Şimdi Ara

PS Vita Satışları 1.2 Milyonu Geçti

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  •  
        Sony yaptığı duyuruyla 26 şubat tarihi itibariyle tüm dünyada PS Vita satışlarının 1.2 milyonu aştığını duyurdu. Bunun yanı sıra dijital ve kutulu oyun satışları da 2 milyon satış rakamına erişmiş.
     
        Konu hakkında açıklama yapan Sony'nin önde gelen isimlerinden Andrew House, PS Vita'nın gerçek anlamda zengin içerikli taşınabilir konsol eğlencesi sunmayı hedefleyerek tasarlandığını ve satış rakamlarıyla bunun müşterilere olan yansımasını gördüklerini belirtti:
     
    "Tedarik sürecinde 3. parti yapımcı ve dağıtımcılarla ortak çalışarak en iyi marka ve oyun isimlerini PS Vita'da oynanabilir kılacağız. 2012 yılında sunacağımız oyunlar dünyanın her köşesindeki oyuncu için birşeyler sunacak."
     
        Sanırız bu noktada House, hem Japon hem de batılı oyuncuları tatmin edecek bir liste sunacaklarını ima etmiş. Şu an için Japonyada pek başarılı olamayan el konsolu batıda daha çok ilgi görüyor. Elbette ki bunda en büyük sebep oyun paletinde Japonlara hitap eden oyun sayısının azlığı.








  • Satamaz diyenlere ibret olsun!

    Edit



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goku2 -- 28 Şubat 2012; 16:32:42 >
  • Satamaz demişlerdi ancak şimdiden bu kadar sattıysa yıl sonuna kadar iyi bir rakama ulaşır. Bu yıl en çok satan konsol olabilir..
  • @goku2 sattıkları zaman senin cebinedemi para koydular ne kadar fanboysunuz ya
  • @ZaptoZ ne alakası var kardeşim. Burada o kadar çok VITA kötü gösterildiki 3DS'e rakip bile olamaz gibi yazılar vardı. Yoksa burada fanboyluk yaptığım yok. Sadece konsolun gerçekten başarılı olduğunu dile getirmek istedim. Yoksa ne kazancım olacak biraz mantıklı düşünelim lütfen.
  • Vita yüzleri güldürecek.
  • satsınki biraz indirim gelsin
  • Vay beee
  • açıkçası bana kızmayın ama şuana kadarki satış cidden beklenenin çok altında zaten bikaç aydır japonyada satış devam ediyor görünen oki avrupada tamamiyle büyük bir patlama yapamamış kesin sonuçlar 5 veya 6. haftasının artından satış sıralamasında belli olur
  • ben konsola Kötü Demem Ama Derdi Çok memory card ayrı dert pil ömrü ayrı dert Bu satışlar Az Geldi Bana bukadar pahalı konsollun Bukadar satması normal oyun bile 2 gün içinde 2 milyonu aşıyor Tabi Tutan oyunlar için diyorum Bana Kalırsa Az bir Rakam
  • Yukarıdaki arkdaşın dediği gibi.Sonny çalışmalarındaki en kötü yanı kullanıcıdan ziyade cebini düşünüyor adamlar.Tamam ciddi manada kaliteli ve güzel ürünler sunuyorlar ona bir lafım yok fakat alıcıları sony'den bir ürün aldığında diğer incık cıncık parçaları alması içinde mecbur tutuyor bir firma bunu yapmamalı.En azından uygun seviyede bir opsiyon sunmalı ama ben boşa konuşuyorum tabi sonny kim bu dediklerimi yapmak kim:).PsVita donanımsal olarak güçlü ve güzel bir cihaz fakat türkiye pazarında ortalama geliri olupda almak isteyenlere biraz uzak bir ürün :)
  • Süper bir konsol herkese öneriyorum.Eğer 3DS niz varsa boşuna almayan çünkü 3DS'e verdiğiniz 800 tl boşa gidiyor:D:D
  • 1.2 milyonu aşması pek bir anlam ifade etmez.Zaten alsınlar.Yakında 2.el kelepir fiyata çok vita bulunacak.Sony yavaş yavaş ayarı verecektir.Hem devlete verği ğideceğine korsana gitsin demi.N e de olsa devletimiz korsandan da vergi alıyo. İşte bu yüzden bu ülkede korsan kullanmak bir hak.
  • 1 milyon sattı diye sevinenler var.
  • Beklenen bişeydi bence psp de ilk cıktıgında böyle satış rakamları görmüştük
  • Her zaman olduğu gibi bu rakam mağaza ve distributorlere dağıtılmış rakam mı yoksa son kullanıcıya yapılan satış adedi mi söylenmemiş. Sırf milleti gazlamak ve vita başarısız olmadı demek için balon haberden başka bir şey değil. Zira Sony eşittir bullshitting her zaman.
  • quote:


    1 milyon sattı diye sevinenler var.

    Cihaz batıya çıkalı 6 gün oldu. Bu bir konsol, 40-50 dolarlık oyun değil.

    Bir kısım yorumlar da ilginç. Sony bu cihazla hafıza kartı mecbur kılıyor ve pili az gidiyor denmiş. Şimdiye kadar çıkan tüm el konsolları, buna 6 yıllık PSP ve nintendo DS de dahil ek hafıza kartı alımını mecbur kılıyor. Ne yapsınlar içine apple 4GB koyup sonra kart okuyucu koymasın mı? Arada 200 dolar fiyata 8GB ve 16GB lık da model mi çıkarsın?
    Pil ömrü de 3Ds ten daha uzun. 3Ds de 266 MHZ işlemci var PS Vita 'da 2000Mhz 4 çekirdekli işlemci ve 800Mhz 4 çekirdekli ekran kartı var. Daha ne kadar pil ömrü olmalı bu kadar güçlü sisteme? Pili çok gitsin diye aleti kalınlaştırsaydı bu sefer de hem ağır hem de kalın diyecektiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

    Süper bir konsol herkese öneriyorum.Eğer 3DS niz varsa boşuna almayan çünkü 3DS'e verdiğiniz 800 tl boşa gidiyor:D:D


    Faillerin efendisi vatanda 549 lira
    ayriyetten her ilk çıkışta böyle patlamalar olur alıcak olan herkez yükleniyor çünkü 3. yada 4. haftadan sonra asıl durum belli olur bence
  • "Sony yaptığı duyuruyla 26 şubat tarihi itibariyle tüm dünyada PS Vita satışlarının 1.2 milyonu aştığını duyurdu. "

    yanlış anlamışsınız, haberde açıkça tüm dünyada 1.2 milyon satıldı diyor. sadece batıda değil.. cihaz japonya'ya çıkalı aylar oldu, satış rakamlarını takip ediyorsanıuz o rakamın 600 bin civarı japonya'dan zaten. cihaz çıkalı 1 hafta oldu batıda, amerika+avrupa=600 bin iyi bir rakam da değil, zira konsol ilk kez japonya'da(ki japonya sony'nin anavatanı) çıkışını yaptığında sunduğu 3-5 oyunla bile 350 bin kadar satmıştı. bu şu demek, batı çıkışı başarılı olsaydı satış rakamları 600 bin değil 700 binden daha fazla olmalıydı. yani vita 30'a yakın çıkış oyunuyla bile batıda doğu çıkışı kadar etkili olamadı. satışların çıkış evresinden sonra durulacağını düşünürsek, ileriki haftalarda daha da kötü olacak.

    ha bir de işlemci meselesine gelirsek, çıkmak üzere olan HTC One, yazın çıkacak olan Samsung Galaxy 3 ve diğer telefonlarda 1.5 Ghz 4+1 çekirlekli(+1 dediğim çekirdek 500 mhz) işlemci ve 12 çekirdekli tegra 3 var, yani işlemci gücü vita için çok birşey değil. he ayrıca, 3ds vatandan 550 lira civarına alınabilirken vita wi-fi 800 tl ve 3g li olanlar vodafone paketleriyle 1500 tl. e okadar paraya da bi zahmet o işlemcileri koysunlar.

    önemli olan konsolun gücü vs. değil oyunları, 30 çıkış oyunluyla yapması gereken satışı yapamaması vita nın şu an için başarısız bir konsol olduğunu gösteriyor. sony'nin stratejisi belli, konsollarını satılacağı fiyata göre çok yüksek donanımla çıkarıyor, ilk 3-4 yıl kar etmiyor. eğer satışlar bu ivmeyle gitmez yavaşlarsa sony zararına zarar katar ve çekilir. o yüzden böyle saçma sapan açıklamalarda bulunup sattırmak için ellerinden ne geliyorsa reklam vs. coşturuyorlar. zaman gösterecek ne olacağını..




  • Umarım amacına ulaşır...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.