Şimdi Ara

baymak kombi arıza (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
341
Cevap
22
Favori
337.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: safrangrad

    Merhaba,
    Baymak eco 3 fi 240 kombim var. E10 hatası veriyor. Su kalmamış sanırım, basınç 0,5'in altında. Basıncı artırmak için vanayı açıyorum fakat hiç bir şey olmuyor. Bununla ilgi ne yapabilirim?

    Şebeke basıncın 0,5 barın altında değil ise (genelde istanbul'da ben 6-7,5 bar arasında ölçüyorum, tabi okunan değer sizin evinizin kotuna da bağlı neyse geçelim orayı) kombiye su besleyen şebeke hattını kontrol edin evdeki tüm musluklar güzelce akıyorda kombiye su gitmiyorsa demek ki kombinizin su doldurma vanasında bir sıkıntı var yada hatta kocaman bir patlak (bu olsa belli olur tabiki) kombiye su gidiyorsa zaten sesi duyarsınız.




  • arkadaşlar bende baxi eco3 kombi var, e03 hatası alıyorum kombiyi zorladığımda biraz araştırım kombinin hava prostatı yani basınç sensörü arızası aldığını öğrendim şimdi hava prostatına giden kabloları sağlamladım ve hava hortumlarını çıkarıp bir iki üfleme hareketi yaptım şimdilik iyi farklı önerileriniz varsa söyleyebilirsiniz ana kartında arıza olabilir dedi bi kaç servis ama para yedirmek istemiyorum

    http://fatihsogutma.net/admin/uplfiles/214711k.jpg

    basınç sensörü
  • arkadaşlar aynı sorun tekrar etti, sizce sorun nerde olabilir ? basınç sensörü çalışıyor gibi gözüküyor fakat ben E03 hatası almaya devam ediyorum. E03 neyden kaynaklanıyor acaba ?
  • Arkadaşlar selam. 240fi kombide ben de sorun yaşadım. kalorifer sorunsuz çalışıyor ancak, sıcak su kısa süre deverye girip sonra devre dışı oluyor ve su ısınmıyor. Buradaki önerileri uygulamaya çalıştım ancak beceremedim :)
    Tam pes edip kombiyi geri toplarken tekrar çalıştırdım ve farkettim ki, kombi suyu aşırı derecede ısıtmaya çalışıyor, yani alev miktarı baya yükseliyor ve alevler önce dipten ve sonra tamamı sönmeye başlıyor. Ben de gaz debisini azaltmak için kombi girişindeki gaz vanasını mimimuma yakın bir seviyede kıstım. Böylece alev çok yükselmedi ve su+kaloriferim ısınmaya devam etti.
    Benzer sorun yaşayan arkadaşlar deneyebilir.
    Gaz giriş basınıcını bu şekilde düşürmem kombime zarar verir mi arkadaşlar, fikriniz var mı?
  • Sizlere güncel baymak ORJİNAL Teknik servislerinin nasıl çalıştığını anlatmak istiyorum ;

    08.02.2013 tarihinde Baymak servisine kombi doldurma musluğunun arızalı olduğunu bildirdim. 10.02.2012 tarihinde yedek parça ile gelmeyen teknik servis , 50 TL servis ücreti aldı. Arızayı fatura üzerine yazdı. Fiyat teklifi vereceğini söyledi. 1 hafta sonra, 3 kez telefonla aradım bilgi vermediler. Merkez satış birimine maille durumu bildirdim.

    21.02.2013 te telefonla aradılar. Yanlışlıkla müşteri arızasını kapattıklarını bildirip, internet üzerinde 15-25 TL olan doldurma musluğu için 50+180=230 TL talebinde bulundular.

    Müracaat talebinde belirtilen, doldurma musluğunun yanında, fazla yakıt yaktığı için "gaz basınç değerlerinin ölçülmesi talebi de yerine getirilmemiştir.

    Verdikleri cevap ise şunu gösteriyor ;

    Tüketiciden , sadece fiyat teklifi ücreti olarak 50 TL almayı, ve bir musluk parçası için 230 TL fiyat verilmesinin sonucunda,
    sadece fiyat teklifi ile para kazanma yolunu şirket politikası haline getirmeleridir.

    Bu yazıyı okuyan vatandaşlar Baymak ORİNAL teknik servisini çağırırken iki kez düşünmeli,




  • Baymak kadar rezil bir firma görmedim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: safrangrad

    Merhaba,

    Baymak fi 240 kombim çok gürültülü çalışıyor. Isıyı artırınca su damlatıyor. Sesten dolayı bir süre sonra yazlık konuma alıyorum. Daha sonra da E10 (düşük basınç sinyali) veriyor.Servis;
    1- Genel Bakım 90 tl
    2-Genleşme tankı basınç ayarı 120 tl
    3- Fan motoru değişimi 330 tl. Toplamda 540 liralık masraf çıkardı. Bu ücret sizce normal mi?

    Başka bir servis çağırmalısın, size gelen servis değil "yamyam". Genleşme tankınızda basınç düştüğü için
    en küçük su kaçağında E10 veriyor. Gelen servis size Azot gazı basıyorum deyip 1.5 bar hava basacak, istediği ücret 120 TL. Kombinin içini silecek belki elektrik süpürgesiyle tozları alacak ücreti 90TL.
    Bana gelen servis ses yapan fanı söktü temizledi, isterlerse yaparlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: türbinbakım

    Merhaba arkadaşlar bizim Baymak Baxi eco 240 Fi kombide sağlık sıhhat ve mutlulukla çalışırken dün arıza yaptı kombi 80 °C kadar ısıtıyor (en düşük ayarda olsa dahi) sonra duruyor ve 10 saniyede bir durup çalışıyor ilk başta arızanın NTC sensöründen olabileceğini düşünerek söktüm ısıtınca direnç düşüyordu olması gereken değerede yakın direnç verdiği için (yabancı kaynaklardan logaritmik sıcaklık fonksiyonlarını bulup denedim) sorunun onda olmadığını anladık ama yinede içimiz rahat etsin 10 liralık bişey diye yenisini taktık tabi hiçbir düzelme olmadı. Önceki NTC yi kombi çalışırken sıcak suya sokuyorum tık duruyor o sıkcaklıkta bırakırsan çalışmıyor (su 80 ° C bile sıcak) çıkarıp soguk suya sokunca çalışıyor sonunda böyle kontrol edecegiz gibi duruyor. . Daha önceden böyle bir sıkıntı yaşayan arkadaşımız var mı? varsa bu sorunu nasıl çözdüler acaba, sonunda teşhis kart arızasına gidecek gibi görünüyor, kart üzerinde de azıcık eleman var tespit edemedik tabi arızalı olan varsada bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Bu bizim kart degil bizim rölelerin markası değişik onun dışında aynı.

     baymak kombi arıza


    Merhaba NTC zaten kolay kolay arıza yapmıyor bizim kombinin sorununu çözdük sıkıntıyı karttan sanıyorduk fakat sorun kombinin diyaframının orada musluk suyunu açınca çıkan bir mil var onun ucanda bulunan seçici bir sviç var (3 kablo giriyor mavi siyah ve kahverengi bir sacın üzerinde montajlı üstünde no nc ve c yazıyor bunların anlamı normaly open normaly close ve common bir ölçü aletiyle bu sviçi kontrol edin derim) arızanın ondan kaynaklandığını tespit ettim normalde açık olan kontak kapalı gibi görünüyordu sıkıntı bu svici değiştirince çözüldü NOT: yazı türbinbakım arkadasın yazısıdır alıntıdır.

    türbinbakım arkadaştan yardım istemiştim ve yardımcı oldu allah razı olsun.fakat ben daha önce kartı kurcaladıgım için kartı bozdum neyse
    kısaca bizim gibi bu arızayı yaşayan arkadaşlar bu swıtch kontrol etsin büyük ihtimalle arıza bu kısımdan kaynaklanıyor olacak.. benim yaptıgım gibi kartı bozmasın ayrıca Baymak kombi için kullanılan NTC normal ısıda 10K değerini gösteriyor ısındıkça direnç ( 4K gibi )düşüyor.

    baysedilen switch sıcak su ile petek suyu çalışmasını değiştiren switchdir. kombi petek hattı çalışmasına karşın switch bozuk oldugunda sıck su çalışıyormuş gibiısıttıgından bu arıza yaşanıyor bana biraz tuzluya patladıgından paylaşmak isedim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: azerr

    merhaba arkadaşlar bana yardım edecek birisi varmı? bendede baymak 240 kombi var . ben iki ayönce kartı tamir ettirip izne ayrılmıştım. izin dönüşü kombim çalışmıyor kartı söküp göturdüm arıza karttan değilmiş. kombiyi açıyorum çalışmıyor.kapalı konumda kalıyor reset lenmiyor. devamlı alttaki düğme yanıyor. bir arkadaşım aç kapa düğmesinden olabilir dedi adı konum anahtarı imiş servisten başka yerde bulunmuyormuş serviste 45 lira istedi bana pahalı geldi almadım.ufacık bir plastik parçası o kadar edermi. kendiminkini söküp inceledim anormal bi durum yok acaba arıza nereden yardım ederseniz çok sevinirim teşekkürler.

    Hay allah razı olsun az daha bende kart arızalı diye onarıma götürecektim.
    Meğersem switch içine su kaçmış sorun ondanmış.Saç kurutma makinesi ile kuruttum ve taktım artık ne arıza lambası yanıyor ne başka bir şey.
    Az daha durup dururken 400 tl verecektik birde sorun çözülmeyecekti.




  • Merhaba,
    Baymak baxi eco 240 fi model kombim sıcak suyu kullanırken bir anda kırmızı led ışığı yanarak çalışmayı bıraktı. Kış konumunda da sıcak su konumunda da çalışıp ateşleme yaptıktan 10-15 saniye sonra klavuzunda anlatılan blokaj göstergesi olan kırmızı uyarı led ışığı yanmakta (gaz blokajı, ateşleme problemi) alevi kesip oylece kalmakta. Reset yapıtığımda normal hale geliyor ancak çalıştırdığımda tekrar aynı problemi yaşıyorum. Konu başlığı altındaki mesajları okudum ve bir arkadaşın yazdığı grundfos yazan pompaya bahsettiği işlemi uyguladım pompa çalışır halde herhangi bir kitlenme yok gibi duruyor @falcon08 isimli üye aynı sorunla karşılaşarak bacada bulunan "air pressure swich" aparatının bir vidasını sıkarak sorunu çözmüş ancak o parçaya nasıl ulaşacağımı çözemedim. Sorunla karşılaşan arkadaşlar yardımcı olabilir mi. Arızanın başka sebepleri olabilir mi ? Saygılarımla... @falcon08 @SLiM_BoY




  • Merhaba ben hala aynı kombiyi kullanıyorum (240Fi ) arıza arada bir hala devam ediyor ve "air pressure swich" ile pek alakalı olmadığı kanaatine vardım. Sorunun tamamı anakartta. Öyle ki bu kombi ters faz bağlı olarak çalışmamaktadır fakat benim kombi şuan ters faz olarak bağlı ve ateşleme gerçekleştiği halde çakmak hala tık tık tık manyeto çakmaya devam etmektedir. Normal şekilde elektrik bağlantısı yapıldığında kombi hiç ateşleme yapmıyor. Sürekli reset arada bir düzeliyor bir müddet bekledikten sonra tekrar çalışma anında biri duş alırken mesela tekrar atıyor reset istiyor. Bu şekilde kullanacağıma ters faz bağladım sorun %50 azaldı. ama ters fazda bağlıyken de atıyor. Böyle kullanmaya alıştım artık Biri duş alırken biride nöbette kombinin yanında reset bekçiliği yapıyor bizim evde :)) ana kartı değiştirsek çok pahalı tamiri de müm kün değilmiş bunu öğrendim. 1 sene daha böyle kullanıp paraya kıyıp yeni birşey almayı düşünüyorum.




  • Selamlar arkadaşlar.

    BAYMAK - LUNA marka (mekanik diyelim biz buna)

    Öncelikle sorunum şudur; Kombi gayet normal ve herşey normal çalışıyor.
    Tek problem suyu sürekli ısıtması. Yani normalde tank dolunca 5-6 saniyeliğine gazı keser falan ya, bu sürekli ısıtmaya devam eder oldu. Suyu kısmıyorda, taaa ki suyu kapatana kadar. En kısıkta bile max. derecede gibi ısıtmaya devam ediyor. Haliyle kavruluyorum duşta. :D

    Buraları okumasanızda olur;
    Bu akşam bir yetkili ile ciddi bir sürtüşmeye girdik. Bir diğer bayiden 5 liraya aldığım şeyi 45 liraya satmaya çalıştılar. Dedim ki, bu işleri bilmem dedim size, fiyatı bilmem demedim. Az önce 5 liraya aldım bunu dedim. Adam yok sahtedir şudur budur kıvırdı en son baymak yetkili servislerine falan sor dedi. Dedim baymak yetkili servisinden aldım buraya geldim dedim. Bana bir farklısı lazım dedim.
    Sonra birde oruçlu oruçlu 5 liralık şeye 45 lira diyorsun, ayıp günah dememle. Senin gibiler yüzünden şöyle de böyle de. Dedim hiç konuşma, gelip şu parçayı kendin taksan işçilik şu bu dersin dedim. Sen bana 45 lira diye yalan konuşuyorsun dedim. Sinirden kudurdum da...

    Burası sorunun merkezi:
    (Başka baymak servisine gittim oradan da. Adam sağolsun tam tersi. İlgilendi bayağı. Anlattım, şu parça sorun verdi. Yenisini aldık ama düşüğü lazımmış bize sanırım dedim. )

    Şimdi, 1 bacada 1 adette boruda hani şu kabloların bağlı olduğu küçük yuvarlak termostat gibi şey varya. Baca kısmındaki bayağı bir kararmış ve yanmış. Numarasını okuyamıyorum. Altta da aynısı var, muhtemelen ısı belirli dereceye geldiği zaman kombiyi uyku moduna geçirmek için. 105 C gibi birşey yazıyor. Biraz araştırınca 85 olanıymış galiba baca kısmındaki. Bu yüzden su anormal ısınmaya devam ediyor muhtemelen. Dediğim bu parçalar bacadaki saca monte, aşağı kısımdaki de su geçen boruya yapışık. ( hani şu bağlamalara mikrofon yapıştırırlar ya, aynı mantık)

    Anlattım biraz son gittiğim yere. Bu parçalar bozulmaz ama sürekli ısınmasının başka sebebide olmaz dedi bana. Sensör bozulsa falan ama o da bozulmaz dedi ki baktığıma göre gaz ve ateşleme sensörleri suyu açtığımda devreye giriyor. Bende anlamamda, izleyerek veya mekanik şeylere elim yatkındır. Bu güne kadar pompayı falanda sürekli söker takardımda. Bu defa farklı bir sorun oldu. 85 olanınıda bulamadım. ( önce mavi kablolu sensör devreye giriyor, ardından da kırmızı kablolu 2.sensör devreye giriyor. Bu yüzden önce gaz sonra da ateşleme diye düşündüm.)

    Suyun sürekli ısınması sizce nedir veya bu baca için olan termostat gibi yuvarlak şeyin numarası kaçtır?


    (not: bozuk olduğunu düşündüğüm parçayı 105 olanla değiştirdiğimde baca/derece kırmızı hata ışığı sönüyor ve kombi çalışıyor. Yani sorun gerçekten bu parçada gibi de, sadece 105 sanırım çok daha üst sıcaklık için. Haliyle de iptal etmiyor suyu gibime geliyor. Bir dükkandaki adam 85dir falan dedi. Bu yüzden düşüğünü arıyorum.)




  • Merhaba kullanmakta olduğumuz baymak baxi eco 240fi kombide daha önceden yine sıkıntı yaşamıştık (önceki sayfalarda mevcut) şimdi de kombide yine sorun var bu defa kombi yaz modunda sıcak su kullanımından sonra petekleri ısıtmaya başlıyor bizde kombiyi kapatıyoruz sonra açıyoruz yine devam ediyor 2 gün 3 gün sonra bile yaz modunda açınca (su kapalı) petekler ısınıyor kendi kendine çalışmaya devam ediyor forumda bakolduğunu baktım genelde sıcak suyu ısıtmıyor diyorlar alet suyu ısıtıyor bizimkine benzer sorunu olan göremedim başına bu sıkıntı gelen arkadaş var mı? ben röle sorunu olabileceğini düşünüyorum sviçler sanki normal gibi kapagını açıp bir seyrettim sıkıntı yok sanki bu konuda fikri olan arkadaş varsa yardımlarını bekliyorum iyi geceler.
  • Merhaba,

    Baymak fi 240 kombim yaz konumunda çalışmıyor suyu ısıtmıyor , resetlemiyor ama kış konumuna getirdiğimde çalışıyor ve suyu ısıtıyor.ama kaloriferde yandığı için kış konumunda çaliştıramıyorum.Sorum yaz konumunda çalışmamasının arızası ne olabilir neden resetlemez. cevabınız için teşekkurler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: azerr

    Merhaba,

    Baymak fi 240 kombim yaz konumunda çalışmıyor suyu ısıtmıyor , resetlemiyor ama kış konumuna getirdiğimde çalışıyor ve suyu ısıtıyor.ama kaloriferde yandığı için kış konumunda çaliştıramıyorum.Sorum yaz konumunda çalışmamasının arızası ne olabilir neden resetlemez. cevabınız için teşekkurler.

    Merhaba kombiniz yaz konumunda çalışmıyor ise yani sıcak su ile ilgili bir sorun varsa yapacağınız ilk şey kombinin kapağını açıp musluğu açtınığınız anda haraket eden mili (3 yollu vananın üstünde kontrol panelini açınca size doğru bakıyor) ve bu sviçin açıp kapattı sıcak su kullanım sviçini (svicin kontak çıkışlarını) kontrol etmenizi öneririm genelde sıcaksu arızalarının kaynagı daha basit oluyor eğer buralarda bir sorun varsa diyafram veya sviç arızasıdır ve kendiniz rahatlıkla değiştirebilirsiniz fakat bu kısımdaki ekipmanların tamamı gayet güzel çalışıyorsa ozaman kart üzerindeki 3 adet röleden hangisi oldoğunu tarif edemiyecegim ama bunlarda arıza olma ihtimali var. resetlememe sorununa gelince bu pako şartelide bir ölçerek kontrol etmenizi tavsiye ederim kolay gelsin umarım yerdımcı olabilmişimdir.




  • Aynısı bana da olmuştu ama baymak değildi.Servisi çağardım Diyaframmış sorun yenisini takınca düzeldi.Eğer o modelde diyafram vs varsa o patlamıştır muhtemelen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: türbinbakım

    quote:

    Orijinalden alıntı: azerr

    Merhaba,

    Baymak fi 240 kombim yaz konumunda çalışmıyor suyu ısıtmıyor , resetlemiyor ama kış konumuna getirdiğimde çalışıyor ve suyu ısıtıyor.ama kaloriferde yandığı için kış konumunda çaliştıramıyorum.Sorum yaz konumunda çalışmamasının arızası ne olabilir neden resetlemez. cevabınız için teşekkurler.

    Merhaba kombiniz yaz konumunda çalışmıyor ise yani sıcak su ile ilgili bir sorun varsa yapacağınız ilk şey kombinin kapağını açıp musluğu açtınığınız anda haraket eden mili (3 yollu vananın üstünde kontrol panelini açınca size doğru bakıyor) ve bu sviçin açıp kapattı sıcak su kullanım sviçini (svicin kontak çıkışlarını) kontrol etmenizi öneririm genelde sıcaksu arızalarının kaynagı daha basit oluyor eğer buralarda bir sorun varsa diyafram veya sviç arızasıdır ve kendiniz rahatlıkla değiştirebilirsiniz fakat bu kısımdaki ekipmanların tamamı gayet güzel çalışıyorsa ozaman kart üzerindeki 3 adet röleden hangisi oldoğunu tarif edemiyecegim ama bunlarda arıza olma ihtimali var. resetlememe sorununa gelince bu pako şartelide bir ölçerek kontrol etmenizi tavsiye ederim kolay gelsin umarım yerdımcı olabilmişimdir.

    teşekkür ederim sorun sizin bahsettiğiniz milin kıreçlenmesi sonucu çalışmaması imiş söktüm baslık somun gibi olan ortası delik parçayı ve diyaframı değiştirdim sorun halloldu toplam 5 tl ye mal oldu cevap veren arkadaslar a teşekkur ederim.




  • Merhaba arkadaşlar bendede 240 fi var. Benim sorunum kombiyi kış konumuna getirince kombi 5 saniye çalışıyor sonra ariza ışığı yanıyor, resetliyorum yine 5 saniye çalışıp arizaya düşüyor, sıcak su konumundayken zaten hiç bir hareket yok. sorun ne olabilir? Yardımcı olabilirseniz minnettar kalicam ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cool_38

    Merhaba arkadaşlar bendede 240 fi var. Benim sorunum kombiyi kış konumuna getirince kombi 5 saniye çalışıyor sonra ariza ışığı yanıyor, resetliyorum yine 5 saniye çalışıp arizaya düşüyor, sıcak su konumundayken zaten hiç bir hareket yok. sorun ne olabilir? Yardımcı olabilirseniz minnettar kalicam ...

    Baymak 240 fi modeli genelde çoğu kombiden farklı olarak fazın ve nötr ayrımı yapıyor yanı fişin hangi ucunda faz hangi ucunda nötr var bu önemli siz elektrik tesisatında bir değişiklik yaptınız mı acaba faz ile nötürün yeri değişincede 5 saniye çalışıp arızaya geçiyor fişi ters çevirip denemenizi tavsiye ederim. En basit aklıma gelen şey bu siz arızanızı biraz daha detaylı anlatırsanız (fan devreye giriyor mu ateşleme yapıyor mu vs sesinden anladığınız kadarıyla) daha iyi yardımcı olabiliriz. İyi akşamlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SLiM_BoY


    quote:

    Orijinalden alıntı: SLiM_BoY

    benzer bir sorun da ben yaşıyorum. yaklaşık 2 ay tatildeydim. bugün dönüş yaptım, sıcak su için kombiyi çalıştırdım. ilk olarak e25 hatası verdi, resetledim. daha sonra e02 hatası vermeye başladı. servisi aradım, uzun süre çalışmadığından pompada sorun var, kombi aşırı ısınıyor falan dedi.

    kombinin ön kapağını falan söktüm. pompayı bulabilirsem nette yazılan 1-2 şey gördüm. onları uygulayacağım. bakalım servisten önce sorunu çözebilecek miyim :)


    sorunu hallettim :)

     baymak kombi arıza


    ilk olarak kombinin altına kova koyalım. çünkü pompa vidasını çıkarırken su akıtıyor. sağdaki, grundfos yazan pompamız. ortasındaki büyük vidayı ok yönünde yani saatin tersi yönünde çevirerek açıyoruz. onun arkasında vida gibi bir şey daha var. onu da aynı yönde çeviriyoruz. bu işlemi yaparken yine su akıtacaktır.. bendeki pompa küflenmiş. sanırım bu yüzden dönmüyordu. biraz zorlayınca dönmeye başladı, 15-20 defa aynı yönde çevirelim. işlem tamam

    arkadaşlar bendende baymak baxi kombi var E02 hatası veriyor.yukarda arkadaşın yazdığı gibi pompanın vidasını açtım vs. ama herhangi bir çözüm yok.hala hata veriyor.bu termostat nerede oluyor bunu değişmem icap ederse nasıl yapacağım çözüm ve yardımlarınızı bekliyorum. acil donuyoruz :)




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.