Şimdi Ara

Nokia 41MP çözünürlükteki kamera sensörü ile ilgili yeni bilgiler verdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
12.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nokia 41MP çözünürlükteki kamera sensörü ile ilgili yeni bilgiler verdi

Nokia'nın MWC 2012 fuarında tanıttığı 808 PureView adlı Belle modeli barındırdığı 41MP çözünürlükteki kamera sensörüyle en çok ilgi gören modellerden birisi oldu. Tanıtım sonrası bir demeç veren Nokia, yeni kamera sensörü ile ilgili detaylı bilgiler verdi.

Bu denli büyük bir çözünürlüğe sahip kamera modülünün de büyük olması kaçınılmaz. Yeni kamera modülü 1cm3 boyutlarında ve modelin arka kısmında büyük bir çıkıntı oluşmasına neden oluyor.

Kameranın en çok merak edilen özelliği ise gerçekten 41MP çözünürlükte fotoğraf çekip çekemediği. Aslında 808 modeli 41MP çözünürlükte fotoğraf çekmiyor. İmaj verisini 7 komşu pikselden alarak 1 piksel üzerinde birleştiriyor. Yani değeri 7'de bire indirmiş oluyor. Çekilen fotoğraflar ise boyut olarak 5MP oluyor. Ancak fotoğraf kalitesi diğer herhangi bir akıllı telefonun sunamayacağı kadar kaliteli oluyor. Poster boyutunda resimler 808 tarafından çekildiğinde sıfır gürültü oranında en iyi kalitede baskı alınabiliyor. Xenon flaşı sayesinde loş ortamlarda da kaliteli çekimler yapılabiliyor.

4 inçlik 640 x 360 piksel çözünürlükte ekran, 1.3GHz hızında çalışan işlemci ve 512MB RAM ile resimlerin işlenme süreci oldukça hızlanıyor.

Ancak Belle işletim sistemli modeli deneyen The Verge editörleri genel olarak sistemin gecikmelere sebep olduğunu tespit etmiş. Kamera uygulamasındaki paylaşım seçenekleri ve fotoğraf galerisi beklenenden hızlı olsa da Belle arayüzü takılmalar yaşıyor.

Nokia'ya göre saniyede 30 kare çekim hızında 1080p video kaydı da yine diğer hiçbir akıllı telefonda göremeyeceğimiz kadar kaliteli olacak. 808 PureView, uzun süredir devam eden Nokia ve Carl Zeiss ortaklığında geliştirildi.

Nokia, PureView teknolojisini diğer platformlarda da kullanmak için çalışmalar yapıyor. Windows Phone şu an için bu değişikliğe en yakın platform durumunda.

Güncelleme :  Nokia bir konuyu daha açıklığa kavuşturarak 808 PureView modeli ile gerçek 35 ve 38 MP çözünürlükte fotoğraflar çekilebileceğini ancak piksel kalitesinin düşük olacağını vurguladı. Gerçek kaliteyi elde etmek için 3, 5 veya 8MP ayarında örnekleme metodu ile fotoğraf çekilmesi gerekiyor.

Nokia 41MP çözünürlükteki kamera sensörü ile ilgili yeni bilgiler verdi

• Casperin 2 gb ekran katli bilgisayar satmasina benzemis :)
  • Benimki 41Mp. yea senin Full Frame makine de neymiş diyen tiplerin çoğalmasına neden olacaktır.
  • Bu imaj geliştirme teknolojisinden Nokia çok ekmek yer. Gerçekten iyi bir yazılım teknolojisi.
  • 41Mp değil de o işletim sistemi o kamerayla neler yapabilcek o önemli
  • Epeyce bir çıkıntı oluyor ama cihazın arkasında. Örnek resimleri gördüm fena değil, dosya boyutları biraz büyük oluyor (8-13mb) umarım belle sıkıntı yaratmaz bu konuda.
  • 41 mp iyi güzel hoşta o islemci onu kaldırabilcek mı bde bu telefona belle isletım sistemınden farklı yeni birsey yapılsa ve android e rakıp olacak bisi yapsalar nokıa iyi iş yapar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • iphone 4s 8mp camera= nokia 41Mp camera

hatta 4s camerasını bile geçemiyeceklerini düşünüyorum :D
  • İğne ucu kadar algılayıcıda 41 mp çözünürlük ??
    Canon ve Nikon korkup yeni makinelerini(full frame) 16-18 mp yaptılar.
    Normal şekilde facia olurdu.
    Ama yazılan gibi ise yani aslen 5 mp boyutta ve farklı işlemler ile 41 mp ayrıntısı sunuyorsa tabi ki olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B6C467102 -- 27 Şubat 2012; 17:07:37 >
  • Haberden ne anlıyoruz?
    Telefon 5 mp (kaliteli olanından).
    Xenon flash var (bu iyi).
    Komşu 7 pikselden (8 tane komşu var, biri beğenilmemiş demek ki) veri alınıp birleştirilmek gibi bir yöntem kullanılıyor (image processing).
    Mevcut symbian modeli takılıyor (beklenen bir durum, image processing var).
    WP7 versiyonu çıkacak diyen bir Nokia yetkilisi yok henüz.
    Başlık ne?
  • arka cıkıntısındakı parlak çerçeve ılerde baya yıpranacaga benzıyor foto vıdeo anlamında ufak tefek makınaları bıtırır gıbı
  • quote:

Orijinalden alıntı: yclplt

iphone 4s 8mp camera= nokia 41Mp camera

hatta 4s camerasını bile geçemiyeceklerini düşünüyorum :D

Bi bitmediniz ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darknesss45 -- 27 Şubat 2012; 17:10:22 >
  • 1-nokia'nın müthiş yaratıcı ekibi bir ucube daha yaratmnayı başarmış. Hiç mi düşünmezler, artık piyasadaki telefonlar pek bir ince, pek bir narin, o kadar büyük bir çıkıntı hiç mi göze batmayacak?
    Nokia yaratıcı ekip: hangi çıkıntı kaaaardeşim?
    2-sen 41mp telefon yap, 640x480 çözünürlükte, üstelik bir de 4" ekran koy. Sanırım nokia nın raptor'da hayatta kalmayı başarmış bir ekibi var. İnternetleri falan yok gariplerin. Alooooooo, galaxyS2, ip4s çıkalı çok oldu, 2012 yılındayız.!
  • Aslında ileride bir video incelemesi olsa DH editörlerimizden.:)Ben en çok gerçektende 41Mp'nin 41'ininde hakkını vermesi ayrıca Windows Phone platformunda kullanılması bencede iyi olur öbür türlü ne için yapıldı:)
  • Ah birde örnek fotoğraflar görsek öyle karar versek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sertacarslan

Haberden ne anlıyoruz?Telefon 5 mp (kaliteli olanından).Xenon flash var (bu iyi).Komşu 7 pikselden (8 tane komşu var, biri beğenilmemiş demek ki) veri alınıp birleştirilmek gibi bir yöntem kullanılıyor (image processing).Mevcut symbian modeli takılıyor (beklenen bir durum, image processing var).WP7 versiyonu çıkacak diyen bir Nokia yetkilisi yok henüz.Başlık ne?

Nokia milleti kandırıyor desene..
  • o islemciyle takılma yapar tabi.

• 41mp 1.3ghz mobil işlemci ve 512mb ram ile resim işleme süreci çok hızlanacakmış.Artık yarım saat bekleriz.
  • Nokia sunduğu fotoğraf kalitesini kendi ekranında bile gösteremiyor...Murat 124 e Bugatti veron un motorunu takmışsınız Tam Apaçi işi olmuş...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.