Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorilerim | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri | Reklam ver
Cevap : MONSTER CANAVARLARI DERNEĞİ

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook / Netbook Diz üstü >> Cevap : MONSTER CANAVARLARI DERNEĞİ Sayfa: <<   < önceki  119 120 121 122 123 124 125 126 127 [128]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
karasew vasilli

Sisteme Gözat

7 Ekim 2009, 18:41:17  
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkadaşlar Monster z97v kullanıyorum.. xp 32 bit ile birlikte windows 7 64bit kullanmayı düşünüyorum.

sürücülerde internete bağlanmada oyunlarda vs sorun yaşarmıyım.. yada bu sorunları aşmak kolay olurmu?

ne dersiniz geçiş yapmam kolay olurmu

adelite

8 Ekim 2009, 10:21:48  

quote:

Orijinalden alıntı: karasew vasilli

arkadaşlar Monster z97v kullanıyorum.. xp 32 bit ile birlikte windows 7 64bit kullanmayı düşünüyorum.

sürücülerde internete bağlanmada oyunlarda vs sorun yaşarmıyım.. yada bu sorunları aşmak kolay olurmu?

xp 32 bitle , win7 64 bit i yanyana yükleyebil.. zaten literatüre geçersin..

karasew vasilli

Sisteme Gözat

8 Ekim 2009, 11:07:07  

quote:

Orijinalden alıntı: adelite

quote:

xp 32 bitle , win7 64 bit i yanyana yükleyebil.. zaten literatüre geçersin..

daha önce 32 bit xp pro ile 64 bit vista ultimate i beraber kullanmıştım..

acaba win7 kullanamamamın sebebi nedir?

huseyint

9 Ekim 2009, 1:04:22  

Merhabalar,

Yaklaşık 2 haftadır MONSTER T96M860TU38 sahibiyim.
Bilgisayar yük altındayken mousepadin sağ tarafında aşırı bir ısınma var, yazı yazarken büyük rahatsızlık veriyor. CPU fan normal full speed çalışmasına rağmen bilgisayarın içinde ramler, harddisk hatta wireless kartı bile el değmeyecek derecede ısınıyor. Bu ısınma probleminden mi kaynaklanıyor bilmiyorum ama yük altında belli bir süre kalınca mavi ekran çıkıyor, en sonuncusu da bu akşam çıktı ve boot record arızalandı galiba, bilgisayar açılmıyor. İnşallah sabah vista cdsi ile müdahale edince düzelir.
Acaba bu ısınma bu modelde normal midir yoksa bir arızamı sözkonusu?

Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum...

sofokles2000

10 Ekim 2009, 2:24:23  

İlhan Bey ve arkadaşlar,

http://www.fokusbilgisayar.com/asp/show_stock.asp?product=T64M722R01

1- Fiyat performans olarak bu model nasıl sizce?
2- Bu cihazda win7 çalıştıran var mı? Driver problemi var mı? İşletim sistemsiz olduğu için fokus yanında tüm driver'ları veriyor mu?
3- Satış sonrası destek ve teknik destek nasıl?
4- Win7 ile birlikte 12.1" serisine yeni modeller eklenir mi? P serisi işlemcili modeller mesela?
5- Monster 12.1" modeller win7'li olarak ne zaman satışa sunulur?
6- Siyah renk hiç kalmamış stoklara ne zaman girer?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sofokles2000 -- 14 Ekim 2009; 16:05:14 >

Honda Jazz CVT, Next YE-G 708, Acer Aspire 5600, Logitech VX Revolution, Sony Ericsson W800i, Philips HTR5000, Philips DVP720SA, Philips DVDR3590H, Philips CD655, Epson EMP-TW20, Airties RT-211, HP Photosmart C5180, Sony CyberShot DSC-S950, Sony SLV-E180, Sony CCD-TR420E, WDTV, WD 2,5" 500GB, Seagate 2,5" 500GB
Sultan El Kebir

14 Ekim 2009, 15:19:56  

Sayın İlhan Bey,

Bugün notebook ekran kartı performansları ile ilgili araştırma yaparken, youtube harici ekran kartı videolarına rastladım.Bildiğiniz üzere ilk harici ekran kartı portu Asus tarafından yapılmış (Asus XG Station) başarılı ile çalışmasına karşın piyasaya son kullanıcıya sunulmamış bir ürün idi.Şahsen ben bugüne kadar bir tek Asus un yapmış olduğu XG Station adlı ürünün olduğunu biliyordum.Oysa yaptığım araştırmadan sonra bu tür ürünlerin yaygınlaşmaya başladığını, oldukça stabil çalıştıklarını ve de notebook teknolojisinde bir devrim yaratacak cihazlar olduğunu gördüm.Bugün youtube da konu ile ilgili videolara bakarken, çeşitli markalar altında, pcı experess portları gördüm.Yurt dışında ürünler; "External Graphics card" , External Graphics Port veya Unit" adı altında lanse ediliyor. Bu ürünler yurt dışında son yıllarda nispeten yaygınlaşmış durumda.Daha anlaşılır bir şekilde anlatacak olursak, cihazlarımız harici kutulu bir tv kartı kutusu gibi bir kutuya sahip.Bu kutunun içerisinde ise PCI-Express slot yuvası bulunmakta.Bu yuvanın içerisine normal masaüstü bilgisayarlarda kullanmış oluduğumuz ekran kartlarını takabilmekteyiz.Bağlantıyı ise notebookumuzun express card yuvası ile cihazı bağlayarak yapabiliyoruz.

Siz bu forumda daha önceki mesajlarınızda "Notebooklarda ekran kartı değişim probleminin 2010 un ikinci yarısından sonra aşacağımızı düşünüyorum" diye bir mesaj yazmıştınız.Bu düşünceniz benim bahsettiğim cihazlara dayandırarak mı yazdınız yoksa normal notebook mobile ekran kartlarını ülkemize getirip birebir parça değişimi düşüncesi ile mi yazdınız?

İlhan Bey, bu cihazlardan Türkiyeye getirip focus bilgisayar altında satmayı düşünüyor musunuz?(Tabi ki bu bir devrim olur) Yoksa günümüzde mobil grafik kartlarının performansı,ebatları ve de küçülen nanometreleri göz önüne alarak masaüstü bilgisayarlarda yapabildiğimiz gibi notebook ekran kartı değişimi yapılabilineceğinin kanısında mısınız?

Son Olarak da Videoları Sizinle Paylaşıyorum

http://www.youtube.com/watch?v=yIp3gHmAeGc&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=fCK5dLWiO2Q&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=qE5NmURV5P8&feature=related

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sultan El Kebir -- 14 Ekim 2009; 20:14:44 >

Aiko

14 Ekim 2009, 21:44:20  

her monster laptopunda ısınma sorunu oluyor mu?

wolleskaan

Sisteme Gözat

15 Ekim 2009, 8:56:30  

quote:

Orijinalden alıntı: Aiko

her monster laptopunda ısınma sorunu oluyor mu?

Bende böyle bir sorun yok forumdan kullanan arkadaslarımdada yok ama oyun oynarken ıslemcı 70 ı goruyor buna ısınma dersen başka.

normal: İnternet msn antivirüs v.s

İşlemci: 45-50 bunu yazarken 44
ekran kartı: 40-45 bunu yazarken 38
Hdd: 50 civarı (7200 rpm) bunu yazarken 46

oyunlarda

İşlemci: 70-75
ekran kartı: 60-65
Hdd: 50-55 civarı (7200 rpm)

Günlerce acık kaldıgıda oluyor ama verdıgım degerler 1-2 derece dısında degısım gostermıyor.Umarım bır fıkır olmustur.

MONSTER Q90M860TU18
Intel® Core2 QUAD Q9000 (2.00 Ghz)+1024 MB DDR3 256Bit nVIDIA® GF9800M GTS+15.4" WXGA+ (1280 x 800)Parlak Ekran+4 GB DDR3 1066 Mhz+320 GB 7200 RPM 16 MB+Intel® 5300 Wİ-Fİ+DVI + HDMI + ESATA + sandisk cruzer 8 gb readyboost
Aiko

15 Ekim 2009, 11:12:33  

peki bu 70 derece performans kaybına yani fps kaybına fln yol açıyor mu? oyun oynamaya engel olur mu?

Aiko

15 Ekim 2009, 14:50:20  

http://www.fokusbilgisayar.com/asp/show_stock.asp?product=T96KHLB201 bu modele karar verdim. pişman olur muyum acaba verdiğim paraya değer mi?

biraz daha baktım birde şu modeli beğendim ; http://www.fokusbilgisayar.com/asp/show_stock.asp?product=P88M860TU38 birinin ekran kartı,diğerininde işlemcisi daha fazla puan almış. ikisi arasında düşünüyorum şuanda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aiko -- 15 Ekim 2009; 15:10:12 >

karasew vasilli

Sisteme Gözat

15 Ekim 2009, 15:25:32  

quote:

http://www.fokusbilgisayar.com/asp/show_stock.asp?product=T96KHLB201 bu modele karar verdim. pişman olur muyum acaba verdiğim paraya değer mi?

biraz daha baktım birde şu modeli beğendim ; http://www.fokusbilgisayar.com/asp/show_stock.asp?product=P88M860TU38 birinin ekran kartı,diğerininde işlemcisi daha fazla puan almış. ikisi arasında düşünüyorum şuanda

bana kalırsa T96KHLB201 bir çok açıdan avantajlı.. ayrıca pişman olacağını düşünmüyorum.. tabii benzer özellikleri daha ucuza bulabiliyorsan o ayrı bir konu.. içine sinmiyorsa sanırım istanbuldaki merkezinde cihazı görebilirsin.. onun dışında hp nin bir iki modeli vardı bu cihaza benzer ekran kartı kullanan fakat ondada ram, işlemci ve hdd düşük.. birde hpden çok şikayet geliyor gibi o yönüde var.. unutmadan onlarıda piyasada bulman biraz zor hiç bir stokda yok diye biliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karasew vasilli -- 15 Ekim 2009; 15:26:15 >

Aiko

15 Ekim 2009, 15:48:20  

peki T96KHLB201 beni 3 4 yıl boyunca idare eder mi?genelde oyun oynayacağım ve visual studio sql server gibi bir kaç program kullanacağım.

karasew vasilli

Sisteme Gözat

15 Ekim 2009, 16:03:05  

quote:

peki T96KHLB201 beni 3 4 yıl boyunca idare eder mi?genelde oyun oynayacağım ve visual studio sql server gibi bir kaç program kullanacağım.

ona benim kesin birşey demem yanlış olur.. kendimce şöyle diyeyim.. ilk makinam p4 ü 2001-2005 arası ikinci amd64+ ı 2005-2009 arası ve şu an 5 aydır monster ı kullanıyorum ve ilk laptopum.. sanırım 3 yıl kadar kullanabilirim.. dayanıklılık dışında ise diyebileceğim.. çizim, tasarım vb(photoshop, dreamweaver, flash vs) işler ile profesyonel ilgilenen yakın bir arkadaşım bir hafta boyunca bendeki z97v yi ödünç aldı ve sonunda çok güzel makina diyerek iade etti, güzel cihaz.. bunlar benim ve arkadaşımın şahsi fikirleri.. tercih senindir.. kararı makinaların incelemeleri ve parçaların aldıkları puanlar ile kendincede verebilirsin.. hatta böylede yapmalısın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karasew vasilli -- 15 Ekim 2009; 16:05:33 >

ScalaEmre

15 Ekim 2009, 22:01:45  

T96KHLB201 modelini yaklaşıl 15-16 gündür kullanıyorum, kullandığım program ve oyun listesini ve de kullandığım ayarları buraya ekleyeyim;

Kullandığım Ana Programlar;

1- SolidWorks 2009
2- 3DSMax 2009
3- Kaspersky 2009

Oyunlar;

1- GTA IV ; Kaplama Kalitesi : Medium ; Render Kalitesi : High
2- Saint Row 2 ; Grafik Kalitesi : High ; AntiAliasing : 4x
3- Death To Spies ; GK : Very High ; AA : 4x
4- Raven Squad ; GK : High ; AA : 4x
5- The Sims 3 ; GK : High
6- NFS Shift ; GK : High ; AA : 2x
7- Prototype ; GK : High ; AA : 4x
8- Tropico 3 ; GK : High
9- PES09 ; GK : High
10- The Godfather 2 ; GK : High

Yukarıdaki programları ve oyunları (verdiğim ayarlarda) çok rahatlıkla kullanıyorum. Bilgisayarım için bir soğutucu altlık, bir de klavye mouse seti aldım ki oyunlardan tam zevk alabileyim . Ben bu modeli aldığımda 2200 civarıydı, şimdi 2500 civarı. 2200'lük fiyat devam etmeliydi (10 ekime kadar sürdü sadece). 2200'ü tam anlamıyla hakeden bir model. Ama 2500 olsa düşünürdüm, sonuçta taksitle alıyoruz, üste bir de faiz biniyor. Quad işlemcili, ekran kartı çok iyi olan laptop modelleri var. Onlarla aynı fiyat seviyesinde, bunu da gözden kaçırmayın.

Benim aldığım dönemde, benzer özellikli laptoplarla arasında fiyat olarak 200-300 lira fark vardı; buna değdi mi? Kesinlikle evet... Bu performansı diğer bilgisayarlarda bulmayı beklemeyin.

Yazımı bir soru ile sonlandırmak istiyorum.
Fokusbilgisayar'ın sitesinde bir soru sormuştum. Emre bey'in msn adresi bana verildi. Emre bey'e msn'de bir kaç soru sordum; hiç bir soruma cevap gelmedi...
1. olarak, madem herhangi bir cevap alamayacağım birisi ise Emre bey, beni neden oraya yöneldiriyorsunuz?
2. olarak, eğer ki bu kadar meşgul birisi Emre bey, beni bir başkasına yöneldirmesi gerekir.
3. olarak, şunu belirteceğim; monster'ı almadan önce herkes bana "Yok serviste sorun çıkari teknik destekte sorun çıkar" vs dediler. Ben de onlara hep burayı örnek gösterdim, fokusbilgisayar çalışanlarının monster kullanıcıları ile sürekli irtibat halinde olduklarını söyledim. Ancak bu irtibatı henüz ben kuramadım... Bu yüzden biraz sıkıntım var... Umarım en kısa zamanda bu irtibatı kurabiliriz...
4. olarak da sorduğum soruyu tekrar sorayım. Ki o kadar zor bir soru da değil ... 512 olan ekran kartı belleğini nasıl 1gb'a yükseltebileceğimi sordum sadece, sonuçta ürün özelliklerinde 1GB'a yükseltilebileceği yazıyor...

Hepinize iyi forumlar...

DACIA SOLENZA 1.4 MPI SCALA SPORT PACK AZUR MAVİ

ozgurersin

16 Ekim 2009, 10:08:41  

Sayın İlhan Bey,

M860TU modellerinizin Max. 2 GB DDR3 256Bit nVIDIA® GTX260M ekran kartı ile satışta olduğunu biliyoruz

Peki M860TU modellerini en üst model notebook ekran kartı olan 1 GB DDR3 256Bit nVIDIA® GTX280M ile hiç test ettiniz mi, yani bu modeli istesek 1 GB DDR3 256Bit nVIDIA® GTX280M ekran kartı ile satın alamaz mıyız alırsak da fiyat farkı ne kadar oynar tahminen?

Sevgiler,

Sattıklarım !
wolleskaan

Sisteme Gözat

16 Ekim 2009, 10:43:27  

quote:

peki bu 70 derece performans kaybına yani fps kaybına fln yol açıyor mu? oyun oynamaya engel olur mu?

Herhangı bır dusme olmuyor.Bende monsterı aylardır kullanıyorum hıc bır sorun yasamadım son derece memnunum

MONSTER Q90M860TU18
Intel® Core2 QUAD Q9000 (2.00 Ghz)+1024 MB DDR3 256Bit nVIDIA® GF9800M GTS+15.4" WXGA+ (1280 x 800)Parlak Ekran+4 GB DDR3 1066 Mhz+320 GB 7200 RPM 16 MB+Intel® 5300 Wİ-Fİ+DVI + HDMI + ESATA + sandisk cruzer 8 gb readyboost
Aiko

17 Ekim 2009, 13:13:13  

bugun bahsettiğim T96KHLB201 i almaya gittim fakat biraz hayal kırıklığına uğradım,ekranı küçük geldi bana nedense, yanında duran modele göz attım bende o sırada. onun ekranı bir miktar daha genişti ama çok daha güzel duruyordu. o bilgisayarın modeli MONSTER Q90M860TU41 imiş. şimdi soruyorum bu 2 laptoptan hangisini tavsiye edersiniz :)

ScalaEmre

17 Ekim 2009, 15:49:51  

quote:

bugun bahsettiğim T96KHLB201 i almaya gittim fakat biraz hayal kırıklığına uğradım,ekranı küçük geldi bana nedense, yanında duran modele göz attım bende o sırada. onun ekranı bir miktar daha genişti ama çok daha güzel duruyordu. o bilgisayarın modeli MONSTER Q90M860TU41 imiş. şimdi soruyorum bu 2 laptoptan hangisini tavsiye edersiniz :)

Sorduğunuz soru tuhaf doğrusu Q90M860TU41 ile T96KHLB201 tamamen farklı ürünler neredeyse... Karşılaştırma yapmak için yakın modeller değiller. Birisi 4 çekirdekli 2gb gtx260m ekran kartlı, diğeri çift çekirdekli 512mb ati4650 ekran kartlı... Birisinin ekran çözünürlüğü 1680 x 1050 ki 15.4 inçte, diğerinin 1366 x 768 15.6 inçte... Birisi 3.500TL, diğeri 2.500TL...

Bu iki modelin arasında kalmanız için, yakın özellikleri olsa tamam anlarım da, birbirinden çok farklı modellerin arasında nasıl kaldınız Fiyatı uygunsa sizin için Q90M860TU41'i alın madem Ama ben T96KHLB201 kullanıyorum mesela, çok ama çok memnunum, pişman olacağınız bir ürün değil kesinlikle..

İyi forumlar dilerim.

CemUsUs

19 Ekim 2009, 1:34:25  

quote:

merhaba..

aynı sıkıntıyı ben de yasadım.. birebir görmeden aldıgım 15.4"ler ufak geldi, yine monsterin 17.1"lerinden aldım.. gerci simdi o da yetmiyor 18.4"lere bakıyorum :)

eger boyle bir sıkıntı yasadıysan kesinlikle büyük modellere yönelmelisin.. pisman olmazsın..

sofokles2000

19 Ekim 2009, 23:22:46  

İlhan Bey ve arkadaşlar, yarın almayı düşünüyorum. Acil cevap lütfen.

quote:

Orijinalden alıntı: sofokles2000

http://www.fokusbilgisayar.com/asp/show_stock.asp?product=21646&description=MONSTER-T64M721R01-12-1-Notebook

2- Bu cihazda win7 çalıştıran var mı? Driver problemi var mı? İşletim sistemsiz olduğu için fokus yanında tüm driver'ları veriyor mu?
4- Win7 ile birlikte 12.1" serisine yeni modeller eklenir mi? P serisi işlemcili modeller mesela?

Honda Jazz CVT, Next YE-G 708, Acer Aspire 5600, Logitech VX Revolution, Sony Ericsson W800i, Philips HTR5000, Philips DVP720SA, Philips DVDR3590H, Philips CD655, Epson EMP-TW20, Airties RT-211, HP Photosmart C5180, Sony CyberShot DSC-S950, Sony SLV-E180, Sony CCD-TR420E, WDTV, WD 2,5" 500GB, Seagate 2,5" 500GB
ozgurersin

20 Ekim 2009, 18:51:23  

Eurocom , Intel’in Calpella platformu üzerine kurulu, ATI veya Nvidia’nın ayrı grafik çözümlerini içeren yeni taşınabilir sistemlerini duyurdu.

15.6inç’lik W860CU Cougar ve 17.3inç’lik W870CU Cheetah olarak isimlendirilen iki model, geniş bir konfigürasyon çeşitliliği yanı sıra yükseltme seçeneği de sunuyor. Intel’in mobil sistemler için hazırladığı 1.60GHz saat hızlı Core i7 720QM, 1.73GHz hızındaki Core i7 820QM ve hatta 2.0Ghz’lik Core i7 920XM Extreme serisi işlemcilerini Eurocom’un iki yeni modeli üzerinde görebiliyoruz. Firma ayrıca 1600MHz frekanslı DDR3 sistem belleklerini iki yeni modelinde kullanacağını belirtiyor.

Grafik çözümlerine baktığımızda Nvidia’nın Geforce GTX 260M, GTX 280M’i veya Ati’nin 1GB GDDR3 bellekli Mobility Radeon HD 4870XT ekran kartlarının, Eurocom’un Cougar/Cheetah serisine üst segment görsel güç kazandırdığını görüyoruz. Oyuncuları düşünen Eurocom, İş istasyonu kullanıcılarına 1GB GDDR3 bellekli NVIDIA Quadro FX 3700M çözümüyle istediği performansı sunuyor. Firmanın GPU güncelleme sekmesinde vaadi; yeni nesil mobil Ati(HD5XXX) ve Nvidia(GT3XX) çözümleri.

Notebook ebatları, Cougar için 374mm x 263mm x 42mm’lik alanda 3.3Kg iken Cheetah 4Kg ağırlık, 412×279x39-48mm ebadında. Fiyat bilgileri açıklanmayan iki yeni mobil sistemin benzer dış görünümleri hakkında hiç yorum yapmıyoruz çünkü içlerinde müthiş bir güç taşıyorlar.

NOT: Alıntıdır.

17.3inç’lik W870CU Cheetah

15.6inç’lik W860CU Cougar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurersin -- 3 Kasım 2009; 13:42:46 >

Sattıklarım !
Aiko

23 Ekim 2009, 19:15:34  

selamlar, MONSTER Q90M860TU44 15.4 model laptopu satın aldım haftaiçinde.eve gelip windows7 kurdum 64 bit. sürücü dvdvsini taktığım zaman işletim sistemi sürücüleri desteklemiyor diye uyarı veriyor.teknik servisi aradım windows7 sürücüleri 1 2 hafta içinde çıkıcakmış dediler.. internetten bulamaz mıyım? şaka gibi geldi 3 milyarlık laptopun sürücü desteğinin bulunmaması bana. bütün parçaları neredeyse son teknoloji olan bir laptop xp mi kuralım yani ? birde magazada benden windows7 satın almamı istediler...

sofokles2000

25 Ekim 2009, 2:27:53  

Güncel

quote:

İlhan Bey ve arkadaşlar, yarın almayı düşünüyorum. Acil cevap lütfen.

quote:

http://www.fokusbilgisayar.com/asp/show_stock.asp?product=21646&description=MONSTER-T64M721R01-12-1-Notebook

hdfb44

26 Ekim 2009, 9:40:04  

merhaba arkadaşlar 2.el MONSTER T96KHLB201 15.6 yada MONSTER P88KHLB201 15.6'' modellerinden herhangi birini uygun fiyata satan biri olursa almak istiyorum.

carcass23

27 Ekim 2009, 16:03:37  

Arkadaslar satılık w15'ime ikinci el kısmından ulasabilirsiniz

berkerden

Sisteme Gözat

31 Ekim 2009, 12:03:58  

Arkadaşlar ve tabiki fokusshop T96KHLB201 modeline sahibim. Yani 4650 olan model. Ancak ben bilgisayarda oyun oynadığımda ekran kartı sıcaklığı sanırım 94 tü yada 90 küsürata gelince işlemci kullanımını %25-40 arası bir değere sınırlıyor ve oyun çok fazla şekilde yavaşlıyor. Ardından işlemci yavaşladığı için sıcaklık biraz normale geliyor ve oyun normale dönüyor çok kısa süre sonra işlemci tam gaza geçtiği için sıcaklık tekrar artıyor ve kullanımı kısıtlanıyor ve bu döngü böyle devam ediyor. Bunu nasıl çözebiliriz. Altına kitap koyarak yükselttim, çok rahat hava almasını da sağladım ancak işe yaramıyor. Bunu ne yapacağız? Cidden büyük bir sıkıntı ve çözülmesini istiyorum...

Intel® Core™2 Quad Q9300 2.5 Ghz @3.0 Ghz (1.28 volt) İşlemci || OCZ Gladiator MAX İşlemci Soğutucusu ile OCZ Freeze Termal Macun || ASUS P5Q Deluxe P45 Anakart || Sapphire ATI Radeon HD4870 512MB GDDR5 Ekran Kartı || Creative X-Fi Gamer Ses Kartı || A-Data Vitesta Extreme 800+ 4gb (2x2gb) @800 Mhz DDR2 Ram || Seagate 1.5TB 2x32mb (750x2 Gb) Raid 0 HDD (1 tanesini Firmware Arızasından Uzun Uğraşlarla Kurtarabildim) || Seagate 1.5TB FreeAgent Xtreme Harici HDD || Samsung 2253 LW 1680x1050 2ms Monitör || Gigabyte Poseidon Kasa || Glacial Power 550 Watt (Gerçek) Güç Kaynağı || Logitech G25 Direksiyon || Logitech Force 3D Pro Joystick|| Premier 58W Rms 4+1 Hoparlör || 2x LG GH20NS10 DVD Yazıcı || A4-Tech XL740K Fare ve Microsoft Kablolu Klavye || Orjinal Crysis ve Crysis Warhead ||

MONSTER T96KHLB201 15.6''
CemUsUs

31 Ekim 2009, 2:32:30  

Sevgili arkadaslar;

Gectigimiz gunlerde 17.1"lik bilgisayardan 18.4" modeline gecis yaptım.. Bilgisayarı alırken Kadir Bey sakayla karısık artık bir inceleme yaparsın demisti; acıkcası benim de hic niyetim yoktu ancak yeni bilgisayar alacak arkadaslar icin birkac kelime etmeden gecemeyecegim..

Ilk laptop bilgisayarım gene Monster'dan alınan 15.4"lik bir modeldi.. Ekranı kucuk gelince yine Monster'dan 17.1"lik bir bilgisayar almıstım.. 17.1"liklerin malzeme kalitesi ve ekran boyutu beni daha cok tatmin etti, hızı ise agzımı acık bırakmıstı..

Su anki 18.4"lik model icin ise kelime bulamıyorum..

Yazarken yanlıs anlasılmak istemem; 17.1"lik olan modeller de gayet iyi ve paralarını hakediyor ancak 18.4"ler gercekten baska bir alemde geziyorlar..

Ilk olarak; ekranın goruntu kalitesi daha iyi.. Her ne kadar UFO gibi orasından burasından ışıklar saçan laptopların gorunusleri bana hitap etmese de 17.1"lerden daha güzel göründükleri su goturmez bir gercek..
Blu-ray'i inanılmaz sessiz calısıyor ve sogutma isini daha ciddiye almıslar.. Fanlar yük altında bile kafanızı utuleyecek sesler cıkarmıyor.. Ust taraftaki dokunmatik tuslar pek benim dolma parmaklara göre degil ancak ozellikle ses kaydırıcısı cok kullanıslı..
Diger modellerin aksine tercih ederseniz uc harddisk ile alabiliyorsunuz.. ihtiyacınız oldugu an ulasabileceginiz, sizi yokusa surmeyecek aklı basında bir teknik servis imkanından da bahsetmeye gerek yok herhalde, bu baslıgı okuyan iyi kotu bunu bilir ..

bilgisayar ile ilgili eksiler benim sahsi kaprislerimden ibaret oldugu icin, kusura bakmazsanız bunları es geciyorum.. ille ornek derseniz evet; bilgisayarın sol tarafında bulunan programlanabilir 8 adet tus klavyeyi saga kaydırıyor ve bu benim icin bir problem sayılır ancak belki bir baskası bunları cok kullanıslı bulabilir.. diger taraftan gülle gibi oldugunu da soylemeliyim.. fakat bu buyuklukte ve dolulukta bir bilgisayardan 3 kg gibi bir agırlık bekleyemezsiniz elbet.. ben careyi sırt cantasında buldum.. zaten anca ona sıgıyor..

sonuc olarak; evet pahalı bir bilgisayar, yazıyı okuyup fokus'un internet sitesine dalanlar baslangıc modeli icin dahi fiyatın 6 kusur bin TL oldugunu goreceklerdir ancak gercekten performanslı ve kaliteli bir model arayısında iseniz, mutlaka magazaya gidin ve buna da bir goz gezdirin.. bilgisayar icin 4000-5000 TL'yi gozden cıkardıysanız ve durumunuz elveriyorsa imkanlarınızı biraz zorlayın derim.. soylemesi kolay gibi gozukebilir fakat aradaki farkı da uzaktan bakarak degil, ancak ikisini birden kullanıp kıyaslayınca anlarsınız..

Vagi.

1 Kasım 2009, 13:20:45  

Merhaba arkadaşlar ben M860TU kullanıcısıyım notebook soğutucusu almak istiyorum. Sizlerin kullandığı ve önerdiği ürünler (model) nelerdir? Ha birde 70-75 C arasında oynayan GPU - CPU larda kaç derece düşüş sağlanabilir?
karasew vasilli

Sisteme Gözat

3 Kasım 2009, 24:12:36  

z97v laptopa win7 x64 kurdum.. makina açıldıktan sonra 5 dk içinde ekran kartı hatası veriyor ve kitleniyor.. ne yapabilirim..

ozgurersin

3 Kasım 2009, 17:10:48  

Sevgili CemUsUs

Öncelikle almış olduğun 18,4" lik Clevo M980NU modeli MONSTER notebook'un hayirli olsun. Paraya kıyıp en üst seviye notebook sahibi olmak herhalde bir ayrıcalık olsa gerek, test sonuçlarını buradan merakla bekliyoruz yayınlarsan almak isteyen kişilere de bir ışık yakmış olursun diye düşünüyorum Aslında hangi modeli aldığını da yazarsan daha iyi bilgi vermiş olursun diyeceğim ama gerçi bu serinin en ucuz versiyonu olan MONSTER Q90M980NU41 18.4" Notebook modeli bile Kdv dahil : 6.271,68 TL iken seninkisinin modelinin önemi bile yok diye düşünüyorum

Bende senin gibi en üst konfigüre olanaklarına sahip ve hep UPGRADEABLE özellikli desktop replasement kategorisi bir notebook almaktan yanayım. Ama malum ekonomik şartlar hep buna engel oluyor malesef Ama bu sefer gerçektende para biriktirip yukarıdaki mesajımda detaylı resimlerini ve açıklamalarını da yazdığım yine CLEVO üretimi olan ve yeni seri W860CU ve W870CU modellerinin MONSTER adı altında Fokus Bilgisayar tarafından TR'ye getirtilmesini bekliyorum. İlhan bey ile dün yaptığım konuşma da bunun gerçekleşecek olduğunu öğrenmek bile beni oldukça heyecanlandırdı diyebilirim size O yüzden Intel CoreTM i7-920XM Extreme Edition processor (45nm, 2.0GHz, FSB1333, 8MB L3 cache, rPGA988A) işlemcili bu makinelerden birisiyle senin canavarı kapıştırmayı çok isterim doğrusu

Sevgiler,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurersin -- 3 Kasım 2009; 17:13:09 >

Sattıklarım !
Aiko

4 Kasım 2009, 10:12:12  

quote:

selamlar, MONSTER Q90M860TU44 15.4 model laptopu satın aldım haftaiçinde.eve gelip windows7 kurdum 64 bit. sürücü dvdvsini taktığım zaman işletim sistemi sürücüleri desteklemiyor diye uyarı veriyor.teknik servisi aradım windows7 sürücüleri 1 2 hafta içinde çıkıcakmış dediler.. internetten bulamaz mıyım? şaka gibi geldi 3 milyarlık laptopun sürücü desteğinin bulunmaması bana. bütün parçaları neredeyse son teknoloji olan bir laptop xp mi kuralım yani ? birde magazada benden windows7 satın almamı istediler...

????????

karasew vasilli

Sisteme Gözat

4 Kasım 2009, 14:00:16  

arkadaşlar hiç z97v ile birlikte 64bit win7 kullanan yokmu burada? stabilite sorunu yaşıyorum yardım edebilirmisiniz.. driver sorunlarım var.. kullandığınız sağlam win7 64 bit driverlarının linklerini felan yollayabilirmisiniz

ilhan bey siteye win7 driverları ne zaman eklenecek acaba? dört gözle bekliyorum

şuan genel olarak sürücü durumum bu şekilde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karasew vasilli -- 4 Kasım 2009; 14:07:15 >

Aiko

5 Kasım 2009, 14:59:05  

quote:

arkadaşlar hiç z97v ile birlikte 64bit win7 kullanan yokmu burada? stabilite sorunu yaşıyorum yardım edebilirmisiniz.. driver sorunlarım var.. kullandığınız sağlam win7 64 bit driverlarının linklerini felan yollayabilirmisiniz

ilhan bey siteye win7 driverları ne zaman eklenecek acaba? dört gözle bekliyorum

şuan genel olarak sürücü durumum bu şekilde

aynı sorunu bende yaşıyorum ilgilenen yok.

karasew vasilli

Sisteme Gözat

5 Kasım 2009, 16:14:41  

kadir bey e birde mail atayım bakalım sonuçta burası monsterın resmi sitesi değil.. umarım en kısa sürede bu sorunumuz çözülür.. yoksa umudumuz sp1 in çıkması..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karasew vasilli -- 5 Kasım 2009; 16:15:49 >

Beykozlu19

9 Kasım 2009, 1:09:38  

merhaba

MONSTER T96KHLB201 modelını almayı dusunuyorum bana artılarını eksılerını soyleyebılırmısın ?

bırde bu gune kadar hıc monster almadım servıs musterıye ozenı nasıldır ?

tesekkurler

^^ Beykozlu19 ^^
karasew vasilli

Sisteme Gözat

9 Kasım 2009, 11:37:35  

quote:

Orijinalden alıntı: Beykozlu19

merhaba

MONSTER T96KHLB201 modelını almayı dusunuyorum bana artılarını eksılerını soyleyebılırmısın ?

tesekkurler

şimdiye kadar tüm sorularımı cevapladılar.. teşekkür ederim..

ScalaEmre

9 Kasım 2009, 17:43:51  

quote:

Orijinalden alıntı: Beykozlu19

merhaba

tesekkurler

Bu modeli bir buçuk aydır kullanıyorum. Olumsuz bir durumunu hiç görmedim. Benim isteklerimi tamamiyle karşılıyor. ( Oyun ve çizim programları kullanıyorum; solidworks, 3dsmax gibi. ) Şimdiye kadar bir tane hata verdiğini görmedim (maşallah diyelim ).

Ama sizin istekleriniz önemli, ne istediğinize karar verin. Media Center ağır bassın diyorsanız, ekran boyutu sizi tatmin etmez. Performans yüksek olsun diyorsanız, %100 verim alabileceğiniz bir model. Q işelmcili modeller de var bu fiyata (ama başka marka).

Siz kararınızı verin; Q işlemcili başka bir marka mı? yoksa T işlemcili bir Monster mı? Ben bu kararı Monster'dan yana verdim ve hiç ama hiç pişman değilim. Bu fiyata alınabilecek en iyi modeli aldığımı da düşünüyorum ( Ben aldığımda ÖTV indirimi de vardı.)

berkerden

Sisteme Gözat

12 Kasım 2009, 3:15:41  

Merhaba bende de t9600 lü khlb02 modeli var fakat benimkinde biraz ısınma problemi var sanırım. Benimki grid, crysis, mirror's edge, Rainbow 6 Vegas 2 vb. oyunlarda laptopu masaya normal koyarsam ısınma yapıyor ve oyunda belli aralıklarla yavaşlama oluyor. Bu kısa sürüp tekrar normale dönüyor, kısa süre sonra tekrar ısınıp yavaşlıyor ve düzeliyor bu böyle gidiyor. Acaba sizde de aynısı var mı? Firmware sürümünüz ne bu arada?

Intel® Core™2 Quad Q9300 2.5 Ghz @3.0 Ghz (1.28 volt) İşlemci || OCZ Gladiator MAX İşlemci Soğutucusu ile OCZ Freeze Termal Macun || ASUS P5Q Deluxe P45 Anakart || Sapphire ATI Radeon HD4870 512MB GDDR5 Ekran Kartı || Creative X-Fi Gamer Ses Kartı || A-Data Vitesta Extreme 800+ 4gb (2x2gb) @800 Mhz DDR2 Ram || Seagate 1.5TB 2x32mb (750x2 Gb) Raid 0 HDD (1 tanesini Firmware Arızasından Uzun Uğraşlarla Kurtarabildim) || Seagate 1.5TB FreeAgent Xtreme Harici HDD || Samsung 2253 LW 1680x1050 2ms Monitör || Gigabyte Poseidon Kasa || Glacial Power 550 Watt (Gerçek) Güç Kaynağı || Logitech G25 Direksiyon || Logitech Force 3D Pro Joystick|| Premier 58W Rms 4+1 Hoparlör || 2x LG GH20NS10 DVD Yazıcı || A4-Tech XL740K Fare ve Microsoft Kablolu Klavye || Orjinal Crysis ve Crysis Warhead ||

MONSTER T96KHLB201 15.6''
shade_boi

12 Kasım 2009, 23:55:09  

arkadaşlar bende z97v p8600 1gb 9650mgt modeli var ve oyun oynarken (ör: mirrors edge) ekran kartının sıcaklığı 55C ye kadar çıkabiliyor bu bir sorun mu bir de touch pad'in hemen sol tarafından bi yerden bi fan vızıltısı geliyor sürekli hafif bi şekilde vurunca bi anlık durup tekrar devam ediyor. sizce garantiye yollamalı mıyım? bide daha önce hoparlörler cızırtılı ses çıkarıyordu garantiye yolladım düzelttiler şimdi yine cızırdıyor ne yapmalıyım? lütfen biri yardım etsin...

thrash is the best, fuck off the rest...
karasew vasilli

Sisteme Gözat

13 Kasım 2009, 12:10:28  

quote:

Orijinalden alıntı: shade_boi

arkadaşlar bende z97v p8600 1gb 9650mgt modeli var ve oyun oynarken (ör: mirrors edge) ekran kartının sıcaklığı 55C ye kadar çıkabiliyor bu bir sorun mu bir de touch pad'in hemen sol tarafından bi yerden bi fan vızıltısı geliyor sürekli hafif bi şekilde vurunca bi anlık durup tekrar devam ediyor. sizce garantiye yollamalı mıyım? bide daha önce hoparlörler cızırtılı ses çıkarıyordu garantiye yolladım düzelttiler şimdi yine cızırdıyor ne yapmalıyım? lütfen biri yardım etsin...

yine hoparlöründe sorun varsa tabiiki de garantiye yollamalısın cihazını..

bu arada z97v nin win7 64bit driverları hakında fokus bilgisayardaki bir arkadaş beni yönlendirdi fakat gerek kota sorunum gerekse vaktim olmadığından driverları deneme şansım olmadı.. test edip çalıştıklarılarını görürsem buradan yayınlarım..

thenceforth

16 Kasım 2009, 23:02:53  

Şuan JFL92 modelinde windows 7 kurdum ve smart battery özelliği çalışmıyor...
Ben bir siteden makale buldum bu konuyla alakalı ama denilenleri yaptım olmadı...

The Smart Battery installation only support Windows XP 32 bit, Windows Vista 32 and 64 bit only. At this writing, Windows 7 is not supported yet (I confirmed for 64 bit version is not supported).

Smart Battery hardware can be identified by ACPI\CPL0002 (Compal Embedded System) id. The latest driver is version 1.0.0.12.

First, install the Smart Battery software. After the installation, the driver for the above hardware is still unknown.

Next, open Device Manager and locate the hardware and choose to update the driver. Do not use automatically search for driver, instead browse the driver at My Computer. Select C:\ProgramData\Vista64 for the driver location. Subtitutes C: with your SystemDrive and the Smart Battery can work under Windows 7.

If you’re using the 32 bit version of Windows 7, The Smart Battery driver is located at C:\ProgramData\Vista32

mcingoz

19 Kasım 2009, 21:13:43  

arkadaşlar bende fl92 makineme 64 bit win 7 kurdum ama wless select switch, bluetooth, parmak izi ve wow aiudio/video nun sürücülerini bulamadım dolayısıyla çalışmıyorlar. bunları nerden bulabilirim/varmı? link verirseniz veya paylaşırsanız çok memnun olurum. (t93fl900 geçen sen almıştım)

omurersin

Sisteme Gözat

19 Kasım 2009, 22:27:24  

Sn. Mcingoz

Eski bir FL90/92 kullanıcısı olarak Windows 7 bu makinede kullanmamanızı öneriyorum :) üstelik 64 bit kurmuşsunuz. ben XP için 64 bit driver bulalamıştım doğru düzgün. Zaten FL90/92 compal üretim olduğu için resmi sitesinde de windows7 driver gozukmuyor malesef. Bu konuda bir değişiklik olurda driver koyarlarsa bilemem. Ama windows 7 için bir hareket gozukmuyor.

Compal Driver Download bölümünden bakabilirsiniz.

Bol şanslar

quote:

Orijinalden alıntı: mcingoz

arkadaşlar bende fl92 makineme 64 bit win 7 kurdum ama wless select switch, bluetooth, parmak izi ve wow aiudio/video nun sürücülerini bulamadım dolayısıyla çalışmıyorlar. bunları nerden bulabilirim/varmı? link verirseniz veya paylaşırsanız çok memnun olurum. (t93fl900 geçen sen almıştım)

Acer Aspire 6930G-664G32MN
#Intel Core2Duo T6600#
#4 GB DDR2 RAM#
#320 GB HDD#
#ATI Mobility Radeon HD 4650 - 1024MB DDR2#

#DÜKKANIMDAKI ÜRÜNLER#

Nokia E63 (SATILIK)
Monster T2-Rex FL92 Oyun Canavari (SATILDI)
Monster T2-Rex FL90 Oyun Canavari (SATILDI)
256 MB GDDR3 ATI MOBILITY RADEON HD 3650 DX10.1 MXM-II Destekli Notebook Ekran Karti (SATILDI)
karasew vasilli

Sisteme Gözat

Dün, 12:18:13  

ne olacak bu bizim halimiz yav.. millet 6-7 yaşında celeron makinaya win7 kuruyor benim makine kitleniyor.. win7 ultimate 64bit z97v driverları olan varmı?!!? makinesinde stabil çalıştıran varmı?!?

guesss

Dün, 8:39:16  

quote:

Orijinalden alıntı: ozgurersin

Sayın İlhan Bey,

M860TU modellerinizin Max. 2 GB DDR3 256Bit nVIDIA® GTX260M ekran kartı ile satışta olduğunu biliyoruz

Peki M860TU modellerini en üst model notebook ekran kartı olan 1 GB DDR3 256Bit nVIDIA® GTX280M ile hiç test ettiniz mi, yani bu modeli istesek 1 GB DDR3 256Bit nVIDIA® GTX280M ekran kartı ile satın alamaz mıyız alırsak da fiyat farkı ne kadar oynar tahminen?

Sevgiler,

Dostum M860TU kasasının içerisine GTX280M grafik kartı takılamıyor.

Bu arada ilgilenenlar için...
http://forum.donanimhaber.com/m_35529062/mpage_1/key_//tm.htm#35529062

Monster M860TU44
omurersin

Sisteme Gözat

Dün, 16:33:36  

Sn. guesss

GTX280M ve GTX260M ler MxM-III formunda kartlardır ve 82x100 mm lik ebatlarda dır. M860TU GTX260M ile geliyor ve upgrade etmeye musait bir VGA giriş yuvası var. bu segmentteki diğer MxM-III yapı formundaki kartları çalıştırabileceğini düşünüyorum.
MxM yapı formundaki kart bilgilerine buradan bakabilirsiniz

Sevgiler

quote:

Orijinalden alıntı: guesss

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omurersin -- 20 Kasım 2009; 16:34:53 >

Acer Aspire 6930G-664G32MN
#Intel Core2Duo T6600#
#4 GB DDR2 RAM#
#320 GB HDD#
#ATI Mobility Radeon HD 4650 - 1024MB DDR2#

#DÜKKANIMDAKI ÜRÜNLER#

Nokia E63 (SATILIK)
Monster T2-Rex FL92 Oyun Canavari (SATILDI)
Monster T2-Rex FL90 Oyun Canavari (SATILDI)
256 MB GDDR3 ATI MOBILITY RADEON HD 3650 DX10.1 MXM-II Destekli Notebook Ekran Karti (SATILDI)
ozgurersin

Dün, 18:14:55  

Sn. guesss,

M860TU kasanın içine MXM-III formatında olan tüm ekran kartlarını monte edebilirsiniz, ancak üretici firma olan CLEVO firması GTX280M ekran kartını bu modele ısınma problemlerinden dolayı koyulmasını öngörmemiş. Çünkü kasa içindeki tek fan bu işlemi yeteri kadar karşılayamıyor. O nedenle kartı alıp siz de takabilirsiniz ama sıkça kilitlenme ve takılmalar karşısında ve ısınmadan anakartı ya da ekran kartını yakma riskiniz çok yüksek O nedenle belki düşük bir işlemci ve bu ekran kartlı seçenek denenebilir diye düşünüyorum yoksa QX9300 model bir işlemci ile GTX260M ekran kartlarının çok sıkça bu modelde kilitlenme ve donma yaptığını herkes biliyor bir de üstüne üstlük GTX280M ekran kartını taksanız sonucunu siz düşünün artık

İşte sizin kasanın içerisindeki ekran kartı sağdan ikinci kart

quote:

Orijinalden alıntı: guesss

quote:

Orijinalden alıntı: ozgurersin

Sayın İlhan Bey,

Sevgiler,

Sattıklarım !
Sayfa:   <<   < önceki  119 120 121 122 123 124 125 126 127 [128]
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook / Netbook Diz üstü >> Cevap : MONSTER CANAVARLARI DERNEĞİ Sayfa: <<   < önceki  119 120 121 122 123 124 125 126 127 [128]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Braid
Bol bulmacayla süslenmiş farklı bir platform oyunu karşımızda.
Leadtek TV Pro 1920
LCD Monitörünüzü HDTV haline getirin!

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajsız kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir