bende de aynı sorun var her yazılanı denedim olmadı benim sorunum da smartnet kablosuz kullanınca oluyor ethernet kablosuyla bağlanınca sorun yok bi önerisi olan varmı modem ayarları falan mı hatalı acaba
dünden beri böyle bir sorunum var tarih değiştirmeyle başlayıp çalıştırla biten öneriyi denedim olmadı 7.0 ı denedim hatta hemen hemen bütün msn türevlerini denedim olmadı Proxy önerisini denedim olmadı Windows msn çalışıo ama biliosunuz o da nuh nebiden kalma İşin ilginci hata kodu da vermio sadece düşüp düşüp tekrar bağlanmaya çalışıyor olmuyor offf offf
SORULARINIZ OLURSA:::::BLOODY_52@HOTMAİL.COM U EKLEYİN!!!!!!!! kardeş zaten biz msn ye giremediğimiz için soruos bu soruyu yane anlıcan verdiğin msn yi ekleyue bilmek için önce msn mizi açmamız lazım
benim sorunum smartnet routerla bağlanınca ortaya çıkıyor yazılanları denedim bi çözüm bulamadım sorunum hala çözülmedi ben de en sonunda 8.0 sildim 7.0 yükledim artık girebiliyorum bi önerisi olan varmı!!!
ya ark.lar benim msnimde sorun yeni bir boyuta ulaştı sürekli kullandığım bir adresim var ve o adresi açmıyor ama 3-5 kişi ekleiğim çok kullanmadığım adresimi açıyor... Bunun çaresini bilen var mı????????
arkadaslar 80048820 bendede vardı yenı yukledıgım bır programdan oldu dıscovery lıve yuklemıstım 1 calıstı daha sonra calısmamaya basladı dıscovery sıldım hata kodu degıstı 80072efd oldu msn yıde sıldım kurdum yıne aynısı oldu dıscovery lıve yukledım acıldı fakat bılgısayarı kapatıp actıgımda yenıden aynı kodu 80048820 oldu ben bunu cozdum ama saatle calıstırdan degıl hıcbırı olmuyordu sıze soylıyım belkı sızınde ısınıze yarar baslattan yardım ve destektengorev secten sıstem gerı yukleme dıyor bılgısayarımı oncekı bır zamana gerı yukle dıyın ve orda tarıhte nezamandır acılmıyorsa once bır tarıhı secınkı ısınız garantı olsun gerı yukluyor olanlarıda halıyle sılıyor ve oncekı tarıhe getırıyor sımdı msn tas gıbı bu ıllette basımı cok agrıttıgı ıcın bunu yazdım ınsallah sızın ısınızede yarar
Arkadaşlar bu sadece biosun lanetolası pilinin bitmesiyle alakalı bi olay.Kısa çözüm olarak tarihinizi ayarlayın.Kalıcı olarak ise gidin bakkaldan bir bios bili alın:)(Bu arada bakkal deiğlde bilgisayarcı olucak):)
80048820 hata kodu inanılmaz bir şekilde virüs gibi yayıldı bilgisayara 5 kere format çektim olmadı tarih saat ayarları yaptım olmadı hotmail skype msn bu tarz hiç bir yere girmiyor başlattan ara kısmına denilen yazıları yazdım olmadı proxy ayarlarına yaptım olmadı otomatik yaptım olmadı sildim olmadı güvenlik ayarlarının an az seviyeye getirdim olmadı en üst seviyeye getirdim olmadı bilgisayara 3 kere wista yükledim 2 kere xp yükledim olmadı firewall duvarını kaldrıdım olmadı msnin bağlantı ayarlarıyla denildiği şekilde oynadım olmadı ssl 2.0 ssl 3.0 yaptım olmadı ve her yaptıgım şeyde bilgisayarı resetledim olmadı aklınıza ne geliyosa yaptım bir tek şey hariç ciddi anlamda en son onu yaptım ve oldu bu kadar emeğim boşa gitti en çokta 5 formata yanıyorum yaptıgım şy şu arkadaşlar bilgisayarı geri yükledim msne hangi saatte girebildiysem geri yükleme saatini ona kurdum ve oldu bu kadar olmaz
Hala böyle bir sorun yaşayan warsa sağ alttan messenger işaretine sağ tıklayıp çıkış desin sonra başlattan araya gelip ordan tüm klasörde ''messenger'' diye aratın messengerla ilgili çıkan herşeyi silin(amaç=messengerın geçmişini sıfırlamak).Sorun düzelecektir..
arkadaş internet saati ve bilgisayar saatin uymuyo format falan çekmeye kalkma çok basit yapacağın önce bilgisayar saatini doğru yaz. sonra internet saatine gir bilgisayar saatinin hemen yanında sonra onu güncelleştir olur biter kolay gelsin.
arkadaşlar bnm şöle bi sorunum var umarım yardımcı olabilirsiniz msnde bi arkadaşım online olup bana msj yazdıında ben direk düşüyorum ve bu sadece o arkadaşımda başıma gelio kendisiyle görüşmeme kararı almayı düşünüorum böle giderse direk silicem msnden :D
arkadaşlar bende hala sorun var 80072ee6 hatası var verdiğiniz komutları giriyom(load library)başarısız oldu belirtilen modül bulunamadı.. yazısı çıkıyor ..
(Konu başlığındaki hatanın çözümü) Bende de aynı sorun vardı ama çözümü buldum: Arkadaşlar Herkes Bişiyler Yazmış Ama Kesin çözümü buldum (kendim denedim) Başlat\Çalıştır komutuna cmd yazıp entera basın siyah komut penceresi açılacak oraya DATE yazın entera basın bugünün doğru tarihini yazın(gün-ay-yıl) bende bu hatanın aynısı vardı %100 oluyor arkadaşlar bu kesin çözüm.......konu kapatacak kadar :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre7101 -- 20 Temmuz 2007; 22:24:34 >
(Konu başlığındaki hatanın çözümü) Bende de aynı sorun vardı ama çözümü buldum: Arkadaşlar Herkes Bişiyler Yazmış Ama Kesin çözümü buldum (kendim denedim) Başlat\Çalıştır komutuna cmd yazıp entera basın siyah komut penceresi açılacak oraya DATE yazın entera basın bugünün doğru tarihini yazın bende bu hatanın aynısı vardı %100 oluyor arkadaşlar bu kesin çözüm mos arkadaşlar ilgileniyorsa konuyu kapatsın
Bir Çözümde ben buldum.hatanın ayrıntılarında MSDN Girdileri çakışıyor yazıyodu bende kelimeyi arattım hard diskte microsoft office klasöründe buldu.Fakat ben hep openoffice kullandığımdan rahatlıkla sildim ve problem çözüldü.Sizde denyin
beyler bakın ben yaklaşık 2 haftadır bi arkadaşımın pc sine msn i bi türlü açamadı sonra bugun burda okuduğum yontemi uyguladım ve msn açıldı
1)Tarihe baktık yanlış tarihti onu düzelttik 2)msn i komple kapattık sağ tıklayıp çıkış dedik yani 3)sonra başlata tıkladık ordan çalıştıra girdik regsvr32 Softpub.dll yazıp kayıt defterine kayıt ettik yani enter a bastık o diyo zaten kayıt edilmiştir diye tamam a tıklıyosunuz kapanıyo sonra msn i açmayı denedik ve açıldı bu arada Softpub ın S si küçük s yani takılmayın ona küçükü büyükmü diye valla birebir yaptıklarımı anlattım arkadaşlar
DOSTUM BU DEĞİŞİKLİKLER HATAYI DÜZELTTİ TEŞEKKÜRLER. ÖZELLİKLE TARİH ÖNEMLİ SANIRIM.
eeth bu yaptım benimki de düseldi herkese teşekkürler
quote:
Orjinalden alıntı: drberk2
quote:
Orjinalden alıntı: okko
beyler bakın ben yaklaşık 2 haftadır bi arkadaşımın pc sine msn i bi türlü açamadı sonra bugun burda okuduğum yontemi uyguladım ve msn açıldı
1)Tarihe baktık yanlış tarihti onu düzelttik 2)msn i komple kapattık sağ tıklayıp çıkış dedik yani 3)sonra başlata tıkladık ordan çalıştıra girdik regsvr32 Softpub.dll yazıp kayıt defterine kayıt ettik yani enter a bastık o diyo zaten kayıt edilmiştir diye tamam a tıklıyosunuz kapanıyo sonra msn i açmayı denedik ve açıldı bu arada Softpub ın S si küçük s yani takılmayın ona küçükü büyükmü diye valla birebir yaptıklarımı anlattım arkadaşlar
DOSTUM BU DEĞİŞİKLİKLER HATAYI DÜZELTTİ TEŞEKKÜRLER. ÖZELLİKLE TARİH ÖNEMLİ SANIRIM.
BeogalogeoL
Uzaklaştırılmış 270 gün cezanın 216 günü kaldı.
18 Ağustos 2007, 7:51:26
(-BİLGİSAYARIN SAATİ VE TARİHİ DOĞRU OLSUN. -TARİH VE SAAT ÖZELLİKLERİNDEN İNTERNET SAATİNİ DE GÜNCELLEYİN. -BAŞLA / ÇALIŞTIR'DAN "regsvr32 Softpub.dll"
Müziğin asıl gücü insanı bestecisinin hayal dünyasına sürüklemesidir. Ne üstün zekâ, ne hayal gücü ne de her ikisi beraber, bir dâhi yapmaya yeter. Sevgi, sevgi, sevgi.. İşte bu dehanın ta kendisidir.
ben sorunu hotmail live yeni sürüm hesabında oturum açtıktan sonra çözebildim ilginçdir ki geçen gün arkadaşm kendi hesabıyla giriş yaptı ve ben msn de tekrar aynı hatayı aldım ... Tekrar loggin oldum ve hatasiz bir şekilde girmeye başladım bir deneyin derim !
arkadaşlar selamın aleyküm bendede aynı sorun vardı bu sorun tt net in sorunu ip den kaynaklanıyo ip adresinizi değiştirin düzelir hide ip paltinium programı bunu çok iyi yapıyo hadi kolay gelsin ramazangorgun57@hotmail.com
Arklar kadermizde budamı vardı şarkısıcı benim gibi dert dostlarını armagan ediyorum:) hehehehe ben 3 haftadır belkiom ne olcak bu halimiz help hel indirmedigim program klamadı bil. format attım şu and 7.0 7.5 2 tane ayrı arı yerlerde 8.0 indirdim:S
Arkadaşlar bende de 80048820-80048439 sorunu var ve biraz farklı... Yeni internet bağlattık, kurulumu yaptım, ama msn'ye bir türlü girilmiyor... Sorunu biraz araştırdım, denemediğim şey kalmadı yine de giremedim... Ama daha o günün sabahı etraftan bir yerlerden aldığım kablosuz internetle girebiliyordum.. Ben de ethernet kablosunu çıkartıp kendimi aptal modemin elinden kurtardım ve kablosuz bir bağlantıyla internete girdim... Sorun kesildi.. Şimdi modemden şu sorunu çözmeye çalışıyorum, güvenlik duvarını kapatıyorum, anladığım anlamadığım tüm ayarlarıyla oynuyorum ama nafile.. Benim denediğimi deneyip modemle cebelleşen kimse de yok ki yardım alayım.. Bi' fikri olan?
arkadaslar sizin dediklerinizden de olabilir ama ben antivirüs programından hallettin bloklama yapmış.bende mcafee var.onun ayarlarından halleoluyor sizde isterseniz deneyin kolay gelsin
Msn'de bir 80048820 sorunu bir de "listeniz sorunlu" gibi bir uyarı veriyor bu neden böyledir anlaşmış değilim,format vs kar etmiyor bilginize..
DİĞER ARKADAŞLARIN DEDİKLERİ YÜZEYSEL ÇÖZÜMLER DOĞRUDUR. ÖNCELİKLE BU AYARLAR KONTROL EDİLİP UYGULANMASI GEREKİR.
(-BİLGİSAYARIN SAATİ VE TARİHİ DOĞRU OLSUN. -TARİH VE SAAT ÖZELLİKLERİNDEN İNTERNET SAATİNİ DE GÜNCELLEYİN. -BAŞLA / ÇALIŞTIR'DAN "regsvr32 Softpub.dll" Yİ DE DENEYİN.)
Bunlar ÇÖZMEDİ DİYORSANIZ, PROBLEMİ BİR DE BENDEN DİNLEYİN..
Önce bu durumu nasıl yaşadığımı biraz anlatmak istiyorum. Bizim apt de 4 kullanıcıyız. Kökü bende sistemin. Bu problemi yaşadığımda tüm apartmanda benden internet alan kişiler msn'ye giremiyor. HATA Kodu aynı: "MSN hatası kod: 80048820". Burdan yola çıkarak düşündüm. 146 ile telefonla bağlandım, msn giriyor. 146 ile bağlı iken internet bağlantımı komşularla paylaştım. Onlar da girebiliyor. 146 kapat. Adsl ile bağlantı sağla. Bu yöntemle girmiyor. İnternet var, Skype canavar gibi, AMA MSN GİRMİYOR. Benim bilgisayar Lap top. Alırsın kucağına Kafeye gidersin. Kafedeki makinalar MSN giriyorlar. Takarsın bir ağ kablosu, benimki de GİRDİ.
1- Bu bilgisayarla, MSN sürümüyle, versiyonuyla ilgili bir problem değil. Aynı program, 146 ve başkasının bağlantısıyla giriyor. 2- Bu kesinlikle "TTNET'ten bana gelen BAĞLANTI PROBLEMİ". 3- Bu olay ADSL ile ICQ CHAT e girememe problemimizle aynı bir problem.
NEYSE GELELİM ÇÖZÜME..
İnternete bağlandığımızda ya sabit IP ve DNS kullanırız, yada OTOMATİK. Bu ayarlar bağlantı özelliklerimizde TCP/IP de yapılır. Bazı modemlerin de setup alanında vardır: IP ve DNS otomatik mi olsun, sabit mi. Normalde bunlar hep otomatik te bırakılır. Otomatik olunca, adsl her bağlantısında başka bir IP vd DNS numarası alır kendisine. MSN de ne hikmetse her IP ve DNS ye bağlanma izni vermiyor. İŞTE PROBLEM BUDUR. HER BAĞLANTIDA OTOMATİK OLARAK FARKLI BİR DNS NUMARASI ELDE ETTİĞİMİZ İÇİN, BAZI DNS NUMARALARI MSN YE BAĞLANABİLDİĞİ İÇİN, BAZI LARI DA (BENCE AŞIRI KULLANIM SEBEBİYLE MSN TARAFINDAN) ENGELLENDİĞİ İÇİN BÖYLE BİR DURUM ORTAYA ÇIKIYOR. BAĞLANAMAYINCA BEN MODEMİ KAPATIP AÇIYORUM. EN BASİT YÖNTEM, ELEKTRİĞİNİ KAPATIP AÇMAK (MODEMİ RESETLEMEK DEĞİL). BU ŞEKİLDE 2-3 DENEMEDE, MSN AĞLANABİLİYOR. BAZEN 4-5 DENEME YAPMAMA RAĞMEN BAŞARI YOK. AMA MUTLAKA OLUYOR.BU KURRA ÇEKİP SAĞLIKLI DNS YAKALAMA İŞİ. BATIL İNANÇ GİBİ GELECEK AMA BU BÖYLE. SAĞLIKLI BİR BAĞLANTI YAKALAYINCA, BU AĞLANTIYI KAYBETMEMEK GEREKİYOR. MODEM AYARLARINDA
-PPPoE LLC seçmek önemli, bağlantı kesilmesin diye (bağlantı hiç kullanılmayınca malum otomatik kesilmesi durumu vardır. kesilince de yeniden bağanır. yeniden bağlanınca da yeni bir dns numarası alır. yeni dns ise yeni bir çekiliştir. MSN girmeyebilir) AKTİF TUT ayarı 0 dakika olursa hiç bağlantı kesilmez. kesilmedikçe de bu MSN ye bağlana bildiğiniz BAĞLANTI kaybolmaz.
BU SIKINTILARIN ORTADAN KALKMASI İÇİN,
1- MSN DIŞINDAKİ MESSENGERLARA DA EĞİLMELİYİZ. 2- TTNET İN BU DNS MUHABBETİNE SAĞLIKLI ÇÖZÜM BULMASINI BEKLEMELİYİZ. 3- ZAHMETLİ DE OLSA, BENİM YÖNTEME EĞİLMELİYİZ.
BEN SADECE KENDİMDE DEĞİL, BAŞKALARINDA, HATTA İNTERNET KAFELERDE DE BUNU DENEDİM, YAŞADIM, MSN ye hiç girilemeyen KAFEDE bu yöntemle mekan sahibinden, İDDİA KAZANDIM. (bursa, mkp, address kafe)
DEDİĞİM GİBİ, "DAHA ÖNCE GİREBİLİYORDUM" DİYORSANIZ, GİREBİLENE KADAR, MODEMİN FİŞİNİ ÇIKARTIP TAKIN, DENEYİN. BİR KERE GİRİNCE DE O BAĞLANTIYI KOPARMAYIN. MODEM BAŞKASININ ELİNDEYSE ONA SÖYLEYİN, BÖYLE BÖYLEYMİŞ DEYİN. MODEMİN ELEKTRİK FİŞİNİ ÇIKARTIP TAKSIN. MODEMİN BAĞLANTI AYARLARINDAN DA BAĞLANTI SÜRESİNİ YA 10000 dakika gibi uzun bir süre yapsın, YADA 0 dakika. Bağlantı kopma süresi 0 (sıfır) dakika yapılınca hiç bağlantı kopmaz. AMA BU ANLATTIKLARIM OTOMATİK IP SİSTEMİYLE BAĞLANAN MODEMLER İÇİNDİR. SABİT IP ve DNS lerde bu problemin yaşanmadığını gördüm.
BU PROBLEM YÖREDEN YÖREYE, BAĞLANTIDAN BAĞLANTIYA DEĞİŞEBİLMEKTEDİR. ÇÜNKÜ TTNET İN ÇOK FARKLI "IP ve DNS" numaraları var.
Arkadaşlar o kadar kişiyle konuşuyorum sorun yok ancak arkadaşın biriyle konuştuğum sırada yazdıklardım bazen gitmiyor bu neden olabilir. Evde ADSL kullanıyorum.
arkadaşlar lutfen yardım edin çıldırıcam artık ... 8.1 artık nedense çalışmıyo hata raporu gönder diyo sonra kapanıyor.bende 8.5 i yukluyorum ama bunda da açmadan 'anahtar bağlantı noktaları' hatasını veriyor. kaç defa tekrardan silip yeniden kurdum ama sonuç aynı lütfen yardım edinn......hata kodu:80072efd
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nick_9602 -- 25 Aralık 2007; 21:43:58 >