Merhaba arkadaşlar bende 72hel802 aldım ve çok memnunum . Yalnız kamerasında sorun yaşadım hep çakışma yaptı (sanıyorum usb ye taktığım cihazlarla)Aygıt yöneticisinde görünüyordu devamlı. Defalarca kaldırdım kurdum smartwatchdog programını yine defalarca kurdum kaldırdım. En son kaldırdım birdaha kurmadım. Sizlerde böyle bir sorun oldu mu ? ne yapabilirim?
ben bu laptobun kasasından memnunum, çok şükür ki düşürmek gibi bir sakarlıkta yapmadım umarım kimsede yapmaz :)
Benim soruma cevap verecek yokmu ya arkadaşlar,
Soru: bende ki laptop T72W1511 modeli ben bunun web camini xp de çalıştırdım ama vistada 32 bit de çalıştıramadım driverimi desteklimiyor acaba bileniniz varmı?
kardeşim şöle anlatayım 3 saatliik bi yolculuk yaptım ekranın altıntaddaki yuvalara kendisini kendim soktum ayrıyetten sd card yuvası dağaaldı ama genede tercih senin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfcwolf -- 16 Nisan 2007; 23:02:31 >
............................. 5) Evimde 5+1 Sony sistem var ve optik çıkışı var. Ben S/PDIF çıkışı ile benim ses sistemimin optik çıkışına bağlanabileceğine bilgisayarımı aldığım gün Kadir Bey'den öğrenmiştim. Ve buna uygun kablo aldım. Ancak çalıştıramadım. Ahmet bey ve İlhan bey'e durumu açıkladım. Daha çözümleyemedik. Bunun hakkında bilgisa sahibi olan varsa lütfen yardımcı olsun (işletim sistemi vista ve Xp pro)!!! ....................................... Çok büyük olmak demek çok insanı memnun etmek demektir çok para kazanmak değil. Bu tutturdukları yoldan sapmamalarını umud ediyorum....
Ben foruma yeni katıldım. Monster notebooklarla ilgili çok şey okudum. Monster, piyasaya bakıldığında fiyat/performans olarak en uygun markalardan birisi. Ayrıca beni etkileyen en önemli şeylerden biri de satış sonrası desteği. İlhan bey'in forumdaki sorulara verdiği samimi cevaplar da bunun kanıtı bence.
Sorum şu;
Benim almayı düşündüğüm notebook 72HEL802.
Bildiğim kadarıyla T7200 işlemci 64bit destekliyor ve hatta bu makinelere xp x64 ve vista x64 kuranlar olduğunu okuyorum. İntel 945pm anakartların 64 bit desteği ne kadardır? 965pm ile 945pm arasında 64bit desteğiyle ilgili fark var mı? Nerde okuduğumu hatırlamıyorum ama bir yazıda 945pm' nin sınırlı 64bit desteği olduğu şeklindeydi.
Ramlerle ilgili bir fark olduğunu biliyorum ama 3gb gibi bir ram vista için bile fazla fazla yeterli olacaktır zaten. Bunu çok önemsemiyorum açıkçası.
Merhaba. Bende yakın zamanda küçük bir dizüstü almak istiyorum ama monster'da neden 14.1" 'ten küçük ekran yok anlamadım. Amaç mobil olmaksa bence küçük olmalı ve bu alanda MSI ve machintosh tekelinde gibi. Eğer yakında küçük ve mümkünse ekonomik versiyonuda olsunki ben öyle fazla abartı istemiyorum. zaten masaüstüm var. böyle bi çalışmanız varsa bekleceğim. Ama yoksa MSI s262 almayı düşünüyorum. Bende yerli firmalar kazansın istiyorum.
bu hem hafif hemde performansı yüksek olan bir bilgisayar.
Sony'lerin en hafifleri bile 2 kg. ya yakın. Bu ise 2.5kg...Fiyatları da ortada...Acil bir anda da film de izleyebilirsiniz
Karar sizin ama ben kendi bilgisayarımı almadan önce 1 aydan fazla araştırdım. http://www.fokusbilgisayar.com/asp/show_stock.asp?product=T72M575U2 modelini satın aldım.... ben aldığım zaman bundan iyi modeli yoktu. Ben almışken en iyisini almak iyi dedim. (1 kg fazla 1 kg az bir sorun değil dedim )
Notebook'ların taşınabilir olması onların saatlerce omuzumuzda veya sırtımızda olacağı anlamına gelmiyor. Eğer İlhan bey'ler 13" laptop çıkarmazlarsa bence kendinize uygun bir monster seçin.
Fiyat + performans + ilgi = monster...
Metallica derki.....Some kind o monster....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi russo2000 -- 17 Nisan 2007; 22:17:54 >
Merhaba beyler, dün ben de monster ailesine katıldım T72W1502 alarak. Xp pro yükledim, tüm özellikleri sorunsuz çalışıyor maşallah, performansı adeta canavar. Güven verici açıklamalarından dolayı Fatih beye be Kadir beye teşekkürler.
Bu işin içinde olduğu için İlhan Bey'e bir sorum olacak.
Laptop'larda kullanılan LCD paneller neden bu kadar kötü ? Daha düşük güç tüketimi olsun diye mi hep zayıf paneller var ? Örneğin ben istiyorum ki desktop modellerdeki gibi 4ms ve çok parlak ve kontrastı yüksek olan, görüş açıları çok geniş 170 derece gibi modeller beklerdim ve istiyorum, sanırım bu özellikte LCD paneller laptoplarda hiç yok, nedendir (ya da ben göremiyorum çevremde) ???
Daha önce belirttiginiz gibi genelde 25ms. ve çok az modelde 16ms mevcut , ve bunların görüntü kalitesi de desktop LCD 'ler gibi hiç değil, hep merak ederdim, laptop bilgisayar reklamlarında kullanılan LCD panellerin özelliklerini neden yazmazlar diye... çok kötü imiş ki ondandır herhalde, yoksa gerçekten iyi modeller olsalar LCD ile ilgili her türlü özelliklerini mutlaka yazarlardı (reklam mantığı bu, iyi güzel özellikleri hep öne çıkar, kötü özellikleri ise hiç yazma) ...
Benim şahsi gözlemlediğim laptoplarda kaliteli görüntü veren Sony XBlack modelleri ve Apple MacPro var, teknoloji mağazalarında gezdiğimde ise diğer hemen hiçbir marka ve modelin görüntü kalitesini beğenmiyorum, ama gerçekten kötüler ... Bu da benim laptop mantığından soğumama neden oluyor. Desktoplardaki gibi iyi kaliteli LCD panelleri laptoplarda ne zaman görebileceğiz ????
BEN İZMİR'DE YAŞIYORUM..İSTANBUL'DA YAŞAYANLAR İÇİN FOKUS BİLGİSAYAR KOMŞU KAPISI GİBİ:) CANINIZ İSTEDİKÇE GİDİN...BİZ İZMİR'DE KİMLERLE MUHATAP OLACAĞIZ İNCELEMEK VE ALMAK İSTESEK... İZMİR...EAT BİLGİSAYAR.....0232 381 97 79 ARADIM.. ELLERİNDE İNCELEMEK İÇİN MONSTER VAR MI DİYE SORDUM ...YOKMUŞ ; SİPARİŞ EDERSENİZ GETİRTİRİZ DİYORLAR..NASIL BAYİİ İSE:( SADECE SATIŞ ANLAMINDA BİLE İSTANBULA BAĞIMLIYIZ. TÜRKİYE'NİN ÜÇÜNCÜ BÜYÜK KENTİNDE OLDUĞUMU DA TEKRAR HATIRLATIRIM. GALİBA MONSTERİN DAHA ALACAĞI ÇOOK YOL VAR HAYIRLI YOLCULUKLAR.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reisbey76 -- 18 Nisan 2007; 13:32:38 >
BEN İZMİR'DE YAŞIYORUM..İSTANBUL'DA YAŞAYANLAR İÇİN FOKUS BİLGİSAYAR KOMŞU KAPISI GİBİ:) CANINIZ İSTEDİKÇE GİDİN...BİZ İZMİR'DE KİMLERLE MUHATAP OLACAĞIZ ALMAK İSTESEK...SADECE SATIŞ ANLAMINDA DEĞİL AYNI ZAMANDA TEKNİK DESTEK İÇİN DE...
reisbey76 arkadasım yukarda da belırtmıstım...Bende İzmirliyim ve izmirde ne yazıkkı sadece 1 tane fokusshop war oda (İZMİR........ EAT BİLGİSAYAR.................0232 381 97 79) karsıyaka da çarşı ıcersınde diye bılıorum.Ve yıne yanlıs bılmıorsam teknık servısı de orda verıyorlar.Zaten ızmırde halledılemıcek bırsey oldugunda istanbula gidiyor monsterlarımız...(annnaaaa mosterlarımız dedım almadan havaya gırdım haaa )
İlhan bey pazartesi gunu(bugun) arkadasımın ramı hakkında kesın bılgı werıcegımı solemıstım... Tekrar baktım ve Hi-level marka 1gb-1ghz olarak gozukuyor ramları hatta 997mhzden calısıyor...
1.Benımde bole ramlere sahıp olma imkanım war mı? 1ghzlık olmazsa 800mhzlık ramlere de razıyım.ayrıca bunun için fiyat farki odememe gerek warmı?
2.Cok cok buyuk ıhtımalle T72hel802 modelınızın sıparısını cumartesi gunu izmir bayınızden werıcegım(İZMİR........ EAT BİLGİSAYAR.................0232 381 97 79) (gokseldalgin arkadasımıza da yardımı olsun dıe ayrıntılı werdım) Bu monsterı t7400 işlemci ile almak istersem fiyat farkı 100$mı oluyor? Yada şöle soruyım... T7400 -2gb ram -gf 7600 -160hdd ozellıklere sahıp bır monster bana kaca mal olur?
3.Hddler konusunda bır sorum war 5400rpmlık hddler samsung marka 7200rpmlık hddler seagate marka mı? umarım oledır...Hdd'nin Samsung marka olmasını istiyorumda...
4.daha sonra Dahili Analog + Karasal Digital ( DVB-T ) TV kartı taktırmak ıstesem hel80 kasaya taktırma imkanım warmı?
5.yakın zamanda baska ekran kartlı 15.4'luk monsterlar gelicek mı? (7600'den daha ii bi kart) Gelicekse beklemeye deger mı?(2 aydır beklıyorum 2 ay daha beklemeyı goze alamaz oldum )
6.9cell bataryalardan haber warmı? Bu bataryalar suanda satısta olarak monsterlarla beraber werılmeye baslanıcak mı? Ya da 9 celler geldıgınde mesela son 1ay ıcınde monster almıslara 6cellınızi getırın 9celle degıstırelım yada ustune 10$ werın gıbı bı kampanya olma olasılıgı nedır? En azından bole bısıy dusunmeye basladınız mı?
7.Son olarak değiştirelir kapak gibi bi çalısmanız wardı bu olayı sonuclandırabıldınız mı? Yada Can Yücel beyle olan ortak bır çalısmanız wardı? Bu olayları sonuclandırmayı basarabıldınız mı acaba?
İlhan bey yıne fazla yogunsunuz galıba uzun suredır yoksunuz... Sızden bı rıca bulunacagım en azından 1-3 ve 6. sorularımı uygun bı anınızda yanıtlarsanız sevınırım. Birde ben eat bilgisayara gıttıgımde ram istegımın 1ghzlık oldugunu solesem bana yardımcı olurlar mı? Yoksa sızın dewreye gırmenız gerekıyor mu?
Bildigim kadarıyla kargo sırketınız aras kargo yanlsım warsa duzeltın lutfen.Ben cuma gunu siparıs wersem pazar gunu aksam 5e kadar bana ulasmıs olma olasıgı nedır?(pazar gunlerı calısmıyorlar galıba ama...) Pazar gunu yurda donucegım we monsterımdan 1 hafta daha ayrı kalmak ıstemıorum.Yada siparsı cumartesi gunu versem kesın olarak pazartesiden sonra gelir değil mi? Galiba en mantıklısı cumartesi sıparıs werıp kargoyu yurda istemek olucak ama emın olmak ıcın sormak ıstedım...
İlhan bey ben 17 inç performans serisi notbuklarınızdan aldım fakat şöyle bi sıkıntım var. cd yuvasının üst kısmında yan taraftaki kapak ile üst kısımı birleştiren boya gibi olan yerde bi açılma meydana geldi, bu bilgisayarın çalışmasını engelleyecek bi sorun değil ama görüntü olarak beni rahatsız ediyor.daha bilgisayar 1 aylık bile değil busorunu nasıl halledebiliriz, yardımlarınızı bekliyorum.benim yapabileceğim bişey varmıdır.?
Ürünümüzden en küçük bir memnuniyetsizliğiniz varsa hemen iade edip paranızı geri alabilir yada başka bir modelle anında değiştirilmesini sağlayabilirsiniz.
Selamlar,
İlhan YILMAZ
quote:
Orjinalden alıntı: agacsakalx
Merhabalar Geçen hafta sonu üşenmeyip izmirden istanbula monster t72z96j2 modelını almaya gittim.İlhan beyle de konuşma fırsatım oldu müşteri memnuniyeti konusunda ki hassasiyetlerini inanın hissediyorsunuz. Ben bu ürünü aldım ve iki gündür kullanma imkanım oldu.Ufak tefek problemleri var aşağıda kullanıcıların da yazdıklarını ekleyerek size fikir edinmeniz konusunda bilgi vereceğini düşünüyorum.
quote arkadaşımın dediği gibi klavye pek sorun diil ama touchpad konusunda ki tak sesleri çok fene can sıkabiliyor . Benim performans konusunda hiç bir sıkıntım yok bunu gerçekten yaşatıyor .Ancak kulaklıksız olarak müzik dinlemek istendiğinde hoparlörlerden gelen bouk patlakmış gibi cızırtılı çıkan ses beni bu ürünü iade etmek konusunda endişelendiriyor.Kolay karar veren biri değilim ve aldığım bi ürünü değiştirmek yada geri iade etmek istemem .Bir süre daha kullanıcam ne kadar sıkıntı yaratıcak görcezz.En kısa sürede teknik servise bildirip bu sorunun giderilip giderilemeyeceğini öğrenmek istiyorum..
quote:
Orjinalden alıntı: yabo
Arkadaşlar MONSTER T72Z96J2 ( Siyah Renk ) Core 2 DUO Notebook ( T2-rex )(http://www.fokusbilgisayar.com/asp/show_stock.asp?product=T72Z96J2) bu modeli aldım makina performans olarak iyi donanımlardan ötürü ANCAK 1.Klavye ye bastınmı tuşlar içine ÇÖKÜYOR Esneme çok sanki kırılacak gibi oluyor, 2.Hopörlerler çok acayip dandik beş para etmez iğrenç bir ses çıkıyor. (5milyonlık kulaklıkların dışardan duyulan sesinden daha kötü) 3.Touchpad desen tıklamalarda tak tak sesler geliyor(normalden kötü) 4. klavye düzenine gelince fn En sol köşede bu biraz sıkıntı yaratıyor ctrl hemen yanında yön tuşları çok bitişik kullanımı zorlaştırıyor. özellikle oyunlarda eliniz birde büyükse epey problemli 5.Dikkat edip biz resme aldınıp dahili webcam sandık siteye koydukları resimde dahili webcam gözüküyor fakat yok yanında harici webcam geliyor. Kısaca Ben aldım yarın Geri iade edecem çok büyük hayal kırıklığına uğrattı beni. Eğer benim için bu sorunlar önemli değil diyorsanız alın derim ama BEN HİÇ TAVSİYE ETMİYORUM!!!!!!!
000000000000000000000000000000000000000000
musssa
merhaba arkadaşlar bende cumartesi günü T72Z96J2 monster laptop aldım. Şu ana kadar hiçbir sorun çıkmadı win xp yi 30 dakikada kurdum. sonra da diğer driveları yükledim. hiç bir sorun çıkmadi. hemen 3dmark 2006 da test ettim 1974 puan aldım. diğer sonuçlara göre nasıl olduğunu siz söylersiniz artık. bu arada limitim yetmediği için monster çantasını alamadım . ama çanta aldığımda kesinlikle monsterin çantasını alacağım. bundan once çevremdeki insanlara hep ben masaüstü olsun dizüstü olsun bilgisayarlarını toplardım yada alırdım. hatta çok iyi hatırlıyorum bir arkadaşa laptop almak için kadıköye gittiğimizde monsteri gördüğümde ve o zamanda fiyatları çok iyi olduğu halde marka olarak hiç duymadığımdan almamıştim da gidip fujitsu almıştım. şimdi arkadaşım benim monster laptopu görse ne derim bilmiyorum. arkadaşlar size şiddetle tavsiye ederim monster almanızı . adamlar fiyat konusunda da ellerinden geleni yapıyorlar. cumartesi günü kadıköyün en kalabalık günü bilenler bilir. fokusshop da öyleydi. hatta kadir bey aynı anda ben ve iki kişinin siparişlerini hazırlamak zorunda kalmıdı. bu yoğunluğa rağmen 90 dakikada laptopumu aldım . darısı başınıza. bu arada orada mail order yoluyla kredi kartından para çekildiği için başkasının adına kullandığınız kredi kartı ile gidecekseniz ondan yazılı bir form var onu doldurmasını isteyiniz gitmeden önce.
şimdilik laptopumu çantam olmadığı için yanımda taşıyamıyorum. ama alır almaz . işyerimdekilere göstermek istiyorum.
benim monster almamda emeği olan herkesden Allah razı olsun....
Foruma yanıtlamam için bırakmış olduğunuz mesajlara iş yoğunluğum nedeni ile anında yanıt veremeyebiliyorum. Ortalama 1 - 3 gün içinde tüm mesajları okuyarak mutlaka yanıtlamaya çalışıyorum. Cevap yazmakta gecikirsem lütfen info, baris, kadir yada fatih@fokusshop.com adresine bir mail atın yada aynı adreslerden MSN' den arkadaşlarımız ile görüşün.
İlhan bey söylediğim gibi teknik servisinize ulaşmaya çalışıyorum .Bu konuda ki fikirlerini alıp sorunun giderilip giderilmeyeceğini bilmem gerek. Ben bu bilgisayardan şu anda memnunum bu ayrıntı dışında.
Toucpad açılışta çalışıyor fakat admin diyerek oturum açtımızda kitlenip kalıyor ne yapmam gerek bu konuda bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.Sürücüsünü mü yüklemem gerek yeniden .Yoksaaa....?
BEN İZMİR'DE YAŞIYORUM..İSTANBUL'DA YAŞAYANLAR İÇİN FOKUS BİLGİSAYAR KOMŞU KAPISI GİBİ:) CANINIZ İSTEDİKÇE GİDİN...BİZ İZMİR'DE KİMLERLE MUHATAP OLACAĞIZ İNCELEMEK VE ALMAK İSTESEK... İZMİR...EAT BİLGİSAYAR.....0232 381 97 79 ARADIM.. ELLERİNDE İNCELEMEK İÇİN MONSTER VAR MI DİYE SORDUM ...YOKMUŞ ; SİPARİŞ EDERSENİZ GETİRTİRİZ DİYORLAR..NASIL BAYİİ İSE:( SADECE SATIŞ ANLAMINDA BİLE İSTANBULA BAĞIMLIYIZ. TÜRKİYE'NİN ÜÇÜNCÜ BÜYÜK KENTİNDE OLDUĞUMU DA TEKRAR HATIRLATIRIM. GALİBA MONSTERİN DAHA ALACAĞI ÇOOK YOL VAR HAYIRLI YOLCULUKLAR.
İlhan bey bu konuda bende rıca da bulunmustum... Emınım kı degerlendırmede bulunacaksınız...En azından her bolgede bır sehıre demo model gondersenız bu sayede hem bızlerın aklı karısmamıs olur hemde sızınde satıslarınızda degısmeler olur dıye dusunuorum... Saygılar...
T72 Hel 802 kullanıyorum. Bu modeli ilk alanlardan biriyim. Geçen gün "3" tuşunun basmadığını farkettim. Bugün de "M" tuşu takılmaya başladı. Sanki altı dolu ve basılmıyor. Biraz uğraştım. ikisi de düzeldi. Bu olağan bi şey midir? Yoksa klavyesi arızalı olabilir mi?
Selamlar buğün teknik servisteki arkadaşların önerileriyle touchpad ve hoparlör sorunumu hallettim en azından abuk sesler gelmiyor ama çok da kaliteli değil . 4 + 1 kullandığım için evde sorun olmayacak ama dışarda kullanmak istediğimde de pek sorun olcağını artık düşünmüyorum .Uzun lafın kısası çok memnunum bilgisayarımdan bu fiyata bu performans bu gibi ayrıntıları kabul etmemi sağladı geri vermeyi yada değiştirmeyi düşünmüyorum İlhan beye ilgi ve alakasından dolayı ayrıca teşşekkür etmek istiyorum .
Bir çok arkadaş izmirde ürünleri göremediğinden şikayetçi ben kalktım revan oldum istanbula ve aldım İlhan beye bunuda sordum umarım ürünlerin burdada sunumu için bir şeyler yapmayı düşünür . Kendi arkadaşlarım da bahsettiğim diğer modelleri görmek istiyorlarrr . Saygılar..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agacsakalx -- 19 Nisan 2007; 21:54:07 >
Evet ben de T72Z96J2 model dizüstüme dün kavuştum ve şu an için hiçbir problemle karşılaşmadım, inşallah ileride de bir problem yaşamam. Yanlız batarya çok çabuk bitiyor ya da bana öyle geldi...Yeni piller nezaman gelir ben de çok merak ediyorum
T72 Hel 802 kullanıyorum. Bu modeli ilk alanlardan biriyim. Geçen gün "3" tuşunun basmadığını farkettim. Bugün de "M" tuşu takılmaya başladı. Sanki altı dolu ve basılmıyor. Biraz uğraştım. ikisi de düzeldi. Bu olağan bi şey midir? Yoksa klavyesi arızalı olabilir mi?
Klavyeye birşeyler düşmüş olabilir. O da tuşların altına girmiştir muhtemelen. Benim başıma geldi çünkü.
arkadaslar laptopumda sorun olmadıgı için eskisi kadar girmiyorum foruma . z96j benim model. şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadım. şu anda xp pro ve vista business beraber çalışıyor laptopda. driver sorunu da yok vista kendisi internetten bulup indirdi. almayı düşünen arkadaşlara tavsiye ederim.
arkadaslar laptopumda sorun olmadıgı için eskisi kadar girmiyorum foruma . z96j benim model. şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadım. şu anda xp pro ve vista business beraber çalışıyor laptopda. driver sorunu da yok vista kendisi internetten bulup indirdi. almayı düşünen arkadaşlara tavsiye ederim.
ısı hakkında biraz bilgi verebilir misin. işlemci, hdd, ekran kartı boştayken ve yük altında hangi seviyelerde geziniyor? ayrıca fan sürekli devreye giriyor mu? fan sesi nasıl? sessiz bir ortamda mesela kütüphane gibi yerlerde fan sesi rahatsız edecek düzeyde mi? pili ortalama ne kadar gidiyor?
aynı şekilde diğer monster modellerini kullananlar da cevaplarsa sevinirim, özellikle hgl30 kullanan varsa. saygılar
İyi çalışmalar İLHAN BEY Mayıs 2007 de yeni Santa Rosa serisi dizüstüler gelecek demiştiniz bundan birkaç ay önce bilgi varmı acaba onlar hakkında tam ne zaman çıkacak piyasaya ve ne özelliklerde olacaklar?17 ekranlı olacakmı?Birde ilk yine sizmi getireceksiniz Türkiyeye?Cevaplarsanız çok sevineceğim çünkü satın almak için o modelleri bekliyorum.
Selamlar ısı konusunda bilgi istemişsin hdd 37 cpu 57 cıvarı boştayken tabii . Fanı çok fazla ses çıkarmıyor rahatsızlık vericeğini düşünmüyorum. Everest ile sistem kararlılık testi yaptımda 90 derceye kadar çıkıyor tam olark proğramın neyi ölçtüğünü bilmiyorum yani epey bi zorluyor işlemciyi ...
Pil konusunda da almadan önce az gittiğinden şikayet ediliyordu evet 1 saati geçiyor ama ortalama bu civarlarda ben 3 haftada bir tam şarj edip boşalmayı deniycem en azından uzun süreli kullanmak adına .
Sabah açtım tekrar baktım hdd 30 cpu 53 nasıl. Bu aralıkta sanırım cpu 57 derken 1 saat açıktı ... Bilgilerinizee.
quote:
Orjinalden alıntı: MAG
quote:
Orjinalden alıntı: musssa
ısı hakkında biraz bilgi verebilir misin. işlemci, hdd, ekran kartı boştayken ve yük altında hangi seviyelerde geziniyor? ayrıca fan sürekli devreye giriyor mu? fan sesi nasıl? sessiz bir ortamda mesela kütüphane gibi yerlerde fan sesi rahatsız edecek düzeyde mi? pili ortalama ne kadar gidiyor?
aynı şekilde diğer monster modellerini kullananlar da cevaplarsa sevinirim, özellikle hgl30 kullanan varsa. saygılar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agacsakalx -- 21 Nisan 2007; 7:58:51 >
Selamlar ısı konusunda bilgi istemişsin hdd 37 cpu 57 cıvarı boştayken tabii . Fanı çok fazla ses çıkarmıyor rahatsızlık vericeğini düşünmüyorum. Everest ile sistem kararlılık testi yaptımda 90 derceye kadar çıkıyor tam olark proğramın neyi ölçtüğünü bilmiyorum yani epey bi zorluyor işlemciyi ...
Pil konusunda da almadan önce az gittiğinden şikayet ediliyordu evet 1 saati geçiyor ama ortalama bu civarlarda ben 3 haftada bir tam şarj edip boşalmayı deniycem en azından uzun süreli kullanmak adına .
quote:
Orjinalden alıntı: MAG
quote:
Orjinalden alıntı: musssa
cevap için çok teşekkürler, yalnız işlemci sıcaklığı biraz fazla gibi geldi, herkeste mi bu şekilde?
cevap için çok teşekkürler, yalnız işlemci sıcaklığı biraz fazla gibi geldi, herkeste mi bu şekilde?
[/quote]
Bendede Cpu 40-45 HDD 37- 40 arası fazla bir yükseklik değil sanırım fan seside çok rahatsızlık verecek bir şekilde değil ben monter dan memnunum ve herkese tasiye ederim...
Merhaba ben 2-3 ay önce 17'' laptoplardan almıştım o zamanlar vista driverları yoktu (ekran kartının ve kameranın) şimdi var galiba o driverları nerden indirebilirim? Teşekkürler:)
Bendede Cpu 40-45 HDD 37- 40 arası fazla bir yükseklik değil sanırım fan seside çok rahatsızlık verecek bir şekilde değil ben monter dan memnunum ve herkese tasiye ederim...
40-45 arası normal, ama diğer arkadaşınki boşta 57 diyor boşta 57 olması bence anormal bi durum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MAG -- 20 Nisan 2007; 22:20:44 >
Arkadaslar bugun Kadikoye gidip T72M575U2 modeli incelemek ve almak uzere.....
Kadir Bey beni agirladi.Onume hemen modeli koydu ve inceleme firsati tanidi.Cok hos bir durumdu etkilendim gercekten de.
Fakat acikcasi o dehset ozellikleri barindiran gercekten de MONSTER ismini hakaden bu modelin kasasini hic mi hic begenmedim.Cok kalitesiz ucuz gorunumlu ve bir okadar da kalitesiz.Kalitesiz diyorum cunku 5 milyara yakin para odeyecekseniz Kalite beklememek sanirim yanlis olur.
Para mesele olmusken de diger olumsuz yonu de sergiledikleri kur politikasi.Bugun dolar 1.336 civarinda iken 1.36 ya bagladiklarini soyledi Kadir Bey.Bence daha elastik olup o an kur neyse o kurdan hesaplanmasi gerektigi kanaatindeyim.cunku yine dedigim gibi 5 milyara varan bir urunde bunlar beklenmelidir..
Sonuc olarak ben gercek anlamda cok istedigim hayalibi kurdugum bu urunun 5 milyar etmeyecegi kanaatine vardim...
Orjinalden alıntı: ghargamel Para mesele olmusken de diger olumsuz yonu de sergiledikleri kur politikasi.Bugun dolar 1.336 civarinda iken 1.36 ya bagladiklarini soyledi Kadir Bey.Bence daha elastik olup o an kur neyse o kurdan hesaplanmasi gerektigi kanaatindeyim.cunku yine dedigim gibi 5 milyara varan bir urunde bunlar beklenmelidir..
yasal olarak böyle bir şey yapmaya hakları var mı? doların kuru ne ise onun üzerinden hesaplamaları gerekmez mi? keyfe göre kur mu belirliyecekler. gerçekten böyle bir şey yaptılarsa yazıklar olsun diyorum. başka başlık altında da söylemiştim hafta sonu gidip almayı düşünüyordum, birden soğudum. dolar artarken ne güzel fiyatı artırıyorlar ama tam tersi olunca 'biz kuru sabitledik'. oh ne ala memleket.
SELAMLAR ben bilgisayarımı alırken Fatih bey İmkb nin sitesine bağlanıp dolar kurunu ona göre , o güne göre hesaplamıştı . Saygılar ...
quote:
Orjinalden alıntı: liero
quote:
Orjinalden alıntı: ghargamel Para mesele olmusken de diger olumsuz yonu de sergiledikleri kur politikasi.Bugun dolar 1.336 civarinda iken 1.36 ya bagladiklarini soyledi Kadir Bey.Bence daha elastik olup o an kur neyse o kurdan hesaplanmasi gerektigi kanaatindeyim.cunku yine dedigim gibi 5 milyara varan bir urunde bunlar beklenmelidir..
yasal olarak böyle bir şey yapmaya hakları var mı? doların kuru ne ise onun üzerinden hesaplamaları gerekmez mi? keyfe göre kur mu belirliyecekler. gerçekten böyle bir şey yaptılarsa yazıklar olsun diyorum. başka başlık altında da söylemiştim hafta sonu gidip almayı düşünüyordum, birden soğudum. dolar artarken ne güzel fiyatı artırıyorlar ama tam tersi olunca 'biz kuru sabitledik'. oh ne ala memleket.
İlhan Bey benim size bir sorum olacak bende T2 REX w1511 modeliniz var alalı yaklaşık 1 ay falan oldu.Lakin Cad Cam uygulamarı kullandığımdan dolayı ekran biraz ufak geliyor..Eğer size getirsem bu modeli 17 '' lik bir modelle değişme şansım olabilirmi?(15 günlük süreyi aştık ama inşaAllah yardımcı olursunuz çünkü çok zorluk çekiyorum)..Şu anda cihazda herhangi bir sorun çizik yara izi vs... hiçbirşey yoktur..Eğer bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim..
BENİM MERAK ETTİĞİM BİR ŞEY VAR..BU 15 GÜN İÇİNDE KULLANILIP KULLANILIP HER HANGİ BİR NEDEN DOLAYI İADE EDİLEN BİLGİSAYARLAR DAHA SONRA VARSA HATALARI DÜZELTİLİP AMBALAJLANIP TEKRAR SATIŞA MI SUNULUYOR...BEN MONSTER ALMAYA GELDİĞİMDE BUNLARDAN HERHANGİ BİRİNİN, YANİ KULLANILMIŞ BİLGİSAYARIN BANA DENK GELME İHTİMALİ ACABA % KAÇTIR?
MONSTER Notebook modellerinde TCMB efektif satış kurunu kullanıyoruz. Her gün saat 17:00 civarına kadar bir gün önce açıklanmış olan TCMB kuru www.tcmb.gov.tr adresinde yayınlanıyor. Arkadaşımızın bahsettiği durum sanıyorum bu saat sonrasında gerçekleşen bir kur değişiminden kaynaklanmış. Yani saat 17:00' ye kadar bakarsanız kur bir önceki gün açıklanan kur olarak web sitesinde yer alıyor 17:00' den sonra bir sonraki gün için tanımlanan kur aktif oluyor. www.tcmb.gov.tr adresinden kontrol edebilirsiniz bu durumu. Perşembe günü açıklanan ve Cuma günü uyguladığımız kur 1.3612 ve dün açıklanan kur : 1.3444' dür. Bu durum anlık olarak düşüş şeklinde gerçekleşmiş. Ancak durum tersi de olabilirdi ? Yani yükselmiş olsaydı ne yapmamız gerekirdi sizce ? Biz tutarlı olmak adına kuru tüm gün boyunca aynı biçimde tutmayı tercih ediyoruz. Yani kur yükselse de düşse de o gün akşama kadar yapılacak işlemler için aynı kur geçerli oluyor.
Mesela TCMB kuru dün akşam açıklandı ve kur 1.3444. Bir sonraki kur salı günü 15:30' da işlemler sonuçlandıktan sonra 17:00 civarında açıklanacak. Sizce bugün, pazartesi günü ve salı günü hangi kuru almalıyız ??? Kurumuz Çarşamba günü sabahına kadar 1.3444 yani TCMB efektif satış kuru olarak geçerli olacaktır. Çarşamba günü sabahtan itibaren de Salı günü 17:00 civarında açıklanan TCMB kuru aktif olacaktır.
Piyasada kur arttığında ürün fiyatlarını arttırıp kur düştüğünde değiştirmemek gibi bir durumumuz asla yoktur. Bu konudaki yaklaşımımız her zaman için belli standartları korumak ve müşterilerimizin memnun olmalarını sağlamak yönündedir. Kur konusunda piyasanın esnek yapısı gereği dönem dönem bu tip avantajlı yada dezavantajlı durumlar oluşabilir. Ancak bu durum bizden kesinlikle kaynaklanmamaktadır. Kur maalesef bizim yönetebildiğimiz bir parametre değildir.
Biz TCMB Efektif satış kuru kullanmaya devam edeceğiz ve çizgimizi değiştirmeyeceğiz. Yinede benzeri anlık değişimlerin yaşandığı dönemlerde ( yazılan bu mesajları bir eleştiri olarak kabul ederek ) muhasebe departmanımızdaki arkadaşlarımız kur konusunda daha esnek, çözüm odaklı ve sizlerin avantajına olacak biçimde davranacaklardır.
Selamlar,
İlhan YILMAZ
quote:
Orjinalden alıntı: agacsakalx
SELAMLAR ben bilgisayarımı alırken Fatih bey İmkb nin sitesine bağlanıp dolar kurunu ona göre , o güne göre hesaplamıştı . Saygılar ...
quote:
Orjinalden alıntı: liero
quote:
Foruma yanıtlamam için bırakmış olduğunuz mesajlara iş yoğunluğum nedeni ile anında yanıt veremeyebiliyorum. Ortalama 1 - 3 gün içinde tüm mesajları okuyarak mutlaka yanıtlamaya çalışıyorum. Cevap yazmakta gecikirsem lütfen info, baris, kadir yada fatih@fokusshop.com adresine bir mail atın yada aynı adreslerden MSN' den arkadaşlarımız ile görüşün.
SANTA ROSA platformunun lansmanı 09 Mayıs' da INTEL tarafından yapılacak. Mayıs ayı ortalarında siparişleri geçerek Haziran ayından itibaren ürünleri getirmeye başlayabileceğimizi sanıyorum.
Özellikler maalesef tam olarak belli değil. 15.4" modeller ilk etapta geliyor olacak. 17" modellerde olacak tabi ama Eylül ayından önce gelebilir mi ürünler maalesef bilemiyorum. Şu an için ilk etapta 1 model 15.4" modelimiz olacak sanıyorum.
Santa Rosa platformunu inşallah yine ilk olarak biz getireceğiz Türkiye' ye, doğrudur. Eğer bu konuda bir aksilik olmazsa ilk olarak duyuran inşallah biz olmak istiyoruz ve bunun için INTEL ile birlikte oldukça ciddi çaba sarfediyoruz. Gelişmeleri forum aracılığı ile sizlere duyuruyor olacağız inşallah.
Selamlar,
İlhan YILMAZ
quote:
Orjinalden alıntı: moy
İyi çalışmalar İLHAN BEY Mayıs 2007 de yeni Santa Rosa serisi dizüstüler gelecek demiştiniz bundan birkaç ay önce bilgi varmı acaba onlar hakkında tam ne zaman çıkacak piyasaya ve ne özelliklerde olacaklar?17 ekranlı olacakmı?Birde ilk yine sizmi getireceksiniz Türkiyeye?Cevaplarsanız çok sevineceğim çünkü satın almak için o modelleri bekliyorum.
BENİM MERAK ETTİĞİM BİR ŞEY VAR..BU 15 GÜN İÇİNDE KULLANILIP KULLANILIP HER HANGİ BİR NEDEN DOLAYI İADE EDİLEN BİLGİSAYARLAR DAHA SONRA VARSA HATALARI DÜZELTİLİP AMBALAJLANIP TEKRAR SATIŞA MI SUNULUYOR...BEN MONSTER ALMAYA GELDİĞİMDE BUNLARDAN HERHANGİ BİRİNİN, YANİ KULLANILMIŞ BİLGİSAYARIN BANA DENK GELME İHTİMALİ ACABA % KAÇTIR?
Sadece originalliği kesinlikle bozulmamış ürünleri, tekrar satılmasında herhangi bir sorun olmaması koşulu ile ilk 15 gün içinde iade alıyoruz.
Sizin satın aldığınız modelin bunlardan biri olma ihtimali % 1 veya daha altındadır. Yine de bu konuda bir rahatsızlığınız varsa ürünü satın aldığınızda yada almadan önce mutlaka kontrol edin. Bu kontrol sonrasında kafanızdaki soru işaretlerinin ortadan kalkmış olacağını düşünüyorum.
Selamlar,
İlhan YILMAZ
quote:
Orjinalden alıntı: reisbey76