Şimdi Ara

98 europa alize 1.6 rne yakıt. yardım lütfen

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar yeni araba aldım, ehliyetimde yeni. Kısacası bu konularda çok acemiyim, forumda araştırdım ama kafam çok karıştı ve net bir bilgi bulamadım...

    50 liralık benzinle (şuanki fiyatlarla 11litre falan galiba) 85 km yaptım. Bu değer normalmidir.?? şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim



  • babamlarda bunun alize olmayanı var nasıl kullandın bilmiyorum ama bu kadar yakması hiç normal değil. kullanırken hatırladığım karışık 8-9 lt arası yakıyordu seninki nerdeyse 13 lt yakmış ki bu araba zamanının az yakan benzinlilerinden biriydi.
  • 1 litre ile 8 kilometre gibi bi rakam... bu değerlerin anormal olduğunu hissettiğim için zaten yazdım. AMa bu km'Nin tamamını şehiriçinde maximm 3 vitese çıkarak yaptım, çok fazla dur kalk yapıyorum, ev iş meseafesi kısa ve hep sokak arası... Yinede fazlaysa problem ne olabilir?
  • yine de fazla gibi geliyor ama belki yanılıyorumdur o kadar dur kalkla yakabilir belki de. bu konuda uzman olmadığım için pek bir şey diyemiyorum. belki uzun yolda ölçme şansın olursa ordan karşılaştırabilirsin eğer genel bir problem varsa uzun yolda da kendini belli eder. uzun yolda 90-100 arası giderek 6-6,5 lt arası ortalama yakayabilirsin mesela.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baris-ist

    1 litre ile 8 kilometre gibi bi rakam... bu değerlerin anormal olduğunu hissettiğim için zaten yazdım. AMa bu km'Nin tamamını şehiriçinde maximm 3 vitese çıkarak yaptım, çok fazla dur kalk yapıyorum, ev iş meseafesi kısa ve hep sokak arası... Yinede fazlaysa problem ne olabilir?

    yağ,hava filtresi,bujiyi değiştirin.dediğiniz gibi bir kullanımda çok yakması normal.hem dur kalk fazla hemde sürekli soğuk motorla gidiyorsunuz. ama buna rağmen yine fazla.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.