Şimdi Ara

Apple masaüstüne Game Center'ı getiriyor, beraber oyun oynamak mümkün oluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
5.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mobil dünyadaki büyük başarısının nedenlerinden biriside  şaşırtıcı derecede oyun potansiyaline bağlanan Apple nihayet masa üstünü de aynı sosyal çevereye ilave etmeye hazırlanıyor.

    Apple masaüstüne Game Center'ı getiriyor, beraber oyun oynamak mümkün oluyor


    Mountain Lion yani Dağ Aslanı kod adını verdiği yeni OS X 10.8 işletim sisteminde Game Center gömülü olarak geliyor ve Mac App Store'dan oyunlar için kullanılabilecek.

     
    Tahminen aynı profil kullanılabileceği gibi aynı arkadaşlara ve iOS dünyasındaki tüm başarılarınızada erişebileceksiniz.

     

    Apple masaüstüne Game Center'ı getiriyor, beraber oyun oynamak mümkün oluyor


    Fakat esas özellik çoklu oyuncu modlarında ortaya çıkıyor. Game center sayesinde arkadaşlarınızla çabucak oyuna girebileceğiniz gibi hiç tanımadığınız rakiplerlerde yarışmak mümkün olacak. Aynı zamanda en yüksek skorların listelerinde arkadaşlarınızla yarışabilirsiniz.

     
    Tüm bunlara rağmen en ilginç yenilik masa üstü kullanıcıları ile iOS dünyasının kullanıcıları destek veren bir oyunda aynı anda oynayabilmeleri. Bunada şimdilik ilk destek Real Racing 2 adlı efsanevi iOS oyunundan geldi.

     


    Buna göre aynı anda 16 kişinin yarışabildiği oyunda bir yarış esnasında bir kısım masa üstünden girerken, bir kısmı ipad'den diğer bir kısmı iPhone ve azınlık ise iPod Touch'tan giriş yapabilecek yinede hepsi aynı anda aynı yarışa katılabilecekler.
     


    Böylece Microsoft'un yıllar önce denediği ama sonradan kaldırdığı Xbox ile Windows  arasında aynı oyunu karşılıklı oynatma deneyinden sonra bu sektörde bir ilk olacak.
     







  • iPod Touch kullananlar azınlık mı ?
  • çok iyimiş lan
  • Kımse boyle bır seyı adam gibi kullanmaz. Klavyeden yarış oyunu oynayan adamla ipad den oynayan adam bir mi olacak? Ancak kart oyunları vs oynanır. fps yarış oyunları hayal.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

    Kımse boyle bır seyı adam gibi kullanmaz. Klavyeden yarış oyunu oynayan adamla ipad den oynayan adam bir mi olacak? Ancak kart oyunları vs oynanır. fps yarış oyunları hayal.

    Tercih meselesi aslında
  • Yakinda Touch Screen macler gelir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu adamlarin stratejisine hastayim
  • Fikri kopyalayıp iyi pazarlayarak ilerliyor firma helal olsun.
  • ah apple bi konsol cikarsan varya .... offff! TV sine ne güzel oturur herturlu baglanti destegi olur hatta online platformu bile hazir isletim sistemide tabi. olsa tasarimi manyak olurdu:)) ama fiyatta piyasadaki konsollara yaklasmasi lazim tabi. eyy apple daha ne bekliyosun hersey hazir ! duy sesimi Tim!!!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: *GameOver*

    quote:

    Orijinalden alıntı: cagataykorogluKımse boyle bır seyı adam gibi kullanmaz. Klavyeden yarış oyunu oynayan adamla ipad den oynayan adam bir mi olacak? Ancak kart oyunları vs oynanır. fps yarış oyunları hayal.
    Tercih meselesi aslında


    sadece biraz mantık meselesi.
  • macte oyun oynammaz,bu yuzden gamecenterin mac lerde ne isi var
  • Appleın bilgisayar sektöründe bu kadar ileri gidebileceğini hiç düşünemezdim.. "ortak platform" kavramını ilk olarak hayata taşıyacak. Haberde de denildiği gibi microsoftun hayali ve şu anda rüyasını gördüğü platformu ondan önce apple hayata geçirecek gibi görünüyor.. microsoft windows 8 ile akıllı telefon tablet ve masaüstünü bir araya getirmeye çalışırken apple daha hızlı çıktı.. Artı masa üstündeki işletim sistemini tablette kullanma zorunluluğu olmadan. her platform kendi işletim sistemine sahip ama hepsi birbiri ile uyumlu çalışıyor. microsoft ise hala dokunmatik arabirimini klavye ve mouse ile nasıl kullandırabilirim derdinde..
  • Bence apple bunu yaptı, yaptı..... Yapmazsa appti olur kalır yerinde. Çünkü windows tabletlerle, telefonlarla birlikte masaüstü ve dizüstü platformları kaçınılmaz ve %100 olacak. Küçük bir örnek vermek gerekirse tabletlerle wow gibi sanal online oyunları touch padlerle oynatacaklarmış gibi duruyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mareşal_T®

    Bence apple bunu yaptı, yaptı..... Yapmazsa appti olur kalır yerinde. Çünkü windows tabletlerle, telefonlarla birlikte masaüstü ve dizüstü platformları kaçınılmaz ve %100 olacak. Küçük bir örnek vermek gerekirse tabletlerle wow gibi sanal online oyunları touch padlerle oynatacaklarmış gibi duruyor.

    Wow gibi sanal oyunlari?Hayatında wow oynadın mı ?Saçma bir soru oldu oynamadığın belli.
  • Elbetteki oynadım fakat orda demek istediğimi gözünüzle okumuş olsanızda atladığınızı düşündürmek zorunda bırakıyorsunuz. Wow oyununu sanal olarak nitelendirmek istemedim orası eksik olmuşsada sanal gerçeklik olacaktı fakat benim dediğim konu wow değil, bu tip oyunlara varıncaya kadar platformlarda çeşitli oyunlar yer alacaktır diyorum. Şimdi anlaşabilmişizdir umarım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mareşal_T® -- 22 Şubat 2012; 3:22:42 >
  • Eyvah eyvah. Yakında bunu da ben icat ettim deyip otu boku mahkemeye vermese bari. Haydi hayırlısı. Güzel platform.
  • Windows hayal kurar apple gerçekleştirir .
  • Apple iyi işler çıkarıyor(Davalar hariç).
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batuist

    Appleın bilgisayar sektöründe bu kadar ileri gidebileceğini hiç düşünemezdim.. ortak platform kavramını ilk olarak hayata taşıyacak. Haberde de denildiği gibi microsoftun hayali ve şu anda rüyasını gördüğü platformu ondan önce apple hayata geçirecek gibi görünüyor.. microsoft windows 8 ile akıllı telefon tablet ve masaüstünü bir araya getirmeye çalışırken apple daha hızlı çıktı.. Artı masa üstündeki işletim sistemini tablette kullanma zorunluluğu olmadan. her platform kendi işletim sistemine sahip ama hepsi birbiri ile uyumlu çalışıyor. microsoft ise hala dokunmatik arabirimini klavye ve mouse ile nasıl kullandırabilirim derdinde..


    Yanlız farkedilmeyen bir ayrıntı var. O da ios platformunda bulunan oyunların kalitesinin xboxtakilerle kıyaslanması. Bahsedilen oyunlar bizim telefonumuzda oynadığımız PC deki grafiklere göre çok basit kalan yapımlar. Eğer mac kullandıysanız oyun grafikleri konusunda ne kadar hantal çalıştığını elbette biliyorsunuzdur. Eğer Real Racing 2 oyununu mac üzerinde oynamayı denerseniz ne kadar kötü grafiklere sahip olduğunu görürsünüz. Kısacası Microsoft'un yapmaya çalıştığı şeyle Apple'ınkiler farklı şeyler. Zaten IOS kullanan cihazlarla bluetooth yardımıyla bu oyunlar oynanabiliyor. Android'de de bunun en güzel örneği GUN BROS isimli oyun. Birden fazla kullanıcının aynı oyunda bulunmasını sağlıyor. Bana kalırsa mobil platform oyunlarının kalitesi bunun için yeterli değil. Ama uzun vade de başarılı olabilirler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

    Kımse boyle bır seyı adam gibi kullanmaz. Klavyeden yarış oyunu oynayan adamla ipad den oynayan adam bir mi olacak? Ancak kart oyunları vs oynanır. fps yarış oyunları hayal.

    Kart oyunlarında başlandı bile aslında. Facebookdan oynanan zynganın texas holdem poker oyunu var biliyorsunuz. Birisi PC den biriside ios dan oynayan iki facebook arkadaşı online olarak karşılıklı oyun oynıyabiliyor zaten arkadaşlar hatırlatmak istedim
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.