastaneden aldım..ciddi bir yaralanma yok ama sonuçta darp edildiğim kamera kayıtlarında da mevcut..
    park yasağı olan bır yer değildi..ben araba bırakırken diğer araçların arkasına bıraktım.sıra halindeydik yanii.
  • elinden geleni ardına koyma bu tarz adamları süründürebildiğin kadar süründür hocam
  • Olaydan iki gün sonra ben yine nöbetteyken benim davaya bakan polisler geldi güya bana akıl verecekler yönlendırecekler..
    Bana bosver ugraşma! ,bu adamlar böyle naparsın !, senın olay cok uzun sürer bir sonucta çıkmaz ! vs vs seklinde yçnlendirmeye ugrastılar.ben o an uyanamadım ama onlar gittikten sonra dank etti..
    polis ve bu adamlar aynı muhitin insanları.ve adamında ganyan bayisi oldugunu gözönüne alırsak muhtemelen bırbırlerını daha önceden de tanıyorlar..hal böyle olunca benım agzımı arayıp vazgecmemi ugrasmamamı , ugraşırsamda bir netice alamayacagımı felan empoze etmeye kalktıklarına göre ,aklımda ciddi şüpheler uyandı.
    yinede günahları boynuna..siz ne düşünürsünüz ki.?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patojenyc -- 3 Mart 2012; 5:13:08 >
  • adamların alkollü olması başka, kazaya alkollü olmalarının sebep vermesi başka.

    bu kazada kusurlu olan sensin, mağdur olan onlar.

    alkollü olmaları bir şeyi değiştirmez.
  • Öncelikle çok geçmiş olsun,

    Ancak; kusur senin kusurun. Kapıyı bakmadan açıp adamın aracına hasar vermişsin.
    Ayrıca "alkollü araç kullanmak" kazada suç oranını tamamen karşı tarafa yıkmaz... Onun cezası ayrıdır.
    "Elin sarhoşu da sabah sabah senin arabana çarpmamış", sen adamın arabasına çarpmışsın.
    Hatayı yapan sen olmana rağmen bütün durumu adamların sarhoşluğu üzerine kurup mağdur gibi davranıyorsun.
    Neyse, umarım mümkün olduğunca az kayıpla atlatırsın bu durumu.

    Darp olayına girmiyorum, orası zaten yoruma pek açık değil,net olarak yazmışsın, ortada herşey
  • geçmiş olsun...
    hakkınızı alın,elinizden geleni yapın
  • Çok geçmiş olsun hocam,yukarda bahsettiğin gibi çekip vurabilirlerdi de Allah korusun..
    Mesajım bulunsun,olayın akıbetini merak ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: demonizer

    Öncelikle çok geçmiş olsun,

    Ancak; kusur senin kusurun. Kapıyı bakmadan açıp adamın aracına hasar vermişsin.
    Ayrıca "alkollü araç kullanmak" kazada suç oranını tamamen karşı tarafa yıkmaz... Onun cezası ayrıdır.
    "Elin sarhoşu da sabah sabah senin arabana çarpmamış", sen adamın arabasına çarpmışsın.
    Hatayı yapan sen olmana rağmen bütün durumu adamların sarhoşluğu üzerine kurup mağdur gibi davranıyorsun.
    Neyse, umarım mümkün olduğunca az kayıpla atlatırsın bu durumu.

    Darp olayına girmiyorum, orası zaten yoruma pek açık değil,net olarak yazmışsın, ortada herşey



    Alkollü araç sürmek asli kusurdur. Sen alkollüyken bana arkadan vursan da sen suçlu oluyorsun. Fakat olaya mantıken bakarsak arkadaşın da suçu var, çünkü bakmadan açmış.




  • Geçmiş olsun olaylar birbirine bağlı olarak görünsede iki farklı olay olmuş

    Bildigim kadariyla Kazada iki adet asli kusuru oldugu takdirde hasar %50 olarak bolunur. Yani adamlarin kaportasi cizildi ve sizin kapiniz camurlugunuz ve saseniz yamuldu ise toplam hasarin %50'sini taraflar karsilar. Kapı açarak karşı tarafın aracına zarar veriyorsunuz. Tabiki burada düz mantık ile ben kapı açmasaydımda o sıradan benim arabamın önünden bir çocuk sokaktan karşıya geçmek isteseydi ve ona araç çarpsaydı o zaman da her türlü adamlar suçlu olurdu uzunca bir sürede içeriden çıkamazlardı diyebilirsiniz.

    İkinci olay ise darp edilme olayı Bu durumda siz haklısınız adamlar bildiğiniz serseri gibi dalmışlar tabi ortamın hastane kamu hizmeti veren kurum olması belki olayı farklı bir boyuta tasıyabilir. Bu tip durumlarda madem doktorsunuz en iyi korunma adamlara acı verebilecek ama kalıcı hasar bırakmayacak şekilde kendinizi savunmak. Ancak olayın salt darp edilme olduğunu düşünürsek bu işten birşey çıkmaz.

    Benimde başıma benzer bir olay geldi ancak yaya olarak. Araç Bana sokaktan çıkarak çarptı Tramer adama %100 kusur oranı verdi. Ancak devamında adam beni darp etmek isterken bazı tramva ve komplikasyonlara baglı kaldı adama tazminat odemek durumunda kaldım.

    Geçmiş olsun.

    Edit: Eger kaza tespit tutanagi tuttuysaniz, Tramere adamlarin alkollu olduguna dair belgenin bir fotokopisini (ceza varsa cezanin) de gondermeniz gerekli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 3 Mart 2012; 8:59:25 >




  • maalesef suçlu kapıyı açtığınız için sizsiniz.Alkollü olan ise alkollü araç kullanmaktan gerekli prosüdür uygulanır.hoş bir olay değil ama olay bu şekilde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: patojenyc

    Merhaba arkadaşlar..
    Geçen hafta her zamanki gibi nöbet tuttuğum hastanenin ara sokaktaki kapısının karşısına aracımı bıraktım..aracımın yanında başka bir aracın rahat geçeceği kadar yol vardı..


    Eğer park ettiğiniz yerde park yasağı varsa bu sizin elinizi daha da zayıflatır. Park etmiş araçlarda kusur dağıtılırken park etmiş aracın kurallara uygun olarak park edip etmediği de değerlendirilir. Bir park yasağı levhasının hükmü - aksine bir işaret yok ise- gidiş yönü istikametinde ilk kavşağa kadar geçerlidir.

    Kapıyı açarken de geçen trafiği zora düşürmeyecek gerekli özenin gösterilmesi gerekirdi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deserthawk

    quote:

    Orijinalden alıntı: demonizer

    Öncelikle çok geçmiş olsun,

    Ancak; kusur senin kusurun. Kapıyı bakmadan açıp adamın aracına hasar vermişsin.
    Ayrıca "alkollü araç kullanmak" kazada suç oranını tamamen karşı tarafa yıkmaz... Onun cezası ayrıdır.
    "Elin sarhoşu da sabah sabah senin arabana çarpmamış", sen adamın arabasına çarpmışsın.
    Hatayı yapan sen olmana rağmen bütün durumu adamların sarhoşluğu üzerine kurup mağdur gibi davranıyorsun.
    Neyse, umarım mümkün olduğunca az kayıpla atlatırsın bu durumu.

    Darp olayına girmiyorum, orası zaten yoruma pek açık değil,net olarak yazmışsın, ortada herşey



    Alkollü araç sürmek asli kusurdur. Sen alkollüyken bana arkadan vursan da sen suçlu oluyorsun. Fakat olaya mantıken bakarsak arkadaşın da suçu var, çünkü bakmadan açmış.

    Çok emin olmamakla birlikte alkollü araç kullanmak asli kusur değil diye biliyorum.
    Ben ehliyetimi aldığımda (yaklaşık 10 yıl) değildi...Yasalar değişmediyse hala değildir.

    Ayrıca ben alkollüyken sana arkadan vurursam tabi ben suçlu olurum çünkü arkadan vurup takip mesafesini korumamış oluyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demonizer -- 3 Mart 2012; 9:35:27 >




  • Adamlar sarhos oldugu icin mi kaza oldu yoksa sen kapiyi actigin icin mi? Benim fikrim: trafik kazasi acisindan sen suclusun, darp acisindan adamlar suclu. Alkol meselesinde polis zaten gerekeni yapmis heriflere.
  • Kazada kusurlu sizsiniz. O araçtakiler sarhoş olmasalardı da o esnada geçen bir araç sizin bakmadan açtığınız kapınıza çarpardı. Siz kapınızı bakmadan açmasaydınz bu kaza gerçekleşecek miydi? Yoksa adamlar aracınızın yanından geçip gidecekler miydi? Sakin sakin bunu düşünün.

    Alkollu olmaları onların şanssızlığı olmuş. Kazada haklı iken haksız duruma düşmüşler. Alkollü olarak araç kullandıkları için asli kusurlu olmuşlar.

    Darp olayına hiç girmiyorum, o konuda tamamen haklısınız.. Ama kaza sonrasında araçtan inip, "ne çarptınız arabama, dikkat etsenize", şeklinde konuştuysanız tartışma ve alkolün yardımıyla kavga kaçınılmaz olmuş olabilir...

    Değer kaybı? Niye değer kaybı? Siz kapınızı bakmadan açtınız diye mi???

    Gidin darp için haklı tazminat davanızı açın. Ama hırpalandınız diye aracın hasarını bahane ederek değer kaybı davası açmak???




  • bana saçma geldi kusurlu olan ayyaş takımı, zaten kafadan yanlış yapıyorlar ayyaş kafayla direksiyona geçmekle
  • Kusur ne kadar sizde de olsa, alköllü araç kullandıkları için haklı/haksız olmalarına bakılmaksızın tüm kusur karşı tarafa verilir.

    Darp olayına gelince mağdur taraf olarak dava açma hakkınız tabi var, ama adalet sisteminin hızı ve ceza miktarı düşünüldüğünde bu yola girip girmemek kararı size ait...
  • hocam deger kaybı davasıda acarsın darptan dolayıda dava açarsın. Yanlız darptan dolayı olanı sen deger kaybından olanıda sigorta şirketi senin adına tahsil edecek yani sigortanı yapan sahısla goruşeceksin.

    Geçmiş olsun

    içkili araba kullanan hanzolarada bu olay ders olur.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.