(-BİLGİSAYARIN SAATİ VE TARİHİ DOĞRU OLSUN. -TARİH VE SAAT ÖZELLİKLERİNDEN İNTERNET SAATİNİ DE GÜNCELLEYİN. -BAŞLA / ÇALIŞTIR'DAN "regsvr32 Softpub.dll"
Çözüm Bu Ben Hep Bu Yolla Çözüyorum
eywallah kardesım sorun normal saatte dııl ınternet saatınden kaynaklanıo
Aynı problem bende de mevcut. Modeme kablo ile bağlı bilgisayar MSN'e girebilirken, benim wireless ile bağlı olan makinem MSN'de 80048820 sorunu ile karşılaşıyor. Topikte anlatılan tüm çözüm yollarını denedim ama olmadı. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
selam arkadaşlar benim sorunum şu:diğelim ben biri ile msn de yazışıyorum,o anda bir başkası bana anlık ileti attığında dire onun penceresi açılıyor ve konuştuğum kişiye yazmaya devam ettiğim iletilerimi onun penceresinde yazmaya devam ediyor yani konuşmam yarıda kesilip yeni kişiye yazmaya devam ediyorum.bu sorun neden kaynaklanıtor olabilir?diğelim 2 msn konuşma penceresi açık ayrı şekilde biri ile konşuorum,direi görev çubuğunda küçültülmüş halde eğer görev çubuğundaki o an bana ileti atarsa yine direk ben tıklamadan onun konuşma penceresi kendiliğinden açılıyor ve ben oraya yazmaya devam ediorum.ne olur yardımlarınızı bekliyorum:(çok teşekkürler şimdiden
Arkadaşlar yardım lütfen. MSN'den maillerime bakmak istediğimde Windows Live ID sayfası açılıyor tekrar kullanıcı adı ve şifre girmemi istiyor. Tekrar tekrar şifre girmek bana saçma geliyor. Anlamadım önceden böyle bir şey yoktu.
slm arkadaşlar benim msn adresimde surekli 30 saniyede bir kopuyorum. hata kodu falan çıkmıyor. direk kopop geriye dogru saniye sayıyor yeniden baglanmak için. ama aynı bilgisayarımda baska msn adresi ile oturum açıyorum böyle bir sorun olmuyor.sadece kendi kullandıgım adresimde böle bi sorun çıktı. oturumu açıyorum 30 saniye sonra kopuyor yeniden başlayacak diyor. ama başka msn adresimde öle olmuyor ve işin ilginç yani daha yeni format attım. bu neyin nesi böyle yardımınızı bekliyorum arkadaşlar
+ Spybot search&destroy ile tarattım. + Ad-aware 2007 ile tarattım. + Tüm "temp" ve "internet dosyalarını" temizledim. + Nod32 ile virüs taraması yaptım. + Msn 7.0 bile denedim.
ve aşağıdaki problem yüzünden bağlanamıyorum. (Not: hata kodu 80072745)
Burdan sonra evet diyorum ama sorun gene çözülmüyor. Yardım lütfen.
80048820 çözümüne farklı bir yaklaşım da çözümü benden olsun İlk olarak buradan programı **** rar paswrod:www.eywah.biz
Orijinal boyut için tıklatın
özeliklere gelince şöyle Özellikleri:
- 100% özgürlük - Anlami; nerede oldugunuzun önemi yok ne firewaller nede sistem administratorlari sizi engelleyebilir, heryerden internete baglanabilirsiniz - Okullar, üniversiteler ve devlet daireleri belirli siteleri yasaklarlar, yada internete erisimi tamamen engellerler,bu yazilimi kullaninca artik baska yol aramak zorunda kalacaklar - Sosyal aglara herkes heryerden ulasabilecek mesela Orkut, Youtube, Myspace, Hi5, Facebook, Linkedin etc. (okullar ve devlet dagirelerinde %99 yasaklidirlar) - 100% sifreleme sistemi online bankalarinkinden cok daha güvenlidir
kullanimi cok basittir
* exe dosyasini download edelim * calistiralim * Eger proxyniz varsa ayarlayin (genelikle ofis internetleri bu sekilde baglanir, buu bulmak icin tools>>internet options>>Connections>>LAN Settings>> orada proxy ile ayarinizi yapabilirsiniz * Just copy that to proxy settings of Ultrasurf. * sonrasinda bir popup acilip cince birseyler yazacaktir , sadece kapatalim * internet exploreri acalim * ve istediginiz siteye giriniz ve msn açın prgramdan çıkdıktan sonra intrent expoler için ayarlar için resimlere bakın bu yazılar için Axamcı arkadaşıma teşekkürler
buradaki ayarları programı kaptıktan sonra proxy ayarlarınadaki çeltigi kaldırın ayarları otomatik algılayı seçiyoruz işlem tamamdır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhaneso -- 4 Şubat 2008; 0:48:25 >
Başından beri hata yapıyoruz.Ben Bu işi düşündüm.Kesin cvp:İnternet varmı?Bitti.Nasıl bitti?İnternet varsa girmen gerekiyo çünkü sana özel olarak microsoftun makinalarına kablo bağlanmıyor.Ve zaten internet bağlantınız olduğu içinde o makinalara bağlanmama gibi bi şansnız yok.Yanılıyomuyum?Şimdi gelelim çözüme.Madem internet var internette dolaşıyonuz paket transveri yapıyonuz o zaman msn de açık olmalı ve eğer msn bağlanmıyosa 2 seçenek var ya engel yada bağlantı yok(!).Engel ne olabilir?Güvenlik duvarı vb. antivirüs programları.Msn çok fazla server değiştirir.O yüzden Güvenlik duvarınızı ya ayarlıcaksınız yada güvenlik duvarını sileceksiniz.Zaten onu ayarlama zor deil ben sygate firewall kullanıom memnunum.Ondan ayar yapabiliyorum.Yorumlarınızı geciktirmeyin...
MSN MESSENGER HATA KODLARI VE DİĞER SORUNLARIN ÇÖZÜMLERİ
81000365, 8100035b,80072EFD MSN Messenger'da oturum açamazsanız, MSN Messenger'daki bağlantı ayarları Microsoft® Passport veya Microsoft® Messenger Hizmeti'ne bağlanmanızı önlüyor olabilir. MSN Messenger Bağlantısı Sorun Gidericisi çoğu kez sorunları bulabilir ve düzeltebilir. MSN Messenger bir bağlantı sorunuyla karşılaşırsa, Bağlantı Sorun Gidericisi otomatik olarak başlatılır. Bağlantı Sorun Gidericisi'ni kullanmamayı seçerseniz veya Sorun Giderici bağlantı sorununuzu çözmezse, aşağıdakileri deneyin: 1. Araçlar menüsünü tıklatın ve sonra Seçenekler'i tıklatın. 2. Soldaki bölmede, Bağlantı'yı tıklatın. 3. Bağlantı Ayarları altında, Bağlantıyı Sına'yı tıklatın. Bağlantı Sorun Gidericisi'nin sisteminizi incelemesine izin verirseniz, Sorun Giderici bağlantı sorunlarını sınar ve sorunları düzeltmek için uygulayabileceğiniz adımları raporlar. 4. İsteğe Bağlı: Gelişmiş sorun giderme gerçekleştir Özel bağlantı türünüze ilişkin sorunları gidermek için, Gelişmiş Ayarlar'ı tıklatın. Gelişmiş Bağlantı Seçenekleri iletişim kutusunda, belirli bağlantı türünüze ilişkin ayarların doğru olduğunu denetleyin. Bağlantınızı sınamak için, Sına düğmesini tıklatın. Tamam'ı tıklatın ve sonra Tamam'ı tıklatın. 5. Tamam'ı tıklatın. Bu ayarları seçtiğinizde, mümkünse MSN Messenger Microsoft® Internet Explorer bağlantı ayarlarını kullanır. 6. Yeniden MSN Messenger'da oturum açmayı deneyin.
81000370 MSN Messenger'da oturum açmaya çalıştığınızda, aşağıdaki hata iletisini alabilirsiniz: * Microsoft® Messenger Service'da oturum açmanızı sağlayamıyoruz. Durumu çözmenize yardımcı olması için aşağıdakileri deneyin: 1. Görev çubuğunda MSN Messenger simgesini (saatin yanında) tıklatın ve sonra Çıkış'ı tıklatın. 2. Internet seçeneklerinizde aşağıdaki değişiklikleri yapın: *1. Microsoft Windows Başlat düğmesini tıklatın, Ayarlar'ın üzerine gelin ve sonra Denetim Masası'nı tıklatın. *2. Ağ ve Internet Bağlantıları'nı tıklatın. *3. Internet bağlantınızı kurun ya da değiştirin'i tıklatın. *4. İçerik sekmesini tıklatın. *5. Sertifikalar'ın altında, SSL Durumunu Sil'i tıklatın. *6. Bir doğrulama aldığınızda, Tamam'ı tıklatın. *7. Gelişmiş sekmesini tıklatın ve sonra aşağıda Güvenlik'e gidin. *8. Sunucu sertifikalarının geçerliliğini denetle (yeniden başlatma gerektirir)'in seçili olmadığından ve SSL 2.0 kullan ve SSL 3.0 kullan'ın seçili olduğundan emin olun. 3. Bilgisayarınızda Microsoft® Microsoft® Windows® XP çalıştırılıyorsa, DNS çözümleyici önbelleğini temizleyin. *1. Görev çubuğunda, Başlat'ı tıklatın ve sonra Çalıştır'ı tıklatın. *2. Kutuya cmd yazın ve Tamam'ı tıklatın. *3. Komut istemine, ipconfig /flushdns yazın ve ENTER'a basın. 4. Yeniden MSN Messenger'da oturum açmayı deneyin.
81000301 veya 81000306 MSN Messenger'da oturum açmaya çalıştığınızda, aşağıdaki hata iletisini alabilirsiniz: * Hizmetten veya Internet bağlantınızdan kaynaklanan bir sorun nedeniyle şu anda Messenger oturumunuzu açamıyoruz. Lütfen Internet'e bağlı olduğunuzdan emin olun. Durumu çözmenize yardımcı olması için aşağıdakini deneyin:
1. Internet'e bağlı olduğunuzdan emin olun. 2.Msn Messenger# 'ın en son sürümünün yüklü olduğundan emin olun. 3.İşletim sisteminiz için kullanılabilir olan en son güncelleştirmeleri yüklediğinizden emin olun. Microsoft® Windows® işletim sistemleri için,Microsoft® Windows® Update web sitesine gidin. 4. Güvenlik duvarı kullanıyorsanız, MSN Messenger'a güvenlik duvarı üzerinden tam erişim izni verildiğinden emin olun. Daha fazla bilgi için güvenlik duvarı belgelerine bakın. 5. MSN Messenger için Gelişmiş Bağlantı ayarlarını doğrulayın. Notlar * Bilgisayarınız bir kurumsal ağın parçasıysa, ağın MSN Messenger hizmetine erişmeye izin verdiğini doğrulamak için ağ yöneticinize başvurun. * Çevirmeli bağlantı kullanıyorsanız, bağlantı zaman aşımına uğruyor olabilir. Daha sonra yeniden bağlanmayı deneyin.
81000362 MSN Messenger'da oturum açmaya çalıştığınızda, aşağıdaki hata iletisini alabilirsiniz: Bilinmeyen bir Hatayla karşılaşıldı. -veya- Internet Explorer çevrimdışı çalışmak için ayarlandığından, MSN Messenger'da oturum açmanızı sağlayamadık. Lütfen tarayıcınızın Dosya menüsünde bu ayarı değiştirin ve oturum açmayı yeniden deneyin. Durumu çözmenize yardımcı olması için aşağıdakileri deneyin: Görev çubuğunda MSN Messenger simgesini (saatin yanında) tıklatın ve sonra Çıkış'ı tıklatın. Microsoft® Internet Explorer'ı başlatın. Dosya menüsünde, Çevrimdışı Çalış'ın işaretlenmiş olmadığından emin olun. İşaretlenmişse, kapatmak için Çevrimdışı Çalış'ı tıklatın. MSN Messenger'da oturum açmayı yeniden deneyin.
81000314 1>>>>Bu hata genellikle, Msn SErvislerinde Problemler OLduğu için Meydana Gelir..Buradan Kontrol Et Eğer problemler varsa bekle onlar Bitinceye Kadar Bekle Bilgisayarda Bir Değişiklikler Yapmana Gerek Yok... 2>>>>Msn Servisi Bir DLL ye İhtiyaç Duyduğu için Sizi Kaydedemez..Onun iiçin Buraya Tıklayarak Bu dosyayı indir İndirdikten Sonra O dosyay 2 Kere Tıklaman Yeterli O direk Kaydeder.
Eğer Bundan Sonrada Olmassa Şunu Dene; Başatta Gir oradan Çalıştıra Tıkla Ve şunu yaz regsvr32 softpub.dll Sonra Entera Bunları yaptıktan sonra Mutlaka Olacaktır..
80072ee6 Başlata gir oradan çalıştıra ve çalıştıra şu komutu yaz regsvr32 MSXML3.dll ve entera bas ekrana gelen msja tamam de.artık msn'iniz açabilirsiniz.
81000303 Passport.com ve Hotmail.com a baglandiktan sonra MSN e baglanmayi dene eğer MSN otomatik aciliyorsa...Bunu engelleyip Sign-In diyerek manual olarak baglanmayı deneyin
800b001 Hizmet geçici olarak kullanilamadigindan .NET Messenger Service oturumu açilamadi. Lütfen daha sonra yeniden deneyin.
80072ee7 Hizmet geçici olarak kullanilamadigindan .NET Messenger Service oturumu açilamadi. Lütfen daha sonra yeniden deneyin.
80070190 Hizmet geçici olarak kullanilamadigindan .NET Messenger Service oturumu açilamadi. Lütfen daha sonra yeniden deneyin.
80072f0d MSN Messenger'iniza baglanilirken sorun olustu. Bu sorun hakkinda yardim için Sorun Gider'i tiklatin.
80048820 monitörünüzün sağ alt köşesine bakın orda saat vardır ... SAAT VE TARİH AYARLARIMIZI KONTROL EDİORUZ eğer doğru olduğundan Eminsek ikinci adım...Şöyleki başlat>çalıştır> regsvr32 softpub.dll girip enterlıyoruz işlem tamam..
MEDİAPLAYERDA NE DİNLEDİĞİM GÖZÜKMÜYOR? mediaplayer da msn i etkinleştermen gerekiyor olabilir.media player da Görünüm / Etkinleştir / Diğer kısmında msn müzik eklentisini işaretleyin..
Yazdığım mesajlar arkadaşıma gitmior? Internet baglantisi ve firewall ile kaynaklanan bir sorundur büyük ihtimalle... MSN Messenger acik iken ayni adna Torrent gibi programlarin acik olmasi buna nedenolabilir. Ayrica firewal'iniz aciksa... MSN Messenger'in izin ayarlarini gozden gecirin.
Bilgisayarım Açıldığında MSN OTURUMU Otamatik Açılmasın Araçlar menüsünde Seçenekler'i tıklayın Konuşma penceresinin tepesinde menü çubuğu görüntülenmiyorsa, pencere çerçevesi gizlenmiş olabilir. Çerçeveyi geri yüklemek için pencerenin sol üst köşesindeki öğesini tıklatın veya ALT tuşuna basın. Sol bölmede Geneli tıklatın. Oturum Aç'ın altında Windowsda oturum açtığımda Messengerı otomatik olarak çalıştır onay kutusunu temizleyin. Tamam tıklayın
Bu ve bunun gibi sorunlarla karşılaştığınız zaman aşşağıdaki linktende yardım alabilirsiniz!!
YARDIM İÇİN SORUNUNUZUN CEVABINI BULAMASSANIZ BU BAŞLIK ALTINA AÇIK VE NET ŞEKİLDE SORUNUNUZU YAZIN YARDIM ETMEYE ÇALIŞACAĞIM!!GALATASARAY SÖZÜ :s
Soru: Kendime yeni bir msn adresi açtım. Eski MSN adresimdeki kişilerimi yeni msn adresime nasıl aktarabilirim?
Cevap: Öncelikle eski MSN adresinizi açın. Sonra MSN Messenger ana penceresinde üst menüde Kişiler > Kişi Listeni Kaydet sekmelerine gelin. Kişi listenizi istediğiniz dizine kaydettikten sonra yeni MSN adresini açın. Ardından Kişiler > Dosyadan Kişi Al seçeneğine tıklayın ve kişi listenizi bulunduğu dizinden seçin. Kişi listeniz hayırlı olsun Harika.. çok Güldüm yaaa
Soru: Kişi listemi nasıl yedeklerim? Cevap: Yukarıda ki gibi Kişiler > Kişi Listeni Kaydet bölümlerinden listenizi yedekleyebilirsiniz.
Soru: MSN Messenger ana penceresinde ki kişi avatarları çok büyük. Bunları nasıl küçültebilirim?
Cevap: MSN Messenger ana penceresinde üst menüden Kişiler > Görüntü Resimlerini Değiştir takip ederek gerekli ayarı yapabilirsiniz.
Soru: Listemde ki kişileri nasıl Çevrimiçi-Çevrımdışı olarak listeleyebilirim?
Cevap: Messenger ana penceresinde üst menüden Kişiler > Kişileri Sırala > Çevrimiçi/Çevrimdışı Durumu olarak seçerseniz hallolacaktır.
Soru: Çoklu bir konferansta tanımadığım kişileri msn adresime nasıl ekleyebilirim?
Cevap: Konuşma penceresinde Eylemler > Kişileri Ekle dediğinizde karşınıza çıkacak pencerede eklemek istediğiniz kişinin nickini çift tıklatırsanız eklenecektir.
Soru: Web kameram olduğunu listemdeki kişilerden nasıl gizlerim?
Cevap: MSN Messenger ana penceresinden Araçlar > Seçenekler penceresine geldiğinizde en altta Web kameram olduğunu başkalarının görmesine izin ver seçeneğini deaktif etmelisiniz.
Soru: MSN Adresimi her açtığımda MSN Today diye bir pencere açılıyor. Bunu nasıl önleyebilirim?
Cevap: MSN Messenger ana penceresinden Araçlar > Seçenekler penceresinde Genel sekmesine tıklayın. Ardından Messenger ‘da oturum açıldığında MSN Today’i görüntüle seçeneğini deaktif etmeniz yeterli olacaktır.
Soru: Titreşim alımını ve gönderimini nasıl engellerim?
Cevap: MSN Messenger ana penceresinden Araçlar > Seçenekler penceresinde İletiler sekmesine geldiğinizde Titreşim göndermeme ve almama izin ver seçeneğini deaktif etmeniz yeterli olacaktır.
Soru: MSN Messenger’da konuşmalarımı herhangi bir eklentiye ihtiyaç duymadan nasıl kaydederim?
Cevap: MSN Messenger ana penceresinden Araçlar > Seçenekler penceresinde İletiler sekmesine geldiğinizde altta ki İleti Geçmişi bölümünde Görüşmelerin geçmişini otomatik olarak sakla seçeneğini aktif etmelisiniz. Görüşmelerin saklandığı yeri alttaki Konuşmalarını Bu Klasöre Kaydet bölümünden ayarlayabilirsiniz.
Soru: Dosya alımında dosyalarımın Belgerim > Alınan Dosyalarım dizinine gitmesini istemiyorum. Bunu nasıl değiştirebilirim.
Cevap: MSN Messenger ana penceresinden Araçlar > Seçenekler ve Dosya Aktarımı sekmesine gelin. Alınan Dosyaları Bu Klasöre Kaydet seçeneğini aktif edin ve hemen altta kullanmak istediğiniz dizini seçin.
Soru: Beni MSN listesinden silen kişileri nasıl görebilirim?
Cevap: MSN Messenger ana penceresinde Araçlar > İletiler > Gizlilik sekmelerine tıkladıktan sonra karşınızda ki listede sizi silip-silmediğini öğrenmek istediğiniz kişinin üzerine ters tıklatın. Eğer Sil seçeneği aktifse karşı taraf sizi silmiş demektir.
Soru-cevap şeklinde püf noktalardan bahsettikten sonra aklıma gelen birkaç püf noktasını da eklemek istiyorum;
{*} MSN Messenger’da size aktarılan dosyaları açmadan önce bir antivirüs’e taratabilirsiniz. Hemde otomatik olarka. Yapmanız gereken; MSN Messenger ana penceresinden Araçlar > Seçenekler ve Dosya Aktarımı sekmesine gelin. Ardından, Dosyalarda Virüs Taramasında Bu Uygulamayı Kullanın seçeneğini aktif edin. Aktif ettikten sonra altta Göz at düğmesi ile PC’nizde yüklü antivirüs’ü Program Files’tan seçin. Ardından size her dosya geldiğinde dosya aktarımı biter bitmez antivirüs’ünüz o dosyayı tarıyacaktır. (NOD32 Antivirüs’ü ile denenmiştir)
{*} Çoğu kişi bunu bilmez. Kişiler MSN üzerinden karşı tarafa kendi kişisel smileylerini gönderdikleri sırada DOS’tan çalıştırdıkları bir komutla yada program yardımıyla karşı tarafın IP’sini rahatlıkla alabiliyorlar. Kişisel Smiley’leri almamak istiyorsanız MSN Messenger ana penceresinde Araçlar > Seçenekler > İletiler sekmelerini takip ettikten sonra Özel İfadeleri Göster seçeneğini deaktif etmeniz yeterli olacaktır.
Ç(alıntıdır) Bunları bir deneyin
P4 LGA 3.2 GHZ 2 mb cache ,ASROCK P4 V 880 ,Seagate 250+80gb hdd, SPARKLE Nvidia GEFORCE 256 MB FX 5500 128 BİT, KİNGSTOON 1GB RAM (512*2) ,17"PHİLİPS 107E,LG DVD RW,PHİLİPS CD RW,FLEXY 1394,AVER MEDİA GO 007 PLUS TV KARI
MSN MESSENGER HATA KODLARI VE DİĞER SORUNLARIN ÇÖZÜMLERİ
81000365, 8100035b,80072EFD MSN Messenger'da oturum açamazsanız, MSN Messenger'daki bağlantı ayarları Microsoft® Passport veya Microsoft® Messenger Hizmeti'ne bağlanmanızı önlüyor olabilir. MSN Messenger Bağlantısı Sorun Gidericisi çoğu kez sorunları bulabilir ve düzeltebilir. MSN Messenger bir bağlantı sorunuyla karşılaşırsa, Bağlantı Sorun Gidericisi otomatik olarak başlatılır. Bağlantı Sorun Gidericisi'ni kullanmamayı seçerseniz veya Sorun Giderici bağlantı sorununuzu çözmezse, aşağıdakileri deneyin: 1. Araçlar menüsünü tıklatın ve sonra Seçenekler'i tıklatın. 2. Soldaki bölmede, Bağlantı'yı tıklatın. 3. Bağlantı Ayarları altında, Bağlantıyı Sına'yı tıklatın. Bağlantı Sorun Gidericisi'nin sisteminizi incelemesine izin verirseniz, Sorun Giderici bağlantı sorunlarını sınar ve sorunları düzeltmek için uygulayabileceğiniz adımları raporlar. 4. İsteğe Bağlı: Gelişmiş sorun giderme gerçekleştir Özel bağlantı türünüze ilişkin sorunları gidermek için, Gelişmiş Ayarlar'ı tıklatın. Gelişmiş Bağlantı Seçenekleri iletişim kutusunda, belirli bağlantı türünüze ilişkin ayarların doğru olduğunu denetleyin. Bağlantınızı sınamak için, Sına düğmesini tıklatın. Tamam'ı tıklatın ve sonra Tamam'ı tıklatın. 5. Tamam'ı tıklatın. Bu ayarları seçtiğinizde, mümkünse MSN Messenger Microsoft® Internet Explorer bağlantı ayarlarını kullanır. 6. Yeniden MSN Messenger'da oturum açmayı deneyin.
81000370 MSN Messenger'da oturum açmaya çalıştığınızda, aşağıdaki hata iletisini alabilirsiniz: * Microsoft® Messenger Service'da oturum açmanızı sağlayamıyoruz. Durumu çözmenize yardımcı olması için aşağıdakileri deneyin: 1. Görev çubuğunda MSN Messenger simgesini (saatin yanında) tıklatın ve sonra Çıkış'ı tıklatın. 2. Internet seçeneklerinizde aşağıdaki değişiklikleri yapın: *1. Microsoft Windows Başlat düğmesini tıklatın, Ayarlar'ın üzerine gelin ve sonra Denetim Masası'nı tıklatın. *2. Ağ ve Internet Bağlantıları'nı tıklatın. *3. Internet bağlantınızı kurun ya da değiştirin'i tıklatın. *4. İçerik sekmesini tıklatın. *5. Sertifikalar'ın altında, SSL Durumunu Sil'i tıklatın. *6. Bir doğrulama aldığınızda, Tamam'ı tıklatın. *7. Gelişmiş sekmesini tıklatın ve sonra aşağıda Güvenlik'e gidin. *8. Sunucu sertifikalarının geçerliliğini denetle (yeniden başlatma gerektirir)'in seçili olmadığından ve SSL 2.0 kullan ve SSL 3.0 kullan'ın seçili olduğundan emin olun. 3. Bilgisayarınızda Microsoft® Microsoft® Windows® XP çalıştırılıyorsa, DNS çözümleyici önbelleğini temizleyin. *1. Görev çubuğunda, Başlat'ı tıklatın ve sonra Çalıştır'ı tıklatın. *2. Kutuya cmd yazın ve Tamam'ı tıklatın. *3. Komut istemine, ipconfig /flushdns yazın ve ENTER'a basın. 4. Yeniden MSN Messenger'da oturum açmayı deneyin.
81000301 veya 81000306 MSN Messenger'da oturum açmaya çalıştığınızda, aşağıdaki hata iletisini alabilirsiniz: * Hizmetten veya Internet bağlantınızdan kaynaklanan bir sorun nedeniyle şu anda Messenger oturumunuzu açamıyoruz. Lütfen Internet'e bağlı olduğunuzdan emin olun. Durumu çözmenize yardımcı olması için aşağıdakini deneyin:
1. Internet'e bağlı olduğunuzdan emin olun. 2.Msn Messenger# 'ın en son sürümünün yüklü olduğundan emin olun. 3.İşletim sisteminiz için kullanılabilir olan en son güncelleştirmeleri yüklediğinizden emin olun. Microsoft® Windows® işletim sistemleri için,Microsoft® Windows® Update web sitesine gidin. 4. Güvenlik duvarı kullanıyorsanız, MSN Messenger'a güvenlik duvarı üzerinden tam erişim izni verildiğinden emin olun. Daha fazla bilgi için güvenlik duvarı belgelerine bakın. 5. MSN Messenger için Gelişmiş Bağlantı ayarlarını doğrulayın. Notlar * Bilgisayarınız bir kurumsal ağın parçasıysa, ağın MSN Messenger hizmetine erişmeye izin verdiğini doğrulamak için ağ yöneticinize başvurun. * Çevirmeli bağlantı kullanıyorsanız, bağlantı zaman aşımına uğruyor olabilir. Daha sonra yeniden bağlanmayı deneyin.
81000362 MSN Messenger'da oturum açmaya çalıştığınızda, aşağıdaki hata iletisini alabilirsiniz: Bilinmeyen bir Hatayla karşılaşıldı. -veya- Internet Explorer çevrimdışı çalışmak için ayarlandığından, MSN Messenger'da oturum açmanızı sağlayamadık. Lütfen tarayıcınızın Dosya menüsünde bu ayarı değiştirin ve oturum açmayı yeniden deneyin. Durumu çözmenize yardımcı olması için aşağıdakileri deneyin: Görev çubuğunda MSN Messenger simgesini (saatin yanında) tıklatın ve sonra Çıkış'ı tıklatın. Microsoft® Internet Explorer'ı başlatın. Dosya menüsünde, Çevrimdışı Çalış'ın işaretlenmiş olmadığından emin olun. İşaretlenmişse, kapatmak için Çevrimdışı Çalış'ı tıklatın. MSN Messenger'da oturum açmayı yeniden deneyin.
81000314 1>>>>Bu hata genellikle, Msn SErvislerinde Problemler OLduğu için Meydana Gelir..Buradan Kontrol Et Eğer problemler varsa bekle onlar Bitinceye Kadar Bekle Bilgisayarda Bir Değişiklikler Yapmana Gerek Yok... 2>>>>Msn Servisi Bir DLL ye İhtiyaç Duyduğu için Sizi Kaydedemez..Onun iiçin Buraya Tıklayarak Bu dosyayı indir İndirdikten Sonra O dosyay 2 Kere Tıklaman Yeterli O direk Kaydeder.
Eğer Bundan Sonrada Olmassa Şunu Dene; Başatta Gir oradan Çalıştıra Tıkla Ve şunu yaz regsvr32 softpub.dll Sonra Entera Bunları yaptıktan sonra Mutlaka Olacaktır..
80072ee6 Başlata gir oradan çalıştıra ve çalıştıra şu komutu yaz regsvr32 MSXML3.dll ve entera bas ekrana gelen msja tamam de.artık msn'iniz açabilirsiniz.
81000303 Passport.com ve Hotmail.com a baglandiktan sonra MSN e baglanmayi dene eğer MSN otomatik aciliyorsa...Bunu engelleyip Sign-In diyerek manual olarak baglanmayı deneyin
800b001 Hizmet geçici olarak kullanilamadigindan .NET Messenger Service oturumu açilamadi. Lütfen daha sonra yeniden deneyin.
80072ee7 Hizmet geçici olarak kullanilamadigindan .NET Messenger Service oturumu açilamadi. Lütfen daha sonra yeniden deneyin.
80070190 Hizmet geçici olarak kullanilamadigindan .NET Messenger Service oturumu açilamadi. Lütfen daha sonra yeniden deneyin.
80072f0d MSN Messenger'iniza baglanilirken sorun olustu. Bu sorun hakkinda yardim için Sorun Gider'i tiklatin.
80048820 monitörünüzün sağ alt köşesine bakın orda saat vardır ... SAAT VE TARİH AYARLARIMIZI KONTROL EDİORUZ eğer doğru olduğundan Eminsek ikinci adım...Şöyleki başlat>çalıştır> regsvr32 softpub.dll girip enterlıyoruz işlem tamam..
MEDİAPLAYERDA NE DİNLEDİĞİM GÖZÜKMÜYOR? mediaplayer da msn i etkinleştermen gerekiyor olabilir.media player da Görünüm / Etkinleştir / Diğer kısmında msn müzik eklentisini işaretleyin..
Yazdığım mesajlar arkadaşıma gitmior? Internet baglantisi ve firewall ile kaynaklanan bir sorundur büyük ihtimalle... MSN Messenger acik iken ayni adna Torrent gibi programlarin acik olmasi buna nedenolabilir. Ayrica firewal'iniz aciksa... MSN Messenger'in izin ayarlarini gozden gecirin.
Bilgisayarım Açıldığında MSN OTURUMU Otamatik Açılmasın Araçlar menüsünde Seçenekler'i tıklayın Konuşma penceresinin tepesinde menü çubuğu görüntülenmiyorsa, pencere çerçevesi gizlenmiş olabilir. Çerçeveyi geri yüklemek için pencerenin sol üst köşesindeki öğesini tıklatın veya ALT tuşuna basın. Sol bölmede Geneli tıklatın. Oturum Aç'ın altında Windowsda oturum açtığımda Messengerı otomatik olarak çalıştır onay kutusunu temizleyin. Tamam tıklayın
Bu ve bunun gibi sorunlarla karşılaştığınız zaman aşşağıdaki linktende yardım alabilirsiniz!!
YARDIM İÇİN SORUNUNUZUN CEVABINI BULAMASSANIZ BU BAŞLIK ALTINA AÇIK VE NET ŞEKİLDE SORUNUNUZU YAZIN YARDIM ETMEYE ÇALIŞACAĞIM!!GALATASARAY SÖZÜ :s
Soru: Kendime yeni bir msn adresi açtım. Eski MSN adresimdeki kişilerimi yeni msn adresime nasıl aktarabilirim?
Cevap: Öncelikle eski MSN adresinizi açın. Sonra MSN Messenger ana penceresinde üst menüde Kişiler > Kişi Listeni Kaydet sekmelerine gelin. Kişi listenizi istediğiniz dizine kaydettikten sonra yeni MSN adresini açın. Ardından Kişiler > Dosyadan Kişi Al seçeneğine tıklayın ve kişi listenizi bulunduğu dizinden seçin. Kişi listeniz hayırlı olsun Harika.. çok Güldüm yaaa
Soru: Kişi listemi nasıl yedeklerim? Cevap: Yukarıda ki gibi Kişiler > Kişi Listeni Kaydet bölümlerinden listenizi yedekleyebilirsiniz.
Soru: MSN Messenger ana penceresinde ki kişi avatarları çok büyük. Bunları nasıl küçültebilirim?
Cevap: MSN Messenger ana penceresinde üst menüden Kişiler > Görüntü Resimlerini Değiştir takip ederek gerekli ayarı yapabilirsiniz.
Soru: Listemde ki kişileri nasıl Çevrimiçi-Çevrımdışı olarak listeleyebilirim?
Cevap: Messenger ana penceresinde üst menüden Kişiler > Kişileri Sırala > Çevrimiçi/Çevrimdışı Durumu olarak seçerseniz hallolacaktır.
Soru: Çoklu bir konferansta tanımadığım kişileri msn adresime nasıl ekleyebilirim?
Cevap: Konuşma penceresinde Eylemler > Kişileri Ekle dediğinizde karşınıza çıkacak pencerede eklemek istediğiniz kişinin nickini çift tıklatırsanız eklenecektir.
Soru: Web kameram olduğunu listemdeki kişilerden nasıl gizlerim?
Cevap: MSN Messenger ana penceresinden Araçlar > Seçenekler penceresine geldiğinizde en altta Web kameram olduğunu başkalarının görmesine izin ver seçeneğini deaktif etmelisiniz.
Soru: MSN Adresimi her açtığımda MSN Today diye bir pencere açılıyor. Bunu nasıl önleyebilirim?
Cevap: MSN Messenger ana penceresinden Araçlar > Seçenekler penceresinde Genel sekmesine tıklayın. Ardından Messenger �da oturum açıldığında MSN Today�i görüntüle seçeneğini deaktif etmeniz yeterli olacaktır.
Soru: Titreşim alımını ve gönderimini nasıl engellerim?
Cevap: MSN Messenger ana penceresinden Araçlar > Seçenekler penceresinde İletiler sekmesine geldiğinizde Titreşim göndermeme ve almama izin ver seçeneğini deaktif etmeniz yeterli olacaktır.
Soru: MSN Messenger�da konuşmalarımı herhangi bir eklentiye ihtiyaç duymadan nasıl kaydederim?
Cevap: MSN Messenger ana penceresinden Araçlar > Seçenekler penceresinde İletiler sekmesine geldiğinizde altta ki İleti Geçmişi bölümünde Görüşmelerin geçmişini otomatik olarak sakla seçeneğini aktif etmelisiniz. Görüşmelerin saklandığı yeri alttaki Konuşmalarını Bu Klasöre Kaydet bölümünden ayarlayabilirsiniz.
Soru: Dosya alımında dosyalarımın Belgerim > Alınan Dosyalarım dizinine gitmesini istemiyorum. Bunu nasıl değiştirebilirim.
Cevap: MSN Messenger ana penceresinden Araçlar > Seçenekler ve Dosya Aktarımı sekmesine gelin. Alınan Dosyaları Bu Klasöre Kaydet seçeneğini aktif edin ve hemen altta kullanmak istediğiniz dizini seçin.
Soru: Beni MSN listesinden silen kişileri nasıl görebilirim?
Cevap: MSN Messenger ana penceresinde Araçlar > İletiler > Gizlilik sekmelerine tıkladıktan sonra karşınızda ki listede sizi silip-silmediğini öğrenmek istediğiniz kişinin üzerine ters tıklatın. Eğer Sil seçeneği aktifse karşı taraf sizi silmiş demektir.
Soru-cevap şeklinde püf noktalardan bahsettikten sonra aklıma gelen birkaç püf noktasını da eklemek istiyorum;
{*} MSN Messenger�da size aktarılan dosyaları açmadan önce bir antivirüs�e taratabilirsiniz. Hemde otomatik olarka. Yapmanız gereken; MSN Messenger ana penceresinden Araçlar > Seçenekler ve Dosya Aktarımı sekmesine gelin. Ardından, Dosyalarda Virüs Taramasında Bu Uygulamayı Kullanın seçeneğini aktif edin. Aktif ettikten sonra altta Göz at düğmesi ile PC�nizde yüklü antivirüs�ü Program Files�tan seçin. Ardından size her dosya geldiğinde dosya aktarımı biter bitmez antivirüs�ünüz o dosyayı tarıyacaktır. (NOD32 Antivirüs�ü ile denenmiştir)
{*} Çoğu kişi bunu bilmez. Kişiler MSN üzerinden karşı tarafa kendi kişisel smileylerini gönderdikleri sırada DOS�tan çalıştırdıkları bir komutla yada program yardımıyla karşı tarafın IP�sini rahatlıkla alabiliyorlar. Kişisel Smiley�leri almamak istiyorsanız MSN Messenger ana penceresinde Araçlar > Seçenekler > İletiler sekmelerini takip ettikten sonra Özel İfadeleri Göster seçeneğini deaktif etmeniz yeterli olacaktır.
... Ç(alıntıdır) Bunları bir deneyin
Kardeş burda hata var.Saatle olcak iş deil.Çünkü aynı hatayı güvenlik duvarı msn yi engellediğindede veriyo.O nu güvenlik duvarını düzelterek yapabilirsin.Tamam saat doğrudur.O benim suçum deil.Microsoft 2 hatayı 1 kodun altına sıkıştırmaya çalışıyo biz ayıklıyoz;)
hata kodunu hatırlamıyorum ama msn de bikaç ay önce bi sorun yaşamıştım.forumlardan baktığımda burdakilerin aynısı yazıyodu.saati tarihi kontrol, ayarla gibi...yani aynı hata kodu olabilir tahminim.o yüzden sorunu nasıl hallettiğimi söyliyim belki düzelir aynı kodsa...saat tarih çalıştır komutları dışında bişey okumuştum onu yaptım şöyleydi:
başlat/denetim masası/kullanıcı hesapları na gidip yeni bi oturum açtım.sonra o yeni oturumdan msn'e girdim açıldı.sonra orayı kapatıp tekrar eski oturumuma geri döndüm ve ordan denedim açılmıştı.dediğim gibi kodu hatırlamıyorum ama çözüm önerileri aynıydı saatler tarih felan o yüzden aynı sorun olabilir.yardımcı olabilirsem sevinirim
Türk Telekom'un Marmara altından geçen bir yurtdışı fiber hattında arıza varmış. Ne kadar süreceği belirsiz. Bu süre boyunca bazı ağlara bağlantı yapılamayacak. Aynı sorun pek çok kişide var.
Türk Telekom'un Marmara altından geçen bir yurtdışı fiber hattında arıza varmış. Ne kadar süreceği belirsiz. Bu süre boyunca bazı ağlara bağlantı yapılamayacak. Aynı sorun pek çok kişide var.
temennimiz bir an önce msn ye girmek
Canım kardeşim biraz yukarı baksan (yazıma) bunun mümkün olmadığını anlıcaksın.Ayrıca böyle bir arıza olsa internete giremezsiniz. Hem zaten giren nasıl giriyo??
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pisican23 -- 8 Şubat 2008; 22:03:43 >
temennimiz bir an önce msn ye girmek
Canım kardeşim biraz yukarı baksan (yazıma) bunun mümkün olmadığını anlıcaksın.Ayrıca böyle bir arıza olsa internete giremezsiniz. Hem zaten giren nasıl giriyo??
allah allah bende de güvenlik duvarı zart zurt cıktı güvenlik duvarını kapattım ama yine açılmadı ne olucak
Bugünlerde, MSN de bu hatayla (80048820) karşılaşan çok fazla arkadaş gördüm. Aynı hata ile ben de karşılaştım fakat sorunu henüz çözmüş değilim. Bu sorun yüzünden format çeken insanlar da gördüm.. Açılan forumları okudum başka yerlere de baktım ama sorun hala çözülmedi.
Öncelikle söylenen, "tarih/saat'i kontrol et/güncelle" idi. Bunu denedim fakat çözüm olmadı, ardından çalıştır > regsvr32 Softpub.dll yazıp kayıt defterine kaydı yapın diyen arkadaş oldu onu da denedim yine sonuç yok..
Bundan sonra, yukarıdaki işlemlerle birlikte yine çalıştır komutu ile,
yapmam söylendi bunları da girdim.. Hatta ve hatta yanlıştır dedim Bu DLL'lerin toplu kaydını denedim yine sorun hallolmadı.. Başka bir arkadaş bunlar çözüme ulşatırmazsa IE'yi update et/tekrar yükle dedi onu da yaptım ama... Messenger'ı defalarca kaldırdım/kurdum, Registry Mechanic'le hatalı girdi var mı diye baktım, yok yok yok!!!
Bu sorunla karşılaşan arkadaşlar için belki bunlar işe yarayabilir -yarayanlaı da gördüm. Ama bunların dışında alternatif çözüm sunabilecek kimse var mı?
Durum TR için yerel bir sorun haline geldi. Telekom'un bölgesel sorunlardan kaynaklanıyor dediği hatalar, TR nin heryerinde oluyor. Her yerde sorun mu var?
Bazı sistemlerde DLL kayıtları işe yararken bazılarında olmuyor, bazılarında sadece tarih/saat i güncelleyerek sorun çözülüyor bazılarında bu da işe yaramıyor. format bile nafile kalabiliyor ki bunu yaşadım ve küplere binmiştim. 7 nin çalışıp 7.5 in çalışmaması da ayrı bir muallak.. sorununu 7 sürümünü yükleyip de çözenler 7.5 i hala kullanamıyor.
Paylaşılan bilgilerle, sorunların nedenlerini tam olarak bilmesek de çözümleri bulduk sayılır. Herkese teşekkürler, topic DH kullanıcılarına olduğu kadar dışarıdan araştıran arkadaşlara da hizmet etmektedir.
SaoL birader cok sagol tşk ederim...Sonunda calıstı...
Beyler ben mesela bi kişile konuşma açiorm sonra mesajım fln gitmio sonra bu kişile konuşma başlatılamadığından msn açılamadı dio bu sorunun çözümü nedir plx yardım..
aradaşlar aynı olay bana da oldu sanırım şu ilk veriler dll dosyasını bi kere denedim olamdı ama sonra ctrl alt del yapıp işlem ağacını sonlardırdan kapattım bi de extradan discovery messenger da yüklüydü onu da aynı şekilde sonlardırdım ve düzeldi
YUKARDAKİ SORUYA CEVAP:
çıkan sistem dosyasına "hayır" seçeneğini seçince düzeliyor
Sevdiğin için deli oldun dediler. Yaşamın tadını yalnız deliler bilir dedim.
Artis mi? Ne artisi? Artis ne arar la bazarda! Ben öyle bir şey görmedim, ben 55 yaşındayım. Biz araba alışverişi için geliyoruz buraya. Artis olarak gelmez bize o işler.
benım DNS ayarlarım otomatık degıl elle gırıs yapıyordum. we arada sırada bu hatalarla karsılasıyordum. bırakın msn ı bazı online oyun sıtelerıne bıle gırıs yapamıyordum. meryersem elle gırdıgım ,DNS ayarları bı sure sonra sıstıgınden dolayı gırıs yapamıyormusum.
ama sımdı DNS lerı otomatıge cevırınce 80048820 msn kod hatası cıkmadı hatta hemen baglandı. bence sız de bı deneyın bı sure otomatık kalsın DNS ayarlarınız.
Aynı şekilde bende onlardan sonra bi sonuca ulaşamadım.
Seni görmeyeli uzun seneler geçti. Artık ne o pankartı tutan ellerin var,ne de güneş gözlüğünün altındaki o sinsi sırıtış. Dünyamızı aydınlatan pankartı kaldırışın ve onun insanın içini ısıtan hareketi.Kimi zaman en coşkulu anlarımızda kullandık seni , kimi zaman aslında içimizde fırtınalar koparken dert ortağımız oldun. Adın bu forumla ve biz üyelerle özdeşleşti. Gittiğin yerlerde bizim gibi üyeler yoktur bilirim , o soğuk o karanlık forum köşelerinde titremiyor musun yourock.gif ? Pankartı tutan minik ellerin üşümüyor mu ? Peki ya biz ? Turuncu sitenin çılgın üyelerini hiç düşünmüyor musun ? Seninle yatıp seninle kalkan binlerce insan varken bizi sensiz koyma. Nerelerdesin be yourock.gif ? Gel artık :(
80072745 bende bu hatayı veriyor acaba kimsemi giremiyor
aynen kardes simdi de bu hatayi vermeye basladi nedir bu ya
Edit: simdi acildi msn mutluyum huzurluyum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugr7 -- 26 Şubat 2008; 17:52:10 >
Seni görmeyeli uzun seneler geçti. Artık ne o pankartı tutan ellerin var,ne de güneş gözlüğünün altındaki o sinsi sırıtış. Dünyamızı aydınlatan pankartı kaldırışın ve onun insanın içini ısıtan hareketi.Kimi zaman en coşkulu anlarımızda kullandık seni , kimi zaman aslında içimizde fırtınalar koparken dert ortağımız oldun. Adın bu forumla ve biz üyelerle özdeşleşti. Gittiğin yerlerde bizim gibi üyeler yoktur bilirim , o soğuk o karanlık forum köşelerinde titremiyor musun yourock.gif ? Pankartı tutan minik ellerin üşümüyor mu ? Peki ya biz ? Turuncu sitenin çılgın üyelerini hiç düşünmüyor musun ? Seninle yatıp seninle kalkan binlerce insan varken bizi sensiz koyma. Nerelerdesin be yourock.gif ? Gel artık :(
Sevdiğin için deli oldun dediler. Yaşamın tadını yalnız deliler bilir dedim.
Artis mi? Ne artisi? Artis ne arar la bazarda! Ben öyle bir şey görmedim, ben 55 yaşındayım. Biz araba alışverişi için geliyoruz buraya. Artis olarak gelmez bize o işler.
burda anlatılanların hepsini denedim olmadı, son olarak Registry Booster programını kullandım düzeldi, bu programla çoğu sorunumu çözmüştüm yine yardımıma yetişti