Şimdi Ara

DSG kavrama arızası yeni jetta konu ilk mesajda güncel (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
630
Cevap
1
Favori
40.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • nissanın cvt si de sorunsuz galiba öyle gözüküyor bu dsg adamı soğutur benide soğuttu kendinden
  • quote:

Orijinalden alıntı: *President*

quote:

Orijinalden alıntı: drkahraman

Arkadaşlar 2009 1.4 tsi dsg 7 şanzıman jetta aracım var. titreme ve silkeleme nedeniyle defalarca servise gittim. bana sorun yok dediler. (kayıtlarda doğuş gurubuna ıspatlarım.) arabanın haliyle garantisi bitti. arabayı fazla kullanan biri değilim. 50.000 bakımı için gittiğimde vw servisinde '' sorun varmı'' diye pişkin pişkin sordular. bende yine 2 yıldır var olan titreme ve silkeleme olayından bhasettim. hemen ilgiyle baktılar. çünkü arabamın garantisi 6 ay önce dolmuştu. bana mekatronik denen parçanın (beyinmiş) hemen değişmsi gerektiğini 6000 ytl olduğunu söylediler. tabi teepkimi bu kadar sert beklemiyorlardı. hemen doğuşu aradılar ve işçilik ücreti dahilinde ücretsiz değişitreceklerini söylediler. ( benide çok mahçup ettiler. bende salak iyilik yaptıklarını sandım. meğer herkesin değişiyorlarmış. salaklık bende. bide bazı servislerde bunun işççiliğini bile almıyorlarmış...:))). ardından servisten çıktım. aradan pek bi zaman geçmedi. bi sabah arabamı çalıştırdıktan sonra yine bi silkelenme aşırı bi motor gürültüsü olduğunu farkettim. yine servise gittim. bu seferde bana şanzımanın değişmesi gerektiğini söylediler. :) 23.000 tl bi fatura ile karşıma geldiler. işçilik felan total fiyatı 27.000 tl yaptılar. anahtarı usulca servise bıraktım. arabamı hediye ettim. avazım çıktığı kadar moron ustalarına ve müdürüne bağırdım. polis çağıracaktım vazgeçtim. şimdi aracım orda yatıyor. doğuş otonun müşteri hattını aradık cevap bekliyoruz. hayırlısı. avukat arkadaşlarla görüştüm. hakkımı yasal yollarla arıyacağım. çünkü ayıplı mal satışı var. ücretsiz değişim yapılması gerekiyor...eğer almanyadan olumsuz haber gelirse. uluslar arası mahkemelere dahi gitmeyi düşünüyorum.. .. lütfen bu mesajımı mümkün olduğunca paylaşın. ben o arabayı alana kadar göbeğim çatladı.... ve LÜTFEN ÇÖZÜM YOLUNDA TECRÜBESİ OLAN BİRİLERİ VARSA BAANA YARDIM ETSİN. LÜTFEN.

Geçmiş olsun arkadaşım, senin bu durumuna karşılık ne söylenebilir ki? çok geçmiş olsun.

Umarım kısa zamanda o yamyamlardan yakanı kurtarır aracını sorunsuz bir şekilde kullanmaya devam edersin.

Konu hakkında tecrübesi olan arkadaşlar yönlendirici mesajlar yazacaklardır.

sen su cikan faturayi taratip bi gonder bana, ben yardimci olacam sana. soz :) neymis hangi servismis nasil olmus bi anlat bakim hele. ilk mesajlarini boylesi bir konu icin yazmis olmandan gocunmam ben meraklanma.

• quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

quote:

Orijinalden alıntı: RoLaN

çok eğlenceli bir konu olmuş vessalam:) demek ki artık toyota nın yada opel in otomatiklerine dua edecek laf atmayacaksınız wv ciler:)baksanıza dsg kadar arıza çıkaran otomatik kalmadı piyasada.neymiş vites geçişlerini hissetmiyormuşsun arada bir kavrama sistemini komple değiştirmek şartıyla:)

Haluk hocam,

Bakın forumdaşlar nasıl seviniyor, hiç yakıştıramadım. sonuçta arıza ayrıdır sistemin arızasızken nasıl çalıştığı ayrıdır...

ben şahsen mcp şanzımandaki vuruntulu sarsıntılı geçişler için sahibi adına üzülüyorum. kesinlikle eğlenmiyorum...

Oğuzcum ben ne dedim ki şimdi?

Hatta bu konudaki 7 sayfada ne demişim ki?

Haluk abi, seni yeni i30 konusuna bekliyorum... Boşver DSG'yi, EDC'yi... sana i30 dizel-otomatik çekelim Hala aracın donanımlarına ve fiyatına bakıyorum çok çok uygun sürmüşler piyasaya, carbuyer.comdaki Matt de çok beğenmiş öve öve bitiremedi aracı video'da (ki kendisine Jeremy Clarkson'dan daha çok saygı duyarım).

Orayı da takip ediyorum Janjancım.

Güzel araba gerçekten.

Fiyatlandırması da fena değil gibi.

Hayırlısı olsun bakalım. :)

Abi Size bişi demedim. HAni benim bir mesajım vardıya, millet dsg arızasında seviniyor diye. siz de Oğuzcum deme forumda o niyetli kişiler yoktur demiştiniz. ona istinaden mesaj yazdım.

• doğuş un cvbı nedir cihan bey tüm sayfaları taramadim ama 8. 7. 1. sayfada göremedim . 1. sayfayi güncellermisiniz .
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

quote:

çok eğlenceli bir konu olmuş vessalam:) demek ki artık toyota nın yada opel in otomatiklerine dua edecek laf atmayacaksınız wv ciler:)baksanıza dsg kadar arıza çıkaran otomatik kalmadı piyasada.neymiş vites geçişlerini hissetmiyormuşsun arada bir kavrama sistemini komple değiştirmek şartıyla:)

Haluk hocam,

Bakın forumdaşlar nasıl seviniyor, hiç yakıştıramadım. sonuçta arıza ayrıdır sistemin arızasızken nasıl çalıştığı ayrıdır...

ben şahsen mcp şanzımandaki vuruntulu sarsıntılı geçişler için sahibi adına üzülüyorum. kesinlikle eğlenmiyorum...

ben de eğlenmiyorum ancak arıza riski yüksek olan bir aracı manuelinden 7 bin tl pahalıya satmak ve bunu dünyanın en iyi vitesi diye lanse ederek diğer otomatik vitesleri tukaka yapan forum üyelerinin ve potansiyel alıcıların gözlerini açmak için güzel örnekler diye düşünüyorum.herkes biraz daha bilinçli tüketici olursa vw dsg farkını 7 değil diğerleri gibi 3-4 bin tl yapar ayrıca her türlü arızayı da garanti dışı tutmaz.

kesinlikle bunda haklisin, dsg teknoloji harikasi, dsg yarim saniye erken vites atiyor derken vw kullanicilari havalarda geziyorken iyi. sanirsin sabah aksam drag yarisinda bu arkadaslar.

simdi hem malin akibeti hem de saticisindan ureticisine muteriye karsi tutum ortadayken en ufak yorumda anket yaptik herkes memnun sorun yok? komik olmayin.

isterse en berbat uretim olsun bu dsg; vw ve dogus sonuna kadar malinin arkasinda duracagini bilsem hicbir dsg arizasini sorun etmem. uygun fiyata alman aliyorsun sonucta, vw ile ne japon ne koreyi bana anlatmayin. toyota kullaniyorum gunluk olarak. japonda sorun yok ama almandaki his de yok.

Fakat burasi bir amerika degil, burda sabah aksam vw savunanlar da maalesef amerikada yasamiyorlar, kraldan cok kralcilarin mevcut oldugu bir cografyadayiz ne yazik ki. vw veya dogus hicbirimizin babasinin mali deil, en azindan forumun %90 i icin tahminim bu yonde.

tuketici olarak birlik olsak, bu tip uyusmazliklarda forumdaslara destek olsak, dogus veya vw yazili olarak aciklama yapmak ve resmen bi garanti vermek zorunda kalsa?? medeni bilinc bu sekilde dusunur; "benim aracimda sorun yok, gene alirim gene alirim re re ro", kendinizi mi kandiriyorsunuz?

herkes catis catir dsg aliyor bugun itibariyle diyorsunuz, alan adam kadin forumlara girip de dsg mi arastiriyor? belki ilk defa showroomda duyuyor bu kelimeyi.

vw nin medya butcesi, showroomlari, saticilarin becerileri ve en onemlisi araclar kendini gosteriyor. showroomda, sanzimani actirip 2 saplak atsak kelek mi tam mi anlayacak miyiz? dsg nin tek bir gorevi var sorunsuzluk, bunu yerine getiremedigi muddetce hic bir anlami yok. bu insanlar dsg kronik sorunundan ve vw dogusun ulkemizdeki tutumundan haberleri olsa satin alirlar mi? yada gidip garantisi bitmis bir dsg yi?

Benim derdim bu sanziman duzelsin duzelmesin, dogus+vw malinin arkasinda amerikada nasil duruyorsa oyle dursun. Bende uygun fiyata alman alayim, 10 sene kafam rahat bineyim arabama. Samimi olarak soyluyorum benim tek derdim olabilir; burda yazip cizen vw kullanicilari dahil hepimizi 3. dunya vatandasi yerine koymasinlar, amerikada ne yapmak zorunda kaliyorlarsa burdada ayni tutumu gostersinler.

Yoksa sadece sanzimana bakarak araba markasi modeli secilmez, herkes de bunun farkinda olmali.

son olarak su an piyasada gonul rahatligi ve konforla binilecek tek sanziman var 7gtronic.
    cvt ve tork konvertoru zaten hep vardi var olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: akburak

sen su cikan faturayi taratip bi gonder bana, ben yardimci olacam sana. soz :) neymis hangi servismis nasil olmus bi anlat bakim hele. ilk mesajlarini boylesi bir konu icin yazmis olmandan gocunmam ben meraklanma.

Geleneksel donanım haber fake dsg şikayetlerinden birisi. Gerçekten böyle bir sorun olduğuna milyonda bir ikna olsam bende bu vatandaşa yardımcı olacağım. Tam makara ya 27.000 tl fatura
  • quote:

Orijinalden alıntı: AutoTestPilot

quote:

Orijinalden alıntı: drkahraman

Arkadaşlar 2009 1.4 tsi dsg 7 şanzıman jetta aracım var. titreme ve silkeleme nedeniyle defalarca servise gittim. bana sorun yok dediler. (kayıtlarda doğuş gurubuna ıspatlarım.) arabanın haliyle garantisi bitti. arabayı fazla kullanan biri değilim. 50.000 bakımı için gittiğimde vw servisinde '' sorun varmı'' diye pişkin pişkin sordular. bende yine 2 yıldır var olan titreme ve silkeleme olayından bhasettim. hemen ilgiyle baktılar. çünkü arabamın garantisi 6 ay önce dolmuştu. bana mekatronik denen parçanın (beyinmiş) hemen değişmsi gerektiğini 6000 ytl olduğunu söylediler. tabi teepkimi bu kadar sert beklemiyorlardı. hemen doğuşu aradılar ve işçilik ücreti dahilinde ücretsiz değişitreceklerini söylediler. ( benide çok mahçup ettiler. bende salak iyilik yaptıklarını sandım. meğer herkesin değişiyorlarmış. salaklık bende. bide bazı servislerde bunun işççiliğini bile almıyorlarmış...:))). ardından servisten çıktım. aradan pek bi zaman geçmedi. bi sabah arabamı çalıştırdıktan sonra yine bi silkelenme aşırı bi motor gürültüsü olduğunu farkettim. yine servise gittim. bu seferde bana şanzımanın değişmesi gerektiğini söylediler. :) 23.000 tl bi fatura ile karşıma geldiler. işçilik felan total fiyatı 27.000 tl yaptılar. anahtarı usulca servise bıraktım. arabamı hediye ettim. avazım çıktığı kadar moron ustalarına ve müdürüne bağırdım. polis çağıracaktım vazgeçtim. şimdi aracım orda yatıyor. doğuş otonun müşteri hattını aradık cevap bekliyoruz. hayırlısı. avukat arkadaşlarla görüştüm. hakkımı yasal yollarla arıyacağım. çünkü ayıplı mal satışı var. ücretsiz değişim yapılması gerekiyor...eğer almanyadan olumsuz haber gelirse. uluslar arası mahkemelere dahi gitmeyi düşünüyorum.. .. lütfen bu mesajımı mümkün olduğunca paylaşın. ben o arabayı alana kadar göbeğim çatladı.... ve LÜTFEN ÇÖZÜM YOLUNDA TECRÜBESİ OLAN BİRİLERİ VARSA BAANA YARDIM ETSİN. LÜTFEN.

Bunları okuyunca üzülüyorum... 27.000 TL (yirmiyedibinTL) oha demek istiyorum. Arabanın kendisi kaç para, sizin araba durduğu yerde resmen perte çıkmış... Geçmiş olsun inş hallederler... O arabanın artık şanzuman falan da değiştirirken Doğuşun ustalarının adam gibi toplayabileceğine bile inanmıyorum. Hiç bir zaman fabrikadan çıktığı gibi olmayacak.(hoş zaten hatalı çıkmış ama)

Ben inanıyorum bu arkadaşa. Belli yani canı çok yanımış , içli yazmış. Fake biri bu kadar uzun uzuunn yazmaz...

• quote:

Orijinalden alıntı: ilyus

doğuş un cvbı nedir cihan bey tüm sayfaları taramadim ama 8. 7. 1. sayfada göremedim . 1. sayfayi güncellermisiniz .

Sayfayi bugun guncelliycem
  • ARKADAŞLAR KONU İLK MESAJDA GÜNCELLENDİ

arkadaşlar 2011 model 1,6 tdı dsg jetta aracım bir çoğunuzun bildiği gibi kavrama arızası sebebiyle parça bekliyordu ben doğuş otoya mesaj attım olaydan sonra

1 gün sonra telefon ile geri dönüş sağlandı telefondaki beyefendi bana aktardığını aynen aktarıyorum

7 ileri dsg kavramalı araçlarda kavrama erken bittiği yönünde şikayetler alıyoruz bununla ilgili vw yeni bir kavrama geliştirdi test edildi ve sorunlar çözüldü 3.nesil kavrama
    kavramanız bayide istediğiniz zaman değiştirlebilrsiniz dendi bana

bu olaydan sonra kaza yaptığı için abim araç pert oldu ve değişim olmadı avek beni aradı kavramanın geldiğini söyledi yarım günde takılıyor test ediliyor ve aracı teslim ediyoruz dedi bende aracın pert olduğunu gerek olamdığını söyledim kendilerine

GEREK İNTERNET GEREK SERVSİLERDEN ALDIĞIM BİLGİ ŞU YÖNDE ÖZELİKLE SIKIŞIK TRAFİKTE ARAÇ VİTES KÜÇÜLTÜP BİR SONRAKİ VİTESE GEÇİŞLERDE KAVRAMA BALATA AŞIRI ISINDIĞI İÇİN ÇABUK BİTİYOR VE BU SEBEPTEN ARIZA OLUYOR

arıza aracın titremesi ile başlıyor vites geçişlerinde çok büyük bir problem olmuyor benim aracımda olmadı en azından kalkışlarda problem olmuyor ama sabah araç soğuk iken titreme oluyor

7 İLERİ DSG ARAÇ SAHİPLERİ GARANTİ BİTMEDEN 2 YILLIK MÜSAİT BİR ZAMANDA SERVİSE GİDİP BİR TEST ETTİRSEİNLER ARAÇLARINI

• yeni vw cc ler 2,0 tsı ve 2,00 tdı 6 ileri yağlı dsg bu arada bilginiz olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

yeni vw cc ler 2,0 tsı ve 2,00 tdı 6 ileri yağlı dsg bu arada bilginiz olsun

TEKRAR eskiye mi dönüş var ?
    6 ileri veya 7 ileri arasında yakıt tüketim farkı var mıdır ?
  • Ortagimda yeni passat var 1.4 tsi iki gun once avek aramis dsg sanziman guncellemesi yapicaz diye araci almislar guncelleme yapip tealim etmisler

Bir problem yoktu niye aradilar diyor araci aldilar ::)))
  • bune arkadaş hep şikayet hep sorun .s nedir bu dsg böyle .s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nyagiz -- 23 Mart 2012; 14:58:20 >
  • Bilgisayar bu mübarek, öyle çağrıp güncelleme yapıp duruyorlar.

E bu mendili yağlıca yağ yağ
    Yağ yağ ah gıdı gıdı meh meh

Demiş Erkin baba 1984 yılı BENDEN SANA isimli albümünün B yüzü birinci parçası ANKARA RÜZGARI isimli şarkısında. Yağlı şanzımana gelsin bu şarkı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CAD34

Bilgisayar bu mübarek, öyle çağrıp güncelleme yapıp duruyorlar.

E bu mendili yağlıca yağ yağ
    Yağ yağ ah gıdı gıdı meh meh

Demiş Erkin baba 1984 yılı BENDEN SANA isimli albümünün B yüzü birinci parçası ANKARA RÜZGARI isimli şarkısında. Yağlı şanzımana gelsin bu şarkı.

Bende esp olmayan reno araclarinda ASY hep acik tutun diyorum ::)))
  • avukat arkadaşlara vekaletname verdim. doğuş otodan fatih bey diye biri aradı. konunun incelendiğini sonucuna göre karar vereceklerini bildirdi. olumsuzluk olması haliinde kesinlikle yasal süreci başlatacam. fake felan değil tessüf ederim arkadaşım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: günerkanat

quote:

Geleneksel donanım haber fake dsg şikayetlerinden birisi. Gerçekten böyle bir sorun olduğuna milyonda bir ikna olsam bende bu vatandaşa yardımcı olacağım. Tam makara ya 27.000 tl fatura

sayın hocam kesinlikle asparagas bi olay değil. ben 40 yaşında bir doktorum. sizi temin ederim vw doğuş grubu resmen müşteri ile alay ediyor. bu durum çok canımı yaktı. o arabanın dibine benzin döküp yakacam yada bu işi mahkemede sonuna kadar götürecem. 2 gündür tüm emsal davaları avukatlar topladılar. en önemlisi emrre kömürcü nün davası. bu işleme hukukta AYIPLI veya gizli AYIPLI MAL SATIMI deniyor. zaman aşımı yok. 10 yıla kadar bu davayı açabiliyorsun.almanyaya e mail attım. onunda sonucunu bekliyorum. davanın sonucunu sizinle paylşıcam. DOD ta bir ustanın deyimi ile'' Toyota arçlarını geri çağırdı!!!!! BAKALIM VW DSG MEGATRONİK İÇİN NE ZAMAN GERİ ÇAĞRI YAPACAK'' düşünebiliyormusunuz ordaki ustalar bunu kişisel sohbetlerde söylüyor ama kağıda dökemiyorlar.. ekmek parası diyip çekiniyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: günerkanat

quote:

hem bildiğiniz bir yardım varsa lütfen paylaşın. size ayrıca minettar olurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: cinman

quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

yeni vw cc ler 2,0 tsı ve 2,00 tdı 6 ileri yağlı dsg bu arada bilginiz olsun

TEKRAR eskiye mi dönüş var ?
    6 ileri veya 7 ileri arasında yakıt tüketim farkı var mıdır ?

Hayır o motorların torku 7 DSGye fazla zaten öyle üretiliyordu.Yakıt tüketim farkı var 6 DSG manuelden fazla yakıyor.
  • 6 ileri dsg 7 gore fazla yakiyor diye biliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.