ilhan bey ve arkadaşlar Ben T73S96S0 modelli laptopunuzu almayı düşünüyorum ama bir şüphem var monster bilgisayarların eski kasasını açıkçası beğenmiyordum. Acaba onun kasası değiştimi santa rosayla birlikte? Özellikle şu tuş takımının hafiften içe göçmesi ve lcd ekrana tuşların değmesinden dolayı çok huzursuzdum.. Ve eğer değişmediyse yazılardan okuduğum kadarıyla FL90 series bir kasa tipi bekleniyormuş ne zaman gelir bu kasalar veyada daha farklı bir kasa?.. Ona göre şirketinize uğruycamda haberinizi bekliyorum.. çok teşekkür ederim Saygılarımla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whophoper -- 9 Temmuz 2007; 0:46:03 >
Merhabalar.Herkez fokusbilgisayarın çeşitli şehirlerdeki bayilerini soruyor.İzninizle bende , eğer varsa izmri ve antalyadaki bayilerinin yerini öğrenmek istiyorum.İkinci olarak bu hafta içinde hayırlısıyla bir monster alacağım ama forumu okudukça bi içim kararıyor bir mutlu oluyorum.Okuduklarımın çoğuna göre servis kalitesi çok iyi ama memnun olmayanlarda var.Kafam karışmaya başladı açıkçası.Bu yüzden, gerçekten ilk 15 gün içerisinde koşulsuz olarak iade hakkım var mı?Memnun kalmayacağımı düşünmüyordum ama içime kurt düştü.Bu konu hakkında kesin bilgi verirseniz teşekkür edeirm.Saygılar. . .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArGoN® -- 8 Temmuz 2007; 23:46:34 >
Arkadaşlar Bende yüksek kalan fiyatlar hakkında birşeyler söylemek istiyorum.Yıldız teknik İnşaat Müh 'ten mezun Boğaziçi Üni Yazılım Müh 'te master yapan biriyim.Bundan yaklaşık 2-2,5 sene önce bi laptop alıcaktım.Monster almak istiyordum(o zmanalar yeni çıkmıştı diye şirket casperın monster özelliklerine yakın bi bilgisayarını seçti) kısmet olmadı.Sonra bi tane daha laptop aldım bu sefer arkadaş amerikadan getirdi Dell aldım(tavsiye etmem kötü ) o zamanda kısmet olmadı.Şimdi yeni bir tane alıcam 10 15 gün içinde bu sefer kesin monster t3 santa rosa alıcam diye aklıma koymuştum. Fakat T3 Bİ TÜRLÜ GELEMEDİ ne yazıkki ...Ayrıca Fiyatlar fokusbilgisayarda artık hiç te makul değil.Her marka indirime giderken , monsterın yerinde sayması (ki sakın özellikleri hesaba katmıyorum sanmasın bilgisayar konusunda donanım / yazılım bilgili biriyim ) giderek monsterın cazipliğini AZALTIYOR.Mesela bakın SONY piyasanın en pahalı laptoplarını üretir.Şu an onların şu modeli bir hayli MAKUL GÖZÜKÜYOR.Tamam monsterın modelinden daha az özellikli bir versiyon geri diyelim fakat 2800 YTL (kdv dahil ) teknosada şu an olan ürün http://www.teknosa.com.tr/msib21/formlar/CategoryProducts.aspx?CS_Catalog=_BILGISAYAR&CS_Category=_SBA_63_1662_444_1357&T_Category=_NOTEBOOK63
SONY VAIO VGN-FZ11M NOTEBOOK, T 7100 işlemci geforce 8400 GT ekran kartı 2 GB DDR2 ram ..... yani bu ürünü bile sony bu fiayata İNDİRİP satarken , monster 'ın yerinde sayması üzücü.Çünkü şahsen ben monster almak istiyorum.Fakat yine kısmet olmayacak gibi gözüküyor.Bilgisayarlar işim olduğu için (günde 14 - 16 saat:) ) birçok markayı kullandım asus dell casper ....fokus (burası şahsi görüşümdür isteyen katılmayabilir) piyasaya girerken çok güçlü bilgisayarları fiyat/performansı çok yüksek birşekilde (başka bir deyişle UCUZ fiyata) sunan bir firmaydı.Herkesin aklında tek bir soru vardı hem çok güçlü bir bilgisayarı hemde gayet ucuz bir fiyata satıyorlar.ACABA TEKNİK DESTEK ,SATIŞ SONRASI DESTEK NASIL ? Okuduklarından anladığım kadarıyla FOKUS BU TESTİ GEÇMİŞ VE TEKNİK DESTEK KONUSUNDA ÜSTÜN BAŞARISINI GÖSTERMİŞ.MONSTERIN bir marka olması sağlamıştır.Fakat Bence şu an ki fiyatlar monsterın ilk çıkış mantığına çok ters duruyor.Yani en azından 100 dolar belki 150 dolar ucuz olması gerekirdi bu makinelerin... Uzun lafın kısası ben vb... bilgisayarda en ufak ek güç kırıntısını arıyan bir insan bile 2500 YTL ye monster alıcğaıma 2800 YTL ye monsterdan %30 daha güçsüz bir makine alırım fakat SONY olur.(sony'nin içinde işletim sistemininde ORJİNAL (vista) Geldiğini belirtirsek monsterdan sadece 150 milyon pahalı oluor bu arada).Diyebilir.Ve bence çok garip olanı bu adam monster almak için yola çıkmış birisi :):) İlhan bey,ithalat tarafınızda durumlar nasıl bilemiyorum (bu gecikme ne kadar sürer?? ama şunu söylemek isterim ki pazarda aynı yükselme hızını korumak istiyorsanız bence bu sözlerimi dikkate alırsanız fokus adına yararlı olur.Birincisi bu yeni makineler ne zaman gelicek ? İkincisi fokustaki bu fiyat/performans oranı ne zaman yükselicek (fiyatlar ne kadar düşer)
bENDE iki aydır fiyatlar ucuzluyacak diye bekliyorum ama monster un hiç niyeti yok ucuzlatmaya. birde şu fırsat ürünleri dediği
((((http://www.fokusbilgisayar.com/asp/listgroup.asp?group=UPM5 )))))bilgisayarların neresi fırsatanlayamadım bu fiyatlara fırsat ürünü nasıl oluyor ilhan bey açıklayabilir mi? 999 dolar + kdv ye bu özelliklere yakın markalı bilgisayar alabiliyoruz İlhan bey öteki siteleri ve fiyatları incelemiyor mu ? bizi zorla asuscu, Toshıbacı,dellci vs... mi yapmak istiyor anlamış değilim . Lütfen şu fiyat düzenlemesini bir daha gözden geçirin yoksa ayağımız başka markalara kaymak üzere evede eşimi bile zor ikna ettim monster için marka al diyor bende özellik ve fiyat konusu çok uygun diyordum ama şimdi bir uygunluğu kalmadı görünüyor Teşekkürler
bENDE iki aydır fiyatlar ucuzluyacak diye bekliyorum ama monster un hiç niyeti yok ucuzlatmaya. birde şu fırsat ürünleri dediği
((((http://www.fokusbilgisayar.com/asp/listgroup.asp?group=UPM5 )))))bilgisayarların neresi fırsatanlayamadım bu fiyatlara fırsat ürünü nasıl oluyor ilhan bey açıklayabilir mi? 999 dolar + kdv ye bu özelliklere yakın markalı bilgisayar alabiliyoruz İlhan bey öteki siteleri ve fiyatları incelemiyor mu ? bizi zorla asuscu, Toshıbacı,dellci vs... mi yapmak istiyor anlamış değilim . Lütfen şu fiyat düzenlemesini bir daha gözden geçirin yoksa ayağımız başka markalara kaymak üzere evede eşimi bile zor ikna ettim monster için marka al diyor bende özellik ve fiyat konusu çok uygun diyordum ama şimdi bir uygunluğu kalmadı görünüyor Teşekkürler
Alttaki linkte verdigim urunun birebir ayni ozelliklere sahip olupta ayni fiyata sahip olmak kaydiyla yani 999 dolar markali bir kac model linki koyabilirmisiniz buraya ben bulamadimda cunku!
Alttaki linkte verdigim urunun birebir ayni ozelliklere sahip olupta ayni fiyata sahip olmak kaydiyla yani 999 dolar markali bir kac model linki koyabilirmisiniz buraya ben bulamadimda cunku!
Arkadaşlar Bende yüksek kalan fiyatlar hakkında birşeyler söylemek istiyorum.yıldız teknik İnşaat Müh 'ten mezun Boğaziçi Üni Yazılım Müh 'te master yapan biriyim.Bundan yaklaşık 2-2,5 sene önce bi laptop alıcaktım.Monster almak istiyordum(o zmanalar yeni çıkmıştı diye şirket casperın monster özelliklerine yakın bi bilgisayarını seçti) kısmet olmadı.Sonra bi tane daha laptop aldım bu sefer arkadaş amerikadan getirdi Dell aldım(tavsiye etmem kötü ) o zamanda kısmet olmadı.Şimdi yeni bir tane alıcam 10 15 gün içinde bu sefer kesin monster t3 santa rosa alıcam diye aklıma koymuştum. Fakat T3 Bİ TÜRLÜ GELEMEDİ ne yazıkki ...Ayrıca Fiyatlar fokusbilgisayarda artık hiç te makul değil.Her marka indirime giderken , monsterın yerinde sayması (ki sakın özellikleri hesaba katmıyorum sanmasın bilgisayar konusunda donanım / yazılım bilgili biriyim ) giderek monsterın cazipliğini AZALTIYOR.Mesela bakın SONY piyasanın en pahalı laptoplarını üretir.Şu an onların şu modeli bir hayli MAKUL GÖZÜKÜYOR.tamam monsterın modelinden daha az özellikli bir versiyon geri diyelim fakat 2800 YTL (kdv dahil ) teknosada şu an olan ürün http://www.teknosa.com.tr/msib21/formlar/CategoryProducts.aspx?CS_Catalog=_BILGISAYAR&CS_Category=_SBA_63_1662_444_1357&T_Category=_NOTEBOOK63
SONY VAIO VGN-FZ11M NOTEBOOK, T 7100 işlemci geforce 8400 GT ekran kartı 2 GB DDR2 ram ..... yani bu ürünü bile sony bu fiayata İNDİRİP satarken , monster 'ın yerinde sayması üzücü.Çünkü şahsen ben monster almak istiyorum.Fakat yine kısmet olmayacak gibi gözüküyor.bilgisayarlar işim olduğu için (günde 14 - 16 saat:) ) birçok markayı kullandım asus dell casper ....fokus (burası şahsi görüşümdür isteyen katılmayabilir) piyasaya girerken çok güçlü bilgisayarları fiyat/performansı çok yüksek birşekilde (başka bir deyişle UCUZ fiyata) sunan bir firmaydı.Herkesin aklında tek bir soru vardı hem çok güçlü bir bilgisayarı hemde gayet ucuz bir fiyata satıyorlar.ACABA TEKNİK DESTEK ,SATIŞ SONRASI DESTEK NASIL ? Okuduklarından anladığım kadarıyla FOKUS BU TESTİ GEÇMİŞ VE TEKNİK DESTEK KONUSUNDA ÜSTÜN BAŞARISINI GÖSTERMİŞ.MONSTERIN bir marka olması sağlamıştır.Fakat bence şu an ki fiyatlar monsterın ilk çıkış mantığına çok ters duruyor.Yani en azından 100 dolar belki 150 dolar ucuz olması gerekirdi bu makinelerin... Uzun lafın kısası ben vb... bilgisayarda en ufak ek güç kırıntısını arıyan bir insan bile 2500 YTL ye monster alıcğaıma 2800 YTL ye monsterdan %30 daha güçsüz bir makine alırım fakat SONY olur.(sony'nin içinde işletim sistemininde ORJİNAL (vista) Geldiğini belirtirsek monsterdan sadece 150 milyon pahalı oluor bu arada).Diyebilir.Ve bence çok garip olanı bu adam monster almak için yola çıkmış birisi :):) İlhan bey,ithalat tarafınızda durumlar nasıl bilemiyorum (bu gecikme ne kadar sürer?? ama şunu söylemek isterim ki pazarda aynı yükselme hızını korumak istiyorsanız bence bu sözlerimi dikkate alırsanız fokus adına yararlı olur.Birincisi bu yeni makineler ne zaman gelicek ? İkincisi fokustaki bu fiyat/performans oranı ne zaman yükselicek (fiyatlar ne kadar düşer)
ben cevap vereyim. Ozelliklerini verdiginiz sony nin ekran kartına dikkat ediniz. "8400 gs". Bu kart kesinlikle alınmaz. Dx9 oyunlarını bile yuksek performansta çalıştıramayan bir karttı birde dx 10 oyunlarında düşünün. Eger elimde 8400 gsli bir model olsaydı 200-250 doları gozden cıkarıp elimdeki kartı verip 8600 gs almak isterdim. Ama tabki notebooklarda ekran kartı degişimi yok .İŞlemciside monsterdan kotu. GELELİM HARDDİSKE verdigin modelin harddiski 120 gb 5400 rpm-Monsterların genellikle 160 gb 7200 rpm. Arada cok fazla kapasite farkı var ve HIZ Farkı var. 120 gb 5400 rpm ile 160 gb 7200 rpm arasında hatırı sayılır bir fiyat farkı bulunmakta. 160 gb 7200 disklri türkiyeye ilk fokusshop getirdi ama ben şimdilik başka bir markanın ürününde görmedim Ayrıca fokusshopun sayfasındaki pek cok laptopta vista home premium bulunmakta. İstemezsen 100 dolar indirim istersen 100 ekliyorlar.
Arkadaşlar Bende yüksek kalan fiyatlar hakkında birşeyler söylemek istiyorum.yıldız teknik İnşaat Müh 'ten mezun Boğaziçi Üni Yazılım Müh 'te master yapan biriyim.Bundan yaklaşık 2-2,5 sene önce bi laptop alıcaktım.Monster almak istiyordum(o zmanalar yeni çıkmıştı diye şirket casperın monster özelliklerine yakın bi bilgisayarını seçti) kısmet olmadı.Sonra bi tane daha laptop aldım bu sefer arkadaş amerikadan getirdi Dell aldım(tavsiye etmem kötü ) o zamanda kısmet olmadı.Şimdi yeni bir tane alıcam 10 15 gün içinde bu sefer kesin monster t3 santa rosa alıcam diye aklıma koymuştum. Fakat T3 Bİ TÜRLÜ GELEMEDİ ne yazıkki ...Ayrıca Fiyatlar fokusbilgisayarda artık hiç te makul değil.Her marka indirime giderken , monsterın yerinde sayması (ki sakın özellikleri hesaba katmıyorum sanmasın bilgisayar konusunda donanım / yazılım bilgili biriyim ) giderek monsterın cazipliğini AZALTIYOR.Mesela bakın SONY piyasanın en pahalı laptoplarını üretir.Şu an onların şu modeli bir hayli MAKUL GÖZÜKÜYOR.tamam monsterın modelinden daha az özellikli bir versiyon geri diyelim fakat 2800 YTL (kdv dahil ) teknosada şu an olan ürün http://www.teknosa.com.tr/msib21/formlar/CategoryProducts.aspx?CS_Catalog=_BILGISAYAR&CS_Category=_SBA_63_1662_444_1357&T_Category=_NOTEBOOK63
SONY VAIO VGN-FZ11M NOTEBOOK, T 7100 işlemci geforce 8400 GT ekran kartı 2 GB DDR2 ram ..... yani bu ürünü bile sony bu fiayata İNDİRİP satarken , monster 'ın yerinde sayması üzücü.Çünkü şahsen ben monster almak istiyorum.Fakat yine kısmet olmayacak gibi gözüküyor.bilgisayarlar işim olduğu için (günde 14 - 16 saat:) ) birçok markayı kullandım asus dell casper ....fokus (burası şahsi görüşümdür isteyen katılmayabilir) piyasaya girerken çok güçlü bilgisayarları fiyat/performansı çok yüksek birşekilde (başka bir deyişle UCUZ fiyata) sunan bir firmaydı.Herkesin aklında tek bir soru vardı hem çok güçlü bir bilgisayarı hemde gayet ucuz bir fiyata satıyorlar.ACABA TEKNİK DESTEK ,SATIŞ SONRASI DESTEK NASIL ? Okuduklarından anladığım kadarıyla FOKUS BU TESTİ GEÇMİŞ VE TEKNİK DESTEK KONUSUNDA ÜSTÜN BAŞARISINI GÖSTERMİŞ.MONSTERIN bir marka olması sağlamıştır.Fakat bence şu an ki fiyatlar monsterın ilk çıkış mantığına çok ters duruyor.Yani en azından 100 dolar belki 150 dolar ucuz olması gerekirdi bu makinelerin... Uzun lafın kısası ben vb... bilgisayarda en ufak ek güç kırıntısını arıyan bir insan bile 2500 YTL ye monster alıcğaıma 2800 YTL ye monsterdan %30 daha güçsüz bir makine alırım fakat SONY olur.(sony'nin içinde işletim sistemininde ORJİNAL (vista) Geldiğini belirtirsek monsterdan sadece 150 milyon pahalı oluor bu arada).Diyebilir.Ve bence çok garip olanı bu adam monster almak için yola çıkmış birisi :):) İlhan bey,ithalat tarafınızda durumlar nasıl bilemiyorum (bu gecikme ne kadar sürer?? ama şunu söylemek isterim ki pazarda aynı yükselme hızını korumak istiyorsanız bence bu sözlerimi dikkate alırsanız fokus adına yararlı olur.Birincisi bu yeni makineler ne zaman gelicek ? İkincisi fokustaki bu fiyat/performans oranı ne zaman yükselicek (fiyatlar ne kadar düşer)
ben cevap vereyim. Ozelliklerini verdiginiz sony nin ekran kartına dikkat ediniz. "8400 gs". Bu kart kesinlikle alınmaz. Dx9 oyunlarını bile yuksek performansta çalıştıramayan bir karttı birde dx 10 oyunlarında düşünün. Eger elimde 8400 gsli bir model olsaydı 200-250 doları gozden cıkarıp elimdeki kartı verip 8600 gs almak isterdim. Ama tabki notebooklarda ekran kartı degişimi yok .İŞlemciside monsterdan kotu. GELELİM HARDDİSKE verdigin modelin harddiski 120 gb 5400 rpm-Monsterların genellikle 160 gb 7200 rpm. Arada cok fazla kapasite farkı var ve HIZ Farkı var. 120 gb 5400 rpm ile 160 gb 7200 rpm arasında hatırı sayılır bir fiyat farkı bulunmakta. 160 gb 7200 disklri türkiyeye ilk fokusshop getirdi ama ben şimdilik başka bir markanın ürününde görmedim Ayrıca fokusshopun sayfasındaki pek cok laptopta vista home premium bulunmakta. İstemezsen 100 dolar indirim istersen 100 ekliyorlar.
sen bu kadar karşılaştırmışsın ama bende şunu karşılaştırayım sony 2 tane monster eder.elin sonye değmek ister,sony seni çeker, laptop değil aksesuardır.ekranı "ayna gibi"dir. hata payı çok düşüktür.heryeri kalite kokar. ve tabii piyasanın en pahalı laptoplarını üretir.çünkü o sony dir. ya monster? bilinmeyen bi marka(bu hala şüpheli) bunları unutmayın.kalitesini de sony ile karşılaştırmak bile yanlış. laptop sadece ekran kartı değil.2 gün sonra kasa şişip çatlarsa, ölü pikseller havada uçuşursa görürüm bunları söyleyenleri. elbette fiyat indirimine gitmeliler.furya başladı ve özellik açısından rakipsiz oldukları için sömürmek istiorlar. ama elbette diğer firmaların abd ve ab uygulamaları türkiye'yede ulaşacak elbet bir gün ve monster bu tahttan da inecek. bunları yazdım ama şunu da belirteyim bende monster almayı düşünüyordum.ama fiyat/performan açısından belki seviyeleri aynı ama diğer firmalar bu kadar fiyat kırdı daha ne yapsınlar dedi herkes bana. bu saçma görüşede katılmıyorum. sony bile fiyat kırıyorsa monster haydi haydi kırar. *benima rkım mp3 çalar aldı sony.aradan 1.5 yıl geçti ama hala aynı fiyat mp3 çalar.yenilerden bile pahalı.sony bu.umarım anlamışsınızdır niye dipnot yazdığımı.
İlk başta belirtmek isterimki bu "flame war" u başlatmak için sony örneği vermemiştim.Sadece durumu gözler önüne sermek için vermiştim.Benim mesajımda zaten monsterın aynı fiyattaki sonyden daha kuvvetli bir bilgisayar olduğu belirtiliyordu.Fakat SONY'nin özelliklerinin de NE KADAR SUPER olduğu reklam olmasın amacıyla es geçilmişti.Arkadaş laf etmiş özelliklere bilip bilmeden o özellikler gayet iyi.Ben senin gibi oyun oynama açısından değil birde OGRE3D ile OYUN GELİŞTİRME açısından bakarım.Öbür taraftan tabi cpu'su nun CACHE BELLEĞİ 2Mb OLMASINA RAĞMEN yinede bir SMP SMT symettirc multiprocessign ,symettric multithreading özelliğine sahip bir cpu(ben cpunun mimarisini de dikkate alırım sen sadece sayılardan bahstemişsin:):) ).Yani cpu'da monsterın 7300 'den kötü olsa bile gayet iyi bir işlemci.Neyse Arkadaşımız bunu "flame war" a çevirmek istemiş.Biz katılmayalım... SONY ve MONSTER marka karşılaştırması konusu ise zaten malumunuz arkadaşlar.sony bu bilgisayarı normalde 2000 - 2500 euro ya filan satar yani 4500 YTL üstü fiyatlar ister böyle kaliteli bir laptopa.Ama o bile pazardaki rekabet yüzünden böyle indirimler yaparken,monster bariz bir şekilde "BEN ALIENWARE piyasasında yerimi edindim indirim yapmam" diyemez.Çünkü henüz bunu demesi için erken .hatta sony gibi bir firma bile şu an bunu demiyorsa belki hiçbir zaman dememeli monster. SONY markasına gelince ,benim gibi özellikle profosyonel iş hayatında kullanıcak insanlar bir banka veya başka bir müşterisine ürettiği yazılımın demosunu yaparken laptoplarının markasının SONY olması tabiyki çok daha "havalı" çok daha prestijlidir...Bunu tartışmaya gerek yok.Ama bide ülkemiz bi marka çıkarıyorsa bunun kıymetini bilme kısmı var.Yani gönül isterki monster'da birgün en azından dizüstü konusunda böyle bi duruma gelsin tüm türkiye bilsin "BİLİNMEYEN MARKA " gözüyle bakılmasın. Sonuçta benim açımdan ,ben hala SONY 'i almış değilim.Ve T3 leri bekliyorum...Bakalım ,bence T3 ler le birlikte fokusa indirim gelicek.
Saygılar
Not : Lütfen "flamewar başlatmıyalım" Bu arada sony'nin kasası SLİM İNCECİK hakketen insanın eli böyle bir kasaya değmek istiyor.gerçekten aksesuar.Monsterın yeni gelen kasası acaba nasıl olucak..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonymontana1982 -- 9 Temmuz 2007; 12:34:52 >
Arkadaşlar Monster diğer markalara göre üstün donanımları uygun fiyata sunuyor.Kalitesine gelince tartışılr tabi.Sony gerçekten Teknoloji pazarında her konuda yer etmiş durumda.Ayrıca HP,Dell,Acer,Toshiba tanınmış ve piyasada yer etmiş markalar Monster gibi tanınmamış markalara karşı kendilerini çeldiriyor...
Sony sony.. Sony'i de gördük. Alet ince iyi ama aşırı ısınıyor, Vista Business 5 dakikada anca açıyor, ekranda hayvan gibi backlighting (öyle böyle değil)... Fiyat 3000YTL. Kendine satın alan bir arkadaşımda inceledim(ufak tip notebooklardandır). Şekline diyeceğim yok ama performans sıfır gibi. Ayrıca kasası da sağlam değil. (bahsettiğim arkadaşta yine sony notebook vardı, 30cm'den düşürdük kasanın yanı paramparça oldu. sonra onu çaldırdı, yenilensin diye bunu aldı)
açıkcası sony ye karşıyım. benim fotoğraf makinem vardı. düştü lensi kırıldı 290 ytl ye aldığım makinanın lensi için 220 ytl istediler. ben yurtdışından almıştım uluslararası garanti sony de yok dediler. belki laptopda vardır onu bilemem. ama teknik servisden bence adamlar asıl karı yapıyorlar. bu arada benim dvd yazma sorunum vardı az once İlhan Bey bana mail attı ve bende teknik servisden Ahmet Bey le goruştum . sorunuma yardımcı olacaklarını soylediler. yardımcı olacaklarına da inanıyorum. bu arada ben de yıldız inş . mezunuyum . arkadaşım sana hiçbirşeyi hoşuna gitmiyorsa bile sırf teknik servisinden dolayı bile monster almanı tavsiye ederim. İlhan Bey ve Ahmet Bey'e de teşekkür ederim yardımlarından dolayı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musssa -- 9 Temmuz 2007; 17:21:12 >
sonynin uygun fiyatlı modelleri ancak aksesuar olabilir arkadaşım haklısın . çünkü bir " esas cihaza" yakışır özellikleri yok . ancak bir aksesuara yakışır özellikleri var . esas cihaz gücüyle önplana çıkar , aksesuarlar kullanılabilirliğiyle . bir de tonymontana1982 arkadaşım , biraz daha Türkçe lütfen .
sony nin dünya da çok iyi bir yer edinmiş olması çok çok kaliteli dizüstü bilgisayarlar yapmasından değil ,elektroniğin hemen her alanında ürün yapıyor olmasından . yani adını bilgisayarda duymayan , kulaklıkta duyar , kulaklıkta duymayan telefonda duyar . unutmayalım ki günümüz piyasasında lüks diye bir kavram var . o yüzden ihtiyaçlarımızı belirleyip ona göre ürünümüzü seçmemiz bizi şuursuz tüketici ülke sıfatından biraz olsun kurtarabilir . ben bir öğreniyim ve bilgisayarımdan performans istiyorum . onun dışında "yeterince " sağlam olsun yeter . çok çok sağlam olmasına gerek yok , duvarlara vurmuyorum . benim de daha lise 2 deyken sonyericsson p910 marka bir dokunmatik ekranlı telefonum vardı ve herkese hava atıyordum , bir gün o telefonda sadece mp3 dinlediğimi farkettim . sonra da onu satıp ihtiyacımı karşılayacak bir telefon aldım . bırakın sonyleri iş adamları alsın , çünkü sony aldığınız zaman onu belediye otobüslerinde değil bmw lerde taşımak lazım , madem dediğiniz gibi sony almak bir prestij meselesi . bizim derdimiz bilgisayar , prestij değil .
Lütfen..Lütfen bu ALEV SAVAŞI'nı (flame war'ı daha iyi çeviremedim:) ) bir yana bırakalım.Aman konu başka yere sapmamış olsun.Ben iş hayatında da laptopımı kullanıcağım.Ama yinede T3 serisini bekliyorum.Bakalım gelince fiyat/performans bakımından karşılaştırmamı yaparım.BMV konusuna gelince :) o bambaşka bişey tabi:) Keşke olsada monster da taşısak... Tamam bu konu rica ediyorum daha uzatmayalım.Bence yetkililer mesajı aldı.Sonuçta onlarında bir pazar stratejisi vardır.Bu T3 ler ne zaman geliyor .Gelsin de bi görelim ,ona göre kararımızı verelim .Ben şahsen maksimum 10 gün daha bekliyiceğim... İlgilenen ve fikir beyan eden herkese teşekkürler;
arkadaşlar benim de kafam karıştı bi hafta önce monster almayı düşünüyordum şimdi biraz inceleme yaptığımda monsterin çok da ucuz olmadığını anlıyom.(ki daha önce de MONSTER T73S96S2 Notebook ile ACER Aspire AS5920G tartışmasında da gördügünüz gibi) açıkcası monster indirim yapmasını bekleyecem daha doğrusu fl90 modellerini bekleyecem uygun bi fiyatla gelmezse tabi ki acer alacam bu arada bahsettigimi acer modeli
arkadaşlar bende şimdi ankaradaki monster satan firmaya gittim ve sadece o değil diğer firmalarıda gezdim fiyatlar birbirine çok yakın diğer markalarla..Üstelik ben bir monster hayranıyım hatta çoğu arkadaşımada bu laptopu aldırdım ama açıkçası suan ben tereddüte düştüm fiyatlar dolayısıyla:(( 10 gün daha bekliycem inşallah ilgililer gerekli indirimi ve kasa değişikliğini biran önce yaparda müşteri kaybetmezler... Unutulmamalıdır ki çoğu insan bizlerden görerek test ederek bu cihazlara merak salıpta araştırmaya kalkıyor ben yine efsane (Fiyat ve Performans bakımından yıldız olan) MONSTERI istiyorum!!!... Mutlaka birşeyler yapılmalı
Arkadaşlar forumdaki bu konuyu uzun süredir takip ediyorum, tüm mesajları okudum baştan aşağı. Son mesajlara bir yorum getirmek istiyorum. Monster (dağıtıcı FokusShop) CHIP ve PCNET dergilerine verdiği reklamlar, bu ve birkaç donanım tavsiye forumları aracılığıyla hedeflediği reklama ulaşıp ürünlerini tanıtmıştır ( Türkiye genelindeki şubelerinden anlaşılıyor). Monster pazar daki yerini almayı başarmıştır. Bana biraz yetkililer artık doydu gibi geliyor. Yine mesajlardan anlaşıldığı üzere TEKNİK DESTEK hizmetindeki gerileme, Fiyat indirimine gidilmemesi gibi sebeplerle kullanıcılarını üzmeye başlamıştır.Bırakın yeni kullanıcıların tercih edip Monster markasının Türkiye çapında tanınması, aksine gerilemeye başlamıştır. Dileğimiz fima yetkililerinin yapıcı eleştirileri dikkate alması.
Tavsiyelerim üzerine monster alan arkadaşlarım oldu (bi mana da evangelistlik yaptım )
Bilgisayar alacak arkadaşlara tavsiyem bizzat gidip dokunsunlar ve hertürlü garanti koşulunu konuşsunlar, hatta tüketici haklarından teknik destek ile ilgili bölümü yanınıza alın gidin ordan soru sorun ne kadar bilgililer ? bakalım cevap verebiliyorlar mı ? (Yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermemek için ! )
Bir de forum içerisindeki kullanıcılardan şirket bünyesinde çalışan olabilir, (normaldir) değerlendirirken objektifliğin sağlanabilmesi açısından dikkate alınmalıdır. Ben kesinlikle ihtimal vermiyorumki SONY, DELL, TOSHIBA gelip buradan markaya yönelik kötüleme yapacak. O yüzden negatif yorumlar ve sorun yaşayanlar için ne gibi çözümler bulunmuş ? sizin için çok önemli !
Lütfen..Lütfen bu ALEV SAVAŞI'nı (flame war'ı daha iyi çeviremedim:) ) bir yana bırakalım
+1
bu arada t3 serisi ile ilgili bilgisi olan varsa paylaşabilirmi? sadece rivayetler mi var yoksa link falan varmı?varsa paylaşırmısınız?
T3 serisi derken neyi kastediyorsunuz tam anlamadım ama yeni çıkacak kasalarla ilgili forumun geçmiş sayfalarında İlhan bey kısmen acıklama yapmıştı. Ordan hatırladığım kadarıyla temmuz ayında compal ın FL90 ve asus un S37S kasalarını kullanan modeller çıkacakmış. bu isimlerle aratırsanız ürünlerin genel özellikleri ve resimlerine ulaşabilirsiniz. yabacı sitelerin bazıları bir süredir satıryorlar diye biliyorum.
arkadaşlar benim de kafam karıştı bi hafta önce monster almayı düşünüyordum şimdi biraz inceleme yaptığımda monsterin çok da ucuz olmadığını anlıyom.(ki daha önce de MONSTER T73S96S2 Notebook ile ACER Aspire AS5920G tartışmasında da gördügünüz gibi) açıkcası monster indirim yapmasını bekleyecem daha doğrusu fl90 modellerini bekleyecem uygun bi fiyatla gelmezse tabi ki acer alacam bu arada bahsettigimi acer modeli
Arkadaslar bende bir monster marka notebook siparis ettim , xp kurmayı dusunuyorum en son modellerden santa rosa lı.Bunlar için en son suruculeri indirebileceği site var mı ?
Arkadaslar bende bir monster marka notebook siparis ettim , xp kurmayı dusunuyorum en son modellerden santa rosa lı.Bunlar için en son suruculeri indirebileceği site var mı ?
Arkadaşlar ben de monster santa rosa serisinden aldım. Çok memnunum ancak şu an bir sorunum var. Ubuntu ve pardus u kurmaya çalışsam da tam olarak başarıya ulaşamadım. Acaba monster'a linux kuarbilen bir arkadaş var mı? Zannımca sorun ekran kartından kaynaklanıyor(Tabii yazılımsal olarak) Zaten sitede de ekran kartı ile ilgili Pardus'ta sorun çıkabileceği yazıyor. Ancak linux kuran bir arkadaş bana yardım edebilirse çok sevinirim.
Açıkça söylemek gerekirse XP den yeterince nefret ettim o sebeple Linux a geçme zamanı geldi diye düşünüyorum. Ayrıca Windows Linux yeterinden fazla taklit etmeye başladı.
sonynin uygun fiyatlı modelleri ancak aksesuar olabilir arkadaşım haklısın . çünkü bir " esas cihaza" yakışır özellikleri yok . ancak bir aksesuara yakışır özellikleri var . esas cihaz gücüyle önplana çıkar , aksesuarlar kullanılabilirliğiyle . bir de tonymontana1982 arkadaşım , biraz daha Türkçe lütfen .
sony nin dünya da çok iyi bir yer edinmiş olması çok çok kaliteli dizüstü bilgisayarlar yapmasından değil ,elektroniğin hemen her alanında ürün yapıyor olmasından . yani adını bilgisayarda duymayan , kulaklıkta duyar , kulaklıkta duymayan telefonda duyar . unutmayalım ki günümüz piyasasında lüks diye bir kavram var . o yüzden ihtiyaçlarımızı belirleyip ona göre ürünümüzü seçmemiz bizi şuursuz tüketici ülke sıfatından biraz olsun kurtarabilir . ben bir öğreniyim ve bilgisayarımdan performans istiyorum . onun dışında "yeterince " sağlam olsun yeter . çok çok sağlam olmasına gerek yok , duvarlara vurmuyorum . benim de daha lise 2 deyken sonyericsson p910 marka bir dokunmatik ekranlı telefonum vardı ve herkese hava atıyordum , bir gün o telefonda sadece mp3 dinlediğimi farkettim . sonra da onu satıp ihtiyacımı karşılayacak bir telefon aldım . bırakın sonyleri iş adamları alsın , çünkü sony aldığınız zaman onu belediye otobüslerinde değil bmw lerde taşımak lazım , madem dediğiniz gibi sony almak bir prestij meselesi . bizim derdimiz bilgisayar , prestij değil .
walla bmw deıl ferrarım olsa yıne de monster tasırım onun ıcınde :P
saka bı yana arkadasa katılıorum performans we fıyat konusunda monster kesınlıkle ondeydı...hala ufak bı mıktar onde oldugunu dusunuorum...bu ufak ayrıntılarda gızlı belkı ama...7200 rpm hdd gıbı hedıye werılen canta gıbı canta ne ya demeyın(bana gelen hel80 serısı ıle gelen canta cok cok cok guzel bı cataydı)we o canta EN AZ 100 ytl eder...bı nokta daha war mesela ramları 800mhz almak gıbı...ufak bı farkla hemde...ben sole solıyım benım makınada 2gb ıcın 30$ aldılar...15x2...ama dıger markalarda modeller sabıt ve ramlar 667se ole almak zorundasın degısteremıorsun bu da degıstırmeye kalksan 150$a patlıcagı anlamına gelır...Emınım kı monster yıne farkını acıkca ortaya koyacaktır su anda sadece ayrıntılarda gızlıde olsa...Unutulmaması gereken bısıyde ithalat kaynaklı...yanı nassı esnafa abı 20 ye alıyım dersın adam bana gelısı 20 kardes yapma der onun gıbı yanı fokusa bu makınalar 2000e patlıosa 2000den satmasını beklemek ayıp olur... muhım olan ıhtıyacın olanı almak...8400 ekran yeten bı ınsanın gereksız yere 200$ werıp 8600 almasının anlamı yok...
P4 3.0,2x256mb ddr400, 80gb samsung hdd, gforce fx5200... Creative Zen Vision M 30 gb siyah...(İzmir içi elden satılık) Monster T72Hel802== C2D T7200 2ghz, Hi-Level 2x1gb 800mhz, 160gb hdd, GF 7600 vga... Logitech G9... You Can CaNoN..Mp 520. Airties RT 211...Codegen 2.5' 320gb external hdd...
Ses kartı , lan , chipset vs icin burası yeterli mi ?
"Mobile Intel® 965 Express Chipset" sürücülerini bulabileceğin daha uygun bir site olacağını sanmıyorum. Yukarıdaki linki sık sık kontrol edersen yeni çıkan sürücüleri de edinebilirsin. Aradığın diğer sürücüleri ise aşağıdaki linkteki açılır listelerden "notebook - Z96 - Z96S" yolunu takip ederek bulabilirsin.
NOT : FOKUSShop firmasının sattığı her ürünün sürücülerini kendi sitesinde barındırmaması büyük bir eksikliktir. Umarım bu durumu düzeltirler ve müşterilerini internette sürücü arama eziyetinden kurtarırlar...
focus bilgisayar para kazandıkça tok satıcı olmaya başladı,monster fiyatları günden güne yükseliyor,eskiden fiyat performanslı en iyi laptoplar monsterlardı ancak şu anda öyle gözükmüyor
şu sıralar kafamda bikaç fikir oluştu... nasılsa FL90lar gelmedi, gelmiyor... S96S yerine alternatifler:
Alternatif 1: Casper'dan 8400GS ekran kartlı santarosa aleti alıp(1250$+kdv), yanına oyun için bi nintendo wii almak(neden wii? küçük, taşınabilir, hafif)... böylece laptop belirli miktarda oyun çalıştırabilen ve benim mesleğimle ilgili simülasyonları hızlı yapabilen bişi olur... yeni oyunları oynamak istersem de bir wii sahibi olarak oyunu hareketle kumanda ederim...
Alternatif 2: Oyun oynamaktan tamamen vazgeçebilir isem, intel X3100 ekran kartına sahip santarosa işlemcili 12.1'' MSI PR200(1400$+kdv civarı) alet dizayn olarak ödüllü... inanılmaz derecede şık ve ufak... ve üzerindeki 8cell pil sayesinde pil ömrü de uzun... tam bir mobilite canavarı... ardından daha da para biriktirip wii de alırsam çok süper olur
sonuç olarak, belli bir yaş ve iş hayatıyla birlikte iş için bilgisayar, oyun için konsola yönelmeyi düşünüyorum... çıkıp da konsol oyunları şu kadar, bu kadar demeyin... pc gibi onlar da zamanla ucuzluyor(özellikle yurtdışında, girin ebay'e ordan alın)... birisi güzel ekran kartı olan taşınabilir bir alete yönlendirirse beni o da olabilir... en azından bildiğiniz 12.1'' santarosa olup da intel ekran kartı olmayan alet var mı?
arkadaslar sanırım fokus bilgisayar bir indirim yapabilecek olsaydı şimdiye kadar yapardı. neden rekabette onde olmayı istemiş olmasınki . hem de en iddaalı olduğu fiyat/perfırmans konusunda müşterilerini neden zorda bıraksın ki. yani ben kendimi İlhan Bey in yerine koyduğumda aklıma pekde mantıklı bir şey gelmiyor fiyatları yüksek tutmak konusunda. hem monster bence monster daha adını diğer firmalar kadar duyuramadı . bu yüzden de fiyat / performance konusunda hala iddaalı olmak zorunda ve bence ellerinden geldiği kadar da oluyorlar. zorlamanın alemi yok . indirim olduğunda zaten 15 gün içinde alanlara yansıttıklarına daha önce İlhan Bey soylemişti. o yüzden 10 gün bekleyeceğinize gidin bugun alın 15 gün boyunca bekleyin indirim olmazsa gider fokusa dersiniz ben bunu bütçeme uymadığımdan yada evimin duvar rengine uymadığından ( ilhan bey in kendi verdiği bir geçerli gerekçe ) iade etmek istiyorum deyin ve kurtulun.
Su parmak izini nasil calistiracaz ayarlari vs nasil yapiliyor herhnagi bir program yuklemek sartmi sadece windows acildiginda ve monutor kapandiginda sorsun birde standby durumunda ve tek kisi icin lazim.
evet arkadaslarla aynı düdünceyi paylasıyorum ilhan bey sizden de artık monster kampanyası beklıyoruzzzz .... EGER YAPARSANIZ BENDE 1 TANE MONSTER SAHIBI OLMAK ISTIYORUM...... EN AZINDN O PESINDEKI 5 İ % 10 YAPIN
Şu FL90 (8600GT) modellerine güzel bir fiyat verseler de hevesimiz kursağımızda kalmasa. Seçimlerden önce bu modellere verilecek fiyatlara göre notebook almayı düşünüyorum.Umarım beklediğime değer.
Tam hatırlamıyorum bir arkadaş bu linki vermiş :http://www.boltaksit.com/asp/show_stock.asp?product=LX-AGS0X-142&view=2
Şimdi bence monster hala bir adım onde.Fiyatlarının diger makinelerle nerdeyse aynı olması beni bir monster almaktan alı koymaz veya beklememe sebep olmaz.Neden derseniz.Öncelikle , malesef ben biraz pimpirikli bir insanım ve en ufak ayrıntının dahi mukemmel olmasını isterim.Şimdi vermiş oldugunuz bu adreste yazdıgına gore acer 5920 8600M GT ekran kartına sahip olmasına ragmen 1. - İşlemcisi t7300 , 2. - Harddiski 5400 rpm , 3. - Ve ne alakaysa bellek hızı 533.Üstüne üstlük gigabit ethernet kartı yok ve 1000 desteklemiyor.Monster larda şu anlık GT deilde GS olsada , bu makinayla nerdeyse aynı fiyatada sahip olsa diger parcaları sayesinde hala bnm gözdem.Sonuçta fiyatı hala uygun.Tabiki daha da ucuz olabilir ama çok da abartmamak lazım bence. Teşekkürler . . .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArGoN® -- 10 Temmuz 2007; 17:17:55 >
ben sıkıldım beklemekten, vatana gidip şu casper'ın santarosalarını inceleyip geliym :) bide bulabilirsem msi EX600 ve PR200 kurcalayim... gelince yorum yazarım galiba :)
ACER 5920 modeli şu an Vatan Bilgisayar stoklarında, 7100 - 1.8 GHZ olan modeli 1362,11 USD + KDV. Cardfinans'a 12 taksit yapıyorlar. Fiyat çok iyi, Fokus'un cidden fiyatlarını iyi belirlemesi gerekiyor... (İlhan bey, sizin tavsiyenizle halen beklemedeyiz, bilginize...)
merhaba arkadaslar T72M575U3 modelini inceliyorum bir kac gundur. iş yerimizde tasarım/imalat (CAD/CAM) ve analiz işlerimizde kullanmak istiyoruz. forumda yazılanlar biraz kafamı karıstırdı. boyle bir yatımdan sonra istedğimiz kalite ve performanstan sonra iş yapamassak yazık olur. oncelikle urununu değerlendırımısınız.çalıştığımız proğramlar yi grafik kartı ve yuksek ram istiyor. yada su bahsı gecen T3 serisini mi beklesek. Aynı ozelliklerde 8700 m gt kart ve santa rosa işlemcili bi makına beklesemmı.beklersem ne kadar beklerım. tahmını fiyat ne olur? yorum ve onerılerınızı bekliyorum
merhaba arkadaşlar bir bilgisayar almak istiyorum ama hala kararsızlığım sürüyor monster marka bilgisayarların ekranları asus ların ekranları ile arasında nasıl bir tercih yapmalı yardımcı olursanız sevinirim
Yeni kasalar hoşuma gitti.Aksilik çıkmazsa T73FL904 modelini Temmuz sonları gibi almayı düşünüyorum.Araştırmalarım devam ediyor... T73FL904 veya bu yeni kasa modelleri 5+1 ses sistemini destekler mi acaba? 17" lik modellerde 7.1 Kanal S/PDIF ses çıkışı diye belirtmiş ama FL90 larda öyle bir ibare yok.280 Wattlık sistemi mi kullanamayacaksam niye bu modeli alayım ki
arkadaşlar bugün şu meşhur acer 5920 yi inceleme şansım oldu . Türkiye'de var mı bilmiyorum . şu an ben Avusturya'dayım . ürünün klavyesi hp nin şu meşhur pavilion serisi var ya süslü kasa , onun klavyesiyle aynı tip tuşlara sahip . yani mesafesi çok kısa ve çat diye ses çıkarıyor . tek farkı beyaz olması . bir de erkan çerçevesinin alanı ile tuştakımın olduğu bölgenin alanı birbirine eşittire ya ( laptoğun kapağının kapandığında çıkıntı kalmaması için ) bu modelde öyle değil . ekran , kasa kısmından bariz küçük ve 1-1buçuk cm kadar kızaklar üstünde kayarak sonra da vidalar üstünde dönerek kapanıyor .yani laçka olmaya çok müsait bir kapak . ayrıca 16 ms sn diye kasılan ekran 400:1 parlaklık oranına sahip . şu an s96s monster modelinden ben bu yazıyı yazıyorum o 500:1 parlaklık değerine sahip . benim gördüğüm modelde 2 farklı şeçim vardı ; birinde 200 gb 4200 hdd ve 2 gb 533 lük ram , öbüründe de 160 gb 5400 rpm hdd ve 667 lik 2 gb ram kullanılıyordu . ekran kartı vista altında 512 mb görünüyordu (ürün zaten vista ile geliyor ,en azından burada öyle ) fiyatları ise 1350 euro ile 1450 euroydu . bir de alacak arkadaşların bu ürünün ekran kartının hangi ddr ram tipini kullandığını öğrenmesi lazım . çünkü bütün 8600gs ler ddr3 256 mb ddr3 ram kullanıyor ancak bazı 256 mb 8600gt ler ddr2 ram kullanıyorlar (bunu da birsürü yabancı forumda okudum ) . şahsen ben hala alınacak en iyi bilgisayarı aldığımı düşünüoyrum bu şartlar altında . bir de 8800 ekran kartı olan modelleri bekleyen arkadaşlar için bir bilgi edindim . bütün 8800 ler 128 bit veriyolu ile gelecekmiş . yani oyun bilgisayarı için olanlar öyle olacakmış . sadece bazı aşırı pahalı iş amaçlı üretilen özel bilgisayarlarda 384 bitlik ve 640 mb lık 8800gtx ler olacakmış . bu ürünleri de genelde profesyonel tasarımcılara tavsiye edeceklerini söylediler . (ben bilgisayar mühendisiyim , ya da tasarımcıyım diye atlamayın sözünü ettiklerim oynadığımız oyunları yapan gerçek profesyönel bilgisayar kullanıcıları, muhtemelen o bilgisayarlarda windows bile yüklü olmayacak )
Arkadaşlar Ramin 800Mhz yerine 667Mhz olması performansı ne kadar etkiler?Özellikle Oyunlarda ???
%10 ile %20 arasında performans farkı alırsın ama bu teorıde pratıkte %5 ıle %15 arasına dusebılır...ama arada cok ufak bı fıyat farkı warken ımkanın warsa 800mhz tak...
P4 3.0,2x256mb ddr400, 80gb samsung hdd, gforce fx5200... Creative Zen Vision M 30 gb siyah...(İzmir içi elden satılık) Monster T72Hel802== C2D T7200 2ghz, Hi-Level 2x1gb 800mhz, 160gb hdd, GF 7600 vga... Logitech G9... You Can CaNoN..Mp 520. Airties RT 211...Codegen 2.5' 320gb external hdd...