Ürün modellerimizde şu aşamada bir indirim yapmayı planlamıyoruz. Ayrıca datronun belirttiğiniz özelliklerine sahip söylediğiniz fiyat seviyelerinde TxxW15xx barebone kasayı kullanan bir modelimiz maalesef olmayacak. Şu an web sitemizde duyurusunu yaptığımız modelleri finansal ödeme modelleri yada indirimler ile birleştirdiğinizde fiyatlarımızın bu özellikler için oldukça makul olduğunu düşünüyoruz. Aradaki fiyat farkı bahsedilen özellikler için kesinlikle yüksek değildir. Ayrıca daha önceki mesajlarımda da belirttiğim gibi COMPAL ve ASUS barebone kullanan modellerimizde DATRON ile aynı yada daha iyi özellikleri oldukça iyi fiyatlara sunuyoruz. Bunları da değerlendirmenizi tavsiye ederim.
Bu serideki ve bu özellikdeki modellerimizde hedefimiz en yüksek performans beklentisi taşıyan müşterilerimizin taleplerini en iyi biçimde karşılayabilmektir. Daha ekonomik ve performanslı modellerimiz ise COMPAL ve ASUS barebone kasalar ile oluşturulmaktadır. Gelecek günlerde farklı kasa modelleri ile üreteceğimiz daha ekonomik modeller olacağı gibi daha yüksek fiyatlar ile satacağımız farklı özellikdeki modellerimizde olacaktır.
Selamlar,
İlhan YILMAZ
quote:
Orjinalden alıntı: Mstf_
benim 2. soruma cevap vermemişsiniz ilhan bey alta yazdım ayrıca tv kartı 512 mb ekran kartı ve 20 gb hdd ek bi maliyet getirecektir mutlaka ama 350+kdv gibi bir maliyet çok fazla değil mi sizcede ? bu kasalarda indirim yapmayı düşünüyor musunuz ? 2-datronun 2 ghz lik olan ürünüyle aynı parcalara sahip ürününüz olacak mı ve fiyatınız ne olacak suan teknokolikten 1350+kdv gibi bir fiyat veriliyor...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhan@fokusshop.com -- 17 Ekim 2006; 16:50:26 >
Foruma yanıtlamam için bırakmış olduğunuz mesajlara iş yoğunluğum nedeni ile anında yanıt veremeyebiliyorum. Ortalama 1 - 3 gün içinde tüm mesajları okuyarak mutlaka yanıtlamaya çalışıyorum. Cevap yazmakta gecikirsem lütfen info, baris, kadir yada fatih@fokusshop.com adresine bir mail atın yada aynı adreslerden MSN' den arkadaşlarımız ile görüşün.
anladım cevaplarınız için teşekkür ederim yonsis cikardi onu incelicem oda olmazsa teknokolik kasım ayı içerisinde getirecegim diyor malesef bu fiyatlarla bize datronu beklemek görünüyor
Foruma yanıtlamam için bırakmış olduğunuz mesajlara iş yoğunluğum nedeni ile anında yanıt veremeyebiliyorum. Ortalama 1 - 3 gün içinde tüm mesajları okuyarak mutlaka yanıtlamaya çalışıyorum. Cevap yazmakta gecikirsem lütfen info, baris, kadir yada fatih@fokusshop.com adresine bir mail atın yada aynı adreslerden MSN' den arkadaşlarımız ile görüşün.
Arkadaslar Ati nin X1600'ü mü daha iyi yoksa nvidia7600'mü ?
bir site, bu site : http://kettya.com/notebook2/gpu_ranking.htm ,7600 ü daha iyidir diye gösteriyor başka bir sitede ise Atix1600 Gf7600'e 1200 puan fark atmış 3dmark05 te. nedir bu 1200 puanlık fark abartı ya da fake geldı bana.kullanıcı olarak sizler ne dersiniz . herkese selamlar.
Bluetooth Ver 2.0' dır. TV Kartı ile ilgili testleri yaptım. Sorunsuz çalışıyor. Bulunulan yerin yüksekliğine yada antenin kalitesine göre dahili tv üstü yada çatı anteni ile seyredilebilen analog yayınları notebook üzerinde sorunsuz olarak seyredebiliyorsunuz. Ayrıca digital yani DVB-T* standartlarındaki yayınları da yine bu tv kartı ile sorunsuz olarak alabiliyorsunuz. 03–02–2006 Cuma günü yapılan resmi açılışla yayına başlayan DVB T* yayınları şu anda sadece TRT1,TRT2,TRT3,TRT4 kanallarını içeriyor. Notebook üzerinde bulunan dahili tv tuner ve dahili anten ile şu an mevcut karasal digital test yayınlarını sorunsuz olarak alabiliyorsunuz.
Bu üründe kullanılan TV kartı FLY DVB-T Hybrid Mini' dir. Ürün ile ilgili detaylı özelliklere yandaki linkten erişebilirsiniz.
* DVB-T (Karasal Sayisal Yayin) - Sayısal televizyon, yayıncılıkta yeni bir metoddur. Yeni dijital sistem bugün kullandığımız analog sisteme göre neredeyse 7 kat daha net , çok daha kaliteli ses ve görüntü sunmaktadır. Yayını izlerken kanal tarafından destek verilmişse altyazı eklenip çıkartılabilir; yayınlarda dolby dijital ses transferleri yapılabilir. 2010 yılında Avrupa'nın tamamen bu teknolojiye geçmesi planlanmıştır. Türkiye'de, Ankara ve Istanbul'da DVB-T test yayınları başlamıştır.
Not : Daha önce yazdığım mesajlarda TV kartının uydu üzerinden yapılan digital yayınları alabildiğini yazmıştım. Doğru bilgi karadan yapılan karasal digital yayınlar olacaktır. Özür dilerim...
quote:
Orjinalden alıntı: nky2000
İlhan bey tv kartı testini yapabildinizmi, blototh ver 2.0 mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhan@fokusshop.com -- 17 Ekim 2006; 23:58:37 >
arkadaşlar datrona göre fazladan olan parcaların fiyatlarını arastırdım 70 dolar civarı(130ytl) ekran kartı fiyatı aşşağıdaki chip online incelemesinden görebilirsiniz. 20 gb hdd nin dell in sitesiden farkı 20 dolar ekran kart farkı 125 dolar toplam 215+kdv yapıyor monsterin datron kasalı modellerden olan 350+kdv farktan cıkarırsak 135+kdv yapıyor 135+kdv de bence çok fazla fark sizce öyle değil mi?
Söylediğiniz maliyetlere 15 Ay taksitli satış maliyetini de ekleyin lütfen. Ayrıca 0 pixel hatası garantisi ve 15 gün koşulsuz ürün iade, birebir değişim ve oynayamadığınız oyun olursa anında iade garantisi uygulamalarımızı da bu maliyetlendirmelere olabilecek en minumum düzeyde ilave edin lütfen. Hepsini toplayıp sizin yaptığınız hesaplara eklediğinizde aradaki farkın bahsedildiği gibi yüksek olmadığını göreceksiniz diye düşünüyorum.
Selamlar,
İlhan YILMAZ
quote:
Orjinalden alıntı: Mstf_
arkadaşlar datrona göre fazladan olan parcaların fiyatlarını arastırdım 70 dolar civarı(130ytl) ekran kartı fiyatı aşşağıdaki chip online incelemesinden görebilirsiniz. 20 gb hdd nin dell in sitesiden farkı 20 dolar ekran kart farkı 125 dolar toplam 215+kdv yapıyor monsterin datron kasalı modellerden olan 350+kdv farktan cıkarırsak 135+kdv yapıyor 135+kdv de bence çok fazla fark sizce öyle değil mi?
Forum çok uzamış Şöyle bi bakayım dedim uçmuşsunuz Tabii ben notebooku alınca zamanla buraya bakmalarım azaldı... Yakında bir senesi dolacak benimkinin... Memnuniyetim devam etmekte....
Monster yeni gelen ürün kasalarında kullanılan piller ; Kaç hücrelidir ? ( 6-9 )
Yeni gelen ürünlerden alan arkadaşlar bir zahmet ; => Pil konusundaki başarım nedir ? Mesela bir DVD film taktık ( pil full ) 3 saat sürüyor , kesintisiz izleyebilir miyiz?
=> Birde benim için EKRAN çok önemli ekrandan rahatsız olanınız var mı ? Varsa nedenlerini bir zahmet belirtirseniz.
OLEY KREDI KARTIM EGLIYOR BU HAFTA!!! ALACAM MONSTERIMIIIII !!! inşallah sorunçıkmaz : D bahtsız adamımdır ben :)
ilhan bey 512 MB lık Go7600 le 256 Lık go7600 arasındaki farkı test edebilrimisiniz rica etsem , veya test etmiş olan arkadaşlar varmı?
3d MArK Skorları veya herhangi karşılaştırma? Bu hafta veya onumuzdeki hafta başı laptop satın alcam, bu farkı bilmem lazım ilhan bey, gerçekten 350$ fazla vermemize değecekmi acaba. 512 lik sistemle 256 lık karşılaştırmasını talep ediyorum. TEşekkür ederim.
ilhan bey
edit: ben ürünü adandan satın almak istiyorum, teslim süresi, servisin nasıl sağlanacağı hakkındada bilgiverirseniz sevinirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhanuygur -- 18 Ekim 2006; 12:57:55 >
Serhan UYGUR Bu PS3 öyle bir alet ki, koydukça koyuyor - patlattıkça patlatıyor bombaları, dün ona sataşan bugün herkes perişan. Killzone 2 , Cell, GT5, LBP vs.. VAR OĞLU VARR! Laptop: Acer8920 // T9300 @2.5Ghz // 18.4” Full HD // Blu-Ray // 500GB HD// 3Gb Ram // 9500GS 512mb/1790mb TokatZone 2 - Tokatistance 2 – TokatTurismo 5 >> PS3 NTSC J 60 GB + NTSC U 20GB <<Tokat Big Planet – God Of Tokat 3 – Tokat Gear Solid Full MultiPlatform Gaming Monster >> 2 x XboX 360 NTSC-U Premium << Geow 4 – Fable 7 – Halo 10 – PGR 20 :P Samsung LE-40M87BD 40" 15000:1 1080P LCD TV + Samsung LA-46A610A3R XZN 46" 30000:1 1080P LCD TV PSN:GodPower GamerTag: serhanuygur
İlhan bey incelemelerinizin sonucunu iletmişsiniz teşekkürler. Benim bulunduğum bölge itibariyle dvb-t yayınlar uzun süre olmiyacaktır, bana uydu alıcı şeklinde olması çok uygundu.
ayrıca ilhan bey kadıköydeki subenizde bu model var mı acaba bayramda almayı planlıorum çünkü bi aksilik çıkmazsa
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi £ngesin -- 18 Ekim 2006; 14:25:47 >
Monster NoteBook Intel® Core�2 Duo T7400(2x2.16 Ghz,667Mhz,4MB Cache, 64 bit)+256 MB nVIDIA Geforce Go 7600 +15.4" WXGA(1280X800)"Crystal Bright Parlak Ekran" + 1 GB Dual DDRII667 Mhz+120 GB 5400RPM SATA 8MB Cache+8X DVD +/- RW Dual+Intel 3945 wi-fi kart 802.11 a/b/g+
Compal The world's 2nd largest laptop maker, Compal has designed and built laptops for all of the major brands as well as custom builders for over 22 years.
monster alan arkadaşlar degişik bi sorum olcak notebookların kac saniyede açılıp kapandıgını söyleyebilirmisiniz mesela T72HEL802 modeli için süre ne kadar? .bide 7600 256 ve 7600 512 arasında performans açısında fark çok mu fazla?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MAK.S.S. -- 18 Ekim 2006; 23:23:35 >
iilhan bey bi ara foruma geldi gitti ama sorum cevapsız kaldı. bugun gelicekmi acaba foruma? 256 lık ve 512 lik GO ların performans farkını soprmuştum kendisine ama... ^^ inşallah gelir.
Serhan UYGUR Bu PS3 öyle bir alet ki, koydukça koyuyor - patlattıkça patlatıyor bombaları, dün ona sataşan bugün herkes perişan. Killzone 2 , Cell, GT5, LBP vs.. VAR OĞLU VARR! Laptop: Acer8920 // T9300 @2.5Ghz // 18.4” Full HD // Blu-Ray // 500GB HD// 3Gb Ram // 9500GS 512mb/1790mb TokatZone 2 - Tokatistance 2 – TokatTurismo 5 >> PS3 NTSC J 60 GB + NTSC U 20GB <<Tokat Big Planet – God Of Tokat 3 – Tokat Gear Solid Full MultiPlatform Gaming Monster >> 2 x XboX 360 NTSC-U Premium << Geow 4 – Fable 7 – Halo 10 – PGR 20 :P Samsung LE-40M87BD 40" 15000:1 1080P LCD TV + Samsung LA-46A610A3R XZN 46" 30000:1 1080P LCD TV PSN:GodPower GamerTag: serhanuygur
Kusura bakmayın. Özellikle Ramazan' ın son günleri olması nedeni ile iftar davetleri ve kişisel yoğunluğum en üst düzeyde; bu nedenle mesajlara anında yanıt veremeyebiliyorum. Yarın testleri bitirmiş olacağımı ve mesajların olabildiğince fazlasına cevap verebileceğimi sanıyorum. Bugün yaptığım testlerden 1 - 2 tanesini buraya ekliyeyim, yarın tekrar testleri güncelleyip size bilgi vereceğim.
Yalnız bir hatırlatma; bu testleri yaparken bir çok uygulama sistem üzerinde çalışır durumdadır. Kullanıcılar tarafından yapılan test sonuçları aynı olabileceği gibi test değerlerinin ( % 10 - % 30 arası ) aşağıdaki sonuçların üzerinde çıkması ihtimali yüksektir. Ben sadece size fikir vermesi için bu testleri yapıyorum. Kişisel yorum ve eleştirilerimi de diğer ürünlerimizle karşılaştırmalı olarak yeni ürünümüz için en kısa zamanda buraya eklemeye çalışacağım.
Not : Aşağıdaki testler 27 Ekim 2006 tarihinde güncellenmiştir.
MONSTER T2-Rex T74W1501 ( Core 2 DUO T7400, 1 GB DDR II 667 Mhz, 80 GB 7200 RPM SATA, 512 nVIDIA GeFORCE GO 7600 ) -------------------------------- 3D Mark Test Sonuçları -------------------------------- 2001 : 22251 2003 : 8537 2005 : 3596 2006 : 2176
AquaMark 3 Test Sonuçları -------------------------------- 61258
Süper Pİ ---------- 1M : 23.672 sn 2M : 01.007 sn
Selamlar,
İlhan YILMAZ
quote:
Orjinalden alıntı: serhanuygur
iilhan bey bi ara foruma geldi gitti ama sorum cevapsız kaldı. bugun gelicekmi acaba foruma? 256 lık ve 512 lik GO ların performans farkını soprmuştum kendisine ama... ^^ inşallah gelir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhan@fokusshop.com -- 27 Ekim 2006; 17:34:54 >
benim blgisayarda oyunlarda olsun , diğer programlarda olsun arada bir saniselik takılmalar oluo. sizde de böle bişi va mı? birde bilg. çalışırken sürekli ince bi ses gelio.
nası çözebilirim?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfcwolf -- 19 Ekim 2006; 10:24:49 >
Ürünüzü ARAS KARGO ile karşı taraf ödemeli olarak bugün göndermenizi rica ediyoruz. Ürününüz ile ilgili gerekli inceleme yapılarak fiziksel bir problem tesbit edilirse birebir yeni bir ürünle değişimi yapılacaktır. İsterseniz bu işlemi hemen, isterseniz bayramdan sonra yapabiliriz. Seçimi size bırakıyorum.
Selamlar,
İlhan YILMAZ
quote:
Orjinalden alıntı: mfcwolf
t74hel802 modelini kullanan arkadaşlar;
benim blgisayarda oyunlarda olsun , diğer programlarda olsun arada bir saniselik takılmalar oluo. sizde de böle bişi va mı? birde bilg. çalışırken sürekli ince bi ses gelio.
nası çözebilirim?
bendede t72 modeli var geçen gün nasıl oldu bi türlü anlamadım,windows uptade yapıyodum arkadaşın bilgisayarından wireless ile bişeyler alıyodum winamp açıktı msnden arkadaşla konuşuyodum aynı zamanda forum sayfasıda açıktı arada bişeyler okuyodum birden aşırı kasılmaya başladı nolduğu anlamadım okadar kasıyodukki hiçbişey yapamıyodum winamp çok kötü ses çıkarıyodu parçalar cızırdıyodu kesik kesik geliyodu bide sanki şarkıyı özel olarak ayarlanmış gibi temposu yavaş çalıyodu,bi şekilde bilgisayarı kapatmayı başardım sonra windows tekrar açılırken yüklenmesi çok uzun sürdü açıldığında kasılma hala devam ediyodu mouse çok yavaş hareket ediyodu sonra sistemi ayarlardan bi gün önceye aldım sorun düzelmiş gibiydi,world of warcraft diye bi oyun oynuyorum onu açtım oyunda saniyelik takılmalar oluyodu ki daha önce hiç böyle olmuyodu hatta bu oyun açıkken most wantedı açmıştım bi kere çok rahat oynuyodum,oyun harddiski çok fazla kulandığından acaba hardiskte bişey olabilirmi diye speedfan programını kurdum S.M.A.R.T özeliği olduğundan hardiskin durumuna baktım ve sonuç ayrıntılı bilgi vermek istedim ancak buraya koyduğum link başka bi hardiski gösteriyo benim hardiskte fitness yani sağlamlık %90'a inmiş performans %98 alalı daha bi hafta oldu ama bu moralimi çok bozdu doğrusu,bugün sistemi tekrar kurup world of warcrafta takılmaların devam edip etmediğine bakıcam benim masaüstü sistemimdede samsug hardisk var onda fitness %0'a düştü ama hala çalışıyo,sanırım beni samsung harddiskler pek sevmiyo
ilhan bey harddisk olarak samsungdan başka seçenekleriniz varmı acaba?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atyay -- 19 Ekim 2006; 17:40:52 >
Sabit disk konusunda en küçük bir rahatsızlığınız varsa gönderin ürünü lütfen bize. Hemen gerekli değişim işlemini istediğiniz disk markası ile yapalım. SEAGATE, WD yada SAMSUNG disk seçeneklerimiz. Aşağıda bahsettiğiniz sorun ile ilgili lütfen servis departmanımızdan Ahmet Bey ile görüşün. Kendisi size en iyi biçimde yardımcı olacaktır.
Sorununuzu telefon yada MSN ile görüşerek halledemezseniz lütfen ürünü bize gönderin. Ürününüzü yeni bir ürünle değiştirelim.
Selamlar,
İlhan YILMAZ
quote:
Orjinalden alıntı: atyay
quote:
nası çözebilirim?
bendede t72 modeli var geçen gün nasıl oldu bi türlü anlamadım,windows uptade yapıyodum arkadaşın bilgisayarından wireless ile bişeyler alıyodum winamp açıktı msnden arkadaşla konuşuyodum aynı zamanda forum sayfasıda açıktı arada bişeyler okuyodum birden aşırı kasılmaya başladı nolduğu anlamadım okadar kasıyodukki hiçbişey yapamıyodum winamp çok kötü ses çıkarıyodu parçalar cızırdıyodu kesik kesik geliyodu bide sanki şarkıyı özel olarak ayarlanmış gibi temposu yavaş çalıyodu,bi şekilde bilgisayarı kapatmayı başardım sonra windows tekrar açılırken yüklenmesi çok uzun sürdü açıldığında kasılma hala devam ediyodu mouse çok yavaş hareket ediyodu sonra sistemi ayarlardan bi gün önceye aldım sorun düzelmiş gibiydi,world of warcraft diye bi oyun oynuyorum onu açtım oyunda saniyelik takılmalar oluyodu ki daha önce hiç böyle olmuyodu hatta bu oyun açıkken most wantedı açmıştım bi kere çok rahat oynuyodum,oyun harddiski çok fazla kulandığından acaba hardiskte bişey olabilirmi diye speedfan programını kurdum S.M.A.R.T özeliği olduğundan hardiskin durumuna baktım ve sonuç ayrıntılı bilgi vermek istedim ancak buraya koyduğum link başka bi hardiski gösteriyo benim hardiskte fitness yani sağlamlık %90'a inmiş performans %98 alalı daha bi hafta oldu ama bu moralimi çok bozdu doğrusu,bugün sistemi tekrar kurup world of warcrafta takılmaların devam edip etmediğine bakıcam benim masaüstü sistemimdede samsug hardisk var onda fitness %0'a düştü ama hala çalışıyo,sanırım beni samsung harddiskler pek sevmiyo
ilhan bey harddisk olarak samsungdan başka seçenekleriniz varmı acaba?
Test için teşekkürler.. forumun daha önceki cevaplarından takip ettğimiz üzere 256 lık versiyon yaklaşık 1990 civarı puan alıyor 3dmark06 ile, bu 512lik ise 2180 almış.. bilmiorum ama kesinlikle 512 almalıyım (fiyat farkını göz önünde bulundurarak) dedirtecek bi fark gibi gelmedi bana. Bu 3d mark konusunda uzman arkadaşlar yorumlayabilirmi acaba? 3dmark06 da 200 puanlık fark çok şey farkettirirmi?
MONSTER T2-Rex T74W1501 ( Core 2 DUO T7400, 1 GB DDR II 667 Mhz, 120 GB 5400 RPM SATA, 512 nVIDIA GeFORCE GO 7600 ) -------------------------------- 3D Mark Test Sonuçları -------------------------------- 2001 : ????? 2003 : 8332 2005 : 3513 2006 : 2180
AquaMark 3 Test Sonuçları -------------------------------- 61000 ( Bu değerin bir miktar üzerinde ama tam küsüratı hatırlamıyorum. Yarın testi tekrarlayıp tam değeri buraya koyacağım. )
Selamlar,
İlhan YILMAZ
quote:
Monsterim i bayramdan sonra Afyondan alacağımı daha önce size belirtmiştim. Sorduğum sorulara sabırla cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. cevaplarınıza rağmen kafama takılan nokta ise bayramdan sonra alacağım bilgisayarda dahili bluetooth olmayacak olması. ilerde geldiği zaman entegre edelim diyorsunuz fakat malum ben Afyondayım ve bilgisayarı aldıktan sonra getir götür olsun istemiyorum.
dahili bluetooth lu olarak bilgisayarı ne zaman alabilirim? dikkate alırsanız çok sevinirim. çünkü dahili bluetooth 2.0 benim tercihimi değiştiren sebepler arasında. Saygılar...
Rica ederim. Sorularınıza istediğiniz yanıtları alabilmiş olabildiğinizi umuyorum. Dahili bluetooth konusunda size şu aşamada nasıl bir çözüm üretebiliriz tabi bir şey söyleyemiyorum. Ancak problem yurtdışında bluetooth adaptörlerin olmamasından kaynaklanıyor. Çözüm için gereken tüm yolları deniyoruz, emin olabilirsiniz.
En kısa zamanda bluetooth adaptör sorununu çözmeye çalışıyoruz. Gerekirse kendimiz direkt olarak ithal ederek bu konuya bir şekilde çözüm üretmek yoluna gideceğiz. Bu konuda çözüm şu an maalesef sadece harici usb porttan takılan bir bluetooth adaptörü geçici olarak size ürünle birlikte vermek ve ürün geldiğinde 5 dk' lık bir işlemle AFYON' da ürününüzün içine bluetooth adaptörün takılmasını sağlamak olacaktır.
Selamlar,
İlhan YILMAZ
quote:
Orjinalden alıntı: basicbats
Sn İlhan Bey
Monsterim i bayramdan sonra Afyondan alacağımı daha önce size belirtmiştim. Sorduğum sorulara sabırla cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. cevaplarınıza rağmen kafama takılan nokta ise bayramdan sonra alacağım bilgisayarda dahili bluetooth olmayacak olması. ilerde geldiği zaman entegre edelim diyorsunuz fakat malum ben Afyondayım ve bilgisayarı aldıktan sonra getir götür olsun istemiyorum.
dahili bluetooth lu olarak bilgisayarı ne zaman alabilirim? dikkate alırsanız çok sevinirim. çünkü dahili bluetooth 2.0 benim tercihimi değiştiren sebepler arasında. Saygılar...
Sorularınıza hızlıca yanıt vermeye çalışacağım. T74HEL802 modelinde bulunan nvidia go 7600 ekran kartı notebook içinde bulunan bir MXM slota takılı bulunmaktadır. Yani notebook içinde dahili olarak bulunmakta fakat uygulamaları sistem belleğinden kullanarak çalıştırmamaktadır. Tamamen bağımsız çalışan bir ekran kartıdır.
Stoklarımıza ürünün bugün girmesini bekliyoruz. Bayramda kapalıyız ancak bayram sonrasında ürünü memnuniyetle alabilirsiniz. Ürün stoklarımızda adetli olarak olacak.
Selamlar,
İlhan YILMAZ
quote:
Orjinalden alıntı: £ngesin
merhaba arkadaşlar bir sorum olacak ben ankarada okuyorum ve monster i henuz inceleme fırsatım olmadı ama sağdan soldan bazı duyumlar aldım ne kadar doğru size danışmak istiyorum
ben MONSTER T74HEL802 modeli almayı planlıorum ama bu notebook un nvidia go 7600 ekran kartı dışardan mı takılıo acaba?????
ayrıca ilhan bey kadıköydeki subenizde bu model var mı acaba bayramda almayı planlıorum çünkü bi aksilik çıkmazsa
Bahsettiğiniz problemin tam olarak neden kaynaklandığını yada genelde böyle bir problemin olup olmadığını tesbit edebilmek için yarın bahsettiğiniz model üzerinde tüm testleri yapacağız. Şu an bu seride kullandığımız disk markası SAMSUNG' dur. Yarın SAMSUNG, SEAGATE ve WD marka diskler ile bu ürünün performansını ve herhangi bir sorunu olup olmadığını detaylı olarak inceleyeceğiz.
İncelememiz sonrası elde ettiğimiz sonuçları da sizlerle yine burada en kısa zamanda paylaşacağız. Bu problem genelde olan bir problem değilse ve sadece sizin ürününüzde olan bir donanım problemiyse ürününüzü yeni bir ürünle hemen değiştireceğiz. Merak etmeyin lütfen.
Selamlar,
İlhan YILMAZ
quote:
Ürünümüzde 6 hücreli pil kullanılmaktadır. Pil süresi uygulamaya bağlı olarak 2 - 3 saat civarında destek süresi sağlamaktadır. Bahsettiğiniz türde bir uygulamayı adaptör ile çalıştırmanız daha sağlıklı olacaktır. Ekran kalitesi konusunda siz kullanıcı yorumlarını istediğiniz için ben kısaca ürünün ekranının gayet iyi ve sorunsuz olduğunu söylemekle yetiniyorum.
LCD panelin tepki süresi bu modelde 25 ms.' dir.
Selamlar,
İlhan YILMAZ
quote:
Orjinalden alıntı: c4timer
Monster yeni gelen ürün kasalarında kullanılan piller ; Kaç hücrelidir ? ( 6-9 )
Yeni gelen ürünlerden alan arkadaşlar bir zahmet ; => Pil konusundaki başarım nedir ? Mesela bir DVD film taktık ( pil full ) 3 saat sürüyor , kesintisiz izleyebilir miyiz?
=> Birde benim için EKRAN çok önemli ekrandan rahatsız olanınız var mı ? Varsa nedenlerini bir zahmet belirtirseniz.
=> LCD panellerin tepki süresi nedir ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhan@fokusshop.com -- 21 Ekim 2006; 2:47:36 >
arkadaşlar sonunda ben de canavarıma kavuştum win xp pro yükledim makinam t72hel802 dün 3D mark 05 yaptım 3100 skor aldım şimdilik süper pi testinde isediğim sonucu alamadım süper pi 1M de 44 sn yaptı fikri olan varmı ayrıca finger print setup ını yükleyemedim, sorun bendeki dosyadan mı kaynaklanıor yoksa sizde de aynı durum varmı? diğer testler bayramdan sonraya kaldı. :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tengerlek -- 20 Ekim 2006; 9:56:15 >
Yakın zaman içerisinde ilk dizüstü bilgisayarımı alacağım inşallah Hemen her konuda ince eleyip sık dokuyan biri olduğum için ve ilk dizüstü bilgisayarımı alacak olmamdan dolayı marka ve modelleri epey bi inceledim ve en sonunda T2-rex T72HEL801 modelinde karar kıldım Fakat bu model hakkında merak ettiğim bi kaç soru var. Bu konuda bana yardımcı olmanız umuduyla İlhan Bey size bikaç soru sormak istiyorum...
1) Bu modeldeki kasa modeli nedir? Compal tarafından üretilen HEL-80 mı yoksa Asus tarafından üretilen S96j modeli mi?
2)
quote:
-Compal HEL-80 üzerindeki 7600 kartı underclock edilmişmiş yani daha düşük 350/350 hızda çalışıyormuş, - Asus S96j'de ise X1600 kartı 450/450 hızında çalışıyormuş.
Bi yerde yukarıdaki yazıyı okumuştum. Bunun doğruluğu hakkında bir bilginiz var mı?
3) Bu modelde dahili bluetooth adaptörü var mıdır? Afyon'dan yazan bir arkadaş, hangi modelden bahsetmiş bilmiyorum ama, almak istediği modelde bluetooth adaptörünün dahili olmamasından yakınıyordu. Aynı durum umarım T72HEL801 modeli içinde geçerli değildir. Eğer geçerli ise daha sonra dahili adaptör takılma imkanı doğduğunda ek bir ücret alınacak mı?
4) Bu T72HEL801 modelinde kullanılan harddisk modeli nedir? Mesajlarda bazı arkadaşların Samsung modelinde birtakım sorunlar yaşadığını okudum. Eğer harddisk modelini kendimiz belirleyebiliyorsak bana hangi modeli önerirsiniz
5) Ve en önemlisi bu modeli size bayramdan sonra sipariş ettiğimde, bilgisayar ne zaman elimde olur ? Ya da bu model şu an stoklarda var mı ?
Forumu en başından beri Takip eden biri Olarak bu sorularının nerdeyse hepsinin cevabını biliyorum, istersen yardımcı olabilirim arkadaşım. ilhan beye böylece yardımcı olmuş oluruz : ) işleri başından aşkındır mutemelen. Bunların hepsi daha önceden cevaplanmış sorular aslında forumu dikkatli okuyan insanlar bunu görebileceklerdir. Genelde sorular hep aynı oldugu için :) bu sefer ben cevap vereyim izninizle :)
Arkadaşım bazı sorularını kendin yanıtlamışsın zaten :) Modeli t72HEL801 :)))) model bağırıyor HEL80 im diye :P eheheh
7600 un underclock edildiği doğrudur, bunun sebebi pil ömrü-ısınma gibi laptobun optimal performansı için yapılmış bazı ayarlardan dolayıdır, X1600 de bir underclock söz konusu değildir, ama performans olarak birbirlerine çok ama çok yakınlar.
Şu anda satılan modellerde Dahili bluetooth adaptörü mecvut değil, bunu geçici bi çözüm olarak yanında USB - Bluetooth aparatı vererek çözüyorlar sanırım şu anda, dahili adapterlar geldiği zaman monte edebilecekler senin alacağın mevcut laptopa sanırım.
Farklı Hard disk markası seçeneklerinden birini seçebiliyorsun istersen, 3 marka mevcut ellerinde samsung seagate ve western digital. istediğini koydurabilirsin, performansı markaları değil dönüş hızları ve arabirimleri belirler.
Ellerinde üründen sayılı adet varmış bu konuda kendisine söz düşer tabi ne vardır ne yokltur die :D
quote:
Orjinalden alıntı: kernel_level
Merhaba
Yakın zaman içerisinde ilk dizüstü bilgisayarımı alacağım inşallah Hemen her konuda ince eleyip sık dokuyan biri olduğum için ve ilk dizüstü bilgisayarımı alacak olmamdan dolayı marka ve modelleri epey bi inceledim ve en sonunda T2-rex T72HEL801 modelinde karar kıldım Fakat bu model hakkında merak ettiğim bi kaç soru var. Bu konuda bana yardımcı olmanız umuduyla İlhan Bey size bikaç soru sormak istiyorum...
1) Bu modeldeki kasa modeli nedir? Compal tarafından üretilen HEL-80 mı yoksa Asus tarafından üretilen S96j modeli mi?
2)
quote:
-Compal HEL-80 üzerindeki 7600 kartı underclock edilmişmiş yani daha düşük 350/350 hızda çalışıyormuş, - Asus S96j'de ise X1600 kartı 450/450 hızında çalışıyormuş.
Bi yerde yukarıdaki yazıyı okumuştum. Bunun doğruluğu hakkında bir bilginiz var mı?
3) Bu modelde dahili bluetooth adaptörü var mıdır? Afyon'dan yazan bir arkadaş, hangi modelden bahsetmiş bilmiyorum ama, almak istediği modelde bluetooth adaptörünün dahili olmamasından yakınıyordu. Aynı durum umarım T72HEL801 modeli içinde geçerli değildir. Eğer geçerli ise daha sonra dahili adaptör takılma imkanı doğduğunda ek bir ücret alınacak mı?
4) Bu T72HEL801 modelinde kullanılan harddisk modeli nedir? Mesajlarda bazı arkadaşların Samsung modelinde birtakım sorunlar yaşadığını okudum. Eğer harddisk modelini kendimiz belirleyebiliyorsak bana hangi modeli önerirsiniz
5) Ve en önemlisi bu modeli size bayramdan sonra sipariş ettiğimde, bilgisayar ne zaman elimde olur ? Ya da bu model şu an stoklarda var mı ?
aslında ben samsungdan memnundum yani ısınması falan yoktu ses konusundada çok sessizdi ama benim şansızlığımmı nedir bi sorun oluştu bunun yerine seagete yada wd alsam ısınma ve ses konusunda samsung kadar memnun olurmuyum bilmiyom
bu arada sistemi tekrar baştan kurdum takılmaların devam edip etmediğine bakıcam,eğer memnuniyetsizlik hisedersem bayramdan sonra kadıköye gidicem
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atyay -- 20 Ekim 2006; 20:58:33 >
forumları uzun bir aradan sonra yeni okudum.öncelikle şikayetimden başlayacağım.hel801 model notebook sahibiyim.aldım günden beri pili 1 saat ve daha az sürede kullanmaktayım.dolayısıyla prize bağımlı bir hale geldi.şimdi aklınıza iyi şarz etmediğim gelebilir.lakin notebook elime geçtikten 2 gün sonra windows yüklemesi yaptım ve o güne kadar şarj oldu ,kullanılmadığınıda belirteyim.ilhan bey bunun bir çözüm yolu yokmu?ve şuanda hardiskin yarısı (40gb)dolu gözüküyor.7200 rpm olmasına karşılık önemli ölçüde performans azalışı söz konusu.lakin ilk 3 haftada performansı çok güzeldi.harddiskten olabilirmi?bunların dışında notebook çok güzel.ısınma problemi yok.yardımlarınızı taleb ediyorum.teşekkürler... saygılarımla; Günay SAVAŞ
nası çözebilirim?
biraz geç oldu ama o ince sesi bende farkettim ortalama 5sn de bi duyuyorum fan çalışmayınca ve dikatli dinleyince
nası çözebilirim?
biraz geç oldu ama o ince sesi bende farkettim ortalama 5sn de bi duyuyorum fan çalışmayınca ve dikatli dinleyince
hocam o ses bendede ilk hafta geliyodu ama daha sonra kesildi dahada hiç duymadım benimde aldığım 2 hafta oldu zaten
ilhan bey driverleri bekliyoruz hala!!!
hocam o ses bendede ilk hafta geliyodu ama daha sonra kesildi dahada hiç duymadım benimde aldığım 2 hafta oldu zaten
Arkadaşlar bende de T72HEL802 model var. Bende de o ses ilk aldığım günden beri çıkıyor. Önceleri pildendir demiştim ama ondan olmadığını anladım. eğer farkederseniz ve dikkatli dinlerseniz işlemci boşta olduğunda yani işlem falan yapmadığınızda bu sesi duyabilirsiniz.. Biiiiip biiiiip diye bir ses her üç dört saniyede bir çıkıyor. Özellikle gece sessiz bir ortamda bulunduğumda çok rahatsız oluyorum.
Ama işlemciye yük bindirdiğimde bu ses gidiyor. Yani fanla alakası yok elektiriksel bişey gibi geldi bana ama tam anlayamadım. Umarım bende de bu ses gider. normal şartlarda duyamayacağınız bir ses ama geceleri gerçekten çok rahatsız edici..
Driver' ları indirmek için Intel' in sitesine en son bağlanmaya çalıştığımda internet yada Intel' in sitesi oldukça ağır çalışıyordu. Sonra da tekrar bağlanıp driverları indirme fırsatım açıkcası olamadı. Ancak uygun olduğum ve Ramazan' ın son günlerini yaşarken taşıdığımız yoğunluğu atlatır atlatmaz halledeceğim. İnanın, fırsat bulamadım. Bu arada şunu da belirteyim; ürün ile birlikte gelen sürücüler cd' sindeki driver'lar günceldir. Ben sadece çok yakın bir zamanda çıkan bir sürücü varsa onu sizinle ekstra olarak paylaşacağım.
Bahsettiğiniz takılma konusunu araştırdık. Bu durum diskten yada disk markasından kaynaklanmıyor. Bugün 80 GB 7200 RPM SEAGATE ile yaptığımız testlerde de dediğiniz gibi saliselik ( yani oyuna iyice konsantre olup, bilgisayarın karşısında, hadi; ne zaman takılacak diye beklemedikçe farkedilmeyecek düzeyde ) bir takılma oluyor. Ancak bu takılma tabi nerede ve ne yaparken oluyor o da çok önemli !!! Bu takılma, örneğin Need For Speed underground' da biz tüm ayarları ve tüm grafik opsiyonlarını en, en üst düzeye getirdiğimizde oluyor. Bununda olması gayet normal diyebilirim. Çünkü bu ayarlarda zaten neredeyse hiçbir notebook markasında bu oyunu bu performansla oynamanız veya çalıştırabilmeniz neredeyse mümkün değil. Bizim incelemelerimiz sonrası takılma olarak belirtilen bu durumun bir sorun olmadığını tesbit etmiş bulunmaktayız. Yinede bu durumdan rahatsız olan tüm müşterilerimizden ürünü anında iade alabilir ve anında ürün ile ilgili tutarları aynen geri iade edebiliriz. Bizim açımızdan hiç ama hiç sorun değil.
Sürekli olarak geldiğini söylediğiniz ince sesi biz yaptığımız testlerde maalesef tesbit edemedik !!! Tam olarak sorunu tesbit edebilmemiz için bu sorunu yaşadığını yada bu durumun bir sorun olduğunu düşünen arkadaşların ürünü bize getirmelerini rica ediyoruz. Bize direkt olarak yansıyan bir problem olmadığı ve yaptığımız testlerde de bir sorunla karşılaşmadığımız için böyle bir probleme çözüm üretemiyor yada böyle bir sorun var diyemiyoruz. Sorunu tam olarak bize iletir ve sorun yaşayan arkadaşlar Teknik Servisimizden Ahmet Bey' le görüşürlerse memnun oluruz. Dediğim gibi bizim yaptığımız incelemelerde böyle bir sorun görünmüyor.
Sizce gerçekten böyle bir sorun var mı ? Yoksa çok sessiz bir ortamda derinden gelen ve normalde duyulmayacak kadar düşük olan ve notebook' un çalışması ile ilgili olan standart bir ses midir ? Anormal yüksek şiddette sesleri yada gerçekten fiziksel olarak hatalı notebook' ları bu sorumun dışında tutarak soruyorum.
Bu arada sorunun SAMSUNG disklerden kaynaklanmadığını tesbit ettik. O da aklınızda olsun !!!
Selamlar,
İlhan YILMAZ
quote:
Orjinalden alıntı: pisiko__
quote:
quote:
nası çözebilirim?
Bahsettiğiniz ses güç ayarları ile ilgili bir nedenle olabilir mi ? Yarın bu söylediklerinizi de dikkate alarak bu şekilde de bir inceleme yapacağız. Ancak sistem kendisini bekleme konumuna almadan önce böyle bir uyarı veriyor olabilir mi sizce ? Bir kontrol ederseniz ve sonuçları bizimle ve forum üyeleri ile paylaşırsanız memnun oluruz.
Eğer tüm kullanıcılarda böyle bir sorun gerçekten varsa bu durumu Intel ile paylaşarak en kısa sürede çözüm bulunmasını sağlayacağız.
Selamlar,
İlhan YILMAZ
quote:
Orjinalden alıntı: mutu07
quote:
Orjinalden alıntı: pisiko__
quote:
quote:
nası çözebilirim?
Arkadaşlar bende de T72HEL802 model var. Bende de o ses ilk aldığım günden beri çıkıyor. Önceleri pildendir demiştim ama ondan olmadığını anladım. eğer farkederseniz ve dikkatli dinlerseniz işlemci boşta olduğunda yani işlem falan yapmadığınızda bu sesi duyabilirsiniz.. Biiiiip biiiiip diye bir ses her üç dört saniyede bir çıkıyor. Özellikle gece sessiz bir ortamda bulunduğumda çok rahatsız oluyorum.
Ama işlemciye yük bindirdiğimde bu ses gidiyor. Yani fanla alakası yok elektiriksel bişey gibi geldi bana ama tam anlayamadım. Umarım bende de bu ses gider. normal şartlarda duyamayacağınız bir ses ama geceleri gerçekten çok rahatsız edici..
Sorularınıza Sn. serhanuygur tarafından verilen cevapların tamamı doğru. Kendisine öncelikle yardımları nedeni ile teşekkür etmek istiyorum. Ben sadece onun yazdıklarına 1 - 2 ilave yapacağım.
Bluetooth adaptör ürünümüzde dahili olarak maalesef mevcut değil. Planladığımız biçimde çözüm üretebilirsek bu ürünü en kısa zamanda getirmeyi ve harici USB bluetooth adaptörleri dahili bluetooth adaptörler ile bedelsiz olarak değiştirmeyi planlıyoruz. Bu süreç uzayabileceğinden yani modellerimizde dahili bluetooth adaptör olmadığını ve sadece harici bluetooth adaptör verdiğimizi müşterilerimize duyuruyoruz. Bir gelişme olduğunda forumda ve web sitemizde duyurusunu yapacağız.
Şu an elimizde SAMSUNG var. WD bayramdan sonra gelecek. SEAGATE şu an 120 GB 5400 rpm olarak maalesef ürün piyasada olmadığı için tedarik edemiyoruz.
Ürünler yarın stoklarımıza girmiş olacak. Bayramdan sonra siparişinizi takip eden gün ürünü ARAS Kargo' dan teslim alabilirsiniz. Stok sıkıntımız çok şükür yok ve inşallah gelecek günlerde de olmayacak.
Selamlar,
İlhan YILMAZ
quote:
Sayın KErnel;
Forumu en başından beri Takip eden biri Olarak bu sorularının nerdeyse hepsinin cevabını biliyorum, istersen yardımcı olabilirim arkadaşım. ilhan beye böylece yardımcı olmuş oluruz : ) işleri başından aşkındır mutemelen. Bunların hepsi daha önceden cevaplanmış sorular aslında forumu dikkatli okuyan insanlar bunu görebileceklerdir. Genelde sorular hep aynı oldugu için :) bu sefer ben cevap vereyim izninizle :)
Arkadaşım bazı sorularını kendin yanıtlamışsın zaten :) Modeli t72HEL801 :)))) model bağırıyor HEL80 im diye :P eheheh
7600 un underclock edildiği doğrudur, bunun sebebi pil ömrü-ısınma gibi laptobun optimal performansı için yapılmış bazı ayarlardan dolayıdır, X1600 de bir underclock söz konusu değildir, ama performans olarak birbirlerine çok ama çok yakınlar.
Şu anda satılan modellerde Dahili bluetooth adaptörü mecvut değil, bunu geçici bi çözüm olarak yanında USB - Bluetooth aparatı vererek çözüyorlar sanırım şu anda, dahili adapterlar geldiği zaman monte edebilecekler senin alacağın mevcut laptopa sanırım.
Farklı Hard disk markası seçeneklerinden birini seçebiliyorsun istersen, 3 marka mevcut ellerinde samsung seagate ve western digital. istediğini koydurabilirsin, performansı markaları değil dönüş hızları ve arabirimleri belirler.
Ellerinde üründen sayılı adet varmış bu konuda kendisine söz düşer tabi ne vardır ne yokltur die :D
quote:
Orjinalden alıntı: kernel_level
Merhaba
2)
quote:
Bahsettiğiniz sorun ile ilgili lütfen Teknik Servisimizden Ahmet Bey ile mail, MSN yada telefon yoluyla yarın temasa geçiniz. Kendisine teknik@fokusshop.com mail yada MSN adresinden yada ( 216 ) 449 49 30 no' lu telefonlardan ulaşabilirsiniz.
Sorununuza en kısa zamanda çözüm bulmanız için elimizden geleni yapacağız. Merak etmeyin lütfen.
Selamlar,
İlhan YILMAZ
quote:
Orjinalden alıntı: gunay97
forumları uzun bir aradan sonra yeni okudum.öncelikle şikayetimden başlayacağım.hel801 model notebook sahibiyim.aldım günden beri pili 1 saat ve daha az sürede kullanmaktayım.dolayısıyla prize bağımlı bir hale geldi.şimdi aklınıza iyi şarz etmediğim gelebilir.lakin notebook elime geçtikten 2 gün sonra windows yüklemesi yaptım ve o güne kadar şarj oldu ,kullanılmadığınıda belirteyim.ilhan bey bunun bir çözüm yolu yokmu?ve şuanda hardiskin yarısı (40gb)dolu gözüküyor.7200 rpm olmasına karşılık önemli ölçüde performans azalışı söz konusu.lakin ilk 3 haftada performansı çok güzeldi.harddiskten olabilirmi?bunların dışında notebook çok güzel.ısınma problemi yok.yardımlarınızı taleb ediyorum.teşekkürler... saygılarımla; Günay SAVAŞ
Sizinde aşağıdaki mesajınızda yazdığınız gibi SAMSUNG disklerde bir sorun olmadığını yaptığımız testler sonrasında tesbit etmiş bulunmaktayız.
Herhangi bir şekilde ürünümüzle ilgili bir memnuniyetsizliğiniz olursa ürünü anında alabilir ve ödediğiniz tutarı aynen geri iade edebiliriz. Hiç sorun değil.
Selamlar,
İlhan YILMAZ
quote:
aslında ben samsungdan memnundum yani ısınması falan yoktu ses konusundada çok sessizdi ama benim şansızlığımmı nedir bi sorun oluştu bunun yerine seagete yada wd alsam ısınma ve ses konusunda samsung kadar memnun olurmuyum bilmiyom
bu arada sistemi tekrar baştan kurdum takılmaların devam edip etmediğine bakıcam,eğer memnuniyetsizlik hisedersem bayramdan sonra kadıköye gidicem
İlhan Bey ben de notebooku bu çarşamba aldım Bursa bayinizden.. dediğim gibi ilginç bir ses açıkçası arkadaşlarımın notebooklarında varmı bu ses diye baktım ama yok.. Fanla alakası yok bence tamamen işlemci yüküyle alakalı işlemciye en ufak bir yük bindirmenizde örneğin winamp ya da media player açtığınızda ya da oyun oynadığınızda bu sesi duymuyorsunuz..
Ama işlemci yükte değilken word de yazı yazarken ve fan çalısmazken biiiiip biiiiiiip diye bir ses geliyor... Tam fanın üstüne eğilin ve dinleyin sessiz bir ortamdaysanız bu gerçekten rahatsız edici ama iş yerinizde belki duyamayabilirsiniz.. Normal şartlarda rahatsız olmucam bir ses ama gecenin bir yarısı wordde yazı yazarken gerçekten rahatsız ediyor... En azından sesin orda olduğunu ve devamlı öttüğünü biliyosunuz ölü piksel gibi bişey!! Çok ince bir tiz ses.. Umarım diğer arkadaşın dediği gibi bende de en yakın zamanda kaybolur..
mesela şu an foruma bu mesajı yazarken çok rahat b,r şekilde duyabiliyorum bu sesi..
Diğer bir sorum ben alırken dediğiniz gibi bluetooth yoktu dahili ama kutudan harici bluetooth da çıkmadı ben de üstelemedim satıcıya da bişey söylemedim zaten dahili bluetoothlar gelince takıcaz diye.. Umarım bir sorun olmaz..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutu07 -- 21 Ekim 2006; 3:53:56 >
Bahsettiğiniz ses konusunu iyice araştırıp bu konuda bir çözüm üreteceğiz inşallah. Gereken neyse yapacağımızdan kesin olarak emin olabilirsiniz.
Harici bluetooth adaptörleri müşteri tercih ve ihtiyaçlarına, bluetooth konusunda aciliyete göre gerektikçe gönderiyoruz. Dahili Bluetooth ' lar geldiğinde bu konuda taahhütümüz olan herkese ürünü gönderip çözüm üreteceğiz. Kesinlikle endişeniz olmasın. Sorun olmaz merak etmeyin. Çok acil olarak bluetooth ihtiyacım var diyorsanız size bayimiz kanalı ile daha sonra değiştirilmek üzere 1 adet bluetooth adaptör gönderebiliriz.
Selamlar,
İlhan YILMAZ
quote:
İlhan Bey ben de notebooku bu çarşamba aldım Bursa bayinizden.. dediğim gibi ilginç bir ses açıkçası arkadaşlarımın notebooklarında varmı bu ses diye baktım ama yok.. Fanla alakası yok bence tamamen işlemci yüküyle alakalı işlemciye en ufak bir yük bindirmenizde örneğin winamp ya da media player açtığınızda ya da oyun oynadığınızda bu sesi duymuyorsunuz..
Ama işlemci yükte değilken word de yazı yazarken ve fan çalısmazken biiiiip biiiiiiip diye bir ses geliyor... Tam fanın üstüne eğilin ve dinleyin sessiz bir ortamdaysanız bu gerçekten rahatsız edici ama iş yerinizde belki duyamayabilirsiniz.. Normal şartlarda rahatsız olmucam bir ses ama gecenin bir yarısı wordde yazı yazarken gerçekten rahatsız ediyor... En azından sesin orda olduğunu ve devamlı öttüğünü biliyosunuz ölü piksel gibi bişey!! Çok ince bir tiz ses.. Umarım diğer arkadaşın dediği gibi bende de en yakın zamanda kaybolur..
mesela şu an foruma bu mesajı yazarken çok rahat b,r şekilde duyabiliyorum bu sesi..
Diğer bir sorum ben alırken dediğiniz gibi bluetooth yoktu dahili ama kutudan harici bluetooth da çıkmadı ben de üstelemedim satıcıya da bişey söylemedim zaten dahili bluetoothlar gelince takıcaz diye.. Umarım bir sorun olmaz..
Bahsettiğiniz ses konusunu iyice araştırıp bu konuda bir çözüm üreteceğiz inşallah. Gereken neyse yapacağımızdan kesin olarak emin olabilirsiniz.
Harici bluetooth adaptörleri müşteri tercih ve ihtiyaçlarına, bluetooth konusunda aciliyete göre gerektikçe gönderiyoruz. Dahili Bluetooth ' lar geldiğinde bu konuda taahhütümüz olan herkese ürünü gönderip çözüm üreteceğiz. Kesinlikle endişeniz olmasın. Sorun olmaz merak etmeyin. Çok acil olarak bluetooth ihtiyacım var diyorsanız size bayimiz kanalı ile daha sonra değiştirilmek üzere 1 adet bluetooth adaptör gönderebiliriz.
Selamlar,
İlhan YILMAZ
quote:
Çok teşekkür ederim bu saatte cevap verdiğiniz için :) Yooo şu an acil olarak bluetootha ihtiyacım yok dahili olanlar gelince ilgileniriz.. Acil olan tek sorun bu işlemcinin ordan gelen ses sorunu biiip biiip yani :) umarım önemli birşey değildir ve geçicek bir sorundur.. Arkadaşın birisinde de varmış geçmiş bir hafta sonra belki bende de geçebilir. İyi geceler herkese..
arkadaşlar sonunda ben de canavarıma kavuştum win xp pro yükledim makinam t72hel802 dün 3D mark 05 yaptım 3100 skor aldım şimdilik süper pi testinde isediğim sonucu alamadım süper pi 1M de 44 sn yaptı fikri olan varmı ayrıca finger print setup ını yükleyemedim, sorun bendeki dosyadan mı kaynaklanıor yoksa sizde de aynı durum varmı? diğer testler bayramdan sonraya kaldı. :D
Super pi de 1m testinin yavaş çıkması ekran koruyucu kısmından girdiğimiz güç seçenekleriyle ilgili.. Eğer güç seçeneklerinden dizüstü seçili ise dediğiniz gibi 40 saniyenin üstünde bir zaman çıkıyor. Eğer 25 saniyeyi görmek isterseniz :) güç seçeneklerinden ev/ofismasası seçin.. 25 saniyede pi alıcaksınız böylece..
Finger print cd de verilen sürücüden yükleniyor ben yükledim. Ve gerçekten hoş bir özellik. bilgisayar windowsa girerken şifre koymadan tutun klasörlere veya özel dosyalarınıza şifre koymaya kadar aklınıza ne gelirse yapabiliyorsunuz.. Ama kullanımını öğrenmek için bi 5 10 dakka uğraşın üstünde.. İşi çözünce çok kolay olduğunu görüceksiniz..
Merhaba; Yeni bir notebook alma düşüncesindeyim ve piyasadaki modelleri araştırıyorum. Tam HP Pavilion'lardan birinde karar kılıyordum ki, HP'lerdeki servis rezaletini birçok yerde okudum ve vazgeçtim, hemen sonra da bu başlığı gördüm. Monster Noteboklar ile ilgili birkaç sorum olacak. (Başlığın tamamını okudum sayılır ama cevaplanmış bir soruyu tekrar sorarsam kusuruma bakmayın).
1- Monster Notebook'larda hangi Linux yüklü satılıyor? Donanımlar tam tanınıyor mu? ( Alırsam üzerinde Gentoo kullanmayı düşünüyorum) 2- Donanımda kendimize göre değişiklik isteyebiliyor muyuz? (Mesela 80 gb 7200 rpm hdd'li bir modele modele 100/120 gb hdd taktırma şansımız var mı?) 3- İzmir'de görebileceğimiz yer yok mu? (Bunun sorulduğunun farkındayım) Ya da Monster Notebook'lar ile aynı kasa/monitör ile satılan, inceleyebileceğim başka marka notebook'lar var mı?
ilhan bey anakartı hallettimde ekran kartının driverını bulamadım ekran kartı olsa hallolcakta birde pc le gelen cd ler güncel demişsiniz valla ekran kartının driver sürümü 83.90 bazı oyunlarda güncel driver istiyo bende anlamadım sanıl iştir
quote:
Orjinalden alıntı: tengerlek
Super pi de 1m testinin yavaş çıkması ekran koruyucu kısmından girdiğimiz güç seçenekleriyle ilgili.. Eğer güç seçeneklerinden dizüstü seçili ise dediğiniz gibi 40 saniyenin üstünde bir zaman çıkıyor. Eğer 25 saniyeyi görmek isterseniz :) güç seçeneklerinden ev/ofismasası seçin.. 25 saniyede pi alıcaksınız böylece..
Finger print cd de verilen sürücüden yükleniyor ben yükledim. Ve gerçekten hoş bir özellik. bilgisayar windowsa girerken şifre koymadan tutun klasörlere veya özel dosyalarınıza şifre koymaya kadar aklınıza ne gelirse yapabiliyorsunuz.. Ama kullanımını öğrenmek için bi 5 10 dakka uğraşın üstünde.. İşi çözünce çok kolay olduğunu görüceksiniz..
ilhan bey anakartı hallettimde ekran kartının driverını bulamadım ekran kartı olsa hallolcakta birde pc le gelen cd ler güncel demişsiniz valla ekran kartının driver sürümü 83.90 bazı oyunlarda güncel driver istiyo bende anlamadım sanıl iştir
ekran kartının sürücüsünü bende indirmiştim nvidianın sitesinden ama go sürücüleri bizdeki 7600 leri kapsamıyo sanırım,forumda bi arkadaş nvidia go çiplerinde sadece 7800 ve üstüne destek verdiğini yazmış nekadar doğru bilmiyom ama benim indirdiğim go sürücüsü gerekli donanıma sahip değilsiniz yazdı
YAaa biraz monster dışı bişe olacak ama bu sorun benim masaüstü PC'mde oluyor ya, belki yol gösterebiliceği açısından söylüyorum eski 350 W lık PSU mu çıkartıp yeni PSU yu taktıktan sonra olmaya başladı. Bu muhtemelen elektriksel bi sorun bence. Ama Çok sinir bozucu oldugu bi gerçek : )
quote:
Harddisk seçenekleri arasında maksimum 120GB mı var? daha büyük disk alma şansımız varmı? Sitenizde 1GB ram yazan ürünler tek parça mı yoksa 2 parçamı?2 parça ise tek parça için ne kadar fark öderiz? Yeni kasalara 256MB ekran kartı taktırabilirmiyiz?
Yeni kasalardan alan arkadaş yok mu? İki kasayıda inceleyen yok mu? Hangi kasa daha sağlam veya hangisi daha güzel? Sonra bu TV kartı nasıl birşey gerçekten almaya değermi?
Toshiba SATELLITE A100-847 Intel® Core Duo T7200 2.0Ghz 4MB Cache, 512MB 533Mhz DDR2, 100GB 5400rpm HDD, 256MB NVIDIA® GeForce Go 7600, Wireless LAN (802 11 a/b/g), 15.4" TruBrite WXGA TFT, DVD Super Multidrive
ekran kartının sürücüsünü bende indirmiştim nvidianın sitesinden ama go sürücüleri bizdeki 7600 leri kapsamıyo sanırım,forumda bi arkadaş nvidia go çiplerinde sadece 7800 ve üstüne destek verdiğini yazmış nekadar doğru bilmiyom ama benim indirdiğim go sürücüsü gerekli donanıma sahip değilsiniz yazdı
valla arkadaş nvidia nın hemen hemen tüm sürümlerini denedim desem yeridir kimi windows 64 bit olmadığından kimi de go sürücüleri bizdeki 7600 leri kapsamıyo hatası vererek kapandı o yüzden ilhan beyden rica ettim buraya eklermisinizdie nvidia ile birebir temasta oldukları için ama daha olmadı inşallah ileriki zamanlarda eklicek
İlhan bey daha önce ramlerin tek parça 1 GB olduğunu ve şu anda en fazla 120 GB harddisk olduğunu yazmıştı. TV kartı büyük şehirlerde özellikle İstanbulda iseniz daha çok işe yarar.( Dvb-T karasal dijital yayın buralarda denenmeye başladı.
valla arkadaş nvidia nın hemen hemen tüm sürümlerini denedim desem yeridir kimi windows 64 bit olmadığından kimi de go sürücüleri bizdeki 7600 leri kapsamıyo hatası vererek kapandı o yüzden ilhan beyden rica ettim buraya eklermisinizdie nvidia ile birebir temasta oldukları için ama daha olmadı inşallah ileriki zamanlarda eklicek
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhan@fokusshop.com -- 22 Ekim 2006; 2:08:15 >
Harddisk seçenekleri arasında yer alan en yüksek kapasiteli disk modeli 160 GB 5400 RPM SATA' dır. Bu ürünün 120 GB ile arasındaki fiyat farkı 100 $ + KDV' dir. Bu diskler çok kısa bir zaman önce piyasada yer almaya başladığından ürünlerimizde bugünlerden itibaren kullanmaya başlayacağız.
1 GB memory' leri zaten tek parça olarak kullanıyoruz. Yeni kasalar 512 MB Ekran kartlı olarak gelmekte ve ekran kartı değişimi yapılamamaktadır. Benim kasa konusunda şahsi fikrimi sorarsanız eğer ben Compal HEL80 barebone modeli ile ürettiğimiz kasaları daha çok beğeniyorum. TV karı DVB-T ( karasal digital yayın ) ve standart anten yada kablo ile seyredilen analog yayınları alabilen dahili bir TV kartıdır.
Selamlar,
İlhan YILMAZ
quote:
Orjinalden alıntı: fxulusoy
İlhan Bey,
Harddisk seçenekleri arasında maksimum 120GB mı var? daha büyük disk alma şansımız varmı? Sitenizde 1GB ram yazan ürünler tek parça mı yoksa 2 parçamı?2 parça ise tek parça için ne kadar fark öderiz? Yeni kasalara 256MB ekran kartı taktırabilirmiyiz?
Yeni kasalardan alan arkadaş yok mu? İki kasayıda inceleyen yok mu? Hangi kasa daha sağlam veya hangisi daha güzel? Sonra bu TV kartı nasıl birşey gerçekten almaya değermi?
Sn İlhan Bey, Bu forumda bi arkadaşım daha yaşamış bu problemi bende yaşıyorum. FEAR full detayda acaip akıcı bi şekilde oynatıo ama bazen takılmalar oluo. Bu da çok can sıkıo.. Oyun demo yani internetten indirdim resmi sitesinden. Neden böyle yapıyor. Diğer oyunlarda yapmıyor sayılır?
23 Ekim 2006, 13:34:54
arkadaşlar herkesin bayramını kutlarım ben eskişehirden monster bilgisayar almayı düşünüyorum ama tax free fatura kesilebiliyormu bilmiyorum acaba bilen warmı iyi bayramlar