Şimdi Ara

Sosyal mesajlaşma uygulamaları operatörlere 14 milyar dolara mal oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Sosyal mesajlaşma uygulamaları operatörlere 14 milyar dolara mal oldu


     
    Mobil telefon kullanıcıları için uzun yıllardır bir gelenek halini alan operatör üzerinden SMS gönderme alışkanlığı, internetin yaygınlaşması ve internet üzerinden mesaj gönderme uygulamalarının artması nedeniyle geri planda kalmaya başladı.
     
    Analiz firması Ovum tarafından yapılan bir araştırma Google Talk, Facebook Chat, imo, iMessage ve Whatsapp gibi mesajlaşma uygulamaları kullanımının global olarak mobil operatörlere 14 milyar dolara mal olduğunu ortaya koydu.
     
    Anlık mesajlaşma uygulamaları, operatörlerin en büyük gelir kapısından birisi olan SMS gönderiminin azalmasına neden oluyor. Mesajlaşma ile ilişkili internet kullanımının yüzde 22'si Facebook Chat uygulamasına ait. İkinci Whatsapp uygulaması yüzde 18 paya sahip. Ardından Yahoo Messenger, Windows Live ve QQ servisleri geliyor.
     
    Bunun yanında internet üzerinden yapılan görüşmeler de operatör bazlı çağrı servislerine alternatif oluyor. Bu segmentte Skype yüzde 79 ile internet üzerinden ses aktarımının - VoIP hakimi konumunda. Windows Live ise sadece yüzde 3 orana sahip. Viber ise yüzde 2 ile onu takip ediyor.
     
    İnternet üzerinden bu tür alternatif iletişim yolları eskisinden daha hızlı gelişiyor ve mobil operatörlerin ileride daha da zorlanacaklarını tahmin etmek zor değil.
     
     







  • Biz mesajlaşmayı geçtik Viper eklentisi ile bedava konuşuyoruz hemde dünyanın dört bir yanı ile kesintisiz :) 4 aydır da kontur almıyorum :) ay içinde 2-3 defa bilmem ne vergisi diye 1 lira kestiklerinden beri kontur almıyorum-almıcam kapak olsun AVEA ya :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 22 Şubat 2012; 22:56:22 >
  • iyi oluyor az bile operatörlere.bir mesaj 40 kuruş olurmu. ne yaptın arkadaş taş attın kolunmu yoruldu 40 kuruş alıyon.
  • Bundan doğal birşey yok günümüzde.
    Whatsapp ? : Dosya/Media/Kişi paylaşımı,Konum Paylaşımı ve hoş sohbetler için güzel smile'lar.Tek eksiği sesli görüşme.
    SMS ve MMS rakip olarak sadece whatsapp...
    SKYPE ? çarpraz platform olarak, telefondan ister bilgisayardaki kişi ile görüşün ister başka telefon ile,ücret ödemeden.Üstelik yeni telefonların ön kameralı olarak sunulduğunu düşünürsekte videolu görüşme de büyük bir artı sağlayacaktır.
    viber ? şuan söz söylenecek halde değil,whatsapp tek eksiği olan ses görüşmesini barındıran servis diyelim.

    bu kadar kolaylık varken ve herkes günün büyük bir bölümünde internet başında ise,artık sms ve mms için söylenecek tek söz kalmıyor.Arada operatör ler mesaj atarlar telefon öter :)
  • Şu uygulamayı herkes kullansa ne güzel olacak.Boşu boşuna sms'e mms'e vb. para veriyoruz.Türkiye'de WhatsApp,Nimbuzz,Skype gibi platformlara yeni geçilmeye başladı.Diğer ülkelere bakılırsa bir skype bir whatsapp uygulaması herkeste vardır .Yavaş yavaş olacak bizim ülkemizde de olacak heralde.
  • içlerinde en iyisi blip me...karşıdakinde olsun olmasın herkese mesaj atabiliyor.sesli mesaj atma özelliğide var.ama artık mseaj değil bedava konuşma programının yaygın olması lazım.koskoca rehberde 1 kişi viber kullanıyor.viberin kullanıcılarının artması dileğiyle.
  • Onlar zarar etmez kaptircak yer bulurlar heleki turkiyedekiler
  • ilerde operatörler aklımıza hayalimize bile gelmeyecek servisler sunmak zorunda kalacaklar para kazanabilmek için , sadece internet ağı ile tüm irtibat işlerini halletmeye az kaldı desem yeridir , tabi çok büyük bir sektör teknoloji gelişimini sınırlandırmak zorundalar...
  • Içlerinde en iyisi blip me.biz artik mesajla uğraşmıyoruz viber ile konuşmakta bedava
  • Ben anlamıyorum kullanım oalrak ilk 5 e bile girmeyen Google Talk neden en başa yazılıyor?
  • Ee tabi herkezde artık sonuçta internet var bence şu dakkadan itibaren önelemlerini alıp daha farklı çözümler getirsinler yoksa daha fazla zarar gayet doğal olur..
  • Tamam iyi guzel de operatorlerin hakkini yemeyin simdi. Hatunun elinde akilli cihaz olup bu imkan olsa gece gunduz kafami utuler. Boyle iyi, boyle iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ehh ama 3g den de takiyolar .. bu buyuk firmalarda herseye agliyolar kardesim 14 milyar dolar kara mal olmustur adamlarin hicbisiden zararlari yokki bagliyolar milleti sirkete elin mahkum oduyosun 1 ton fatura birde telefon satislarindan da bi ton karlari var
  • Biz Samsung Bada kullanıcıları da Whatsapp yerine Chaton gibi kimsenin kullanmadığı dandik bir programla kandırılalım.
  • ne olacaktı bir sms 41 kuruş..illa ki sms paketi almamız gerekiyordu..bugüne kadar hep onlar bize taktılar ücretlendirmede,şimdi de biz onlara takalım bu yöntemlerle :)
  • SMS den zarar ediyor olabilir ama internet kullanımından deli para kazanıyorlar.
  • Sürekli internet bağlantısı için 3G şart. Aşağı yukarı aynı parayı hatta daha fazlasını yine kazanıyorlar....
  • Operatörler akıllı cihaz kampanyalarını durdurabilir :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Normandia_06

    Biz mesajlaşmayı geçtik Viper eklentisi ile bedava konuşuyoruz hemde dünyanın dört bir yanı ile kesintisiz :) 4 aydır da kontur almıyorum :) ay içinde 2-3 defa bilmem ne vergisi diye 1 lira kestiklerinden beri kontur almıyorum-almıcam kapak olsun AVEA ya :)


    Fikrinize bir diyeceğim yok ama aria gelipte pazara girmeseydi ve sonrasında aycell ile birleşmeseydi diğer operatör kendi halkını düdüklemeye devam edecekti. Bir dakikada on kontör yiyen bir canavar. Ayrıca yeni gelen operatöre geçiş yaptın diye; kartınız çalıntı bir telefonda kullanıldığı için bilmem ne karakolundan aranırsınız ve işinizi gücünüzü bırakıp mahkemelerde uğraşırsınız. Ben çok seviniyorum aria iyiki gelmiş türkiyeye, ayrıca keşke diğer yabancı firmalarda gelip fiber altyapı hazırlayıp internet hizmeti sunsa. Kendi halkını düdükleme meraklısı şerefsizlerden kurtulurduk yada hiç değilse adam gibi devlet olsa da bu gibi yatırımları yapsa bizde el aleme muhtaç olmasak. Çin devletinin gözünü seveyim.




  • bu güya telekomunikasyon firmaları 14 milyar kayıp yaşamış. verdiğin hizmet 10 kuruş değil milleti 1000 kuruşla kazıkla!! birkaç bilmem ne'diği belli olmayan ömrü boyunca kazık atmış patron zengin olsun, biz de kazandığımızı o lanet teknolojisiz altyapısız hizmetlerinizi kullanmak zorunda bırakılalım!! salak saçma sapan reklamlarla teknolojiyi ilerletsin şu şirket bozuntuları!! haberi okuyunca az bile olmuş dedim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.