Şimdi Ara

Canon eos 5D MK III Resmi Olarak Duyuruldu @@ 22.3 MegaPixel + 6 fps @@ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
0
Favori
4.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben seviyorum gayet
  • Cok daha gelistiilmis olmasi lazimdi !!!
  • Nikon kullanıcıları düşük mp (12mp) sikayet ediyorlardı (D3x dışında onda da 1080P video ozelligi yoktu)
    Canon kullanıcıları ise 5d modelindeki zayıf odaklama sisteminden sikayet ediyorlardı.
    Şimdi Nikon yeni modelinde 36 MP bir cözünürlük getirdi ve bunu da d3x gibi yuksek bir fiyattan sunmadı, Canon ise 1dx de'ki AF sistemini getirdi ama kullanıcılar hala memnun değil, anlamak zor :)
    Umarım bu upgrade'ler benim gibi FF gecis yapmak isteyen kullanıcılar yarar da uygun fiyatlı D700 veya 5DMarkII alabiliriz.

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demoX -- 4 Mart 2012; 1:04:56 >
  • Nikon Canon a göre daha dikkat çekici gelişmeler sağladı.D800 piyasaya çıktığında görüntü kalitesi iyi olursa Canon için pekde iyi olmayacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: demoX

Nikon kullanıcıları düşük mp (12mp) sikayet ediyorlardı (D3x dışında onda da 1080P video ozelligi yoktu)
    Canon kullanıcıları ise 5d modelindeki zayıf odaklama sisteminden sikayet ediyorlardı.
    Şimdi Nikon yeni modelinde 36 MP bir cözünürlük getirdi ve bunu da d3x gibi yuksek bir fiyattan sunmadı, Canon ise 1dx de'ki AF sistemini getirdi ama kullanıcılar hala memnun değil, anlamak zor :)
    Umarım bu upgrade'ler benim gibi FF gecis yapmak isteyen kullanıcılar yarar da uygun fiyatlı D700 veya 5DMarkII alabiliriz.

edit:imla

+1 Ne yapsalar yaranamıyorlar.
  • şu makine 2500-3000 dolardan falan çıksa kimse bir şey demez. 3000 dolarlık d800 e karşı böyle bir fiyat politikası izlemeleri çok saçma. makinanın özelliklerine kimse laf etmiyor ki..
  • Mark II kullanıcıları kesinlikle markaya sadık kalacaklardır tamda istenen eksiklikler giderilmiş..
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@rvelous

şu makine 2500-3000 dolardan falan çıksa kimse bir şey demez. 3000 dolarlık d800 e karşı böyle bir fiyat politikası izlemeleri çok saçma. makinanın özelliklerine kimse laf etmiyor ki..

Gercek hayatta cekilen fotograflar veya testler internet'e düsmeden tam olarak nasil bir denge olacagini kestirmek güc.
    Acikcasi Nikon alinacaksa en mantiklisi D800E olacak ve o da 3300 dolar; aradaki fark yanlizca 200 dolar civarlarinda.

Bunun disinda Nikon daha gövde piyasaya cikmadan deklansör dügmesi ile ilgili problemler yasadi. Acikcasi D7000 gibi bir durumdan sonra Nikon alinacaksa en az 6-8 ay ürünün olgunlasmasini beklemek lazim. D7000'de halen hot piksel veya AF sorunu diye forumlara mesaj atanlar mevcut. D800'ün de daha piyaya cikmadan problem yasamasi pek iyiye alamet degil. D7000'den sonra bence cok cok dikkatli olmasi lazimdi. Canon kalite konusunda Nikon gibi eline yüzüne bulastirmazsa, müsteri kaybedecegini sanmiyorum.

7DmarkII icin mesaj atanlar olmus. Eylül'den önce bir 7D cikacagini sanmiyorum. Normalde xD Canon'lar 3 senede bir yenileniyor. 5DmarkIII deprem ve sel yüzünden bir miktar gecikmisti.

• Hala var olan ozelliklerin gelistirilmesi ama yenilik konusunda birsey yapilmamasi, mesela wifi entegrasyonu, adamlar sd karta wifi cipi yerlestirebilirken esekkadar govdeye koyamiyorlarmi bi cip, gps entegrasyonu, uzaktan telefonla kontrol icin bluetooth, wifi ile internete baglanip aninda flickr, 500px yada kendi kisisel depolama alanina fitograf yukleme gibi yazilimlar. Ayrica bir arkadas android yuklenmesinden bahsetmisti, ozel olrak tasarlanmis android tabanli bir sistem hic fena olmazdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 145tr

quote:

şu makine 2500-3000 dolardan falan çıksa kimse bir şey demez. 3000 dolarlık d800 e karşı böyle bir fiyat politikası izlemeleri çok saçma. makinanın özelliklerine kimse laf etmiyor ki..

Gercek hayatta cekilen fotograflar veya testler internet'e düsmeden tam olarak nasil bir denge olacagini kestirmek güc.
    Acikcasi Nikon alinacaksa en mantiklisi D800E olacak ve o da 3300 dolar; aradaki fark yanlizca 200 dolar civarlarinda.

Bunun disinda Nikon daha gövde piyasaya cikmadan deklansör dügmesi ile ilgili problemler yasadi. Acikcasi D7000 gibi bir durumdan sonra Nikon alinacaksa en az 6-8 ay ürünün olgunlasmasini beklemek lazim. D7000'de halen hot piksel veya AF sorunu diye forumlara mesaj atanlar mevcut. D800'ün de daha piyaya cikmadan problem yasamasi pek iyiye alamet degil. D7000'den sonra bence cok cok dikkatli olmasi lazimdi. Canon kalite konusunda Nikon gibi eline yüzüne bulastirmazsa, müsteri kaybedecegini sanmiyorum.

7DmarkII icin mesaj atanlar olmus. Eylül'den önce bir 7D cikacagini sanmiyorum. Normalde xD Canon'lar 3 senede bir yenileniyor. 5DmarkIII deprem ve sel yüzünden bir miktar gecikmisti.

sn 145tr

bence denklanşör arızasından ziyade Canon un ne yapacağını beklemek istediler oradan gelicek haberlere göre belkide bazı değişiklikler yapmak istediler.Yoksa daha üretim süreci başlamamış bir malda henüz deneme amaçlı çok sınırlı adette üretilmiş bir makinede problemi gidermek çok basit Nikon için.

Daha geniş miktarlarda üretime başlamadığından bu sorun genel bir sorunda denemez.Ben işin altında başka şeyler olduğu kanısındayım.

• quote:

quote:

evet haklısınız, kullanıcı yorumlarını görmemiz gerekiyor ancak kağıt üzerinden farklı pek bir ihtimal vermiyorum ben. canon lehine pek bir şey görmüyorum.

şu anda d800 için endişe edilen durum 36mp olması, acaba bu kadar mp ne yapıcak ne edicek falan filan diye düşünüyoruz.. şöyle düşünelim, nex 7 ile aynı piksel density e sahip ff bir sensör 51mp olurdu ve nex 7 nin az çok nasıl sonuç verdiğini biliyoruz, bir çok site en iyi apsc sensör olarak belirtiyor bunu. d800 de 36mp işte, aynı veya benzer bir teknoloji ile üretilmiş bir sensör kullanıyor. ne kadar kötü olabilir ki...

d4 ün af modulüne sahip, 1x(36mp) - 1.2x(24mp) ve 1.5x(16mp) gibi resmen 3 ü 1 arada makina sunan d800 karşısında şöyle yapmalarını bekliyordum, ucuz bir 5d mark 3 ve çözünürlük olarak d800 ile yarışabilecek 5dx-3d çıkaracaklardı. nasıl bir yol izleyecekler çok merak ediyorum gerçekten de...

kalite kontrol konusunda haklısınız, daha dikkatli olmaları gerekiyor ama piyasaya sürülmemiş bir ürünü düzeltmek pek sorun olmayacaktır onlar için. umarım başka sorunlar olmaz...

• quote:

quote:

quote:

evet haklısınız, kullanıcı yorumlarını görmemiz gerekiyor ancak kağıt üzerinden farklı pek bir ihtimal vermiyorum ben. canon lehine pek bir şey görmüyorum.

şu anda d800 için endişe edilen durum 36mp olması, acaba bu kadar mp ne yapıcak ne edicek falan filan diye düşünüyoruz.. şöyle düşünelim, nex 7 ile aynı piksel density e sahip ff bir sensör 51mp olurdu ve nex 7 nin az çok nasıl sonuç verdiğini biliyoruz, bir çok site en iyi apsc sensör olarak belirtiyor bunu. d800 de 36mp işte, aynı veya benzer bir teknoloji ile üretilmiş bir sensör kullanıyor. ne kadar kötü olabilir ki...

d4 ün af modulüne sahip, 1x(36mp) - 1.2x(24mp) ve 1.5x(16mp) gibi resmen 3 ü 1 arada makina sunan d800 karşısında şöyle yapmalarını bekliyordum, ucuz bir 5d mark 3 ve çözünürlük olarak d800 ile yarışabilecek 5dx-3d çıkaracaklardı. nasıl bir yol izleyecekler çok merak ediyorum gerçekten de...

kalite kontrol konusunda haklısınız, daha dikkatli olmaları gerekiyor ama piyasaya sürülmemiş bir ürünü düzeltmek pek sorun olmayacaktır onlar için. umarım başka sorunlar olmaz...

İyi de 145tr nin de dediği gibi ortada D7000 gibi bir örnek varken, gidermek bence o kadar da kolay olmayabilir.
    D7000lerin yeni serilerinde problem yok diyorlardı ancak bakınca hala görülebiliyor.
    Kaldıki 2 senelik makina D7000. 1D MIII için de fokus sorunu var diyorlardı fw falan çıkarıldı ancak sorunu teyit edenler vardı hala. Makina oturmadan asla bir şey söylenemez. D7000 deneyiminden sonra bu kanıya vardım.

Canon lehine niye bir şey görmüyorsunuz onu anlayamıyorum.
    5DMII için hep bir ağızdan hız, fokus hızı ve de yüksek asa kabiliyetinin geliştirilmesinden bahsediyordu herkes. Kaldıki 5DMIInin de yüksek isolarda başarılıdır. Bu alet ise 2 stop kadar geliştirilmiş. Aynı şey D800 için de geçerli. MPyi arttırırken hızdan ve yüksek isodan ödün vermiş, ancak fokus hızı gene stabil deniliyor.

Bu arada NEX serisi ile aynı sensörü kullandığını söylediğiniz makinalara bakacak olursak alpha 900 ile de D3x aynı sensörü kullanıyordu ancak sonuçlar bambaşka direk oradan yola çıkamayız.

Canon 5D MII ile D700 ün aynı fiyatta olduğunu düşünürsek aradaki 200 dolarlık fiyat farkını hak edecek illaki bir şeyler eklemiştir diye düşünüyorum, bir şeyleri görmüştür Canon çünkü hitap ettiği müşteri profili işi bilen kimselerden oluşuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cem

Hala var olan ozelliklerin gelistirilmesi ama yenilik konusunda birsey yapilmamasi, mesela wifi entegrasyonu, adamlar sd karta wifi cipi yerlestirebilirken esekkadar govdeye koyamiyorlarmi bi cip, gps entegrasyonu, uzaktan telefonla kontrol icin bluetooth, wifi ile internete baglanip aninda flickr, 500px yada kendi kisisel depolama alanina fitograf yukleme gibi yazilimlar. Ayrica bir arkadas android yuklenmesinden bahsetmisti, ozel olrak tasarlanmis android tabanli bir sistem hic fena olmazdi.

Firmware'ler icin kullanilan dilin ne oldugunu bilmiyorum ama acikcasi android gibi sistemlerin acikcasi fotograf makinalarinda yavas kalmasi büyük ihtimal. Bu tarz cabuk tepki vermesi gereken cihazlarda daha düsük seviye dillerle yazilan (assembler) veya C++ gibi hafizaya tam kontrol saglayan diller kullanilmasi yerinde olur diye düsünüyorum.

Ama onun disinda wifi, bluetooth eklenebilir ama pil ömrü ve virüs/firewall gibi yeni problemler ortaya cikacaktir.

• @Cromartie

makinanın hali hazırda sorunlarını biliyorlar ve yeni versiyonlarda da düzeltemiyorlarsa başka bir boyuta geçmiş oluyoruz. kalite kontrol dediğimiz olay problemleri tespit etmek demek, problemleri çözememek başka bir konu.. eğer çözemiyorlarsa ne diyelim

tekrar söylüyorum, makinanın özelliklerine hiç bir şekilde laf etmedim. fiyat politikalarını eleştiriyorum sadece, d800 karşısında 3500 dolardan nasıl satılacak onu bilmiyorum. bütün forumlarda da bu konuşuluyor zaten. 4 sene önce çıkmış bir makinanın 2 stop daha iyi iso performansı sunmuş olması, normalde iyi bir af sistemi koymaları gerekirken koymayıp sonra koymuş olmaları müthiş mi sizce? bence değil.

sony in o zamanda yaptığı işlerle bu zamanda yaptığı işleri kıyaslarsak arada dağlar gibi fark var. kaldı ki sizin söylediğiniz nikon un lehine olan bir şey, sony gövdede olan sensör, nikon gövdede daha başarılı oluyor. bu mantıkla gidersek d800 daha avantajlı konumda olmuyor mu?

canon, hitap ettiği kullanıcı kitlesine 24-70 II yi 2300 dolara, 24mm is i 850 dolara falan satmak istiyor. hitap ettiği kullanıcılar diğer markalara da geçebilir, bu işle uğraşan kişiler hangi marka kendilerine hitap ediyorsa oraya yönelirler, bu kadar basit...

• quote:

@Cromartie

makinanın hali hazırda sorunlarını biliyorlar ve yeni versiyonlarda da düzeltemiyorlarsa başka bir boyuta geçmiş oluyoruz. kalite kontrol dediğimiz olay problemleri tespit etmek demek, problemleri çözememek başka bir konu.. eğer çözemiyorlarsa ne diyelim

tekrar söylüyorum, makinanın özelliklerine hiç bir şekilde laf etmedim. fiyat politikalarını eleştiriyorum sadece, d800 karşısında 3500 dolardan nasıl satılacak onu bilmiyorum. bütün forumlarda da bu konuşuluyor zaten. 4 sene önce çıkmış bir makinanın 2 stop daha iyi iso performansı sunmuş olması, normalde iyi bir af sistemi koymaları gerekirken koymayıp sonra koymuş olmaları müthiş mi sizce? bence değil.

sony in o zamanda yaptığı işlerle bu zamanda yaptığı işleri kıyaslarsak arada dağlar gibi fark var. kaldı ki sizin söylediğiniz nikon un lehine olan bir şey, sony gövdede olan sensör, nikon gövdede daha başarılı oluyor. bu mantıkla gidersek d800 daha avantajlı konumda olmuyor mu?

canon, hitap ettiği kullanıcı kitlesine 24-70 II yi 2300 dolara, 24mm is i 850 dolara falan satmak istiyor. hitap ettiği kullanıcılar diğer markalara da geçebilir, bu işle uğraşan kişiler hangi marka kendilerine hitap ediyorsa oraya yönelirler, bu kadar basit...

Önce şu Sony-Nikon mantığı üzerine konuşayım :)

Alpha 900 ile D3x arasındaki farkdan bahsederken aynı sensörü kullanan iki makina farklı algoritmalarda bambaşka sonuçlar verebileceğini söylemek istedim buradaki örnekte nasıl Nikon üstünsünse pekala tam tersi bir durum da olabileceğini demek istemiştim aslında.

Canon'un hitap ettiği kullanıcılar derken gene yanlış anlamışsınız. Aslında 5DMII gibi D700 gibi gövdeler daha ciddi kullanıcılara hitap eder demek istedim. Dolayısı ile bu kullanıcıları kandırmak kolay olmazdı. Yoksa Canon kullanıcısı bu tip şeylere kanmaz demedim :)

2 stop iso başarımı, daha iyi ve hızlı bir afyi şimdi koymuş olmaları aslında 5DMII'nin sınıf değiştirdiğini gösterir. Aynı şey D800 için de tersi olarak geçerli diye görüyorum. Kuş fotoğrafçısı yada muhabir gidipte kolay kolay 5DMII almazdı, çünkü hitabı daha çok o zamanlar için yüksek bir değer olan 21mp ile portre, reklam, moda fotoğrafçılığı hedeflenmiş. Şimdi ise sınırlarını genişletmiş adeta junior bir 1DX olmuş. D800 için ise bu durum tam tersi, daha yavaş ve de doğal olarak iso başarımı beklenmesi istenmeyecek bir gövde. Artık alanı değiştirilmiş bu D700/D800 serisinin.

İnşallah açıklayıcı olabilmişimdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: doroşenko
    sn 145tr

bence denklanşör arızasından ziyade Canon un ne yapacağını beklemek istediler oradan gelicek haberlere göre belkide bazı değişiklikler yapmak istediler.Yoksa daha üretim süreci başlamamış bir malda henüz deneme amaçlı çok sınırlı adette üretilmiş bir makinede problemi gidermek çok basit Nikon için.

Daha geniş miktarlarda üretime başlamadığından bu sorun genel bir sorunda denemez.Ben işin altında başka şeyler olduğu kanısındayım.

Tabiki firmalarin stratejilerinin bir kismini görebiliyoruz ve yorumlayabiliyoruz.
    Acikcasi bu tarz bir hileye gitselerdi üretim tesislerindeki lojistigi bahane etmek cok cok daha mantikli olurdu. Su an dizaynimizda bir problem var; onu cözmemiz mesajini veriyorlar. Atiyorum x cipinin dagitiminda problem var; bekliyoruz diyebilirdi. Japon firmalarinin cok yakin calistiklarini düsünürsek, bu tarz durumlarda cip üreticisinin de tolere edebilecegi oyunlar dönmesini daha akla yatkin buluyorum.

• @Cromartie

peki size şunu sorayım, d800 ile muhtemel a99 arasında ne kadar fark olur? sony veya nikon, birindeki algoritma mutlaka daha iyi olur ama d3x ve a900 arasındaki fark kadar olmaz

ben olaya üretici ve tüketici gözüyle yaklaşıyorum. bir firma ürün çıkartırken kullanıcıları olabildiğince mutlu etmeye çalışmalıdır. bu kullanıcılar ister bu işten para kazanan birisi olsun, isterse de makinayı 3m kar altına sokmakla meşgul birisi olsun 5d mark 3 ün fiyatına en çok 5d mark 2 kullanıcıları sevinmiştir aslında, makinaları çok fazla değer kaybetmeyecek d3x örneği olmayacak mesela..

kesinlikle haklısınız, 5d serisi bahsettiğiniz gibi gerçekten de sınıf değiştirdi. ama şöyle bir sorun karşımıza çıkıyor, d800 gibi yüksek çözünürlüklü ve biraz daha yavaş(af modulü olarak değil, sadece fps olarak) bir gövde isteyen kullanıcılar var, canon çıkartıcağı zaman ne kadara satıcak? eğer fiyat olarak d800 e benzer olucaksa bütün bu söylediklerimi geri alırım ama işte buna da pek ihtimal vermiyorum. umarım siz beni bu noktada anlamışsınızdır

ekleme:

aklıma gelmişken bir şey daha sormak istiyorum, ikinci paragrafınıza yönelik olucak sanırım. mark 2 kullanıcıları böyle bir af sistemine rağmen yüksek çözünürlük verdiği için seçtiler, öyle değil mi? sonuçta daha fazla detay almak için bu kamerayı aldılar. aradan 4 sene sonra sadece 1mp artış olması sizce doğru mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@rvelous -- 4 Mart 2012; 21:02:42 >

• quote:

@Cromartie

Sn M@rvelous
    Katılıyorum.
    Bu tarz makineler genelde bu işten ekmek yiyen insanların makinesi.Durum icabettiğinde anında marka değiştirebilecek insanlar.Serbest çalışan insanların zaten her zaman ekipman için ayırdığı bir para oluyor.Kurumsal bazda çalışan pro lar ise sadece yönetime şu şu ekipmanı almamız lazım diyor tak şirket alıp faturasını istiyor.Eski ekipmanda şirkette farklı işlerde değerlendiriliyor yada benzer kurumlara satılıyor.(meslek hayatımdan ve hali hazırda bir kaç yakınımdan dolayı biliyorum)

Küresel bazda ekonominin kötüye gittiğini gören ve bunun olumsuzluğundan bizzat zarar ederek etkilenen Sony gibi firmalar f/p oranı yüksek makina ve modeller çıkarıyor en basit örneğide Yeni Nex 5N.Tabi haliyle ticari ortaklığı bulunan Nikon gibi firmalarda onu takip ediyor.

Canon unda bu ekonomik şartlara adapte olup fiyat politikasını daha akılcı belirlemesi gerekiyor.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.