Arkadasımda datron var onda klavyenin etrafını saran yere bastırdıgımız zaman gozle gorurebilir bir cokme meydana geliyor ama bendeki monsterda ole bir sorun yok.. bizzat denedim :) ( sol taraf haric , yani dvd romun üstündeki panelde birazcık cokme oluyor max 2mm kadar. oraya da kullanırken herhangi baskı uygulamadığım için herhangi bir sorun yok bence ..
Merhaba tek tuşla bilgisayarı açmadan dvd vcd olayı dikkatimi çekti güzel bi özellik bi de merak ettiğim SPDIF- Digital çıkış optik çıkış mı demek yani bendeki amfininin optik kısmına bağlantı yapabiliyo muyum son olarak monster niye biraz mobility notebook lar üretmiyo 14 inch lik notebooklar saygılar
s/pdif (Sony/Philips Digital Interface) dijital çıkış optik çıkış demek değil. spdif dijital çıkış da ses sinyeli sayısal hale getirilerek gerekli yerlere gonderilir sinyal dijital olduğu için analog gönderinin aksine dış etkenler tarafından etkilenmez ( bilgisayarın güç kaynağı , manyetizma , gürültü vs... ) , optik çıkışta ise sinyal ışık olarak gönderilir yani bu da bi nevi dijital çıkış sayılır. optik kısmına bağlantı yapamazsın ama aux dan bağlantı yapabilirsin.Kullandığın sistem hi-end ve ya hi-fi bir sistem olmadığı sürece farkı anlaman imkansız gibi bir şey zaten ..
ben 2 aydır yoğun bir diz üstü araştırmasına yönelmiştim. Piyasada bulunan tüm firmaların ürünlerini araştırdım.Hepsinin özelliklerini karşılaştırdım!Tüm araştırmalarıma ve karşılaştırmalarıma rağmen monster'in bu özelliklerinde ve fiyatında ona rakip olacak başka ürün bulamadım!Gerçekten harika donanıma ve inanılmaz makul fiyatlara sahip. Ben MONSTER TYRANNOSAURUS ND521N20S3 modelini almakta karar kıldım.Fakat aklıma takılan bazı sorular var
1. Isınma problemi ne seviyede diğer notebooklara nazaran!Neticede 256 MB nVIDIA GeFORCE 6 6600 modelinde harici bi ekran kartı bulunduruyor bünyesinde!128 mb'lık tümleşik ekran kartından hariciye geçilmesi durumunda(oyun veya diğer grafik işlemleri yapmamız esnasında)sıcaklık artışı nasıl bi seviyeye ulaşıyor(tabi bu kullanım süresine göre değişiklik gösteriyo.Ben ortalama değeri öğrenmek istiyorum)?
2. Beni düşündüren diğer bir durum yorumlardan öğrendiğim kadarıyla kasanın mukavement seviyesinin iç açıcı olmaması!Kazara bi darbe neticesinde içindeki elektonik aksamı ne derecede koruyabilir(diğer notebooklardan daha mı kötü malzeme seçilimiş)?
3.Çalışma esnasında ses seviyesi nasıldır?Fanın sesi yüksek çıkıyor mu?
4.Son olarak umarım böyle bi olay hiç yaşanmaz fakat eğer bi gün türkiyedeki tek irtibatımız olan fokus kapanırsa biz ihityacımız olan teknik desteği kimden sağlıycaz?
80 GB 7200 RPM diskleri harici olarak satıyoruz. Ürün Seagate Momentus PATA 7200 RPM 8 MB Cache' dir ve fiyatı : 215 $ + KDV' dir. Bu ürünü kredi kartınıza 10 / 12 ay taksitle satın alabilirsiniz. Ayrıca notebook' unuza isterseniz bu diski ücretsiz olarak takabilir ve diğer diskinizi USB 2.0 bir notebook hdd kutusu satın alırsanız içine yerleştirerek size teslim edebiliriz. HDD kutusunun fiyatıda 25 $ + KDV' dir.
Bunun dışında kısa bir süre sonra yine Seagate marka 100 GB 7200 RPM PATA, 80 ve 100 GB 7200 RPM SATA diskler stoklarımızda olacak. Bilginiz olsun...
Saygılarımla,
İlhan YILMAZ
quote:
Orjinalden alıntı: electro_g
İlhan Beye Bir Sorum Olacaktı,
80 GB 7200 Rpm olan diski sistem harici satıyormusunuz markası,arabirimi, ve fiyatını verirseniz sevinirim...
Foruma yanıtlamam için bırakmış olduğunuz mesajlara iş yoğunluğum nedeni ile anında yanıt veremeyebiliyorum. Ortalama 1 - 3 gün içinde tüm mesajları okuyarak mutlaka yanıtlamaya çalışıyorum. Cevap yazmakta gecikirsem lütfen info, baris, kadir yada fatih@fokusshop.com adresine bir mail atın yada aynı adreslerden MSN' den arkadaşlarımız ile görüşün.
Sayın İlhan bey.Bilgisayarlarınızın ne kadar kaliteli bir donanıma sahip olduğuna şahitim.Esas ilgimi çeken nokta ise bu kadar ilgili bir firma daha önce görmemiş olmamdır.Çalışmalarınızın dewamınıı dilerim. Saygılarımla.
VAYYY BU ÖZELLİKLERİN ÜSTÜNE DENİR Kİ ARTIK SÜPEEEERRRRRR YAAAAAA !!!!!!!ALMAYI DÜŞÜNÜYORDUM ARTIK AKLIMDA ŞÜPHE DE KALMADI!ZTN SENİN S6 İLE S3 SANIRIM BENZER ÖZELLİKLERE SAHİP HDD DIŞINDA!!!!ACABA S3 MODELİNDE BLUETOOTH VAR MI?BEN hepsiburada.com'DA BAKTIĞIM INFRA-RED VE BLUETOOTH VAR YAZIYORDU!FAKAT FOKUSUN SİTESİNDE S3'TE BLUETOOTH OLUP OLMADIĞINA DAİR Bİ NOT GÖREMEDİM
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KOBE-DJ. aka GRYPHON -- 24 Mart 2006; 17:24:22 >
Değerlendirmeleriniz için teşekkür ederim. Hemen sorularınızı yanıtlamaya çalışayım.
1. Isınma tabiki oluyor fakat problem şeklinde değerlendirilecek bir mertebede değil. Kesinlikle sıkıntı yaşamazsınız. Çok ağır grafik uygulamalar ve en üst düzey ayarlar ile oyunlar vs. çok uzun saatler çalıştırmayı düşünüyorsanız bu notebook üzerinde o zaman Notebook Cooler almanızı tavsiye ederiz. Standart kullanımda kesinlikle sıkıntınız olmaz.
2. Kasa ile ilgili hiç bir problem olmaz. Oldukça iyi kalitede ve şık bir kasa modelini şu an notebooklarımızda kullanıyoruz.
3. Ses konusunda da hiç bir endişeniz olmasın. Hatta bazı kullanıcılarımızdan çalışma sırasındaki ses seviyesinin şaşılacak kadar iyi olduğu vb. yorumları alıyoruz.
4. Allah' ın izni ile böyle bir durum yaşanmaz. Biz işimizi oldukça titiz ve dikkatli yapmak gayretinde olan bir firmayız. MONSTER Notebook modellerinde kullanılan tüm parçalar ayrı ayrı da bir garanti kapsamındadır. Her bir ürün Türkiye distrübitörlerinden tedarik edilmektedir. Yani ürünlerimizde kullanılan Intel işlemci Türkiye' de ayrıca Intel Distrübitörü olan ARMADA, HIZLISİSTEM yada DATAGATE firmalarının garantisinde ayrıca dünya genelinde INTEL firmasının uluslararası garantisindedir. SEAGATE yada SAMSUNG marka sabit diskler ARMADA, ARENA, DATAGATE, PENTA, KOYUNCU firmalarının ithalat ve distrübitörlük garantileri ile satışa sunulmaktadır. Kısaca biz sizi korurken aynı zamanda tabi kendimizide garanti hizmetleri anlamında koruyoruz.
Yine de endişeleriniz devam ediyorsa satın aldığınız notebook ile ilgili içindeki her parçanın hangi distribütör firma tarafından tedarik edildiğini ve garanti başlangıç bitiş tarihlerini gösteren ayrıntılı bir dökümü tarafınıza ürün ile birlikte kaşeli - imzalı olarak teslim edebiliriz.
Saygılarımla,
İlhan YILMAZ
quote:
Orjinalden alıntı: KOBE-DJ. aka GRYPHON
Merhaba İlhan Bey,
ben 2 aydır yoğun bir diz üstü araştırmasına yönelmiştim. Piyasada bulunan tüm firmaların ürünlerini araştırdım.Hepsinin özelliklerini karşılaştırdım!Tüm araştırmalarıma ve karşılaştırmalarıma rağmen monster'in bu özelliklerinde ve fiyatında ona rakip olacak başka ürün bulamadım!Gerçekten harika donanıma ve inanılmaz makul fiyatlara sahip. Ben MONSTER TYRANNOSAURUS ND521N20S3 modelini almakta karar kıldım.Fakat aklıma takılan bazı sorular var
1. Isınma problemi ne seviyede diğer notebooklara nazaran!Neticede 256 MB nVIDIA GeFORCE 6 6600 modelinde harici bi ekran kartı bulunduruyor bünyesinde!128 mb'lık tümleşik ekran kartından hariciye geçilmesi durumunda(oyun veya diğer grafik işlemleri yapmamız esnasında)sıcaklık artışı nasıl bi seviyeye ulaşıyor(tabi bu kullanım süresine göre değişiklik gösteriyo.Ben ortalama değeri öğrenmek istiyorum)?
2. Beni düşündüren diğer bir durum yorumlardan öğrendiğim kadarıyla kasanın mukavement seviyesinin iç açıcı olmaması!Kazara bi darbe neticesinde içindeki elektonik aksamı ne derecede koruyabilir(diğer notebooklardan daha mı kötü malzeme seçilimiş)?
4.Son olarak umarım böyle bi olay hiç yaşanmaz fakat eğer bi gün türkiyedeki tek irtibatımız olan fokus kapanırsa biz ihityacımız olan teknik desteği kimden sağlıycaz?
Foruma yanıtlamam için bırakmış olduğunuz mesajlara iş yoğunluğum nedeni ile anında yanıt veremeyebiliyorum. Ortalama 1 - 3 gün içinde tüm mesajları okuyarak mutlaka yanıtlamaya çalışıyorum. Cevap yazmakta gecikirsem lütfen info, baris, kadir yada fatih@fokusshop.com adresine bir mail atın yada aynı adreslerden MSN' den arkadaşlarımız ile görüşün.
Ayrıca tarafsız ve güncel bir incelemeye aşağıdaki linkden erişerek ürünümüz hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu ay 5 - 6 farklı dergide yine tarafsız incelemelerin yeralacağını sanıyorum. PCNET, CHIP, PCWORLD, BYTE, PC Extra, MOBİLLİFE vb... bir sürü dergiye incelemeleri için ürün gönderdik. Bu ay birçoğunda yazıların yer alacağını sanıyorum.
TOMS Hardware Guide Türkiye - MONSTER Tyrannosaurus ND521N20S6 Notebook İncelemesi
MONSTER Tyrannosaurus ND521N20S3 modelinde Infrared ve bluetooth özelliği standart olarak bulunmamaktadır. Ürünü direkt olarak Kadıköy' deki mağazamızdan almayı tercih etmeniz halinde üründe standart olarak olmamasına rağmen jest olarak size dahili bluetooth adaptörü hediye edebiliriz.
Saygılarımla,
İlhan YILMAZ
quote:
VAYYY BU ÖZELLİKLERİN ÜSTÜNE DENİR Kİ ARTIK SÜPEEEERRRRRR YAAAAAA !!!!!!!ALMAYI DÜŞÜNÜYORDUM ARTIK AKLIMDA ŞÜPHE DE KALMADI!ZTN SENİN S6 İLE S3 SANIRIM BENZER ÖZELLİKLERE SAHİP HDD DIŞINDA!!!!ACABA S3 MODELİNDE BLUETOOTH VAR MI?BEN hepsiburada.com'DA BAKTIĞIM INFRA-RED VE BLUETOOTH VAR YAZIYORDU!FAKAT FOKUSUN SİTESİNDE S3'TE BLUETOOTH OLUP OLMADIĞINA DAİR Bİ NOT GÖREMEDİM
Değerlendirmeleriniz için teşekkür ederim. Hemen sorularınızı yanıtlamaya çalışayım.
1. Isınma tabiki oluyor fakat problem şeklinde değerlendirilecek bir mertebede değil. Kesinlikle sıkıntı yaşamazsınız. Çok ağır grafik uygulamalar ve en üst düzey ayarlar ile oyunlar vs. çok uzun saatler çalıştırmayı düşünüyorsanız bu notebook üzerinde o zaman Notebook Cooler almanızı tavsiye ederiz. Standart kullanımda kesinlikle sıkıntınız olmaz.
2. Kasa ile ilgili hiç bir problem olmaz. Oldukça iyi kalitede ve şık bir kasa modelini şu an notebooklarımızda kullanıyoruz.
3. Ses konusunda da hiç bir endişeniz olmasın. Hatta bazı kullanıcılarımızdan çalışma sırasındaki ses seviyesinin şaşılacak kadar iyi olduğu vb. yorumları alıyoruz.
4. Allah' ın izni ile böyle bir durum yaşanmaz. Biz işimizi oldukça titiz ve dikkatli yapmak gayretinde olan bir firmayız. MONSTER Notebook modellerinde kullanılan tüm parçalar ayrı ayrı da bir garanti kapsamındadır. Her bir ürün Türkiye distrübitörlerinden tedarik edilmektedir. Yani ürünlerimizde kullanılan Intel işlemci Türkiye' de ayrıca Intel Distrübitörü olan ARMADA, HIZLISİSTEM yada DATAGATE firmalarının garantisinde ayrıca dünya genelinde INTEL firmasının uluslararası garantisindedir. SEAGATE yada SAMSUNG marka sabit diskler ARMADA, ARENA, DATAGATE, PENTA, KOYUNCU firmalarının ithalat ve distrübitörlük garantileri ile satışa sunulmaktadır. Kısaca biz sizi korurken aynı zamanda tabi kendimizide garanti hizmetleri anlamında koruyoruz.
Yine de endişeleriniz devam ediyorsa satın aldığınız notebook ile ilgili içindeki her parçanın hangi distribütör firma tarafından tedarik edildiğini ve garanti başlangıç bitiş tarihlerini gösteren ayrıntılı bir dökümü tarafınıza ürün ile birlikte kaşeli - imzalı olarak teslim edebiliriz.
Saygılarımla,
İlhan YILMAZ
quote:
Merhaba İlhan Bey,
Bana bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim?
AYRICA BENİM Bİ SORUM DAHA OLACAKTI ND521N20S3 MODELİNİZDE BLUETOOTH VAR MI ACABA? hepsiburada.com'DA BLUETOOTH VE INFRA-RED VAR DİYE BELİRTİLMİŞ FAKAT FOKUS'UN İNTERNET SİTESİNDE BÖYLE Bİ BİLGİYE ULAŞAMADIM.YANİ VAR OLUP OLMADIĞI HAKKINDA Bİ BİLGİ MEVCUT DEĞİL.BU BENİ VE BENİM GİBİ MONSTER ALMAYI NİYETLENEN MÜŞTERİLERİNİZİ ÇELİŞKİYE DÜŞÜREBİLİR!BU SORUNA ÇÖZÜM BULACAĞINIZI ÜMİT EDERİM!VERDİĞİNİZ BİLGİLER İÇİN ÇOK T.EDERİM!BU ENDİŞELERİMİNDE ÇÖZÜME KAVUŞMASIYLA İNŞALLAH BEN DE MONSTER AİLESİNE KATILICAM YAKIN Bİ ZAMANDA. FORUMLARDAN TAKİP ETTİĞİM KADARIYLA MÜŞTERİLERİN ÜRÜNÜ KULLANIMI ESNASINDA KARŞILAŞTIKLARI SORUNLARA KARŞI SAĞLADIĞINIZ SINIRSIZ TEKNİK DESTEK, PROBLEMLERİ VE SORULARI İÇTENLİKLE CEVAPLAYIP ÇÖZÜME ULAŞTIRDIĞINIZ İÇİN FİRMANIZ DAHA DA ÇOK TALEP VE İLGİ BULACAKTIR.ZATEN BU ŞİRKET YÖNETİMİ POLİTİKASIYLA UZUN YILLAR HİZMET VERECEKSİNİZ.UMARIM BU KALİTE ANLAYILIŞINIZ HER ZAMAN ÖNDE OLUR.BAŞRILARINIZIN DEVAMINI DİLERİM!
SAYGILARIMLA,
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KOBE-DJ. aka GRYPHON -- 24 Mart 2006; 18:44:09 >
MONSTER Tyrannosaurus ND521N20S3 modelinde Infrared ve bluetooth özelliği standart olarak bulunmamaktadır. Ürünü direkt olarak Kadıköy' deki mağazamızdan almayı tercih etmeniz halinde üründe standart olarak olmamasına rağmen jest olarak size dahili bluetooth adaptörü hediye edebiliriz.
Saygılarımla,
İlhan YILMAZ
quote:
KADIKÖY MAĞAZANIZDAN ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM.İNŞALLAH YAKIN Bİ ZAMANDA ZİYARETİNİZE GELİCEM. ÜRÜN VE FİYAT YELPAZENİZ GERÇEKTEN GÖZ KAMAŞTIRICI.VERDİĞİNİZ BİLGİLER İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
İlhan Bey çalışmalarınızı samimi olarak takdir ediyorum.Şirketinizin geleceğini de çok açık ve yükseklerde görüyorum.Önemli olan zihniyet bence.
Benim size bi sorum olacaktı.bi arkadaşıma 2 hafta önce kadıköy şubenizden monster aldık.modeli tam hatırlayamayacağım gerçi önemli de değil.arkadaşım inatla philips sdvd 8441 dvd-rw firmware güncellemesi yapmak istiyor.işi gereği günde 20-25 tane dvd yazıyor.fakat ne güncelleme programını ne de son sürüm firmware yi philips in kendi sitesi dahil hiç bir yerde bulamadım.acil bir yardımcı olsanız.tekrar iyi çalışmalar dilerim.
Arkadaşın yazdıklarını aktarıyorum, işini halleder...
[eğer sonradan bu sorunu yaşayıp ta burayı okuyan olursa diye yazıyorum. yabancı bir forumdan yardım istedim ve sorunum çözüldü. şunları yaptım:
1- http://support.packardbell.de/de/mypc/?dwn=7048470000;sdvd8441_px47.exe adresinden dvd writer ımın modeli için gerekli olan firmware update ini yaptım. 2- dms yerine philips marka dvd kullandım. 3- aygıt yöneticisinde birinci ve ikinci ide kanallarının gelişmiş ayarlarından hem aygıt 0 lar için hem de aygıt 1 ler için aktarım modlarını "dma kullanılabiliyorsa" yaptım. 4-ayrıca chipset driverlarımı yeniledim. 5-neroyu yeniledim herkese teşekkürler Kolay gelsin.. ]
@bimekan saolasın yardımların için yeni hallettim,zaten packard bell in sitesinde bi problem var 2 gündür özellikle .de sitesinde.ayrıca girdiğimde seri numarası istiyor.işin ilginç tarafı adını az duyduğumuz ama çok kullanılan qsi dvdrw ler philipsler ile aynıymış sadece model no marka değişik , firmwareleri bile aynı.üretimini kim yapıyor merak ediyorum açıkçası.toshiba ve packard bell qsi dvdrw leri çokça tercih ediyorlar.packard bell nec tarafından üretilmesine rağmen , nec niye kendi dvdrw lerini koymuyor o da ayrı bir kıstas.sonuçta şunu iyi bilelim , monster ı marka olarak tercih etmek istemeyen kime sorsam "yok şu parçası yok kasası yok inciği yok boncuğu vs...." diyor.böyle birşey yok arkadaşlar.bakın yeni seri monster lar acer ferrarilerdeki samsung lcd yi kullanıyor,ramlar kingston veya hi-level , en yeni intel wireless , hdd toshiba - samsung veya seagate den biri çıkar , hatta üzerinde subwoofer ı var , azalia ses codeci var vsvsvs... yani fasa fisoyu bırakalım , biraz araştıralım ey laptop cemaati.
bu arada monster i , packard bell i , veya msi m635 i olan arkadaşlar eğer dvd-rw niz
Philips SDVD8441 veya QSI SDW-082K
ise px41 firmware sinden px47 firmware updatesi için
Aman Allahım yaklaşık 30 dakikadır tüm sayfaları okudum ve her sayfa deiştiğimde işte şimdi çıkar yada şimdi çıkacak die Monster ürünlerine biri bir çamur atacak die bekledim, ama aradaki bi kaç kart sesin dışında, herşey çok olumluydu,şimdi söylemek istediklerim şunlar;
1. İlhan beyin bu ilgisini az önce yemekte arkadaşlarıma anlattım (ewde 4 laptop kullanıcısı var ASUS,ASUS,DELL ve benim DATRON-eski kasa-) ve hepsi öle şey olmaz, reklam kokuyor mayk die dalga geçtiler....ama ben samimiyet kokusu alıyorum...yani bence paylaşılanlar samimi.....
2. ben laptopun önce içine sonra dışına baqarım, ve bu yüzden geçen sene 1650+kdv ye bir çok marka alabilecekken gittim datron aldım ve ewdeki tüm dizüstülerden daha fazla performans alıyorum...askerlik olmasa benimkini hemen satıp bir 15" modellerden birini alırdım ama askerlik dönüşü inş. ki o zamana hem minik ekranlı hem de yüksek performanslı modelleriniz gelir bende alırım:)
3. ben harici bir ses kertı kullanıyorum, Creative Audigy 2 notebook acaba, Monster bilgisayarlarda PCMCIA girişi içerde felan kalıyor mu, çünkü dell'e sırf bu yüzden taqılmıyor, aynısını monster da yaşamak istemem....
evet. arkadaşlar tüm gün boyu 6 altı sayfayı hatim ettim. 1. sayfasını okumaya başladığım sırada almaya karar vermiştim.. 6 sayfa sonunda kafa allak bullak oldu.. 2-3 kişi haricinde tüm okuduklarım olumlu... kafamdaki bir kaç soruyu sizlerle paylaşmak istiyorum.. ben reklam ve dizi müzikleri yapan bir şahısım.. bzzen canlı performanslarda kullanmak için bir laptop almak istiyorum.. işlemci benim için çok önemli ama ram daha da önemli. kullandığım sanal enstrumanların her geçen gün çıkan yeni versiyonu daha fazla ram istiyor... monster dada bildiğim kadarıyla 2 gb dan fazla ram takamıyorsun.. buna bir çözüm varmı????? ikinci olarak parlak ekran olup olmaması ne derece dez avantaj bunu bilmiyorum... parlak ekran olmaması bir eksiklikmi... birde vista çıktığında bu bilgisayarda vistayı kullanabilecekmiyiz... ??? Kasa ve klavyeyle ilgili yapılan olumsuz yorumlar... kafamı karıştırdı..
birde MONSTER TYRANNOSAURUS SONOMA 2.0GHz 2GB 120GB TAŞINABİLİR BİLGİSAYAR (ND521N20S5) model ile MONSTER TYRANNOSAURUS SONOMA 2.0GHz 1GB 80GB TAŞINABİLİR BİLGİSAYAR (ND570N20S0) modeli arasında görünüm farkı var... ( hepsi burada yayınlanan fotoğrafları baz alarak yazıyorum) bu neden... yoksa tüm modellerin görünümü aynımı bu sorularıma cevap verebilirmisiniz teşekkürler.. son olarak ilhan bey siz cevap verirseniz. bu modellerin 2 yıl sonrada bataryalarını rahatlıkla bulabilecekmiyiz... ? şu an ki batarya fiyatı nedir... ? cevaplar için şimdiden teşekkürler..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soundturk -- 2 Nisan 2006; 22:33:55 >
Parlak ekranın; avantajları 1)Daha kaliteli görüntü (Bu parlak olmayanın da kalitesiz olmayacağı anlamına gelmez) 2)Dar açıdan pek bozulmayan görüntü
dezavantajları 1)Pilin boşalımını hızlandırma 2)Nadir de olsa gözlerde yansıma yapar.
Windows Wista nın ilk sürümü olan Starter Edition(kısıtlanmış sürümü) hariç diğer sürümleri 32 biti desteklemeyecek. Bu Monsterlerde bu sürümleri kullanamayacağınız anlamına geliyor. Tabii Ms son anda bir değişiklik yapmazsa.Sanırım Vistanın çıkışını ertelemesindeki neden de bu. Yani Intelin 64 biti tam yaymadan Vistanın çıkmasından dolayı kaybedeceği liderliği. Şu an Vista için alınabilecek laptoplar Amd li sistemler ve Core Duo (Çift çekirdekli) işlemcili sistemlerdir.
Bellek 2 Gb yetmiyorsa tek yapabileceğiniz 945GM ve 945PM chipsetlere sahip olan Core Duo(Yonah) işlemcili bir notebook almanızdır.Böylece Belleğinizi 4 GB a kadar yükseltebilirsiniz. Böylece Windows Wista kullanamama sorununu da ortadan kaldırmış olursunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Antimason_ -- 3 Nisan 2006; 12:04:11 >
MONSTER Tyrannosaurus ND521N serisi ürünlerimizde PCMCIA slotu dell markasında olduğu gibi içerde değil bu kartı kullanabileceğiniz biçimde yan tarafta yer almaktadır. Ürünümüzde bahsettiğiniz ses kartını sorunsuz olarak kullanabilirsiniz.
Ürünümüzü satın almayı düşündüğünüzde ses kartınızı ürün üzerinde deneyebilirsiniz. Yorumlarınız için ayrıca teşekkür ederim.
Saygılarımla,
İlhan YILMAZ
quote:
Orjinalden alıntı: synthesizer
Aman Allahım yaklaşık 30 dakikadır tüm sayfaları okudum ve her sayfa deiştiğimde işte şimdi çıkar yada şimdi çıkacak die Monster ürünlerine biri bir çamur atacak die bekledim, ama aradaki bi kaç kart sesin dışında, herşey çok olumluydu,şimdi söylemek istediklerim şunlar;
1. İlhan beyin bu ilgisini az önce yemekte arkadaşlarıma anlattım (ewde 4 laptop kullanıcısı var ASUS,ASUS,DELL ve benim DATRON-eski kasa-) ve hepsi öle şey olmaz, reklam kokuyor mayk die dalga geçtiler....ama ben samimiyet kokusu alıyorum...yani bence paylaşılanlar samimi.....
2. ben laptopun önce içine sonra dışına baqarım, ve bu yüzden geçen sene 1650+kdv ye bir çok marka alabilecekken gittim datron aldım ve ewdeki tüm dizüstülerden daha fazla performans alıyorum...askerlik olmasa benimkini hemen satıp bir 15" modellerden birini alırdım ama askerlik dönüşü inş. ki o zamana hem minik ekranlı hem de yüksek performanslı modelleriniz gelir bende alırım:)
3. ben harici bir ses kertı kullanıyorum, Creative Audigy 2 notebook acaba, Monster bilgisayarlarda PCMCIA girişi içerde felan kalıyor mu, çünkü dell'e sırf bu yüzden taqılmıyor, aynısını monster da yaşamak istemem....
KINGSTON UN "Hi-Level" Ramlarin diger kingston ramlarından farkı varmı nedir yani bu "Hi-Level" olayı Ve varsa 1680 x 1050 çözünürlükteyken makinanin birkaç fotosunu gönderirmisiniz? (yandan alttan üsttende olsa iyi olur)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4TCL -- 3 Nisan 2006; 17:19:56 >
Toshiba A100 847 , Canon A 720 IS , Trekstor VIBEZ 12 GB (piline ihtiyacım var satan varsa bana ulaşınız) , Motorola E2 , SonyEricsson P800 Samsung SBH500 , Mobiblu DAH 1700 , MPIO BOOM , ATABA 998, WD3200BEVT, WD3200BEKT, Thermaltake mx4 ve Akasa 2,5" hdd kutusu 2.5" WD3200BEVT in WD3200BEV den farkı nedir?
Sorularınıza hızlıca yanıt vermeye çalışacağım. Şu an piyasada satışta bulunan hiçbir SONOMA Platformlu notebook modeli 2 GB üzeri bellek seviyelerini desteklememektedir. Mayıs ayından itibaren stoklarımıza gelecek " Dual Core " modellerimiz 4 GB' a kadar bellek destekli olacaktır. Yalnız 2 GB bellek seviyeleri oldukça yüksek kapasitelerdir ve bahsettiğiniz uygulamalar için yeterli olduğunu düşünüyorum. Yine de tabi en iyi siz bilirsiniz.
Parlak ekran olmaması tabiki bir eksiklik yada bir dezavantaj değil. Parlak ekran bir yenilik aslında. Parlak ekran; göreceli bir özellik. Bazı müşterilerimiz ( büyük bir çoğunluk ) parlak ekran talep ederken bazıları parlak ekranın kendilerini rahatsız ettiğini söylüyor. Genel olarak talep gören yeni bir özellik olduğunu söyleyebilirim. Bizim notebook modellerimiz şu an parlak ekran değil fakat oldukça iyi kalitede LCD Paneller kullanılıyor ürünlerimizde. 1680 x 1050 çözünürlükte Acer' ın Ferrari FR-4000 model notebooklarında kullandığı Samsung marka LCD paneller şu an mevcut modellerimizde kullanılmaktadır.
Kasa ve klavye ile ilgili yorumlar kafanızı karıştırmasın. Oldukça şık bir kasa ve oldukça iyi tasarıma sahip bence şu an satışta bulunan ürünümüz. Uygun olduğunuzda mağazamıza gelerek detaylı biçimde ürünü inceleyebilir ve her tür yazılım ile test edebilirsiniz ürünümüzü. Kullandığınız özel ses programlarını kurarak demo yapabilir ve memnun kalırsanız alabilirsiniz ürünümüzü. Sorunsuz olarak istediğiniz uygulamaları çalıştırabileceğinizi ve kasa tasarımından ve klavyeden memnun kalacağınızı düşünüyorum açıkcası.
Windows Vista şu an ertelenmiş durumda. Yalnız çıktığında şu an XP Pro' larda olduğu gibi 32 bit yada 64 bit seçeneklerinden istediğinizi satın alarak kullanabileceksiniz notebook' unuzda. Dolayısı ile şu an piyasada bulunan 32 bit destekli tüm MONSTER notebooklarda Windows Vista' yı sorunsuzca çalıştırabilirsiniz.
Bir başka önemli konu DUAL CORE ile ilgili. DUAL CORE Intel notebook işlemcileri 32 bit' tir. 64 bit değildir !!! Dolayısı ile Dual Core ve /veya Sonoma işlemcili notebooklar ile Windows Vista' nın 32 bit sürümünü sorunsuz olarak kullanabilirsiniz.
2 yıl sonra batarya kesinlikle bulabileceksiniz. Bu konuda hiçbir endişeniz olmasın. Şu anki batarya fiyatı 100 $ + KDV' dir. Bu arada bahsettiğiniz modellerden ND521N20S5 15.4" ve ND570N20S0 17" bir notebook' dur. Farklı birer kasaya, tasarıma ve özelliğe sahip bu 2 ürün birbirinden tamamen farklıdır. Görünüm farkının nedeni budur.
Olabildiğince detaylı olarak sorularınıza yanıt vermeye çalıştım. Yorumu ve değerlendirmeyi size bırakıyorum.
Saygılarımla,
İlhan YILMAZ
quote:
Orjinalden alıntı: soundturk
evet. arkadaşlar tüm gün boyu 6 altı sayfayı hatim ettim. 1. sayfasını okumaya başladığım sırada almaya karar vermiştim.. 6 sayfa sonunda kafa allak bullak oldu.. 2-3 kişi haricinde tüm okuduklarım olumlu... kafamdaki bir kaç soruyu sizlerle paylaşmak istiyorum.. ben reklam ve dizi müzikleri yapan bir şahısım.. bzzen canlı performanslarda kullanmak için bir laptop almak istiyorum.. işlemci benim için çok önemli ama ram daha da önemli. kullandığım sanal enstrumanların her geçen gün çıkan yeni versiyonu daha fazla ram istiyor... monster dada bildiğim kadarıyla 2 gb dan fazla ram takamıyorsun.. buna bir çözüm varmı????? ikinci olarak parlak ekran olup olmaması ne derece dez avantaj bunu bilmiyorum... parlak ekran olmaması bir eksiklikmi... birde vista çıktığında bu bilgisayarda vistayı kullanabilecekmiyiz... ??? Kasa ve klavyeyle ilgili yapılan olumsuz yorumlar... kafamı karıştırdı..
birde MONSTER TYRANNOSAURUS SONOMA 2.0GHz 2GB 120GB TAŞINABİLİR BİLGİSAYAR (ND521N20S5) model ile MONSTER TYRANNOSAURUS SONOMA 2.0GHz 1GB 80GB TAŞINABİLİR BİLGİSAYAR (ND570N20S0) modeli arasında görünüm farkı var... ( hepsi burada yayınlanan fotoğrafları baz alarak yazıyorum) bu neden... yoksa tüm modellerin görünümü aynımı bu sorularıma cevap verebilirmisiniz teşekkürler.. son olarak ilhan bey siz cevap verirseniz. bu modellerin 2 yıl sonrada bataryalarını rahatlıkla bulabilecekmiyiz... ? şu an ki batarya fiyatı nedir... ? cevaplar için şimdiden teşekkürler..
KINGSTON UN "Hi-Level" Ramlarin diger kingston ramlarından farkı varmı nedir yani bu "Hi-Level" olayı Ve varsa 1680 x 1050 çözünürlükteyken makinanin birkaç fotosunu gönderirmisiniz? (yandan alttan üsttende olsa iyi olur)
Kardeş Hi level dediğin ayrı bir marka ismi yanıltmasın seni.Kingston la alakası yok.
Cevaplarınız çok teşekkürler cevaplarınız beni yeterince tatmin etti.. 4 gb destekli dual core işlemcili bilgisayarlarınız gelince haberdar edilmek istiyorum.. Mayıs ayına 1 Ay kaldı bekleyebilirim diye düşünüyorum.. bu konuda size özelden bilgilerimi göndereceğim. dual core gelen ve rami 4 gb ta kadar destekleyen canavarınızdan bir tane alacağım o zaman.. umarım onun fiyatıda 3.000 ytl civarında olur.. ilginiz ve alakanız için teşekkürler.
[font="Tahoma"][/font] Koskoca 3 ay! 3 aydan yanadir Bu güzide sitenin forumundan yararlanmaktayim.Site yöneticilerine minnetkar olmamak elde degil. Beni bu siteye yönlendiren sey nasil bir dizüstü satin almaliyim sorusuna aradigim yanitlar oldu. Benim sahsi maceralarim ,siteyle ve diger seylerle ilgili hikayeleri bir kenara birakip ,hemen Monster ile ilgili gözlemledigim bir kaç seyi kaygi verici bir hale gelebilecegi ihtimaliyle burada bahsetmek istiyorum. Paylastigimiz üzere, Monster markali performans notebooklariyla ilgili kaygilari , istekleri, elestireleri burada dile getirmektesiniz,bu tartismalara ne kadar guzel bir sahip çikmadir ki ilgili markanin sirket yöneticisi de katilmakta. Örnegin Monster'in ekraniyla ilgili donanim bilgileri kendi sitelerinde öncelerinde yer almazken ,gözlemledigim kadariyla bu forumun elde ettigi etki sayesinde simdi yayinlanmakta.Yani buradaki istekler ,talepler ,kaygilar Kosullar El Verdigi Ölçüde Ve Sirasiyla Giderilmekte Monster Firma Yöneticisi tarafindan. Bu kazanilmis müsteri ve potansiyel müsteri için güzel bir iliskidir bunun sürmesi onbinlerce dolarlik billboardlardan daha saglam taninirlik yayacagi düsüncesindeyim. Monster Notebooklar ortada ,Firma Yetkilileri ortada ,müsteriler ortada ,bizler yani kisaca hepimiz tüm unsurlar ortada , bu meydanda olan neyse güzel oluyor sevgili okuyucular , ortada olanlardan OLUSAN sey güzellik.Burada laflamamiz, isteklerimiz ,bunlarin yerine getirilmesi GÜZEL.
Ancak (this paragraph is dedicated to Mr.Yilmaz) ,Monster dizüstülerde gözlemlediğim birşey var.Yahu Bu ürünlerin fiyatları artmakta ,amiyane tabirle hababam artıyor.Elbette konfigürasyon güçlendikçe artacak ,mamafih şunu dile getiriyorum :sadece 3 ay öncesine kadar 1100-1300 dolar seviyesinde CanaVar! gibi dizüstü alabilecekken ,şimdi 1500+kdv den ürün gamı başlıyor.Nihayetinde ben 3 ay sonucunda dizüstü kararımı daraltmışken aha da 2 gün önce pazar günü tam notebooku almaya giderken birde Dual -Core hadisesi çıktı meydana.1 ay sonra mı ne gelecekmiş .İnanmıyacaksınız dizüstü almak için çarşıya çkmıştık Siemens buzdolabı aldım döndüm eve. Geniş bir kitlenin satın alma gücünden bir hayli uzaklaşılmakta .Kitle daraltılmakta.Tamam üst seviye modeller kesinlikle kalkmasın ama yıldız ürünler nakit dönüşüm hızı güçlü ürünler hep varolmalı bence. Sevgili okuyucular ,işler böyle geliştikçe son bulmayacağı gayet açık ,devamlı yeni yeni yeni. Efendim en iyisi Monsterlarda Amd leri görmek iyi olacak , yakınlarda monster alıcam ama Amd işlemci kullansın bu marka ,gidip onu da alıcam sırf bu teknoloji çılgınlığına kendi çapımda noktayı koymak için .Niye mi Amd ,hem 64 bit hem çoklu çekirdek fena olmaz mı? Düşünsenize 64 bit çift çekirdekli turion Monster .Şahane olur ,Vista pasta kaygısı da kalmaz Şimdi sabırla çift çekirdek bekliyorum ,ama dandik solocore veya t2300 degil.Doğru düzgün derlenmiş bir sistemin piyasaya düşecegını gormek isteriz artık ,yoksa adamlar 2.ghz cpu yanına 40 gb 4200 hdd koyuyorlar hadı yallah sal piyasaya ,tabi bunda salak pazarlama ve finans müdürlerinin kararları sözkonusu ancak siz hiç ön tekerleği saatte 180 km hızla giden ama aynı anda arka tekerleği en fazla 90 a öıkabılen bır arabaya rastladnız mı ? Uyum ! Uyum ! Ürünü farklılaştırma politikadır tamam dizayn ederken finansal avantajlar elde edılır .......aman neyse çok uzattım . 1- Dizüstü yerine Siemens Buzdolabı aldım (adamlar buzluk kısmını alta koymuşlar üste değil tavsiye ederım dahıyane fıkır) 2-İnşallah Dual core mual core beklemıycem gidip alacambu sefer 3-Amd Monstera gelir mi ?Quanta and mı içmiş centrinoyla 4-parlak ekran lazım ,25 ms den düşük , 5-Monster ın pilleri gferçekten 100 dolar sevıyesınde mı ? Bu ,piller eh işte 1 sene senı ıdare eder anlamına mı gelir ? (toshıbanın pılıne 300 dolar bayılmıstım sene 1998 dı.) 6-Monster kullanan arkadaşlar! Alet gürültülümü ,Fan sesi Hdd ... 7-İlhan Bey ,hiç bir şey hor kullanıma dayanmaz ancak Monster da yolda giderken çarpma ya da masaüstüne dikkatsizce bırakırken(hadiseler çoğaltılabilir) meydana gelecek darbelere karşı bi direnc var mıdır,dayanıklılık vs.re Bad sector ya da tft çatlaması gibi.... 8-Monster Oblivionu çalıştırsın Monster bayisi olucam.öyle yükleyıp acmak degıl tıkır tıkır oynamak 1024x768 full detay da ! 9-Bir türlü magazaya gidip te göremedım ,sanırım bu forumda da okudugum kadarıyla kafa allak bullak boldu..Monster kullanan arkadaslar , aletın kasası dandık mı ,İyi mi ? PBell silme plastıkten yapmıs , Asus magnezyum mu bişeyden yapmöış ,Monster ne ? 10-İlhan Bey bu dinazor sevgisi nerden geliyor bilmiyorum , ama model ısımlerının kodlarını kısa tutun barı. Nd5465465asdfs 'ye ne gerek var Monster T101 , Monster T200 deyip geçilemez mi? sade ve hoş olmaz mı ?diyelim ki gittik dukkana monster ısteyecez , Monster ıstıyorum demek yetmez kı ,gorevlı soracak hangı modelı dıye , sıkıysa ver cevabı N324537490587SDFS mıydı yoksa NeM3424363OPr mıydı ? Oysa kı Monster X105 modelı nı hazırlar mısınız , mumkunse almak ısterım ıfadesı sancısız bır alısverıs olmaz mı? 11- Notebook almak kız almak gıbı oldu gıbı sankı ,ıkısınınde fıyası sonradan ortaya çıkıor,ya cok ıyı ya da yanlıs secım
Cok uzattım ,sabrınız ıcın teşekkur ederım .
Karar verdim Monster alıorum , Oh be ! Sırf bu adamların ısletmecılık anlayısından dolayı monster alıcam . he yoksa , cogu bılgısayar aynı tırt ,ınternet , dıvx, Excel , half-life.sonra yıne excel ,word ,ınternet ,divx. varsın vısta cıksın xp yeter 5 sene daha ,5 sene sonra ınsallah yenı bır monster alırız.
Oh be bıttı bu iş .bu kadarmıs,bu hafta sonu ınsallah alıorum.
ya bu bılgısayarlara 2.hdd takılabılıo muydu ,teknıkılli?
1. Fiyat aralığı şu an 1399 $' dan başlıyor. Bir önceki seride yer alan özelliklere göre düzenleme yaptığımızda 1299 $ + KDV mertebelerine kadar inmemiz mümkün olabilir gibi görünüyor. Bir önceki seride en ekonomik modelimiz 1,73 + 40 GB + 512 MB + Combo + 128 MB GF6 Ekran kartı + 1280x800 ekran ile free dos, çanta ve wireless hariç olarak 1179 $ + KDV idi. Bu klasmandaki bu ürünü almak isteyen herkes olabildiğince yüksek performans özellikleri ile almak istiyor ürünü. Dolayısı ile ürün aralığını aslında siz seçimlerinizle tanımlıyorsunuz, biz değil.
Yeni ürünle birlikte gelen farklar ise;
* Peşin fiyatına 12 Ay taksitli ödeme yada Nakit ödemede indirim seçeneği; * 1680 x 1050 geniş, yüksek kalite ve çözünürlüklü ekran; ( Samsung LCD Panel ) * 256 MB nVIDIA GF6 6600 MXM Harici PCI Express ekran kartı; * Daha şık ve zarif bir tasarım; * Harici ekran kartı açıp kapatabilme özelliği; * POWER Cinema fonksiyonu ile notebook' u açmadan DVD seyredebilme yada müzik dinleyebilme; * 100 GB 7200 RPM Disk seçenekli modeller; * Dahili bluetooh adaptörü seçeneği.
2. Pil ve pil fiyatı ile ilgili endişeniz olmasın. Bahsettiğiniz marka için fiyatlandırma genelde uluslararası markaların yedek parça politikası ile ilgili bir yapıdan kaynaklanıyor. 1 sene idare edecek batarya gibi bir durum kesinlikle söz konusu değil. Ürünü zaten standart olarak 2 yıl garanti ile satışa sunuyoruz.
3. Ürünün çalışırken çıkardığı ses kesinlikle çok düşük düzeyde. Kasa tasarımını beğeneceğinizi ve ürün ile ilgili günlük kullanımda bir sorun olmayacağını düşünüyorum. Yalnız hangi marka hangi model notebook' u kullanırsanız kullanın olabildiğince fiziksel olarak oluşacak hasarlara karşı dikkatli olmak gerekir.
4. İstediğiniz oyun yada programı getirin burada notebook üzerine kurup çalıştıralım. Sorun olmayacağını ve beklendiğiniz performansı alabileceğinizi sanıyorum.
5. Model isimlerini önerilerinizi dikkate alarak gelecek yeni seri ürünlerimiz ile birlikte değiştireceğiz.
Saygılarımla,
İlhan YILMAZ
quote:
Orjinalden alıntı: sendemail
Koskoca 3 ay! 3 aydan yanadir Bu güzide sitenin forumundan yararlanmaktayim.Site yöneticilerine minnetkar olmamak elde degil. Beni bu siteye yönlendiren sey nasil bir dizüstü satin almaliyim sorusuna aradigim yanitlar oldu. Benim sahsi maceralarim ,siteyle ve diger seylerle ilgili hikayeleri bir kenara birakip ,hemen Monster ile ilgili gözlemledigim bir kaç seyi kaygi verici bir hale gelebilecegi ihtimaliyle burada bahsetmek istiyorum. Paylastigimiz üzere, Monster markali performans notebooklariyla ilgili kaygilari , istekleri, elestireleri burada dile getirmektesiniz,bu tartismalara ne kadar guzel bir sahip çikmadir ki ilgili markanin sirket yöneticisi de katilmakta. Örnegin Monster'in ekraniyla ilgili donanim bilgileri kendi sitelerinde öncelerinde yer almazken ,gözlemledigim kadariyla bu forumun elde ettigi etki sayesinde simdi yayinlanmakta.Yani buradaki istekler ,talepler ,kaygilar Kosullar El Verdigi Ölçüde Ve Sirasiyla Giderilmekte Monster Firma Yöneticisi tarafindan. Bu kazanilmis müsteri ve potansiyel müsteri için güzel bir iliskidir bunun sürmesi onbinlerce dolarlik billboardlardan daha saglam taninirlik yayacagi düsüncesindeyim. Monster Notebooklar ortada ,Firma Yetkilileri ortada ,müsteriler ortada ,bizler yani kisaca hepimiz tüm unsurlar ortada , bu meydanda olan neyse güzel oluyor sevgili okuyucular , ortada olanlardan OLUSAN sey güzellik.Burada laflamamiz, isteklerimiz ,bunlarin yerine getirilmesi GÜZEL.
Ancak (this paragraph is dedicated to Mr.Yilmaz) ,Monster dizüstülerde gözlemlediğim birşey var.Yahu Bu ürünlerin fiyatları artmakta ,amiyane tabirle hababam artıyor.Elbette konfigürasyon güçlendikçe artacak ,mamafih şunu dile getiriyorum :sadece 3 ay öncesine kadar 1100-1300 dolar seviyesinde CanaVar! gibi dizüstü alabilecekken ,şimdi 1500+kdv den ürün gamı başlıyor.Nihayetinde ben 3 ay sonucunda dizüstü kararımı daraltmışken aha da 2 gün önce pazar günü tam notebooku almaya giderken birde Dual -Core hadisesi çıktı meydana.1 ay sonra mı ne gelecekmiş .İnanmıyacaksınız dizüstü almak için çarşıya çkmıştık Siemens buzdolabı aldım döndüm eve. Geniş bir kitlenin satın alma gücünden bir hayli uzaklaşılmakta .Kitle daraltılmakta.Tamam üst seviye modeller kesinlikle kalkmasın ama yıldız ürünler nakit dönüşüm hızı güçlü ürünler hep varolmalı bence. Sevgili okuyucular ,işler böyle geliştikçe son bulmayacağı gayet açık ,devamlı yeni yeni yeni. Efendim en iyisi Monsterlarda Amd leri görmek iyi olacak , yakınlarda monster alıcam ama Amd işlemci kullansın bu marka ,gidip onu da alıcam sırf bu teknoloji çılgınlığına kendi çapımda noktayı koymak için .Niye mi Amd ,hem 64 bit hem çoklu çekirdek fena olmaz mı? Düşünsenize 64 bit çift çekirdekli turion Monster .Şahane olur ,Vista pasta kaygısı da kalmaz Şimdi sabırla çift çekirdek bekliyorum ,ama dandik solocore veya t2300 degil.Doğru düzgün derlenmiş bir sistemin piyasaya düşecegını gormek isteriz artık ,yoksa adamlar 2.ghz cpu yanına 40 gb 4200 hdd koyuyorlar hadı yallah sal piyasaya ,tabi bunda salak pazarlama ve finans müdürlerinin kararları sözkonusu ancak siz hiç ön tekerleği saatte 180 km hızla giden ama aynı anda arka tekerleği en fazla 90 a öıkabılen bır arabaya rastladnız mı ? Uyum ! Uyum ! Ürünü farklılaştırma politikadır tamam dizayn ederken finansal avantajlar elde edılır .......aman neyse çok uzattım . 1- Dizüstü yerine Siemens Buzdolabı aldım (adamlar buzluk kısmını alta koymuşlar üste değil tavsiye ederım dahıyane fıkır) 2-İnşallah Dual core mual core beklemıycem gidip alacambu sefer 3-Amd Monstera gelir mi ?Quanta and mı içmiş centrinoyla 4-parlak ekran lazım ,25 ms den düşük , 5-Monster ın pilleri gferçekten 100 dolar sevıyesınde mı ? Bu ,piller eh işte 1 sene senı ıdare eder anlamına mı gelir ? (toshıbanın pılıne 300 dolar bayılmıstım sene 1998 dı.) 6-Monster kullanan arkadaşlar! Alet gürültülümü ,Fan sesi Hdd ... 7-İlhan Bey ,hiç bir şey hor kullanıma dayanmaz ancak Monster da yolda giderken çarpma ya da masaüstüne dikkatsizce bırakırken(hadiseler çoğaltılabilir) meydana gelecek darbelere karşı bi direnc var mıdır,dayanıklılık vs.re Bad sector ya da tft çatlaması gibi.... 8-Monster Oblivionu çalıştırsın Monster bayisi olucam.öyle yükleyıp acmak degıl tıkır tıkır oynamak 1024x768 full detay da ! 9-Bir türlü magazaya gidip te göremedım ,sanırım bu forumda da okudugum kadarıyla kafa allak bullak boldu..Monster kullanan arkadaslar , aletın kasası dandık mı ,İyi mi ? PBell silme plastıkten yapmıs , Asus magnezyum mu bişeyden yapmöış ,Monster ne ? 10-İlhan Bey bu dinazor sevgisi nerden geliyor bilmiyorum , ama model ısımlerının kodlarını kısa tutun barı. Nd5465465asdfs 'ye ne gerek var Monster T101 , Monster T200 deyip geçilemez mi? sade ve hoş olmaz mı ?diyelim ki gittik dukkana monster ısteyecez , Monster ıstıyorum demek yetmez kı ,gorevlı soracak hangı modelı dıye , sıkıysa ver cevabı N324537490587SDFS mıydı yoksa NeM3424363OPr mıydı ? Oysa kı Monster X105 modelı nı hazırlar mısınız , mumkunse almak ısterım ıfadesı sancısız bır alısverıs olmaz mı? 11- Notebook almak kız almak gıbı oldu gıbı sankı ,ıkısınınde fıyası sonradan ortaya çıkıor,ya cok ıyı ya da yanlıs secım
ilhan beyden bir ricam da.. şu pc yi açmadan film izleme olayında divx formatınıda bilgisayarlar çalıştırabilirse.. çok sevinirim... yeni modellerde amd veya çift çekirdeklilerde bunu da göz önünde bulundururlarsa sevinirim.
Cevap verme nezaketinde bulunduğunuz için teşekkür ederim.Sanırım beklemek yerine makul olanı elde etmek gerektiği aşikar oldu.İnşallah firmanızın ulusal bir markaya dönüşmesiyle birlikte pazarda yeni ihtiyaçlar/talepler doğrultusunda oluşan fikirlerin üretilip tüm dünyaya satılabilir bir marka olması temennisini belirtirim. Bu Forum platformundaki iletişimimizin samimiyet ve ciddiyeti ne kadar güzel ki biz son kullanıcılar daha bir ürünün sahibi olmadan ilgili şey hakkında sahip çıkmaya başlıyoruz.
Şu anda Monster.ların kusur ve yetersizlik hatta çeşitsizlik taşıdığını söylemek isabetsizlik ve vicdansızlık olur.Ancak burada dile getirilenler karşılık gördüğü ve çokça da iyi niyet taşıdıgından cesaret alarak ,ortalığı bulandırma değil ortalığa katkı sağlama adına yine sorular sormak isterim.
1-Monster.ların çeşitliliği bakımından AMD işlemcilerin de kullanılması iyi bir operasyon olmaz mı ?( Şu anda da cihazlar harikulade) 2- Arkadaşlar bu işi bilen varsa cevaplarsa sevinirim, centrino 2.0 ghz'in karşılığı nedir yani masaüstü 2 Ghz lik intele mi denk daha mı düşük yoksa daha mı güçlü? centrino sonoma 2.0 ghz = pentium 4 2.0 ghz midir ? 3-Bilgisayarı acmadan divx izleme bir rom gerektirir sanırım ya da en az dos üzerinden olur, ancak nasıl olursa olsun super olur. 4-Dizüstünün üstüne şu jelatinlerle sarıp kullanmak ,suya toza kire karşı bir çözüm mü ? Alınız işte Fokus için bir fikir daha ,,cihazların klavye kısmını ortecek bır surette plastikten ya da yumuşak plexi-glasstan yapılmış kılıfımsı bir koruyucu ,eyvah çay dokuldu derdıne son.bilgisayar kapatıldıgında ekranı koruyacak açıldıgında klavyeyı koruyacak bir şey ama ne ? 5-Ekranlara bir film gerdirmek suretiyle parlak ekrana dönüştürüyorlarmış ,çinde bu işlemin kitleri 2,5 dolara satılıor muymuş neymiş.Adını veya nasıl oldugunu bilmediğim bir sey ,bilgi acısından aktardım sadece ,kaynagım ise THY de calısan bır arkadasım. 6-bazılarınız beni monster ın adamı oldugumu düşünebılır ama degılım, bu forum da diğer guzide markaların ürünlerin yapısal şikayetlerinin dile getirildiğini gördüm,yok hdd sorunlu ,yok ekran sorunlu ,yok dvd-writer yazmıor diye... ilginçtir monster hakkında hic yapısal şikayete rastlamadım.arkadaşlar bakınız ,kala kaldı 3-4 gun ,3-4 gun sonra gıdıcem alacam cıhazı ,son kez soruyorum ,monster kullanıcıları hersey yolunda di mi ? 7- Dilimiz sürçmüşse affola ! hepimize sağlık ,huzur ve bereket dilerim .Güzel milletim.Saygılarımla.
8-Bence Monsterın web sayfasına sectıgınız bir monsterın çeşitli acılardan cekılmıs resımlerını koymalısınız ,gun ısıgında cekılmıs resimlerini hatta bununla yetınmeyıp bır kac hardware canavarı oyunun screenshotlarını da ekleyın.Bu basit ve para gerektırmeyen bır uygulama , sakıncalı da degıl.boylelıkle urunu gormek ısteyen bırı objektif bir onızlenım edinir.Ornek vermek gerekırse Apple fırması kendı urunlerının resımlerını oyle guzel koymuslar kı web sıtelerıne kısıler 360 bıle gorebılıor mac leri. 360 view pek abartı olur dıyelım ,ama on arka ,yanlar ,alt ,hatta acık ve kapalı haldeki resımler pek ağır bir çalışma olmasa gerek.He bu arada bu talep ya da düşünce benim için değil.
9- madde 7 nin tekrarı bknz.üstte.
saygılarımla.
Pentium M (dothan) nin hızı dönüştürülürken, kimilerine göre 1,65 çarpanı ile çarpılıyor. Yani 2 ghz lik bir dothan=2*1,65=3,3 ghz lik bir P4 e eşittir dense de uygulamalarda 3 ghz lik P4 kadar performans veriyor. Esasında bu iki işlemci modelini direk bir mukayese etmek pek mantıklı değildir. Çünkü Dothan önbelleği ile p4 frekans hızı ile avantajlı.(2 mb l2 önbellekli P4 leri konu dışı bırakıyorum). Önbelleğin birinci planda olduğu uygulamalarda dothan iyi sonuç verirken, daha çok frekans hızı ile ilgili işlemlerde P4 öne çıkıyor.
Değiştirseniz bile çok fazla performans getirisi olmaz. Çünkü 6600 go 512Mb lık belleği tam randımanlı kullanabilecek yeterlilikte değildir.Hatta 256 Mb lık 6600 go ile 128 Mb lık 6600 go arasında da fazla performans farkı olmaz. Ama yine de şu an için Türkiye şartlarında Dizüstü Bilgisayarına takılabilecek iyi yongalardan biridir.
ya inanılmaz bi şaşkınlıkla okudum yazıları diyebilirim, öyleki; 1 ay önce o kadar araştırma ve incelemeden sonra bir dünya markası diye aldığımız 2 adet HP nx 6125 in elektrikte durup dururken yanmasından ve hd lerinin bozulmasından ve sadece kendinden bi haber koskoca hp teknik servisiyle yaşadıklarımızdan sonra,ilhan beyi burda alkışlamaktan başka bişey yapamıYorum yalnız benimde özellikle ricam monsterlarda kesinlikle HİÇ ZAMAN KAYBETMEDEN biran önce amd 64 biti görmek istiyoruz.
Olayın mantığı farklı, Bunlar sattıkları ürünlere ayrı bir değer, sattıkları müşterilere ayrı bir değer veriyorlar Tüketici yasalarının mantığıda bu bence
Ürünümüzü Adana' da aşağıdaki bayimiz kanalı ile tedarik edebilirsiniz.
İL BAYİ TELEFON ADANA DATELCOM 0322 459 35 34
Saygılarımla,
İlhan YILMAZ
quote:
Orjinalden alıntı: hett
İlhan bey adanada satın alabileceğimiz bir mağaza warmı acaba?
Merhaba ben İskenderundan katılıyorum Datelkom mümessilerine böyle bir bilgisayar almayı düşünüyorum dedim fakat mümessil böyle bir bilgisayardın ne adından nede kendinden haberi olduğunu söyledi.
Malesef arkadaşım bende de oldu.Klavye daha 2 sayfa yazı yazdıktan sonra uçtu.Kasa olarak zaten ikinci kalite bu fiyata bu kadar Servise gidip gelmekten bi türlü kullanamıyorum...
quote:
Orjinalden alıntı: _Antimason_
Klavyenin içe çökme sorununa katılan var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oneil -- 10 Nisan 2006; 23:14:10 >
Öncelikle karşılaştığınız bu durum için Özür dileriz, kusura bakmayın lütfen. Bayi yapılanmamız ile ilgili sıkıntılarımız ve eksikliklerimiz var. Biz bu durumun kesin olarak farkındayız ve bu konuda çalışmalarımızı hızla sürdüyoruz. 2006 yılı sonuna kadar hedefimiz, Türkiye' nin 81 ilinde toplamda 200 yetkili satış noktası firmadan oluşacak yaygın, etkin, güvenilir ve verimli bir organizasyona sahip olabilmektir.
Datelkom firması yetkilileri ile bahsettiğiniz durum ile ilgili olarak görüştük. Kendileri satış departmanlarında yeni başlayan temsilci arkadaşlardan birinin bilgisi olmaması nedeni ile bu şekilde bir yanıt vermiş olabileceğini söyledi. Tüm satış departmanlarındaki arkadaşlar tekrar firma yetkilileri tarafından bilgilendirildi.
Siz Datelcom firmasından Ebru Okur Hn. ile telefonla yada ebru.okur@hotmail.com MSN yada Mail adresinden görüşürseniz size hemen yardımcı olacaklardır.
Ürünümüzü Adana' da aşağıdaki bayimiz kanalı ile tedarik edebilirsiniz.
İL BAYİ TELEFON ADANA DATELCOM 0322 459 35 34
Saygılarımla,
İlhan YILMAZ
quote:
Orjinalden alıntı: hett
İlhan bey adanada satın alabileceğimiz bir mağaza warmı acaba?
Merhaba ben İskenderundan katılıyorum Datelkom mümessilerine böyle bir bilgisayar almayı düşünüyorum dedim fakat mümessil böyle bir bilgisayardın ne adından nede kendinden haberi olduğunu söyledi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhan@fokusshop.com -- 11 Nisan 2006; 16:30:11 >
Bahsettiğiniz problem ile ilgili foruma yazdığınız mesajı görür görmez servis departmamızdaki arkadaşlar ile görüştüm. Klavyenin içe çökme sorunu, kasanın 2.kalite olması, servise gidip gelmekten kullanamıyor olmanız şaşırtıcı !!! Bizdeki kayıtlarda ne bu şekilde bir sorun bildirimi var ne de bırakın bahsettiğiniz meseleyi herhangi bir nedenle servise sürekli olarak gelip giden bir ürün !!! Bunun olmasına yada böyle bir durumun oluşmasına zaten müsade etmiyoruz. Sizin mesajınızda yazdığınız " Servise gidip gelmekten bir türlü kullanamıyorum... " ifadesi gerçeği yansıtmıyor gibi görünüyor.
Bir başka ilginç durum; ilk mesajınızı, 23 Mart tarihinde yazılmış ve ürünümüzle ilgili şikayetmiş gibi görünen bir mesaja cevap olarak yazmış olmanız. Benim mesajınızdan anladığım tüm forumu inceleyip sizce olumsuz olduğunu düşündüğünüz bir mesaj aracılığıyla ürünümüzü kötülemeye çalıştığınız yönünde açıkcası. " Klavye daha 2 sayfa yazı yazdıktan sonra uçtu. " " ... Bu fiyata bu kadar. " Bu ifadeler oldukça ilginç.
Bana lütfen ürünümüzü hangi tarihte, kimden satın aldığınızı, hangi modeli kullandığınızı, hangi tarihlerde bahsettiğiniz sorunlarla servise göndermek zorunda kaldığınızı içeren bir mail atın. Yada foruma yazın, farketmez.
Gerekli incelemeyi yaparak sorununuzu hemen giderelim.
Saygılarımla,
İlhan YILMAZ
quote:
Orjinalden alıntı: oneil
Malesef arkadaşım bende de oldu.Klavye daha 2 sayfa yazı yazdıktan sonra uçtu.Kasa olarak zaten ikinci kalite bu fiyata bu kadar Servise gidip gelmekten bi türlü kullanamıyorum...
Müşterilerimize sunduğumuz hizmetlerin kalitesinden emin olabilmek için ilk önce güvenilir iş ortakları ve bu firmaların güvenilir ürünleri ile ilgili antlaşmalar yapmaya karar verdik. İkinci olarak her müşterinin özel ihtiyaçlarını karşılamaya ve onları ilk sıraya koymaya karar verdik. Bu amaçlarımıza ulaşmak için aşağıdaki beş noktayı takip etmekteyiz.
1. Müşteri ihtiyaçlarının değeri ve müşterinin beklentilerinin karşılanması 2. Zamanınında ve en üstün kalitede hizmetler sunmak, 3. Verdiğimiz sözlere bağlı kalmak, 4. Müşterilerimiz ile fırsatları paylaşmak, 5. Müşterilerimiz ile birlikte kazanma stratejisini korumak
Müşterilerimizin gerçek ortaklarımız olduğuna inanıyoruz. Onlarla beraber çalışmalıyız ve onların bütün sorumluluğunu almalıyız. Değerli müşterilerimizin önerileri ile kendimizi değerlendirme ve geliştirme fırsatını kazanacağız.
ŞİRKET GÖRÜŞÜ BU ŞEKİLDE OLAN BİR FİRMADAN ALIŞVERİŞ YAPMAK BENİ GAYET MEMNUN ETTİ...
Monster Laptop alacak arkadaşların dikkatine; Satın alırken size aktarılmayan önemli bilgiler.. Fokus bilgisayardan bir yetkili monster marka laptopların avantajlarından bahsediyor. Bende bir arkadaşımın yaşadıklarını aktarmak istiyorum : Yaşanmış bir olay..
1.Bilgisayarı ilk aldığı gün İstanbul dışına çıkıyor.Kutunun içinden çıkan laptopun kasasında çizikler bulunuyor.(Toplama bir bilgisayar olduğu için kasanın çizilme ihtimali yüksek!) Telefon ediyor ve şirketin bulunduğu yerde bir servis noktası olmadığını öğreniyor.Teknik servisdeki yetkili ancak, geri getirerek değiştirilebileceğini söylüyor. 2.Henüz iki hafta kullanmıştı ki ekranın ortasında yukarıdan aşağı kırmızı bir çizgi.Şansı varmış ki İstanbuldaymış.Tekrar bilgisayar teknik serviste 10 gün daha kullanım dışı :( (Arkadaşım profesyonel bilgisayar kullanıcısı olduğu için servisden alırken kontrol ediyor) Çalışan işletim sisteminin çökdüğünü görüyor bunun yanında BIOS a şifre konmuş,klavye içine çömüş.Tekrar eski haline kendi çabaları ile getiriyor.Teknik servis hiçbir sorumluluk almıyor.(klavye hariç) 3.Aradan bir ay geçiyor ve ölü piksel problemi.İşlerinin yoğunluğu nedeniyle teknik servise götüremiyor.Teknik servise götürdüğünde aldığı cevap; Bilgisayarınızı 15 gün içerisinde getirmediğiniz için piksel sorununuz garanti kapsamı dışına çıkmış oldu.Oysaki satın alırken 1 pikselin bile garantisini veriyoruz denmiş.Önceki değiştirilmiş ekran ancak bir ay gidebildi.Eğer kadıköyde ikamet ediyor ve bilgisayarınızı sık kullanmıyorsanız servise gidip gelmek sizin için sorun olmayacaktır.
Kısacası bu ürün ile ilgili bilmediklerinizi aktarmak istedim ve almayı düşünen arkadaşlar için yardımı olabileceğini düşündüm.Dağıtıcı firmayı kötüleme veya aşağılama gibi bir maksadım yoktur!.Yetkililerin yapıcı eleştirileri göz önüne alarak bundan sonraki hizmetlerini geliştireceklerini düşünüyorum.Bu sorunları çözmek firma yetkililerine kalmış.Mesleki formasyonum sebebiyle cevap yazamayabilirim. Özel mesajlarınız için: frantic_est@yahoo.com
bana biraz tuaf geldi işin acıkcası ben monster laptop umu eylulde aldım yani yaklasık 7 ay oldu en ufak bir problem le karsılaşmadım tabiki işletim sistemi virüsten cöktü onlar hariç donanımsal problem karsılaşmadım herhangi problem oldugunda ahmet bey var teknik serviste onunla msn den görüşürek sorularımı cevaplıyor
Konuyu oldukça iyi biliyorum. Hatta arkadaşınızla bu konuda direkt olarak konuşan kişilerden biri de benim. Size nasıl aktarıldı tabi bilmiyorum fakat ben gerçek verilere ve tarihlere dayanan bilgileri aktarayım, siz değerlendirin lütfen.
* 05 Ocak 2006 tarihinde ürün tarafımızdan satılmış.
Arkadaşınız yeni satın aldığı bilgisayarda çizikler olduğunu belirtmiş, bulunduğu yerde servis yokmuş vs.vs. Böyle bir şey sözkonusu bile olamaz. Arkadaşınız ne servisimiz ile konuşmuş nede buraya yazdığınız sözde çizik şikayetini bize iletmiş şimdiye kadar. İnanın ben böyle bir durumla karşılaşsam kıyameti koparırım. Hemen ürünün değiştirilmesini isterim. Olur mu öyle bir şey ? Notebook toplama olduğu için çizik olabilirmiş !!! Bahsettiğimiz model HP' nin üretim bandından gelen bir ürün. Ayrıca tüm notebooklar zaten bahsettiğiniz mantıkta toplama !!!! Uluslararası markalarda işlemci, disk, memory vs.. ürüne tümleşik üretilmiyor ya... Sonuçta tüm markalarda ürün insanlar yada robotlar tarafından montaj yapılıyor. Ürünün kasası herhangi bir dış etken nedeni ile çizilecekse bunun markası A, B yada C imiş o zaman çizilmeyeyim gibi bir durum olamaz zaten. Sonuçta tüm elektronik ürünleri hangi marka olursa olsun dış etkenlere karşı hepimiz korumak zorundayız. Markası ne olursa olsun !!!
* 13 Şubat 2006 tarihinde ürün ekranında bir sorun olduğu belirtilerek bize getirilmiş. Yani 15 gün değil 39 gün sonra !!!
* Ürün servisten arkadaşınıza 18 Şubat 2006 tarihinde LCD paneli yenisi ile değişerek geri teslim edilmiş. Yani 10 gün sonra değil 5 gün sonra !!!
* Arkadaşınızın profesyonel kullanıcı olduğu için ürünü servisten alırken kontrol ettiğini yazmışsınız. Kesinlikle doğrudur. Arkadaşınız ürünü üzerinde PİXEL HATASI olup olmadığını LCD panelde yada ürünün herhangi bir yerinde sorun olup olmadığını özellikle detaylı olarak kontrol etmiş ve o şekilde geri almış. Hatta üründeki PIXEL hatalarını kontrol ederken hatırlamış BIOS' a şifre koyduğunu ve unuttuğunu. Bizden " BIOS' a şifre koyduğunu ve şifreyi unuttuğunu " söyleyerek yardım rica etmiş arkadaşınız. Bizde yardımcı olmak için servis merkezimizdeki arkadaşlarla konuşmuşuz ve ürünün bizde kalması gerektiğini hallettirerek kendisine ürünü teslim edebileceğimizi söylemişiz. O da işleri olduğunu söyleyerek bırakmak istememiş. İşletim sistemine ise bizim bir müdahalemiz kesinlikle olmamış. Bizden bozulmuş işletim sistemini yeniden yüklememizi istemiş arkadaşınız fakat istediği lisanssız olarak yüklememiz olduğu için maalesef yerine getirememişiz. Lisanslı işletim sistemlerinde ücretsiz olarak bu konuda destek veriyoruz. Ayrıca biz neden BIOS' a şifre koyalım ? Neden işletim sistemini bozalım ve o şekilde teslim etmeye çalışalım ? Ürünün üzerinde başka sorunlar varmış ve bu kadar profesyonel olan, titiz olan arkadaşınız bize herşeyi söylemiş ama gördüğü halde bunları bize iletmemiş öyle mi ? Neden ? Biz bütün sorunları gideriyoruz ama hiç sorumluluk almıyoruz klavye hariç öyle mi ? Ne demek bu anlamadım ? Hani arkadaşınız kendisi halletmişti klavye sorununu ? Biz arkadaşınızın hallettiği çökmüş olduğunu belirttiğiniz klavye sorununu nasıl halletmiş ve nasıl sorumluluğunu almışız ???
* Arkadaşınız 10 Nisan 2006 tarihinde şirketimize üründe PİXEL Hatası olduğunu belirterek geldi. Yani 30 gün sonra değil tam olarak 52 gün sonra !!!
Üründe ÖLÜ PİXEL çıktığını söylüyor ve ürünü değiştirmemizi istiyordu arkadaşınız. Kendisine PİXEL HATASI garantimizin ürün ilk olarak satın alındığı andan itibaren ilk 15 gün içinde oluşan durumlar için geçerli olduğunu ve değişim yapamıyacağımızı söyledik. Bunun üzerine arkadaşınız önce PİXEL hatasını ürünün değişiminden 2 gün sonra gördüğünü fakat işlerinin yoğunluğu nedeni ile bize getiremediğini söyledi. Bizde kendisine bu durumu bize 1 mail yada telefonla iletmiş olması halinde bile kendisine yardımcı olmaya çalışacağımızı fakat üzerinden 52 gün geçtikten sonra herhangi bir işlem yapamıyacağımızı belirttik. Yazınızda belirttiğiniz gibi profesyonel kullanıcı olan arkadaşınız ürünü teslim alırken özellikle PIXEL hatası olup olmadığını incelemişti bu arada. Sonra bu söylediğinden vazgeçmiş arkadaşınız bizim 2 yıl boyunca PİXEL HATASI garantisi verdiğimizi kendisine söylediğimizi iddia etmeye başlamış. Bahsettiği müşteri temsilcisi arkadaşımıza özellikle sordum böyle söyleyince böyle bir şey yanlışlıkla bile olsa söylemiş olabilirmiyiz diye. Kesinlikle ama kesinlikle böyle bir durum sözkonusu bile değil. Hatta söylediği Müşt. Temsilcisi ile telefonlada görüştürdüm arkadaşınızı. Sonra bu söyleminden de vazgeçip bizden servis hizmetlerini yürüten firmaya yalan söyleyerek bu durumu kendisinin servisten aldıktan 2 gün sonra bize ilettiğini söyleyerek halledebileceğimizi söyledi !!! Biz kesinlikle böyle bir yola başvuramayacağımızı kendisine belirttik. Ayrıca PIXEL hatası ile ilgili garantinin ilk satın alım esnasında müşteriler tarafında oluşan mağduriyeti kesin olarak giderebilmek için ve sadece bizim tarafımızdan yürütülen bir hizmet olduğunu kendisine tekrar ilettik.
En son olarak arkadaşınız bana ürünü değiştirmezsek forumda ürünümüzle ilgili olarak mesaj yazacağını, hatta bir donanım sitesinde editör olduğunu, değiştirmezsek bizim için kötü olacağını vb. sözler söyleyerek bizi editoral olarak tehdit etti. Yani istediğini ne olursa olsun yapmamız gerekiyormuş. Sanıyorum sizden bahsetmiş. Donanım editörü olan da kendisi değil sizmişsiniz.
Bu tip şikayet yada eleştirilerde sizden ricam bahsettiğiniz mesleki formasyonunuz gereği Objektif olarak her 2 tarafı dinlemeden mesajlarınıza kişisel yorumlar eklememeniz. " Eğer kadıköyde ikamet ediyor ve bilgisayarınızı sık kullanmıyorsanız servise gidip gelmek sizin için sorun olmayacaktır. " ifadesi kesinlikle gerçekleri yansıtmayan bir ifadedir. Bizi, satış sonrası hizmet politikalarımızı ve genel olarak sorun çözmek tarafındaki yaklaşımımızı tüm forum üyelerinin oldukça iyi bildiğini düşünüyorum.
Yinede değerlendirmeyi size ve tüm forum üyelerine bırakıyorum.
Saygılarımla,
İlhan YILMAZ
quote:
Orjinalden alıntı: Arthur
Monster Laptop alacak arkadaşların dikkatine; Satın alırken size aktarılmayan önemli bilgiler.. Fokus bilgisayardan bir yetkili monster marka laptopların avantajlarından bahsediyor. Bende bir arkadaşımın yaşadıklarını aktarmak istiyorum : Yaşanmış bir olay..
1.Bilgisayarı ilk aldığı gün İstanbul dışına çıkıyor.Kutunun içinden çıkan laptopun kasasında çizikler bulunuyor.(Toplama bir bilgisayar olduğu için kasanın çizilme ihtimali yüksek!) Telefon ediyor ve şirketin bulunduğu yerde bir servis noktası olmadığını öğreniyor.Teknik servisdeki yetkili ancak, geri getirerek değiştirilebileceğini söylüyor. 2.Henüz iki hafta kullanmıştı ki ekranın ortasında yukarıdan aşağı kırmızı bir çizgi.Şansı varmış ki İstanbuldaymış.Tekrar bilgisayar teknik serviste 10 gün daha kullanım dışı :( (Arkadaşım profesyonel bilgisayar kullanıcısı olduğu için servisden alırken kontrol ediyor) Çalışan işletim sisteminin çökdüğünü görüyor bunun yanında BIOS a şifre konmuş,klavye içine çömüş.Tekrar eski haline kendi çabaları ile getiriyor.Teknik servis hiçbir sorumluluk almıyor.(klavye hariç) 3.Aradan bir ay geçiyor ve ölü piksel problemi.İşlerinin yoğunluğu nedeniyle teknik servise götüremiyor.Teknik servise götürdüğünde aldığı cevap; Bilgisayarınızı 15 gün içerisinde getirmediğiniz için piksel sorununuz garanti kapsamı dışına çıkmış oldu.Oysaki satın alırken 1 pikselin bile garantisini veriyoruz denmiş.Önceki değiştirilmiş ekran ancak bir ay gidebildi.Eğer kadıköyde ikamet ediyor ve bilgisayarınızı sık kullanmıyorsanız servise gidip gelmek sizin için sorun olmayacaktır.
Kısacası bu ürün ile ilgili bilmediklerinizi aktarmak istedim ve almayı düşünen arkadaşlar için yardımı olabileceğini düşündüm.Dağıtıcı firmayı kötüleme veya aşağılama gibi bir maksadım yoktur!.Yetkililerin yapıcı eleştirileri göz önüne alarak bundan sonraki hizmetlerini geliştireceklerini düşünüyorum.Bu sorunları çözmek firma yetkililerine kalmış.Mesleki formasyonum sebebiyle cevap yazamayabilirim. Özel mesajlarınız için: frantic_est@yahoo.com
Konu baya bir detaylı haliyle tüketici olarak bende aynı pozisyana füşebilrim yani 15 gün sonrası itibatı ile sonuçta pixel kullanıcı hatası değil neden üreticiler yada satıcılar ürünlerine 15 günden fazla garanti veremiyor birde bu yasal mı?