Sİzlere bir sorum olacaktı.Yardımcı olursanız sevinirim.
Yaklasık bır hafta once T2-REX T71S96S0 T7100 modelini aldım. Su anda sorunsuz calışıyor. Sadece kameranın yanındaki mikrofonlar VİSTA da calışmıyor. XP de sorun cıkarmıyor. Gerekli olan bütün sürücüleri kurduğumu zannediyorum.Acaba vista için mikrofonların sürüculerını nerden bulacağımı bilen var mı? Fokusshop takı suruculerden kurayım dedım oradakı lınklerde de hata var galıba. Aranıza katıldıgım için mutluyum.Daha nice MONSTERlı günler geçirmek dileğiyle...
dostum öncelikle canavarın hayırlı olsun 1 hafta içerisinde bende bu modelden almayı düşünüyorum . fakat bu modelin kasası nasıl ? malum bütün monster resimlerinde 2 canavar çıkıyor ekrandan kasanın nasıl olduğunu anlayamadım bu konu hakkında bilgi verirsen sevinirim (compal kasamı yoksa asus kasa mı ) hadi iyi günler
Gaziliaydın dan önce son soruna ben yanıt vereyim s96s serisi asus kasadır , FL90 serisi ise compal kasadır.
Gaziliaydının driver sorununa gelince burdan tüm işletim sistemleri için tüm driverlarına ulaşabilirsin(Seçenekten işletim sistemini seçip devam ediyorsun)
Acer'in 5920'sine doğru ciddi kaymalar yaşıyorum.. Bir yandan da acer kullananların yaşadığı sorunlar konusunu okuyorum. negativin çok övdüğü (yoğurdum ekşidir diyen olmaz ) F3JP modeline de baktım, tasarım Acer'dan kötü fakat monsterdan iyi (haliyle). F3JP ile de sorun yaşayanlar olmuş, boya sökülmesi, touchpadın tıklamaması gibi şeyler. Acer 5920'de de kesin vardır birkaç sorun, onun konusunu daha okuyamadım malum hepsi 20+ sayfa.
Bana "desktop replacement" bir makina gerektiğinden monster diye düşünüyordum. Çünkü kasa yok ama içi sağlam. Beklediğim model de Ağustos'tu, Eylül oldu, şimdi de Ekim oldu. Biraz daha beklersem Kasım Aralık göreceğimden eminim, bu yüzden artık beklemeyeceğim. 3 markayı da ortaya koyup adamakıllı incelemek lazım.
Dostum bu işlerden anlıyoruz ve bu işin içindeyiz.
Ben 3 ay araştırmadan sonra ( kaldı ki sizler gibi forumlarda yardım isteyerek araştırma yapmıyorum çünkü forumlarda sahibi olan iyi der, bilmeyen birkaç kisi de iyi der vs. ) ben bu notebook u aldım ve kimse de bu aletin kötü oldugunu bana kanıtlayamaz açıkcası. İzmir de iseniz buyrun gelin bakalım 2 aydır günde 15 saat kullanıyorum bir boya sorunu yada performans kaybı varmı. Daha ne diyeyim
Yogurdum eksi olayı degil, ben bilgisiz bir kullanıcı degilim bende bilirdim monster almayı ( bir ara düşündüm de) yada toshiba a100-599 almayı da çok düşündüm şu anda aynı durumda olsam düşünmeden de Acer 5920G ye yönlenirdim , monster i listeden silmemi sağlardı nedeni de çok uygun fiyatı, süper tasarımı ve özellikleri. 2500 lira verdiginiz bir alet dısardan açtıgınızda plastik gibi görünüyorsa yada kaba ise isterse içinde çift SLI ekran kartı olsun iyi bir imaj vermez.
Ben dedigim gibi, kendimin oldugu için degil, bu aletin kalitesini kullanmayan yade denemeyen bilemez, forumlardaki olumsuz yorumları da pek takmıyorum kisilerin kendi beceriksizligi biraz da o , o yüzden her modelde sorun var zaten. Sana da tavsiyem hiiiiç ne burayı ne asus forumunu ne acer i oku. Git bi arkadas bul kendine almayı düşündügün aleti kullanan 1 gün test et, yada bir bilgisayar firmasına git orada test et ama herşeyi ile. Bu işlerden biraz anlıyorsan ve çok para vereceksen kararın ne olacak merak ederim.
Monster konusunda bir önceki sayfada güzel bir mesaj yazdıgımı düşünüyorum. Bu aletlerin içinde dolanan biri olarak ve deneyen biri olarak yorumum budur, nesi yanlıstır ?
quote:
@mehmet
15.4" ekran ibaresini gördüğün ekranlar wide screen dir. Dolayısı ile wide.
Monster konusunda ben her zaman dedigimi söyleyeyim, monster zaman içinde sorun çıkaran bir marka yani her notebook gibi diyemeyiz genelde büyük üreticiler onlarca testtten geçirdigi için en azından 2 yıl (garanti süresi boyunca) sorun yaşamıyosun ama monster da toplama tarzda bir test zinciri olmadıgından sorun yaşıyorsun gerek 2 yıl içinde gerek devamında mutlaka bu böyledir, sorun henuz yasamadım diyen arkadaslar da bu gözlemime karşı çıkarsa, daha kullanmaları gerek bir süre daha geçsin elbet sorunları olacaktır.
Neyse ki bu bir büyük problem degildir, sorun çıktıgında karşında hemen ilgili bir teknik servis görüyorsun ve gerekirse tamamen bilgisayarını değiştirip yenisini yolluyorlar, mutlaka sorun çözülüyor, hatta diger markalardan daha hızlı çözüm üretiliyor . Bu konuda fokus bilgisayarı tebrik etmemek ayıp olur Fakat dedigim gibi, büyük notebook üreticilerinden daha sorunsuz bir alet olarak görmemeyi kabul etmek gerek.
teknik servis sorunu monsterlar için de geçerli mi? kastettiğim asus! istanbulda olduğunu öğrendi,m asusun teknik servisini... yani mecburen oraya postalamak gerekecekmiş.
ben samsunda monster satan bir bayi bulamadım da bunun iççin soruyorum. teknik servisi var mıdır buralarda?
ArG@N öncelikle yardımın için teşekkürler. tolga164 bence sen de biraz daha paraya kıyıp ---200-300 ytl. kadar--- baktıgın bilgisayarın 8600M GT li modelini alırsan iyi olur. Benim bilgisayarla bir sorunum yok.Performans olarak çoook memnunum.Ama biraz daha param olsa GT li modellerden birini alırdım. Sen bilirsin benim tavsiyem budur.Saygılar...
cevaplarınız için teşekkürler gs modeli 32 bit gt modeli 64 bit sanırım. 2si arasında biraz düşünmek lazım sanırım fakat bi soru daha soracağım gaziliaydın madem sendede bu var bunun kasasının resimlerini görebileceğim bir link var mı ? sende resimleri felen varsa farketmez notebook alacağız ama daha nasıl bi şey olduğunun göremedimm saygılar...
@tolga164 32 bit ve 64 bit derken ekran kartında değilde direk cihazdan bahsettiğini sanıyorum , zira gs ekran kartının çekirdek ve bellek hızları yüksek olmasına ragmen 16 iş hattına sahip.GT modeli ise 32 iş hattına sahip.(2 kartta 128 bit veriyoluna sahip)
Onun dışında hem s96s hemde fl90 serisi 64 bit işletim sistemi destekli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArGoN® -- 29 Temmuz 2007; 14:56:22 >
argon yardımın için teşekkür ederim ben 16 iş hattı ile 32 yi karıştırmışım çünkü özelliklerden biri diğerinin 2 katıydı 16 - 32 çok soru sordum galiba ama ben bunu fokus bilgisayardan mı alayım yoksa başka bi yerden mi - hepsiburada - genpa gibi yerlerden genpa biraz daha ucuz veriyor makinayı
usta kasa güzelmiş bende seninkinden almayı düşünüyorum aslında go 7600 gibi bi ekran kartı olanlardan alayım diyordum sonra ileriye dönük olsun diye dx10 lardan alayım dedim ve senin canavardan buldum. birde intel indirim yapacakmış bunun tarihi belli mi - yaparsa hangi işlemciler için geçerli bu canavardan almak için sabırsızlanıyorum fakat ağustosun ortalarında alacağım için almışken indirimli alayım dedim argon ve gaziliaydın sizlerin yardımlarınız için çok teşekkür ederim cümle biraz devrik oldu ama acele yazdım kusura bakamyın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolga164 -- 29 Temmuz 2007; 19:06:07 >
Yaklaşık bir ay sonra Intel 22 Temmuz 'da yaptığı indirime ek olarak bir defa daha indirim yapacak. Üç tane işlemcinin fiyatında değişiklik yapacak indirim ile birlikte E2180 modelide 87$satış fiyatıyla piyasada olacak.
E2160 modelinin fiyatı 87$ 'dan 77$ 'a, Celeron 430 'un fiyatı 50$ 'dan 45$ 'a ve Celeron 420 'nin fiyatı ise 40$ 'dan 35$ 'a inecek.
Diğer işlemcilerin fiyatında herhangi bir değişiklik olmayacak ve büyük ihtimalle bu indirim Intel 'in yaptığı son indirim olacak.
alıntıdır. günaydın dostum diyebilirsiniz fakat ben daha önce verilmediyse yeniden vereyim dedim
Orjinalden alıntı: Negative Dostum bu işlerden anlıyoruz ve bu işin içindeyiz.
Ben 3 ay araştırmadan sonra ( kaldı ki sizler gibi forumlarda yardım isteyerek araştırma yapmıyorum çünkü forumlarda sahibi olan iyi der, bilmeyen birkaç kisi de iyi der vs. ) ben bu notebook u aldım ve kimse de bu aletin kötü oldugunu bana kanıtlayamaz açıkcası. İzmir de iseniz buyrun gelin bakalım 2 aydır günde 15 saat kullanıyorum bir boya sorunu yada performans kaybı varmı. Daha ne diyeyim
Yogurdum eksi olayı degil, ben bilgisiz bir kullanıcı degilim bende bilirdim monster almayı ( bir ara düşündüm de) yada toshiba a100-599 almayı da çok düşündüm şu anda aynı durumda olsam düşünmeden de Acer 5920G ye yönlenirdim , monster i listeden silmemi sağlardı nedeni de çok uygun fiyatı, süper tasarımı ve özellikleri. 2500 lira verdiginiz bir alet dısardan açtıgınızda plastik gibi görünüyorsa yada kaba ise isterse içinde çift SLI ekran kartı olsun iyi bir imaj vermez.
Ben dedigim gibi, kendimin oldugu için degil, bu aletin kalitesini kullanmayan yade denemeyen bilemez, forumlardaki olumsuz yorumları da pek takmıyorum kisilerin kendi beceriksizligi biraz da o , o yüzden her modelde sorun var zaten. Sana da tavsiyem hiiiiç ne burayı ne asus forumunu ne acer i oku. Git bi arkadas bul kendine almayı düşündügün aleti kullanan 1 gün test et, yada bir bilgisayar firmasına git orada test et ama herşeyi ile. Bu işlerden biraz anlıyorsan ve çok para vereceksen kararın ne olacak merak ederim.
Monster konusunda bir önceki sayfada güzel bir mesaj yazdıgımı düşünüyorum. Bu aletlerin içinde dolanan biri olarak ve deneyen biri olarak yorumum budur, nesi yanlıstır ?
Bu arada forumda araştırma yapanları küçümseyecek kadar sağlam araştırmayı 3 ay sürece nerede yaptınız bilmek isterim diyerek sözüme başlayayım.
F3JP ile Monsterın arasında kalmamın tek sebebi kasaların aynı olması. Malum birinde işletim sistemi almayınca indirim sözkonusu. Ve esas canımı sıkan fark, Asus'ta ramın 667MHz olması. Sanırımsa monsterda 800MHzlik geliyor. RAM değil de esas problem harddisk. 5400RPM bana kalırsa çağ dışı. 7200rpm dahi yavaş kalırken, hatta "SSD'ler ucuzlasa da 32GB alsam, nasıl olsa external diskim var" dediğim bir dönemde 5400rpm disk hızı görmek hoş değil. Dediğin gibi, 2.500YTL HİÇ de az bir para değil. Ve insan bunu verince içinde görmek istiyor bazı şeyleri. Acer'da da kasa var, Turbo Memory var, HDD yine 5400. RAM yine 667. Hatta daha ilginci(ki yabancı review kaynaklarında da bundan bahsediliyor) bazı seride Turbo Memory ve Bluetooth'un olmaması. Acer'a "atlamamam" için bir sebep daha. BU yüzden araştırma içerisindeyim, fikirlerimi yazıyorum, fikir alıyorum. Ben de az çok anlarım
Sizin bilgili bir kullanıcı olduğunuz gibi birçok bilgili kullanıcı var burada. Araştırıp soruşturmaya çalışıyoruz, test merkezim olmadığı için her markanın ürününün artı ve eksi yönlerini bilmem imkansız. Mecburen forum okuyorum, bir zararını da görmedim şimdiye kadar. Ben bir laptop almak için tüm bilgisayar sistemimi satacağım; evdeki hengameden kurtulmak amacım. Forumun içinden "tarafsız" yorumları bulmaya çalışarak kararımı yönlendirmeye çalışıyorum. Sonuçta kullanmayan bilemez, ne X markayı, ne de Y markayı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 29 Temmuz 2007; 19:43:21 >
1- kendimce yeterli kaynak ve bilgim var forumdan bilgi almaktan çok hep bilgi vermisimdir araştırabilirsin. 2- Monster ın bazı modellerinde 800mhz ram geliyor ama ram hiç önemli degil istersen asus a da 800 tak. 3- Harddisk çağ dısı dedin mi bu konuda sana google da araştırma yapmanı öneririm, şu an en iyi notebook ve hdd üreticileri bile 5400 rpm hdd kullanıyor, neden diye bir araştırırsın. seagate sadece 7200 üretiyor onu da toplama kasalara satıyor. Şu anki notebooklarda 5400 yeterli ve bazı nedenlerden dolayı en ideali 4 4-Acer i sadece hdd için ve ram içni atlıyorsan çok amatör bir davranıs, testleri karsılastır bakalım 800mhz ram sana 100 de kaç puan fark veriyor, tonla test var yabancı sitelerde. Hdd nin de hızlı olmasının dezavantajları var.
Dostum araştırma içindeysen bu bilen kisilere baş kaldırarak olmaz, birşeyler diyorsak hmmm diyip google ve yabancı inceleme sitelerine girip neden böylemiş şöylemis biraz da bakarsın kendin, sadece buradaki yorumlara baglı kalırsan ve aletleri gerçekte elleyip karsılastıramazsan yanlıs karar vereceginden emin ol.
Ben Asus demiyorum, Acer de demiyorum, hangisi iyi ise onu iyi araştırıp alın. Ama bana kalkıp da7200rpm hdd illa olmalı, 800mhz ram olmalı yoksa olmaz dersen aynı ölçüde de sana amatör cevaplar gelir. Şu an en son çıkan notebook modellerine bile yabancı sitelerde ve ülkemizde gelenlere bak, neden acaba 667 mhz ram ve 5400rpm disk var.
Seçiminizde kolaylıklar, benim tek diyebilecegim çok para veriyorsanız herşey en ideal noktada olmalı. Tasarım , performans, fiyat, garanti, güvence.
tamam tamam olumlu isteklerde bulunacağım.işte istenen notebuk:gönül 4 çekirdek istiyor ama neyse T7600 2.33 Santana rose mary,512 mb quadrro fx 5100m(256 bit)şart directx 10 lu biliyorsunuz 3dmax çalışacağım da 8700 m gt ye pek sıcak bakmıyorum,20.1 inç ekran ama 17 inç de olabilir 1900*1200 den az olmayacak,cd dvd paynır,tv kartı da olsun analog,digital,sayısal,karasal vs destekli uzaktan kumanda olsa iyi olur,haa kart okuyucu SHDC Kartları destekleyecek,ve klavye sayısal tuş rakımı olacak ki muhakkak vardır..2 gb ram ile 120 gb hd malum 7200rpm ,bluetooth artı EDR 2.0 ,işletim sistemi istemiyorum.1999 dolar artı kdv maksimum vereceğim fiyat,türkiye bu notebook u hakediyor ve istiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fortunasuper -- 29 Temmuz 2007; 20:44:04 >
Orjinalden alıntı: Negative Seçiminizde kolaylıklar, benim tek diyebilecegim çok para veriyorsanız herşey en ideal noktada olmalı. Tasarım , performans, fiyat, garanti, güvence.
Dediğine katılıyorum, zaten burasına hiç bir lafım olamaz. Fakat insan "çok para" verince niçin "son teknoloji" alamadığını sorgular, %1 performans dahi performanstır. X ve Y model Z marka laptop, herşeyi aynı(fiyatı dahil) birinde 667MHz, birinde 800MHz RAM var, hangisini alırdınız (regal reklamı gibi oldu )? 7200rpm'de ne gibi bir dezavantaj var; ısınma olabilir, darbe dayanımı az olabilir. Benim kullanım kriterlerime göre hiçbiri dezavantaj değil, rastgele erişim süresinde olacak düşüş benim için en büyük avantaj olacaktır. Gözden kaçırdığım, bilmediğim bir dezavantajı varsa söyleyin zira ben bilmiyorum. 667mhz diye eliyorum diye birşey söylemedim, kafamı karıştırdığını söyledim. Sinek küçüktür ama mide bulandırır. Benim aklımda SSD olayı olduğundan tercihim monster olmuştu, çünkü sonuçta alet "toplama". Acer Asus Sony Toshiba vesaireye gidip "ben işletim sistemsiz ve harddisksiz satın almak istiyorum" dersem "olmaz" derler. Monster öyle değil, toplama sınıfında olduğundan söküp takma serbest(bir yere kadar). Ama kasadır vesairedir yüzünden vazgeçtik monsterdan.
quote:
Dostum araştırma içindeysen bu bilen kisilere baş kaldırarak olmaz, birşeyler diyorsak hmmm diyip google ve yabancı inceleme sitelerine girip neden böylemiş şöylemis biraz da bakarsın kendin, sadece buradaki yorumlara baglı kalırsan ve aletleri gerçekte elleyip karsılastıramazsan yanlıs karar vereceginden emin ol.
Buradaki yorumlara %60 bağlıyım. Etrafımda laptop kullanan kişilerin hepsi Macbook Pro kullandığından onların fikrini almam abese kaçıyor. Geri kalan %40 ise, bir Pazar günümü bu işe ayırarak gidip ıncığını cıncığını "mıncıklayarak", test ederek belirlenecek.
Lafını tarafsızca anlattığın yerlere hiçbir sözüm yok, olamaz(örnek son iki mesajın). Bir Asus sahibi olarak senin fikrini almamdan daha doğal bir durum yok, fakat "forumlarda herkes kendi malını övüyor bu yüzden foruma bakmadım alırken" dediğin durumu kendin yaratıyorsun bazen, özellikle bu konunun içinde örnekler mevcut.
Verdiğin, vereceğin bilgiler için de teşekkür ederim.
Gürültü seviyesi karsılastırılması - Arama yaparken
Güç harcama - Boşta iken
Güç Harcama - Arama yaparken
-Arama yaparkenki durumlar, hdd tam devirde dönme anlamına geliyor. -Boşta iken, hdd üzerinde veri alıs verisi yapılmazken, hareketsiz masaüstü
* Düşük olan değer daha iyidir.
Bu resimleri ve bilgileri google dan 4 kelime ile aratarak sonuclardaki 2. sayfadan aldım. Binlerce test var aynı kapıya çıkan.
Not: Notebooklarda en önemli şeylerden üçü de sessizlik, ısınmama ve düşük güç tüketimidir. Not: 5400 Rpm markası iyi olduktan sonra gerçekten eski 7200 rpm hdd lerden daha verimli calismakta, ve yeni 7200 rpm lerle de karsılastırıldıgında notebook için fazla artısını göremiyorum.
Senin görebildigin kadar aynı performansı saglarlar, yani testlerde biraz okuma yazma degerleri yüksek çıkar ama senin valla makina uçuyor diyebilecegin tarzda birşey hayal etme derim bence, şu an notebooklarda herşeyi en iyi sekilde transfer edip işlemi gerçeklestiren disk hızı 5400 yeterlidir daha fazlası için de ısıdan, güç yönetiminden ve ses den istifade etmektir, istifade etmek isteyen kullanabilir ve testlerdeki sonuclarıyla gurur duyar.
Masaüstünde 7200 standarttır, neden çünkü bunların pek de bir önemi yoktur. Notebooklarda da 5400 halen en ideal standart baska çözüm gelmedikçe. SSD diskler yaygınlastıgında tamamen degisecek disk teknolojisi artık notebooklarda zatne, 7200 rpm ile urasacak kim
Saygılar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Negative -- 29 Temmuz 2007; 21:36:27 >
Notebook almak istiyorum ama ciddi kaygilarim var,durumumu aciklayayim isim geregi yurtdisi santiyede calisacagim(suudi arabistan)onceki laptopumu alirken toshibayla,mosnter arasında kalmıstım ama galip olan ne yazikki toshiba olmustu konfigrasyonlar dusuk olmasına ragmen dunya markası dedık aldık,aldıkta ne oldu urun arıza yapmadan ben servise gitmeden bıktık,ben toshibayi alirken dunyaca adı duyulmus diye aldım diger ulkelerde sorun yasamam diye aldım ama su an laptopumu sattım ve monstercı olmak istiyorum,malum elektronik cihazlar sans isi ariza cıkma durumu olabılır kabul edilebilir ama benim cihazda sorun cıksa nasıl servis imkanı bulabılırım benim durumum anormal kabul edilebilir ama bana nasıl tahahutte bulabilecekseniz ben birde cihazımda driver sorunu yasamak istemiyorum yanlis hatirlamiyorsam cihazın yanında driver cd/dvdsini yolluyodunuz bu cd/dvd vistaya veya xp tam uyumlu mu?arap collerinde driver bulmak zahmetine veya talihsizligine bulunmayalım
bana ne kadar destek verebilirsiniz?
son sorum ben bu hafta icinde islemleri halledip yurtdisina cikacagim acaba ne kadar surede bana laptopu ulastirabilirsiniz?(yasadigim yer gaziantep)
Gürültü seviyesi karsılastırılması - Arama yaparken
Güç harcama - Boşta iken
Güç Harcama - Arama yaparken
-Arama yaparkenki durumlar, hdd tam devirde dönme anlamına geliyor. -Boşta iken, hdd üzerinde veri alıs verisi yapılmazken, hareketsiz masaüstü
* Düşük olan değer daha iyidir.
Bu resimleri ve bilgileri google dan 4 kelime ile aratarak sonuclardaki 2. sayfadan aldım. Binlerce test var aynı kapıya çıkan.
Not: Notebooklarda en önemli şeylerden üçü de sessizlik, ısınmama ve düşük güç tüketimidir. Not: 5400 Rpm markası iyi olduktan sonra gerçekten eski 7200 rpm hdd lerden daha verimli calismakta, ve yeni 7200 rpm lerle de karsılastırıldıgında notebook için fazla artısını göremiyorum.
Senin görebildigin kadar aynı performansı saglarlar, yani testlerde biraz okuma yazma degerleri yüksek çıkar ama senin valla makina uçuyor diyebilecegin tarzda birşey hayal etme derim bence, şu an notebooklarda herşeyi en iyi sekilde transfer edip işlemi gerçeklestiren disk hızı 5400 yeterlidir daha fazlası için de ısıdan, güç yönetiminden ve ses den istifade etmektir, istifade etmek isteyen kullanabilir ve testlerdeki sonuclarıyla gurur duyar.
Masaüstünde 7200 standarttır, neden çünkü bunların pek de bir önemi yoktur. Notebooklarda da 5400 halen en ideal standart baska çözüm gelmedikçe. SSD diskler yaygınlastıgında tamamen degisecek disk teknolojisi artık notebooklarda zatne, 7200 rpm ile urasacak kim
Saygılar
Negative arkadasım guzel ornekler sunmussun tesekkur ederız... Ama goruldugu uzere 5400rpmler ıle 7200 rpmler arasındakı fark ancak kusuratlarda oynuor...ses farkı olarakda guc tuketımı olarak da... teorık olarak alınacak performans farkı ıse %15-20 pratıkte ıse %10 cıvarlarında olur...Buna degermı bence deger ama sence degmez... Fıkrımce fıyat farkı onemsenmıorsa 7200 rpm alınmalı...ben maddı acıdan daha yukarı cıkamıcagım ıcın 5400rpmde kaldım...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekkkooo -- 30 Temmuz 2007; 3:22:38 >
P4 3.0,2x256mb ddr400, 80gb samsung hdd, gforce fx5200... Creative Zen Vision M 30 gb siyah...(İzmir içi elden satılık) Monster T72Hel802== C2D T7200 2ghz, Hi-Level 2x1gb 800mhz, 160gb hdd, GF 7600 vga... Logitech G9... You Can CaNoN..Mp 520. Airties RT 211...Codegen 2.5' 320gb external hdd...
arkadaşlar sonunda bende bir mosntercı oldum . bi aksilik olmassa T73FL904 modeli salı günü elimde olacak,sabırsızlıkla bekliyorum. diğer fl90 kullanıcısı arkadaşlara şunu sormak istiyorum,acaba bu kapağa yapılacak olan yafta meselesi ne durumda?Alan yapıştıran varmı aranızda?
Ya bnm makinenin usb çıkışlarından biri garanti dışında kalmak suretiyle bnm tarafımdan istenmeyerek ve hatırlanmayarak kırıldığı için , bana ödedetmemek için yurt dışına değişim için gönderilmiş.En erken bu cuma gelirmiş. Bi gelse ben siparişi vercem yaftanın da... Ya aslında disk elimde , external kutum var ama 3.5" , şimdi kutunun sakatlık çıkarmasından korkuyorum fazla güç verir falan yakmiyim diye ufak diski baglamadım.Maglum kutu ne derece kaliteli bilmiyorum.
fokusshopun sitesinde gelecek olan ürünler başlıgı altında ürünleri gösterse ve ne özellikleri olacagını yada olabilecegiin yazsa çok güzel olur.. çogu yabancı siteler bunu yapıorken fokusshopta bunu yapmalı... site çok aktif olmalı.. tabi bu benm fikrim...
fokusshopun sitesinde gelecek olan ürünler başlıgı altında ürünleri gösterse ve ne özellikleri olacagını yada olabilecegiin yazsa çok güzel olur.. çogu yabancı siteler bunu yapıorken fokusshopta bunu yapmalı... site çok aktif olmalı.. tabi bu benm fikrim...
Ya tabikide öyle ama sanırım çoğu zaman hangi parçaları getirtip ne tür bir konfigürasyon yaratıcakları kesin olmuyor.İlhan bey sürekli "getirmeyi düşünüyoruz" cümlesini kullandığı için bunu söyledim ben , sanırım o yuzden öyle bir kısım henüz mevcut değil.
su an laptopumu sattım ve monstercı olmak istiyorum
Monster ci olmak icin cok dogru bir karar vermissiniz ilk olarak ben sizi kutluyorum emin olun kaygilarinizin hicbirini bu marka laptop'u aldiginiz zaman yasamayacaksiniz..
arkadaşlar, Ben Monster dizüstü almayı düşünüyorum ancak halen Ati'nin DX10 lu ekran kartları monsterlara eklenmedi. Ben Ati'nin hem avivo özelliğini kullanıcam hem de oyun amaçlı almayı düşünüyorum. nVidia 'nın şu andaki kartları için yorumlar pek parlak gözükmüyor. Ati'nin ekran kartları 2 hafta içinde piyasaya çıkacağına göre monster'a ne zaman eklenir dersiniz? Eylülde bu model laptopları görebilecekmiyiz?
Evet aslında bu çok güzel bi soru bende şu sıralar bunu düşünüyordum.Masaüstüne bi ekran kartı almak üzereydim ve 8600 gt lerin fiyatları uygun gibiydi.32 işhatları mevcut notebooklardaki mobil 8600 gt lerde oldugu gibi.Ama atinin sayfasına girdigimde yaklasık 40 dolar daha ucuza buldugum rx2600xt nin tam 120 iş hattı vardı.Ve bu değer açıkcası ağzımı sulandırdı.Sırf oda değil çekirdek ve bellek hızları bile en az 200 mhz daha fazla ,ve bu kartlar aynı sınıfta.Mobil 2600 yongalarını bilmiyorum ama herhalde 8600 e fark atacakları kesin gibi.Açıkcası bende ati kartlarını monsterlarda görmek isterdim.
arkadaşlar, Ben Monster dizüstü almayı düşünüyorum ancak halen Ati'nin DX10 lu ekran kartları monsterlara eklenmedi. Ben Ati'nin hem avivo özelliğini kullanıcam hem de oyun amaçlı almayı düşünüyorum. nVidia 'nın şu andaki kartları için yorumlar pek parlak gözükmüyor. Ati'nin ekran kartları 2 hafta içinde piyasaya çıkacağına göre monster'a ne zaman eklenir dersiniz? Eylülde bu model laptopları görebilecekmiyiz?
Tabiki 8800 m gt lerde gelicek ama onlar 17" kasalar la gelicekler.Fiyatları 3.5-4 bin ytl den başlıcak.15.4" bnm ihtiyacım oldugu için 2600 leri 8600 ler yerinde görmek isterdim ama artık aldım benden geçti :) Ama şunu da ekliyim 17" alıcak olsaydım bile 8800 m gt ler yerine 2900 leri tercih ederdim
arkadaşlar gecen hafta siparişini verdiğim t73fl900 canavara bu pazartesi kavuştum. xp yi kurdum vista elime geçerse onuda kuracağım bir ara.bir kaç tane oyun kurdum elimde olanlardan (carbon,medial honr vs..) en son ayarlarında takılma olmadan oynadım ama asıl sormak istediğim bu sıvcaklık değerlerini ne ile ölçüyorsunz çünkü alet çalıştıktan bir müddet sonra kasanın sol üst tarafında ciddi olarak hissettiğim bir sıcaklık oluyor bu normal mi bunu nasıl öğrenebilirim..birde hiçbirşey açık değilken görev yöneticisinden cpu nun kullanımına baktığımda%50 yi gösteriyor arka planda çalşan programlardan mıdır bu?bluetooth,kablosuz ağ,ses,bataryanın durumunu gösteren program vede ekran kartınn ayarlarını değiştren bir program daha var..bunlar cpu yu bu kadar yorar mı?yoksa başka şeylerde var mıdır? şimdiden teşekkürler..
@chakistes öncelikle canavarun hayırlı olsun sıcaklıkarı ve fanın hzını vs. şeyleri speedfan adlı program ile görebilirsin açıkcası bende şaşırdım %50 cpu kullanımına buna bi cevap veremiyecğm
arkadaşlar gecen hafta siparişini verdiğim t73fl900 canavara bu pazartesi kavuştum. xp yi kurdum vista elime geçerse onuda kuracağım bir ara.bir kaç tane oyun kurdum elimde olanlardan (carbon,medial honr vs..) en son ayarlarında takılma olmadan oynadım ama asıl sormak istediğim bu sıvcaklık değerlerini ne ile ölçüyorsunz çünkü alet çalıştıktan bir müddet sonra kasanın sol üst tarafında ciddi olarak hissettiğim bir sıcaklık oluyor bu normal mi bunu nasıl öğrenebilirim..birde hiçbirşey açık değilken görev yöneticisinden cpu nun kullanımına baktığımda%50 yi gösteriyor arka planda çalşan programlardan mıdır bu?bluetooth,kablosuz ağ,ses,bataryanın durumunu gösteren program vede ekran kartınn ayarlarını değiştren bir program daha var..bunlar cpu yu bu kadar yorar mı?yoksa başka şeylerde var mıdır? şimdiden teşekkürler..
Öncelikle arkadaşım , bu bilgisayarın anatomisini en ince ayrınyısına kadar sana anlatayım , zira param parça inceledim ben ve bu sıcaklıgın normal oldugunu sana kanıtlayayım. Şimdi touchpad in tam solunda işlemci bulunmakta , ordan itibaren yukarı dogru en arkaya kadar bakır sogutucu sistem ve en arkadada(en sol üst) fan çıkışı var.Şimdi orasının ısınması çok doğal , takdir ediceğin gibi sol alttaki işlemcinin sıcaklıgını bakır boru yoluyla en sol üste tahliye ediyor sistem ve ordan dışarı atıyor.Bu durumda zaten her notebookdada olduğu gibi fan çıkışına yakın kasa yerleri ısınır.Bendede öyle yani korkma.Hatta evde 2 tane daha notebook var onlardada öyle İşlemci kullanımına gelince ordaki hiçbir program o kadar kullanıma neden olmaz.Bende %5 de duruyor.Muhtemelen virüs girmiştir.
Birde benden sana bir soru , ekran kartının ayarlarını kontrol eden bir programdan bahsetmişsin.Bende nvidia taskbar cart curt dışında bişey çıkmamıştı.Bu programı ayrıntısıyla tanımlar mısın ? Güç kontrolüne yarıyor mu ? Zira bende smart battery den başka bir program yok.(Güç ayarlarını ayarlayabildiğim başka program yok) Teşekkürler saygılar .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArGoN® -- 31 Temmuz 2007; 21:33:11 >
arkadaşlar ben de canavarıma bugün kavuştum,oğuzlar bilgisayarda xp yüklemişler en kısa zamanda elime orjinal bir vista gelecek ve vista yükleyeceğim,bu noktada bi kaç sorum var yardım ederseniz sevinirim,aslında burayı meşgul etmeden fokusu arayacaktım ama bu saatte açık olmadıkları için burda paylaşmak istedim.
1-monster in kutusundan çıkan cd deki bütün programları driver ları yükledik,camera driverını da ama camerayı çalıştıracak bi program gelmedi,usb camera olarak gözüküyor,aygıt yöneticisinde sürücüsü yüklü ve düzgün çalışıyor gözükmesine rağmen,usb aygıtlarından usb camerayı açınca aşağıdaaki hatayı veriyor.sorun xp uyumsuzluğundan mı acaba, monster fl90 larında xp kullanan arkadaşlarda camera sorunu yaşayan oldumu ?
2-klavyenin solundaki power usb(usb den farkı nedir???) ve akıllı şarj tuşunun çalışıp çalışmadığını gösteren sinyaller var mı,mesela klavyenin sağ üst tarafındaki sinyaller neleri gösteriyor?
sorun sürücüde değil,sürücü yüklenmiş ve düzgün çalışıyor görünüyo,zaten bu sürücülerin hepsi monsterin gönderdiği cd de var,ordakilerle aynı,hata mesajı yukarda...
(aydın sen gazi de mi okuyosun hangi bölüm?)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freeman01018 -- 1 Ağustos 2007; 12:49:23 >
Tabiki 8800 m gt lerde gelicek ama onlar 17" kasalar la gelicekler.Fiyatları 3.5-4 bin ytl den başlıcak.15.4" bnm ihtiyacım oldugu için 2600 leri 8600 ler yerinde görmek isterdim ama artık aldım benden geçti :) Ama şunu da ekliyim 17" alıcak olsaydım bile 8800 m gt ler yerine 2900 leri tercih ederdim
15.4" lere koymazlarsa dediğin doğru. Ben Laptop a 4 bin ytl para vermem. O kadar para ayırabilsem Dubai ye giderim. Hem gezmiş olurum.Saygılar.
Bundan sonra yazdıklarımın seninle ilgisi yok. Mesaj başka yerlere; 4 Bin Ytl nin (KDV) %18'i = 720 YTL. (İyi iş ben yiyemedim sen ye misali).
Al abicim köküne kadar KDV sini. Hiç bi b.. alamayalım.Ondan sonra elin oğlu aya gidiyor, bizim neslimiz yerinde sayıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci -- 1 Ağustos 2007; 13:02:42 >
Farkındamısınız bilmem ama "MONSTER CANAVARLARI DERNEĞİ" konusuna ilgi git gide azalıyor.Sanırım çoğu kişi benim gibi yeni gelecek modelleri bekliyor.Beklediğimize değecek fiyatlarla çıkmayacağını bilsem de aklımda soru işareti kalmasın diye beklemedeyim.Asus-Acer-Monster arasında benim gibi gidip gelenlerin az olmadığı kanısındayım.
arkadaslar soruma cvp gelmedi gerci bu soruma sadece ilhan bey cvp verebilir buyuk ihtimal ama oda gorunmez oldu burda. benim sorum sonucta 2-3milyar az deger degil. kredi kartimin limiti okadar degil ama cok rahat ayda 500-600 odeyebilirim. kredi karti disinda baska turlu taksitle alma sansimiz yokmu(senet fln). bu konudada ilhan beyin bilgi vermesini umuyorum. hepinize bol canavarli gunler
arkadaşlar monster hl30 serisi bi notebook'um var 14.1" ..
buna Suse Linux işletim sistemini yükleyeceğim ama; - parmak izi okuyucusu için gerekli driver - Kamera yazılımı - kablosuz ağ, bluetooth
vb. donanımlar için yazılımları nereden temin edebilirim?
ilhan bey bu konuda destek veriyor musunuz ???
şimdiden teşekkürler..
linux driverları için destek olduğunu sanmıyorum. zaten son dönemdeki çoğu linux distrosu çoğu donanımı tanımakta. ama webcam ve parmak izi için driver olduğunu sanmıyorum. wireless ve bluetooth artık sorun olmaktan çıktı olmadı ndiswrapper ile hemencecik halledilmekte
merhaba arkadaşlar. Ben de monster ailesine katıldım. MONSTER T73S96S1 Notebook ( Santa Rosa ) aldım. Ancak kamerayı tanıtamıyorum. Aygıt yöneticisinde de görünmüyor. Ama orada tanıtılmamış usb 2.0 bilinmeyen aygıt var. Acaba kamera bu mu? Bir de bu sorunu nasıl halledebilirm. Bana gelen driverleri yüklüyorum ancak amcab ı açınca (sory you have no video capture hardvare... uyarısı alıyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Selamlar
linux driverları için destek olduğunu sanmıyorum. zaten son dönemdeki çoğu linux distrosu çoğu donanımı tanımakta. ama webcam ve parmak izi için driver olduğunu sanmıyorum. wireless ve bluetooth artık sorun olmaktan çıktı olmadı ndiswrapper ile hemencecik halledilmekte
cevap için teşekkürler baktım verdiğin siteye. Kamera ve parmak izi okuyucusu için driver desteği yokmuş. Onun için Pardus 2007.2'ye de baktım ama yok. Galiba şu anda hiç bir Linux dağıtımı bu donanımı desteklemiyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uurckmz -- 1 Ağustos 2007; 21:32:12 >
Farkındamısınız bilmem ama "MONSTER CANAVARLARI DERNEĞİ" konusuna ilgi git gide azalıyor.Sanırım çoğu kişi benim gibi yeni gelecek modelleri bekliyor.Beklediğimize değecek fiyatlarla çıkmayacağını bilsem de aklımda soru işareti kalmasın diye beklemedeyim.Asus-Acer-Monster arasında benim gibi gidip gelenlerin az olmadığı kanısındayım.
aynen öyle bende senin gibi beklemedeyim ve bizim gibi cok insan var ve bizler suanda birer potansiyel alıcıyız ve bizim baska markalara kaymamızı istemiyorlarsa monsterın bekledigimiz fiyatlarla gelmesi şart
Arkadaşlar bende MONSTER T73FL902 Notebook ( Santa Rosa ) modelini aldım.gayet güzel makina.tek sıkındım driver. vista ultimate 32bit işletim sistemi için nVIDIA GF8600M GT DX10 driverini bir türlü bulamadım hep 64 bit için var yardımcı olursanız sevinirim.
Arkadaşlar forumun son 3 sayfasını okudum yeniler eylülün ortasında çıkacak deniyor bide işlemciler ucuzlayacakmış ama dolar fırlarsa 1.5 - 1.7 olursa(Allah korusunda) ne yapacaz o zaman.. Ağustosda bir fl90 almadım diye pişman olursam.. acaba bu konuda bilgisi olan var mı?
Arkadaşlar forumun son 3 sayfasını okudum yeniler eylülün ortasında çıkacak deniyor bide işlemciler ucuzlayacakmış ama dolar fırlarsa 1.5 - 1.7 olursa(Allah korusunda) ne yapacaz o zaman.. Ağustosda bir fl90 almadım diye pişman olursam.. acaba bu konuda bilgisi olan var mı?
acıkcası benım korkumda bu cunku bende masaustune bıraz upg. yapıyım dıorum.$ ın durumu bıraz kusku uyandırıcı... kı bıde bı halt yedım kardesıme cep telı alıcam dıe soz werdım...eylul 16da 18 oluor ınsallah euro dolar fırlamaz... secımden sonra doların fırlıcagı solenıordu...hele kı su cumhurbaskanlıgı secımınde bıısyler olursa ıste o saman kesın fırlar...su anda kart lımtılerım dolu oldugu ıcın bıısyde yapamıorum...allah sonumuzu hayreylıye...
P4 3.0,2x256mb ddr400, 80gb samsung hdd, gforce fx5200... Creative Zen Vision M 30 gb siyah...(İzmir içi elden satılık) Monster T72Hel802== C2D T7200 2ghz, Hi-Level 2x1gb 800mhz, 160gb hdd, GF 7600 vga... Logitech G9... You Can CaNoN..Mp 520. Airties RT 211...Codegen 2.5' 320gb external hdd...
Merhaba ilk once bu topic i acan ve burada yorum yaparak bazi seyleri acikliga kavusturan arkadaslara tesekkur ederim.. Ben T77FL907 MODELİNİ ALMAYI DUSUNUYORUM SIZIN YORUMLARINIZ NELERDIR 3.500 YTL Yİ VERMEME DEGECEK BİR MAKİNAMİ .... FİLAN YORUMLARINIZI BEKLİYORUM SİMDİDEN TESEKKURLER. http://www.fokusbilgisayar.com/asp/show_stock.asp?product=T77FL907
Merhaba, Benim hel80 serisi notebook'um var.Gayet memnunum,özellikle oyun performansından. Yalnız format atamıyorum.Boot ayarlarından dvd'yi en başa getirdim.Windows cdsini takıyorum ama bilgisayar aynen açılıyor format ekranına geçmiyor.Yardımcı olursanız sevinirim
Merhaba ilk once bu topic i acan ve burada yorum yaparak bazi seyleri acikliga kavusturan arkadaslara tesekkur ederim.. Ben T77FL907 MODELİNİ ALMAYI DUSUNUYORUM SIZIN YORUMLARINIZ NELERDIR 3.500 YTL Yİ VERMEME DEGECEK BİR MAKİNAMİ .... FİLAN YORUMLARINIZI BEKLİYORUM SİMDİDEN TESEKKURLER. http://www.fokusbilgisayar.com/asp/show_stock.asp?product=T77FL907
Kaedeş ben sana şöyle yardımcı olayım.O modeli bende alacakdım 1ay sordun inceledim dikkat edersen çok pahalı t7500 il t7700 işlemci arasında 300 dolarlık fark var ama sadece 0.2hgzlik bir işlev farkı var bu olayın aynısı ram de de var 1+1 gb 200doarsa 2+2 600dolardsa fazla yani ben 1+1 alacam ama ileride 2gb ucuzlayınca 2gb taktıracam.Ben bir ay sonunda şu bilgisayarı tercih ettim ve almak üzereyim artık +KDV[:')]
Öncelikle arkadaşım , bu bilgisayarın anatomisini en ince ayrınyısına kadar sana anlatayım , zira param parça inceledim ben ve bu sıcaklıgın normal oldugunu sana kanıtlayayım. Şimdi touchpad in tam solunda işlemci bulunmakta , ordan itibaren yukarı dogru en arkaya kadar bakır sogutucu sistem ve en arkadada(en sol üst) fan çıkışı var.Şimdi orasının ısınması çok doğal , takdir ediceğin gibi sol alttaki işlemcinin sıcaklıgını bakır boru yoluyla en sol üste tahliye ediyor sistem ve ordan dışarı atıyor.Bu durumda zaten her notebookdada olduğu gibi fan çıkışına yakın kasa yerleri ısınır.Bendede öyle yani korkma.Hatta evde 2 tane daha notebook var onlardada öyle İşlemci kullanımına gelince ordaki hiçbir program o kadar kullanıma neden olmaz.Bende %5 de duruyor.Muhtemelen virüs girmiştir.
Birde benden sana bir soru , ekran kartının ayarlarını kontrol eden bir programdan bahsetmişsin.Bende nvidia taskbar cart curt dışında bişey çıkmamıştı.Bu programı ayrıntısıyla tanımlar mısın ? Güç kontrolüne yarıyor mu ? Zira bende smart battery den başka bir program yok.(Güç ayarlarını ayarlayabildiğim başka program yok) Teşekkürler saygılar .
Argon ilgine teşekkür ederim..modemimde sorun olduğu için nete giremiyorum biraz geç cvpladım o yüzden..o sorduğun program sendeki ile aynı başka bir program değil..şimdi ise o problem yok arada bakıyorum ama o dereceye yükselmiyor.Fakat o zaman yükselmişti bende şaşırdım ve foruma yazdım.. yinede teşekkürlr..
benimde okonuda endişelerim var ama 1.5 seviyelirne kadar yükselme olmaz taminimce bi miktar artabilir tabi...
quote:
Orjinalden alıntı: bd90
Merhaba, Benim hel80 serisi notebook'um var.Gayet memnunum,özellikle oyun performansından. Yalnız format atamıyorum.Boot ayarlarından dvd'yi en başa getirdim.Windows cdsini takıyorum ama bilgisayar aynen açılıyor format ekranına geçmiyor.Yardımcı olursanız sevinirim
arkadasım pc baslarken f12ye bas f2ye deıl...f12den dvd romu sec.sonra cdden onyukleme ıcın bır tusa basınız yazısı gelmesı lzm. gelmezse belkı wındows cd problemlıdır belkı bootable deıldır...
arkadaslar bılıorsunuz makınam teknık serwıse gıtmıstı tekrardan... Son durum sundan ıbaret: Dun makına ıstanbula ulastı we bugun sabah serwıse gırmıs...yaklasık 2 saat kadar once ahmet beyle konustum...Ahmet bey sorunun muhtemel olarak dusundugum board kaynaklı oldugunu dusunmus we kasa toptan degıstırılmıs gonderdıgım dvd we cd lerle denemelerı yapmıs we kendı farklı cd ve dvdlerle deneme yaptıktan sonra bır sorun olmadıgını we bugun kargoya yetıstırmeye calıstıgını soledı.
Buyuk ıhtımalle yrn yada cumartesı gunu makına elıme ulasmıs olur we ben yıne yazarım...
Ilgılerınden dolayı ozellıkle ahmet we levent bey olmak uzere tum fokusshop calısanlarına tesekkuru borc bılırım...Dedıgım gıbı benı yanıltmadılar we bu soruna olabıldıgınce hızlı sekılde cozum urettıler...Sımdı tekrar anlıorum we bır daha bır dızustu alıcak olursam kuskusuz monster dıyebılırım...
herkese ıyı forumlar...