Evet cidden öyle gözüküyor , hiç dikkat etmemiştim , e ozaman sadece gecikme süresinden mi kurtuluyorum ben ? Ne anladık ? Niye 800 aldım ki ben?
İşte asıl soru bu... Yine de güzel bir bilgisayarın var. Bence bu saatten sonra buna kafanı takma ve cihazın tadını çıkar...
nasıl "tadını çıkar" ya, şahsen kendimi kandırılmış gibi hissettim,birisi çıkıp beni rahatlatacak bişeyler sölesin. daha da enteresan olanı ;benimki 667 bile değil 606 da çalışıyo,veri yolu hızları filan da argonunkinden daha düşük,bu başka bşeyden dolayımı? , benim model t73fl904;argonunkide t75fl904 ,sadece işlemci hızları değişik sanıyodum anakart özellikleri de mi değişkmiş????????
Evet birisi bir açıklama yaparsa güzel olur , ariyetten readyboost u aktive ettim ben cidden sanki daha yavaş açılıyo bu bilgisayar ya Kılladım şimdi.Yavaşlatcaksa bari flash bellek gibi kullanıp içine bişiler atalım
İyide hocam anlıyorum sinirlisin sanırım bir problemin var , ama ben burda senin problemini okudugumu hatırlamıyorum , anlat bizde bilelim derdini , neden bu kadar agresif çıkıyosun ki , cahillik nerde , gözünden kaçmak nerde ? Ayıp olmuyo mu ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArGoN® -- 11 Ağustos 2007; 1:06:39 >
Argon servise gönderimlerde kargo ücretlerini hangi taraf karşıladı?
ıkı kargo ucretını de fokusshop oduyor...hatta butun kargo ucretlerını fokusshop oduyor...
arkadaslar benım bıldıgım kadarıyla 965 chipset 800 mhz ram desteklıyor...ama hatam warsa baska we kesın bılgısı olan warsa ogretırse sewınırım...yanlıs bılgılendırmeyelım...
everestten cektıgım screenshotu eklıorum bende işlemcı fsb oranından dolayı sızın ramlar bu durumda da olabılır...benım 800 mhz ramlarım 667 calısıor...
P4 3.0,2x256mb ddr400, 80gb samsung hdd, gforce fx5200... Creative Zen Vision M 30 gb siyah...(İzmir içi elden satılık) Monster T72Hel802== C2D T7200 2ghz, Hi-Level 2x1gb 800mhz, 160gb hdd, GF 7600 vga... Logitech G9... You Can CaNoN..Mp 520. Airties RT 211...Codegen 2.5' 320gb external hdd...
sorum ilhan beye, c90s leri getirmeyi düşünüyormusunuz,ne zaman, fiyatı ne olur tahmini?
AMD ATHLON XP 2000+@2600+ l Thermaltake TR2 M2 l MSI KT4V l FEEL HURRICANE II l 1 GB DDR 333 CL 2.5 l ZALMAN 300watt l 128 MB WiNFAST A6600TD 300/550@500/700 l 160 GB SAMSUNG 7200 l BENQ DW1640 DVD-RW l Philips 107T5 l .:::Creative AUDİGY@Audigy 2ZS + LOGİTECH X530 5.1:::.
22 Haziran'dan beri bilgisayarim servise gide gele bi hal oldu.30 Temmuzda bir daha verdim ki buda 22 hazirandan beri dördüncü gidisi(Toplamda 5-6).Bu seferde para iadesi almak için verdim(Servisin onayi gerekiyor).Halen de bekliyorum.( bugün 3 Agustos )
Bence ezbere konusmamak lazim.Kimsenin ne fanatigi ne de düsmaniyim.Yasadiklarim bana rehberdir.Heralde ben yasadiklarimi buraya yazsam forum alt üst olacak ama sonuçlaninca bende yazacam. Sonuçlanmadan fazla bir sey söylemek istemiyorum.
Sonucun da Monster Ailesi için hayirli olmasini diliyorum.
1- Bu alinti sayfa 68 de. basinda ve sonunda senin mesajlarin olan toplam yedi mesajin içerisinde.Yani senin gözünden kaçan yer burada : http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=16370767 2- Insan bilmediginin cahilidir---> bu bir atasözü .begenmediysen atalarin ile senin arandaki bir problem, ben karismam
quote:
Orjinalden alıntı: ArGoN®
İyide hocam anlıyorum sinirlisin sanırım bir problemin var , ama ben burda senin problemini okudugumu hatırlamıyorum , anlat bizde bilelim derdini , neden bu kadar agresif çıkıyosun ki , cahillik nerde , gözünden kaçmak nerde ? Ayıp olmuyo mu ?
Argon servise gönderimlerde kargo ücretlerini hangi taraf karşıladı?
ıkı kargo ucretını de fokusshop oduyor...hatta butun kargo ucretlerını fokusshop oduyor...
arkadaslar benım bıldıgım kadarıyla 965 chipset 800 mhz ram desteklıyor...ama hatam warsa baska we kesın bılgısı olan warsa ogretırse sewınırım...yanlıs bılgılendırmeyelım...
everestten cektıgım screenshotu eklıorum bende işlemcı fsb oranından dolayı sızın ramlar bu durumda da olabılır...benım 800 mhz ramlarım 667 calısıor...
beyler benimkiler neden 333 mhz ve 667 bile çalışmıyor???
bir firmanın yüzde 100 müşterilerini memnun etmesini mi istiyorsun. Yani herkes mutlu olacak hiç bir sorunlu ürün bulunmayacak olsa bile sorun özel makineler sayesinde anında tespit edilecek ve yenisi verilecek? hangi firma bunu yapıyor. Söyle de ordan alalım.
quote:
2- Insan bilmediginin cahilidir---> bu bir atasözü .begenmediysen atalarin ile senin arandaki bir problem, ben karismam
bu dedigin ise tamamen alakasız. İlk yazdıgında bende anlamamıştım neyi kastettigini ama 1. sıraya yadıktan sonra anladım. Ama """Bu bir atasözü .begenmediysen atalarin ile senin arandaki bir problem, ben karismam"" Bu ne demek oluyor. Cok alakasız bir şey yazmışsın. Sanki Argon geçmişini düşman- atasözlerine diline karşıymış gibi bir anlam vermeye çalışmışsın ama amacını hala anlamış degilim. Tek bir sorum var ki bu üste yazdıgını mantıklı buluyor musun? mumkunse yarın sabah temiz rahat kafayla oku ve cevap ver.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celalcaner2 -- 11 Ağustos 2007; 2:08:02 >
Atalarla ne alakasi var ki birader gözümden kaçmıştır ilgilenmemişimdir benim seçimim , sen bana burda CAHİL diyemezsin ki ? Git sinirini başkasından çıkar.
Atalarla ne alakasi var ki birader gözümden kaçmıştır ilgilenmemişimdir benim seçimim , sen bana burda CAHİL diyemezsin ki ? Git sinirini başkasından çıkar.
Arkadaşım bilmedikleri hakkında yorum yapanlara böyle söylenir(İnsan bilmediğinin cahilidir).Bu söz seni mutlak cahil yapmaz.Aradaki farkı iyi anlamak lazım.Kavram sıkıntısı çekiyosanız yapacağım bir şey yok.
Asıl konu : Benim buradaki amacım yanlış düzeltmek.Taraf tutmuyorum.Gerçekleri insanlara bildirmeye çalışıyorum.Forumun amacı da bu değil mi zaten ?
Arkadaşım ben burda bilmedigim şeyler hakkında yorum yapmıyorum genel birşey soyledim.Senin 4 yada 5 kere gondermiş olman beni ilgilendirmiyor.Her gonderdiginde ne kadar surede geldi onuda bilmiyorum.Ama sonucta 100 kişiden 98 ininki en gec 1haftaya geliyor(Sonucta ben 1 kere gonderdigin zaman ne kadar surede geldigi hakkında yorum yaptım).5-6 kere yollaman senin problemin , senin şanssızlıgın. Benim yazdıgımıda iyi oku, ona gore yorum yap.Ordaki cahilligin anlamını bende biliyorum ama yinede ne olursa olsun sen bana o şekilde hitap edemezssin.Nasıl ben sana etmiyorumsam.
Ariyetten gerçekleri insanlara belirtirken başkalarına hakaret etmemeye çalış.Daha güzel bir dille yazabilirdin.Sinirli olabilirsin ama biz bundan pay almak zorunda deiliz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArGoN® -- 11 Ağustos 2007; 2:44:48 >
ayrıyetten elektronik eşyalarda teknik servis süreci genelde 30 gündür ve monster bunu aştıysa o zaman şikayetin olabilir fakat biz bu süreyi genelde en kısaya indirgeyerek yaptığını düşünüyoruz.. ama sonuçta ellerinde olmayan bi sebepten dolayı aksar veya herhangi bişi olur bundan dolayı belki problemler yaşamışsın bunlar her firmada olduğu gibi gayet doğal durumlar..
yaşadığın bu sorunları burda diğer kullanıcılara yardım etmek isteyenlere cahil diyerek deiştiremessin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enisen -- 11 Ağustos 2007; 2:47:47 >
Bende taraf olunması gerektiği kanısındayım zira argon forumu çok iyi takip ediyor. Rahatlıkla monsterla alakalı bir konuda tartışıp bazı sonuçlara varabiliyorsun sadece argon değil bunu yapan birkaç kişi daha var forumda gayet objektif ve araştıran insanlar bence bu tip polemiklerin bu forumda olması hoş değil monsterla alakalı memnuniyetsizliğimizi yada memnun olduğumuz tarafları burada forumda katılımda bulunmaya çalışan insanlar bazında değil monster firmasını temsil eden kişiler bazında yapmak en doğru olacaktır.
İkincisi dünden itibaren başlayarak pek çok yorum ve eleştiri var bunların yetkili tarafından okunup cevaplanması gerekir. Ben hala bu FL90 serilerinde bizim elimizde bulunan kasaların nasıl mevcut üretilmiş kasalardan eksikli olarak satıldığını anlamış değilim.Bu durum gerçekten böyle mi *
arkadaslar benmde pek bi bilgim yok monster ile ilgili..acelem oldugu için de okuyamadım tüm yazıları.. hepsiburada'dan MONSTER T71S96S0 almayı düşünüyorum..ama servisi nasıldır..dayanıklılıgı nasıl hiçbir bilgim yok. Birde işletim sistemi freedos diyor..hayatımda hiç kullanmadım.xp kurma imkanımız yok mu? yardımcı olursanız sevinirim..
Monster'ı kesinlikle öneririm.Ama bence hepsiburada'dan alma.Ben aldım pişman oldum.Amaçları sırf para,müşteri memnuniyeti sıfır.Olası bir problemde seni çok uğraştırırlar
fikrimi değiştirdim artık bu yorumlardan sonra =) fokusshoptan almaya karar verdim..
rodec kardesim hayirli olsun bende genpatech e baktım hakıkaten ucuz ama kart lımıtıne takıldım bende sendede sorun vardı nasıl halletınız genpadakı kadın bana kart lımıtını cekerız gerı kalanını havale yaparsınız dedmıstı oylemı halletın bu arada ıcıme su serptın valla bende mosnterda ınsallah bole sorun olmaz dıyordum hadı ıyı eglenceler makınenle
rodec kardesim hayirli olsun bende genpatech e baktım hakıkaten ucuz ama kart lımıtıne takıldım bende sendede sorun vardı nasıl halletınız genpadakı kadın bana kart lımıtını cekerız gerı kalanını havale yaparsınız dedmıstı oylemı halletın bu arada ıcıme su serptın valla bende mosnterda ınsallah bole sorun olmaz dıyordum hadı ıyı eglenceler makınenle
saol çok teşekkür ederim...
ben bankadan limiti arttırdım...öyle sipariş verdim...
servis çok iyi diyebilirim monsterda..hemen çözüm buldular...o yönden şüpheniz olmasın...
şu anda sürücüleri ve kendi yazılımlarımı kuruyorum makine beklediğimden iyi...
Arka plandan çekilmiş olan fotoğraftaki çıkıntı seni yanıltmasın ; muhtemelen konu-mankeni olan cihaz 9 cell'lik bir batarya içeriyor, çıkıntının kaynağı bu olsa gerektir. Bildiğim kadarıyla Monster ailesinde FL90 modelleri ise 6 cell'lik batarya ile satılıyor.
En sonunda bende monster'cı oldum. Henüz bilgisayarım gelmedi fakat pazartesi gelecek. Siparişini verdiğim model T73FL908 ( http://www.fokusbilgisayar.com/asp/show_stock.asp?product=T73FL908 ) Okuduklarımdan anladığım kadarıyla Turbo memory etkin gelmeyebiliyor ve sonradan etkinleştirmek gerekebiliyor. Makina henüz elime geçmediğinden birşey diyemiyeceğim. Satın aldığım bayi'de örnek kasayı gördüm, çoğunluk kasayı beğenmese de, bence şu anda kullandığım msi'dan daha iyi çünkü rengi değişecek bir kasa değil. Zaten kasanın şekline değil, ekrana baktığım için sorun değil :D
Bilgisayar geldiğinde dikkat etmem gereken noktalar var mıdır? (ölü pixel vs. kontrolü haricinde, performans açısından)
büyük ihtimal işletim sistemi kurulacağından öyle bir problem yaşamazsın aktive edilmiş olarak gelir zaten onun çalışması kurulum aşamasında biostan yapılan bir ayarla ilgili zaten yardımcı olacaklardır.
sitede 4050 zt demıs bu argetına paso mu eger oyleyse 1280 dolara falam gelıyor orada alet COMPAL FL90 T7300/2048/160/WiFi SANTA ROSA! [FL90] 4,199.00zł 4,050.00zł Brutto
O site ".pl" uzantılı bir adrese sahip, dolayısıyla Polonya kökenli bir site. Polonya'nın parabirimi ise "zloty" imiş ("PLN" diye de ifade ediliyor) . Genel-geçer bir para birimi olmadığı için kaç dolara tekabül ettiğini bilmiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d4Wgs5h4s -- 11 Ağustos 2007; 13:13:33 >
Rodec geçmiş olsun Sana söylemiştim korkamana gerek yok diye Bu arada yunus arkadaşımız fotograf istemiş , 1. elden fotograf görmek isterse monster başlıgı altında "beklenen inceleme" topigi altında mevcut birçok fotograf var , bizzat ben çektim :D Bu arada 2 gündür yafta.netten cvp gelmiyor , korkuyorum vallaha 15 inden sonra cvp gelicekte %50 fiyat alıcaklar diye. Ayrıca Ahmet beyden de ramlar hakkında bir açıklama gelmedi.Teşekkürler
Bu arada zargana ve enis , ariyetten teşekkür ederim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArGoN® -- 11 Ağustos 2007; 13:39:51 >
dğru hatırlıyorsun arkadaşım ,az önce sordum öğrendim bende . arkadaşlar bu 800 mz ram olayına bir açıklık getirmeye çalışayım ; anakartın üzerinde giden verileri araba olarak düşünün ve anakart üzerindeki yolun da 800 şeritli olduğunu (farzedin ki yıl 2150 , yer istanbul ). sonra köprünün önünde birden 667 şerite düşüyor gişeler yüzünden . bu gişeler , anakartın üzerindeki ram soketleri yani ram in takıldığı yerler . ancak siz 2 avantaja sahipsiniz ; 1. ogs niz var ( geçikme süresinin azlığından bahsediyorum) .2. köprüye girdiğiniz andan itibaren yine 800 şeritli bir yola çıkıyorsunuz , yol 667 şerit olarak devam etmiyor . burada gişeleri anakart belirliyor ancak yollar sizin elinizde , 800 mhz takarsanız mutlaka 667 mhz den daha avantajlı olur .
turbomemory olayına gelince (ya da readyboost) ; turbomemory ile açılan bilgisayar 10 sn kadar daha yavaş açılıyor çünkü cihaz açılırken aktif tanınması gerekenler listesinde olduğu için memory taranıyor . harici bir hafıza kartı ile readyboost yapanlarda ise böyle bir durum yok . ben ,benim asus s96s me 2 gb 150x lik , şu anki en hızlı sd kartı taktım . bilgisayar açılışında hiç bir şey değişmedi . hatta büyük programları (mesela oyunları) ilk açışınızda oldukça yavaş çalışıyor . ancak 2.ye açtığınızda hiç beklemiyorsunuz . hl2 oynayan arkadaşlar giriş menüsünün ne kadar sıkıntılı bir menü olduğunu bilirler , readyboost sayesinde oyunu 2. açışınızda menü hazır olarak karşınıza geliyor . ancak benim şahsi fikrimi düşünürseniz o kadar da olmazsa-olmaz bir özellik değil. bir aralar fizik kartları vardı heryerde , satamadılar . şimdi de aynı olay gibi geliyor bana .
dğru hatırlıyorsun arkadaşım ,az önce sordum öğrendim bende . arkadaşlar bu 800 mz ram olayına bir açıklık getirmeye çalışayım ; anakartın üzerinde giden verileri araba olarak düşünün ve anakart üzerindeki yolun da 800 şeritli olduğunu (farzedin ki yıl 2150 , yer istanbul ). sonra köprünün önünde birden 667 şerite düşüyor gişeler yüzünden . bu gişeler , anakartın üzerindeki ram soketleri yani ram in takıldığı yerler . ancak siz 2 avantaja sahipsiniz ; 1. ogs niz var ( geçikme süresinin azlığından bahsediyorum) .2. köprüye girdiğiniz andan itibaren yine 800 şeritli bir yola çıkıyorsunuz , yol 667 şerit olarak devam etmiyor . burada gişeleri anakart belirliyor ancak yollar sizin elinizde , 800 mhz takarsanız mutlaka 667 mhz den daha avantajlı olur .
Dostum bu trafik misali hiç olmamış. Yukarıda, arkadaşların göndermiş olduğu "ekran görüntüsü" örneklerindeki "etkin saat" değerlerine bakarsan o 800 şeritli yolun 133 tane şeridinin söz konusu sistem tarafından "emniyet şeridi" olarak kullanıldığını, fiiliyatta ise akan trafiğin 667 şeridi kullandığını görürsün (bilimsel olmayan bir örnek verildiği için aynı tarzda açıklamaya çalıştım ; verdiğim başağrısından ötürü kusura bakmayın...) Bu konuda asıl açıklama yapması gereken kişilerin suskunluğu düşündürücü...
ben de herkes anlasın diye bilimsel olmayan bir şekilde ifade etmeye çalıştım aslında . şu an siteyi bulmaya çalışıyorum , bulursam bağlantıyı buraya yazacağım . o sitede okuduğum kadarıyla %15 gibi bir artısı vardı 800mhz ramların 667 mhz ramlere göre . çok büyük bir artış değil ancak bunu bir de 7200 rpm hdd lerin %20 lik artışlarıyla süslerseniz dizüstü bilgisayarınızı masaüstü bilgisayarı seviyesine taşımız olursunuz .
arkadaşlar monster t73s96s1 modelini aldım . xp 32 bit işletim sistemi kurdum . Ses kartını bi türlü tanıtamadım . işlem yarıya geldiginde hata verip kapanıyo . ben de vista 32 bit i d sürücüsüne kurdum. orda bi problem yok ses kartını tanıtabildim ama xp de tanıdamadım . yardımcı olurmusunuz ....
d4Wgs5h4s we DeLiCe_DoLuCa sızı tebrık ederım...Ram-anakart fsb ılıskısı we fatıh sultan mehmet koprusunun yaptıgı sey aman kuzey koprusunun yaptıgı kıllık ancak bu kadar guzel anlatıılabılırdı... tebrıkler...
P4 3.0,2x256mb ddr400, 80gb samsung hdd, gforce fx5200... Creative Zen Vision M 30 gb siyah...(İzmir içi elden satılık) Monster T72Hel802== C2D T7200 2ghz, Hi-Level 2x1gb 800mhz, 160gb hdd, GF 7600 vga... Logitech G9... You Can CaNoN..Mp 520. Airties RT 211...Codegen 2.5' 320gb external hdd...
Bende ariyetten tebrik ederim , birde mesela bazı arkadaşlar çok kızmışlar ama ne biliyim bana koymadı yani , açıkçası bilseydim de sırf gecikme süreleri dolayısıyla yine 800mhz alırdım. Bir benim merak ettigim 800 mhz bellek hızı destekleyen board yok mu ? Yoksa neden üretiliyo bu ramlar ?
Yok intelin sitesinden okduguma gore destekliyorsa %20 performans artışı sergiliyormuş , ne derece dogru bilemicem , yada bu performans artışının hangi konuda oldugunuda bilmiyorum açıkçası. Ticaret yalanı olabilir
arkadaslar benmde pek bi bilgim yok monster ile ilgili..acelem oldugu için de okuyamadım tüm yazıları.. hepsiburada'dan MONSTER T71S96S0 almayı düşünüyorum..ama servisi nasıldır..dayanıklılıgı nasıl hiçbir bilgim yok. Birde işletim sistemi freedos diyor..hayatımda hiç kullanmadım.xp kurma imkanımız yok mu? yardımcı olursanız sevinirim..
Monster'ı kesinlikle öneririm.Ama bence hepsiburada'dan alma.Ben aldım pişman oldum.Amaçları sırf para,müşteri memnuniyeti sıfır.Olası bir problemde seni çok uğraştırırlar
fikrimi değiştirdim artık bu yorumlardan sonra =) fokusshoptan almaya karar verdim..
turbomemory olayına gelince (ya da readyboost) ; turbomemory ile açılan bilgisayar 10 sn kadar daha yavaş açılıyor çünkü cihaz açılırken aktif tanınması gerekenler listesinde olduğu için memory taranıyor . harici bir hafıza kartı ile readyboost yapanlarda ise böyle bir durum yok . ben ,benim asus s96s me 2 gb 150x lik , şu anki en hızlı sd kartı taktım . bilgisayar açılışında hiç bir şey değişmedi . hatta büyük programları (mesela oyunları) ilk açışınızda oldukça yavaş çalışıyor . ancak 2.ye açtığınızda hiç beklemiyorsunuz . hl2 oynayan arkadaşlar giriş menüsünün ne kadar sıkıntılı bir menü olduğunu bilirler , readyboost sayesinde oyunu 2. açışınızda menü hazır olarak karşınıza geliyor . ancak benim şahsi fikrimi düşünürseniz o kadar da olmazsa-olmaz bir özellik değil. bir aralar fizik kartları vardı heryerde , satamadılar . şimdi de aynı olay gibi geliyor bana .
Hocam bence burda bir yanlışlık var.Zira turbomemory sitesinde yazdıgına gore bu değil.Yani önceden çalıştırılmış yada sık çalıştırılan programları önbellekte tutup bidahaki sefere hızlı açmak bu belleğin görevi değil , bu görev vistanın akıllı bellek yönetiminin görevi.Yani aslında bizim %50 sinin her zaman dolu oldugunu gordugumuz ram , bizim sık kullandıgımız bilgilerle dolu , vista bunlar diske yazmaktansa komut verildigi zaman daha hızlı çalıştırmak için bellekte tutuyor.Turbomemory ise bu tür programların açılışlarında yükü ramlerden alarak %20 daha hızlı açılmalarını saglıyor.Şimdi burda yaptıgı eger onbelleklerde tutup 2. açılışı hızlandırmaksa at gitsin yani , sonuçta heryerde bangır bangır sistemin açılış hızı %20 daha hızlı diyor.E daha yavaş açılcaksa napiyim ben bu kartı , bir oyun , bir program daha yavaş açılsada olur. . .
Ha gerçekten aktive ettigimden beri sistem kasarak açılıyor sanki , tarama kısmı değil , windowsa girdigim zaman başlangıçtaki programların açılmaları daha uzun sürüyor sanki.(en son msn in açıldıgı zamana kadar geçen süre)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArGoN® -- 11 Ağustos 2007; 21:33:49 >
selam arkadaşar yarın sabah ırak a gidiyorum laptopum servisten gelmediği için sanırım bir süre form a katılamayacağım (laptop elime ulaşana kadar) hakkınızı helal edin....
Benim bişey dikkatimi çekti yauu ; Pildeyken disk 42 derece , işlemci 60 , ekran kartı da 50-60 arası. Prize takınca , disk 50-51 , ekran kartı 70 , işlemci 65-70. Bu pil şarj olurken ısındığı için , sistemi de etkilicek kadar ısınır mı yauu ?
Gerçi prize geçerken aeroyu açıyorum ekran kartı bir miktar ondanda ısınabilir.
Evet , kendi sorumu kendim yanıtlıyorum , şarjı kapattım direk prizden çekiyor , durum şöyle oldu bi anda ; Disk: 49-50(düşmeye devam ediyor) ,ekran kartı : 64 (düşmeye devam ediyor) , işlemci : 55-56 (düştü düşcee kadar)
Demekki neymiş Sistem açıkken şarj etmicekmişiz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArGoN® -- 11 Ağustos 2007; 23:01:50 >
Benim bişey dikkatimi çekti yauu ; Pildeyken disk 42 derece , işlemci 60 , ekran kartı da 50-60 arası. Prize takınca , disk 50-51 , ekran kartı 70 , işlemci 65-70. Bu pil şarj olurken ısındığı için , sistemi de etkilicek kadar ısınır mı yauu ?
Evet , kendi sorumu kendim yanıtlıyorum , şarjı kapattım direk prizden çekiyor , durum şöyle oldu bi anda ; Disk: 49-50(düşmeye devam ediyor) ,ekran kartı : 64 (düşmeye devam ediyor) , işlemci : 55-56 (düştü düşcee kadar)
Dostum bunu, daha anlaşılır olması için, trafik örneği ile açıklayabilirmisin ?!..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d4Wgs5h4s -- 11 Ağustos 2007; 23:15:15 >
Ya birader sorma kafam karıştı bnmde :D Önce şarjdaydı , ısınıyodu , şarjı kapattıgımda sogudu , şimdi geri açtım ısınmıyo tekrar , hatta disk 47 oldu. Sanırım arka planda indexleme çalışıyodu o bitti , yada vista karıştırıyo yine aşagıda bişiler bilmiyom :D Böyle şeylere çok kafa yormamak lazım demi Sonuçta yalıtım iyi galiba ben kasada bişi hissetmiom Performansta da bi etkisi yok , o zaman salla gitsin Beynim dağıldı ya
Dostum bunu, daha anlaşılır olması için, trafik örneği ile açıklayabilirmisin ?!..
AMD ATHLON XP 2000+@2600+ l Thermaltake TR2 M2 l MSI KT4V l FEEL HURRICANE II l 1 GB DDR 333 CL 2.5 l ZALMAN 300watt l 128 MB WiNFAST A6600TD 300/550@500/700 l 160 GB SAMSUNG 7200 l BENQ DW1640 DVD-RW l Philips 107T5 l .:::Creative AUDİGY@Audigy 2ZS + LOGİTECH X530 5.1:::.
argon sanırım sen haklısın ama senin anlattıklarından yola çıkarak ben bilgisayarın geç açılmasının sebebini buldum . kimse merak etmesin trafik örneği ile açıklamayacağım . turbomemory nin adı her ne kadar turbo da olsa ram kadar hızlı değil sonuçta . bilgisayar başlarken ram e yüklenmesi gereken bilgiler turbomemry e yüklendiği için işlem daha uzun sürüyor ve bilgisayar yavaş açılıyor diye tahmin ettim . neyse , benim için hala olsa da olur olmasa da olur bir özellik .
Valla hocam şimdi ben bişeyi daha keşfettim , benim turbomemory konsolumda , readyboost ve readydrive var. Birini aktive edersem diğer kapanıyor.Bu readydrive ne kine ? Ariyetten bu flash bellegi adam gibi bellek olarak nasıl bilgisayarımda gostercez , yani turbomemory olarak çalıştırmamaya karar vermişsek ?
Valla hocam şimdi ben bişeyi daha keşfettim , benim turbomemory konsolumda , readyboost ve readydrive var. Birini aktive edersem diğer kapanıyor.Bu readydrive ne kine ? Ariyetten bu flash bellegi adam gibi bellek olarak nasıl bilgisayarımda gostercez , yani turbomemory olarak çalıştırmamaya karar vermişsek ?
bende sana msnde bunu anlatmaya çalıştım. Birini aktive edince digeri kapanmıyor. sen sadece read drive ı aktive edemiyorsun. turbo memoryden read driveryi aktive et. Daha sonra otomatik restart atıcak. pc açılır acılmaz turbo memory konsola bak. Orda ikiside kapalı gözükçek. proyu kapat 3 dk sonra ready boost yine açık
read drive acamamanın sebebi vista yüklenirken bişeyleri eksik yapman
Windows ReadyDrive enables computers shipped with a hybrid hard drive to access data from the nonvolatile cache, allowing the disk to remain spun down for longer periods of time.
Açıklama : ReadydDrive , istikrarlı önbelleklerden alınan erişim datasının aynı anda hem flash belleklere hemde diskte taşınmasını (burda amaç diske çok gerek olmadıgı çoğu zamanda flash bellege yazmak bilgiyi) sağlayarak diskin daha uzun süre , daha az dönmesini sağlamak. Tabi böylece pil tasarrufu yapılabiliyor.
Windows ReadyBoost allows nonvolatile flash memory devices, such as USB flash drives, to be used as an additional memory cache in order to improve system performance without the addition of more system memory.
Açıklama: Ready boost , istikrarlı flash bellek cihazlarının , USB flash sürücüleri gibi , ekstra sistem belleği olmaksızın , sistem belleği olarak kullanılmasını sağlar.
Not: Çevirmeler tamamen bnm tarafımdan gecenin bi köründe yapılmıştır.Yanlışlar varsa, affola.Baştan baştan okuyacagım zaten , gorursem duzeltirim
ReadyBoost : Windows ReadyBoost, bilgisayarınızı hızlandırmak için USB flash sürücüleri gibi bazı çıkarılabilir medya aygıtlarını depolama alanı olarak kullanabilir. Bu yeteneğe sahip bir aygıt taktığınız zaman Otomatik Kullan iletişimi size sisteminizi Windows ReadyBoost kullanarak hızlandırma seçeneğini sunar. Bu seçeneği belirlerseniz bu amaç için ne kadar bellek kullanacağınızı seçin. Ancak, bazı durumlarda bilgisayarınızı hızlandırmak için depolama aygıtınızdaki belleğin tamamını kullanamayabilirsiniz. Bazı evrensel seri yol (USB) depolama aygıtları hem yavaş hem de hızlı flash bellek içerir ve Windows bilgisayarınızı hızlandırmak için yalnızca hızlı flash bellek kullanabilir. Aygıtınız hem yavaş hem hızlı bellek içeriyorsa, bu amaç için yalnızca hızlı bellek kısmını kullanabileceğinizi unutmayın. ReadyBoost hızlandırması için kullanılacak önerilen bellek miktarı bilgisayarınızda yüklü rasgele erişim belleği (RAM) miktarının üç katına kadar olabilir. Örneğin, bilgisayarınızda 512 megabayt (MB) RAM varsa ve 4 gigabaytlık (GB) bir USB flaş sürücüsü takarsanız, sürücüde 512 MB'den 1,5 GB'ye kadar ayırmak en iyi performans artışını sağlar. ReadyBoost'u belirli bir flaş sürücüsü veya başka bir çıkarılabilir depolama aygıtı için etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz.
ReadyDrive : ReadyDrive'ı tanımlamadan önce, teknolojinin dayandığı hybrid drive (melez sürücü) kavramından kısaca bahsetmek gerek. Bir melez sürücü, normal sabit disk plakalarının yanısıra, büyük bir flash bellek alanına sahip bir sabit disk olacak. Sık erişilen veri mümkün olduğunca bu büyük flash bellek alanında tutularak, hızlı açılışlar ve düşük güç tüketimi hedefleniyor.
SuperFetch : SuperFetch, hangi uygulamaların kullanılacağını öngörerek belleğe erkenden yükleme fikrinden geliyor. SuperFetch, sık kullanılan uygulamaları belleğe ya daha önceden alıyor, ya da yüklendikten sonra bellekten sanal belleklere taşınmasını engelliyor, böylece kullanıcı aynı uygulamayı çalıştırmak istediğinde, sabit disk okuması kaynaklı beklemeleri en aza indirgemeye çalışıyor. Vista aynı zamanda bu önyükleme için RAM yerine USB noktasından bağlananlar gibi flash bellekleri de kullanabiliyor.
Evet bnmkinin daha ayrıntılısı olmuş , demekki dogru çevirmişim
Celal arkadaşımız aynı anda 2 sininde açık olması gerektiğini soyluyor. Bence 2 özellikten birini seçmemiz mantıklı deil mi ? Zira ben 2 sini aynı anda açamıyorum.Dedigi gibi birini açınca oburu kapanıyor.Acaba 2 sininde aynı anda açık olması mı gerekiyor ? ? ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArGoN® -- 12 Ağustos 2007; 1:00:57 >