Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorilerim | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri | Reklam ver
Cevap: MONSTER CANAVARLARI DERNEĞİ

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook / Netbook Diz üstü >> Cevap: MONSTER CANAVARLARI DERNEĞİ Sayfa: <<   < önceki  3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
_Antimason_

11 Mart 2006, 18:10:07  
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: freestyle_

quote:

Orjinalden alıntı: rolanddes

sn. ilhan bey ve arkadaşlar bir sorum var. masaüstünde sağ tuş tıklayınca 3-4 saniye sonra açılabiliyor.. bunun nedeni nedir?

ramin dolu olması bi kaç işlemi aynı anda yapman veya uzun süre açık kalmasından dolayı ısınma...4 saatte bir reset atın dinlensin aletiniz kastırmayın masaüstü gibi

ben 10 15 saat açık bırakıyorum arada pencereyi açıyorum soğuk hava gelsin diye içeri

rolanddes

11 Mart 2006, 18:47:32  

ilginç olan bu durum bilgisayar açıldığında da var. yani daha ram in dolması mümkün değiil. zaten hiç ram i dolduracak gibi kullanmıyorum aleti. uzun süre de açık kalmıyor. hani belki eskiler hatırlar. win 98 de falan masaüstü web içeriğini aktive etmak gibi birşey vardı. bunu yapınca masasüstünde sağ tıklamak ya da refresh yapmak nispeten uzun sürerdi. işte bendeki durum aynı ama bir türlü çözemedim..

quote:

Orjinalden alıntı: freestyle_

quote:

Orjinalden alıntı: rolanddes

sn. ilhan bey ve arkadaşlar bir sorum var. masaüstünde sağ tuş tıklayınca 3-4 saniye sonra açılabiliyor.. bunun nedeni nedir?

ramin dolu olması bi kaç işlemi aynı anda yapman veya uzun süre açık kalmasından dolayı ısınma...4 saatte bir reset atın dinlensin aletiniz kastırmayın masaüstü gibi

ben 10 15 saat açık bırakıyorum arada pencereyi açıyorum soğuk hava gelsin diye içeri

dmnymm

11 Mart 2006, 20:15:22  

Sn. İlhan bey ... Notebook un performansindan ve tasarimindan gayet memnunum.Yalniz bu pil i degistirebilmeniz gibi bir durum söz konusu olur mu diye merak ettim. Pil galiba 9 hücreli oldugu icin o boyuttaymis. Tam olarak bilmiyorum yanlis anlamayin üründen gayet memnunum. Elinize saglik.

wArcRaft 3 i LoVe u!!
dmnymm

11 Mart 2006, 20:18:21  

pcmark 2002 test sonuclari
Hdd score:934
Memory score:12462
CPU score:6750

(Sonoma 2ghz/2048ram/256mb nvidia geforce6600 go/80gb 7200rpm hdd)

wArcRaft 3 i LoVe u!!
dmnymm

11 Mart 2006, 20:21:31  

6284 3dmar03 score um nasil sizce?

1280x960 ta ki sonuc bu

wArcRaft 3 i LoVe u!!
bimekan

12 Mart 2006, 24:08:08  

dmnymn ben hddnin 7200 olduğunu gösteren bi program bulamadım
rolandes bence senin sistem kaynakalrını iyi yiyen bir iki programın var sanıyorum (norton falan)
yalnız bu dediklerin sanki widowstan kaynaklanıyor gibi
görev yöneticisinden bir kontrol et bakalım

SEVGİLER SAYGILAR...
bulentgercek

12 Mart 2006, 24:30:02  

Merhaba Arkadaşlar,

Turkiyede Monster ve SNC olarak gecen Quanta notebookların detayli ozelliklerinin anlatildigi bir web sayfasi buldum oradan inceliyorum. Adresi sizede gonderiyorum.

http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=2692

Benim İlhan Bey'e bir sorum olacak. Burada Quanta'lar donanım olarak bir değişikliğe uğruyormu? Uğruyorsa nelerdir? Ben ürününüzden almaya niyetliyim. Bu konuda detayli bilgi verirseniz sevinirim.

Bunun yanında ben mesleğim gereği XSI Softimage kullanıyorum. Fokus bilgisayara geldiğimde hızlıca bir kurulum yaparak XSI ile sistemi denemem mümkün mü? XSI olmasa bile alacağım notebook'u demo olarak kullanabiliyor muyum?

Saygılarımla.

. Bülent Gerçek ...

LAZ_08

12 Mart 2006, 15:10:13  

Tyrannosaurus ND521N20S1

SONOMA 2.0GHz/533 + 1 GB Dual DDR2/533 + 15.4" WXGA Aktif TFT + 256 MB nVIDIA GeFORCE 6 6600 16x PCI Express bağımsız ekran kartı + 80GB HDD + DVD-RW Dual Layer + 4.1 Card Reader + WI-FI kablosuz ethernet + 10/100/1000 GIGABIT

bu marka güvenilir mi??? acaba bana biraz bilgi verebilirmiisiniz ??

heyyyyy GİDİ KaRaDeNiZ....
rolanddes

12 Mart 2006, 17:51:40  

antivirüs olarak avast kurulu o da her makinamda kullandığım kaynak tüketmeyen hafif bir programdır. diğer. görev yöneticisinde de ağırlık yapan herhangi bir program yok..
quote:

Orjinalden alıntı: bimekan

dmnymn ben hddnin 7200 olduğunu gösteren bi program bulamadım
rolandes bence senin sistem kaynakalrını iyi yiyen bir iki programın var sanıyorum (norton falan)
yalnız bu dediklerin sanki widowstan kaynaklanıyor gibi
görev yöneticisinden bir kontrol et bakalım

_Antimason_

12 Mart 2006, 18:58:25  

@Rolandes
Bu yavaşlık yalnızca sağ tuş tıkladığında mı oluyor.

_Antimason_

12 Mart 2006, 19:14:55  

Sistem ile ilgili bilgileri öğrenmek için linkteki programı yükleyebilirsiniz.Sistem hakkında çok detaylı bilgiler veriyor.Buna, bazı arkadaşların sorduğu sabitdiskin devir hızı da dahil.Bunun için programın içinde Storage Devices kısmından sabitdiskinizi seçmelisiniz.

www.snapfiles.com/get/siw.html

Ayrıca programın "Secret" menüsüne girdiğinizde şaşırabilirsiniz.Çünkü program bilgisayarda yüklü olan programların şifrelerini de veriyor.Benim Outloktaki hesabımın şifresini pat diye verdi . Msn şifrelerinide buluyor. Merak maçlı da olsa internet cafede denedim, daha önce bilgisayardan msne girenlerin şifrelerine ulaştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Antimason_ -- 12 Mart 2006; 19:29:23 >

bimekan

12 Mart 2006, 21:58:28  

sağol
rolendes zor ama format atıp yeniden kurduğunda yaparsa artık donanımdır diyebiliriz...Zor ama ne yapalım...Son çare diye düşün

SEVGİLER SAYGILAR...
bimekan

12 Mart 2006, 22:04:33  

YA BEN O PROGRAMDANDA BAKTIM HALA KAÇ RPM OLDUĞUNU GÖREMEDİM...
YARDIMCI OLAN VAR MI YAW...

BİR TANESİ İLE BENCH YAPTIĞIMDA 5400 LERLE AYNI SONUÇLARI VERDİ...
NE YAPMALI ACABA...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bimekan -- 12 Mart 2006; 22:07:12 >

SEVGİLER SAYGILAR...
_Antimason_

12 Mart 2006, 22:42:48  

Storage Devicese tıkladıktan sonra sağ taraftan hardiskini seçeceksin.Orda "Rotational Speed" kısmında yazar ama bazı hddleri tanımayabilir.Ben bir tanesine rastladım.

amdfanatic

13 Mart 2006, 7:55:51  

bende de datron 1.6 var, kasası adi galiba bunların, boyası birkaç yerde çıkma eylemi içine girdi :)
garantiden yapılabilecek birşey var mı? marka laptoplarda böyle birşey sözkonusu değil galiba, bu laptopun kasası sanki sprey boyayla boyanmış gibi.....

speedcoom

13 Mart 2006, 16:47:37  

Merhabalar. Monsterin genel dagiticisi fokus bilgisayari aradim.
(satis bolumunu) Monster nd521n20s1 pcden 2 tane almak istedigimi ama
fokus bilgisayarin internet sitesinde bu urunun pahali oldugunu hepsiburada
alisveris sitesinde daha ucuza satildigini, genel dagiticisi olarak fiyatta indirim
yapabilirmisiniz diye sordugumda bana alayli bir sekilde "git o zaman oradan al"
demesi beni, fokus bilgisayarin musterilerine tavrini gormemi sagladi. Yani diyebilirdi
efendim bizim firmamizin fiyatlari bellidir onun disinda bir fiyata veremeyiz diyebilirdi.
Neyse onemli degil bizde gideriz hepsiburada alisveris sitesinden aliriz.

Fokus bilgisayarin yetkililerine sesleniyorum
insallah gorurler de bu tur olaylarin yasanmasina izin
vermezler. Yoksa benim gibi bircok insan baska sitelere yonelirler.

ilhan@fokusshop.com

13 Mart 2006, 17:29:19  

Sn.speedcoom;

Merhaba. Öncelikle böyle bir mesaj yazmış olmanız bizi oldukça üzdü ve şaşırttı. Daha önce forumda da yazdım bu tip farklar oluşmasın diye biz Merkez Bankası Efektif Satış Kurunu baz alıyoruz satışlarımızda. Hatta gelen bu tip taleplerde direkt olarak hepsiburada.com' da yayınlanan fiyattan işlem yapıyoruz tüm müşterilerimize. Bahsettiğiniz türde bir şey söylememiz, alaylı bir ifade kullanmamız yada saygısızlık etmemiz mümkün değil. Ayrıca bizi arayan ve ürünü bizden almak isteyen tüm müşterilerimize biz mutlaka yardımcı olmaya çalışıyoruz. Forumda yer alan ve bizimle temas etmiş arkadaşlarımız çok iyi biliyorlar bu konudaki tavrımızı. Size git o zaman oradan al !!!! gibi saygısız bir ifadeyi niçin kullanalım ?

Biz sizlerden gelen önerileri değerlendirip taksit sayımızı arttırdık, indirim uygulamıyorduk uygulamaya başladık, kur konusunda düzenleme yaptık vs.vs. Bütün bunları yapmışken birdenbire niçin böyle bir yaklaşımla yaptıklarımızın tümünü baltalayalım !!! Sizin bu mesajınızı okuduğumda satış departmanımızdaki tüm arkadaşlarımla tek tek konuştum. Böyle bir durum olması kesinlikle ama kesinlikle mümkün değil. Sadece bizim taksit uygulayamadığımız kredi kartlarında yada taksit sayısı anlamında beklentileri karşılayamadığımız noktalarda biz müşterilerimizi hepsiburada' ya yönlendiriyoruz. Daha uzun taksit, farklı bir kredi kartına taksit vb... Bunun dışında elimizden geldiğince biz aynı şartlarla sizlere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ayrıca yönlendirme yaparken nazik, kibar bir üslup kullanmaya özen gösterir tüma arkadaşlarımız.

Bu konudaki tavrımız tüm şirket personelimiz tarafından benimsenmiş ve keyifle, güleryüzle uygulanan ortak bir tarzdır. Asla müşterilerimize saygısızlık etmeyiz yada alaycı bir ifade kullanmayız. Yazdıklarınızın firmamıza karşı önyargılı bir yaklaşım içerdiğini düşünüyorum açıkcası.

Yinede bütün yukarıda yazdıklarıma rağmen yazdıklarınızda ısrarlıysanız görüşmeyi yaptığınız arkadaşımızın ismini lütfen acil olarak bana iletin. Gereken uyarıları yapalım.

Saygılarımla,

İlhan YILMAZ
Genel MÜDÜR

quote:

Orjinalden alıntı: speedcoom

Merhabalar. Monsterin genel dagiticisi fokus bilgisayari aradim.
(satis bolumunu) Monster nd521n20s1 pcden 2 tane almak istedigimi ama
fokus bilgisayarin internet sitesinde bu urunun pahali oldugunu hepsiburada
alisveris sitesinde daha ucuza satildigini, genel dagiticisi olarak fiyatta indirim
yapabilirmisiniz diye sordugumda bana alayli bir sekilde "git o zaman oradan al"
demesi beni, fokus bilgisayarin musterilerine tavrini gormemi sagladi. Yani diyebilirdi
efendim bizim firmamizin fiyatlari bellidir onun disinda bir fiyata veremeyiz diyebilirdi.
Neyse onemli degil bizde gideriz hepsiburada alisveris sitesinden aliriz.

Fokus bilgisayarin yetkililerine sesleniyorum
insallah gorurler de bu tur olaylarin yasanmasina izin
vermezler. Yoksa benim gibi bircok insan baska sitelere yonelirler.

MONSTER Notebook AIRBRUSH uygulaması
http://www.dailymotion.com/video/x92yv1_airbrush-soldier-laptop-1-can-yucel_creation
MONSTER Notebook' ların üzerine uygulanan AIRBRUSH çalışmaları hakkında bilgi almak için airbrushoptic@hotmail.com mail adresinden yada ( 216 ) 450 23 91 no' lu telefonlardan Sn. Can YÜCEL ile görüşebilirsiniz.

Foruma yanıtlamam için bırakmış olduğunuz mesajlara iş yoğunluğum nedeni ile anında yanıt veremeyebiliyorum. Ortalama 1 - 3 gün içinde tüm mesajları okuyarak mutlaka yanıtlamaya çalışıyorum. Cevap yazmakta gecikirsem lütfen info, baris, kadir yada fatih@fokusshop.com adresine bir mail atın yada aynı adreslerden MSN' den arkadaşlarımız ile görüşün.
speedcoom

13 Mart 2006, 23:12:53  

İlhan bey oncelikle ilgilendiginiz icin tesekkur ederim. Ben bugun sizin firmanizla aramda gecen telefon gorusmesini anlattim. Firmanizi tanimiyorum karalamak gibi bir niyetim olmadı olmazda. Zaten ben firma yetkililerinin bu tur davranislara izin vermemeleri icin boyle bir mesaj yazdim.
Iyi calismalar dilerim...

dmnymm

14 Mart 2006, 12:01:51  

ya bimekan bende bulamadim dogrusu.. everestt fln baya detayli ama yok orda..

wArcRaft 3 i LoVe u!!
ilhan@fokusshop.com

14 Mart 2006, 12:57:21  

Sn. bulentgercek;

Almak istediğiniz herhangi bir modelin üzerinde istediğiniz programları kurabilir, test edebilir ve demo olarak istediğiniz kadar kulllanabilirsiniz. Bu zaten bizim standart uygulamalarımızdan biri.

MONSTER Tyrannosaurus serisi yeni modellerimizde Quanta firmasının ürünlerini kullanmıyoruz. Bir önceki seride Quanta modelleri kullanılmaktaydı. Bu yeni seride de, önceki seride de notebook' lar Türkiye' ye barebone olarak yani üzerinde CPU, RAM, HDD, WİRELESS KART, YAZILIM, OPTİK SÜRÜCÜ olmadan geliyor. Bu bileşenler distrübitörler kanalı ile yurtiçi yada yurtdışından tedarik ediliyor ve bizim markamız için modelleniyor. Biz ve aslında tüm markalar INTEL, AMD, SEAGATE, SAMSUNG, MICROSOFT, KINGSTON vb. üretici firmalar yada onların temsilcileri ile direkt bir iletişim içerisinde olarak kullanıcıların beklentilerine en iyi biçimde cevap verebilmeye çalışıyoruz.

Yakın bir zaman diliminde ( ort. 6 - 18 ay ) notebook tercihlerinizi çok daha esnek olarak modelleyebileceğiniz ciddi değişimlerin kademeli olarak yaygınlaşmaya başlayacağını şimdiden söyleyebilirim.

Saygılarımla,

İlhan YILMAZ

quote:

Orjinalden alıntı: bulentgercek

Merhaba Arkadaşlar,

Turkiyede Monster ve SNC olarak gecen Quanta notebookların detayli ozelliklerinin anlatildigi bir web sayfasi buldum oradan inceliyorum. Adresi sizede gonderiyorum.

http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=2692

Benim İlhan Bey'e bir sorum olacak. Burada Quanta'lar donanım olarak bir değişikliğe uğruyormu? Uğruyorsa nelerdir? Ben ürününüzden almaya niyetliyim. Bu konuda detayli bilgi verirseniz sevinirim.

Bunun yanında ben mesleğim gereği XSI Softimage kullanıyorum. Fokus bilgisayara geldiğimde hızlıca bir kurulum yaparak XSI ile sistemi denemem mümkün mü? XSI olmasa bile alacağım notebook'u demo olarak kullanabiliyor muyum?

Saygılarımla.

. Bülent Gerçek ...

http://www.dailymotion.com/video/x92yv1_airbrush-soldier-laptop-1-can-yucel_creation
MONSTER Notebook' ların üzerine uygulanan AIRBRUSH çalışmaları hakkında bilgi almak için airbrushoptic@hotmail.com mail adresinden yada ( 216 ) 450 23 91 no' lu telefonlardan Sn. Can YÜCEL ile görüşebilirsiniz.

Foruma yanıtlamam için bırakmış olduğunuz mesajlara iş yoğunluğum nedeni ile anında yanıt veremeyebiliyorum. Ortalama 1 - 3 gün içinde tüm mesajları okuyarak mutlaka yanıtlamaya çalışıyorum. Cevap yazmakta gecikirsem lütfen info, baris, kadir yada fatih@fokusshop.com adresine bir mail atın yada aynı adreslerden MSN' den arkadaşlarımız ile görüşün.
ilhan@fokusshop.com

14 Mart 2006, 1:07:58  

Sn. speedcoom;

Rica ederim. Bu tip bir duruma mesajımda da belirttiğim gibi asla izin vermeyiz, veremeyiz. Arkadaşlarımızla bu konuyu konuştuk. Böyle bir konuşma yapmadıklarını ısrarla söyledi hepsi. Ama anlık bir dalgınlık, yoğun bir telefon trafiği vb... bir durumda karşılıklı olarak yanlış anlaşılma olmuş olabilir.
Yinede bir biçimde bir ses tonu ile yada söylenilen bir cümle ile arkadaşlarımızdan biri mesajınızda yazdığınız gibi sizi rahatsız edecek bir ifade kullandıysa Özür Dileriz. Kusura bakmayın Lütfen...

Biz mesajlarınızı, önerilerinizi ve yorumlarınızı dikkate alarak oluşabilecek tüm sorunlara önceden engel olmaya çalışıyoruz. Eleştrileriniz için teşekkürler...

Saygılarımla,

İlhan YILMAZ

quote:

Orjinalden alıntı: speedcoom

İlhan bey oncelikle ilgilendiginiz icin tesekkur ederim. Ben bugun sizin firmanizla aramda gecen telefon gorusmesini anlattim. Firmanizi tanimiyorum karalamak gibi bir niyetim olmadı olmazda. Zaten ben firma yetkililerinin bu tur davranislara izin vermemeleri icin boyle bir mesaj yazdim.
Iyi calismalar dilerim...

SMDX

14 Mart 2006, 15:58:34  

Ya O monster ın yeni modelleri ne öle ya oldum resmen!!! Fiyatı görmeden bir of çektim acele ettik aldık dedim ama 92 model şahin fiyatını görünce ohh dedim. Ya her ne kadar quantaları millet beğenmesede ben son derece memnunum. Benim için performans+fiyat önemlidir diyenler için çok idealdi. Son çıkan monster modellerinin donanımı biraz abartılmış gibi geldi bana ama gerçekten rakibi olmayacak model bunlar. İlk etapta bunları alan çok nadir olur. Çünkü baktım ki forumlarda 2,5 ytl nin üstüne çıkmak istemiyor kimse. Böyle yazanlar için hemen monster ı tavsiye ediyordum. Şu an kullandığım model de en düşük quantalardan ve alırken upgradeler upgradeler kullanırım diye aldım. Halen datron bu modeli peynir ekmek gibi satıyor. Hatta monster o quantalara amd gömecekti ki öf be... Ama quantaların amd desteklisi yok herhalde. Yine de monster Türk markalı bilgisayarların en iyi performans sergileyen ve buna parelel olarak en hesaplı fiyat sunan markadır. Bunu bizzat araştırdım...

http://www.samedsahiner.com/
tt82

14 Mart 2006, 23:33:06  

İlhan bey ekran kartı ile ilgili daha öncede sormuştum ancak örneği yanlış verdim (geforce 7800) benim merak ettiğim 17 inç modellerde kullanılan ekran kartını 15.4 e taktırma ihtimali mi var mı?(ge force 6800)

iphone 2g v3.1
Acer 5630EZ
Renault Megane 1.5 dci 105 bg ama :)
bulentgercek

14 Mart 2006, 23:53:59  

Sayın İlhan Bey,

Sorduğum soruya verdiğiniz cevap tarzınız nedeniyle Monster Notebook alma ihtimalimi yükselttiniz. Detaylı açıklamanız içinde çok teşekkürler.

Bu hafta sonu Fokus Bilgisayara gelip almak istediğim ND570N20S0 modelli notebook'u inceleyeceğim. Firmanızın buradaki yaklaşımı ürünü aldıktan sonrada, çıkabilecek olası problemlerin çözümünde de devam ediyorsa ürününüzü çevremede tavsiye etmekten büyük zevk duyarım.

Saygılarımla,

. Bülent Gerçek ...

bimekan

15 Mart 2006, 14:51:40  

Bana yardım eden yok mu yaw....
Bu harddiskin rpm ini gösterecek program istiyorum....

SEVGİLER SAYGILAR...
ilhan@fokusshop.com

15 Mart 2006, 15:33:17  

Sn. tt82;

256 MB GeFORCE 6800 MXM Ekran kartı maalesef harici olarak elimizde yok. Bu konuda bir kaç ithalatçı firma ile konuşup yurtdışından tedarik edebilirmiyiz, bir araştırma yaptıracağım.

Bilgi alabilirsem forumda detaylarını yazarım. Şu an için dediğim gibi maalesef 15.4" modellerine geforce 6800 kartları takamıyoruz.

Selamlar,

İlhan YILMAZ

quote:

Orjinalden alıntı: tt82

İlhan bey ekran kartı ile ilgili daha öncede sormuştum ancak örneği yanlış verdim (geforce 7800) benim merak ettiğim 17 inç modellerde kullanılan ekran kartını 15.4 e taktırma ihtimali mi var mı?(ge force 6800)

_Antimason_

15 Mart 2006, 17:53:37  

@Bimekan
Linkini verdiğim programı denedin mi?
Benim diskin devir hızını gösterdi.Ama tespit edemediği disklerde oluyor. İstersen bir de Sisoft Sandra programını dene.Aşağıdaki linkten indirebilirsin.

www.yuklem.com/index.php?mode=incele&program=241&PHPSESSID=784487bb8de1a12613283a7275463605

SMDX

15 Mart 2006, 18:21:29  

quote:

Bende şüpelenip rpm sini merak ettim ve en kolayı aygıt yöneticisinden HDD nin modeline bakmak ve google da tırnak içinde arattırmak. Bu yöntem kesin işe yarıyor ve oem parça satan internet şubelerine bağlıyor ve orada HDD nin tüm özellikleri yazıyor. Hardiskin aygıt yöneticisinde TOSHIBA8025GAS yazıyorsa kesin 4200 rpm dir. Çünkü ben 5400 rpm sandığım hardiskim 4200 çıktı...

_Antimason_

15 Mart 2006, 18:46:13  

_Antimason_

15 Mart 2006, 18:54:20  

Monsterlerin 2 seri önceki (128 MB 6600 go) Quanta olanlarının hdd si Toshiba MK8026GAX modeli (linkte) idi.Ancak son iki serisindeki sabitdiskler Seagete 5400 ve 7200 olduğunu duydum.

www3.toshiba.co.jp/storage/english/spec/hdd/mk8026gs.htm

Tabii buna en net cevabı Fokusshop yetkilisi verebilir.

tt82

15 Mart 2006, 19:40:02  

İlginiz için çok teşekkürler İlhan bey.Bu arada dergilerden okuduğum kadarıyla Monster şu anda Türkiye de müşteri memnuniyetine en fazla önem veren marka umarım her zaman kalıcı olur ve herkes gönül rahatlığı ile alışveriş yapar

iphone 2g v3.1
Acer 5630EZ
Renault Megane 1.5 dci 105 bg ama :)
fafulis

16 Mart 2006, 13:31:22  

sayın ilhan bey
monsterın ankarada servisi var mı?
varsa nereler?
teşekkür ederim

YeniCorolla Elegant

Dizel d4d MM/T

fafulis

16 Mart 2006, 13:35:31  

ilhan bey
bir de işlemci olarak ilerde ürünü upgrade edebilir miyiz?

YeniCorolla Elegant

Dizel d4d MM/T

fafulis

16 Mart 2006, 13:42:04  

bu arada hdd'nin hızı henüz netleşmedi herhalde
yalnız 5400 olanların çok ısındığı söyleniyor
yine de şahsen 4200'e tercih ederdim

YeniCorolla Elegant

Dizel d4d MM/T

ilhan@fokusshop.com

16 Mart 2006, 15:48:24  

Sn. _Antimason_

Şu an satışa sunmuş olduğumuz MONSTER Notebook' larda SAMSUNG yada SEAGATE marka 5400 rpm diskler ile SEAGATE marka 7200 rpm diskleri kullanıyoruz.

Quanta KN1 serisi modellerde genelde SAMSUNG 5400 rpm diskler kullanılmaktaydı. Sadece çok kısa bir dönem piyasada hiçbir markada 5400 rpm disk bulunamaması nedeni ile 4200 rpm diskler mecburen kullanıldı. Bu mecburiyetten kaynaklanan ve bizim kesinlikle tercih etmediğimiz bir süreçti. Genel olarak tercihimiz her zaman için minumum 5400 rpm ve 8 MB Cache diskler kullanmak yönündedir. 2. tercihimizde yeni teknoloji ürünlerini ilk olarak ürünlerimizde kullanmak yönündedir. 80 GB 7200 rpm PATA diskler ilk olarak MONSTER Notebook' lar ile satışa sunulmuştur. 100 GB 7200 RPM PATA ve 80 - 100 GB 7200 rpm SATA disk kullanan notebook modellerimiz çok yakın zamanda stoklarımızda olacaktır. Ayrıca 160 GB 5400 RPM SATA disk tedarik etmek konusundaki çalışmalarımızda devam etmektedir.

Saygılarımla,

İlhan YILMAZ

quote:

Orjinalden alıntı: _Antimason_

Monsterlerin 2 seri önceki (128 MB 6600 go) Quanta olanlarının hdd si Toshiba MK8026GAX modeli (linkte) idi.Ancak son iki serisindeki sabitdiskler Seagete 5400 ve 7200 olduğunu duydum.

www3.toshiba.co.jp/storage/english/spec/hdd/mk8026gs.htm

Tabii buna en net cevabı Fokusshop yetkilisi verebilir.

ilhan@fokusshop.com

16 Mart 2006, 16:18:49  

Sn. SMDX;

Siz, diskinizin 4200 rpm olduğunu yazdıkça ben inanın mahçup oluyor ve sıkıntı çekiyorum.

Diskinizin 5400 rpm olan bir modelle değiştirilmesi konusunda daha önce size mesaj yazmıştım, yanlış hatırlamıyorsam. Lütfen servis departmanımızdan Ahmet Bey ile görüşerek ürününüzü bize gönderin. Diskinizi 5400 rpm olan bir disk ile hemen değiştirerek size taahhüt ettiğimiz biçimde gönderelim.

Saygılarımla,

İlhan YILMAZ

quote:

Orjinalden alıntı: SMDX

quote:

Bende şüpelenip rpm sini merak ettim ve en kolayı aygıt yöneticisinden HDD nin modeline bakmak ve google da tırnak içinde arattırmak. Bu yöntem kesin işe yarıyor ve oem parça satan internet şubelerine bağlıyor ve orada HDD nin tüm özellikleri yazıyor. Hardiskin aygıt yöneticisinde TOSHIBA8025GAS yazıyorsa kesin 4200 rpm dir. Çünkü ben 5400 rpm sandığım hardiskim 4200 çıktı...

ilhan@fokusshop.com

16 Mart 2006, 16:45:10  

Sn. fafulis;

MONSTER Notebook modellerinde Intel Pentium M serisi işlemciler kullanılmaktadır. Gelecek günlerde Intel Pentium M 2.13 Ghz işlemci üst sınır olmak üzere ürünü upgrade ederek kullanabilirsiniz. Bu durum garanti konusunda herhangi bir problem yaratmaz.

Ayrıca HDD, RAM, Wireless, Optik Sürücü ve MXM ekran kartı değişikliği yapmakda ürünümüzde mümkündür. Bu ürün gruplarında uyumlu ürünler olması şartı ile istediğiniz değişiklikleri garanti kapsamı dahilinde yapabilirsiniz.

Ankara' da ND521N serisi ürünlerimiz için satış ve servis noktamız Gigatek firmasıdır. Satış sonrası hizmet taleplerinizde Gigatek' le yada bizimle temas ederek çözüm üretebilirsiniz.

Saygılarımla,

İlhan YILMAZ

quote:

Orjinalden alıntı: fafulis

ilhan bey
bir de işlemci olarak ilerde ürünü upgrade edebilir miyiz?

Ham-Solo

16 Mart 2006, 22:44:37  

Merhaba
Herşeyden once Monster tartışmasız müşteri ilişkileri en başarılı notebook markası.
Bunu kimse tartışamaz.
Bugün Kadıköye Notebook Kasalarına bakmaya gittim. İnternetten tek yapamadığımız dokunmak. Gitmişken bu kadar bu kadar duyduğum Monster a da bakak istedim.
İzninizle benim bakış açımdan bu tecrübeyi özetlemek isterim.
Öncelikle Özellikleri ile iştah kabartıcı bir notebook. O kadar gücü gerçekten çoğu desktop bilgisayarda bulamazsınız. Fakat bir iki problem var insan ne kadar tatmin olursa o kadar çok istermiş. Benim gördüğüm yeni kasa monsterda gördüğüm materyalin oldukça dayanıksız olduğu idi. Ekranın arkası parmakla çok bastımadığım halde 2-3mm çökmeyi başardı. açıkcası ne kadar kolay içe çötüğünü görmek beni oldukça şaşırttı. kasayı yakından ilgilendiğimde bir problem daha gördüm fan alt tarafta masaya bakan tarafta yer alıyordu bu kucakta kullanmak isteyenlere bir sorun yaratabilir, masada kullanıldığında ise fanın performansını oldukça düşürür.
Bir başka problem yada olmayan özellik ise bugünlerde bu performanstaki notebooklarda sıkça gördüğümüz bright yada parlak ekranların bu notebooklarda bulunmaması.
Fakat değişik bir özellik olarak kasanın ön tarafında bir switch var. bu on halde iken 6600 go 256mb çalışıyor. Fakat oyun oynamayacak internette gezilecek veya windows arayüzünde çalışılacaksa sswitch off konumunda bütünleşik ekran kartları gibi çalışıyor ve pil ömrünü pozitif şekilde etkliyor.
Açıkcası bugün kü gezimde ne yazık ki Monster almaya karar vermedim onun yerine HP 446EA almaya karar verdim. özelliklere ve fiyata bakınca sebebini anlayabilirsiniz
evilert

17 Mart 2006, 1:31:16  

Herkese slm arkadaşlar.

Bende notebook almak istiyordum yaklaşık bir aydır bunun için araştırma yapıyordum ve monster marka notebookları gordum.Donanım olarak gayet tatmin edici çözümler iceriyor.Yüksek çözünürlüklü ekran benim icin arayıpda bulamadığım bir özellik ( cad programlarını cok kullanıyorum ve küçük ekran inanılmaz derecede rahatsız edici).Bunun üstüne bende izmir aybey bilgisayardan bir adet monster S4 sipariş ettim ama stoklarındaki ram sorunu nedeniyle biraz bekleyeceğim sanırım.Benin değimek istediğin nokta 17" ekranlı dizüstülerde klavye panelinin kasada durusu biraz uyumsuz olmuş.cok arkada ve ortada duruyor yani boşluk cok göze batıyor..Bu nedenle 15" modelinden almaya karar verdim.Bunda sonraki generasyonda 17" lerin kasalarındaki klavye yerleşiminde biraz daha yaygın ve dengeli yerleşimi olan bir kasayla değiştirirlerse kullanıcılar arasında daha pozitif bir yaklaşım olacağı kanısındayım.

SMDX

17 Mart 2006, 16:26:10  

quote:

Orjinalden alıntı: ilhan@fokusshop.com

Sn. SMDX;

Siz, diskinizin 4200 rpm olduğunu yazdıkça ben inanın mahçup oluyor ve sıkıntı çekiyorum.

Diskinizin 5400 rpm olan bir modelle değiştirilmesi konusunda daha önce size mesaj yazmıştım, yanlış hatırlamıyorsam. Lütfen servis departmanımızdan Ahmet Bey ile görüşerek ürününüzü bize gönderin. Diskinizi 5400 rpm olan bir disk ile hemen değiştirerek size taahhüt ettiğimiz biçimde gönderelim.

Saygılarımla,

İlhan YILMAZ

Ya kusura bakmayın İlhan Bey ben de cevap yazmıştım ama o gün forumun mesajları birgün geriye alınmıştı herhalde o yazdığınız cevabı da büyük bir ihtimal ile görmedim. Özür diliyorum ben sadece arkadaşa yardımcı olmak bakımından yazdım onu ve elbette ilgileneceğinizi biliyorum. Zaten bilgilerimi ancak yedekleyecek bir hdd bulup attım ve pazartesi size HDD mi gönderiyorum. İlginiz için çooook teşekkür ediyorum....

evilert

18 Mart 2006, 3:16:59  

tekrar merabalar
benim ilhann beye bir sorum olucak ; 66000 go olan modellerde ekran kartını 6800 go ile değiştirme olanağımız var mı ? var ise bunun fiyat farkı olarak ne ödememiz gerekiyor.Şimdiden teşekkürler.

bulentgercek

19 Mart 2006, 14:19:57  

Merhabalar,

İlhan Bey'e ve herkese tekrar selamlar. Daha once inceleyecegimi soyledigim gibi Fokus Bilgisayar Kadikoy subesine gittim ve MONSTER Tyrannosaurus ND570N20S0 modelini inceledim. Emre Bey benimle ilgilendi. Sağolsunlar bana bir masa ayırdılar ve demo olarak MONSTER Tyrannosaurus ND570N20S0 modelli notebook'u getirdiler. Orada rahatça bakabildim. Arzu ettiğim programlarıda kurdum. Giderken kurduğum programları kaldırdım kendilerine sorun olmasın diye. Öncelikli olarak kendilerine çok teşekkür ederim.

Gelelim görüşlerime Önce cihazın burada yazılan ve en çok şikayet edilen sorunlarına baktım. Monitorler hiçte yabana atılmayacak şekilde parlaklar:) Samsung değilmiş ama bir gün öncesinde SONY VAIO incelemiştim ve görüntü kalitesi olarak pek fark göremedim. Ghosting çok azdı. Her notebook kadardı. Kasasında sağlam olmayan birşey göremedim. Evet hafif bir esneme var ama o kadarlık bir esneme hiçte rahatsız edici değil. Ancak klavye gerçektende çok rahatsız edici derecede içeri göçüyor. Özellikle F tuşlarının bir arkadaşın dediği gibi F3 tuşunun olduğu taraf içeriği baya göçüyor. Sonra programları kurmak istediğimde CD/DVD okuyucu'nun okuyamadigi gördüm. Bazen okudu bazen okumadı. Explorer'da kitlenmeye sebep oldu ve birkaç kez explorer'i sonlandırmak zorunda kaldım. Hatta bir kere makinayı yeniden başlattım. Bunun yanında XP inanilmaz verimsiz çalışıyordu. 15 yıllık bilgisayar deneyimime göre donanımlar arasında bir uyumsuzluk olduğu kanaatine vardım. Tabii ki üzerine kurulu olan XP'de kötü durumda olabilir. Emre Bey hep demo olarak kullanıldığından sistemin artık sorun çıkarabildiğini söyledi. Kendisine bu konuda hak verdim. Ancak yine demo olan makinanın arada bir kontrol edilerek tazelenmesi veya stabilitesinin korunması gerekir. Ayrica bazi bir cd'mi okurkan CD/DVD cihazı öylesine zorlandı ki tüm kasa zangır zangır titremeye başladı.

Sonrasinda cihazdan çıkan sesi ve ses sistemini denemek istediğimde F5 ve F6 tuşlarının ses açıp kapamakta kullanıldığını gördüm. Açmaya çalıştım açılmadı. Ses çıkmıyordu. İşletim sistemindeki ses kontrolden de baktım tamamen ses açıktı ancak ses çıkmıyordu. Emre Bey'e söyledim. Kendiside kurcaladı. Olmadı ve makina 10 dakka geçmemişti ki servise gitti Neyse 10 dakkalık bir bekleyişin ardından makina geri geldi ve Emre Bey teknik uzmanın incelediğini demo makinası olduğu için artık ses kartında donanımsal bir problem olduğunu dile getirdi. Buna da hak verdim. Ama artık bu ciddi bir çizginin aşıldığı andı. Çünkü demo olan makina neden böyle bir durumdaydı? Bu makinadan aldığım izlenimle ben nasıl Monster alabilirdim?

Bir diğer olayda yine driver sorunu olduğu bariz olan bir durumla karşılaştım. Masaüstünde gördüğüm Need For Speed oyununun son versiyonunun demosuna tıkladım. Açıldı 1024x768 idi çözünürlük. Detaylar full açıktı. Ama daha menüdeki hareketlerden ve aracın showcase ekranındaki hareketlerinden FPS (Saniyedeki ekranın çizilme hızı - Frame per second)'nin çok düşük olduğu anlaşılıyordu. Ekran kartı ve işlemci görevini tam yapamıyordu. Donanım uyumsuzluğu çok az bir ihtimal. Dediğim gibi driver sorunu bile bu durumu yaratabilir. Ancak kafamda karşılaştırdığımda aynı oyun benim evimdeki AMD 2500+ ve 256 MB FX5700 bundan daha iyi verim sağlıyordu. (Bende evde demo sürümünü test etmiştim.) Bu arada demo sürümlerinin her zaman verimin düşük olduğu gerçeğinide göz ardı etmeyelim. Yinede demo sürümü olsada demo makinasında iyi verim sağlayan bir oyunun demosu olması daha mantıklıdır diye düşünüyorum.

Gelelim ısınma problemine. Birçok notebook'un aksine fan altta duruyor. Bu da fanın performansını öldürüyor. Dolayısıyla kasanın sağ kısmı yarım saat kullanmama ve oyun oynayıp program çalıştırmamama rağmen çok fazla ısındı. Sadece işletim sisteminde gezindim. Evet oyunu kısa bir süre açtım ama 2 dakka bile açık tutmadım. Buda bir kaç saat sonra kitlenmelere sebep olabilir. Ciddi iş çalışmalarımda bu cihazı kullanamayacağım anlamış oldum.

Sonuç olarak, demo makinası herşeyiyle kötü izlenim verdi. Özellikle cihazın arızalı olması (ses sistemi), işletim sisteminde çok program kurulu olmamasına ve üzerinde Service Pack 2 olmasına rağmen çok kötü performans vermesi oldukça tedirgin edici bir durum. (Bu durum bir arkadaşın "masaüstüne tıklıyorum yavaş açılıyor" dediğini aklıma getirdi. Demek ki aynı olay demo olmayan bir makinada da olabiliyor). Klavye gerçekten ürünü almaktan vazgeçirecek kadar desteksiz duruyor ve her an içeri göçecekmiş hissi yaratıyor. CD/DVD cihazı okuma problemli ve sistemde kitlenmelere sebeb veriyor. Donanım uyumsuzluğuda buna etken olabilir. Sadece DVD cihazı bile sistemi yavaş çalıştırabilir. O nedenle donanım testleri yapılması gerekiyor. Bütün bunların ışığında 3000YTL'den biraz daha fazla para vereceğim MONSTER Tyrannosaurus ND570N20S0 modelinin beni tatmin etmediğine karar verdim. Sağlam bir notebook alıp uzun süre kullanmam lazım diye düşünerek, uzun süredir kafamda olan başka bir notebook cihazı almak üzere, Emre Bey'e ilgisinden dolayı teşekkür ederek Fokus Bilgisayardan ayrıldım.

İlhan Bey, umarım size karşı olan yapıcı eleştirilerimi dikkate alırsınız. Sizin burda kazandırdığınız pozitif satış potansiyeli demo makinayı elime aldığım ve kullanmaya başladığımdan itibaren kafamdan silindi. Ürün üzerinde iyileştirmeler yapabilirseniz zaman içinde daha çok kullanıcıya ulaşabileceğinizi ve iyi kullanıcıların (hassas beklentileri olan) kafasında da yer edecebileceğinizi düşünüyorum. Tabii ki deneyim gerekiyor zamanla olacak birşey.

Müşteri memnuniyeti konusundaki hassasiyetinizi ve başarınızı ürünler konusunda da aynı düzeye getirebilmeniz dileğimle.

Saygılarımla.

. Bülent Gerçek ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulentgercek -- 19 Mart 2006; 14:29:03 >

bimekan

19 Mart 2006, 16:29:11  

Bahsettiğiniz konular bende yok

Yada ben mi görmüyorum anlamadım gitti...

Makine gayet stabil ve dinamik...

SEVGİLER SAYGILAR...
evilert

19 Mart 2006, 17:07:17  

Merbalar 17 mart cuma gününden beri bir adet monster sahibiyim.Karşılaştığım sorunlar ve çözümleri ve ilk izlenimleri sizinle paylaşmaya çalışacağım.

Model Tyrannosaurus ND521N20S4

İlk geldiğinde standart cd ile gelen driver ları kurdum.Temiz winxp ve sp2 yüklü.Sp2 yüklü deği iken most wanted'da ara sıra takılma yapıyordu oyunu kapatmadan windowsa dönüp tekrar oynu actığınızda ise durum düzeliyordu ama sp2 yi kurduktan sınra oyun normal çalışıyor.İlk takıldığım nokta ise ; notebook fişten çıkarıldıktan sonra oyunlarda gerçekleşen yüksek performans kaybıydı bunun için fokusshop müşteri teknik desteği aradım verilen cevap oyunların iyi bir şekilde ancak adaptörle beraber oynandığı idi.Ama ben emin olmak icin biraz daha araştırma yaptım.Notebooku da CPUz ile kontrol ettim fiş takılıyken ortala cpu hızı 2000mhz fişi cıkartığınızda ise pil tassarrufu sağlamak icin çarpan 10 a voltaj ise 0.956 volta düşüyor aynı şekilde ekran kartı da kendini yavaşlatıyor tabiki de hepsi pil tasarrufu icin.Doğal olarak bunun çözümünü aradım.

Öncelikle fişden çekildiği zaman perfonmansda bir düşüş olmasını istemiyosanız bios power bolumunden battery life kısmını deaktif vw high performance yi aktif yapın.Aynı şekilde ekran kartının 77.77 sürümünü indirin ,bu sürümde perfonmasn/pil dengesini ayarlayabileceğiniz forceware eklentisi ile birlikte geliyor.Yalnız direk kurulum malesef olmuyor eski yontemlerle yapmanız gerek.Yani aygıt yöneticisi-->ekran bağdaştırıcısı-->sürücüyü güncelleştir-->ben seceğim--->disketi var--> burada 77.7yi acıp dosyaların olduğu klasörü gösterin orada yaklaşık 6 tane 6600 go var ben en altdakini seçtim.bundan sonra masa üstünde sağ tıkladığınızda nvidia destok display den ilgili sekmede ayarları yaparak fişden çekildiğinde bile tam performanslı olarak oyunları oynayabilirsiniz.

Diğer donanımlara gelince... ekran gercekten güzel masaüstünde 4 yıldır LG 995ftplus kullanan biri olarak dizüstünün ekranı beni gercekten tatmin etti.Kasa kalitesi beklediğimden iyi çıktı.Forumda yazılanlardan etkilenmiş olmalıyım beklentilerim bu yönde cok da yüksek değildi ama kasa bence gayet iyi.Üstüne yapıştırılan stickerlar ve ekranın arkasında monster logosu biraz kotu kalitede ama tabiki onlar değiştirebilir yani kendiniz modifiye edebilirsiniz böylece hem dizüstünüzü biraz kişiselleştirmiş olursunuz :)

Kullanılan dvd writera gelince bendeki philips idi.CD ve dvd okuma hızı tatmin edici çok fazla bekletmiyor.En mennum kaldığım konu ise SESSİZLİK!! notebook gayet sessiz çalışıyor buna gercekten şaşırdım ve etkilendim diyebilirim.

Sonuc olarak gelen notebook su an icin gayet tatmin edici ve verilen parayı sonuna kadar hak ediyor diyebilirim.Yüksek performanslı uygun fiyatlı bir notebook arıyorsanız şimdilik monsterdan başka tercih yok gibi görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evilert -- 19 Mart 2006; 17:22:08 >

gorkem_adakoglu

19 Mart 2006, 17:33:04  

ya arkadaşlar ben laptopu alalı 7 ay oldu 7 aydır sorunusuz kullanıyordum ama son zamanlarda
ısınma barız sekılde arttı klavyenın uzerıne dokunulamayacak kadar arttı oyun oynarken yapıyor üstelik
bimekan

19 Mart 2006, 19:21:08  

ISINMA BENCE ŞU AN PİYASADAKİ BÜTÜN NOTEBOOKLARDA VAR

PERFORMANSIN GETİRDİĞİ DEZAVANTAJLARDAN BİRİSİDE BU

ALTERNATİF ÇÖZÜMLER SUNULUYOR AMA HİÇ BİRİSİ CAZİP GELMİYOR

YAZIN NE YAPARIZ BİLMİYORUM

SEVGİLER SAYGILAR...
bimekan

19 Mart 2006, 19:29:39  

YENİ NOTEBOOK ALAN ARKADAŞLAR HAYIRLI OLSUN

GÜLE GÜLE KULLANSINLAR

BU ARADA HARDDİSKİN 7200 OLDUĞUNU

GOOGLE DAN TARATINCA BULDUM

HİÇ BİR PROGRAM GÖSTERMİYOKEN

SEVGİLER SAYGILAR...
gorkem_adakoglu

19 Mart 2006, 21:05:28  

ama ısınma benım kanımca cok fazla el deyilmeyecek kadar 50 derece nerdeyse bu kadar olurmu hiç

quote:

ISINMA BENCE ŞU AN PİYASADAKİ BÜTÜN NOTEBOOKLARDA VAR

PERFORMANSIN GETİRDİĞİ DEZAVANTAJLARDAN BİRİSİDE BU

ALTERNATİF ÇÖZÜMLER SUNULUYOR AMA HİÇ BİRİSİ CAZİP GELMİYOR

YAZIN NE YAPARIZ BİLMİYORUM

DayLight66

20 Mart 2006, 12:16:30  

Merhabalar,
Ben monster forumunu bastan sona kadar okudum ve bir firma genel müdürünün böyle bir ortam üzerinden müşterileriyle ilgilenmesine hayran kaldım doğrusu. Bu yüzden İlhan beyi gercekten takdir ediyorum. Cok çağdaş bir yaklaşım ve kesinlikle doğru yoldalar.
Türkiye'de böyle firmalar var mı diye sorasım geliyor açıkçası
Ben de ekim 2005de cok düşünmüş ve zor bir karar verip casper almıştım keşke monster alsaydım dedim.
Herkese sorunsuz notebook lar dileğiyle :)

DayLight66

20 Mart 2006, 12:23:04  

Kullanan arkadaşlara bir de sorum olacak. Fan sesi rahatsız edici oluyormu? Normal kullanım sırasında ne kadar sıklıkta çalışıyor?

evilert

20 Mart 2006, 1:49:06  

quote:

Orjinalden alıntı: DayLight66

Kullanan arkadaşlara bir de sorum olacak. Fan sesi rahatsız edici oluyormu? Normal kullanım sırasında ne kadar sıklıkta çalışıyor?

Adaptorle ve 6600 ile kullanırsan normal sıklıkla çalışıyor masaüstü pc ye gore rahatsız edici değil ama adaptoru cıkarırsan çok çok nadir çalışıyor.

SMDX

20 Mart 2006, 9:30:11  

quote:

Ancak kafamda karşılaştırdığımda aynı oyun benim evimdeki AMD 2500+ ve 256 MB FX5700 bundan daha iyi verim sağlıyordu. (Bende evde demo sürümünü test etmiştim.) Bu arada demo sürümlerinin her zaman verimin düşük olduğu gerçeğinide göz ardı etmeyelim. Yinede demo sürümü olsada demo makinasında iyi verim sağlayan bir oyunun demosu olması daha mantıklıdır diye düşünüyorum.

O dediğiniz herhalde masaüstü PC. Ya her ne kadar masaüstüde olsa hiçbir zaman fx5700, 6600 ü GEÇEMEZ.
Çekirdek hızları arasında dağlar kadar fark. Fokus size verdiği demo notebook u iyi seçememişse o ayrı bir durum. Ama sokmadığım test kalmadı ekran kartını. Fx5950 ultrayı da denediğim oldu. Ama bu frame olayı kesin HDD ve RAM dan kaynaklanan bir durum. Dediğiniz olayda demo olarak kullanılan notebook bayağı kötüymüş ama monster kullanıcılarından böyle bir yorum geleceğini hiç sanmıyorum.

Saygılarımla...

ilhan@fokusshop.com

20 Mart 2006, 14:46:08  

Sn. bulentgercek;

Öncelikle kusura bakmayın, anlattıklarınız tabiki oldukça keyifsiz. Demo makinesi ile ilgili problem oluşması bizim hatamız, kesinlikle olmamalıydı. Bu durumun en önemli nedeni ( sizde geldiğinizde görmüşsünüzdür ) mağazamızda ve depo bölümlerinde bir takım düzenlemeler yapıyor olmamız. Geçen tüm hafta boyunca bununla uğraştı arkadaşlarımız ve ister istemez tadilat işlemlerinin getirdiği sıkıntılar oluştu. Bunlardan biride demo makinesinde oluşan anlık bir hatayı bu süreç içinde tespit edememiş olmamız. Gerçekten üzüldüm. Kusura bakmayın lütfen.

Bahsettiğiniz model oldukça yüksek performans ve verimlilikle çalışan yazınızda belirttiğiniz tüm uygulamaları ve bahsettiğiniz oyun ve yüksek performans gerektiren tüm oyunları sorunsuz olarak çalıştıran bir üründür. Demo makinesindeki tabi en önemli sıkıntı, herkesin ortak olarak incelediği, program yüklediği, durmadan açılıp kapanan, sürekli test programları, uygulamalar vb. programların üzerinde çalıştığı bir ürün olduğu için bu üründe nadiren de olsa problem olabiliyor. Biz test ürünlerine ait yazılımları dönem dönem güncelleyerek bu tip yazılım ve donanım sorunlarının olmasını engelliyoruz. Sanıyorum ilk olarak böyle bir talihsizlik sizde yaşandı. Bir daha böyle bir durum olmamasını sağlamak için gerekenleri yapacağımızdan ve eleştrilerinizi dikkate alacağımızdan emin olabilirsiniz.

Saygılarımla,

İlhan YILMAZ

quote:

Merhabalar,

İlhan Bey'e ve herkese tekrar selamlar. Daha once inceleyecegimi soyledigim gibi Fokus Bilgisayar Kadikoy subesine gittim ve MONSTER Tyrannosaurus ND570N20S0 modelini inceledim. Emre Bey benimle ilgilendi. Sağolsunlar bana bir masa ayırdılar ve demo olarak MONSTER Tyrannosaurus ND570N20S0 modelli notebook'u getirdiler. Orada rahatça bakabildim. Arzu ettiğim programlarıda kurdum. Giderken kurduğum programları kaldırdım kendilerine sorun olmasın diye. Öncelikli olarak kendilerine çok teşekkür ederim.

Gelelim görüşlerime Önce cihazın burada yazılan ve en çok şikayet edilen sorunlarına baktım. Monitorler hiçte yabana atılmayacak şekilde parlaklar:) Samsung değilmiş ama bir gün öncesinde SONY VAIO incelemiştim ve görüntü kalitesi olarak pek fark göremedim. Ghosting çok azdı. Her notebook kadardı. Kasasında sağlam olmayan birşey göremedim. Evet hafif bir esneme var ama o kadarlık bir esneme hiçte rahatsız edici değil. Ancak klavye gerçektende çok rahatsız edici derecede içeri göçüyor. Özellikle F tuşlarının bir arkadaşın dediği gibi F3 tuşunun olduğu taraf içeriği baya göçüyor. Sonra programları kurmak istediğimde CD/DVD okuyucu'nun okuyamadigi gördüm. Bazen okudu bazen okumadı. Explorer'da kitlenmeye sebep oldu ve birkaç kez explorer'i sonlandırmak zorunda kaldım. Hatta bir kere makinayı yeniden başlattım. Bunun yanında XP inanilmaz verimsiz çalışıyordu. 15 yıllık bilgisayar deneyimime göre donanımlar arasında bir uyumsuzluk olduğu kanaatine vardım. Tabii ki üzerine kurulu olan XP'de kötü durumda olabilir. Emre Bey hep demo olarak kullanıldığından sistemin artık sorun çıkarabildiğini söyledi. Kendisine bu konuda hak verdim. Ancak yine demo olan makinanın arada bir kontrol edilerek tazelenmesi veya stabilitesinin korunması gerekir. Ayrica bazi bir cd'mi okurkan CD/DVD cihazı öylesine zorlandı ki tüm kasa zangır zangır titremeye başladı.

Sonrasinda cihazdan çıkan sesi ve ses sistemini denemek istediğimde F5 ve F6 tuşlarının ses açıp kapamakta kullanıldığını gördüm. Açmaya çalıştım açılmadı. Ses çıkmıyordu. İşletim sistemindeki ses kontrolden de baktım tamamen ses açıktı ancak ses çıkmıyordu. Emre Bey'e söyledim. Kendiside kurcaladı. Olmadı ve makina 10 dakka geçmemişti ki servise gitti Neyse 10 dakkalık bir bekleyişin ardından makina geri geldi ve Emre Bey teknik uzmanın incelediğini demo makinası olduğu için artık ses kartında donanımsal bir problem olduğunu dile getirdi. Buna da hak verdim. Ama artık bu ciddi bir çizginin aşıldığı andı. Çünkü demo olan makina neden böyle bir durumdaydı? Bu makinadan aldığım izlenimle ben nasıl Monster alabilirdim?

Bir diğer olayda yine driver sorunu olduğu bariz olan bir durumla karşılaştım. Masaüstünde gördüğüm Need For Speed oyununun son versiyonunun demosuna tıkladım. Açıldı 1024x768 idi çözünürlük. Detaylar full açıktı. Ama daha menüdeki hareketlerden ve aracın showcase ekranındaki hareketlerinden FPS (Saniyedeki ekranın çizilme hızı - Frame per second)'nin çok düşük olduğu anlaşılıyordu. Ekran kartı ve işlemci görevini tam yapamıyordu. Donanım uyumsuzluğu çok az bir ihtimal. Dediğim gibi driver sorunu bile bu durumu yaratabilir. Ancak kafamda karşılaştırdığımda aynı oyun benim evimdeki AMD 2500+ ve 256 MB FX5700 bundan daha iyi verim sağlıyordu. (Bende evde demo sürümünü test etmiştim.) Bu arada demo sürümlerinin her zaman verimin düşük olduğu gerçeğinide göz ardı etmeyelim. Yinede demo sürümü olsada demo makinasında iyi verim sağlayan bir oyunun demosu olması daha mantıklıdır diye düşünüyorum.

Gelelim ısınma problemine. Birçok notebook'un aksine fan altta duruyor. Bu da fanın performansını öldürüyor. Dolayısıyla kasanın sağ kısmı yarım saat kullanmama ve oyun oynayıp program çalıştırmamama rağmen çok fazla ısındı. Sadece işletim sisteminde gezindim. Evet oyunu kısa bir süre açtım ama 2 dakka bile açık tutmadım. Buda bir kaç saat sonra kitlenmelere sebep olabilir. Ciddi iş çalışmalarımda bu cihazı kullanamayacağım anlamış oldum.

Sonuç olarak, demo makinası herşeyiyle kötü izlenim verdi. Özellikle cihazın arızalı olması (ses sistemi), işletim sisteminde çok program kurulu olmamasına ve üzerinde Service Pack 2 olmasına rağmen çok kötü performans vermesi oldukça tedirgin edici bir durum. (Bu durum bir arkadaşın "masaüstüne tıklıyorum yavaş açılıyor" dediğini aklıma getirdi. Demek ki aynı olay demo olmayan bir makinada da olabiliyor). Klavye gerçekten ürünü almaktan vazgeçirecek kadar desteksiz duruyor ve her an içeri göçecekmiş hissi yaratıyor. CD/DVD cihazı okuma problemli ve sistemde kitlenmelere sebeb veriyor. Donanım uyumsuzluğuda buna etken olabilir. Sadece DVD cihazı bile sistemi yavaş çalıştırabilir. O nedenle donanım testleri yapılması gerekiyor. Bütün bunların ışığında 3000YTL'den biraz daha fazla para vereceğim MONSTER Tyrannosaurus ND570N20S0 modelinin beni tatmin etmediğine karar verdim. Sağlam bir notebook alıp uzun süre kullanmam lazım diye düşünerek, uzun süredir kafamda olan başka bir notebook cihazı almak üzere, Emre Bey'e ilgisinden dolayı teşekkür ederek Fokus Bilgisayardan ayrıldım.

İlhan Bey, umarım size karşı olan yapıcı eleştirilerimi dikkate alırsınız. Sizin burda kazandırdığınız pozitif satış potansiyeli demo makinayı elime aldığım ve kullanmaya başladığımdan itibaren kafamdan silindi. Ürün üzerinde iyileştirmeler yapabilirseniz zaman içinde daha çok kullanıcıya ulaşabileceğinizi ve iyi kullanıcıların (hassas beklentileri olan) kafasında da yer edecebileceğinizi düşünüyorum. Tabii ki deneyim gerekiyor zamanla olacak birşey.

Müşteri memnuniyeti konusundaki hassasiyetinizi ve başarınızı ürünler konusunda da aynı düzeye getirebilmeniz dileğimle.

Saygılarımla.

. Bülent Gerçek ...

ilhan@fokusshop.com

20 Mart 2006, 15:00:35  

Sn. evilert;

Maalesef 6600 go olan modellerde ekran kartını 6800 go olarak şu an için değiştiremiyoruz. Gelecek günlerde bu konu ile ilgili bir çalışmamız olursa mutlaka tüm forum üyelerine duyurulacaktır.

Saygılarımla,

İlhan YILMAZ

quote:

Orjinalden alıntı: evilert

tekrar merabalar
benim ilhann beye bir sorum olucak ; 66000 go olan modellerde ekran kartını 6800 go ile değiştirme olanağımız var mı ? var ise bunun fiyat farkı olarak ne ödememiz gerekiyor.Şimdiden teşekkürler.

evilert

21 Mart 2006, 1:15:43  

monster kullanan arkadaşlar !! şu tek tuşla bilgisayarı açmadan dvd vcd olayını uygulayan bi arkadaş var mı ? bilgisayar kapalıyken multimedia butonuna bastığımda direk bilgisayar açılıyor , kapalıykende dvd rom sürücü açılmıyor birde fiş taılıyken normal modda 2000 mhz calıştırabilen bir arkadaş var mı ? biosdan long battery disable high perfonmance enable ama hala boştayken 840 mhz de çalışıyor ... ??

bendeki model MONSTER Tyrannosaurus ND521N20S4 sürücüler kısmındaki biios benimkine uymuyor. kasa profnote model no : 259IA1 bios: AMi bios... bunun updatetini aradım ama bios update yapan arkadaş var mı??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evilert -- 21 Mart 2006; 1:22:11 >

Tantrum

21 Mart 2006, 8:49:06  

notebook un sürücü cdlerinin arasında instant on diye bir cd var.bu cd yi yüklerseniz eğer tek tuşla multimedia özelliği aktif olur.

quote:

monster kullanan arkadaşlar !! şu tek tuşla bilgisayarı açmadan dvd vcd olayını uygulayan bi arkadaş var mı ? bilgisayar kapalıyken multimedia butonuna bastığımda direk bilgisayar açılıyor , kapalıykende dvd rom sürücü açılmıyor birde fiş taılıyken normal modda 2000 mhz calıştırabilen bir arkadaş var mı ? biosdan long battery disable high perfonmance enable ama hala boştayken 840 mhz de çalışıyor ... ??

bendeki model MONSTER Tyrannosaurus ND521N20S4 sürücüler kısmındaki biios benimkine uymuyor. kasa profnote model no : 259IA1 bios: AMi bios... bunun updatetini aradım ama bios update yapan arkadaş var mı??

evilert

21 Mart 2006, 18:38:10  

quote:

Orjinalden alıntı: Tantrum

notebook un sürücü cdlerinin arasında instant on diye bir cd var.bu cd yi yüklerseniz eğer tek tuşla multimedia özelliği aktif olur.

quote:

yardım için teşekkürler
biraz uğraştıktan sonra cpu hız olayını kavradım ;

işlemcinin full çalışması için denetim masası , güç özellikleri , her zaman açık seçilmesi durumu çözüyor , yük durumuna göre kullanım için taşınabilir/diz üstü seçilmesi yeterli. :) yazılımla yapmak istiyorsanız ve system tray da görünsün istiyorsanız bu linkden http://www.diefer.de/speedswitchxp/ speedswitch adlı yazılımı indirebilirsiniz.

movie

23 Mart 2006, 8:34:44  

şuna ne dersiniz

Crea Wide X4 M760 20GHZ 512MB 80GB
Marka: Crea Wide
Crea Wide X4 M760 20GHZ 512MB 80GB Crea Wide X4 M760 20GHZ 512MB 80GB
*Intel Pentium-M 760 (2.0 GHz, 2MB, 533FSB) *512 MB RAM *80 GB Harddisk *DVD-RW Dual *128MB Nvidia 6200 PCI-E 16X VGA *14"" WXGA (1280x800) *SD/MMC/MS Kart Okuyucu *802.11b/g 54Mbit Kablosuz Eri?im *Hafif Tasar?m? ile 2.2 kg *TR Q Klavye *6 Cell Li-Ion Pil - 4 saat pil ömrü *Microsoft Windows XP Home Türkçe *Entegre Kamera / CREA Beyaz kasa

fiat 1399+kdv
fiatı biraz yüksekçe sanki

movie

23 Mart 2006, 8:36:48  

özellikle bu mobility de
128MB Nvidia 6200 PCI-E 16X VGA
ekran kartı iyi dili mi sizce de

movie

23 Mart 2006, 10:02:48  

Merhaba
tek tuşla bilgisayarı açmadan dvd vcd olayı
dikkatimi çekti güzel bi özellik
bi de merak ettiğim
SPDIF- Digital çıkış
optik çıkış mı demek
yani bendeki amfininin optik kısmına bağlantı yapabiliyo muyum
son olarak
monster niye biraz mobility notebook lar üretmiyo
14 inch lik notebooklar
saygılar

Sayfa:   <<   < önceki  3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12   sonraki >   >>
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook / Netbook Diz üstü >> Cevap: MONSTER CANAVARLARI DERNEĞİ Sayfa: <<   < önceki  3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12   sonraki >   >>
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
1 Bilgisayar'da 30 Kullanıcı
Dojop Teknoloji standında N-Computing ürünleri hakkında bilgi alıyoruz!
Wii Sports Resort
Daha fazla spor ve daha hassas kontroller.

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajsız kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir

Reklamlar

Videolarımız