Şimdi Ara

Nissan - Mazda : Omur boyu ve sınırsız km garanti (AMERİKA)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
1
Favori
8.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hyundai ve Kia'nın Amerika garantilerini incelerken Japonlar çok çok iyi araçlar yapıyor diye dusundum. Youtube'da "Mazda Warranty" yazdım. Bir video'ya tıkladım. Amerika'daki bir firma Nissan ve Mazda araçlara sıfır ya da ikinci el alsanız bile servis için kendisine gittiğiniz süre içerisinde arabayı başkasına satsanızda o başkası yıne bu servise bakım için gelmeye devam ettiği sürece MAZDA ve NISSAN marka araçlara "Ömür boyu" ve "Sınırsız km" garanti veriyor. Hemde aracın motor, mekanik vs. tum parçalarına... Söyleyecek kelime bulamıyorum su an

http://www.youtube.com/watch?v=Ps3Uf4D-GmQ
    http://youtu.be/-EGH_TWNvXk
    http://youtu.be/xM7jX_xhQ_M

www.johnleenissan.com >>Siteye girip özellikle sitedeki videoları da inceleyin lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plectrum -- 2 Mart 2012; 4:43:11 >

• ömür boyu diye tabir edilen süre zaten 10 yıl değil mi ?

ama sınırsız km garantisi vermeleri muazzam bir olay. acaba bu markayla mı yoksa oradaki distribütör firmalarla mı alakalı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: altunay2

ömür boyu diye tabir edilen süre zaten 10 yıl değil mi ?

ama sınırsız km garantisi vermeleri muazzam bir olay. acaba bu markayla mı yoksa oradaki distribütör firmalarla mı alakalı ?

10 yıl değil sınırsız yıl ve sınırsız km
    Tabiki hem marka hem de ordaki distributorlerin bayilerinin rekabeti de var. Ama araştırıyorum başka markalarda bu garantiyi bulamadım su an....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plectrum -- 2 Mart 2012; 4:39:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: plectrum

quote:

eğer ömür boyu ibaresi kullanıldıysa bu 10 yıl demek en azından parça tedarikinde durum bu.. örneğin; bir aracın üretimi bitse de ömür boyu o marka, parça tedariki sağlamak ve üretmek zorunda. ama burda bahsedilen ömür boyu süresi 10 yıldır.

yada bazı elektronik ürünlerde ömür boyu granti ibaresi bulunur ama garanti süresi 7 yıldır.

fakat araç konusunda hiç ömür boyu garanti diye bir şey duymadığım ve karşılaşmadığım için süresini bilemiyorum. ama sınırsız bir süre olmadığı kesin. muhtemelen oradaki düzenlemeler doğrultusunda bir süre sınırı vardır. bunun aksi durumda zaten mantıksız olur.

• quote:

quote:

quote:

eğer ömür boyu ibaresi kullanıldıysa bu 10 yıl demek en azından parça tedarikinde durum bu.. örneğin; bir aracın üretimi bitse de ömür boyu o marka, parça tedariki sağlamak ve üretmek zorunda. ama burda bahsedilen ömür boyu süresi 10 yıldır.

yada bazı elektronik ürünlerde ömür boyu granti ibaresi bulunur ama garanti süresi 7 yıldır.

fakat araç konusunda hiç ömür boyu garanti diye bir şey duymadığım ve karşılaşmadığım için süresini bilemiyorum. ama sınırsız bir süre olmadığı kesin. muhtemelen oradaki düzenlemeler doğrultusunda bir süre sınırı vardır. bunun aksi durumda zaten mantıksız olur.

Su an bir tane Honda "Lifetime Warranty" buldum. Orda 2090'da olsa sen ölene kadar garantili diyor. Ama powertrain için vermişler Honda'da. Bu durumda 10 yıl sınırlaması veya km sınırlaması yok Nissan ve Mazda'nın garantisi için

http://youtu.be/eu0RN0JhQAM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plectrum -- 2 Mart 2012; 4:59:47 >

• Sonucta bunu bayi kendisi veriyor tum bakimlar orada yapilsin diye ve servislerdeki parca iscilik fiyatlari cok yuksek Amerikada. Serviste 100 dolara satilan parcayi internetten %30-40 arasi daha ucuza alabiliyorsunuz(yan sanayi degil orginal). Iscilik zaten artik ne tutturulursa.

Dusunun bu aracin yuz bin milde trigeri degisecek diyelim mecbur bu adamlara gotureceksiniz sizden 1000 dolar alacaklar. NE o garanti devm ediyor.Her yag degisiminde disarinin 2 kati para odeyeceksiniz vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berk984

Sonucta bunu bayi kendisi veriyor tum bakimlar orada yapilsin diye ve servislerdeki parca iscilik fiyatlari cok yuksek Amerikada. Serviste 100 dolara satilan parcayi internetten %30-40 arasi daha ucuza alabiliyorsunuz(yan sanayi degil orginal). Iscilik zaten artik ne tutturulursa.

Dusunun bu aracin yuz bin milde trigeri degisecek diyelim mecbur bu adamlara gotureceksiniz sizden 1000 dolar alacaklar. NE o garanti devm ediyor.Her yag degisiminde disarinin 2 kati para odeyeceksiniz vs.

Türkiye'deki gibi bakmışsınız olaya. Orası ozgurlukler ulkesi Amerika. Triger 200$ standartsa tum bayilerde aynı fiyatta standart orda. İşçilik saat ucretleri de standart. Yapılacak tum servis işlemlerinde bir standart var. Ona uymazlarsa adama dava açarlar adam marka bayiliğini kaybeder. Türkiye Cumhuriyeti değil orası Amerika

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

Sonucta bunu bayi kendisi veriyor tum bakimlar orada yapilsin diye ve servislerdeki parca iscilik fiyatlari cok yuksek Amerikada. Serviste 100 dolara satilan parcayi internetten %30-40 arasi daha ucuza alabiliyorsunuz(yan sanayi degil orginal). Iscilik zaten artik ne tutturulursa.

ülkemizde henüz olmadığı için bize yabancı ama dünyada kullanılmış arabalara garanti satan şirketler var.

bunları sigorta gibi düşünün, nasıl ki siz sigorta primi ödüyorsunuz, sonra araç kaza yapınca sigorta size para ödüyorsa, bunda da siz şirkete her sene para ödüyorsunuz onlar da araçta arıza çıkınca size ödüyorlar.

çok arıza çıkartan, parçaları-servisi çok pahalı olan araçların primi pahalı, aksi durumda olan genelde japon araçlarının primi ucuz oluyor.

bu videodaki bayiiler de bu şirketlerle anlaşıyorlar sattıkları arabaları sigortalıyorlar, farkı ise siz sigorta veya garanti şirketine para vermediğinizi sanıyorsunuz ama bakım için bayiye gittiğinizde bakım ücretinin içine yedirilmiş olarak ödüyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

ülkemizde henüz olmadığı için bize yabancı ama dünyada kullanılmış arabalara garanti satan şirketler var.

bunları sigorta gibi düşünün, nasıl ki siz sigorta primi ödüyorsunuz, sonra araç kaza yapınca sigorta size para ödüyorsa, bunda da siz şirkete her sene para ödüyorsunuz onlar da araçta arıza çıkınca size ödüyorlar.

çok arıza çıkartan, parçaları-servisi çok pahalı olan araçların primi pahalı, aksi durumda olan genelde japon araçlarının primi ucuz oluyor.

bu videodaki bayiiler de bu şirketlerle anlaşıyorlar sattıkları arabaları sigortalıyorlar, farkı ise siz sigorta veya garanti şirketine para vermediğinizi sanıyorsunuz ama bakım için bayiye gittiğinizde bakım ücretinin içine yedirilmiş olarak ödüyorsunuz.

O tarz ekstra ödemeler yok diyor sitede. Dikkat etmemişsiniz sanırım.

http://www.johnleenissan.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plectrum -- 2 Mart 2012; 5:58:11 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

O tarz ekstra ödemeler yok diyor sitede. Dikkat etmemişsiniz sanırım.

http://www.johnleenissan.com/

dediğimi okumamışsınız sanırım, "bakım ücretinin içine yedirilmiş" dedim.

olup olmadığını anlamak için aynı bakım başka bayide ne kadar, özel garajda ne kadar, bunların bayisinde ne kadar onu mukayese etmek lazım.

başka nissan bayisinde 100 dolar olan bakım bunların bayide 150 dolarsa 50 sini garanti şirketine veriyorsun demektir.

• quote:

quote:

Türkiye'deki gibi bakmışsınız olaya. Orası ozgurlukler ulkesi Amerika. Triger 200$ standartsa tum bayilerde aynı fiyatta standart orda. İşçilik saat ucretleri de standart. Yapılacak tum servis işlemlerinde bir standart var. Ona uymazlarsa adama dava açarlar adam marka bayiliğini kaybeder. Türkiye Cumhuriyeti değil orası Amerika

Ben Amerikada yasiyorum servislerde gozumle gorduklerimden bahsettim.

Bu arada bildiginizin tam aksine Amerika serbest piyasadir kimse fiyat dayatamaz (istisnalar haric) Yani isteyen istedigi fiyati koyar alip almamak sizin elinizdedir. Yedek parcalarin uretici tarafindan tavsiye edilen fiyati vardir fakat bayi bu fiyattan satmak zorunda degildir. Ayrica benim bahsettigim bu tavsiye edilen fiyatin %30 altina bulanabilecegidir parcanin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 2 Mart 2012; 6:58:15 >

• quote:

quote:

quote:

Bu arada bildiginizin tam aksine Amerika serbest piyasadir kimse fiyat dayatamaz (istisnalar haric) Yani isteyen istedigi fiyati koyar alip almamak sizin elinizdedir. Yedek parcalarin uretici tarafindan tavsiye edilen fiyati vardir fakat bayi bu fiyattan satmak zorunda degildir. Ayrica benim bahsettigim bu tavsiye edilen fiyatin %30 altina bulanabilecegidir parcanin.

Gidip görmeyenin anlaması zor Berk Bey Türkiye'ye ziyarete gelen tüm arkadaşlarım bakım fiyatlarını duyunca oha ne kadar şanslısınız insanlar aracını yetkili servise sokacak kadar zengin mi yorumlarıyla karşılaşmıştım

• quote:

quote:

quote:

yo men whatz up nigga diyince indirim oluyormu onu söyle adaş

• ek ucret falan eklenmiyor servis faturasına rahat olun. Adamlar guveniyor japonlara. Aradım bu tarz omur boyu ve limitsiz km garanti verilen baska marka bulamadım. Adamlar isim yapmış floridada. amerikada oturanlar gidip görsun, hatta arabalarınızı satıp ordan araba almak oldukça mantıklı seçim olur sizler için
  • bızler clio symbole rekor kırdırırsak bizim ulkemizde bunu goremeyiz sanırım hiçbır zaman
  • quote:

quote:

özgürlükler ülkesi mi ? hani şu zencilere ve kızılderililere hala eziyet edilen, 2. sınıf vatandaş sayılan , tüm müslümanlara öcü gibi bakılan, polislerin istedii vatandaşı saniyede yere yatırıp döven, sırf özgür insanları köleleştirmek için yani savaş açmak için, kendi ikiz kulelerini patlatan bi ülke, ne de özgürlükler ülkesi amannn. yesinler amerika hayranlıgınızı..

• Bizde de bir ara Kia Sorento ilk sahibi için bakımları yetkili serviste yapılmasi koşuluyla ömür boyu garantili satılmisti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akdogan911

özgürlükler ülkesi mi ? hani şu zencilere ve kızılderililere hala eziyet edilen, 2. sınıf vatandaş sayılan , tüm müslümanlara öcü gibi bakılan, polislerin istedii vatandaşı saniyede yere yatırıp döven, sırf özgür insanları köleleştirmek için yani savaş açmak için, kendi ikiz kulelerini patlatan bi ülke, ne de özgürlükler ülkesi amannn. yesinler amerika hayranlıgınızı..

Benim bakış açım da şoyle bu konuda:

Muslumanından tutun da her turlu dinden mezhepten insan orda yasıyor. Fethullah Gulen bile bu ulkeyi terkedip orda yasama gereği duyuyorsa bir nedeni vardır diye dusunmek lazım.İkiz kuleleri amerika kendi patlattı vs. kesin bir bilgi veremeyiz bu konuda. Zencilere eziyet nerde goremedim full NBA zenci basketçi kaynıyor kimsenin eziyet ettiği yok su an. Polis birimine bakın Amerika'da devlet memuru olan polislerin içinde 50 ulkeden binlerce insan mevcut. Gayet ozgur bir ulke bana göre. Hayranım gerçekten çunku vatandasına önem veriyor. Teknolojiyi geliştiriyor. Bilimi geliştiriyor. Sağlık konusunda birçok yeni buluşlara imza atılıyor. Kullandıgınız bilgisayar amerikan icadı, su an kullandıgımız internette onların icadı. Siz bunlara hayranlık duymuyor musunuz?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: akdogan911

Benim bakış açım da şoyle bu konuda:

Muslumanından tutun da her turlu dinden mezhepten insan orda yasıyor. Fethullah Gulen bile bu ulkeyi terkedip orda yasama gereği duyuyorsa bir nedeni vardır diye dusunmek lazım.İkiz kuleleri amerika kendi patlattı vs. kesin bir bilgi veremeyiz bu konuda. Zencilere eziyet nerde goremedim full NBA zenci basketçi kaynıyor kimsenin eziyet ettiği yok su an. Polis birimine bakın Amerika'da devlet memuru olan polislerin içinde 50 ulkeden binlerce insan mevcut. Gayet ozgur bir ulke bana göre. Hayranım gerçekten çunku vatandasına önem veriyor. Teknolojiyi geliştiriyor. Bilimi geliştiriyor. Sağlık konusunda birçok yeni buluşlara imza atılıyor. Kullandıgınız bilgisayar amerikan icadı, su an kullandıgımız internette onların icadı. Siz bunlara hayranlık duymuyor musunuz?

Alıntıları Göster
    Mazda Nissanda ömür boyu garantinin ne anlamı var ki, zaten bu otomobiller fyağ-su koy devam et şeklindeki otomobiller. 300 bin km lere kadar bakımı yapıldığı sürece tık demiyorlar. Millet 90' accord u 1 milyon mil kullanmış. Buna ömür boyu garanti olsa ne olmasa ne. Zaten ömür boyu garantili aman garantisi bozulmasın diye 30 yıl turşusunu mu kuracağız arabanın :)
    Fransız otomobillere ömür boyu garanti verirse o zaman tamam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Scorp3867

Mazda Nissanda ömür boyu garantinin ne anlamı var ki, zaten bu otomobiller fyağ-su koy devam et şeklindeki otomobiller. 300 bin km lere kadar bakımı yapıldığı sürece tık demiyorlar. Millet 90' accord u 1 milyon mil kullanmış. Buna ömür boyu garanti olsa ne olmasa ne. Zaten ömür boyu garantili aman garantisi bozulmasın diye 30 yıl turşusunu mu kuracağız arabanın :)
    Fransız otomobillere ömür boyu garanti verirse o zaman tamam.

Adamlar arabaya guveniyorlar işte Japon malı sonuçta Fransızların şimdi verdikleri garanti bile çok su an onlarda 3 yıl dunya rekoru zaten kendilerine göre :D Zaten fransızlar giremiyor dunya'nın en buyuk otomobil pazarı amerikaya. Bizim gibi gelişmemiş ulkelere satıyorlar arabaları. Ya da işte nasıl olsa 10 yaşında hurdaya ayrılacak deyip bazı avrupa ulkelerine vs.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.