D-link wireless adsl router bende de açmuo dediklerinizi anladgım kadarı ile denedim msn 7.5 kullanıyorum sorunu çozen varsa resimli bi şekilde anlatırsa seviniriz tum dh olarak
diger yaşadıgım sorunlar internet çok yavaş Online oyun oynuorun(knight online) fakat oyuna login olamiorum serverlerde bi sorun yok google açılmıyoo (ayrıca bir suru deişik site açılmıo) ayrıca MSN açılmıo
Hepsinin modem ile yada telekom ile alakası var sanırm modem res denedim hatta fişini çekip çıkardım ama bu akşam böyle dun bi sorun yok tu
beyler bakın ben yaklaşık 2 haftadır bi arkadaşımın pc sine msn i bi türlü açamadı sonra bugun burda okuduğum yontemi uyguladım ve msn açıldı
1)Tarihe baktık yanlış tarihti onu düzelttik 2)msn i komple kapattık sağ tıklayıp çıkış dedik yani 3)sonra başlata tıkladık ordan çalıştıra girdik regsvr32 Softpub.dll yazıp kayıt defterine kayıt ettik yani enter a bastık o diyo zaten kayıt edilmiştir diye tamam a tıklıyosunuz kapanıyo sonra msn i açmayı denedik ve açıldı bu arada Softpub ın S si küçük s yani takılmayın ona küçükü büyükmü diye valla birebir yaptıklarımı anlattım arkadaşlar
forumlarda ne yazıyosa denedim bi türlü msn açılmıyoo
nedir bu 80048820 sorunu msn kensi sitesinde bile anlatmamışş bu olayı......
Merhaba arkadaşlar, Kısa bir süre önce laptopuma format attım ve sonra daha önceden kullanmış olduğum windows live messenger ı tekrar yukledim internetten messenger ı kurdum açtım ve listem yok :) listemi göremiyorum ama oturum açabiliyorum şifremde herhangibir sorun yok gelen mesajlarıda görüyorum ama listem tertemiz ve ben oturum açtığımda kimse beni göremiyor. Fakat baska bir pc den veya notebookdan oturum açtığımda listemi görüyorum ama benim alet bi şekilde kilitlemiş msn messenger ı, tekrar kaldırıp yukledim sorun aynı bi ayarlarımı değiştirmem gerek nedir anlamadım. Yardımcı olabilecek arkadaslara teşekkur ederim.
arkadaşlar bende geçen 2 ay önce evimdeki pc me daha yeni internet baglatmıştım. internet böle yavaştı tabi soradan hızlandı ben şu sorundandır die düsünüyorum
ilk önce internete baglı olup olmadıgınızı kontrol edin bazen benim baglantı gidiyodu ve msn mesengerde o hata numarası cıkıyo
bence internete baglı olup olmadıgınızı kontrol edin saygılarımla
Msn yi açtığımda aşağıdaki uyarı geliyor ve msn kendiliğinden kapanıyor...Sadece benim msn adresimde oluyor nedense farklı msn adresinden girdiğimden bu uyarı çıkmıyor sebebi ile ilgili yardımcı olabilecek arakdaşlara şimdiden teşekkürler...
Msn de "80048820 nolu hata için sakın format atmayın.. Çözüm: Sağ alt tarafta saat e çift tıklayarak açın. Karşınıza çıkan ekranda tarih ve saat ayarlarınızı güncelleyin doğru olsun.. Daha sonra yukarıdaki sekmeden internet saatine geçin. Önemli olan bu kısımdır. Bu kısımdaki internet saat ayarlarınızı güncelleyin( Bilgisayrın saati ile aynı olsun.) Sağ tarafta güncelle butonunu kullanarak internet saat ayarlarınızı güncellemek zorundasınız aksi takdirde msn yi aslağa acamazsınız. Güncelleme işleminde bir sorun cıkar, yada güncellemeyi yapmazsa Başlat >>> Çalıştır a girin ve şu komutu kullanın. ' regsvr32 softpub.dll ' yazın ve tekrar güncellemeyi deneyin. Göreceksiniz ki rahatlıkla msn niz çalışıcaktır.
ya bende deiklerinizi aynen yaptım. ama açılmıyo.Şimdi bişiey dikkatimi çekti normalmi bilmiyorum ama söyliyim.saat e çift tıklıyorum tarih ve saat düzgün.sonra internet saatine baktımbilgisayar saati ile alakasızdı.şimdi güncelle diye bi seççenek var ona tıkladım ve pc saatiyle ve tarihiyle aynı oldu.Ama saat güncellediğim saatle aynı yani değişmiyor. 01.09 da şimdi güncelle dediysem o saatte kalıyo normalmi?!?!?! Sorun bundan kaynaklanıyo olabilirmi?!?!?yardım lütfen ya sinir oldum çünkü
mavzer arkadasımızda çıkan sorun bugün bende de oldu.birkaç saat önce girdiğim msn adresime şimdi girdiğim zaman aynı pencere bende de çıkıyor ve kapatılması gerekiyor diyor.Eger o pencere gönder yada göndermeye tıklamazsam normal kullanıyorum msn yi ama tıkladıgımda kapanıyor.Ayrıca bu sorun sadece nemim msn de oluyor.Aynı bilgisayarda farklı bir msn açtıgımızda sorun yok.Neyapabilirim?
mavzer arkadasımızda çıkan sorun bugün bende de oldu.birkaç saat önce girdiğim msn adresime şimdi girdiğim zaman aynı pencere bende de çıkıyor ve kapatılması gerekiyor diyor.Eger o pencere gönder yada göndermeye tıklamazsam normal kullanıyorum msn yi ama tıkladıgımda kapanıyor.Ayrıca bu sorun sadece nemim msn de oluyor.Aynı bilgisayarda farklı bir msn açtıgımızda sorun yok.Neyapabilirim?
öncelikle messengeri kaldır daha sonra başlattan araya messenger yaz ve gizli dosyalar dahil arama yaptır windows messenger hariç çıkan bütün dosyaları ters tıkla sil gitsin yeniden kur düzelir
Arkadaşlar Herkeze Paylaşımları İçin Teşekkür Ediyorum. İlk Başta Her Ne Kadar Herkesin Dediğini Yaptığım Halde Bu Sorun Düzelmesede.. Sonunda Sorunun Sizi İzlediğiniz Yollardan Birinde Olduğunu Gördüm. Saat Ayarlarında İnternet Saati Var Ordaki Bir İnternet Saat Sunucusuyla Eşitle Seçeneği Var Orayı KaldırdıqTan Sonra Sorunum düzeLdi.. Teşekkür Ediyorum iyi Paylaşımlar Ve Gerçekten Bütün Forumları Gezdim.. Burası KAdar Kimse üzerine Düşmemiş Kimse Düşüncelerini Yazmamış Çözüm yolları Aramamış..
Shabani Nonda olmak istiyorum, kongo çayırlarında simsiyah ayaklarla Adam olmak istiyorum bazen küfür,bazen yalan bazense dayaklarla Yetmiş derece sıcakta çayırın ortasında, birbuçuk metre kayaklarla Girdim foruma bir tek nonda yazıyorum, somak gibi manyaklarla Isırma "Kara Kobra" ve gülüyorum,bu son içtiğim konyaklarla
GKYYDGN Bundan Önceki bütün Yolları İzledim Uyguladım. Benim Makinam Administator Yönetimindeydi Yeni Bir Oturum Yarattım.. Ondan Sonra internet Saati sunucusuyla etkinleştiri Kaldırdım Belqi Bu Oturum Yaratma Faktörüde Etkilemiş Olabilir. Gerçekten Sinir Bozucu Bir Olay. Kolay Gelsin..
Arkadaşım bu sorun genelde bilgisayar tarihinin yanlış olmasından kaynaklanıyor. Ben de bir haftadır çıldırıyorum noluyo diye. Ama vergi iade fislerini yazarken Exel tarihleri otomatik olarak 2007 yazıyor diye windows ayarlarından tarihi 2006 yaptım ve öyle unuttum. Daha sonra bir forum da bununla ilgili bir çözüm gördüm ve hemen düzeldi. Sadece tarihin doğruluğu yetiyor.
hata 80048820 kodu ile ilgili olarak bende çok uğraştım. Ama en son otomatik güncelleştirmeyi kapattım ve direk olarak msn den bağlantıyı sağladım. Birde bu yöntemi deneyebilirsiniz arkadaşlar..
arkadaşlar bilgisayar tarihinden kaynaklanan bi hata genelde fiş yazanlarda kaynaklanıyo bu hata tarih düzeltin bo düzelicektir. iyi şanslar herkese hemen silmeyin msn yi uğraşmayın o kadar:D
arkadaslarım cozum ureten herkse tesekkur edıyorumm..bnde aynı sorunla karsılastım ve arkadaslar sayesınde cozdum... 80048820 hata kodu ıcın gereklı olan sadece calıstır komutuna regsvr32 Dssenh.dll Gpkcsp.dll Slbcsp.dll Sccbase.dll yazmak...bide tarihe dıkkat edin...
beyler bakın ben yaklaşık 2 haftadır bi arkadaşımın pc sine msn i bi türlü açamadı sonra bugun burda okuduğum yontemi uyguladım ve msn açıldı
1)Tarihe baktık yanlış tarihti onu düzelttik 2)msn i komple kapattık sağ tıklayıp çıkış dedik yani 3)sonra başlata tıkladık ordan çalıştıra girdik regsvr32 Softpub.dll yazıp kayıt defterine kayıt ettik yani enter a bastık o diyo zaten kayıt edilmiştir diye tamam a tıklıyosunuz kapanıyo sonra msn i açmayı denedik ve açıldı bu arada Softpub ın S si küçük s yani takılmayın ona küçükü büyükmü diye valla birebir yaptıklarımı anlattım arkadaşlar
saol bende dediklerini yaptım aynen oldu Bu arada woraz ın da hakkını unutmamak lazım Teşekkürler
saol bende dediklerini yaptım aynen oldu Bu arada woraz ın da hakkını unutmamak lazım Teşekkürler
Arkadaşlar bu msn de olan hata başlayalı ne antivürüs olsun başka programları güncelleyemiyorum bağlantı açık olduğu halde fakat web sayfalarında gezebiliyorum. Burda bir gariplik yok mu?
ya beyler tarih'de bi sorun yok ama msn i açmıyo yine.27 Şubat 2007'de şuanda ama sistem dosyasında hata veriyo.Biraz önce baktığımda 26 ıydı.Düzelttim ondan sonra kişi listemle ilgili bi sorun çıktı.Ondan sonra bi daha denedim yine sistem dosyasını gösterdi hata olarak çıldırcam napmam lazım lütfen bi yardım edin.
arkadaşlar ben de saati değiştirdim.. saati 1 saat ileri aldım ve msn yi açtım.. sonra geri eski saate aldım msn kapanmadı.. garip oldu ama sonuçta msn şua an açık. :D
internet explorer ı sağ tıklayıp çıkan özellikler==>genel==>temrory internet files==>tanımlama bilgisi sil ve dosya sil denildiğinde girilen sayfalar siliniyo ve daha nete girebiliyosunuz ...
ayrıca msn için ara sıra modemi bi açıp kapatın
arkadaşlar bendede aynı sorun var ve ben hallettim msnyi komle kapattım ve sağ alttaki sistem try yani bilgisyarın sağ alttaki msn sağ tıkla çıkış tıkla ve yine aynı yerde saatti çift tıkla tarihi 2007 olarak düzelt tarih bende nasıl olduysa 2038 mutlaka deneyin olumlu olanlar lütfen yazsın
bişi değişmedi kardeş kuzenimde denedim bütün yılları denedim olmadı ama bilgisayara bi kodum sonra kendiliğinden resetlendi düzeldi nasıl oldu bende anlamadım şaşırdım kaldım
arkadaşlar 80048820 nurama benim msnneme girmemi engelliyo bunun sorunu nasıl çözecem çünkü kızlar hep neden açmıyon diye soruyo ve küsüyolar arkadaşlar lütfen yardım edin ve arkadaşımın msnnesine yollayın papina_1550@hotail.com
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagkan.badoglu -- 18 Mart 2007; 22:39:19 >
Burada yazılan önerilerin hepsini uyguladım.Ama hiçbirisi fayda etmedi.Sanırım format atmam gerekecek.Hep bu telekomun suçu bence.Bizim evin orada çalışma yapıyorlardı.ilk başta bağlantım gitti.Birkaç gün sonra bağlantım geldi ama her internet sayfasına giremiyorum.Msn e giremiyorum.vs vsvsvs...
Derğerli Kardeşlerim bu konu hakkındaki çözümleri okudum ama bendede bu sorunun çözümü olmadı bende kızıp Başlat->Çalıştır->Regedit yapıp bütün messenger yalızı şeyleri buldurdum ve sildim sonra msn yi tekrar kurdum msn 8 i, şimdi canavar gibi çalışıyor
kablonet'le alakalı bı sorun mu var acaba bende gıremıyorum su anda aynı hatayı verıyor ve bı kac kısı daha var kablonet olupta gıremeyen ...assadakı "service status" a tıklayınca
Sign In The .NET Messenger Service is temporarily experiencing difficulty. You may be unable to sign in. Please try again later. Last Update: 4/12/2007 11:00:00 AM Pacific Time (GMT -8:00)
kablonet'le alakalı bı sorun mu var acaba bende gıremıyorum su anda aynı hatayı verıyor ve bı kac kısı daha var kablonet olupta gıremeyen ...assadakı "service status" a tıklayınca
Sign In The .NET Messenger Service is temporarily experiencing difficulty. You may be unable to sign in. Please try again later. Last Update: 4/12/2007 11:00:00 AM Pacific Time (GMT -8:00)
ARkdaşım Ben ZyXel modemini Kullanıyrum Gayette Güzel çalışıyor...Messenger hata verdi msn adresinizi kaydedemedik diye...regsvr32 softpub.dll Bunu Yaptım...Ama denemeden önce Messenger ı tamamen kapatmalısın...Sonra sorun çözülüyor..Belki Senin Pc De güvenlik duvarı izin vermiyordur
slm arkadşalar yorumlarınız için çok saoolun ama hepsini denedim olmadı bende kendim bi yöntemle çözüme ulaştım en sonunda oldu ama İP nizi değiştirin düzelir diğecem bende öle düzeldi DNS lerde oynadım ama olmadı en son care İP yi değştirmekte buldum sizde bi deneyin belki olurrr benim çözümüm böle oldu kolay gelsin arkadaşalr her şey için tşkler
Bugünlerde, MSN de bu hatayla (80048820) karşılaşan çok fazla arkadaş gördüm. Aynı hata ile ben de karşılaştım fakat sorunu henüz çözmüş değilim. Bu sorun yüzünden format çeken insanlar da gördüm.. Açılan forumları okudum başka yerlere de baktım ama sorun hala çözülmedi.
Öncelikle söylenen, "tarih/saat'i kontrol et/güncelle" idi. Bunu denedim fakat çözüm olmadı, ardından çalıştır > regsvr32 Softpub.dll yazıp kayıt defterine kaydı yapın diyen arkadaş oldu onu da denedim yine sonuç yok..
Bundan sonra, yukarıdaki işlemlerle birlikte yine çalıştır komutu ile,
yapmam söylendi bunları da girdim.. Hatta ve hatta yanlıştır dedim Bu DLL'lerin toplu kaydını denedim yine sorun hallolmadı.. Başka bir arkadaş bunlar çözüme ulşatırmazsa IE'yi update et/tekrar yükle dedi onu da yaptım ama... Messenger'ı defalarca kaldırdım/kurdum, Registry Mechanic'le hatalı girdi var mı diye baktım, yok yok yok!!!
Bu sorunla karşılaşan arkadaşlar için belki bunlar işe yarayabilir -yarayanlaı da gördüm. Ama bunların dışında alternatif çözüm sunabilecek kimse var mı?
Durum TR için yerel bir sorun haline geldi. Telekom'un bölgesel sorunlardan kaynaklanıyor dediği hatalar, TR nin heryerinde oluyor. Her yerde sorun mu var?
Bazı sistemlerde DLL kayıtları işe yararken bazılarında olmuyor, bazılarında sadece tarih/saat i güncelleyerek sorun çözülüyor bazılarında bu da işe yaramıyor. format bile nafile kalabiliyor ki bunu yaşadım ve küplere binmiştim. 7 nin çalışıp 7.5 in çalışmaması da ayrı bir muallak.. sorununu 7 sürümünü yükleyip de çözenler 7.5 i hala kullanamıyor.
Paylaşılan bilgilerle, sorunların nedenlerini tam olarak bilmesek de çözümleri bulduk sayılır. Herkese teşekkürler, topic DH kullanıcılarına olduğu kadar dışarıdan araştıran arkadaşlara da hizmet etmektedir.
girmek istiyen ama giremeyen arkadaşlar msn 7.0 ve alt sürümlerini yüklesinler
arkadaşın yaptığı yöntemin aynısını aptım ve arkadaşlar sonuç başarılı
bu arada okko çok teşekkürler